Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52017DC0745

    RAPORT AL COMISIEI CĂTRE PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIU privind funcționarea sistemului agențiilor de plăți în sectorul agricol

    COM/2017/0745 final

    Bruxelles, 12.12.2017

    COM(2017) 745 final

    RAPORT AL COMISIEI CĂTRE PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIU

    privind funcționarea sistemului agențiilor de plăți în sectorul agricol


    CUPRINS

    1.Obiectivul raportului

    2.Informații generale

    3.Situația în ceea ce privește operațiunile agențiilor de plăți

    4.Supervizarea acreditării agențiilor de plăți

    5.Concluzii și acțiuni ulterioare

    Anexa I

    Anexa II

    Lista agențiilor de plăți pentru agricultură pentru FEGA și FEADR din UE

    Cheltuielile aferente ultimelor trei exerciții financiare per agenție de plăți și per fond 

    1.Obiectivul raportului

    În conformitate cu articolul 7 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013, Comisia prezintă Parlamentului European și Consiliului un raport privind funcționarea sistemului agențiilor de plăți în Uniune, însoțit, după caz, de propuneri legislative.

    Autoritatea competentă are o obligație de a prezenta Comisiei rapoarte privind supervizarea și monitorizarea activităților agențiilor de plăți. Raportul include o analiză privind îndeplinirea continuă de către agențiile de plăți a criteriilor de acreditare, împreună cu un rezumat al acțiunilor întreprinse pentru remedierea deficiențelor [articolul 2 alineatul (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 908/2014 al Comisiei]. Raportarea se efectuează o dată la trei ani.

    Prezentul raport rezumă rezultatele analizei rapoartelor primite în iunie 2016 de la autoritățile competente și eventualele acțiuni ulterioare.

    2.Informații generale

    Fondul european de garantare agricolă (FEGA) și Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) sunt implementate în cadrul unui sistem de gestiune partajată între statele membre și Uniune în care sarcinile de implementare sunt delegate statelor membre, în vreme ce responsabilitatea finală revine Comisiei.

    Statele membre trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că acțiunile finanțate din bugetul UE sunt implementate corect și eficace și în conformitate cu normele UE. Statele membre sunt obligate să instituie sisteme care să prevină, detecteze și corecteze neregulile și frauda și deci, în conformitate cu articolul 7 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, statele membre acreditează ca agenții de plăți departamente sau organisme care au o organizare administrativă și un sistem de control intern care oferă garanții suficiente că plățile sunt legale și corecte și sunt justificate corespunzător. Agențiile de plăți îndeplinesc condițiile minime de acreditare în ceea ce privește mediul intern de control, activitățile de control, informarea și comunicarea, precum și monitorizarea stabilite de Comisie.

    Fiecare stat membru restricționează numărul propriilor agenții de plăți acreditate la cel mult una la nivel național sau, după caz, una la nivel regional. Totuși, prin derogare, statele membre au putut menține agențiile de plăți care au fost acreditate anterior datei de 20 decembrie 2013.

    Comisia rambursează doar cheltuielile efectuate de agențiile de plăți acreditate.

    Atunci când o agenție de plăți acreditată nu întrunește sau nu mai întrunește unul sau mai multe dintre criteriile de acreditare, statul membru, în conformitate cu articolul 7 alineatul (5) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013, retrage acreditarea dacă agenția de plăți nu realizează schimbările necesare într-o perioadă de timp care urmează a fi determinată în funcție de gravitatea problemei.

    În conformitate cu articolul 1 alineatul (2) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 908/2014 al Comisiei, autoritatea competentă desemnată de statul membru decide cu privire la acordarea sau retragerea acreditării agenției de plăți pe baza unei examinări a criteriilor de acreditare. Autoritatea competentă are obligația de a superviza constant agențiile de plăți și de a monitoriza eventualele deficiențe identificate.

    3.Situația în ceea ce privește operațiunile agențiilor de plăți

    Potrivit situației de la 1 octombrie 2017, în UE există 79 de agenții de plăți care efectuează plăți pentru FEGA și FEADR. În majoritatea cazurilor, agenția de plăți efectuează plăți pentru ambele fonduri, deși, în unele cazuri 1 , agenția de plăți gestionează un singur fond.

    În majoritatea statelor membre, există o singură agenție de plăți în întreaga țară. Unele țări au mai mult de o agenție de plăți: Austria (2 agenții de plăți), Belgia (2 agenții de plăți), Germania (16 agenții de plăți), Spania (18 agenții de plăți), Franța (4 agenții de plăți), Italia (11 agenții de plăți), România (2 agenții de plăți) și Regatul Unit (4 agenții de plăți). Lista completă a agențiilor de plăți pentru FEGA și FEADR din UE este prevăzută în anexa I.

