ISSN 1977-0995

Publicatieblad

van de Europese Unie

C 108A

European flag  

Uitgave in de Nederlandse taal

Mededelingen en bekendmakingen

57e jaargang
10 april 2014


Nummer

Inhoud

Bladzijde

 

V   Adviezen

 

BESTUURLIJKE PROCEDURES

 

Europees Bureau voor personeelsselectie (EPSO)

2014/C 108A/01

Aankondiging van een algemeen vergelijkend onderzoek EPSO/AST/132/14 — Veiligheid Profiel 1 — Medewerkers elektronische bewaking en specialisten op het gebied van open source-informatie (AST 3) Profiel 2 — Coördinatoren preventie en controle (AST 3)

1

 

2014/C 108A/02

Overzicht van de in de C A-Serie van het Publicatieblad gepubliceerde Vergelijkende onderzoeken

10

NL

 


V Adviezen

BESTUURLIJKE PROCEDURES

Europees Bureau voor personeelsselectie (EPSO)

10.4.2014   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

CA 108/1


AANKONDIGING VAN EEN ALGEMEEN VERGELIJKEND ONDERZOEK

EPSO/AST/132/14 — VEILIGHEID

Profiel 1 — Medewerkers elektronische bewaking en specialisten op het gebied van open source-informatie (AST 3)

Profiel 2 — Coördinatoren preventie en controle (AST 3)

2014/C 108 A/01

 

Het Europees Bureau voor personeelsselectie (EPSO) organiseert een algemeen vergelijkend onderzoek aan de hand van tests en kwalificaties voor de vorming van een reserve voor de aanwerving van assistenten (1).

Dit algemeen vergelijkende onderzoek heeft als doel reservelijsten vast te stellen om te kunnen voorzien in vacatures bij de Europese instellingen, met name het Europees Parlement en de Europese dienst voor extern optreden (EDEO).

Lees voordat u uw sollicitatie indient aandachtig de algemene bepalingen betreffende algemene vergelijkende onderzoeken die in Publicatieblad van de Europese Unie C 60 A van 1 maart 2014 en op de website van EPSO bekendgemaakt zijn.

Dit document vormt een integrerend onderdeel van de aankondiging van het algemeen vergelijkend onderzoek en geeft informatie over het verloop van de inschrijving en de procedure.

INHOUD

I.

ALGEMENE INFORMATIE

II.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

III.

TOELATINGSVOORWAARDEN

IV.

TOEGANGSTOETSEN

V.

TOELATING TOT HET VERGELIJKEND ONDERZOEK EN SELECTIE OP BASIS VAN KWALIFICATIES

VI.

ALGEMEEN VERGELIJKEND ONDERZOEK

VII.

RESERVELIJSTEN

VIII.

INSTRUCTIES VOOR HET INDIENEN VAN EEN SOLLICITATIE

I.   ALGEMENE INFORMATIE

1.

Aantal geslaagde kandidaten per profiel

profiel 1 = 15

profiel 2 = 54

2.

Opmerking

Deze aankondiging heeft betrekking op twee profielen. U kunt zich slechts voor één daarvan inschrijven. Bij uw elektronische inschrijving moet u een keuze maken. Deze keuze kan na de uiterste inschrijfdatum niet meer worden gewijzigd.

II.   FUNCTIEOMSCHRIJVING

De twee profielen worden in de bijlage beschreven.

III.   TOELATINGSVOORWAARDEN

Op de uiterste datum voor de elektronische inschrijving moet u voldoen aan de volgende algemene en specifieke voorwaarden:

1.

Algemene voorwaarden

a)

Onderdaan zijn van een van de lidstaten van de Europese Unie.

b)

Uw rechten als staatsburger bezitten.

c)

Voldaan hebben aan de verplichtingen die voortvloeien uit de wettelijke voorschriften inzake de militaire dienstplicht.

d)

In zedelijk opzicht de waarborgen bieden die voor de uitoefening van de beoogde functie vereist zijn.

