ISSN 1725-2598

doi:10.3000/17252598.L_2011.211.nld

Publicatieblad

van de Europese Unie

L 211

European flag  

Uitgave in de Nederlandse taal

Wetgeving

54e jaargang
18 augustus 2011


Inhoud

 

II   Niet-wetgevingshandelingen

Bladzijde

 

 

VERORDENINGEN

 

*

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 824/2011 van de Raad van 12 augustus 2011 tot beëindiging van de gedeeltelijke heropening van het tussentijdse nieuwe antidumpingonderzoek betreffende de invoer van polyethyleentereftalaatfolie (petfolie) van oorsprong uit India

1

 

*

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 825/2011 van de Commissie van 12 augustus 2011 tot indeling van bepaalde goederen in de gecombineerde nomenclatuur

5

 

*

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 826/2011 van de Commissie van 12 augustus 2011 tot indeling van bepaalde goederen in de gecombineerde nomenclatuur

7

 

*

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 827/2011 van de Commissie van 12 augustus 2011 tot indeling van bepaalde goederen in de gecombineerde nomenclatuur

9

 

*

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 828/2011 van de Commissie van 17 augustus 2011 tot schorsing van het binnenbrengen in de Unie van specimens van bepaalde in het wild levende dier- en plantensoorten

11

 

 

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 829/2011 van de Commissie van 17 augustus 2011 tot vaststelling van de forfaitaire invoerwaarden voor de bepaling van de invoerprijs van bepaalde groenten en fruit

33

NL

Besluiten waarvan de titels mager zijn gedrukt, zijn besluiten van dagelijks beheer die in het kader van het landbouwbeleid zijn genomen en die in het algemeen een beperkte geldigheidsduur hebben.

Besluiten waarvan de titels vet zijn gedrukt en die worden voorafgegaan door een sterretje, zijn alle andere besluiten.


II Niet-wetgevingshandelingen

VERORDENINGEN

18.8.2011   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 211/1


UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 824/2011 VAN DE RAAD

van 12 augustus 2011

tot beëindiging van de gedeeltelijke heropening van het tussentijdse nieuwe antidumpingonderzoek betreffende de invoer van polyethyleentereftalaatfolie (petfolie) van oorsprong uit India

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 1225/2009 van de Raad van 30 november 2009 betreffende beschermende maatregelen tegen invoer met dumping uit landen die geen lid zijn van de Europese Gemeenschap (1) („de basisverordening”), en met name artikel 9 en artikel 11, leden 3 en 6,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie („de Commissie”), ingediend na raadpleging van het Raadgevend Comité,

Overwegende hetgeen volgt:

1.   PROCEDURE

1.1.   Geldende maatregelen

(1)

Bij Verordening (EG) nr. 1676/2001 (2) („de oorspronkelijke verordening”) heeft de Raad een definitief antidumpingrecht ingesteld op polyethyleentereftalaatfolie (petfolie) uit onder andere India. Op 8 maart 2006 werd bij Verordening (EG) nr. 366/2006 (3) van de Raad („de wijzigingsverordening”) en na een gedeeltelijk tussentijds nieuw onderzoek het antidumpingrecht op petfolie van oorsprong uit India gewijzigd.

(2)

Op 6 november 2007 werd na een nieuw onderzoek in verband met het vervallen van een maatregel (NOVM) bij Verordening (EG) nr. 1292/2007 (4) van de Raad („de NOVM-verordening”) het definitieve antidumpingrecht op petfolie van oorsprong uit India bevestigd.

(3)

MTZ Polyfilms Ltd („MTZ Polyfilms”), een Indiase producent-exporteur die aan voornoemde onderzoeken meewerkte, verkreeg bij de oorspronkelijke verordening een individueel recht. Dit recht werd bij de wijzigingsverordening herzien.

(4)

Op 19 mei 2006 diende MTZ Polyfilms een aanvraag (5) in bij het Gerecht („het Gerecht van eerste aanleg” vóór de inwerkingtreding van het Verdrag van Lissabon) met het oog op de nietigverklaring van de wijzigingsverordening voor zover zij van toepassing is op MTZ Polyfilms.

(5)

Bij arrest van 17 november 2009 in Zaak T-143/06 (6) heeft het Gerecht de wijzigingsverordening nietig verklaard, voor zover daarin een antidumpingrecht wordt opgelegd aan MTZ Polyfilms („het arrest”). Volgens het Gerecht was de wijzigingsverordening vastgesteld op een onjuiste rechtsgrondslag. Het oordeelde met name dat de instellingen artikel 11, lid 3, van de basisverordening niet kunnen gebruiken als rechtsgrondslag om bij de vaststelling van de uitvoerprijs af te wijken van de in artikel 2, leden 8 en 9, van de basisverordening voorgeschreven werkwijze.

(6)

Op 13 mei 2011 werd bij Uitvoeringsverordening (EU) nr. 469/2011 (7) het definitieve antidumpingrecht op petfolie van oorsprong uit India gewijzigd met het oog op het vervallen van het tot dusver parallel lopende compenserende recht op 9 maart 2011.

1.2.   Gedeeltelijke heropening

(7)

Op 20 mei 2010 werd een bericht (8) bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie. In het bericht werden de partijen ervan in kennis gesteld dat, als gevolg van het in overweging 5 genoemde arrest van het Gerecht, de invoer van door MTZ Polyfilms vervaardigde petfolie in de Europese Unie niet langer onderworpen was aan de antidumpingmaatregelen, ingesteld bij de wijzigingsverordening en de NOVM-verordening, en dat de definitieve antidumpingrechten die overeenkomstig deze verordeningen zijn betaald op de invoer van het door MTZ Polyfilms vervaardigde betrokken product, moesten worden terugbetaald of kwijtgescholden.

(8)

Het bericht heropende ook gedeeltelijk opnieuw het desbetreffende tussentijdse nieuwe antidumpingonderzoek betreffende de invoer van petfolie van oorsprong uit onder meer India om voornoemd arrest van het Gerecht uit te voeren, voor zover het MTZ Polyfilms betreft.

(9)

Bovendien werd MTZ Polyfilms in hetzelfde bericht verzocht, mocht het van mening zijn dat andere aspecten van de bevindingen die tot de vaststelling van de wijzigingsverordening hebben geleid dan het in overweging 5 genoemde aspect, niet langer geldig waren, een naar behoren met bewijsmateriaal gestaafd verzoek om een nieuw onderzoek in te dienen overeenkomstig de bepalingen van artikel 11, lid 3, van de basisverordening.

(10)

De Commissie heeft MTZ Polyfilms, de vertegenwoordigers van het land van uitvoer, de andere Indiase producenten-exporteurs die meewerkten aan het onderzoek dat leidde tot de goedkeuring van de wijzigingsverordening, en de bedrijfstak van de Unie officieel van de gedeeltelijke heropening van het onderzoek in kennis gesteld. De belanghebbenden werden in de gelegenheid gesteld om binnen de in het bericht vermelde termijn hun standpunt schriftelijk kenbaar te maken en te verzoeken te worden gehoord.

(11)

Er werden reacties ontvangen van twee producenten-exporteurs in India (een daarvan kwam van de rechtstreeks betrokken partij, namelijk MTZ Polyfilms) en de bedrijfstak van de Unie.

2.   UITVOERING VAN HET ARREST

2.1.   Opmerking vooraf

(12)

Als opmerking vooraf dient te worden vermeld dat MTZ Polyfilms niet heeft gereageerd op het in overweging 9 genoemde verzoek.

2.2.   Opmerkingen van de belanghebbenden

(13)

MTZ Polyfilms voerde aan dat een gedeeltelijke heropening van een nieuw onderzoek onwettig is aangezien de basisverordening geen specifieke bepaling bevat die de mogelijkheid biedt een onderzoek te heropenen. Dezelfde onderneming liet ook weten dat de verwijzing van de Commissie in het in overweging 7 genoemde bericht naar het arrest in de zaak-IPS („IPS-arrest”) (9) onjuist was, omdat dat arrest betrekking had op een antidumpingprocedure die in een ander rechtskader was ingeleid, aangezien op grond van de toen geldende basisverordening een antidumpingprocedure uit verschillende fasen bestond, waaronder die van het oorspronkelijke onderzoek en alle daaropvolgende nieuwe onderzoeken. Het IPS-arrest zou derhalve betrekking hebben op de mogelijkheid om een nieuw onderzoek te openen in het kader van een lopende procedure. Sinds de verordening van 1995 zou er geen onderscheid meer worden gemaakt tussen een procedure en een onderzoek en in het onderhavige geval heeft de Commissie geen nieuw onderzoek geopend in het kader van een procedure, maar een onderzoek heropend dat volgens MTZ Polyfilms al zou zijn afgesloten met de instelling van definitieve maatregelen.