    Ar trebui remarcat faptul că, începând din 2013, numărul agențiilor de plăți a scăzut până la cele 79 din prezent. Activitățile agenției de plăți BIRB (BE01) au fost preluate de cele două agenții de plăți regionale din Belgia, iar cele două agenții de plăți din Țările de Jos – Dienst Landelijk Gebied (NL01) și Dienst Regelingen (NL03) – au fuzionat, formând o singură agenție de plăți, Ondernemend Nederland – RVO (NL04). Din 1 septembrie 2017, există o singură agenție de plăți în Polonia, deoarece Agenția pentru Piețe Agricole (PL02) a încetat să mai funcționeze ca agenție de plăți.

    Nivelul cheltuielilor per agenție de plăți în UE variază semnificativ. În exercițiul financiar 2016, agenția de plăți franceză Agence de services et de paiement (FR19) a avut cele mai mari cheltuieli (6,6 miliarde EUR), în timp ce agențiile de plăți Hamburg-Jonas (DE02) din Germania și SAISA (IT02) din Italia au avut doar recuperări. Agenția de plăți italiană ENR (IT03) nu a avut nicio cheltuială pe parcursul ultimelor trei exerciții financiare. Agenția de plăți austriacă Zollamt Salzburg (AT03) a avut cheltuieli aproape de zero pe parcursul ultimilor trei ani. Nivelul cheltuielilor depinde de nivelul de implicare al agenției: într-un număr mare de scheme/măsuri sau doar în scheme foarte specifice (de exemplu, cheltuieli legate de depozitarea privată), deci cu desfășurarea unei funcțiuni limitate. În anexa II sunt prezentate cheltuielile aferente ultimelor trei exerciții financiare per agenție de plăți și per fond.

    Evoluții recente legate de numărul agențiilor de plăți:

    1)Austria: autoritățile evaluează posibilitatea de a închide agenția de plăți Zollamt Salzburg (AT03), probabil la sfârșitul exercițiului financiar 2017.

    2)Germania: autoritățile germane au decis să închidă agenția de plăți Hamburg (DE09) imediat după finalizarea închiderii programelor FEADR 2007-2013 și a verificării conturilor pentru FEGA pentru exercițiul financiar 2016. Potrivit autorităților germane, decizia a fost luată din cauza costurilor aferente acestei agenții de plăți, aflate în creștere constantă, în pofida scăderii, în același timp, a volumului ajutoarelor de plătit.

    În privința agențiilor de plăți pot fi trase următoarele concluzii:

    1)Numărul agențiilor de plăți acreditate în statele membre: articolul 7 din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 impunea ca fiecare stat membru să limiteze numărul propriilor agenții de plăți acreditate la cel mult una la nivel național sau, după caz, la una per regiune. Polonia și România au câte două agenții de plăți fiecare, deși acestea nu sunt legate de o anumită regiune. Autoritățile poloneze au inițiat fuzionarea celor două agenții de plăți din Polonia. În cazul României, fiecare dintre agențiile de plăți gestionează un fond, FEGA și, respectiv, FEADR; cererea unică și Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS) în cazul ambelor fonduri constituie o sugestie în favoarea existenței unei singure agenții de plăți.

    2)Motive aflate la baza existenței agențiilor de plăți mici sau inactive: în conformitate cu articolul 7 din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013, statele membre trebuie să limiteze numărul agențiilor de plăți. Dacă un stat membru închide o agenție de plăți, nu va fi posibilă deschiderea unei agenții noi în viitor. Prin urmare, legislația actuală, care ar trebui să încurajeze reducerea numărului de agenții de plăți din fiecare stat membru, are, în unele cazuri, efectul opus, fiind menținute în funcționare agenții mici (în termeni de cheltuieli) sau chiar inactive.

    3)Reducerea numărului de agenții de plăți: unele state membre (Austria, Germania și Polonia) au parcurs etape în vederea reducerii numărului de agenții de plăți.

    4)Costul controalelor implicate în gestionarea și controlarea fondurilor UE: statele membre raportează Comisiei costul controalelor, iar într-un caz [Hamburg (DE09)], costurile aferente controalelor care au fost raportate, inclusiv costurile administrative ale agenției de plăți, depășesc cuantumul fondurilor UE gestionate de agenția de plăți, drept care se pune întrebarea dacă sistemul de gestionare și control din statele membre este adecvat. Costurile mari în comparație cu nivelul fondurilor gestionate, menționate mai sus, constituie motivul indicat de autoritățile germane pentru închiderea agenției de plăți din Hamburg.