2.

Specifieke voorwaarden

2.1.

Diploma's, kwalificaties en werkervaring

Zie bijlage

2.2.

Talenkennis  (2)

Taal 1

Hoofdtaal

Grondige kennis van een van de officiële talen van de Europese Unie

Taal 2

Tweede taal (andere taal dan taal 1)

Behoorlijke kennis van het Duits, het Engels of het Frans

Om te worden aangeworven bij de veiligheidsdiensten van het Europees Parlement in Luxemburg is een goede mondelinge en schriftelijke kennis van het Frans vereist omdat deze taal gebruikt wordt bij het werk en bij de uitwisseling met personen van buitenaf. Geslaagde kandidaten met profiel 2 worden hoofdzakelijk aangeworven bij het Europees Parlement.

Geslaagde kandidaten met profiel 1 worden uitsluitend aangeworven bij de Europese dienst voor extern optreden.

Overeenkomstig de uitspraak van het Hof van Justitie (Grote Kamer) in zaak C-566/10 P, Italiaanse Republiek/Commissie zijn de Europese instellingen verplicht redenen op te geven voor de beperking van het aantal officiële EU-talen dat als tweede taal kan worden gekozen voor dit vergelijkend onderzoek.

De selectie van talen die voor dit vergelijkend onderzoek als tweede taal kunnen worden gekozen, hangt samen met het belang van de dienst: het is noodzakelijk dat nieuwe collega's onmiddellijk operationeel zijn en in hun dagelijks werk doeltreffend kunnen communiceren, anders zou het functioneren van de instellingen ernstig worden belemmerd.

Gezien de geschiedenis binnen de EU-instellingen wat betreft de talen die worden gebruikt voor de interne communicatie en ook gezien de behoeften op het gebied van externe communicatie en de behandeling van dossiers, zijn het Engels, het Frans en het Duits nog steeds de meest gebruikte talen. Daarnaast zijn het Engels, het Frans en het Duits de talen die het vaakst als tweede taal worden geleerd en gebruikt in de EU. Dit bevestigt de huidige praktijk in het onderwijs en de gangbare normen op de arbeidsmarkt en verwacht mag worden dat kandidaten voor functies bij de Europese Unie ten minste een van deze talen beheersen. Rekening houdend met het belang van de dienst en met de capaciteiten van de kandidaten, ook gezien het specifieke vakgebied van deze vergelijkende onderzoeken, is het gewettigd om tests te organiseren in deze drie talen, om ervoor te zorgen dat de kandidaten, ongeacht hun hoofdtaal, in ieder geval in een van deze drie officiële talen kunnen werken. Door de specifieke vaardigheden op deze manier te toetsen, kunnen de instellingen nagaan of kandidaten in staat zijn onmiddellijk te functioneren in een omgeving die nauw aansluit bij de dagelijkse werksituatie in de EU-instellingen.

Om dezelfde redenen worden ook de talen voor de communicatie tussen de kandidaten en de instellingen beperkt en dus ook de talen waarin de sollicitatiedossiers kunnen worden opgesteld. Dit biedt ook een betere garantie voor uniformiteit bij het vergelijken en controleren van de sollicitatiedossiers.

Om ervoor te zorgen dat alle kandidaten gelijk worden behandeld, moet iedereen, ook degenen wier eerste taal een van deze drie talen is, de test afleggen in zijn tweede taal, waarbij uit deze drie talen kan worden gekozen.

Dit doet geen afbreuk aan de verplichting om het vermogen te ontwikkelen om in een derde taal te werken, zoals beschreven in artikel 45, lid 2, van het Statuut van de ambtenaren van de Europese Unie.

IV.   TOEGANGSTOETSEN

De toegangstoetsen worden afgenomen per computer en worden georganiseerd door EPSO. De jury bepaalt de moeilijkheidsgraad van de toetsen en keurt de inhoud goed op basis van de voorstellen van EPSO.