MTZ Polyfilms voerde aan dat de zaak-IPS niet als precedent kon dienen, aangezien deze was gebaseerd op Verordening (EEG) nr. 2423/88 van 11 juli 1988 betreffende beschermende maatregelen tegen invoer met dumping of subsidiering uit landen die geen lid zijn van de Europese Economische Gemeenschap (10) („de oude basisverordening”), op grond waarvan de verplichte termijnen, met name de maximumtermijn van 15 maanden vanaf de datum waarop het onderzoek werd geopend voor het afronden van een nieuw onderzoek, nog niet van toepassing waren. MTZ Polyfilms voerde aan dat in dit geval de termijn van 15 maanden kort na de heropening op 20 mei 2010 was verstreken, aangezien de gewijzigde maatregelen meer dan 14 maanden na de opening van het gedeeltelijke tussentijdse nieuwe onderzoek waren ingesteld. Tot slot meende MTZ Polyfilms dat het arrest geen uitvoeringsmaatregelen oplegde, aangezien het arrest duidelijk is over alle relevante aspecten; het is simpel en bevat geen specifiek voorbehoud en/of specifieke kwalificatie waardoor de wijzigingsverordening nietig wordt verklaard, voor zover het de invoer van door MTZ Polyfilms vervaardigde petfolie in de Unie betreft.

(14)

Een andere Indiase producent-exporteur van petfolie, die aan het tussentijdse nieuwe onderzoek had meegewerkt, voerde aan dat de instellingen bij het berekenen van de dumpingmarge dezelfde benadering hebben gebruikt die het Gerecht in zijn arrest had veroordeeld, en daarom nu ook de werkwijze voor het berekenen van de dumping van deze onderneming zouden moeten herzien, waardoor er geen dumpingmarge zou zijn.

(15)

De bedrijfstak van de Unie stelde dat, aangezien het Gerecht de wijzigingsverordening nietig had verklaard voor zover daarin een antidumpingrecht wordt opgelegd aan MTZ Polyfilms, het individuele recht dat in 2001 was berekend en opgelegd, opnieuw moest worden opgelegd aangezien in het tussentijdse nieuwe onderzoek was gebleken dat MTZ Polyfilms zich nog steeds schuldig maakte aan dumping met een aanzienlijke marge. In dit verband wees de bedrijfstak ook op een ingesleten patroon van ontwijking en oorsprongsfraude waaraan de Indiase exporteurs zich schuldig zouden maken. Bovendien werd aangevoerd dat India een enorme overcapaciteit heeft en dat verschillende andere belangrijke wereldmarkten handelsbeschermingsmaatregelen ten aanzien van Indiase petfolie hebben ingesteld, hetgeen onvermijdelijk zou leiden tot een grotere omvang van de invoer van door MTZ Polyfilms vervaardigde petfolie in de Unie.

(16)

De bedrijfstak van de Unie verzocht de Commissie eveneens te zorgen voor registratie van de invoer, aangezien hij meende dat zou zijn voldaan aan de twee voorwaarden van artikel 10, lid 4, van de basisverordening voor een dergelijke registratie.

2.3.   Analyse van de opmerkingen

(17)

Met betrekking tot de onwettigheid van de heropening wordt eraan herinnerd dat het Gerecht in het IPS-arrest heeft erkend dat in gevallen waarin een procedure uit meerdere administratieve fasen bestaat, de nietigverklaring van een van die fasen niet tot nietigverklaring van de gehele procedure leidt. De antidumpingprocedure is een voorbeeld van een dergelijke uit verschillende fasen bestaande procedure. Daarom houdt de nietigverklaring van de wijzigingsverordening met betrekking tot één partij niet de nietigverklaring van de gehele procedure vóór de vaststelling van die verordening in. Bovendien zijn de instellingen van de Europese Unie op grond van artikel 266 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie (VWEU) verplicht het arrest uit te voeren. Dit houdt ook de mogelijkheid in om de aspecten van de verordening die nietig zijn verklaard, te corrigeren en de niet-betwiste delen waarop het arrest van het Hof van Justitie geen betrekking heeft, ongewijzigd te laten — zoals gebeurde in Zaak C-458/98 P (11) („de zaak-IPS in hoger beroep”). Gezien het bovenstaande werd het argument dat er geen rechtsgrondslag is voor een gedeeltelijke heropening van een nieuw onderzoek, ongegrond bevonden.

(18)

Ook het argument dat de invoering van termijnen voor de uitvoering van antidumpingonderzoeken de Commissie ervan weerhoudt de benadering van de zaak-IPS te volgen, werd ongegrond bevonden. Deze termijn wordt niet relevant beschouwd voor de uitvoering van een arrest van het Hof van Justitie van de Europese Unie. Deze termijn bepaalt alleen het einde van het eerdere nieuwe onderzoek, vanaf de begindatum tot de datum waarop definitieve maatregelen worden getroffen, en heeft geen betrekking op eventuele vervolgmaatregelen die indien nodig moeten getroffen worden als gevolg van een rechterlijke toetsing. Hierbij moet worden aangetekend dat het Gerecht geen uitspraken heeft gedaan waarin deze redenering wordt toegepast; dit zou het onmogelijk maken een antidumpingonderzoek dat door het Gerecht nietig is verklaard, af te ronden om rekening te houden met de bevindingen van het Gerecht (zoals vereist in artikel 266 VWEU). De termijn voor het onderzoek is immers altijd verstreken op het moment waarop het Gerecht uitspraak doet.

(19)

Met betrekking tot het argument van de andere Indiase producent-exporteur van petfolie, wordt eraan herinnerd dat het Gerecht de wijzigingsverordening alleen nietig heeft verklaard voor zover daarin een antidumpingrecht werd opgelegd aan MTZ Polyfilms. Dit betekent dat het arrest geen grondslag biedt om de benadering en/of de berekeningen met betrekking tot andere producenten-exporteurs te heroverwegen. Daarom moet dit argument worden afgewezen.

(20)

Wat het in overweging 15 genoemde argument van de bedrijfstak van de Unie betreft, gaat eveneens de redenering van overweging 17 op, namelijk dat in de jurisprudentie is vastgelegd dat de Commissie, als het Gerecht oordeelt dat een onwettigheid heeft plaatsgevonden, een onderzoeksprocedure kan hervatten op het punt vlak voordat de onwettigheid plaatsvond. Daarom is het niet direct noodzakelijk een beroep te doen op eerder vastgestelde gegevens, zoals de bedrijfstak van de Unie aanvoert.

(21)

Met betrekking tot het verzoek van de bedrijfstak van de Unie om registratie van de invoer, werd op basis van de informatie in het verzoek en de statistische gegevens waarover de Commissie beschikte, geconcludeerd dat niet werd voldaan aan de voorwaarde van artikel 10, lid 4, onder b), van de basisverordening, namelijk een aanzienlijke toename van de betrokken invoer (zie ook overweging 24). Het verzoek om registratie werd daarom afgewezen.

2.4.   Onderzoek

(22)

Zoals uiteengezet in overweging 5, heeft het Gerecht de wijzigingsverordening nietig verklaard wat MTZ Polyfilms betreft omdat het oordeelde dat artikel 11, lid 3, van de basisverordening niet kan dienen als rechtsgrondslag die de instellingen bij de bepaling van de uitvoerprijs toestaat af te wijken van de in artikel 2, leden 8 en 9, van de basisverordening voorgeschreven werkwijze. Tevens wordt opgemerkt dat alle bevindingen in de NOVM-verordening die het Gerecht niet als onjuist had bestempeld, formeel geldig blijven. Dit geldt met name voor de bevinding dat de omstandigheden aanzienlijk waren gewijzigd, hetgeen een wijziging van het antidumpingrecht ten aanzien van MTZ Polyfilms rechtvaardigde. Daarom werd dit aspect van het nieuwe onderzoek in de huidige procedure niet opnieuw onderzocht. Tijdens het tijdvak van het nieuwe onderzoek („TNO”) voerde MTZ Polyfilms het betrokken product uit naar de Unie in het kader van de prijsverbintenis en deze verkoop vond volgens de voorwaarden van de prijsverbintenis plaats, d.w.z. tegen prijzen die boven de afgesproken minimumprijzen lagen. Om de in de NOVM-verordening uiteengezette redenen wordt bevestigd dat de uitvoerprijzen naar de Unie tijdens het TNO niet kunnen worden gebruikt om de dumpingmarge van MTZ Polyfilms te berekenen.

(23)

Gezien bovenstaande overwegingen werd het huidige onderzoek beperkt tot een analyse van de feiten waarover de instellingen beschikten met betrekking tot de uitvoer van MTZ Polyfilms. In dit verband mogen de instellingen, zoals het Hof van Justitie in het bovengenoemde IPS-arrest heeft geoordeeld, bij het hervatten van een antidumpingonderzoek na een arrest waarin een verordening tot instelling van een antidumpingrecht nietig wordt verklaard, rekening houden met recente informatie, waaronder informatie die dateert van na het oorspronkelijke onderzoektijdvak. Uit dat arrest volgt ook dat deze mogelijkheid om rekening te houden met recente informatie ook geldt voor nieuwe onderzoeken, zoals in het onderhavige geval.