    4.Supervizarea acreditării agențiilor de plăți

    Autoritatea competentă desemnată de fiecare stat membru este responsabilă cu acordarea, revizuirea și retragerea acreditării agențiilor de plăți. De asemenea, autoritatea competentă are obligația de a superviza constant agențiile de plăți și de a monitoriza eventualele deficiențe identificate. În conformitate cu articolul 2 alineatul (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 908/2014 al Comisiei, autoritatea competentă are o obligație de a prezenta Comisiei rapoarte privind supervizarea și monitorizarea activităților agențiilor de plăți. Raportul include o analiză privind îndeplinirea continuă de către agențiile de plăți a criteriilor de acreditare, împreună cu un rezumat al acțiunilor întreprinse pentru remedierea deficiențelor.

    Cea mai recentă raportare efectuată de autoritățile competente a vizat exercițiile financiare 2013-2015, rapoartele trebuind să fie transmise Comisiei până la 30 iunie 2016. Toate statele membre au furnizat informațiile solicitate, deși rapoartele au fost transmise după termenul-limită în cazul a două state membre. Raportarea a vizat activitățile de supervizare desfășurate de autoritatea competentă fie în mod direct, fie indirect, de către organismul de certificare și alte organisme externe independente de agențiile de plăți, în numele autorității competente. Fiecare autoritate competentă a transmis, de asemenea, propria opinie referitoare la numărul agențiilor de plăți, indicând dacă acesta este suficient.

    Situația actuală nu indică probleme majore legate de îndeplinirea criteriilor de acreditare. În privința îndeplinirii continue de către agențiile de plăți a criteriilor de acreditare, ar putea fi trase următoarele concluzii:

    1)Îndeplinirea criteriilor de acreditare: în toate cazurile, autoritatea competentă a declarat că agenția de plăți îndeplinește criteriile de acreditare. În cazul a 66 de agenții de plăți (din cele 80 cuprinse în rapoartele transmise în 2016), îndeplinirea criteriilor de acreditare a fost considerată a fi la un nivel foarte ridicat.

    2)Evaluarea exercițiului de supervizare: autoritatea competentă își fondează concluziile privind criteriile de acreditare pe activitatea desfășurată de organismul de certificare. În unele cazuri, întregul capitol referitor la acreditare a fost copiat din raportul organismului de certificare, ceea ce pune la îndoială înțelegerea obiectivului acestui exercițiu.

    3)Analizarea comunicărilor referitoare la supervizarea continuă primite din partea autorităților competente a dezvăluit, în multe cazuri, că supervizarea nu este continuă. Supervizarea este mai degrabă un exercițiu ad-hoc care se desfășoară o dată la trei ani. Adesea, autoritatea competentă externalizează pur și simplu revizuirea către un alt organism sau către o societate privată, transmițând ulterior Comisiei raportul. În alte situații, raportul privind îndeplinirea continuă de către agențiile de plăți a criteriilor de acreditare este doar o informare ulterioară sau o actualizare privind stadiul de aplicare a recomandărilor restante emise de organismul de certificare în ultimul său raport anual. În aceste cazuri, nu există nicio indicație privind supervizarea continuă sau monitorizarea care ar fi trebuit efectuate.

    4)În cazul agențiilor de plăți inactive, autorității competente nu îi este ușor să se asigure că agențiile de plăți îndeplinesc criteriile de acreditate dacă agențiile de plăți nu au efectuat nicio plată timp de mai mulți ani la rând. De asemenea, se pune întrebarea cât de repede ar putea deveni operațională agenția de plăți inactivă, având în vedere diversele motive practice, precum procedurile și sistemele IT depășite și lipsa personalului cu experiență.

    5.Concluzii și acțiuni ulterioare

    Comisia salută etapele parcurse de anumite state membre în vederea reducerii numărului de agenții de plăți.

    În urma analizării situației în ceea ce privește funcționarea sistemului agențiilor de plăți în UE în sectorul agricol, Comisia are în vedere următoarele:

    1)Deși există o derogare pentru agențiile de plăți existente înainte de 20 decembrie 2013, Comisia ar putea iniția discuții cu statele membre în cauză pentru a se stabili dacă structura instituită este adecvată și dacă ar trebui să continue să existe agențiile de plăți cu cheltuieli mici sau fără cheltuieli.

    2)Prin discuții ulterioare cu autoritățile competente relevante, obținerea asigurării că există o supervizare adecvată și regulată.

    3)În acest stadiu, nu se propune nicio modificare a actelor juridice actuale referitoare la organizarea, numărul și operațiunile agențiilor de plăți.

