ISSN 1977-0758

Publicatieblad

van de Europese Unie

L 277

European flag  

Uitgave in de Nederlandse taal

Wetgeving

62e jaargang
29 oktober 2019


Inhoud

 

II   Niet-wetgevingshandelingen

Bladzijde

 

 

VERORDENINGEN

 

*

Verordening (EU) 2019/1791 van de Commissie van 17 oktober 2019 tot wijziging van de bijlagen II, III en V bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft de maximumresidugehalten voor 1-decanol, 2,4-D, ABE-IT 56, cyprodinil, dimethenamid, vetalcoholen, florpyrauxifen-benzyl, fludioxonil, fluopyram, mepiquat, pendimethalin, picolinafen, pyraflufen-ethyl, pyridaben, S-abscisinezuur en trifloxystrobin in of op bepaalde producten ( 1 )

1

 

*

Verordening (EU) 2019/1792 van de Commissie van 17 oktober 2019 tot wijziging van de bijlagen II, III en V bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft de maximumresidugehalten voor amitrool, fipronil, flupyrsulfuron-methyl, imazosulfuron, isoproturon, orthosulfamuron en triasulfuron in of op bepaalde producten ( 1 )

66

 

*

Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1793 van de Commissie van 22 oktober 2019 betreffende de tijdelijke verhoging van de officiële controles en noodmaatregelen met betrekking tot de binnenkomst in de Unie van bepaalde goederen uit bepaalde derde landen tot uitvoering van de Verordeningen (EU) 2017/625 en (EG) nr. 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad, en tot intrekking van de Verordeningen (EG) nr. 669/2009, (EU) nr. 884/2014, (EU) 2015/175, (EU) 2017/186 en (EU) 2018/1660 van de Commissie ( 1 )

89

 

*

Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1794 van de Commissie van 22 oktober 2019 tot verlening van toelating van de Unie voor de biocidefamilie Boumatic Iodine product family ( 1 )

130

 


 

(1)   Voor de EER relevante tekst.

NL

Besluiten waarvan de titels mager zijn gedrukt, zijn besluiten van dagelijks beheer die in het kader van het landbouwbeleid zijn genomen en die in het algemeen een beperkte geldigheidsduur hebben.

Besluiten waarvan de titels vet zijn gedrukt en die worden voorafgegaan door een sterretje, zijn alle andere besluiten.


II Niet-wetgevingshandelingen

VERORDENINGEN

29.10.2019   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 277/1


VERORDENING (EU) 2019/1791 VAN DE COMMISSIE

van 17 oktober 2019

tot wijziging van de bijlagen II, III en V bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft de maximumresidugehalten voor 1-decanol, 2,4-D, ABE-IT 56, cyprodinil, dimethenamid, vetalcoholen, florpyrauxifen-benzyl, fludioxonil, fluopyram, mepiquat, pendimethalin, picolinafen, pyraflufen-ethyl, pyridaben, S-abscisinezuur en trifloxystrobin in of op bepaalde producten

(Voor de EER relevante tekst)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad van 23 februari 2005 tot vaststelling van maximumgehalten aan bestrijdingsmiddelenresiduen in of op levensmiddelen en diervoeders van plantaardige en dierlijke oorsprong en houdende wijziging van Richtlijn 91/414/EEG van de Raad (1), en met name artikel 5, lid 1, artikel 14, lid 1, onder a), en artikel 16, lid 1, onder a),

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Voor 2,4-D, cyprodinil, dimethenamid, fludioxonil, mepiquat, pendimethalin, picolinafen, pyraflufen-ethyl, pyridaben en trifloxystrobin zijn maximumresidugehalten (MRL’s) vastgesteld in bijlage II bij Verordening (EG) nr. 396/2005. Voor fluopyram zijn MRL’s vastgesteld in bijlage III, deel A, bij die verordening. 1-decanol, vetalcoholen en S-abscisinezuur zijn opgenomen in bijlage IV bij die verordening. Voor ABE-IT 56 en florpyrauxifen-benzyl zijn geen specifieke MRL’s vastgesteld en die stoffen zijn evenmin opgenomen in bijlage IV bij die verordening, waardoor de standaardwaarde van 0,01 mg/kg als bepaald in artikel 18, lid 1, onder b), van die verordening van toepassing is.

(2)

In het kader van een procedure voor de verlening van een vergunning voor het gebruik op knolvenkel van een gewasbeschermingsmiddel dat de werkzame stof cyprodinil bevat, is overeenkomstig artikel 6, lid 1, van Verordening (EG) nr. 396/2005 een aanvraag tot wijziging van de bestaande MRL’s ingediend.

(3)

Wat dimethenamid-P betreft, is een dergelijke aanvraag ingediend voor bosuien, sla, andijvie en “kruiden en eetbare bloemen”. Wat fludioxonil betreft, is een dergelijke aanvraag ingediend voor knolvenkel. Wat fluopyram betreft, is een dergelijke aanvraag ingediend voor broccoli. Wat mepiquat betreft, is een dergelijke aanvraag ingediend voor gekweekte paddenstoelen. Wat pendimethalin betreft, is een dergelijke aanvraag ingediend voor aardbeien, knoflook, uien, sjalotten, tomaten, paprika’s, aubergines, komkommers, augurken, courgettes, meloenen, pompoenen, watermeloenen, artisjokken, preien en koolzaad. Wat picolinafen betreft, is een dergelijke aanvraag ingediend voor gerst, haver, rogge en tarwe. Wat pyraflufen-ethyl betreft, is een dergelijke aanvraag ingediend voor citrusvruchten, noten, pitvruchten, steenvruchten, druiven, aalbessen, kruisbessen, vlierbessen, tafelolijven, aardappelen, koolzaad, katoenzaad, olijven voor oliewinning, gerst, haver, rogge en tarwe. Wat pyridaben betreft, is een dergelijke aanvraag ingediend voor tomaten en aubergines. Wat trifloxystrobin betreft, is een dergelijke aanvraag ingediend voor broccoli.

(4)

Overeenkomstig artikel 6, leden 2 en 4, van Verordening (EG) nr. 396/2005 is een aanvraag voor invoertoleranties ingediend voor 2,4-D, dat in Canada en de Verenigde Staten voor sojabonen wordt gebruikt. De aanvrager voert aan dat het toegestane gebruik van die stof op de voornoemde gewassen in die landen leidt tot residugehalten die het MRL in Verordening (EG) nr. 396/2005 overschrijden en dat een hoger MRL nodig is om handelsbelemmeringen voor de invoer van die gewassen te vermijden.

(5)

Overeenkomstig artikel 8 van Verordening (EG) nr. 396/2005 zijn die aanvragen door de betrokken lidstaten geëvalueerd en zijn de evaluatieverslagen bij de Commissie ingediend.

(6)

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft de aanvragen en de evaluatieverslagen beoordeeld, waarbij zij bijzondere aandacht heeft besteed aan de risico’s voor de consument en, in voorkomend geval, voor dieren en zij heeft met redenen omklede adviezen over de voorgestelde MRL’s uitgebracht (2). Zij heeft die adviezen naar de aanvragers, de Commissie en de lidstaten gezonden en openbaar gemaakt.

(7)

Wat 2,4-D betreft, heeft de aanvrager tijdens de overeenkomstig artikel 12 van Verordening (EG) nr. 396/2005 uitgevoerde beoordeling eerder niet beschikbare informatie ingediend, Die informatie betreft een gevalideerde analysemethode voor matrices met een hoog oliegehalte.

(8)

Wat dimethenamid betreft, heeft de aanvrager dergelijke informatie ingediend over het metabolisme in planten.

(9)

Wat pendimethalin betreft, heeft de aanvrager de ontbrekende residuproeven ingediend.

(10)

Wat picolinafen betreft, heeft de aanvrager een gevalideerde analysemethode voor granen en producten van dierlijke oorsprong en de ontbrekende vervoederingsstudie voor herkauwers ingediend.

(11)

Wat pyraflufen-ethyl betreft, heeft de aanvrager gevalideerde analysemethoden voor matrices met een hoog watergehalte en voor droge, zure en vette matrices, alsmede het ontbrekende onderzoek over de stabiliteit bij opslag voor granen ingediend en de referentiestandaard voor pyraflufen in de handel verkrijgbaar gemaakt.

(12)

Wat alle aanvragen betreft, heeft de EFSA geconcludeerd dat aan alle eisen met betrekking tot de gegevens was voldaan en dat de door de aanvragers gevraagde wijzigingen van de MRL’s op grond van een consumentenblootstellingsbeoordeling voor 27 specifieke Europese consumentengroepen uit het oogpunt van de consumentenveiligheid aanvaardbaar waren. Zij heeft rekening gehouden met de recentste informatie over de toxicologische eigenschappen van de stoffen. Noch uit de gegevens over de levenslange blootstelling aan deze stoffen via de consumptie van alle levensmiddelen die deze stoffen kunnen bevatten, noch uit de gegevens over de blootstelling op korte termijn door hoge consumptie van de desbetreffende producten is gebleken dat er een risico bestaat dat de aanvaardbare dagelijkse inname of de acute referentiedosis wordt overschreden.

(13)

Wat mepiquat betreft, hebben champignonkwekers bij de Commissie recente monitoringgegevens over oesterzwammen ingediend waaruit blijkt dat de residugehalten in deze producten hoger zijn dan het huidige tijdelijke MRL voor gekweekte paddenstoelen. Deze residuen zijn het gevolg van een kruisbesmetting van gekweekte paddenstoelen met stro dat rechtmatig is behandeld met mepiquat. Gezien de conclusies van de EFSA betreffende het risico voor de consument moet het MRL voor oesterzwammen worden vastgesteld op een niveau dat overeenkomt met het 95e percentiel van alle steekproefresultaten, terwijl voor andere gekweekte paddenstoelen het bestaande MRL wordt gehandhaafd. Dit MRL wordt later opnieuw beoordeeld; bij die beoordeling zal rekening worden gehouden met de informatie die op 31 december 2022 beschikbaar is.

(14)

In het kader van de goedkeuring van de werkzame stof florpyrauxifen-benzyl werd een aanvraag voor een MRL opgenomen in het beknopte dossier overeenkomstig artikel 8, lid 1, onder g), van Verordening (EG) nr. 1107/2009 van het Europees Parlement en de Raad (3). Die aanvraag is in overeenstemming met artikel 11, lid 2, van die verordening door de betrokken lidstaat beoordeeld. De EFSA heeft de aanvraag beoordeeld en een conclusie over de intercollegiale toetsing van de risicobeoordeling van de werkzame stof als pesticide uitgebracht, waarin zij heeft aanbevolen een MRL vast te stellen voor het representatieve gebruik op rijst overeenkomstig de goede landbouwpraktijken in de Unie (4).

(15)

In het kader van de goedkeuring van de werkzame stof ABE-IT 56 heeft de EFSA geconcludeerd dat het passend is die stof in bijlage IV bij Verordening (EG) nr. 396/2005 op te nemen (5).

(16)

1-decanol, vetalcoholen (6) en S-abscisinezuur (7) zijn tijdelijk in bijlage IV bij Verordening (EG) nr. 396/2005 opgenomen in afwachting van de afronding van hun beoordeling krachtens Richtlijn 91/414/EEG van de Raad (8) of Verordening (EG) nr. 1107/2009. De EFSA heeft die stoffen opnieuw beoordeeld en geconcludeerd dat het passend is ze blijvend in bijlage IV bij Verordening (EG) nr. 396/2005 op te nemen (9).

(17)

Wat pyridaben betreft, zijn bij Verordening (EU) 2019/90 van de Commissie (10) verscheidene MRL’s gewijzigd. In die verordening worden de MRL’s voor verschillende producten, waaronder tomaten en aubergines, met ingang van 13 augustus 2019 verlaagd tot de bepaalbaarheidsgrens. Ter wille van de rechtszekerheid is het passend dat de MRL’s voor pyridaben zoals bepaald in deze verordening vanaf dezelfde datum van toepassing zijn.

(18)

Op grond van de met redenen omklede adviezen en de conclusies van de EFSA en rekening houdend met de ter zake relevante factoren voldoen de wijzigingen van de MRL’s aan de vereisten van artikel 14, lid 2, van Verordening (EG) nr. 396/2005.

(19)

Verordening (EG) nr. 396/2005 moet daarom dienovereenkomstig worden gewijzigd.

(20)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Permanent Comité voor planten, dieren, levensmiddelen en diervoeders,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

De bijlagen II, III en IV bij Verordening (EG) nr. 396/2005 worden gewijzigd overeenkomstig de bijlage bij deze verordening.

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Zij is echter van toepassing met ingang van 13 augustus 2019 wat de MRL’s voor pyridaben betreft.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 17 oktober 2019.

Voor de Commissie

De voorzitter

Jean-Claude JUNCKER


(1)  PB L 70 van 16.3.2005, blz. 1.

(2)  Wetenschappelijke verslagen van de EFSA, online beschikbaar op: http://www.efsa.europa.eu:

Reasoned opinion on the setting an import tolerance for 2,4-D in soyabeans. EFSA Journal 2019;17(4):5660.

Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue level for cyprodinil in Florence fennel. EFSA Journal 2019;17(3):5623.

Reasoned opinion on the evaluation of confirmatory data following the Article 12 MRL review for dimethenamid-P. EFSA Journal 2019;17(4):5663.

Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue level for fludioxonil in Florence fennels. EFSA Journal 2019;17(4):5673.

Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue level for fluopyram in broccoli. EFSA Journal 2019;17(3):5624.

Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue level for mepiquat in cultivated fungi. EFSA Journal 2019;17(6):5744.

Reasoned opinion on the evaluation of confirmatory data following the Article 12 MRL review for pendimethalin. EFSA Journal 2018;16(10):5426.