Toegangstoetsen per computer worden alleen georganiseerd wanneer het aantal ingeschreven kandidaten een bepaald quotum overschrijdt. Dit quotum zal na afsluiting van de inschrijvingen worden vastgesteld door de directeur van EPSO in zijn functie van het tot aanstelling bevoegde gezag (TABG) en kan per profiel variëren. U wordt hiervan op de hoogte gesteld via uw EPSO-account.

Wordt het quotum niet overschreden, dan worden vaardigheidstoetsen georganiseerd tijdens het assessment (zie punt VI.2).

1.

Uitnodiging

U wordt voor de toegangstoetsen uitgenodigd als u uw inschrijving tijdig hebt gevalideerd (zie punt VIII).

Opgelet:

1.

door uw inschrijving te valideren, verklaart u te voldoen aan de algemene en specifieke voorwaarden van punt III;

2.

om aan de toegangstoetsen deel te nemen, moet u verplicht een datum reserveren binnen de termijn die u via uw EPSO-account wordt meegedeeld.

2.

Aard van de toetsen en scores

Reeks toetsen met meerkeuzevragen ter beoordeling van uw redeneervermogen:

Toets a)

verbaal redeneervermogen

score: 0-20 punten

Vereist minimum: 10 punten

Toets b)

numeriek redeneervermogen

score: 0-10 punten

Toets c)

abstract redeneervermogen

score: 0-10 punten

 

Vereist minimum voor de toetsen b) en c) samen: 10 punten

3.

Taal van de toetsen

Taal 1

V.   TOELATING TOT HET VERGELIJKEND ONDERZOEK EN SELECTIE OP BASIS VAN KWALIFICATIES

1.   Procedure

In eerste instantie wordt op basis van de door u in het elektronische sollicitatieformulier verstrekte gegevens onderzocht of u aan de algemene en specifieke voorwaarden voldoet.

a)

Uw antwoorden op de vragen over de algemene en specifieke voorwaarden worden bekeken om te bepalen of u behoort tot de kandidaten die voldoen aan alle voorwaarden om te worden toegelaten tot het vergelijkend onderzoek.

Wanneer toegangstoetsen worden georganiseerd, wordt in afnemende volgorde van het aantal behaalde punten onderzocht of de betrokken kandidaat voldoet aan de algemene en specifieke voorwaarden, tot voor elk profiel het door het tot aanstelling bevoegde gezag vast te stellen quotum  (3) van kandidaten zijn gevonden die:

de hoogste scores en de vereiste minimumscores voor de toegangstoetsen hebben behaald, en

voldoen aan de toelatingsvoorwaarden.

Wanneer de laatste plaats door verschillende kandidaten met dezelfde score wordt gedeeld, worden al deze kandidaten in aanmerking genomen bij de selectie op basis van kwalificaties. De sollicitatieformulieren van de kandidaten die buiten dit quotum vallen, worden niet bekeken.

b)

Vervolgens bepaalt de jury voor de kandidaten die voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het vergelijkend onderzoek, wie over de meest relevante kwalificaties beschikken (met name diploma's en werkervaring) ten opzichte van de functieomschrijving en de selectiecriteria die in deze aankondiging zijn beschreven. Deze selectie wordt uitsluitend op basis van uw verklaringen in het onderdeel „talent screener/évaluateur de talent/Talentfilter” van het elektronische sollicitatieformulier uitgevoerd. De score wordt als volgt berekend:

elk selectiecriterium krijgt een gewicht van 1 tot 3, naargelang van het belang dat de jury aan dat criterium hecht,

de jury onderzoekt de antwoorden van de kandidaten en kent voor elk antwoord 0 tot 4 punten toe, naargelang van de kwalificaties van de kandidaat. Dit aantal wordt vervolgens vermenigvuldigd met het gewicht van de desbetreffende vraag.