    (1)      Zollamt Salzburg (AT03), Hamburg-Jonas (DE02), Etablissement national des produits de l'agriculture et de la mer (FR05), Office du Développement Agricole et Rural de Corse (FR18), Etablissement national des produits de l'agriculture et de la mer (FR20), Servizio Autonomo Interventi Settore Agricolo (IT02), Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (RO01) și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (RO02).
    Top

    Bruxelles, 12.12.2017

    COM(2017) 745 final

    ANEXE

    la

    RAPORTUL COMISIEI CĂTRE PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIU

    privind funcționarea sistemului agențiilor de plăți în sectorul agricol


    ANEXA I 

    LISTA AGENȚIILOR DE PLĂȚI PENTRU AGRICULTURĂ PENTRU FEGA ȘI FEADR DIN UE

    Codul agenției de plăți

    Denumirea agenției de plăți

    AT01

    Agrarmarkt Austria

    AT03

    Zollamt Salzburg, Zahlstelle Ausfuhrerstattungen (ZOSA) [Biroul vamal Salzburg, Agenția de plăți pentru restituiri la export]

    BE02

    Departement Landbouw en Visserij (Departamentul pentru Agricultură și Pescuit)

    BE03

    Département des Aides de la Direction générale opérationnelle Agriculture, Resources naturelles et Environnement

    BG01

    State Fund Agriculture

    CY01

    Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών [Organizația de plăți pentru agricultură din Cipru]

    CZ01

    Státní zemědělský intervenční fond [Fondul de intervenție agricolă al statului]

    DE01

    Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung [Biroul federal pentru agricultură și alimente al Germaniei]

    DE02

    Hauptzollamt Hamburg-Jonas [Principalul birou vamal Hamburg-Jonas]

    DE03

    Baden-Württemberg

    DE04

    Abteilung Ρ „Förderung und Zahlstelle" im Bayerischen Staatsministerium für Ernährung, Landwirtschaft und Forsten

    DE07

    Brandenburg und Berlin

    DE09

    EU-Zahlstelle der Freien und Hansestadt Hamburg

    DE11

    Mecklenburg-Vorpommern

    DE12

    EU-Zahlstelle Niedersachsen / Bremen

    DE15

    Der Direktor der Landwirtschaftskammer Nordrhein-Westfalen als Landesbeauftragter [Directorul Camerei pentru agricultură din Renania de Nord-Westfalia, ca reprezentant autorizat al statului]

    DE17

    EGFL- und ELER-Zahlstelle Rheinland-Pfalz

    DE18

    Zahlstelle ELER/EGFL des Saarlandes

    DE19

    Zahlstelle des Sächsischen Staatsministeriums für Umwelt und Landwirtschaft

    DE20

    Zahlstelle des Landes Sachsen-Anhalt [Agenția de plăți din Saxonia-Anhalt]

    DE21

    Ministerium für Energiewende, Landwirtschaft, Umwelt und ländliche Räume (MELUR) des Landes Schleswig-Holstein

    DE23

    Freistaat Thüringen [Landul Turingia]

    DE26

    Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale (WIBank) - Geschäftsbereich „Wirtschafts- und Infrastrukturbank Hessen“

    DK02

    Landbrugsstyrelsen [Agenția daneză pentru agricultură și pescuit (DAFA)]

    EE01

    Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet [Biroul pentru registre și informații agricole din Estonia]

    ES01

    Dirección General de Fondos Agrarios de la Consejería de Agricultura, Pesca y Medio Ambiente de la Junta de Andalucía

    ES02

    Departamento de Agricultura, Ganadería y Medio Ambiente del Gobierno de Aragón

    ES03

    Organismo Pagador de la Comunidad Autónoma del Principado de Asturias

    ES04

    Fondo de Garantía Agraria y Pesquera de las Islas Baleares (FOGAIBA)

    ES05

    Organismo Pagador de Fondos Agrícolas Europeos de la Comunidad Autónoma de Canarias

    ES06

    Organismo Pagador de la Comunidad Autónoma de Cantabria

    ES07

    Consejería de Agricultura de la Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha

    ES08

    Consejería de Agricultura y Ganadería de la Junta de Castilla y León

    ES09

    Departamento de Agricultura, Ganadería, Pesca, Alimentación y Medio Natural de la Generalidad de Cataluña

    ES10

    Consejería de Agricultura, Desarrollo Rural, Medio Ambiente y Energía de la Junta de Extremadura

    ES11

    Fondo Galego de Garantía Agraria (FOGGA)