Reasoned opinion on the evaluation of confirmatory data following the Article 12 MRL review for picolinafen. EFSA Journal 2018;16(11):5489.

Reasoned opinion on the evaluation of confirmatory data following the Article 12 MRL review for pyraflufen-ethyl. EFSA Journal 2018;16(10):5444.

Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue levels for pyridaben in tomatoes and aubergines. EFSA Journal 2019;17(3):5636.

Reasoned opinion on the modification of the existing maximum residue level for trifloxystrobin in broccoli. EFSA Journal 2019;17(1):5576.

(3)  Verordening (EG) nr. 1107/2009 van het Europees Parlement en de Raad van 21 oktober 2009 betreffende het op de markt brengen van gewasbeschermingsmiddelen en tot intrekking van de Richtlijnen 79/117/EEG en 91/414/EEG van de Raad (PB L 309 van 24.11.2009, blz. 1).

(4)  Conclusion on the peer review of the pesticide risk assessment of the active substance florpyrauxifen (variant assessed florpyrauxifen-benzyl). EFSA Journal 2018;16(8):5378.

(5)  Conclusion on the peer review of the pesticide risk assessment of the active substance ABE-IT 56 (components of lysate of Saccharomyces cerevisiae strain DDSF623). EFSA Journal 2018;16(9):5400.

(6)  Verordening (EG) nr. 839/2008 van de Commissie van 31 juli 2008 tot wijziging van Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft de bijlagen II, III en IV met maximumgehalten aan bestrijdingsmiddelenresiduen in of op bepaalde producten (PB L 234 van 30.8.2008, blz. 1).

(7)  Verordening (EU) nr. 588/2014 van de Commissie van 2 juni 2014 tot wijziging van de bijlagen III en IV bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft de maximumresidugehalten voor sinaasappelolie, Phlebiopsis gigantea, gibberellinezuur, Paecilomyces fumosoroseus stam FE 9901, Spodoptera littoralis kernpolyedervirus, Spodoptera exigua kernpolyedervirus, Bacillus firmus I-1582, S-abscisinezuur, L-ascorbinezuur en Helicoverpa armigera kernpolyedervirus in of op bepaalde producten (PB L 164 van 3.6.2014, blz. 6).

(8)  Richtlijn 91/414/EEG van de Raad van 15 juli 1991 betreffende het op de markt brengen van gewasbeschermingsmiddelen (PB L 230 van 19.8.1991, blz. 1).

(9)  Statement on pesticide active substances that do not require a review of the existing maximum residue levels under Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005. EFSA Journal 2019;17(2):5591.

(10)  Verordening (EU) 2019/90 van de Commissie van 18 januari 2019 tot wijziging van de bijlagen II, III en V bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft de maximumresidugehalten voor bromuconazool, carboxin, fenbutatin-oxide, fenpyrazamine en pyridaben in of op bepaalde producten (PB L 22 van 24.1.2019, blz. 52).


BIJLAGE

De bijlagen II, III en IV bij Verordening (EG) nr. 396/2005 worden als volgt gewijzigd:

1)

Bijlage II wordt als volgt gewijzigd:

a)

de kolommen voor 2,4-D, cyprodinil, dimethenamid, fludioxonil, pendimethalin, picolinafen, pyraflufen-ethyl, pyridaben en trifloxystrobin worden vervangen door:

Bestrijdingsmiddelenresiduen en maximumresidugehalten (mg/kg)

Code-nummer

Groepen en voorbeelden van afzonderlijke producten waarvoor de MRL’s gelden (a)

2,4-D (som van 2,4-D, zouten, esters en conjugaten ervan, uitgedrukt als 2,4-D)

Cyprodinil (F) (R)

Dimethenamid, inclusief andere mengsels van de samenstellende isomeren met inbegrip van dimethenamid-P (som van de isomeren)

Fludioxonil (F) (R)

Pendimethalin (F)

Picolinafen

Pyraflufen-ethyl (som van pyraflufen-ethyl en pyraflufen, uitgedrukt als pyraflufen-ethyl)

Pyridaben (F)

Trifloxystrobin (F) (R)

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

(7)

(8)

(9)

(10)

(11)

0100000

FRUIT, VERS of BEVROREN; NOTEN

 

 

0,01  (*1)

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

 

 

0110000

 

Citrusvruchten

1

0,02  (*1)

 

10

 

 

 

0,3

0,5

0110010

 

Grapefruits/pompelmoezen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0110020

 

Sinaasappelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0110030

 

Citroenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0110040

 

Limoenen/lemmetjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0110050

 

Mandarijnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0110990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0120000

 

Noten

0,2

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0,02

0120010

 

Amandelen

(+)

0,02  (*1) (+)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120020

 

Paranoten

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120030

 

Cashewnoten

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120040

 

Kastanjes

 

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120050

 

Kokosnoten

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120060

 

Hazelnoten

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120070

 

Macadamianoten

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120080

 

Pecannoten

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120090

 

Pijnboompitten

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120100

 

Pistaches

(+)

0,02  (*1)

 

0,2

 

 

 

 

 

0120110

 

Walnoten

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0120990

 

Overige (2)

(+)

0,04

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0130000

 

Pitvruchten

0,05  (*1)

2

 

5

 

 

 

0,9

0,7

0130010

 

Appelen

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

0130020

 

Peren

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

0130030

 

Kweeperen

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

0130040

 

Mispels

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

0130050

 

Loquats/Japanse mispels

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

0130990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0140000

 

Steenvruchten

0,05  (*1)

2

 

 

 

 

 

 

3

0140010

 

Abrikozen

 

 

 

5

 

 

 

0,3 (+)

 

0140020

 

Kersen (zoet)

 

 

 

5

 

 

 

0,01  (*1)

 

0140030

 

Perziken

 

 

 

10

 

 

 

0,3 (+)

 

0140040

 

Pruimen

 

 

 

5

 

 

 

0,01  (*1)

 

0140990

 

Overige (2)

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

 

0150000

 

Besvruchten en kleinfruit

0,1

 

 

 

 

 

 

 

 

0151000

a)

druiven

 

3

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

3

0151010

 

Tafeldruiven

 

 

 

5

 

 

 

 

 

0151020

 

Wijndruiven

 

 

 

4

 

 

 

 

 

0152000

b)

aardbeien

 

5

 

4 (+)

 

 

 

0,9

1

0153000

c)

rubussoorten

 

 

 

5

 

 

 

0,01  (*1)

3

0153010

 

Bramen/braambessen

 

3

 

 

 

 

 

 

 

0153020

 

Dauwbramen

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

 

0153030

 

Frambozen (geel en rood)

 

3

 

 

 

 

 

 

 

0153990

 

Overige (2)

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

 

0154000

d)

ander kleinfruit en besvruchten

 

3

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

3

0154010

 

Blauwe bessen

 

 

 

2

 

 

 

 

 

0154020

 

Veenbessen

 

 

 

2

 

 

 

 

 

0154030

 

Aalbessen (rood, wit en zwart)

 

 

 

2

 

 

 

 

 

0154040

 

Kruisbessen (geel, groen en rood)

 

 

 

2

 

 

 

 

 

0154050

 

Rozenbottels

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0154060

 

Moerbeien (wit en zwart)

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0154070

 

Azaroles/Middellandse Zeemispels

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0154080

 

Vlierbessen

 

 

 

0,8

 

 

 

 

 

0154990

 

Overige (2)

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0160000

 

Diverse vruchten met

0,05  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

 

0161000

a)

eetbare schil

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0161010

 

Dadels

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0161020

 

Vijgen

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0161030

 

Tafelolijven

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,3

0161040

 

Kumquats

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0161050

 

Carambola's

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0161060

 

Kaki's/Japanse persimoenen

 

2

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0161070

 

Jambolans/djamblangs

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0161990

 

Overige (2)

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0162000

b)

niet-eetbare schil, klein

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

 

0162010

 

Kiwi's (geel, groen, rood)

 

 

 

15

 

 

 

 

0,01  (*1)

0162020

 

Lychees

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0162030

 

Passievruchten/maracuja's

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

4 (+)

0162040

 

Woestijnvijgen/cactusvruchten

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0162050

 

Sterappelen

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0162060

 

Noord-Amerikaanse persimoenen

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0162990

 

Overige (2)

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163000

c)

niet-eetbare schil, groot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0163010

 

Avocado's

 

1

 

0,4

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163020

 

Bananen

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,05

0163030

 

Mango's

 

0,02  (*1)

 

2

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163040

 

Papaja's

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,6

0163050

 

Granaatappels

 

0,02  (*1)

 

3

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163060

 

Cherimoya's

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163070

 

Guaves

 

1,5

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163080

 

Ananassen

 

0,02  (*1)

 

7

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163090

 

Broodvruchten

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163100

 

Doerians

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163110

 

Zuurzakken/doerian blanda

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0163990

 

Overige (2)

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0200000

GROENTEN, VERS of BEVROREN

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,02  (*1)

 

 

0210000

 

Wortel- en knolgewassen

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

 

0211000

a)

aardappelen

0,2

0,02  (*1)

 

5

0,05  (*1)

 

 

 

0,02

0212000

b)

tropische wortel- en knolgewassen

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0212010

 

Cassave/maniok

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0212020

 

Bataten (zoete aardappelen)

 

 

 

10

 

 

 

 

 

0212030

 

Yams

 

 

 

10

 

 

 

 

 

0212040

 

Arrowroot/pijlwortel

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0212990

 

Overige (2)

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0213000

c)

andere wortel- en knolgewassen, behalve suikerbiet

0,05  (*1)

 

 

 

 

 

 

 

 

0213010

 

Rode bieten

 

1,5

 

1

0,05  (*1)

 

 

 

0,02

0213020

 

Wortels

 

1,5

 

1

0,7

 

 

 

0,1

0213030

 

Knolselderij

 

0,3

 

0,2

0,2

 

 

 

0,03

0213040

 

Mierikswortels

 

1,5

 

1

0,7

 

 

 

0,08

0213050

 

Aardperen/topinamboers

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0213060

 

Pastinaken

 

1,5

 

1

0,7

 

 

 

0,04

0213070

 

Wortelpeterselie

 

1,5

 

1

0,7

 

 

 

0,08

0213080

 

Radijzen

 

0,3

 

0,3

0,05  (*1)

 

 

 

0,08

0213090

 

Schorseneren

 

1,5

 

1

0,7

 

 

 

0,04

0213100

 

Koolrapen

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,4

 

 

 

0,04

0213110

 

Rapen

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,4

 

 

 

0,04

0213990

 

Overige (2)

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0220000

 

Bolgewassen

0,05  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

 

0220010

 

Knoflook

 

0,07

 

0,02

 

 

 

 

0,01  (*1)

0220020

 

Uien

 

0,3

 

0,5

 

 

 

 

0,01  (*1)

0220030

 

Sjalotten

 

0,07

 

0,02

 

 

 

 

0,01  (*1)

0220040

 

Bosuien/groene uien en stengeluien

 

0,8

 

5

 

 

 

 

0,1

0220990

 

Overige (2)

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0230000

 

Vruchtgroenten

0,05  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0231000

a)

Solanaceae en Malvaceae

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0231010

 

Tomaten

 

1,5

 

3

 

 

 

0,15

0,7

0231020

 

Paprika's

 

1,5

 

1

 

 

 

0,01  (*1)

0,4 (+)

0231030

 

Aubergines

 

1,5

 

0,4

 

 

 

0,15

0,7

0231040

 

Okra's, okers

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0231990

 

Overige (2)

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0232000

b)

Cucurbitaceae met eetbare schil

 

0,5

 

0,4

 

 

 

0,15

0,3

0232010

 

Komkommers

 

 

 

 

 

 

 

 

(+)

0232020

 

Augurken

 

 

 

 

 

 

 

 

(+)

0232030

 

Courgettes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0232990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0233000

c)

Cucurbitaceae met niet-eetbare schil

 

0,6

 

0,3

 

 

 

0,01  (*1)

0,3

0233010

 

Meloenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0233020

 

Pompoenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0233030

 

Watermeloenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0233990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0234000

d)

suikermais

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0239000

e)

andere vruchtgroenten

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0240000

 

Koolsoorten (met uitzondering van wortels en babyleafgewassen van Brassica)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

 

0241000

a)

bloemkoolachtigen

 

2

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

 

0241010

 

Broccoli

 

 

 

0,7

 

 

 

 

0,6

0241020

 

Bloemkolen

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,5

0241990

 

Overige (2)

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,5

0242000

b)

sluitkoolachtigen

 

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

 

0242010

 

Spruitjes

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,6

0242020

 

Sluitkolen

 

0,7

 

2

 

 

 

 

0,5

0242990

 

Overige (2)

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

0243000

c)

bladkoolachtigen

 

0,02  (*1)

 

 

0,5

 

 

 

3 (+)

0243010

 

Chinese kool/petsai

 

 

 

10

 

 

 

 

 

0243020

 

Boerenkolen

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0243990

 

Overige (2)

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

0244000

d)

koolrabi's

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,3

 

 

 

0,01  (*1)

0250000

 

Bladgroenten, kruiden en eetbare bloemen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0251000

a)

slasoorten

0,05  (*1)

15

 

 

 

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

15

0251010

 

Veldsla

 

 

 

20

0,6

 

 

 

 

0251020

 

Sla

 

 

 

40

4

 

 

 

 

0251030

 

Andijvie

 

 

 

20

0,05  (*1)

 

 

 

 

0251040

 

Tuinkers en andere kiemen en scheuten

 

 

 

20

0,6

 

 

 

 

0251050

 

Winterkers

 

 

 

20

0,05  (*1)

 

 

 

 