(24)

Hierbij wordt opgemerkt dat na de inwerkingtreding van de wijzigingsverordening de omvang van de invoer van door MTZ Polyfilms vervaardigde petfolie volgens de beschikbare statistische informatie sterk afnam en vanaf 2008 zelfs stopte. Verder merkt de Raad op dat het arrest dat de NOVM-verordening wat MTZ Polyfilms betreft nietig verklaart, dateert van 17 november 2009. Het in overweging 7 genoemde bericht, waarin werd aangegeven dat na het arrest van het Gerecht het antidumpingrecht niet langer van toepassing was op door MTZ Polyfilms vervaardigde petfolie, werd op 20 mei 2010 bekendgemaakt. Dit betekent dat op deze invoer gedurende ruim één jaar alleen compenserende rechten en douanerechten van toepassing waren en geen antidumpingrecht. In dat verband wijzen de gegevens die op basis van artikel 14, lid 6, van de basisverordening zijn verzameld, erop dat de afgelopen jaren geen dergelijke invoer heeft plaatsgevonden.

2.5.   Conclusie

(25)

Gezien alle bovengenoemde omstandigheden, en met name de beperkte reikwijdte van het onderhavige onderzoek, waarin gezien het arrest van het Gerecht de bevindingen over het bestaan van gewijzigde omstandigheden en het ontbreken van een betrouwbare uitvoerprijs niet opnieuw waren onderzocht, concludeerde de Raad dat de herberekening van een dumpingmarge voor MTZ Polyfilms en het opnieuw instellen van een antidumpingrecht voor de uitvoer van door MTZ Polyfilms vervaardigde petfolie, niet passend zou zijn. Derhalve wordt geconcludeerd dat het nieuwe onderzoek dat werd geopend met het oog op de uitvoering van de bevindingen van het Gerecht, moet worden beëindigd zonder dat opnieuw een recht wordt ingesteld.

(26)

Alle betrokken partijen werden in kennis gesteld van de belangrijkste feiten en overwegingen op grond waarvan de Commissie voornemens was de gedeeltelijke heropening van het tussentijdse nieuwe antidumpingonderzoek betreffende de invoer van petfolie van oorsprong uit India te beëindigen. De bedrijfstak van de Unie diende opmerkingen in waarin, zoals al uiteengezet in overweging 15, werd herhaald dat het individuele recht dat in 2001 was berekend en opgelegd, opnieuw aan MTZ Polyfilms moest worden opgelegd, en werd aangegeven dat de daling van de uitvoer van MTZ Polyfilms naar de Unie niet betekent dat de onderneming zich in de toekomst niet opnieuw aan schade veroorzakende dumping schuldig zal maken. De bedrijfstak van de Unie wees er tevens op dat de totale omvang van de invoer van petfolie uit India onlangs was toegenomen. De opmerkingen in overweging 15 zijn al in overweging 20 aan de orde gekomen. Wat het vermoedelijke toekomstige gedrag van MTZ Polyfilms betreft, wordt het feit dat de onderneming tijdens een aanzienlijk lange periode niets heeft ingevoerd, zoals reeds uiteengezet in overweging 24, als voldoende bewijs beschouwd dat de onderneming zich waarschijnlijk niet schuldig zal maken aan schade veroorzakende dumping. Ondanks het feit dat de invoer uit India onlangs is gestegen, is de invoer van MTZ Polyfilms nihil gebleven,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

1.   De gedeeltelijke heropening van het tussentijdse nieuwe antidumpingonderzoek betreffende de invoer van polyethyleentereftalaatfolie (petfolie) van oorsprong uit India en vervaardigd door MTZ Polyfilms, wordt beëindigd.

2.   Op de invoer van petfolie van oorsprong uit India en vervaardigd door MTZ Polyfilms is uit hoofde van deze procedure geen antidumpingrecht van toepassing.

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 12 augustus 2011.

Voor de Raad

De voorzitter

M. DOWGIELEWICZ


(1)  PB L 343 van 22.12.2009, blz. 51.

(2)  PB L 227 van 23.8.2001, blz. 1.

(3)  PB L 68 van 8.3.2006, blz. 6.

(4)  PB L 288 van 6.11.2007, blz. 1.

(5)  PB C 178 van 29.7.2006, blz. 34.

(6)  Zaak T-143/06 MTZ Polyfilms/Raad, Jurispr. 2009, blz. II-4133.

(7)  PB L 129 van 17.5.2011, blz. 1.

(8)  PB C 131 van 20.5.2010, blz. 3.

(9)  Zaak T-2/95 Industrie des poudres sphériques/Raad, Jurispr. 1998, blz. II-3939.

(10)  PB L 209 van 2.8.1988, blz. 1.

(11)  Zaak C-458/98 P Industrie des poudres sphériques (IPS)/Raad, Jurispr. 2000, blz. I-8147.


18.8.2011   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 211/5


UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 825/2011 VAN DE COMMISSIE

van 12 augustus 2011

tot indeling van bepaalde goederen in de gecombineerde nomenclatuur

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EEG) nr. 2658/87 van de Raad van 23 juli 1987 met betrekking tot de tarief- en statistieknomenclatuur en het gemeenschappelijk douanetarief (1), en met name artikel 9, lid 1, onder a),

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Om de uniforme toepassing te waarborgen van de gecombineerde nomenclatuur die als bijlage bij Verordening (EEG) nr. 2658/87 is gevoegd, dienen bepalingen voor de indeling van de in de bijlage bij onderhavige verordening vermelde goederen te worden vastgesteld.

(2)

Bij Verordening (EEG) nr. 2658/87 zijn de algemene regels voor de interpretatie van de gecombineerde nomenclatuur vastgesteld. Deze regels zijn ook van toepassing op iedere andere nomenclatuur die, geheel of gedeeltelijk of met toevoeging van onderverdelingen, de gecombineerde nomenclatuur overneemt en die bij specifieke EU-wetgeving is vastgesteld met het oog op de toepassing van tarief- of andere maatregelen in het kader van het goederenverkeer.

(3)

Volgens deze algemene regels dienen de in kolom 1 van de tabel in de bijlage omschreven goederen te worden ingedeeld onder de in kolom 2 vermelde GN-code om de in kolom 3 genoemde redenen.

(4)

Er dient te worden bepaald dat een door de douane van een lidstaat afgegeven bindende tariefinlichting inzake de indeling van goederen in de gecombineerde nomenclatuur die in strijd is met deze verordening, door de houder van die inlichting nog drie maanden mag worden gebruikt op grond van artikel 12, lid 6, van Verordening (EEG) nr. 2913/92 van de Raad van 12 oktober 1992 tot vaststelling van het communautair douanewetboek (2).

(5)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Comité douanewetboek,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

De in kolom 1 van de tabel in de bijlage omschreven goederen worden in de gecombineerde nomenclatuur ingedeeld onder de in kolom 2 van die tabel vermelde GN-code.

Artikel 2

Op grond van artikel 12, lid 6, van Verordening (EEG) nr. 2913/92 kan een door de douane van een lidstaat afgegeven bindende tariefinlichting die in strijd is met onderhavige verordening, nog voor een periode van drie maanden worden gebruikt.

Artikel 3

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 12 augustus 2011.

Voor de Commissie, namens de voorzitter,

Algirdas ŠEMETA

Lid van de Commissie


(1)  PB L 256 van 7.9.1987, blz. 1.

(2)  PB L 302 van 19.10.1992, blz. 1.


BIJLAGE

Omschrijving

Indeling

GN-code

Motivering

(1)

(2)

(3)

Styreenbutadieencopolymeer in primaire vorm.

Dit copolymeer wordt vervaardigd door latex van styreenbutadieenrubber (SBR) te mengen met hars met een hoog styreengehalte.

Het eindproduct bestaat uit een mengsel van styreenbutadieencopolymeren met styreen in een verhouding van 65 of meer gewichtspercenten styreen.

3903 90 90

De indeling is vastgesteld op basis van de algemene regels 1 en 6 voor de interpretatie van de gecombineerde nomenclatuur, aantekening 1, 4 en 6 op hoofdstuk 39, aantekening 4 a) en 4 c) op hoofdstuk 40, aanvullende aantekening 1 op hoofdstuk 39 en de tekst van de GN-codes 3903, 3903 90 en 3903 90 90.

Styreenbutadieencopolymeren met een verhouding van 65 of meer gewichtspercenten styreen voldoen niet aan de definitie van synthetische rubber in aantekening 4 a) op hoofdstuk 40 omdat deze producten, wanneer zij eenmaal met zwavel zijn gevulkaniseerd, niet voldoen aan de in die aantekening vermelde rek- en krimpvereisten.

Het product moet daarom worden ingedeeld onder GN-code 3903 90 90 als andere copolymeren van styreen.