Vervolgens stelt de jury een ranglijst van de kandidaten op. Er worden, per profiel, maximaal driemaal zoveel kandidaten tot het assessment toegelaten als er op de reservelijst kunnen worden geplaatst (4). Het precieze aantal zal op de website van EPSO worden bekendgemaakt (http://blogs.ec.europa.eu/eu-careers.info/).

2.   Controle van de verklaringen van de kandidaten

Na afloop van het assessment worden de verklaringen van de kandidaten in hun elektronische sollicitatieformulier op basis van de door hen verstrekte bewijsstukken gecontroleerd door EPSO wat betreft de algemene voorwaarden en door de jury wat betreft de specifieke voorwaarden. Voor de evaluatie van de kwalificaties wordt alleen met de bewijsstukken rekening gehouden om de antwoorden die reeds zijn gegeven in het onderdeel „talent screener/évaluateur de talent/Talentfilter” van het elektronische sollicitatieformulier te controleren. Als hierbij blijkt dat deze verklaringen (5) niet kunnen worden gestaafd met passende bewijsstukken, wordt de sollicitatie nietig verklaard.

Deze controle wordt uitgevoerd voor de kandidaten die de vereiste minimumscores en de hoogste totaalscores hebben behaald voor de onderdelen d), e) f) en g) van het assessment samen, te beginnen met de kandidaat met de hoogste score (zie punt VI.2). In voorkomend geval moeten deze kandidaten ook de vereiste minimumscores hebben behaald voor de toetsen a), b) en c) met betrekking tot het redeneervermogen. Deze controle wordt uitgevoerd in aflopende volgorde van de scores totdat het aantal op de reservelijst op te nemen kandidaten, die daadwerkelijk voldoen aan alle toelatingsvoorwaarden, is bereikt. De bewijsstukken van de kandidaten die buiten dit quotum vallen, worden niet onderzocht.

VI.   ALGEMEEN VERGELIJKEND ONDERZOEK

1.

Uitnodiging

U wordt uitgenodigd voor het assessment als u behoort tot de kandidaten (6) die

op basis van hun verklaringen in het elektronische sollicitatieformulier voldoen aan de algemene en specifieke toelatingsvoorwaarden van punt III,

en

de hoogste scores hebben behaald bij de beoordeling van hun kwalificaties.

Het assessment vindt in beginsel in Brussel plaats en duurt één of twee dagen  (7).

2.

Assessment

Tijdens het assessment worden drie vaardigheden getoetst. De inhoud van de tests wordt gevalideerd door de jury:

uw redeneervermogen wordt beoordeeld aan de hand van de volgende tests, tenzij dit reeds is beoordeeld in toegangstoetsen die vooraf zijn georganiseerd:

a)

verbaal redeneervermogen

b)

numeriek redeneervermogen

c)

abstract redeneervermogen

uw specifieke vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van:

d)

een gestructureerd interview over de vaardigheden op het vakgebied, op basis van de antwoorden die zijn gegeven in het onderdeel „talent screener/évaluateur de talent/Talentfilter” van het elektronische sollicitatieformulier

uw algemene vaardigheden  (8) worden beoordeeld aan de hand van de volgende onderdelen:

e)

een casestudy

f)

een groepsoefening

g)

een gestructureerd interview over de algemene vaardigheden.

Elk van deze algemene vaardigheden wordt getest volgens het volgende schema:

 

Casestudy

Groepsoefening

Gestructureerd interview

Problemen analyseren en oplossen

x

x

 

Communiceren

x

 

x

Kwaliteits- en resultaatgericht werken

x

 

x

Leren en zich blijven ontwikkelen

 

x

x

Prioriteiten stellen en organiseren

x

x

 

Stressbestendigheid

 

x

x

Samenwerken

 

x

x


3.