0251060

 

Raketsla/rucola

 

 

 

20

0,6

 

 

 

 

0251070

 

Rode amsoi

 

 

 

20

0,05  (*1)

 

 

 

 

0251080

 

Babyleafgewassen (met inbegrip van Brassica-soorten)

 

 

 

20

0,6

 

 

 

 

0251990

 

Overige (2)

 

 

 

20

0,05  (*1)

 

 

 

 

0252000

b)

spinazie en dergelijke bladgroente

0,05  (*1)

15

 

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

 

0252010

 

Spinazie

 

 

 

30

 

 

 

 

20

0252020

 

Postelein

 

 

 

20

 

 

 

 

15

0252030

 

Snijbiet

 

 

 

20

 

 

 

 

0,01  (*1)

0252990

 

Overige (2)

 

 

 

20

 

 

 

 

0,01  (*1)

0253000

c)

druivenbladeren en bladeren van dergelijke soorten

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0254000

d)

waterkers

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

10

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0255000

e)

witlof/witloof/Brussels lof

0,05  (*1)

0,06

 

0,02

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0256000

f)

kruiden en eetbare bloemen

0,1  (*1)

40

 

20

 

0,02  (*1)

 

0,02  (*1)

15 (+)

0256010

 

Kervel

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256020

 

Bieslook

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256030

 

Bladselderij/snijselder

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256040

 

Peterselie

 

 

 

 

2

 

 

 

 

0256050

 

Salie

 

 

 

 

2

 

 

 

 

0256060

 

Rozemarijn

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256070

 

Tijm

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256080

 

Basilicum en eetbare bloemen

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256090

 

Laurierblad

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256100

 

Dragon

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0256990

 

Overige (2)

 

 

 

 

0,6

 

 

 

 

0260000

 

Peulgroenten

0,05  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0260010

 

Bonen (met peul)

 

2

 

1

 

 

 

0,2 (+)

1 (+)

0260020

 

Bonen (zonder peul)

 

0,08

 

0,4

 

 

 

0,01  (*1)

0,09

0260030

 

Erwten (met peul)

 

2

 

1

 

 

 

0,01  (*1)

1,5

0260040

 

Erwten (zonder peul)

 

0,08

 

0,3

 

 

 

0,01  (*1)

0,09

0260050

 

Linzen

 

0,2

 

0,05

 

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0260990

 

Overige (2)

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0270000

 

Stengelgroenten

0,05  (*1)

 

 

 

 

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

 

0270010

 

Asperges

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,1

 

 

 

0,05

0270020

 

Kardoenen

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0270030

 

Bleekselderij

 

30

 

1,5

0,1

 

 

 

1

0270040

 

Knolvenkel

 

4

 

1,5

0,1

 

 

 

0,01  (*1)

0270050

 

Artisjokken

 

4

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,3

0270060

 

Preien

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,7

0270070

 

Rabarber

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0270080

 

Bamboescheuten

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0270090

 

Palmharten

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0270990

 

Overige (2)

 

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0280000

 

Paddenstoelen, mossen en korstmossen

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0280010

 

Gekweekte paddenstoelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0280020

 

Wilde paddenstoelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0280990

 

Mossen en korstmossen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0290000

 

Algen en prokaryote organismen

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0300000

PEULVRUCHTEN

0,05  (*1)

 

0,01  (*1)

 

0,15

0,05  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,2

0300010

 

Bonen

 

0,2

 

0,5

 

 

 

 

 

0300020

 

Linzen

 

0,02  (*1)

 

0,4

 

 

 

 

 

0300030

 

Erwten

 

0,1

 

0,4

 

 

 

 

 

0300040

 

Lupinen/lupinebonen

 

0,1

 

0,4

 

 

 

 

 

0300990

 

Overige (2)

 

0,02  (*1)

 

0,4

 

 

 

 

 

0400000

OLIEHOUDENDE ZADEN EN VRUCHTEN

0,05  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,05  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

 

0401000

 

Oliehoudende zaden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0401010

 

Lijnzaad

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401020

 

Pinda's/aardnoten

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,02

0401030

 

Papaverzaad/maanzaad

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401040

 

Sesamzaad

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401050

 

Zonnebloemzaad

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401060

 

Koolzaad

 

0,02

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401070

 

Sojabonen

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,05

0401080

 

Mosterdzaad

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401090

 

Katoenzaad

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,4

0401100

 

Pompoenzaad

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401110

 

Saffloerzaad

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401120

 

Bernagiezaad

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401130

 

Huttentutzaad

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401140

 

Hennepzaad

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401150

 

Wonderbonen

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0401990

 

Overige (2)

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0402000

 

Oliehoudende vruchten

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

 

0402010

 

Olijven voor oliewinning

 

 

 

 

 

 

 

 

0,3

0402020

 

Palmpitten

 

 

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0402030

 

Palmvruchten

 

 

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0402040

 

Kapok

 

 

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0402990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0500000

GRANEN

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,05  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

 

0500010

 

Gerst

0,05  (*1)

4

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,5

0500020

 

Boekweit en andere pseudogranen

0,05  (*1) (+)

0,02  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,01  (*1)

0500030

 

Mais

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,02

0500040

 

Gierst/pluimgierst

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,01  (*1)

0500050

 

Haver

0,05  (*1)

4

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,4 (+)

0500060

 

Rijst

0,1

0,02  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

5

0500070

 

Rogge

2

0,5

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,3

0500080

 

Sorghum

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,01  (*1)

0500090

 

Tarwe

2

0,5

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

0,3

0500990

 

Overige (2)

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,01  (*1)

0600000

THEE, KOFFIE, KRUIDENTHEE, CACAO EN CAROB

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

 

 

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0610000

 

Thee

 

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0620000

 

Koffiebonen

 

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0630000

 

Kruidenthee van

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0631000

a)

bloemen

 

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0631010

 

Kamille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0631020

 

Hibiscus/roselle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0631030

 

Roos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0631040

 

Jasmijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0631050

 

Lindebloesem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0631990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0632000

b)

bladeren en kruiden

 

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0632010

 

Aardbei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0632020

 

Rooibos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0632030

 

Maté

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0632990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0633000

c)

wortels

 

1,5 (+)

 

 

0,5

 

 

 

 

0633010

 

Valeriaan

 

 

 

1

 

 

 

 

 

0633020

 

Ginseng

 

 

 

4

 

 

 

 

 

0633990

 

Overige (2)

 

 

 

1

 

 

 

 

 

0639000

d)

alle andere delen van de plant

 

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0640000

 

Cacaobonen

 

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0650000

 

Carob/johannesbrood

 

0,1  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

 

0700000

HOP

0,1  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1) (+)

0,05  (*1)

40

0800000

SPECERIJEN

0,1  (*1)

 

 

 

 

 

 

 

 

0810000

 

Als specerij gebruikte zaden

 

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0810010

 

Anijs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810020

 

Zwarte komijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810030

 

Selderij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810040

 

Koriander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810050

 

Komijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810060

 

Dille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810070

 

Venkel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810080

 

Fenegriek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810090

 

Nootmuskaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0810990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820000

 

Als specerij gebruikte vruchten

 

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0820010

 

Piment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820020

 

Szechuanpeper/anijspeper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820030

 

Karwij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820040

 

Kardemom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820050

 

Jeneverbes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820060

 

Peperkorrel (groen, wit en zwart)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820070

 

Vanille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820080

 

Tamarinde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0820990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0830000

 

Als specerij gebruikte bast

 

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0830010

 

Kaneel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0830990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0840000

 

Als specerij gebruikte wortels en wortelstokken

 

(+)

 

 

 

 

 

 

 

0840010

 

Zoethout

 

1,5

0,05  (*1)

1

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0840020

 

Gember (10)

 

1,5

0,05  (*1)

1

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0840030

 

Geelwortel/kurkuma/koenjit

 

1,5

0,05  (*1)

1

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0840040

 

Mierikswortel (11)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0840990

 

Overige (2)

 

1,5

0,05  (*1)

1

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0850000

 

Als specerij gebruikte knoppen

 

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0850010

 

Kruidnagels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0850020

 

Kappertjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0850990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0860000

 

Als specerij gebruikte stampers

 

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0860010

 

Saffraan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0860990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0870000

 

Als specerij gebruikte zaadrokken

 

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0870010

 

Foelie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0870990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0900000

SUIKERGEWASSEN

0,05  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

 

0900010

 

Suikerbiet

 

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

0,02

0900020

 

Suikerriet

 

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

0900030

 

Wortelcichorei

 

 

 

 

0,2

 

 

 

0,01  (*1)

0900990

 

Overige (2)

 

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

0,01  (*1)

1000000

PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG - LANDDIEREN

 

(+)

 

 

 

 

 

 

 

1010000

 

Producten afkomstig van

 

 

0,01  (*1)

 

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,05  (*1)

 

1011000

a)

varkens

 

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0,04

1011010

 

Spier

0,2

 

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

 

1011020

 

Vet

0,2

 

 

0,05  (*1)

0,2

 

 

 

 

1011030

 

Lever

5

 

 

0,05  (*1)

0,05

 

 

 

 

1011040

 

Nier

5

 

 

0,05  (*1)

0,05

 

 

 

 

1011050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

5

 

 

0,05  (*1)

0,05

 

 

 

 

1011990

 

Overige (2)

5

 

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

 

1012000

b)

runderen

 

 

 

(+)

 

 

 

 

 

1012010

 

Spier

0,2

0,02  (*1)

 

0,04

0,01  (*1)

 

 

(+)

0,04

1012020

 

Vet

0,2

0,02  (*1)

 

0,2

0,2

 

 

(+)

0,06

1012030

 

Lever

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,07

1012040

 

Nier

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,04

1012050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05

 

 

 

0,07

1012990

 

Overige (2)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0,02  (*1)

1013000

c)

schapen

 

 

 

(+)

 

 

 

 

 

1013010

 

Spier

0,2

0,02  (*1)

 

0,04

0,01  (*1)

 

 

(+)

0,04

1013020

 

Vet

0,2

0,02  (*1)

 

0,2

0,2

 

 

(+)

0,06

1013030

 

Lever

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,07

1013040

 

Nier

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,04

1013050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05

 

 

 

0,07

1013990

 

Overige (2)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0,02  (*1)

1014000

d)

geiten

 

 

 

(+)

 

 

 

 

 

1014010

 

Spier

0,2

0,02  (*1)

 

0,04

0,01  (*1)

 

 

(+)

0,04

1014020

 

Vet

0,2

0,02  (*1)

 

0,2

0,2

 

 

(+)

0,06

1014030

 

Lever

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,07

1014040

 

Nier

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,04

1014050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

 

 

 

0,07

1014990

 

Overige (2)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0,02  (*1)

1015000

e)

paardachtigen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1015010

 

Spier

0,2

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

 

(+)

0,04

1015020

 

Vet

0,2

0,02  (*1)

 

0,2

0,2

 

 

(+)

0,06

1015030

 

Lever

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,07

1015040

 

Nier

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

(+)

0,04

1015050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05

 

 

 

0,07

1015990

 

Overige (2)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0,02  (*1)

1016000

f)

pluimvee

0,05  (*1)

0,02  (*1)

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0,04

1016010

 

Spier

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

1016020

 

Vet

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

 

 

1016030

 

Lever

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

 

 

1016040

 

Nier

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

 

 

1016050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

 

 

1016990

 

Overige (2)

 

 

 

0,05  (*1)

 

 

 

 

 

1017000

g)

andere gekweekte landdieren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1017010

 

Spier

0,2

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0,04

1017020

 

Vet

0,2

0,02  (*1)

 

0,2

0,2

 

 

 

0,06

1017030

 

Lever

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

 

0,07

1017040

 

Nier

5

0,05

 

0,2

0,05

 

 

 

0,04

1017050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05

 

 

 

0,07

1017990

 

Overige (2)

5

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,01  (*1)

 

 

 

0,02  (*1)

1020000

 

Melk

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,02

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

1020010

 

Runderen

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

1020020

 

Schapen

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

1020030

 

Geiten

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

1020040

 

Paarden

 

 

 

 

 

 

 

(+)

 

1020990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1030000

 

Vogeleieren

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,05  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,04

1030010

 

Kippen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1030020

 

Eenden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1030030

 

Ganzen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1030040

 

Kwartels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1030990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1040000

 

Honing en andere producten van de bijenteelt (7)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

1050000

 

Amfibieën en reptielen

0,05  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,05  (*1)

0,02  (*1)

1060000

 

Ongewervelde landdieren

0,05  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,05  (*1)

0,02  (*1)

1070000

 

In het wild levende gewervelde landdieren

0,05  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,05  (*1)

0,02  (*1)

1100000

PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG - VIS, VISPRODUCTEN EN ANDERE PRODUCTEN VAN ZOUT- EN ZOETWATERDIEREN (8)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1200000

UITSLUITEND VOOR DIERVOEDER GEBRUIKTE PRODUCTEN OF DELEN VAN PRODUCTEN (8)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1300000

VERWERKTE VOEDINGSMIDDELEN (9)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(a)

Voor de volledige lijst van producten van plantaardige en dierlijke oorsprong waarvoor de MRL’s gelden, zie bijlage I.

(V)= Vetoplosbaar

2,4-D (som van 2,4-D, zouten, esters en conjugaten ervan, uitgedrukt als 2,4-D)

(+)

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid heeft vastgesteld dat bepaalde informatie met betrekking tot de analysemethoden ontbreekt. Bij herbeoordeling van het MRL zal de Commissie met die informatie rekening houden als die uiterlijk op 17 december 2015 is ingediend of, als die informatie niet op die datum is ingediend, met het ontbreken ervan.