18.8.2011   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 211/7


UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 826/2011 VAN DE COMMISSIE

van 12 augustus 2011

tot indeling van bepaalde goederen in de gecombineerde nomenclatuur

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EEG) nr. 2658/87 van de Raad van 23 juli 1987 met betrekking tot de tarief- en statistieknomenclatuur en het gemeenschappelijk douanetarief (1), en met name artikel 9, lid 1, onder a),

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Om de uniforme toepassing te waarborgen van de gecombineerde nomenclatuur die als bijlage bij Verordening (EEG) nr. 2658/87 is gevoegd, dienen bepalingen voor de indeling van de in de bijlage bij onderhavige verordening vermelde goederen te worden vastgesteld.

(2)

Bij Verordening (EEG) nr. 2658/87 zijn de algemene regels voor de interpretatie van de gecombineerde nomenclatuur vastgesteld. Deze regels zijn ook van toepassing op iedere andere nomenclatuur die, geheel of gedeeltelijk of met toevoeging van onderverdelingen, de gecombineerde nomenclatuur overneemt en die bij specifieke EU-wetgeving is vastgesteld met het oog op de toepassing van tarief- of andere maatregelen in het kader van het goederenverkeer.

(3)

Volgens deze algemene regels dienen de in kolom 1 van de tabel in de bijlage omschreven goederen te worden ingedeeld onder de in kolom 2 vermelde GN-code om de in kolom 3 genoemde redenen.

(4)

Er dient te worden bepaald dat een door de douane van een lidstaat afgegeven bindende tariefinlichting inzake de indeling van goederen in de gecombineerde nomenclatuur die in strijd is met deze verordening, door de houder van die inlichting nog drie maanden mag worden gebruikt op grond van artikel 12, lid 6, van Verordening (EEG) nr. 2913/92 van de Raad van 12 oktober 1992 tot vaststelling van het communautair douanewetboek (2).

(5)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Comité douanewetboek,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

De in kolom 1 van de tabel in de bijlage omschreven goederen worden in de gecombineerde nomenclatuur ingedeeld onder de in kolom 2 van die tabel vermelde GN-code.

Artikel 2

Op grond van artikel 12, lid 6, van Verordening (EEG) nr. 2913/92 kan een door de douane van een lidstaat afgegeven bindende tariefinlichting die in strijd is met onderhavige verordening, nog voor een periode van drie maanden worden gebruikt.

Artikel 3

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 12 augustus 2011.

Voor de Commissie, namens de voorzitter,

Algirdas ŠEMETA

Lid van de Commissie


(1)  PB L 256 van 7.9.1987, blz. 1.

(2)  PB L 302 van 19.10.1992, blz. 1.


BIJLAGE

Omschrijving

Indeling

(GN-code)

Motivering

(1)

(2)

(3)

Tabletten in verschillende kleuren en vormen van dieren met een gemiddeld gewicht van telkens ongeveer 950 mg, opgemaakt voor de verkoop in het klein, waarbij één tablet bestaat uit (in gewichtspercenten):

sacharose 61

zetmeel 2,4.

Daarnaast heeft één tablet de volgende gehaltes aan:

vitamine A (50 % als retinolacetaat: 375 μg en 50 % als bètacaroteen: 2 252 μg)

vitamine B1 1,05 mg

vitamine B2 1,2 mg

vitamine B3 13,5 mg

vitamine B6 1,05 mg

vitamine B9 300 μg

vitamine B12 4,5 μg

vitamine C 60 mg

vitamine D 10 μg

vitamine E 10 mg.

Voorts zijn de volgende stoffen aanwezig: stearinezuur, maleïnezuur, magnesiumstearaat, natriumbisulfiet, gluten, katoenzaadolie, siliciumdioxide, citroenzuur, gelatine, calciumcarbonaat, mono- en diglyceriden, natuurlijke en kunstmatige aroma's en kleurstoffen voor levensmiddelen.

De op het etiket vermelde aanbevolen dagelijkse dosis is één tablet per dag.

Volgens het etiket is het product bestemd voor menselijke consumptie.

2106 90 98

De indeling is vastgesteld op basis van de algemene regels 1 en 6 voor de interpretatie van de gecombineerde nomenclatuur, aantekening 1 op hoofdstuk 29, aanvullende aantekening 1 op hoofdstuk 30 en de tekst van de GN-codes 2106, 2106 90 en 2106 90 98.

Gelet op zijn samenstelling heeft het product niet de eigenschappen van suikerwerk van post 1704 (zie ook de toelichting op hoofdstuk 17 van het geharmoniseerd systeem, algemeen, punt b)).

Gelet op de aanwezigheid van stoffen die niet onder aantekening 1 a), b), c), f) of g) op hoofdstuk 29 vallen, moet het product van dat hoofdstuk worden uitgesloten.

Het product voldoet niet aan de vereisten van aanvullende aantekening 1 op hoofdstuk 30 aangezien het geen aanwijzingen vermeldt voor specifieke ziekten, aandoeningen of symptomen waarvoor het kan worden gebruikt. Het kan daarom niet worden ingedeeld onder post 3004.

Gelet op de kenmerken moet het product worden ingedeeld als een product voor menselijke consumptie van post 2106.


18.8.2011   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 211/9


UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 827/2011 VAN DE COMMISSIE

van 12 augustus 2011

tot indeling van bepaalde goederen in de gecombineerde nomenclatuur

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EEG) nr. 2658/87 van de Raad van 23 juli 1987 met betrekking tot de tarief- en statistieknomenclatuur en het gemeenschappelijk douanetarief (1), en met name artikel 9, lid 1, onder a),

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Om de uniforme toepassing te waarborgen van de gecombineerde nomenclatuur die als bijlage bij Verordening (EEG) nr. 2658/87 is gevoegd, dienen bepalingen voor de indeling van de in de bijlage bij onderhavige verordening vermelde goederen te worden vastgesteld.

(2)

Bij Verordening (EEG) nr. 2658/87 zijn de algemene regels voor de interpretatie van de gecombineerde nomenclatuur vastgesteld. Deze regels zijn ook van toepassing op iedere andere nomenclatuur die, geheel of gedeeltelijk of met toevoeging van onderverdelingen, de gecombineerde nomenclatuur overneemt en die bij specifieke EU-wetgeving is vastgesteld met het oog op de toepassing van tarief- of andere maatregelen in het kader van het goederenverkeer.

(3)

Volgens deze algemene regels dienen de in kolom 1 van de tabel in de bijlage omschreven goederen te worden ingedeeld onder de in kolom 2 vermelde GN-code om de in kolom 3 genoemde redenen.

(4)

Er dient te worden bepaald dat een door de douane van een lidstaat afgegeven bindende tariefinlichting inzake de indeling van goederen in de gecombineerde nomenclatuur die in strijd is met deze verordening, door de houder van die inlichting nog drie maanden mag worden gebruikt op grond van artikel 12, lid 6, van Verordening (EEG) nr. 2913/92 van de Raad van 12 oktober 1992 tot vaststelling van het communautair douanewetboek (2).

(5)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Comité douanewetboek,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

De in kolom 1 van de tabel in de bijlage omschreven goederen worden in de gecombineerde nomenclatuur ingedeeld onder de in kolom 2 van die tabel vermelde GN-code.

Artikel 2

Op grond van artikel 12, lid 6, van Verordening (EEG) nr. 2913/92 kan een door de douane van een lidstaat afgegeven bindende tariefinlichting die in strijd is met onderhavige verordening, nog voor een periode van drie maanden worden gebruikt.

Artikel 3

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 12 augustus 2011.

Voor de Commissie, namens de voorzitter,

Algirdas ŠEMETA

Lid van de Commissie


(1)  PB L 256 van 7.9.1987, blz. 1.

(2)  PB L 302 van 19.10.1992, blz. 1.


BIJLAGE

Omschrijving

Indeling

(GN-code)

Motivering

(1)

(2)

(3)

Blauwe polymethinekleurstof (fluorescerende kleurstof) verdund in een mengsel van de oplosmiddelen ethyleenglycol en methanol.

Samenstelling (in gewichtspercenten):

Ethyleenglycol

96,9

Methanol

3,0

Polymethinekleurstof

0,002

Het product is bestemd om te worden gebruikt in automatische bloedanalysatoren. Het wordt gebruikt om leukocyten te kleuren met behulp van een fluorescerende markering nadat zij een specifieke voorbereidende behandeling hebben ondergaan. Het product is opgemaakt in een kleine, van een etiket voorziene verpakking en is bestemd voor gebruik in laboratoria.

3212 90 00

De indeling is vastgesteld op basis van de algemene regels 1 en 6 voor de interpretatie van de gecombineerde nomenclatuur, aantekening 2 op hoofdstuk VI en de tekst van de GN-codes 3212 en 3212 90 00.

Kleurstoffen van post 3204, opgemaakt voor de verkoop in het klein, worden ingedeeld onder post 3212. Dergelijke producten vallen niet onder post 3822 en kunnen derhalve niet worden ingedeeld als een reageermiddel voor diagnose of voor laboratoriumgebruik. Zie ook de producten die van post 3822 zijn uitgesloten onder punt c) van de toelichtingen op het geharmoniseerde systeem voor die post.

Volgens zijn eigenschappen is het product een kleurstof in de zin van post 3212 en wordt het gebruikt om te kleuren.