    ES12

    Consejería de Medio Ambiente y Ordenación del Territorio de la Comunidad de Madrid

    ES13

    Consejería de Agricultura y Agua de la Región de Murcia

    ES14

    Departamento de Desarrollo Rural, Medio Ambiente y Administración Local del Gobierno de Navarra (DRMAyAL)

    ES15

    Departamento de Desarrollo Económico y Competitividad del Gobierno Vasco

    ES16

    Consejería de Agricultura, Ganadería y Medio Ambiente del Gobierno de la Rioja

    ES17

    Agencia Valenciana de Fomento y Garantía Agraria (AVFGA)

    ES18

    Fondo Español de Garantía Agraria

    FI01

    Maaseutuvirasto [Agenția pentru afaceri rurale]

    FR05

    Office de Développement de l'Economie Agricole des Départements d'Outre-Mer

    FR18

    Office du Développement Agricole et Rural de Corse

    FR19

    Agence de services et de paiement

    FR20

    Etablissement national des produits de l'agriculture et de la mer

    GB05

    The Department of Agriculture and Rural Development

    GB06

    The Scottish Government Rural Payments and Inspectorate Directorate

    GB07

    The Welsh Government

    GB09

    The Rural Payments Agency

    GR01

    Payment and Control Agency for Guidance and Guarantee Community Aids

    HR01

    Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju [Agenția de plăți pentru agricultură, pescuit și dezvoltare rurală]

    HU02

    Hungarian State Treasury

    IE01

    Department of Agriculture, Food and the Marine

    IT01

    Agenzia per le Erogazioni in Agricoltura

    IT02

    Servizio Autonomo Interventi Settore Agricolo

    IT03

    Ente Nazionale Risi

    IT05

    Agenzia Veneta per i Pagamenti in Agricoltura

    IT07

    Agenzia Regionale Toscana per le Erogazioni in Agricoltura

    IT08

    Agenzia Regionale per le Erogazioni in Agricoltura per l'Emilia-Romagna

    IT10

    Agenzia Regionale Piemontese per l'Erogazione in Agricoltura

    IT23

    Organismo Pagatore Regionale Regione Lombardia

    IT24

    Organismo Pagatore della Provincia Autonoma di Bolzano

    IT25

    Agenzia Provinciale Pagamenti della Provincia di Trento

    IT26

    Agenzia della regione Calabria per le Erogazioni in Agricoltura

    LT01

    Nacionalinė mokėjimo agentūra [Agenția de plăți națională]

    LU01

    Ministère de l'Agriculture, de la Viticulture et de la Protection des consommateurs

    LV01

    Rural Support Service

    MT01

    Agriculture and Rural Payments Agency

    NL04

    Rijksdienst voor Ondernemend Nederland [Agenția pentru antreprenoriat din Țările de Jos]

    PL01

    Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa [Agenția pentru restructurarea și modernizarea agriculturii]

    PL02

    Agencja Rynku Rolnego [Agenția pentru Piața Agricolă] până la 1 9 2017

    PT03

    Instituto de Financiamento da Agricultura, Desenvolvimento Rural e Pescas

    RO01

    Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

    RO02

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură

    SE01

    Statens jordbruksverk [Comitetul pentru agricultură al Suediei]

    SI01

    Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja [Agenția Republicii Slovenia pentru piețele agricole și dezvoltare rurală]

    SK01

    Pôdohospodárska platobná agentúra [Agenția de plăți pentru agricultură]

    ANEXA II

    CHELTUIELILE AFERENTE EXERCIȚIILOR FINANCIARE 2014 – 2016 PER AGENȚIE DE PLĂȚI ȘI PER FOND

     

     

     