Taal van het assessment

Taal 1 voor de onderdelen a), b) en c)

Taal 2 voor de onderdelen d), e), f) en g)

4.

Score en gewicht

Redeneervermogen

a)

verbaal redeneervermogen: 0-20 punten

vereist minimum: 10 punten

b)

numeriek redeneervermogen: 0-10 punten

c)

abstract redeneervermogen: 0-10 punten

vereist minimum voor de onderdelen b) en c) samen: 10 punten

Als u niet slaagt voor de onderdelen a), b) en c), wordt u uitgesloten van verdere deelname. De behaalde scores worden evenwel niet opgeteld bij de scores voor de andere onderdelen van het assessment.

Specifieke vaardigheden (onderdeel d))

0-100 punten

Vereist minimum: 50 punten

Gewicht: 55 % van de totaalscore

Algemene vaardigheden (onderdelen e), f) en g))

0-10 punten voor elk van de algemene vaardigheden

Vereist minimum:

3 punten voor elke vaardigheid en

35 punten op 70 voor de 7 algemene vaardigheden samen

Gewicht: 45 % van de totaalscore

VII.   RESERVELIJSTEN

1.

Plaatsing op de reservelijst

De jury plaatst u op de reservelijst

als u behoort tot de kandidaten die de vereiste minimumscores hebben behaald voor de onderdelen a) tot en met g), en de hoogste scores voor de onderdelen d), e), f) en g) samen (zie punt I.1 voor het aantal kandidaten die op de reservelijst kunnen worden geplaatst) (9),

en als uit de bewijsstukken blijkt dat u voldoet aan alle toelatingsvoorwaarden.

2.

Rangschikking

Alfabetische rangschikking per profiel.

VIII.   INSTRUCTIES VOOR HET INDIENEN VAN EEN SOLLICITATIE

1.

Elektronische inschrijving

U moet zich elektronisch inschrijven volgens de procedure die op de website van EPSO wordt beschreven (in het onderdeel „Online application manual/mode d'emploi de l'inscription en ligne/Online-Bewerbungsleitfaden”).

Uiterste datum (validering inbegrepen): 13 mei 2014 om 12 uur ('s middags), Belgische tijd

2.

Sollicitatiedossier

Als u behoort tot de kandidaten die tot het assessment worden toegelaten, dient u bij het assessment het volledige sollicitatiedossier mee te brengen (ondertekend exemplaar van het elektronische sollicitatieformulier en bewijsstukken) (10).

Instructies: zie punt 2.1.7 van de algemene bepalingen betreffende algemene vergelijkende onderzoeken.


(1)  Elke verwijzing in deze aankondiging naar een persoon van het mannelijke geslacht slaat tevens op personen van het vrouwelijke geslacht.

(2)  Zie het Gemeenschappelijk Europees referentiekader voor talen — minimaal vereist niveau: taal 1 = C1, taal 2 = B2 (http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/hornav/Downloads/CEF/LanguageSelfAssessmentGrid.csp)

(3)  Dit aantal komt overeen met het in de tweede alinea van punt IV vermelde quotum.

(4)  Kandidaten die niet worden uitgenodigd voor het assessment, ontvangen bericht van de resultaten van hun beoordeling en het gewicht van elke vraag.

(5)  Deze informatie wordt aan de hand van bewijsstukken gecontroleerd voordat de reservelijst wordt vastgesteld (zie de punten VII.1 en VIII.2).

(6)  Wanneer de laatste plaats door verschillende kandidaten met dezelfde score wordt gedeeld, worden al deze kandidaten voor het assessment uitgenodigd.

(7)  Om praktische redenen kunnen de toetsen in verband met het redeneervermogen plaatsvinden in testcentra in de lidstaten, los van de andere onderdelen van het assessment.

(8)  In punt 1.2 van de algemene bepalingen betreffende algemene vergelijkende onderzoeken worden deze vaardigheden nader beschreven.