Omdat het product kan worden ingedeeld onder post 3212 en het opgemaakt is in afgemeten doses of voor de verkoop in het klein, voldoet het aan de bepalingen van aantekening 2 op hoofdstuk VI. Het moet bijgevolg worden ingedeeld onder deze post en onder geen andere post van de nomenclatuur. Zie ook de derde alinea van punt C van de toelichtingen op het geharmoniseerde systeem op post 3212.


18.8.2011   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 211/11


UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 828/2011 VAN DE COMMISSIE

van 17 augustus 2011

tot schorsing van het binnenbrengen in de Unie van specimens van bepaalde in het wild levende dier- en plantensoorten

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 338/97 van de Raad van 9 december 1996 inzake de bescherming van in het wild levende dier- en plantensoorten door controle op het desbetreffende handelsverkeer (1), en met name artikel 19, lid 1,

Na raadpleging van de wetenschappelijke studiegroep,

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Artikel 4, lid 6, van Verordening (EG) nr. 338/97 bepaalt dat de Commissie beperkingen kan opleggen ten aanzien van het binnenbrengen van bepaalde soorten in de Unie, overeenkomstig de in de punten a) tot en met d) van dat lid vastgestelde voorwaarden. Voorts zijn uitvoeringsbepalingen met betrekking tot dergelijke beperkingen vastgesteld bij Verordening (EG) nr. 865/2006 van de Commissie van 4 mei 2006 houdende uitvoeringsbepalingen van Verordening (EG) nr. 338/97 van de Raad inzake de bescherming van in het wild levende dier- en plantensoorten door controle op het desbetreffende handelsverkeer (2).

(2)

Een lijst van de soorten waarvan het binnenbrengen in de Unie is geschorst, is laatstelijk vastgesteld bij Verordening (EG) nr. 997/2010 van de Commissie van 5 november 2010 tot schorsing van het binnenbrengen in de Unie van specimens van bepaalde in het wild levende dier- en plantensoorten (3).

(3)

Op basis van recente informatie is de wetenschappelijke studiegroep tot het besluit gekomen dat de staat van instandhouding van Sagittarius serpentarius, een soort die in bijlage B bij Verordening (EG) nr. 338/97 is opgenomen, ernstig in gevaar zal worden gebracht als het binnenbrengen van die soort in de Unie vanuit Tanzania niet wordt geschorst. Derhalve dient het binnenbrengen van Sagittarius serpentarius uit Tanzania te worden geschorst.

(4)

Voorts is de wetenschappelijke studiegroep op basis van de meest recente beschikbare informatie tot het besluit gekomen dat een schorsing van het binnenbrengen van de volgende soorten in de Unie niet langer noodzakelijk is:

Lynx lynx (jachttrofeeën) uit Azerbeidzjan;

Hexaprotodon liberiensis uit Guinee;

Moschus anhuiensis, Moschus berezovskii, Moschus chrysogaster, Moschus fuscus en Moschus moschiferus uit China;

Uromastyx aegyptia uit Egypte;

Chamaeleo ellioti uit Burundi;

Chamaeleo pfefferi uit Kameroen;

Varanus exanthematicus (van ranching afkomstige specimens waarvan de totale lengte niet meer dan 35 cm bedraagt), Varanus niloticus (van ranching afkomstige specimens waarvan de totale lengte niet meer dan 35 cm bedraagt) en Kinixys belliana (van ranching afkomstige specimens waarvan de in rechte lijn gemeten pantserlengte (SCL) niet meer dan 5 cm bedraagt) uit Benin;

Varanus niloticus uit Burundi en Mozambique;

Varanus salvator uit China, India en Singapore;

Python reticulatus uit India en Singapore;

Aldabrachelys gigantea uit de Seychellen;

Geochelone elegans uit Pakistan;

Geochelone platynota uit Myanmar;

Indotestudo elongata uit Bangladesh, China en India.

(5)

Alle landen van herkomst van de soorten waarop de nieuwe beperkingen van het binnenbrengen in de Unie krachtens deze verordening betrekking hebben, werden geraadpleegd.

(6)

De soortnamen van Pachypodium sofiense en Euphorbia suzannae-marnierae zijn aangepast aan de nieuwste officiële CITES-nomenclatuurwerken. Technische fouten met betrekking tot het phylum MOLLUSCA zijn eveneens verbeterd.

(7)

De lijst van de soorten waarvan het binnenbrengen in de Unie is geschorst, moet derhalve worden gewijzigd en Verordening (EU) nr. 997/2010 moet ter wille van de duidelijkheid worden vervangen.

(8)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Comité voor de handel in wilde dier- en plantensoorten,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Onverminderd het bepaalde in artikel 71 van Verordening (EG) nr. 865/2006 wordt het binnenbrengen in de Unie van specimens van de in de bijlage bij deze verordening genoemde in het wild levende dier- en plantensoorten geschorst.

Artikel 2

Verordening (EU) nr. 997/2010 wordt ingetrokken.

Verwijzingen naar de ingetrokken verordening gelden als verwijzingen naar deze verordening.

Artikel 3

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 17 augustus 2011.

Voor de Commissie

De voorzitter

José Manuel BARROSO


(1)  PB L 61 van 3.3.1997, blz. 1.

(2)  PB L 166 van 19.6.2006, blz. 1.

(3)  PB L 290 van 6.11.2010, blz. 4.


BIJLAGE

Specimens van in bijlage A bij Verordening (EG) nr. 338/97 genoemde soorten waarvan het binnenbrengen in de Unie wordt geschorst

Soort

Oorsprong

Specimens

Landen van herkomst

Rechtsgrond artikel 4, lid 6, punt:

FAUNA

CHORDATA

MAMMALIA

ARTIODACTYLA

Bovidae

Capra falconeri

Wild

Jachttrofeeën

Oezbekistan

(a)

CARNIVORA

Canidae

Canis lupus

Wild

Jachttrofeeën

Belarus, Kyrgyzstan, Turkije

(a)

Felidae

Ursidae

Ursus arctos

Wild

Jachttrofeeën

Canada (Brits-Columbia)

(a)

Ursus thibetanus

Wild

Jachttrofeeën

Rusland

(a)

AVES

FALCONIFORMES

Falconidae

Falco cherrug

Wild

Alle

Armenië, Bahrein, Irak, Mauritanië, Tadzjikistan

(a)


Specimens van in bijlage B bij Verordening (EG) nr. 338/97 genoemde soorten waarvan het binnenbrengen in de Unie wordt geschorst

Soort

Oorsprong

Specimens

Landen van herkomst

Rechtsgrond artikel 4, lid 6, punt:

FAUNA

CHORDATA

MAMMALIA

ARTIODACTYLA

Bovidae

Ovis vignei bocharensis

Wild

Alle

Oezbekistan

(b)

Saiga borealis

Wild

Alle

Rusland

(b)

Saiga tatarica

Wild

Alle

Kazachstan, Rusland

(b)

Cervidae

Cervus elaphus bactrianus

Wild

Alle

Oezbekistan

(b)

Hippopotamidae

Hexaprotodon liberiensis (synoniem Choeropsis liberiensis)

Wild

Alle

Nigeria

(b)

Hippopotamus amphibius

Wild

Alle

Gambia, Niger, Nigeria, Sierra Leone, Togo

(b)

Moschidae

Moschus moschiferus

Wild

Alle

Rusland

(b)

CARNIVORA

Eupleridae

Cryptoprocta ferox

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Felidae

Panthera leo

Wild

Alle

Ethiopië

(b)

Profelis aurata

Wild

Alle

Togo

(b)

Mustelidae

Hydrictis maculicollis

Wild

Alle

Tanzania

(b)

Odobenidae

Odobenus rosmarus

Wild

Alle

Groenland

(b)

MONOTREMATA

Tachyglossidae

Zaglossus bartoni

Wild

Alle

Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea

(b)

Zaglossus bruijni

Wild

Alle

Indonesië

(b)

PHOLIDOTA

Manidae

Manis temminckii

Wild

Alle

Democratische Republiek Congo

(b)

PRIMATES

Atelidae

Alouatta guariba

Wild

Alle

Alle

(b)

Ateles belzebuth

Wild

Alle

Alle

(b)

Ateles fusciceps

Wild

Alle

Alle

(b)

Ateles geoffroyi

Wild

Alle

Alle

(b)

Ateles hybridus

Wild

Alle

Alle

(b)

Lagothrix lagotricha

Wild

Alle

Alle

(b)

Lagothrix lugens

Wild

Alle

Alle

(b)

Lagothrix poeppigii

Wild

Alle

Alle

(b)

Cebidae

Callithrix geoffroyi (synoniem C. jacchus geoffroyi)

Wild

Alle

Brazilië

(b)

Cercopithecidae

Cercopithecus erythrogaster

Wild

Alle

Alle

(b)

Cercopithecus erythrotis

Wild

Alle

Alle

(b)

Cercopithecus hamlyni

Wild

Alle

Alle

(b)

Cercopithecus mona

Wild

Alle

Togo

(b)