0120010

Amandelen

0120020

Paranoten

0120030

Cashewnoten

0120050

Kokosnoten

0120060

Hazelnoten

0120070

Macadamianoten

0120080

Pecannoten

0120090

Pijnboompitten

0120100

Pistaches

0120110

Walnoten

0120990

Overige (2)

(+)

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid heeft vastgesteld dat bepaalde informatie met betrekking tot residuproeven ontbreekt. Bij herbeoordeling van het MRL zal de Commissie met die informatie rekening houden als die uiterlijk op 17 december 2015 is ingediend of, als die informatie niet op die datum is ingediend, met het ontbreken ervan.

0500020

Boekweit en andere pseudogranen

Cyprodinil (F) (R)

(R)= voor de volgende combinaties van bestrijdingsmiddel en codenummer geldt een andere residudefinitie:

cyprodinil - code 1000000, met uitzondering van 1020000, 1040000: cyprodinil (som van cyprodinil en CGA 304075 (vrij), uitgedrukt als cyprodinil);

cyprodinil-1020000: cyprodinil (som van cyprodinil en CGA 304075 (vrij en geconjugeerd), uitgedrukt als cyprodinil).

(+)

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid heeft vastgesteld dat bepaalde informatie met betrekking tot de analyse- en/of bevestigingsmethoden ontbreekt. Bij herbeoordeling van het MRL zal de Commissie met die informatie rekening houden als die uiterlijk op 14 maart 2017 is ingediend of, als die informatie niet op die datum is ingediend, met het ontbreken ervan.

0120010

Amandelen

0633000

c) wortels

0840000

Als specerij gebruikte wortels en wortelstokken

1000000

PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG - LANDDIEREN

Fludioxonil (F) (R)

(R)= voor de volgende combinaties van bestrijdingsmiddel en codenummer geldt een andere residudefinitie:

fludioxonil - code 1000000 met uitzondering van 1040000: som van fludioxonil en de metabolieten daarvan, geoxideerd tot metaboliet 2,2-difluorbenzo[1,3]dioxool-4-carbonzuur.

(+)

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid heeft vastgesteld dat bepaalde informatie met betrekking tot residuproeven ontbreekt. Bij herbeoordeling van het MRL zal de Commissie met die informatie rekening houden als die uiterlijk op 30 januari 2016 is ingediend of, als die informatie niet op die datum is ingediend, met het ontbreken ervan.

0152000

b) aardbeien

(+)

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid heeft vastgesteld dat bepaalde informatie met betrekking tot een vervoederingsstudie bij vee ontbreekt. Bij herbeoordeling van het MRL zal de Commissie met die informatie rekening houden als die uiterlijk op 30 januari 2016 is ingediend of, als die informatie niet op die datum is ingediend, met het ontbreken ervan.

1012000

b) runderen

1013000

c) schapen

1014000

d) geiten

Pyraflufen-ethyl (som van pyraflufen-ethyl en pyraflufen, uitgedrukt als pyraflufen-ethyl)

(+)

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid heeft vastgesteld dat bepaalde informatie met betrekking tot de analysemethoden ontbreekt. Bij herbeoordeling van het MRL zal de Commissie met die informatie rekening houden als die uiterlijk op 26 juni 2016 is ingediend of, als die informatie niet op die datum is ingediend, met het ontbreken ervan.

0700000

HOP

Pyridaben (F)

(+)

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid heeft vastgesteld dat bepaalde informatie met betrekking tot residuproeven ontbreekt. Bij herbeoordeling van het MRL zal de Commissie met die informatie rekening houden als die uiterlijk op 24 januari 2021 is ingediend of, als die informatie niet op die datum is ingediend, met het ontbreken ervan.

0130010

Appelen

0130020

Peren

0130030

Kweeperen

0130040

Mispels

0130050

Loquats/Japanse mispels

0140010

Abrikozen

0140030

Perziken

0260010

Bonen (met peul)

(+)

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid heeft vastgesteld dat bepaalde informatie met betrekking tot de stabiliteit bij opslag, vervoederingsstudies en de analysemethoden ontbreekt. Bij herbeoordeling van het MRL zal de Commissie met die informatie rekening houden als die uiterlijk op 24 januari 2021 is ingediend of, als die informatie niet op die datum is ingediend, met het ontbreken ervan.

1012010

Spier

1012020

Vet

1012030

Lever

1012040

Nier

1013010

Spier

1013020

Vet

1013030

Lever

1013040

Nier

1014010

Spier

1014020

Vet

1014030

Lever

1014040

Nier

1015010

Spier

1015020

Vet

1015030

Lever

1015040

Nier

1020010

Runderen

1020020

Schapen

1020030

Geiten

1020040

Paarden

Trifloxystrobin (F) (R)

(R)= voor de volgende combinaties van bestrijdingsmiddel en codenummer geldt een andere residudefinitie:

trifloxystrobin - code 1000000 met uitzondering van 1040000: de som van trifloxystrobine en zijn metaboliet (E, E)-methoxyimino-{2-[1-(3-trifluormethyl-fenyl)-ethylideenamino-oxymethyl]-fenyl}-azijnzuur (CGA 321113).

(+)

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid heeft vastgesteld dat bepaalde informatie met betrekking tot residuproeven ontbreekt. Bij herbeoordeling van het MRL zal de Commissie met die informatie rekening houden als die uiterlijk op 23 juli 2017 is ingediend of, als die informatie niet op die datum is ingediend, met het ontbreken ervan.

0162030

Passievruchten/maracuja’s

0231020

Paprika’s

0232010

Komkommers

0232020

Augurken

0243000

c) bladkoolachtigen

0243010

Chinese kool/petsai

0243020

Boerenkolen

0243990

Overige (2)

0256000

f) kruiden en eetbare bloemen

0260010

Bonen (met peul)

0500050

Haver

b)

de volgende kolom voor florpyrauxifen-benzyl wordt toegevoegd:

Bestrijdingsmiddelenresiduen en maximumresidugehalten (mg/kg)

Codenummer

Groepen en voorbeelden van afzonderlijke producten waarvoor de MRL’s gelden (a)

Florpyrauxifen-benzyl

(1)

(2)

(3)

0100000

FRUIT, VERS of BEVROREN; NOTEN

0,01  (*2)

0110000

 

Citrusvruchten

 

0110010

 

Grapefruits/pompelmoezen

 

0110020

 

Sinaasappelen

 

0110030

 

Citroenen

 

0110040

 

Limoenen/lemmetjes

 

0110050

 

Mandarijnen

 

0110990

 

Overige (2)

 

0120000

 

Noten

 

0120010

 

Amandelen

 

0120020

 

Paranoten

 

0120030

 

Cashewnoten

 

0120040

 

Kastanjes

 

0120050

 

Kokosnoten

 

0120060

 

Hazelnoten

 

0120070

 

Macadamianoten

 

0120080

 

Pecannoten

 

0120090

 

Pijnboompitten

 

0120100

 

Pistaches

 

0120110

 

Walnoten

 

0120990

 

Overige (2)

 

0130000

 

Pitvruchten

 

0130010

 

Appelen

 

0130020

 

Peren

 

0130030

 

Kweeperen

 

0130040

 

Mispels

 

0130050

 

Loquats/Japanse mispels

 

0130990

 

Overige (2)

 

0140000

 

Steenvruchten

 

0140010

 

Abrikozen

 

0140020

 

Kersen (zoet)

 

0140030

 

Perziken

 

0140040

 

Pruimen

 

0140990

 

Overige (2)

 

0150000

 

Besvruchten en kleinfruit

 

0151000

a)

druiven

 

0151010

 

Tafeldruiven

 

0151020

 

Wijndruiven

 

0152000

b)

aardbeien

 

0153000

c)

rubussoorten

 

0153010

 

Bramen/braambessen

 

0153020

 

Dauwbramen

 

0153030

 

Frambozen (geel en rood)

 

0153990

 

Overige (2)

 

0154000

d)

ander kleinfruit en besvruchten

 

0154010

 

Blauwe bessen

 

0154020

 

Veenbessen

 

0154030

 

Aalbessen (rood, wit en zwart)

 

0154040

 

Kruisbessen (geel, groen en rood)

 

0154050

 

Rozenbottels

 

0154060

 

Moerbeien (wit en zwart)

 

0154070

 

Azaroles/Middellandse Zeemispels

 

0154080

 

Vlierbessen

 

0154990

 

Overige (2)

 

0160000

 

Diverse vruchten met

 

0161000

a)

eetbare schil

 

0161010

 

Dadels

 

0161020

 

Vijgen

 

0161030

 

Tafelolijven

 

0161040

 

Kumquats

 

0161050

 

Carambola's

 

0161060

 

Kaki's/Japanse persimoenen

 

0161070

 

Jambolans/djamblangs

 

0161990

 

Overige (2)

 

0162000

b)

niet-eetbare schil, klein

 

0162010

 

Kiwi's (geel, groen, rood)

 

0162020

 

Lychees

 

0162030

 

Passievruchten/maracuja's

 

0162040

 

Woestijnvijgen/cactusvruchten

 

0162050

 

Sterappelen

 

0162060

 

Noord-Amerikaanse persimoenen

 

0162990

 

Overige (2)

 

0163000

c)

niet-eetbare schil, groot

 

0163010

 

Avocado's

 

0163020

 

Bananen

 

0163030

 

Mango's

 

0163040

 

Papaja's

 

0163050

 

Granaatappels

 

0163060

 

Cherimoya's

 

0163070

 

Guaves

 

0163080

 

Ananassen

 

0163090

 

Broodvruchten

 

0163100

 

Doerians

 

0163110

 

Zuurzakken/doerian blanda

 

0163990

 

Overige (2)

 

0200000

GROENTEN, VERS of BEVROREN

 

0210000

 

Wortel- en knolgewassen

0,01  (*2)

0211000

a)

aardappelen

 

0212000

b)

tropische wortel- en knolgewassen

 

0212010

 

Cassave/maniok

 

0212020

 

Bataten (zoete aardappelen)

 

0212030

 

Yams

 

0212040

 

Arrowroot/pijlwortel

 

0212990

 

Overige (2)

 

0213000

c)

andere wortel- en knolgewassen, behalve suikerbiet

 

0213010

 

Rode bieten

 

0213020

 

Wortels

 

0213030

 

Knolselderij

 

0213040

 

Mierikswortels

 

0213050

 

Aardperen/topinamboers

 

0213060

 

Pastinaken

 

0213070

 

Wortelpeterselie

 

0213080

 

Radijzen

 

0213090

 

Schorseneren

 

0213100

 

Koolrapen

 

0213110

 

Rapen

 

0213990

 

Overige (2)

 

0220000

 

Bolgewassen

0,01  (*2)

0220010

 

Knoflook

 

0220020

 

Uien

 

0220030

 

Sjalotten

 

0220040

 

Bosuien/groene uien en stengeluien

 

0220990

 

Overige (2)

 

0230000

 

Vruchtgroenten

0,01  (*2)

0231000

a)

Solanaceae en Malvaceae

 

0231010

 

Tomaten

 

0231020

 

Paprika's

 

0231030

 

Aubergines

 

0231040

 

Okra's, okers

 

0231990

 

Overige (2)

 

0232000

b)

Cucurbitaceae met eetbare schil

 

0232010

 

Komkommers

 

0232020

 

Augurken

 

0232030

 

Courgettes

 

0232990

 

Overige (2)

 

0233000

c)

Cucurbitaceae met niet-eetbare schil

 

0233010

 

Meloenen

 

0233020

 

Pompoenen

 

0233030

 

Watermeloenen

 

0233990

 

Overige (2)

 

0234000

d)

suikermais

 

0239000

e)

andere vruchtgroenten

 

0240000

 

Koolsoorten (met uitzondering van wortels en babyleafgewassen van Brassica)

0,01  (*2)

0241000

a)

bloemkoolachtigen

 

0241010

 

Broccoli

 

0241020

 

Bloemkolen

 

0241990

 

Overige (2)

 

0242000

b)

sluitkoolachtigen

 

0242010

 

Spruitjes

 

0242020

 

Sluitkolen

 

0242990

 

Overige (2)

 

0243000

c)

bladkoolachtigen

 

0243010

 

Chinese kool/petsai

 

0243020

 

Boerenkolen

 

0243990

 

Overige (2)

 

0244000

d)

koolrabi's

 

0250000

 

Bladgroenten, kruiden en eetbare bloemen

 

0251000

a)

slasoorten

0,01  (*2)

0251010

 

Veldsla

 

0251020

 

Sla

 

0251030

 

Andijvie

 

0251040

 

Tuinkers en andere kiemen en scheuten

 

0251050

 

Winterkers

 

0251060

 

Raketsla/rucola

 

0251070

 

Rode amsoi

 

0251080

 

Babyleafgewassen (met inbegrip van Brassica-soorten)

 

0251990

 

Overige (2)

 

0252000

b)

spinazie en dergelijke bladgroente

0,01  (*2)

0252010

 

Spinazie

 

0252020

 

Postelein

 

0252030

 

Snijbiet

 

0252990

 

Overige (2)

 

0253000

c)

druivenbladeren en bladeren van dergelijke soorten

0,01  (*2)

0254000

d)

waterkers

0,01  (*2)

0255000

e)

witlof/witloof/Brussels lof

0,01  (*2)

0256000

f)

kruiden en eetbare bloemen

0,02  (*2)

0256010

 

Kervel

 

0256020

 

Bieslook

 

0256030

 

Bladselderij/snijselder

 

0256040

 

Peterselie

 

0256050

 

Salie

 

0256060

 

Rozemarijn

 

0256070

 

Tijm

 

0256080

 

Basilicum en eetbare bloemen

 

0256090

 

Laurierblad

 

0256100

 

Dragon

 

0256990

 

Overige (2)

 