    Exercițiul financiar 2014

    Exercițiul financiar 2015

    Exercițiul financiar 2016

    SM

    Codul

    Agenția de plăți

    FEGA

    FEADR

    FEGA

    FEADR

    FEGA

    FEADR

    AU

    AT01

    AMA

    676 286 055,94

    544 468 367,78

    696 081 917,41

    558 793 313,42

    675 728 274,74

    394 613 682,01

    AU

    AT03

    Zollamt Salzburg

    2 620,24

    0,00

    28 731,06

    0,00

    560 013,80

    0,00

    BE

    BE01

    BIRB

    6 963 761,86

    0,00

     NA

     NA

    NA 

     NA

    BE

    BE02

    ALV

    310 855 276,06

    16 783 607,72

    327 544 428,74

    31 457 011,90

    284 260 592,01

    11 217 225,24

    BE

    BE03

    Rég. Wallonne

    291 915 752,60

    16 654 745,89

    292 483 900,29

    59 681 791,21

    281 539 701,39

    23 512 531,26

    BG

    BG01

    State Fund Agriculture

    599 955 628,56

    395 493 074,51

    659 650 091,29

    412 810 551,59

    726 576 063,42

    128 659 829,66

    CY

    CY01

    CAPO

    56 158 531,84

    22 567 015,08

    57 276 537,11

    22 958 412,01

    56 082 868,30

    7 177 698,67

    CZ

    CZ01

    SAIF

    893 292 195,64

    326 067 553,26

    895 742 857,33

    395 051 377,98

    851 003 406,06

    203 695 541,97

    DE

    DE01

    BLE

    5 247 331,86

    499 599,12

    6 440 798,11

    348 854,00

    78 573 772,24

    729 267,40

    DE

    DE02

    Hamburg-Jonas

    -6 466 834,33

    0,00

    -161 814 782,85

    0,00

    -238 347 962,14

    0,00

    DE

    DE03

    Baden-Württemberg

    412 157 529,58

    49 053 471,60

    421 846 750,72

    95 637 635,66

    423 684 519,31

    62 322 120,75

    DE

    DE04

    Bayern StMLF

    1 042 667 232,18

    63 035 454,95

    1 068 468 152,00

    183 967 224,91

    1 005 992 371,88

    172 856 431,53

    DE

    DE07

    Brandenburg MLUV

    349 772 824,57

    151 333 451,42

    341 483 908,01

    135 339 643,99

    344 124 320,06

    57 190 495,80

    DE

    DE09

    Hamburg

    63 526,06

    1 756 006,08

    99 697,95

    1 750 067,73

    0,00

    0,00

    DE

    DE11

    Mecklenburg-Vorpommern

    387 870 907,90

    132 709 585,60

    380 419 915,66

    131 321 073,18

    362 394 448,14

    32 907 654,46

    DE

    DE12

    Niedersachsen

    863 584 716,32

    129 627 838,13

    874 377 150,71

    92 532 194,32

    807 450 458,36

    76 820 996,40

    DE

    DE15

    Nordrhein-Westfalen

    498 472 118,61

    44 569 423,98

    509 372 321,91

    43 925 013,49

    480 397 884,65

    25 364 258,93

    DE

    DE17

    Rheinland-Pfalz

    191 594 981,94

    32 302 560,60

    199 700 255,45

    36 804 461,06

    214 866 572,26

    15 188 966,33

    DE

    DE18

    Saarland AAL

    20 609 334,13

    2 742 462,33

    21 193 388,76

    3 323 950,58

    21 101 322,38

    1 122 058,90

    DE

    DE19

    Sachsen

    279 592 928,51

    161 853 097,22

    276 996 362,08

    159 246 090,64

    255 747 417,20

    46 901 778,47

    DE

    DE20

    Sachsen-Anhalt

    358 072 210,78

    124 731 223,27

    351 662 694,72

    131 649 357,19

    323 673 875,75

    22 191 251,75

    DE

    DE21

    Schleswig-Holstein

    328 201 858,33

    40 589 272,39

    328 056 433,84

    53 673 348,20

    305 840 723,21

    33 053 627,56

    DE

    DE23

    Thüringen

    235 245 109,84

    79 390 804,77

    230 544 272,17

    89 916 505,72

    211 621 316,28

    59 151 936,46

    DE

    DE26

    Helaba

    211 075 249,68

    30 449 586,72

    216 457 524,98

    24 827 961,58

    216 721 879,65

    24 377 087,84

    DK

    DK02

    DAFA

    920 737 426,76

    82 998 289,85

    907 649 247,35

    84 507 779,53

    851 575 318,10

    73 344 445,33

    EE

    EE01

    PRIA

    99 973 102,75

    107 441 165,78

    118 570 682,91

    68 334 452,69

    119 781 045,31

    83 763 325,16

    ES

    ES01

    Andalucia FAGA

    1 593 787 112,07

    205 999 762,70

    1 594 417 323,68

    312 464 904,95

    1 535 696 982,88

    5 496 839,18

    ES

    ES02

    Aragón

    439 320 891,25

    52 921 899,62

    449 662 170,83

    64 881 788,22

    442 072 634,11

    37 077 404,25

    ES

    ES03

    Asturias

    62 096 839,80

    23 124 915,85

    61 221 693,62

    19 695 337,51

    66 346 023,43

    20 156 350,32