Cercopithecus petaurista

Wild

Alle

Togo

(b)

Cercopithecus pogonias

Wild

Alle

Nigeria

(b)

Cercopithecus preussi (synoniem C. lhoesti preussi )

Wild

Alle

Nigeria

(b)

Colobus vellerosus

Wild

Alle

Nigeria, Togo

(b)

Lophocebus albigena (synoniem Cercocebus albigena)

Wild

Alle

Nigeria

(b)

Macaca cyclopis

Wild

Alle

Alle

(b)

Macaca sylvanus

Wild

Alle

Algerije, Marokko

(b)

Piliocolobus badius (synoniem Colobus badius)

Wild

Alle

Alle

(b)

Galagidae

Euoticus pallidus (synoniem Galago elegantulus pallidus)

Wild

Alle

Nigeria

(b)

Galago matschiei (synoniem G. inustus)

Wild

Alle

Rwanda

(b)

Lorisidae

Arctocebus calabarensis

Wild

Alle

Nigeria

(b)

Perodicticus potto

Wild

Alle

Togo

(b)

Pithecidae

Chiropotes chiropotes

Wild

Alle

Guyana

(b)

Pithecia pithecia

Wild

Alle

Guyana

(b)

AVES

ANSERIFORMES

Anatidae

Oxyura jamaicensis

Alle

Levende

Alle

(d)

CICONIIFORMES

Balaenicipitidae

Balaeniceps rex

Wild

Alle

Tanzania

(b)

FALCONIFORMES

Accipitridae

Accipiter erythropus

Wild

Alle

Guinee

(b)

Accipiter melanoleucus

Wild

Alle

Guinee

(b)

Accipiter ovampensis

Wild

Alle

Guinee

(b)

Aquila rapax

Wild

Alle

Guinee

(b)

Aviceda cuculoides

Wild

Alle

Guinee

(b)

Gyps africanus

Wild

Alle

Guinee

(b)

Gyps bengalensis

Wild

Alle

Alle

(b)

Gyps indicus

Wild

Alle

Alle

(b)

Gyps rueppellii

Wild

Alle

Guinee

(b)

Gyps tenuirostris

Wild

Alle

Alle

(b)

Hieraaetus ayresii

Wild

Alle

Kameroen, Guinee, Togo

(b)

Hieraaetus spilogaster

Wild

Alle

Guinee, Togo

(b)

Leucopternis lacernulatus

Wild

Alle

Brazilië

(b)

Lophaetus occipitalis

Wild

Alle

Guinee

(b)

Macheiramphus alcinus

Wild

Alle

Guinee

(b)

Polemaetus bellicosus

Wild

Alle

Kameroen, Guinee, Togo

(b)

Spizaetus africanus

Wild

Alle

Guinee

(b)

Stephanoaetus coronatus

Wild

Alle

Ivoorkust, Guinee, Togo

(b)

Torgos tracheliotus

Wild

Alle

Kameroen, Sudan

(b)

Trigonoceps occipitalis

Wild

Alle

Ivoorkust, Guinee

(b)

Urotriorchis macrourus

Wild

Alle

Guinee

(b)

Falconidae

Falco chicquera

Wild

Alle

Guinee, Togo

(b)

Sagittariidae

Sagittarius serpentarius

Wild

Alle

Kameroen, Guinee, Tanzania, Togo

(b)

GRUIFORMES

Gruidae

Balearica pavonina

Wild

Alle

Guinee, Mali

(b)

Balearica regulorum

Wild

Alle

Botswana, Burundi, Democratische Republiek Congo, Kenia, Zuid-Afrika, Zambia, Zimbabwe

(b)

Bugeranus carunculatus

Wild

Alle

Zuid-Afrika, Tanzania

(b)

PSITTACIFORMES

Loriidae

Charmosyna diadema

Wild

Alle

Alle

(b)

Psittacidae

Agapornis fischeri

Wild

Alle

Tanzania

(b)

Agapornis nigrigenis

Wild

Alle

Alle

(b)

Agapornis pullarius

Wild

Alle

Democratische Republiek Congo, Ivoorkust, Guinee, Mali, Togo

(b)

Amazona autumnalis

Wild

Alle

Ecuador

(b)

Ara chloropterus

Wild

Alle

Argentinië, Panama

(b)

Ara severus

Wild

Alle

Guyana

(b)

Aratinga acuticaudata

Wild

Alle

Uruguay

(b)

Aratinga auricapillus

Wild

Alle

Alle

(b)

Coracopsis vasa

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Cyanoliseus patagonus

Wild

Alle

Chili, Uruguay

(b)

Deroptyus accipitrinus

Wild

Alle

Peru, Suriname

(b)

Hapalopsittaca amazonina

Wild

Alle

Alle

(b)

Hapalopsittaca pyrrhops

Wild

Alle

Alle

(b)

Leptosittaca branickii

Wild

Alle

Alle

(b)

Poicephalus gulielmi

Wild

Alle

Kameroen, Ivoorkust, Congo, Guinee

(b)

Poicephalus robustus

Wild

Alle

Democratische Republiek Congo, Ivoorkust, Guinee, Mali, Nigeria,Togo, Uganda

(b)

Psittacus erithacus

Wild

Alle

Benin, Equatoriaal-Guinea, Liberia, Nigeria

(b)

Psittacus erithacus timneh

Wild

Alle

Guinee, Guinee-Bissau

(b)

Psittrichas fulgidus

Wild

Alle

Alle

(b)

Pyrrhura caeruleiceps

Wild

Alle

Colombia

(b)

Pyrrhura pfrimeri

Wild

Alle

Brazilië

(b)

Pyrrhura subandina

Wild

Alle

Colombia

(b)

Triclaria malachitacea

Wild

Alle

Argentinië, Brazilië

(b)

STRIGIFORMES

Strigidae

Asio capensis

Wild

Alle

Guinee

(b)

Bubo lacteus

Wild

Alle

Guinee

(b)

Bubo poensis

Wild

Alle

Guinee

(b)

Glaucidium capense

Wild

Alle

Rwanda

(b)

Glaucidium perlatum

Wild

Alle

Kameroen, Guinee

(b)

Ptilopsis leucotis

Wild

Alle

Guinee

(b)

Scotopelia bouvieri

Wild

Alle

Kameroen

(b)

Scotopelia peli

Wild

Alle

Guinee

(b)

REPTILIA

CROCODYLIA

Alligatoridae

Caiman crocodilus

Wild

Alle

El Salvador, Guatemala, Mexico

(b)

Palaeosuchus trigonatus

Wild

Alle

Guyana

(b)

Crocodylidae

Crocodylus niloticus

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

SAURIA

Agamidae

Uromastyx dispar

Wild

Alle

Algerije, Mali, Sudan

(b)

Uromastyx geyri

Wild

Alle

Mali, Niger

(b)

Chamaeleonidae

Brookesia decaryi

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma ambreense

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma andringitraense

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma boettgeri

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma brevicorne

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma capuroni

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma cucullatum

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma fallax

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma furcifer

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma gallus

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma gastrotaenia

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma glawi

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma globifer

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma guibei

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma guillaumeti

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma hilleniusi

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma linota

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma malthe

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma marojezense

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma nasutum

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma oshaughnessyi

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma parsonii

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma peyrierasi

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma tsaratananense

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma vatosoa

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Calumma vencesi

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Chamaeleo camerunensis

Wild

Alle

Kameroen

(b)

Chamaeleo deremensis

Wild

Alle

Tanzania

(b)

Chamaeleo eisentrauti

Wild

Alle

Kameroen

(b)

Chamaeleo feae

Wild

Alle

Equatoriaal-Guinea

(b)

Chamaeleo fuelleborni

Wild

Alle

Tanzania

(b)

Chamaeleo gracilis

Wild

Alle

Benin

(b)

Ranches

Alle

Benin

(b)

Ranches

Kop-romplengte meer dan 8 cm

Togo

(b)

Chamaeleo montium

Wild

Alle

Kameroen

(b)

Chamaeleo senegalensis

Ranches

Kop-romplengte meer dan 6 cm

Togo

(b)

Chamaeleo werneri

Wild

Alle

Tanzania

(b)

Chamaeleo wiedersheimi

Wild

Alle

Kameroen

(b)

Furcifer angeli

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Furcifer antimena

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Furcifer balteatus

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Furcifer belalandaensis

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Furcifer bifidus

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Furcifer campani

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Furcifer labordi

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Furcifer minor

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Furcifer monoceras

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Furcifer nicosiai

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Furcifer petteri

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Furcifer rhinoceratus

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Furcifer tuzetae

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Furcifer willsii

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Cordylidae

Cordylus mossambicus

Wild

Alle

Mozambique

(b)

Cordylus tropidosternum

Wild

Alle

Mozambique

(b)

Cordylus vittifer

Wild

Alle

Mozambique

(b)

Gekkonidae

Phelsuma abbotti

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma antanosy

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma barbouri

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma berghofi

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma breviceps

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma comorensis

Wild

Alle

Comoren

(b)