0260000

 

Peulgroenten

0,01  (*2)

0260010

 

Bonen (met peul)

 

0260020

 

Bonen (zonder peul)

 

0260030

 

Erwten (met peul)

 

0260040

 

Erwten (zonder peul)

 

0260050

 

Linzen

 

0260990

 

Overige (2)

 

0270000

 

Stengelgroenten

0,01  (*2)

0270010

 

Asperges

 

0270020

 

Kardoenen

 

0270030

 

Bleekselderij

 

0270040

 

Knolvenkel

 

0270050

 

Artisjokken

 

0270060

 

Preien

 

0270070

 

Rabarber

 

0270080

 

Bamboescheuten

 

0270090

 

Palmharten

 

0270990

 

Overige (2)

 

0280000

 

Paddenstoelen, mossen en korstmossen

0,01  (*2)

0280010

 

Gekweekte paddenstoelen

 

0280020

 

Wilde paddenstoelen

 

0280990

 

Mossen en korstmossen

 

0290000

 

Algen en prokaryote organismen

0,01  (*2)

0300000

PEULVRUCHTEN

0,01  (*2)

0300010

 

Bonen

 

0300020

 

Linzen

 

0300030

 

Erwten

 

0300040

 

Lupinen/lupinebonen

 

0300990

 

Overige (2)

 

0400000

OLIEHOUDENDE ZADEN EN VRUCHTEN

0,01  (*2)

0401000

 

Oliehoudende zaden

 

0401010

 

Lijnzaad

 

0401020

 

Pinda's/aardnoten

 

0401030

 

Papaverzaad/maanzaad

 

0401040

 

Sesamzaad

 

0401050

 

Zonnebloemzaad

 

0401060

 

Koolzaad

 

0401070

 

Sojabonen

 

0401080

 

Mosterdzaad

 

0401090

 

Katoenzaad

 

0401100

 

Pompoenzaad

 

0401110

 

Saffloerzaad

 

0401120

 

Bernagiezaad

 

0401130

 

Huttentutzaad

 

0401140

 

Hennepzaad

 

0401150

 

Wonderbonen

 

0401990

 

Overige (2)

 

0402000

 

Oliehoudende vruchten

 

0402010

 

Olijven voor oliewinning

 

0402020

 

Palmpitten

 

0402030

 

Palmvruchten

 

0402040

 

Kapok

 

0402990

 

Overige (2)

 

0500000

GRANEN

 

0500010

 

Gerst

0,01  (*2)

0500020

 

Boekweit en andere pseudogranen

0,01  (*2)

0500030

 

Mais

0,01  (*2)

0500040

 

Gierst/pluimgierst

0,01  (*2)

0500050

 

Haver

0,01  (*2)

0500060

 

Rijst

0,02

0500070

 

Rogge

0,01  (*2)

0500080

 

Sorghum

0,01  (*2)

0500090

 

Tarwe

0,01  (*2)

0500990

 

Overige (2)

0,01  (*2)

0600000

THEE, KOFFIE, KRUIDENTHEE, CACAO EN CAROB

0,05  (*2)

0610000

 

Thee

 

0620000

 

Koffiebonen

 

0630000

 

Kruidenthee van

 

0631000

a)

bloemen

 

0631010

 

Kamille

 

0631020

 

Hibiscus/roselle

 

0631030

 

Roos

 

0631040

 

Jasmijn

 

0631050

 

Lindebloesem

 

0631990

 

Overige (2)

 

0632000

b)

bladeren en kruiden

 

0632010

 

Aardbei

 

0632020

 

Rooibos

 

0632030

 

Maté

 

0632990

 

Overige (2)

 

0633000

c)

wortels

 

0633010

 

Valeriaan

 

0633020

 

Ginseng

 

0633990

 

Overige (2)

 

0639000

d)

alle andere delen van de plant

 

0640000

 

Cacaobonen

 

0650000

 

Carob/johannesbrood

 

0700000

HOP

0,05  (*2)

0800000

SPECERIJEN

 

0810000

 

Als specerij gebruikte zaden

0,05  (*2)

0810010

 

Anijs

 

0810020

 

Zwarte komijn

 

0810030

 

Selderij

 

0810040

 

Koriander

 

0810050

 

Komijn

 

0810060

 

Dille

 

0810070

 

Venkel

 

0810080

 

Fenegriek

 

0810090

 

Nootmuskaat

 

0810990

 

Overige (2)

 

0820000

 

Als specerij gebruikte vruchten

0,05  (*2)

0820010

 

Piment

 

0820020

 

Szechuanpeper/anijspeper

 

0820030

 

Karwij

 

0820040

 

Kardemom

 

0820050

 

Jeneverbes

 

0820060

 

Peperkorrel (groen, wit en zwart)

 

0820070

 

Vanille

 

0820080

 

Tamarinde

 

0820990

 

Overige (2)

 

0830000

 

Als specerij gebruikte bast

0,05  (*2)

0830010

 

Kaneel

 

0830990

 

Overige (2)

 

0840000

 

Als specerij gebruikte wortels en wortelstokken

 

0840010

 

Zoethout

0,05  (*2)

0840020

 

Gember (10)

0,05  (*2)

0840030

 

Geelwortel/kurkuma/koenjit

0,05  (*2)

0840040

 

Mierikswortel (11)

 

0840990

 

Overige (2)

0,05  (*2)

0850000

 

Als specerij gebruikte knoppen

0,05  (*2)

0850010

 

Kruidnagels

 

0850020

 

Kappertjes

 

0850990

 

Overige (2)

 

0860000

 

Als specerij gebruikte stampers

0,05  (*2)

0860010

 

Saffraan

 

0860990

 

Overige (2)

 

0870000

 

Als specerij gebruikte zaadrokken

0,05  (*2)

0870010

 

Foelie

 

0870990

 

Overige (2)

 

0900000

SUIKERGEWASSEN

0,01  (*2)

0900010

 

Suikerbiet

 

0900020

 

Suikerriet

 

0900030

 

Wortelcichorei

 

0900990

 

Overige (2)

 

1000000

PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG - LANDDIEREN

 

1010000

 

Producten afkomstig van

0,01  (*2)

1011000

a)

varkens

 

1011010

 

Spier

 

1011020

 

Vet

 

1011030

 

Lever

 

1011040

 

Nier

 

1011050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

1011990

 

Overige (2)

 

1012000

b)

runderen

 

1012010

 

Spier

 

1012020

 

Vet

 

1012030

 

Lever

 

1012040

 

Nier

 

1012050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

1012990

 

Overige (2)

 

1013000

c)

schapen

 

1013010

 

Spier

 

1013020

 

Vet

 

1013030

 

Lever

 

1013040

 

Nier

 

1013050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

1013990

 

Overige (2)

 

1014000

d)

geiten

 

1014010

 

Spier

 

1014020

 

Vet

 

1014030

 

Lever

 

1014040

 

Nier

 

1014050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

1014990

 

Overige (2)

 

1015000

e)

paardachtigen

 

1015010

 

Spier

 

1015020

 

Vet

 

1015030

 

Lever

 

1015040

 

Nier

 

1015050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

1015990

 

Overige (2)

 

1016000

f)

pluimvee

 

1016010

 

Spier

 

1016020

 

Vet

 

1016030

 

Lever

 

1016040

 

Nier

 

1016050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

1016990

 

Overige (2)

 

1017000

g)

andere gekweekte landdieren

 

1017010

 

Spier

 

1017020

 

Vet

 

1017030

 

Lever

 

1017040

 

Nier

 

1017050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

1017990

 

Overige (2)

 

1020000

 

Melk

0,01  (*2)

1020010

 

Runderen

 

1020020

 

Schapen

 

1020030

 

Geiten

 

1020040

 

Paarden

 

1020990

 

Overige (2)

 

1030000

 

Vogeleieren

0,01  (*2)

1030010

 

Kippen

 

1030020

 

Eenden

 

1030030

 

Ganzen

 

1030040

 

Kwartels

 

1030990

 

Overige (2)

 

1040000

 

Honing en andere producten van de bijenteelt (7)

0,05  (*2)

1050000

 

Amfibieën en reptielen

0,01  (*2)

1060000

 

Ongewervelde landdieren

0,01  (*2)

1070000

 

In het wild levende gewervelde landdieren

0,01  (*2)

1100000

PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG - VIS, VISPRODUCTEN EN ANDERE PRODUCTEN VAN ZOUT- EN ZOETWATERDIEREN (8)

 

1200000

UITSLUITEND VOOR DIERVOEDER GEBRUIKTE PRODUCTEN OF DELEN VAN PRODUCTEN (8)

 

1300000

VERWERKTE VOEDINGSMIDDELEN (9)

 

(a)

Voor de volledige lijst van producten van plantaardige en dierlijke oorsprong waarvoor de MRL’s gelden, zie bijlage I.”

c)

de kolom voor mepiquat wordt geschrapt.

2)

Bijlage III, deel A, wordt als volgt gewijzigd:

a)

de kolom voor fluopyram wordt vervangen door:

Bestrijdingsmiddelenresiduen en maximumresidugehalten (mg/kg)

Codenummer

Groepen en voorbeelden van afzonderlijke producten waarvoor de MRL’s gelden (a)

Fluopyram (R)

(1)

(2)

(3)

0100000

FRUIT, VERS of BEVROREN; NOTEN

 

0110000

 

Citrusvruchten

 

0110010

 

Grapefruits/pompelmoezen

0,4

0110020

 

Sinaasappelen

0,6

0110030

 

Citroenen

1

0110040

 

Limoenen/lemmetjes

1

0110050

 

Mandarijnen

0,6

0110990

 

Overige (2)

0,01  (*3)

0120000

 

Noten

 

0120010

 

Amandelen

0,05

0120020

 

Paranoten

0,05

0120030

 

Cashewnoten

0,05

0120040

 

Kastanjes

0,05

0120050

 

Kokosnoten

0,04

0120060

 

Hazelnoten

0,05

0120070

 

Macadamianoten

0,05

0120080

 

Pecannoten

0,05

0120090

 

Pijnboompitten

0,05

0120100

 

Pistaches

0,05

0120110

 

Walnoten

0,05

0120990

 

Overige (2)

0,05

0130000

 

Pitvruchten

 

0130010

 

Appelen

0,6

0130020

 

Peren

0,5

0130030

 

Kweeperen

0,5

0130040

 

Mispels

0,5

0130050

 

Loquats/Japanse mispels

0,5

0130990

 

Overige (2)

0,5

0140000

 

Steenvruchten

 

0140010

 

Abrikozen

1,5

0140020

 

Kersen (zoet)

2

0140030

 

Perziken

1,5

0140040

 

Pruimen

0,5

0140990

 

Overige (2)

0,01  (*3)

0150000

 

Besvruchten en kleinfruit

 

0151000

a)

druiven

1,5

0151010

 

Tafeldruiven

 

0151020

 

Wijndruiven

 

0152000

b)

aardbeien

2

0153000

c)

rubussoorten

5

0153010

 

Bramen/braambessen

 

0153020

 

Dauwbramen

 

0153030

 

Frambozen (geel en rood)

 

0153990

 

Overige (2)

 

0154000

d)

ander kleinfruit en besvruchten

 

0154010

 

Blauwe bessen

7

0154020

 

Veenbessen

3

0154030

 

Aalbessen (rood, wit en zwart)

7

0154040

 

Kruisbessen (geel, groen en rood)

7

0154050

 

Rozenbottels

7

0154060

 

Moerbeien (wit en zwart)

7

0154070

 

Azaroles/Middellandse Zeemispels

3

0154080

 

Vlierbessen

7

0154990

 

Overige (2)

3

0160000

 

Diverse vruchten met

 

0161000

a)

eetbare schil

0,01  (*3)

0161010

 

Dadels

 

0161020

 

Vijgen

 

0161030

 

Tafelolijven

 

0161040

 

Kumquats

 

0161050

 

Carambola's

 

0161060

 

Kaki's/Japanse persimoenen

 

0161070

 

Jambolans/djamblangs

 

0161990

 

Overige (2)

 

0162000

b)

niet-eetbare schil, klein

0,01  (*3)

0162010

 

Kiwi's (geel, groen, rood)

 

0162020

 

Lychees

 

0162030

 

Passievruchten/maracuja's

 

0162040

 

Woestijnvijgen/cactusvruchten

 

0162050

 

Sterappelen

 

0162060

 

Noord-Amerikaanse persimoenen

 

0162990

 

Overige (2)

 

0163000

c)

niet-eetbare schil, groot

 

0163010

 

Avocado's

0,01  (*3)

0163020

 

Bananen

0,8

0163030

 

Mango's

1

0163040

 

Papaja's

0,01  (*3)

0163050

 

Granaatappels

0,01  (*3)

0163060

 

Cherimoya's

0,01  (*3)

0163070

 

Guaves

0,01  (*3)

0163080

 

Ananassen

0,01  (*3)

0163090

 

Broodvruchten

0,01  (*3)

0163100

 

Doerians

0,01  (*3)

0163110

 

Zuurzakken/doerian blanda

0,01  (*3)

0163990

 

Overige (2)

0,01  (*3)

0200000

GROENTEN, VERS of BEVROREN

 

0210000

 

Wortel- en knolgewassen

 

0211000

a)

aardappelen

0,15

0212000

b)

tropische wortel- en knolgewassen

0,1

0212010

 

Cassave/maniok

 

0212020

 

Bataten (zoete aardappelen)

 

0212030

 

Yams

 

0212040

 

Arrowroot/pijlwortel

 

0212990

 

Overige (2)

 

0213000

c)

andere wortel- en knolgewassen, behalve suikerbiet

 

0213010

 

Rode bieten

0,3

0213020

 

Wortels

0,4

0213030

 