(9)  Wanneer de laatste plaats door verschillende kandidaten met dezelfde score wordt gedeeld, worden al deze kandidaten op de reservelijst geplaatst.

(10)  De datum van het assessment wordt u te zijner tijd meegedeeld via uw EPSO-account.


BIJLAGE

Profiel 1 — Medewerkers elektronische bewaking en specialisten op het gebied van open source-informatie (AST 3)

1.   Functieomschrijving

EUSITROOM (het EU-Situatiecentrum) zorgt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar voor toezicht op en evaluatie van de internationale situatie en mondiale politieke conflicten, met speciale aandacht voor gevoelige landen/regio's, terrorisme, verspreiding van massavernietigingswapens enz.

EUSITROOM helpt de hoge vertegenwoordiger voor het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid/vice-voorzitter van de Commissie, alsmede de EDEO en zijn netwerk van delegaties in de wereld bij de risicoanalyse, de preventie van crisissen en conflicten en het nemen van snelle reactiemaatregelen die nodig zijn voor de stabilisatie en vrede in conflictregio's en -landen.

EUSITROOM verleent zijn diensten op basis van de verzameling, organisatie en analyse van open source-informatie. Dit houdt in dat er onderzoek en recherche moet worden gedaan, verslagen moeten worden opgesteld en situatie- en scenarioanalyses moeten worden gemaakt die de EDEO bij de besluitvorming ondersteunen.

Het personeel in deze functie kan dag en nacht worden ingezet, alsook tijdens het weekend en op feestdagen.

Met uw sollicitatie verklaart u bereid te zijn, deel te nemen aan eventuele extra selectietests om uw technische vaardigheden aan te tonen. Verder verklaart u, indien u op de door de jury vastgestelde reservelijst komt, bereid te zijn een veiligheidsonderzoek te ondergaan om een door de EDEO vereiste machtiging te verkrijgen voor het opstellen en ontvangen van geheime documenten.

2.   Kwalificaties, diploma's en werkervaring

Een diploma van hoger onderwijs dat verband houdt met de aard van de functie (waaronder een diploma van de politieacademie of militaire academie) of een beroepsopleiding van gelijkwaardig niveau, gevolgd door minimaal drie jaar werkervaring die verband houdt met de aard van de functie.

OF

Een diploma van middelbaar onderwijs of een beroepsopleiding van gelijkwaardig niveau, gevolgd door minimaal 6 jaar werkervaring in een overheidsinstelling op het gebied van veiligheid zoals een (civiele of militaire) inlichtingendienst, een ministerie van binnenlandse zaken, politie- of gendarmeriediensten, het leger of een diplomatieke dienst.

OF

minimaal 10 jaar werkervaring die verband houdt met de aard van de functie.

3.   Selectiecriteria

Bij de selectie op basis van kwalificaties houdt de jury rekening met de volgende criteria:

1.

Werkervaring in een bewakingscentrum van de overheid (ministerie van buitenlandse zaken, defensie of binnenlandse zaken, inlichtingendienst) of vergelijkbare overheidsorganisaties of werkervaring in een bewakingscentrum van een internationale organisatie, een particuliere onderneming of een niet-gouvernementele organisatie.

2.

Werkervaring op het gebied van veiligheid, met de real-timeverwerking van informatie (audiovisueel, persagentschappen, sociale netwerken) waarvoor een snelle reactie vereist is.

3.

Werkervaring met het nemen van snelle beslissingen in een hogerisicocontext.

4.

Werkervaring op het gebied van veiligheid, in een omgeving waarin een zeer groot informatievolume uit verschillende bronnen verwerkt wordt.

5.

Werkervaring met het beheren en oplossen van incidenten met betrekking tot informatie, gebouwen en personeel.

6.

Werkervaring met de coördinatie en het beheer van crisissen op internationaal en/of nationaal niveau.

7.