    ES

    ES04

    FOGAIBA

    25 647 393,48

    6 760 223,26

    26 761 953,01

    6 534 269,26

    34 742 807,51

    0,00

    ES

    ES05

    Islas Canarias

    266 679 031,24

    28 014 055,89

    271 656 991,38

    20 799 943,51

    273 464 706,22

    0,00

    ES

    ES06

    Cantabria

    40 156 373,86

    11 673 899,78

    40 085 331,68

    12 429 430,51

    44 256 136,20

    11 977 164,85

    ES

    ES07

    Castilla La Mancha

    754 966 244,08

    180 347 367,42

    748 367 866,97

    193 521 247,07

    717 330 278,53

    63 042 503,15

    ES

    ES08

    Castilla y Léon

    891 939 318,57

    73 969 728,51

    904 034 493,08

    118 138 971,93

    930 966 887,44

    104 694 374,06

    ES

    ES09

    Cataluña

    294 970 256,06

    52 139 699,74

    309 532 463,43

    47 872 695,93

    316 964 960,63

    18 159 285,51

    ES

    ES10

    Extremadura

    517 077 948,73

    156 843 297,22

    532 779 063,91

    143 171 238,15

    539 962 163,39

    69 712 131,94

    ES

    ES11

    Galicia

    165 786 499,22

    91 565 221,37

    165 067 369,23

    119 722 206,98

    180 358 665,00

    8 968 366,63

    ES

    ES12

    Madrid

    40 271 778,34

    4 476 595,43

    40 324 804,49

    7 328 004,74

    40 034 462,66

    0,00

    ES

    ES13

    Murcia

    108 116 073,07

    31 893 803,19

    110 080 993,94

    33 524 634,85

    125 136 985,76

    600 105,24

    ES

    ES14

    Navarra

    107 376 260,46

    7 001 783,06

    110 068 370,39

    10 631 590,26

    112 847 274,39

    10 158 590,26

    ES

    ES15

    País Vasco

    55 124 170,18

    11 360 172,72

    55 625 383,91

    4 693 283,04

    57 489 532,56

    1 396 864,03

    ES

    ES16

    La Rioja

    45 358 766,12

    8 838 843,37

    47 165 852,91

    9 023 346,62

    47 424 148,83

    10 831 079,13

    ES

    ES17

    Comunidad Valenciana

    157 584 096,46

    31 857 532,37

    155 189 513,23

    21 675 218,51

    171 706 636,93

    572 742,76

    ES

    ES18

    FEGA

    5 173 265,61

    5 773 319,62

    4 011 726,00

    3 069 601,66

    3 765 294,56

    1 679 171,19

    FI

    FI01

    MAVI

    518 402 172,26

    183 584 907,11

    538 369 644,43

    513 022 798,18

    537 722 597,80

    279 152 074,39

    FR

    FR05

    ODEADOM

    259 286 348,19

    0,00

    266 404 270,97

    0,00

    263 276 363,14

    0,00

    FR

    FR18

    ODARC

    0,00

    13 637 663,26

    0,00

    15 711 107,01

    0,00

    1 000 586,91

    FR

    FR19

    ASP

    7 243 090 190,40

    785 215 811,35

    7 097 744 580,73

    1 223 078 283,80

    6 375 463 212,30

    209 027 212,63

    FR

    FR20

    France Agrimer

    445 759 187,26

     0 00

    384 026 913,52

    0,00

    428 224 348,15

    0,00

    GB

    GB05

    DARD

    318 359 403,01

    61 921 949,43

    320 190 585,69

    50 082 832,52

    320 472 920,26

    28 130 955,88

    GB

    GB06

    SGRPID

    565 116 111,36

    118 605 393,99

    532 509 021,09

    150 090 538,14

    520 767 825,58

    26 493 385,20

    GB

    GB07

    WAG

    300 628 826,06

    53 920 344,45

    268 630 388,83

    49 334 363,68

    258 870 588,36

    41 128 704,54

    GB

    GB09

    RPA

    2 035 548 939,53

    562 657 447,24

    1 936 661 789,41

    459 926 554,95

    1 849 426 417,78

    513 071 267,07

    GR

    GR01

    OPEKEPE

    2 073 942 293,84

    552 785 544,73

    2 026 923 435,50

    377 142 003,83

    1 931 266 283,90

    230 990 348,26

    HR

    HR01

    PAAFRD

    96 423 778,67

    0,00

    165 210 965,71

    54 740 205,68

    189 069 655,09

    130 642 964,35

    HU

    HU01

    ARDA

    1 330 785 197,64

    550 321 317,91

    1 311 850 189,94

    596 879 874,27

    1 317 869 300,83

    208 468 099,99

    IE

    IE01

    DAFM

    1 224 363 225,59

    179 326 161,10

    1 215 973 716,18

    412 628 841,98

    1 100 232 600,17

    203 978 965,76

    IT

    IT01

    AGEA

    2 272 891 654,23

    766 614 763,43

    2 263 111 913,38

    943 374 743,62

    2 257 178 649,57

    244 238 660,42

    IT

    IT02

    SAISA

    3 069 536,61

    0,00

    -5 896,46

    0,00

    -481 951,86

    0,00

    IT

    IT03

    ENR

    0,00

    0,00

    0,00

    0,00

    0,00

    0,00

    IT

    IT05

    Veneto (AVEPA)