Knolselderij

0,3

0213040

 

Mierikswortels

0,3

0213050

 

Aardperen/topinamboers

0,3

0213060

 

Pastinaken

0,3

0213070

 

Wortelpeterselie

0,3

0213080

 

Radijzen

0,3

0213090

 

Schorseneren

0,3

0213100

 

Koolrapen

0,3

0213110

 

Rapen

0,3

0213990

 

Overige (2)

0,3

0220000

 

Bolgewassen

 

0220010

 

Knoflook

0,1

0220020

 

Uien

0,1

0220030

 

Sjalotten

0,1

0220040

 

Bosuien/groene uien en stengeluien

15

0220990

 

Overige (2)

0,1

0230000

 

Vruchtgroenten

 

0231000

a)

Solanaceae en Malvaceae

 

0231010

 

Tomaten

0,9

0231020

 

Paprika's

3

0231030

 

Aubergines

0,9

0231040

 

Okra's, okers

0,01  (*3)

0231990

 

Overige (2)

0,01  (*3)

0232000

b)

Cucurbitaceae met eetbare schil

0,5

0232010

 

Komkommers

 

0232020

 

Augurken

 

0232030

 

Courgettes

 

0232990

 

Overige (2)

 

0233000

c)

Cucurbitaceae met niet-eetbare schil

0,4

0233010

 

Meloenen

 

0233020

 

Pompoenen

 

0233030

 

Watermeloenen

 

0233990

 

Overige (2)

 

0234000

d)

suikermais

0,01  (*3)

0239000

e)

andere vruchtgroenten

0,01  (*3)

0240000

 

Koolsoorten (met uitzondering van wortels en babyleafgewassen van Brassica)

 

0241000

a)

bloemkoolachtigen

 

0241010

 

Broccoli

0,4

0241020

 

Bloemkolen

0,2

0241990

 

Overige (2)

0,2

0242000

b)

sluitkoolachtigen

0,3

0242010

 

Spruitjes

 

0242020

 

Sluitkolen

 

0242990

 

Overige (2)

 

0243000

c)

bladkoolachtigen

 

0243010

 

Chinese kool/petsai

0,7

0243020

 

Boerenkolen

0,1

0243990

 

Overige (2)

0,1

0244000

d)

koolrabi's

0,1

0250000

 

Bladgroenten, kruiden en eetbare bloemen

 

0251000

a)

slasoorten

 

0251010

 

Veldsla

15

0251020

 

Sla

15

0251030

 

Andijvie

1,5

0251040

 

Tuinkers en andere kiemen en scheuten

15

0251050

 

Winterkers

15

0251060

 

Raketsla/rucola

15

0251070

 

Rode amsoi

15

0251080

 

Babyleafgewassen (met inbegrip van Brassica-soorten)

15

0251990

 

Overige (2)

15

0252000

b)

spinazie en dergelijke bladgroente

 

0252010

 

Spinazie

0,2

0252020

 

Postelein

20

0252030

 

Snijbiet

0,2

0252990

 

Overige (2)

0,2

0253000

c)

druivenbladeren en bladeren van dergelijke soorten

0,01  (*3)

0254000

d)

waterkers

0,1

0255000

e)

witlof/witloof/Brussels lof

0,3

0256000

f)

kruiden en eetbare bloemen

 

0256010

 

Kervel

8

0256020

 

Bieslook

8

0256030

 

Bladselderij/snijselder

8

0256040

 

Peterselie

8

0256050

 

Salie

8

0256060

 

Rozemarijn

8

0256070

 

Tijm

8

0256080

 

Basilicum en eetbare bloemen

70

0256090

 

Laurierblad

8

0256100

 

Dragon

8

0256990

 

Overige (2)

8

0260000

 

Peulgroenten

 

0260010

 

Bonen (met peul)

1

0260020

 

Bonen (zonder peul)

0,2

0260030

 

Erwten (met peul)

1,5

0260040

 

Erwten (zonder peul)

0,2

0260050

 

Linzen

0,2

0260990

 

Overige (2)

0,9

0270000

 

Stengelgroenten

 

0270010

 

Asperges

0,01  (*3)

0270020

 

Kardoenen

0,01  (*3)

0270030

 

Bleekselderij

0,01  (*3)

0270040

 

Knolvenkel

0,01  (*3)

0270050

 

Artisjokken

0,5

0270060

 

Preien

0,7

0270070

 

Rabarber

0,01  (*3)

0270080

 

Bamboescheuten

0,01  (*3)

0270090

 

Palmharten

0,01  (*3)

0270990

 

Overige (2)

0,01  (*3)

0280000

 

Paddenstoelen, mossen en korstmossen

0,01  (*3)

0280010

 

Gekweekte paddenstoelen

 

0280020

 

Wilde paddenstoelen

 

0280990

 

Mossen en korstmossen

 

0290000

 

Algen en prokaryote organismen

0,01  (*3)

0300000

PEULVRUCHTEN

0,4

0300010

 

Bonen

 

0300020

 

Linzen

 

0300030

 

Erwten

 

0300040

 

Lupinen/lupinebonen

 

0300990

 

Overige (2)

 

0400000

OLIEHOUDENDE ZADEN EN VRUCHTEN

 

0401000

 

Oliehoudende zaden

 

0401010

 

Lijnzaad

0,3

0401020

 

Pinda's/aardnoten

0,2

0401030

 

Papaverzaad/maanzaad

0,3

0401040

 

Sesamzaad

0,3

0401050

 

Zonnebloemzaad

0,7

0401060

 

Koolzaad

1

0401070

 

Sojabonen

0,3

0401080

 

Mosterdzaad

0,3

0401090

 

Katoenzaad

0,8

0401100

 

Pompoenzaad

0,3

0401110

 

Saffloerzaad

0,3

0401120

 

Bernagiezaad

0,3

0401130

 

Huttentutzaad

0,3

0401140

 

Hennepzaad

0,3

0401150

 

Wonderbonen

0,3

0401990

 

Overige (2)

0,02  (*3)

0402000

 

Oliehoudende vruchten

0,02  (*3)

0402010

 

Olijven voor oliewinning

 

0402020

 

Palmpitten

 

0402030

 

Palmvruchten

 

0402040

 

Kapok

 

0402990

 

Overige (2)

 

0500000

GRANEN

 

0500010

 

Gerst

0,2

0500020

 

Boekweit en andere pseudogranen

0,2

0500030

 

Mais

0,02

0500040

 

Gierst/pluimgierst

0,01  (*3)

0500050

 

Haver

0,2

0500060

 

Rijst

0,01  (*3)

0500070

 

Rogge

0,9

0500080

 

Sorghum

1,5

0500090

 

Tarwe

0,9

0500990

 

Overige (2)

0,01  (*3)

0600000

THEE, KOFFIE, KRUIDENTHEE, CACAO EN CAROB

 

0610000

 

Thee

0,05  (*3)

0620000

 

Koffiebonen

0,05  (*3)

0630000

 

Kruidenthee van

 

0631000

a)

bloemen

0,1

0631010

 

Kamille

 

0631020

 

Hibiscus/roselle

 

0631030

 

Roos

 

0631040

 

Jasmijn

 

0631050

 

Lindebloesem

 

0631990

 

Overige (2)

 

0632000

b)

bladeren en kruiden

0,1

0632010

 

Aardbei

 

0632020

 

Rooibos

 

0632030

 

Maté

 

0632990

 

Overige (2)

 

0633000

c)

wortels

2,5

0633010

 

Valeriaan

 

0633020

 

Ginseng

 

0633990

 

Overige (2)

 

0639000

d)

alle andere delen van de plant

0,05  (*3)

0640000

 

Cacaobonen

0,05  (*3)

0650000

 

Carob/johannesbrood

0,05  (*3)

0700000

HOP

50

0800000

SPECERIJEN

 

0810000

 

Als specerij gebruikte zaden

 

0810010

 

Anijs

0,05  (*3)

0810020

 

Zwarte komijn

0,05  (*3)

0810030

 

Selderij

0,05  (*3)

0810040

 

Koriander

0,05  (*3)

0810050

 

Komijn

0,05  (*3)

0810060

 

Dille

70

0810070

 

Venkel

0,05  (*3)

0810080

 

Fenegriek

0,05  (*3)

0810090

 

Nootmuskaat

0,05  (*3)

0810990

 

Overige (2)

0,05  (*3)

0820000

 

Als specerij gebruikte vruchten

0,05  (*3)

0820010

 

Piment

 

0820020

 

Szechuanpeper/anijspeper

 

0820030

 

Karwij

 

0820040

 

Kardemom

 

0820050

 

Jeneverbes

 

0820060

 

Peperkorrel (groen, wit en zwart)

 

0820070

 

Vanille

 

0820080

 

Tamarinde

 

0820990

 

Overige (2)

 

0830000

 

Als specerij gebruikte bast

0,05  (*3)

0830010

 

Kaneel

 

0830990

 

Overige (2)

 

0840000

 

Als specerij gebruikte wortels en wortelstokken

 

0840010

 

Zoethout

0,3

0840020

 

Gember (10)

0,3

0840030

 

Geelwortel/kurkuma/koenjit

0,3

0840040

 

Mierikswortel (11)

 

0840990

 

Overige (2)

0,3

0850000

 

Als specerij gebruikte knoppen

0,05  (*3)

0850010

 

Kruidnagels

 

0850020

 

Kappertjes

 

0850990

 

Overige (2)

 

0860000

 

Als specerij gebruikte stampers

0,05  (*3)

0860010

 

Saffraan

 

0860990

 

Overige (2)

 

0870000

 

Als specerij gebruikte zaadrokken

0,05  (*3)

0870010

 

Foelie

 

0870990

 

Overige (2)

 

0900000

SUIKERGEWASSEN

 

0900010

 

Suikerbiet

0,1

0900020

 

Suikerriet

0,01  (*3)

0900030

 

Wortelcichorei

0,1

0900990

 

Overige (2)

0,01  (*3)

1000000

PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG - LANDDIEREN

 

1010000

 

Producten afkomstig van

 

1011000

a)

varkens

 

1011010

 

Spier

1,5

1011020

 

Vet

1,5

1011030

 

Lever

8

1011040

 

Nier

8

1011050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

8

1011990

 

Overige (2)

0,02  (*3)

1012000

b)

runderen

 

1012010

 

Spier

1,5

1012020

 

Vet

1,5

1012030

 

Lever

8

1012040

 

Nier

8

1012050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

8

1012990

 

Overige (2)

0,02  (*3)

1013000

c)

schapen

 

1013010

 

Spier

1,5

1013020

 

Vet

1,5

1013030

 

Lever

8

1013040

 

Nier

8

1013050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

8

1013990

 

Overige (2)

0,02  (*3)

1014000

d)

geiten

 

1014010

 

Spier

1,5

1014020

 

Vet

1,5

1014030

 

Lever

8

1014040

 

Nier

8

1014050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

8

1014990

 

Overige (2)

0,02  (*3)

1015000

e)

paardachtigen

 

1015010

 

Spier

1,5

1015020

 

Vet

1,5

1015030

 

Lever

8

1015040

 

Nier

8

1015050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

8

1015990

 

Overige (2)

0,02  (*3)

1016000

f)

pluimvee

 

1016010

 

Spier

1,5

1016020

 

Vet

1

1016030

 

Lever

5

1016040

 

Nier

5

1016050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

5

1016990

 

Overige (2)

0,02  (*3)

1017000

g)

andere gekweekte landdieren

 

1017010

 

Spier

1,5

1017020

 

Vet

1,5

1017030

 

Lever

8

1017040

 

Nier

8

1017050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

8

1017990

 

Overige (2)

0,02  (*3)

1020000

 

Melk

0,6

1020010

 

Runderen

 

1020020

 

Schapen

 

1020030

 

Geiten

 

1020040

 

Paarden

 

1020990

 

Overige (2)

 

1030000

 

Vogeleieren

2

1030010

 

Kippen

 

1030020

 

Eenden

 

1030030

 

Ganzen

 

1030040

 

Kwartels

 

1030990

 

Overige (2)

 

1040000

 

Honing en andere producten van de bijenteelt (7)

0,05  (*3)

1050000

 

Amfibieën en reptielen

0,02  (*3)

1060000

 

Ongewervelde landdieren

0,02  (*3)

1070000

 

In het wild levende gewervelde landdieren

1,5

1100000

PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG - VIS, VISPRODUCTEN EN ANDERE PRODUCTEN VAN ZOUT- EN ZOETWATERDIEREN (8)

 

1200000

UITSLUITEND VOOR DIERVOEDER GEBRUIKTE PRODUCTEN OF DELEN VAN PRODUCTEN (8)

 

1300000

VERWERKTE VOEDINGSMIDDELEN (9)

 

(a)

Voor de volledige lijst van producten van plantaardige en dierlijke oorsprong waarvoor de MRL’s gelden, zie bijlage I.