Werkervaring, op het gebied van veiligheid, met risicoanalyse, verschaffen van informatie of onderzoek.

8.

Werkervaring op het gebied van veiligheid in een multicultureel team.

9.

Werkervaring met een flexibel uurrooster (continudienst 24 uur op 24, 7 dagen per week).

10.

Werkervaring met het gebruik van databases en andere IT-tools zoals: Lexis Nexis, Oxford Analytica, Jane's, STRATFOR, Control Risk Group enz. of werkervaring met het gebruik van open sources (met inbegrip van dataminingsoftware op het gebied van OSINT — Open Source Intelligence) et sociale netwerken (zoals Twitter, Facebook, YouTube enz.).

11.

Werkervaring met externe operaties, missies in het buitenland, in het bijzonder in risicogebieden.

Profiel 2 — Coördinatoren preventie en controle (AST 3)

1.   Functieomschrijving

U assisteert een administrateur binnen een team van preventie- en controlemedewerkers, dat als taak heeft de parlementsleden, de ambtenaren en hun bezoekers te ontvangen en hun inlichtingen te verstrekken en toe te zien op de strikte naleving van de veiligheidsvoorschriften, de bescherming van personen en goederen en de dienstverlening van het bewakingsbedrijf. Deze taken worden uitgevoerd aan de ingangen van de gebouwen op de verschillende locaties van het Europees Parlement.

Onder het gezag van de verantwoordelijke ambtenaar en op basis van de algemene richtsnoeren en besluiten van het Europees Parlement neemt u deel aan de organisatie, motivering en controle van het team van medewerkers dat belast is met de veiligheidstaken (preventie, controle, bewaking enz.) alsmede aan het beheer van de complexe werkzaamheden met betrekking tot de ontvangst, het beheer en de toepassing van voorschriften in dit verband.

Hieronder vallen de volgende taken:

alle nodige initiatieven nemen om een ononderbroken, professionele en beleefde dienstverlening te garanderen die aan de verwachtingen van de instelling voldoet;

onder het gezag van een administrateur deelnemen aan het beheer, de motivering en de ontwikkeling van de vaardigheden van de teams van preventie- en controlemedewerkers in samenwerking met deskundigen op het gebied van personeelsbeheer. Hierbij is het met name zaak om met behulp van de beste teammanagementstechnieken de verantwoordelijkheidszin en de motivatie van de teamleden te stimuleren in een complexe multiculturele omgeving;

zorgen voor een goede communicatie en coördinatie van de dienstverlening met de andere veiligheidscomponenten (interne veiligheid, technische veiligheid, accreditatie en risicobeheer) en met externe diensten (protocol, bezoeken enz.);

waarborgen dat alle voor de preventie en controle ingezette personeelsleden de veiligheidsinstructies goed begrijpen, eventuele incidenten behandelen en daarbij de ontvangen instructies op intelligente en doortastende wijze beheren en de nodige maatregelen nemen om de veiligheid en de continuïteit van de activiteiten van het Parlement te waarborgen, deelnemen aan de opstelling, verspreiding en follow-up van duidelijke en relevante instructies;

binnen een team en bij toerbeurt instaan voor de goede werking, 24 uur op 24, 7 dagen per week, van de centrale beveiligingsdispatching, of de algemene coördinatie van de installaties voor bewaking, preventie en veiligheid van een of meer gebouwen, of de controle van de goede werking van de technische veiligheidsinstallaties en met name het besturen op afstand van de veiligheidsinstallaties en bijhouden van de technische fiches van de gebouwen;

op basis van de door de bevoegde diensten uitgevoerde risicoanalyses op voorhand vaststellen welke dienstverlening en instructies vereist zijn voor de activiteiten van de instelling, oplossingen voorstellen die aangepast zijn aan het vastgelegde risiconiveau en zorgen voor de efficiënte inzet van techniek en personeel;

meewerken aan het onderzoek achteraf van eventuele incidenten, zoals diefstal, het zoekraken van voorwerpen, gevallen van agressie, vernieling of andere schade;

opstellen van dagelijkse verslagen over de follow-up van incidenten en abnormale situaties en van de tijdens de dienst uitgevoerde controles;

toezien op de correcte uitvoering van de contracten, met name door de kwaliteit en conformiteit van de dienstverlening voor alle in het bestek omschreven diensten, met inbegrip van het aantal personeelsleden, te controleren.