    435 199 673,30

    81 528 911,04

    442 048 248,16

    84 374 154,07

    413 840 694,48

    44 056 725,37

    IT

    IT07

    Toscana (ARTEA)

    187 189 422,71

    58 921 922,19

    191 339 059,15

    75 016 759,24

    180 496 350,92

    15 473 747,31

    IT

    IT08

    Emilia-Romagna (AGREA)

    448 184 231,55

    79 515 358,43

    466 320 938,61

    100 035 064,76

    451 588 738,22

    18 415 132,14

    IT

    IT10

    ARPEA

    336 773 700,62

    58 633 519,29

    352 408 463,56

    66 446 622,59

    365 719 554,24

    5 113 543,78

    IT

    IT23

    OPR Lombardia

    507 876 246,99

    64 999 720,96

    525 874 650,92

    51 167 885,83

    518 417 304,27

    15 958 139,98

    IT

    IT24

    OPPAB

    21 818 416,77

    13 819 039,14

    21 806 112,66

    4 965 106,24

    23 004 055,19

    23 598 305,44

    IT

    IT25

    APPAG

    16 258 035,17

    8 167 143,75

    15 893 039,09

    15 668 704,06

    12 376 349,75

    6 334 019,37

    IT

    IT26

    ARCEA

    272 405 330,25

    77 467 416,73

    261 090 512,51

    104 912 640,50

    253 817 999,87

    35 281 803,08

    LT

    LT01

    NMA

    378 900 765,84

    232 441 651,12

    395 421 448,46

    214 239 524,66

    438 683 340,62

    172 813 966,78

    LU

    LU01

    Min. Agric.

    33 194 729,35

    6 858 402,21

    32 275 082,07

    15 298 674,93

    28 963 594,31

    6 945 887,80

    LV

    LV01

    RSS

    146 454 429,42

    127 288 585,55

    166 200 825,05

    107 779 063,88

    189 060 513,30

    106 305 810,49

    MT

    MT01

    MRRA

    5 531 245,86

    11 410 779,98

    5 615 099,49

    9 901 232,62

    5 317 207,11

    589 447,61

    NL

    NL01

    DLG

    745 838 491,67

    24 836 169,23

    NA 

    NA 

    NA 

    NA 

    NL

    NL03

    Dienst Regelingen

    73 926 561,05

    86 263 250,90

    NA 

    NA 

    NA 

    NA 

    NL

    NL04

    RVO

     NA 

    NA  

    741 369 266,22

    80 325 050,94

    618 414 657,81

    33 528 096,93

    PL

    PL01

    ARMA

    3 171 476 743,93

    1 700 780 302,65

    3 390 670 949,94

    2 148 129 123,67

    3 399 880 615,91

    454 725 264,81

    PL

    PL02

    AMA

    34 774 139,80

    0,00

    65 608 744,29

    0,00

    39 306 318,78

    0,00

    PT

    PT03

    IFAP

    703 127 972,12

    684 032 589,15

    676 657 210,74

    706 828 274,25

    668 951 357,46

    501 094 406,80

    RO

    RO01

    APDRP

    0,00

    824 627 668,09

    0,00

    1 314 400 054,83

    0,00

    556 145 121,60

    RO

    RO02

    APIA

    1 328 304 517,53

    0,00

    1 420 132 557,71

    0,00

    1 510 255 741,41

    0,00

    SE

    SE01

    SJV

    689 891 887,12

    264 374 589,77

    696 399 384,16

    257 643 681,60

    677 120 048,81

    190 974 384,34

    Sl

    SI01

    AAMRD

    144 306 816,72

    129 408 871,46

    139 556 508,94

    121 684 127,67

    140 789 748,39

    76 080 128,11

    SK

    SK01

    APA

    379 797 357,10

    148 343 717,70

    436 709 901,57

    230 587 102,62

    430 776 343,03

    105 008 846,90

     

     

    Totaluri:

    43 354 231 276,34

    12 053 990 692,51

    43 417 386 125,62

    14 522 450 782,90

    42 017 656 128,34

    6 405 451 188,42

    Top