Fluopyram (R)

(R)= voor de volgende combinaties van bestrijdingsmiddel en codenummer geldt een andere residudefinitie:

fluopyram - code 1000000 met uitzondering van 1040000: som van fluopyram en fluopyram-benzamide (M25) uitgedrukt als fluopyram.”

b)

de volgende kolom voor mepiquat wordt toegevoegd:

Bestrijdingsmiddelenresiduen en maximumresidugehalten (mg/kg)

Codenummer

Groepen en voorbeelden van afzonderlijke producten waarvoor de MRL’s gelden (a)

Mepiquat (som van mepiquat en zouten daarvan, uitgedrukt als mepiquat-chloride)

(1)

(2)

(3)

0100000

FRUIT, VERS of BEVROREN; NOTEN

 

0110000

 

Citrusvruchten

0,02  (*4)

0110010

 

Grapefruits/pompelmoezen

 

0110020

 

Sinaasappelen

 

0110030

 

Citroenen

 

0110040

 

Limoenen/lemmetjes

 

0110050

 

Mandarijnen

 

0110990

 

Overige (2)

 

0120000

 

Noten

0,05  (*4)

0120010

 

Amandelen

 

0120020

 

Paranoten

 

0120030

 

Cashewnoten

 

0120040

 

Kastanjes

 

0120050

 

Kokosnoten

 

0120060

 

Hazelnoten

 

0120070

 

Macadamianoten

 

0120080

 

Pecannoten

 

0120090

 

Pijnboompitten

 

0120100

 

Pistaches

 

0120110

 

Walnoten

 

0120990

 

Overige (2)

 

0130000

 

Pitvruchten

0,02  (*4)

0130010

 

Appelen

 

0130020

 

Peren

 

0130030

 

Kweeperen

 

0130040

 

Mispels

 

0130050

 

Loquats/Japanse mispels

 

0130990

 

Overige (2)

 

0140000

 

Steenvruchten

0,02  (*4)

0140010

 

Abrikozen

 

0140020

 

Kersen (zoet)

 

0140030

 

Perziken

 

0140040

 

Pruimen

 

0140990

 

Overige (2)

 

0150000

 

Besvruchten en kleinfruit

0,02  (*4)

0151000

a)

druiven

 

0151010

 

Tafeldruiven

 

0151020

 

Wijndruiven

 

0152000

b)

aardbeien

 

0153000

c)

rubussoorten

 

0153010

 

Bramen/braambessen

 

0153020

 

Dauwbramen

 

0153030

 

Frambozen (geel en rood)

 

0153990

 

Overige (2)

 

0154000

d)

ander kleinfruit en besvruchten

 

0154010

 

Blauwe bessen

 

0154020

 

Veenbessen

 

0154030

 

Aalbessen (rood, wit en zwart)

 

0154040

 

Kruisbessen (geel, groen en rood)

 

0154050

 

Rozenbottels

 

0154060

 

Moerbeien (wit en zwart)

 

0154070

 

Azaroles/Middellandse Zeemispels

 

0154080

 

Vlierbessen

 

0154990

 

Overige (2)

 

0160000

 

Diverse vruchten met

0,02  (*4)

0161000

a)

eetbare schil

 

0161010

 

Dadels

 

0161020

 

Vijgen

 

0161030

 

Tafelolijven

 

0161040

 

Kumquats

 

0161050

 

Carambola's

 

0161060

 

Kaki's/Japanse persimoenen

 

0161070

 

Jambolans/djamblangs

 

0161990

 

Overige (2)

 

0162000

b)

niet-eetbare schil, klein

 

0162010

 

Kiwi's (geel, groen, rood)

 

0162020

 

Lychees

 

0162030

 

Passievruchten/maracuja's

 

0162040

 

Woestijnvijgen/cactusvruchten

 

0162050

 

Sterappelen

 

0162060

 

Noord-Amerikaanse persimoenen

 

0162990

 

Overige (2)

 

0163000

c)

niet-eetbare schil, groot

 

0163010

 

Avocado's

 

0163020

 

Bananen

 

0163030

 

Mango's

 

0163040

 

Papaja's

 

0163050

 

Granaatappels

 

0163060

 

Cherimoya's

 

0163070

 

Guaves

 

0163080

 

Ananassen

 

0163090

 

Broodvruchten

 

0163100

 

Doerians

 

0163110

 

Zuurzakken/doerian blanda

 

0163990

 

Overige (2)

 

0200000

GROENTEN, VERS of BEVROREN

 

0210000

 

Wortel- en knolgewassen

0,02  (*4)

0211000

a)

aardappelen

 

0212000

b)

tropische wortel- en knolgewassen

 

0212010

 

Cassave/maniok

 

0212020

 

Bataten (zoete aardappelen)

 

0212030

 

Yams

 

0212040

 

Arrowroot/pijlwortel

 

0212990

 

Overige (2)

 

0213000

c)

andere wortel- en knolgewassen, behalve suikerbiet

 

0213010

 

Rode bieten

 

0213020

 

Wortels

 

0213030

 

Knolselderij

 

0213040

 

Mierikswortels

 

0213050

 

Aardperen/topinamboers

 

0213060

 

Pastinaken

 

0213070

 

Wortelpeterselie

 

0213080

 

Radijzen

 

0213090

 

Schorseneren

 

0213100

 

Koolrapen

 

0213110

 

Rapen

 

0213990

 

Overige (2)

 

0220000

 

Bolgewassen

0,02  (*4)

0220010

 

Knoflook

 

0220020

 

Uien

 

0220030

 

Sjalotten

 

0220040

 

Bosuien/groene uien en stengeluien

 

0220990

 

Overige (2)

 

0230000

 

Vruchtgroenten

0,02  (*4)

0231000

a)

Solanaceae en Malvaceae

 

0231010

 

Tomaten

 

0231020

 

Paprika's

 

0231030

 

Aubergines

 

0231040

 

Okra's, okers

 

0231990

 

Overige (2)

 

0232000

b)

Cucurbitaceae met eetbare schil

 

0232010

 

Komkommers

 

0232020

 

Augurken

 

0232030

 

Courgettes

 

0232990

 

Overige (2)

 

0233000

c)

Cucurbitaceae met niet-eetbare schil

 

0233010

 

Meloenen

 

0233020

 

Pompoenen

 

0233030

 

Watermeloenen

 

0233990

 

Overige (2)

 

0234000

d)

suikermais

 

0239000

e)

andere vruchtgroenten

 

0240000

 

Koolsoorten (met uitzondering van wortels en babyleafgewassen van Brassica)

0,02  (*4)

0241000

a)

bloemkoolachtigen

 

0241010

 

Broccoli

 

0241020

 

Bloemkolen

 

0241990

 

Overige (2)

 

0242000

b)

sluitkoolachtigen

 

0242010

 

Spruitjes

 

0242020

 

Sluitkolen

 

0242990

 

Overige (2)

 

0243000

c)

bladkoolachtigen

 

0243010

 

Chinese kool/petsai

 

0243020

 

Boerenkolen

 

0243990

 

Overige (2)

 

0244000

d)

koolrabi's

 

0250000

 

Bladgroenten, kruiden en eetbare bloemen

 

0251000

a)

slasoorten

0,02  (*4)

0251010

 

Veldsla

 

0251020

 

Sla

 

0251030

 

Andijvie

 

0251040

 

Tuinkers en andere kiemen en scheuten

 

0251050

 

Winterkers

 

0251060

 

Raketsla/rucola

 

0251070

 

Rode amsoi

 

0251080

 

Babyleafgewassen (met inbegrip van Brassica-soorten)

 

0251990

 

Overige (2)

 

0252000

b)

spinazie en dergelijke bladgroente

0,02  (*4)

0252010

 

Spinazie

 

0252020

 

Postelein

 

0252030

 

Snijbiet

 

0252990

 

Overige (2)

 

0253000

c)

druivenbladeren en bladeren van dergelijke soorten

0,02  (*4)

0254000

d)

waterkers

0,02  (*4)

0255000

e)

witlof/witloof/Brussels lof

0,02  (*4)

0256000

f)

kruiden en eetbare bloemen

0,05  (*4)

0256010

 

Kervel

 

0256020

 

Bieslook

 

0256030

 

Bladselderij/snijselder

 

0256040

 

Peterselie

 

0256050

 

Salie

 

0256060

 

Rozemarijn

 

0256070

 

Tijm

 

0256080

 

Basilicum en eetbare bloemen

 

0256090

 

Laurierblad

 

0256100

 

Dragon

 

0256990

 

Overige (2)

 

0260000

 

Peulgroenten

0,02  (*4)

0260010

 

Bonen (met peul)

 

0260020

 

Bonen (zonder peul)

 

0260030

 

Erwten (met peul)

 

0260040

 

Erwten (zonder peul)

 

0260050

 

Linzen

 

0260990

 

Overige (2)

 

0270000

 

Stengelgroenten

0,02  (*4)

0270010

 

Asperges

 

0270020

 

Kardoenen

 

0270030

 

Bleekselderij

 

0270040

 

Knolvenkel

 

0270050

 

Artisjokken

 

0270060

 

Preien

 

0270070

 

Rabarber

 

0270080

 

Bamboescheuten

 

0270090

 

Palmharten

 

0270990

 

Overige (2)

 

0280000

 

Paddenstoelen, mossen en korstmossen

 

0280010

 

Gekweekte paddenstoelen

0,09 (+)

0280020

 

Wilde paddenstoelen

0,02  (*4)

0280990

 

Mossen en korstmossen

0,02  (*4)

0290000

 

Algen en prokaryote organismen

0,02  (*4)

0300000

PEULVRUCHTEN

0,02  (*4)

0300010

 

Bonen

 

0300020

 

Linzen

 

0300030

 

Erwten

 

0300040

 

Lupinen/lupinebonen

 

0300990

 

Overige (2)

 

0400000

OLIEHOUDENDE ZADEN EN VRUCHTEN

 

0401000

 

Oliehoudende zaden

 

0401010

 

Lijnzaad

40

0401020

 

Pinda's/aardnoten

0,05  (*4)

0401030

 

Papaverzaad/maanzaad

40

0401040

 

Sesamzaad

0,05  (*4)

0401050

 

Zonnebloemzaad

40

0401060

 

Koolzaad

15

0401070

 

Sojabonen

0,05  (*4)

0401080

 

Mosterdzaad

40

0401090

 

Katoenzaad

5

0401100

 

Pompoenzaad

0,05  (*4)

0401110

 

Saffloerzaad

0,05  (*4)

0401120

 

Bernagiezaad

0,05  (*4)

0401130

 

Huttentutzaad

40

0401140

 

Hennepzaad

0,05  (*4)

0401150

 

Wonderbonen

0,05  (*4)

0401990

 

Overige (2)

0,05  (*4)

0402000

 

Oliehoudende vruchten

0,05  (*4)

0402010

 

Olijven voor oliewinning

 

0402020

 

Palmpitten

 

0402030

 

Palmvruchten

 

0402040

 

Kapok

 

0402990

 

Overige (2)

 

0500000

GRANEN

 

0500010

 

Gerst

4

0500020

 

Boekweit en andere pseudogranen

0,02  (*4)

0500030

 

Mais

0,02  (*4)

0500040

 

Gierst/pluimgierst

0,02  (*4)

0500050

 

Haver

3

0500060

 

Rijst

0,02  (*4)

0500070

 

Rogge

3

0500080

 

Sorghum

0,02  (*4)

0500090

 

Tarwe

3

0500990

 

Overige (2)

0,02  (*4)

0600000

THEE, KOFFIE, KRUIDENTHEE, CACAO EN CAROB

0,1  (*4)

0610000

 

Thee

 

0620000

 

Koffiebonen

 

0630000

 

Kruidenthee van

 

0631000

a)

bloemen

 

0631010

 

Kamille

 

0631020

 

Hibiscus/roselle

 

0631030

 

Roos

 

0631040

 

Jasmijn

 

0631050

 

Lindebloesem

 

0631990

 

Overige (2)

 

0632000

b)

bladeren en kruiden

 

0632010

 

Aardbei

 

0632020

 

Rooibos

 

0632030

 

Maté

 

0632990

 

Overige (2)

 

0633000

c)

wortels

 

0633010

 

Valeriaan

 

0633020

 

Ginseng

 

0633990

 

Overige (2)

 

0639000

d)

alle andere delen van de plant

 

0640000

 

Cacaobonen

 

0650000

 

Carob/johannesbrood

 

0700000

HOP

0,1  (*4)

0800000

SPECERIJEN

 

0810000

 

Als specerij gebruikte zaden

0,1  (*4)

0810010

 

Anijs

 

0810020

 

Zwarte komijn

 

0810030

 

Selderij

 

0810040

 

Koriander

 

0810050

 

Komijn

 

0810060

 

Dille

 

0810070

 

Venkel

 

0810080

 

Fenegriek

 

0810090

 

Nootmuskaat

 

0810990

 

Overige (2)

 

0820000

 

Als specerij gebruikte vruchten

0,1  (*4)

0820010

 

Piment

 

0820020

 

Szechuanpeper/anijspeper

 

0820030

 

Karwij

 

0820040

 

Kardemom

 

0820050

 

Jeneverbes

 

0820060

 

Peperkorrel (groen, wit en zwart)

 

0820070

 

Vanille

 

0820080

 

Tamarinde

 

0820990

 

Overige (2)

 

0830000

 

Als specerij gebruikte bast

0,1  (*4)

0830010

 

Kaneel

 

0830990

 

Overige (2)

 

0840000

 

Als specerij gebruikte wortels en wortelstokken

 

0840010

 

Zoethout

0,1  (*4)

0840020

 

Gember (10)

0,1  (*4)

0840030

 

Geelwortel/kurkuma/koenjit

0,1  (*4)

0840040

 

Mierikswortel (11)

 

0840990

 

Overige (2)

0,1  (*4)

0850000

 

Als specerij gebruikte knoppen

0,1  (*4)

0850010

 

Kruidnagels

 

0850020

 

Kappertjes

 

0850990

 

Overige (2)

 

0860000

 

Als specerij gebruikte stampers

0,1  (*4)

0860010

 

Saffraan

 

0860990

 

Overige (2)

 

0870000

 

Als specerij gebruikte zaadrokken

0,1  (*4)

0870010

 

Foelie

 

0870990

 

Overige (2)

 

0900000

SUIKERGEWASSEN

0,02  (*4)

0900010

 

Suikerbiet

 

0900020

 

Suikerriet

 

0900030

 

Wortelcichorei

 

0900990

 