Phelsuma dubia

Wild

Alle

Comoren, Madagaskar

(b)

Phelsuma flavigularis

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma guttata

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma hielscheri

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma klemmeri

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma laticauda

Wild

Alle

Comoren

(b)

Phelsuma malamakibo

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma masohoala

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma modesta

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma mutabilis

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma pronki

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma pusilla

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma seippi

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma serraticauda

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma standingi

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Phelsuma v-nigra

Wild

Alle

Comoren

(b)

Uroplatus ebenaui

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Uroplatus fimbriatus

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Uroplatus guentheri

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Uroplatus henkeli

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Uroplatus lineatus

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Uroplatus malama

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Uroplatus phantasticus

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Uroplatus pietschmanni

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Uroplatus sikorae

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Helodermatidae

Heloderma suspectum

Wild

Alle

Mexico, Verenigde Staten van Amerika

(b)

Iguanidae

Iguana iguana

Wild

Alle

El Salvador

(b)

Scincidae

Corucia zebrata

Wild

Alle

Salomonseilanden

(b)

Varanidae

Varanus beccarii

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Varanus dumerilii

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Varanus exanthematicus

Wild

Alle

Benin, Togo

(b)

Ranches

Totale lengte meer dan 35 cm

Benin, Togo

(b)

Varanus jobiensis (synoniem V. karlschmidti)

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Varanus niloticus

Wild

Alle

Benin, Togo

(b)

Ranches

Totale lengte meer dan 35 cm

Benin

(b)

Ranches

Alle

Togo

(b)

Varanus ornatus

Wild

Alle

Togo

(b)

Ranches

Alle

Togo

(b)

Varanus salvadorii

Wild

Alle

Indonesië

(b)

SERPENTES

Boidae

Boa constrictor

Wild

Alle

El Salvador, Honduras

(b)

Calabaria reinhardtii

Wild

Alle

Togo

(b)

Ranches

Alle

Benin, Togo

(b)

Eunectes murinus

Wild

Alle

Paraguay

(b)

Elapidae

Naja atra

Wild

Alle

Laos

(b)

Naja kaouthia

Wild

Alle

Laos

(b)

Naja siamensis

Wild

Alle

Laos

(b)

Pythonidae

Liasis fuscus

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Morelia boeleni

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Python molurus

Wild

Alle

China

(b)

Python natalensis

Ranches

Alle

Mozambique

(b)

Python regius

Wild

Alle

Benin, Guinee

(b)

Python reticulatus

Wild

Alle

Maleisië (schiereiland)

(b)

Python sebae

Wild

Alle

Mauritanië

(b)

TESTUDINES

Emydidae

Chrysemys picta

Alle

Levende

Alle

(d)

Trachemys scripta elegans

Alle

Levende

Alle

(d)

Geoemydidae

Batagur borneoensis

Wild

Alle

Alle

(b)

Cuora amboinensis

Wild

Alle

Indonesië, Maleisië,Vietnam

(b)

Cuora galbinifrons

Wild

Alle

China, Laos, Vietnam

(b)

Heosemys spinosa

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Leucocephalon yuwonoi

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Malayemys subtrijuga

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Notochelys platynota

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Siebenrockiella crassicollis

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Podocnemididae

Erymnochelys madagascariensis

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Peltocephalus dumerilianus

Wild

Alle

Guyana

(b)

Podocnemis lewyana

Wild

Alle

Alle

(b)

Podocnemis unifilis

Wild

Alle

Suriname

(b)

Testudinidae

Chelonoidis denticulata

Wild

Alle

Bolivia, Ecuador

(b)

Geochelone sulcata

Ranches

Alle

Benin, Togo

(b)

Gopherus agassizii

Wild

Alle

Alle

(b)

Gopherus berlandieri

Wild

Alle

Alle

(b)

Indotestudo forstenii

Wild

Alle

Alle

(b)

Indotestudo travancorica

Wild

Alle

Alle

(b)

Kinixys belliana

Wild

Alle

Mozambique

(b)

Ranches

In rechte lijn gemeten pantserlengte (SCL) meer dan 5 cm

Benin

(b)

Kinixys homeana

Wild

Alle

Benin, Togo

(b)

Ranches

Alle

Benin

(b)

Kinixys spekii

Wild

Alle

Mozambique

(b)

Manouria emys

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Manouria impressa

Wild

Alle

Vietnam

(b)

Stigmochelys pardalis

Wild

Alle

Democratische Republiek Congo, Mozambique, Uganda

(b)

Ranches

Alle

Mozambique, Zambia

(b)

Oorsprong “F” (1)

Alle

Zambia

(b)

Testudo horsfieldii

Wild

Alle

Kazachstan

(b)

Trionychidae

Amyda cartilaginea

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Chitra chitra

Wild

Alle

Maleisië

(b)

Pelochelys cantorii

Wild

Alle

Indonesië

(b)

AMPHIBIA

ANURA

Dendrobatidae

Cryptophyllobates azureiventris

Wild

Alle

Peru

(b)

Dendrobates variabilis

Wild

Alle

Peru

(b)

Dendrobates ventrimaculatus

Wild

Alle

Peru

(b)

Mantellidae

Mantella aurantiaca

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Mantella bernhardi

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Mantella crocea

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Mantella expectata

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Mantella milotympanum (syn. M. aurantiaca milotympanum)

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Mantella viridis

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Microhylidae

Scaphiophryne gottlebei

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Ranidae

Conraua goliath

Wild

Alle

Kameroen

(b)

Rana catesbeiana

Alle

Levende

Alle

(d)

ACTINOPTERYGII

PERCIFORMES

Labridae

Cheilinus undulatus

Wild

Alle

Indonesië

(b)

SYNGNATHIFORMES

Syngnathidae

Hippocampus barbouri

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Hippocampus comes

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Hippocampus histrix

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Hippocampus kelloggi

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Hippocampus kuda

Wild

Alle

Indonesië, Vietnam

(b)

Hippocampus spinosissimus

Wild

Alle

Indonesië

(b)

ARTHROPODA

ARACHNIDA

ARANEAE

Theraphosidae

Brachypelma albopilosum

Wild

Alle

Nicaragua

(b)

SCORPIONES

Scorpionidae

Pandinus imperator

Ranches

Alle

Benin

(b)

INSECTA

LEPIDOPTERA

Papilionidae

Ornithoptera croesus

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Ornithoptera urvillianus

Wild

Alle

Salomonseilanden

(b)

Ranches

Alle

Salomonseilanden

(b)

Ornithoptera victoriae

Wild

Alle

Salomonseilanden

(b)

Ranches

Alle

Salomonseilanden

(b)

MOLLUSCA

BIVALVIA

VENEROIDA

Tridacnidae

Hippopus hippopus

Wild

Alle

Nieuw-Caledonië, Tonga, Vanuatu, Vietnam

(b)

Tridacna crocea

Wild

Alle

Fiji, Tonga, Vanuatu, Vietnam

(b)

Tridacna derasa

Wild

Alle

Fiji, Nieuw-Caledonië, Filipijnen, Palau, Tonga, Vanuatu, Vietnam

(b)

Tridacna gigas

Wild

Alle

Fiji, Marshalleilanden, Micronesië, Palau, Papoea-Nieuw-Guinea, Salomonseilanden, Tonga, Vanuatu, Vietnam

(b)

Tridacna maxima

Wild

Alle

Micronesië, Fiji, Marshalleilanden, Mozambique, Nieuw-Caledonië, Tonga, Vanuatu, Vietnam

(b)

Tridacna rosewateri

Wild

Alle

Mozambique

(b)

Tridacna squamosa

Wild

Alle

Fiji, Mozambique, Nieuw-Caledonië, Tonga, Vanuatu, Vietnam

(b)

Tridacna tevoroa

Wild

Alle

Tonga

(b)

GASTROPODA

MESOGASTROPODA

Strombidae

Strombus gigas

Wild

Alle

Grenada, Haïti

(b)

CNIDARIA

ANTHOZOA

HELIOPORACEA

Helioporidae

Heliopora coerulea

Wild

Alle

Salomonseilanden

(b)

SCLERACTINIA

Agariciidae

Agaricia agaricites

Wild

Alle

Haïti

(b)

Caryophylliidae

Catalaphyllia jardinei

Wild

Alle, m.u.v. door maricultuur verkregen, aan kunstmatige substraten vastgehechte specimens

Indonesië

(b)

Catalaphyllia jardinei

Wild

Alle

Salomonseilanden

(b)

Euphyllia cristata

Wild

Alle, m.u.v. door maricultuur verkregen, aan kunstmatige substraten vastgehechte specimens

Indonesië

(b)

Euphyllia divisa

Wild

Alle, m.u.v. door maricultuur verkregen, aan kunstmatige substraten vastgehechte specimens

Indonesië

(b)

Euphyllia fimbriata

Wild

Alle, m.u.v. door maricultuur verkregen, aan kunstmatige substraten vastgehechte specimens

Indonesië

(b)

Plerogyra spp.