Het personeel in deze functie kan dag en nacht worden ingezet, alsook tijdens het weekend en op feestdagen, op de verschillende locaties van het Parlement (Brussel. Luxemburg, Straatsburg).

U moet verschillende soorten, vaak complexe problemen kunnen oplossen, snel, doeltreffend en rustig op wisselende omstandigheden kunnen reageren en goed kunnen communiceren. U moet in staat zijn regelmatig intensief te werken, zowel in een team als alleen.

2.   Kwalificaties, diploma's en werkervaring

Een diploma van hoger onderwijs dat verband houdt met de aard van de functie of een beroepsopleiding van gelijkwaardig niveau, gevolgd door minimaal drie jaar werkervaring die verband houdt met de aard van de functie.

OF

Een diploma van middelbaar onderwijs dat toegang geeft tot hoger onderwijs of een beroepsopleiding van gelijkwaardig niveau, gevolgd door minimaal zes jaar werkervaring die verband houdt met de aard van de functie.

OF

minimaal 10 jaar werkervaring die verband houdt met de aard van de functie.

3.   Selectiecriteria

Bij de selectie op basis van kwalificaties houdt de jury rekening met de volgende criteria:

1.

Werkervaring met een dispatching/een commandocentrale of met een contract op het gebied van preventie, veiligheid of bewaking, met inbegrip van de controle van technische installaties.

2.

Werkervaring met het leiden van een team op het gebied van preventie en controle, met inbegrip van het verdelen en coördineren van taken, uitvoeringscontrole, motivering van het personeel en voortdurende bijscholing.

3.

Werkervaring met het opstellen, verspreiden, opvolgen en uitvoeren van instructies op het gebied van veiligheid, preventie en controle.

4.

Werkervaring met de coördinatie tussen externe diensten (protocol, bezoeken enz.) en interne diensten in verband met preventie, controle en veiligheid.

5.

Werkervaring met het beheren en oplossen van veiligheidsincidenten, waaronder conflictbeheersing, kennis van het standaardgedrag in situaties die een potentieel of reëel risico inhouden (dreigingen, agressieve personen, verdachte pakketten, brandalarm enz.).

6.

Werkervaring met een flexibel uurrooster (continudienst 24 uur op 24, 7 dagen per week).

7.

Werkervaring met operationeel beheer en administratieve follow-up van de in het kader van een bewakingscontract verleende diensten (controles, verslagen enz.).

8.

Werkervaring in multiculturele en meertalige teams bij een Europese of internationale organisatie, met inbegrip van teammanagement.

9.

Werkervaring met contacten met het publiek.


10.4.2014   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

CA 108/10


OVERZICHT VAN DE IN DE C A-SERIE VAN HET PUBLICATIEBLAD GEPUBLICEERDE VERGELIJKENDE ONDERZOEKEN

2014/C 108 A/02

Hierbij vindt u een lijst van C A-publicatiebladen „Vergelijkende onderzoeken” die in 2014 tot op heden gepubliceerd werden.

Deze publicaties verschenen — tenzij anders vermeld — in alle officiële talen.

5

 

6

 

11

 

19

 

21

 

26

 

27

 

30

(PL)

35

 

41

(DE/EN/FR)

42

 

43

 

46

 

47

 

48

 

55

 

56

 

60

 

62

 

65

 

73

(DE/EN/FR)

74

 

81

 

88

 

92

(DE/EN/FR)

97

 

98

 

99

 

108