Wild

Alle, m.u.v. door maricultuur verkregen, aan kunstmatige substraten vastgehechte specimens

Indonesië

(b)

Faviidae

Favites halicora

Wild

Alle

Tonga

(b)

Platygyra sinensis

Wild

Alle

Tonga

(b)

Merulinidae

Hydnophora microconos

Wild

Alle, m.u.v. door maricultuur verkregen, aan kunstmatige substraten vastgehechte specimens

Indonesië

(b)

Mussidae

Acanthastrea hemprichii

Wild

Alle

Tonga

(b)

Blastomussa spp.

Wild

Alle, m.u.v. door maricultuur verkregen, aan kunstmatige substraten vastgehechte specimens

Indonesië

(b)

Cynarina lacrymalis

Wild

Alle, m.u.v. door maricultuur verkregen, aan kunstmatige substraten vastgehechte specimens

Indonesië

(b)

Scolymia vitiensis

Wild

Alle

Tonga

(b)

Scolymia vitiensis

Wild

Alle, m.u.v. door maricultuur verkregen, aan kunstmatige substraten vastgehechte specimens

Indonesië

(b)

Pocilloporidae

Seriatopora stellata

Wild

Alle

Indonesië

(b)

Trachyphylliidae

Trachyphyllia geoffroyi

Wild

Alle

Fiji

(b)

Trachyphyllia geoffroyi

Wild

Alle, m.u.v. door maricultuur verkregen, aan kunstmatige substraten vastgehechte specimens

Indonesië

(b)

FLORA

Amaryllidaceae

Galanthus nivalis

Wild

Alle

Bosnië en Herzegovina, Zwitserland, Oekraïne

(b)

Apocynaceae

Pachypodium inopinatum

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Pachypodium rosulatum

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Pachypodium sofiense

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Cycadaceae

Cycadaceae spp.

Wild

Alle

Madagaskar, Mozambique, Vietnam

(b)

Euphorbiaceae

Euphorbia ankarensis

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia banae

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia berorohae

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia bongolavensis

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia bulbispina

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia duranii

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia fianarantsoae

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia guillauminiana

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia iharanae

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia kondoi

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia labatii

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia lophogona

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia millotii

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia neohumbertii

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia pachypodioides

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia razafindratsirae

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia suzannae-marnierae

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Euphorbia waringiae

Wild

Alle

Madagaskar

(b)

Orchidaceae

Anacamptis pyramidalis

Wild

Alle

Zwitserland, Turkije

(b)

Barlia robertiana

Wild

Alle

Turkije

(b)

Cephalanthera rubra

Wild

Alle

Noorwegen

(b)

Cypripedium japonicum

Wild

Alle

China, Noord-Korea, Japan, Zuid-Korea

(b)

Cypripedium macranthos

Wild

Alle

Zuid-Korea, Rusland

(b)

Cypripedium margaritaceum

Wild

Alle

China

(b)

Cypripedium micranthum

Wild

Alle

China

(b)

Dactylorhiza latifolia

Wild

Alle

Noorwegen

(b)

Dactylorhiza romana

Wild

Alle

Turkije

(b)

Dactylorhiza russowii

Wild

Alle

Noorwegen

(b)

Dactylorhiza traunsteineri

Wild

Alle

Liechtenstein

(b)

Dendrobium bellatulum

Wild

Alle

Vietnam

(b)

Dendrobium nobile

Wild

Alle

Laos

(b)

Dendrobium wardianum

Wild

Alle

Vietnam

(b)

Himantoglossum hircinum

Wild

Alle

Zwitserland

(b)

Nigritella nigra

Wild

Alle

Noorwegen

(b)

Ophrys holoserica

Wild

Alle

Turkije

(b)

Ophrys insectifera

Wild

Alle

Liechtenstein, Noorwegen

(b)

Ophrys pallida

Wild

Alle

Algerije

(b)

Ophrys sphegodes

Wild

Alle

Zwitserland

(b)

Ophrys tenthredinifera

Wild

Alle

Turkije

(b)

Ophrys umbilicata

Wild

Alle

Turkije

(b)

Orchis coriophora

Wild

Alle

Rusland, Zwitserland

(b)

Orchis italica

Wild

Alle

Turkije

(b)

Orchis laxiflora

Wild

Alle

Zwitserland

(b)

Orchis mascula

Wild/ Ranches

Alle

Albanië

(b)

Orchis morio

Wild

Alle

Turkije

(b)

Orchis pallens

Wild

Alle

Rusland

(b)

Orchis provincialis

Wild

Alle

Zwitserland

(b)

Orchis punctulata

Wild

Alle

Turkije

(b)

Orchis purpurea

Wild

Alle

Zwitserland, Turkije

(b)

Orchis simia

Wild

Alle

Bosnië en Herzegovina, Kroatië, voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Zwitserland, Turkije

(b)

Orchis tridentata

Wild

Alle

Turkije

(b)

Orchis ustulata

Wild

Alle

Rusland

(b)

Phalaenopsis parishii

Wild

Alle

Vietnam

(b)

Serapias cordigera

Wild

Alle

Turkije

(b)

Serapias parviflora

Wild

Alle

Turkije

(b)

Serapias vomeracea

Wild

Alle

Zwitserland, Turkije

(b)

Spiranthes spiralis

Wild

Alle

Liechtenstein, Zwitserland

(b)

Primulaceae

Cyclamen intaminatum

Wild

Alle

Turkije

(b)

Cyclamen mirabile

Wild

Alle

Turkije

(b)

Cyclamen pseudibericum

Wild

Alle

Turkije

(b)

Cyclamen trochopteranthum

Wild

Alle

Turkije

(b)

Stangeriaceae

Stangeriaceae spp.

Wild

Alle

Madagaskar, Mozambique, Vietnam

(b)

Zamiaceae

Zamiaceae spp.

Wild

Alle

Madagaskar, Mozambique, Vietnam

(b)


(1)  In gevangenschap geboren dieren met betrekking waartoe niet aan de criteria van hoofdstuk XIII van Verordening (EG) nr. 865/2006 is voldaan, alsmede delen en afgeleide producten daarvan.


18.8.2011   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 211/33


UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 829/2011 VAN DE COMMISSIE

van 17 augustus 2011

tot vaststelling van de forfaitaire invoerwaarden voor de bepaling van de invoerprijs van bepaalde groenten en fruit

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad van 22 oktober 2007 houdende een gemeenschappelijke ordening van de landbouwmarkten en specifieke bepalingen voor een aantal landbouwproducten („integrale-GMO-verordening”) (1),

Gezien Uitvoeringsverordening (EU) nr. 543/2011 van de Commissie van 7 juni 2011 tot vaststelling van nadere bepalingen voor de toepassing van Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad, wat de sectoren groenten en fruit en verwerkte groenten en fruit betreft (2), en met name artikel 136, lid 1,

Overwegende hetgeen volgt:

Bij Uitvoeringsverordening (EU) nr. 543/2011 zijn, op grond van de resultaten van de multilaterale handelsbesprekingen van de Uruguayronde, de criteria vastgesteld aan de hand waarvan de Commissie voor de producten en de perioden die in bijlage XVI, deel A, bij die verordening zijn vermeld, de forfaitaire waarden bij invoer uit derde landen vaststelt,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

De in artikel 136 van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 543/2011 bedoelde forfaitaire invoerwaarden worden vastgesteld in de bijlage bij de onderhavige verordening.

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op 18 augustus 2011.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 17 augustus 2011.

Voor de Commissie, namens de voorzitter,

José Manuel SILVA RODRÍGUEZ

Directeur-generaal Landbouw en plattelandsontwikkeling


(1)  PB L 299 van 16.11.2007, blz. 1.

(2)  PB L 157 van 15.6.2011, blz. 1.


BIJLAGE

Forfaitaire invoerwaarden voor de bepaling van de invoerprijs van bepaalde groenten en fruit

(EUR/100 kg)

GN-code

Code derde landen (1)

Forfaitaire invoerwaarde

0702 00 00

AR

38,5

ZZ

38,5

0709 90 70

TR

133,0

ZZ

133,0

0805 50 10

AR

67,3

BR

45,3

CL

75,4

TR

64,0

UY

61,5

ZA

77,7

ZZ

65,2

0806 10 10

EG

67,9

TR

155,3

ZZ

111,6

0808 10 80

AR

77,5

BR

58,3

CA

98,2

CL

103,2

CN

67,9

NZ

101,1

US

161,4

ZA

100,7

ZZ

96,0

0808 20 50

AR

161,3

CL

81,6

CN

49,3

NZ

115,4

ZA

117,2

ZZ

105,0

0809 30

TR

128,5

ZZ

128,5

0809 40 05

BA

48,4

ZZ

48,4


(1)  Landennomenclatuur vastgesteld bij Verordening (EG) nr. 1833/2006 van de Commissie (PB L 354 van 14.12.2006, blz. 19). De code „ZZ” staat voor „overige oorsprong”.