Overige (2)

 

1000000

PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG - LANDDIEREN

 

1010000

 

Producten afkomstig van

 

1011000

a)

varkens

 

1011010

 

Spier

0,05  (*4)

1011020

 

Vet

0,05  (*4)

1011030

 

Lever

0,07

1011040

 

Nier

0,07

1011050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

0,05  (*4)

1011990

 

Overige (2)

0,05  (*4)

1012000

b)

runderen

 

1012010

 

Spier

0,09

1012020

 

Vet

0,06

1012030

 

Lever

0,5

1012040

 

Nier

0,8

1012050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

0,8

1012990

 

Overige (2)

0,05  (*4)

1013000

c)

schapen

 

1013010

 

Spier

0,09

1013020

 

Vet

0,06

1013030

 

Lever

0,6

1013040

 

Nier

0,8

1013050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

0,8

1013990

 

Overige (2)

0,05  (*4)

1014000

d)

geiten

 

1014010

 

Spier

0,09

1014020

 

Vet

0,06

1014030

 

Lever

0,6

1014040

 

Nier

0,8

1014050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

0,8

1014990

 

Overige (2)

0,05  (*4)

1015000

e)

paardachtigen

 

1015010

 

Spier

0,09

1015020

 

Vet

0,06

1015030

 

Lever

0,5

1015040

 

Nier

0,8

1015050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

0,8

1015990

 

Overige (2)

0,05  (*4)

1016000

f)

pluimvee

0,05  (*4)

1016010

 

Spier

 

1016020

 

Vet

 

1016030

 

Lever

 

1016040

 

Nier

 

1016050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

1016990

 

Overige (2)

 

1017000

g)

andere gekweekte landdieren

 

1017010

 

Spier

0,09

1017020

 

Vet

0,06

1017030

 

Lever

0,5

1017040

 

Nier

0,8

1017050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

0,8

1017990

 

Overige (2)

0,05  (*4)

1020000

 

Melk

 

1020010

 

Runderen

0,07

1020020

 

Schapen

0,15

1020030

 

Geiten

0,15

1020040

 

Paarden

0,07

1020990

 

Overige (2)

0,07

1030000

 

Vogeleieren

0,07

1030010

 

Kippen

 

1030020

 

Eenden

 

1030030

 

Ganzen

 

1030040

 

Kwartels

 

1030990

 

Overige (2)

 

1040000

 

Honing en andere producten van de bijenteelt (7)

0,05  (*4)

1050000

 

Amfibieën en reptielen

0,05  (*4)

1060000

 

Ongewervelde landdieren

0,05  (*4)

1070000

 

In het wild levende gewervelde landdieren

0,05  (*4)

1100000

PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG - VIS, VISPRODUCTEN EN ANDERE PRODUCTEN VAN ZOUT- EN ZOETWATERDIEREN (8)

 

1200000

UITSLUITEND VOOR DIERVOEDER GEBRUIKTE PRODUCTEN OF DELEN VAN PRODUCTEN (8)

 

1300000

VERWERKTE VOEDINGSMIDDELEN (9)

 

(a)

Voor de volledige lijst van producten van plantaardige en dierlijke oorsprong waarvoor de MRL’s gelden, zie bijlage I.

Mepiquat (som van mepiquat en zouten daarvan, uitgedrukt als mepiquat-chloride)

(+)

Het volgende MRL geldt voor oesterzwammen: 0,7 mg/kg. Uit monitoringgegevens blijkt dat er kruisbesmetting van onbehandelde gekweekte paddenstoelen kan plaatsvinden met stro dat rechtmatig is behandeld met mepiquat. Bij herbeoordeling van het MRL zal de Commissie met die informatie rekening houden als die uiterlijk op 31 december 2022 is ingediend of, als die informatie niet op die datum is ingediend, met het ontbreken ervan.

0280010

Gekweekte paddenstoelen

(+)

Het MRL is van toepassing tot en met 30 juni 2021 en na die datum is 0,05  () mg/kg van toepassing, tenzij het opnieuw wordt gewijzigd bij een verordening.

0401090

Katoenzaad

3)

Bijlage IV wordt als volgt gewijzigd:

a)

de volgende vermelding wordt in alfabetische volgorde ingevoegd: “ABE-IT 56”;

b)

de vermeldingen voor “1-decanol (1)”, “vetalcoholen/alifatische alcoholen (1)” en “S-abscisinezuur (1)” worden respectievelijk vervangen door “1-decanol”, “vetalcoholen/alifatische alcoholen” en “S-abscisinezuur”.


(*1)  Bepaalbaarheidsgrens

(*2)  Bepaalbaarheidsgrens

(*3)  Bepaalbaarheidsgrens

(*4)  Bepaalbaarheidsgrens


29.10.2019   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 277/66


VERORDENING (EU) 2019/1792 VAN DE COMMISSIE

van 17 oktober 2019

tot wijziging van de bijlagen II, III en V bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft de maximumresidugehalten voor amitrool, fipronil, flupyrsulfuron-methyl, imazosulfuron, isoproturon, orthosulfamuron en triasulfuron in of op bepaalde producten

(Voor de EER relevante tekst)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad van 23 februari 2005 tot vaststelling van maximumgehalten aan bestrijdingsmiddelenresiduen in of op levensmiddelen en diervoeders van plantaardige en dierlijke oorsprong en houdende wijziging van Richtlijn 91/414/EEG van de Raad (1), en met name artikel 14, lid 1, onder a), artikel 18, lid 1, onder b), en artikel 49, lid 2,

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Voor amitrool, fipronil, flupyrsulfuron-methyl, imazosulfuron, isoproturon en triasulfuron zijn maximumresidugehalten (MRL’s) vastgesteld in bijlage II bij Verordening (EG) nr. 396/2005. Voor orthosulfamuron zijn MRL’s vastgesteld in bijlage III, deel A, bij die verordening.

(2)

De goedkeuring van de werkzame stof amitrool is bij Uitvoeringsverordening (EU) 2016/871 van de Commissie (2) niet verlengd. De goedkeuring van de werkzame stof fipronil is op 30 september 2017 verstreken (3). De goedkeuring van de werkzame stof flupyrsulfuron-methyl is bij Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1496 van de Commissie (4) niet verlengd. De goedkeuring van de werkzame stof imazosulfuron is op 31 juli 2017 verstreken (5). De goedkeuring van de werkzame stof isoproturon is bij Uitvoeringsverordening (EU) 2016/872 van de Commissie (6) niet verlengd. De werkzame stof orthosulfamuron is niet goedgekeurd bij Uitvoeringsverordening (EU) 2017/840 van de Commissie (7). De goedkeuring van de werkzame stof triasulfuron is bij Uitvoeringsverordening (EU) 2016/864 van de Commissie (8) niet verlengd.

(3)

Alle bestaande toelatingen voor gewasbeschermingsmiddelen die die werkzame stoffen bevatten, zijn ingetrokken. Het is derhalve passend om de in de bijlagen II en III bij Verordening (EG) nr. 396/2005 voor deze stoffen vastgestelde MRL’s te schrappen overeenkomstig artikel 17 juncto artikel 14, lid 1, onder a), van Verordening (EG) nr. 396/2005.

(4)

Gezien de niet-verlenging van de goedkeuring van de werkzame stoffen amitrool, flupyrsulfuron-methyl, isoproturon en triasulfuron, het verstrijken van de goedkeuring van de werkzame stoffen fipronil en imazosulfuron en de niet-goedkeuring van de werkzame stof orthosulfamuron, moeten de MRL’s voor deze stoffen overeenkomstig artikel 18 van Verordening (EG) nr. 396/2005 worden vastgesteld op de desbetreffende bepaalbaarheidsgrens (LOD).

(5)

De Commissie heeft de referentielaboratoria van de Europese Unie geraadpleegd over de noodzaak bepaalde LOD’s aan te passen. Die laboratoria kwamen tot de conclusie dat in verband met de technische ontwikkeling voor bepaalde producten lagere LOD’s kunnen worden vastgesteld. Voor de werkzame stoffen waarvoor alle MRL’s tot de desbetreffende bepaalbaarheidsgrens moeten worden verlaagd, moeten overeenkomstig artikel 18, lid 1, onder b), van Verordening (EG) nr. 396/2005 in de lijst van bijlage V standaardwaarden worden opgenomen.

(6)

De handelspartners van de Unie zijn via de Wereldhandelsorganisatie over de nieuwe MRL’s geraadpleegd en er is rekening gehouden met hun opmerkingen.

(7)

Verordening (EG) nr. 396/2005 moet daarom dienovereenkomstig worden gewijzigd.

(8)

Deze verordening moet voorzien in een overgangsregeling voor producten die vóór de wijziging van de MRL’s zijn vervaardigd en waarvoor uit de informatie is gebleken dat een hoog niveau van consumentenbescherming wordt gehandhaafd, zodat deze op een normale wijze in de handel gebracht, verwerkt en geconsumeerd kunnen worden.

(9)

Er moet worden voorzien in een redelijke termijn voordat de gewijzigde MRL’s van toepassing worden, zodat de lidstaten, derde landen en de exploitanten van levensmiddelenbedrijven zich kunnen voorbereiden op de nieuwe eisen die uit de wijziging van de MRL’s zullen voortvloeien.

(10)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Permanent Comité voor planten, dieren, levensmiddelen en diervoeders,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

De bijlagen II, III en V bij Verordening (EG) nr. 396/2005 worden gewijzigd overeenkomstig de bijlage bij deze verordening.

Artikel 2

Verordening (EG) nr. 396/2005 blijft in de versie die vóór de wijziging uit hoofde van deze verordening van kracht was, van toepassing op producten die vóór 18 mei 2020 in de Unie zijn geproduceerd of ingevoerd.

Artikel 3

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Zij is van toepassing met ingang van 18 mei 2020.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 17 oktober 2019.

Voor de Commissie

De voorzitter

Jean-Claude JUNCKER


(1)  PB L 70 van 16.3.2005, blz. 1.

(2)  Uitvoeringsverordening (EU) 2016/871 van de Commissie van 1 juni 2016 tot niet-verlenging van de goedkeuring van de werkzame stof amitrol overeenkomstig Verordening (EG) nr. 1107/2009 van het Europees Parlement en de Raad betreffende het op de markt brengen van gewasbeschermingsmiddelen, en tot wijziging van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 540/2011 van de Commissie (PB L 145 van 2.6.2016, blz. 4).

(3)  Uitvoeringsverordening (EU) 2016/2035 van de Commissie van 21 november 2016 tot wijziging van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 540/2011 wat betreft de goedkeuringsperiode voor de werkzame stoffen fipronil en maneb (PB L 314 van 22.11.2016, blz. 7).

(4)  Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1496 van de Commissie van 23 augustus 2017 tot niet-verlenging van de goedkeuring van de werkzame stof DPX KE 459 (flupyrsulfuron-methyl) overeenkomstig Verordening (EG) nr. 1107/2009 van het Europees Parlement en de Raad betreffende het op de markt brengen van gewasbeschermingsmiddelen, en tot wijziging van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 540/2011 van de Commissie (PB L 218 van 24.8.2017, blz. 7).

(5)  Uitvoeringsverordening (EU) nr. 1197/2012 van de Commissie van 13 december 2012 tot wijziging van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 540/2011 wat betreft de verlenging van de geldigheidsduur voor de werkzame stoffen acetamiprid, alfa-cypermethrin, Ampelomyces quisqualis Stam: AQ 10, benalaxyl, bifenazaat, bromoxynil, chloorprofam, desmedifam, etoxazool, Gliocladium catenulatum Stam: J1446, imazosulfuron, laminarin, mepanipyrim, methoxyfenozide, milbemectin, fenmedifam, Pseudomonas chlororaphis Stam: MA 342, quinoxyfen, S-metolachloor, tepraloxydim, thiacloprid, thiram en ziram (PB L 342 van 14.12.2012, blz. 27).

(6)  Uitvoeringsverordening (EU) 2016/872 van de Commissie van 1 juni 2016 tot niet-verlenging van de goedkeuring van de werkzame stof isoproturon overeenkomstig Verordening (EG) nr. 1107/2009 van het Europees Parlement en de Raad betreffende het op de markt brengen van gewasbeschermingsmiddelen, en tot wijziging van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 540/2011 van de Commissie (PB L 145 van 2.6.2016, blz. 7).

(7)  Uitvoeringsverordening (EU) 2017/840 van de Commissie van 17 mei 2017 tot niet-goedkeuring van de werkzame stof orthosulfamuron overeenkomstig Verordening (EG) nr. 1107/2009 van het Europees Parlement en de Raad betreffende het op de markt brengen van gewasbeschermingsmiddelen (PB L 125 van 18.5.2017, blz. 10).

(8)  Uitvoeringsverordening (EU) 2016/864 van de Commissie van 31 mei 2016 tot niet-verlenging van de goedkeuring van de werkzame stof triasulfuron overeenkomstig Verordening (EG) nr. 1107/2009 van het Europees Parlement en de Raad betreffende het op de markt brengen van gewasbeschermingsmiddelen, en tot wijziging van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 540/2011 van de Commissie (PB L 144 van 1.6.2016, blz. 32).


BIJLAGE

De bijlagen II, III en V bij Verordening (EG) nr. 396/2005 worden als volgt gewijzigd:

1)

In bijlage II worden de kolommen voor amitrol, fipronil, flupyrsulfuron-methyl, imazosulfuron, isoproturon en triasulfuron geschrapt.

2)

In bijlage III, deel A, wordt de kolom voor orthosulfamuron geschrapt.

3)

In bijlage V worden de volgende kolommen voor amitrool, fipronil, flupyrsulfuron-methyl, imazosulfuron, isoproturon, orthosulfamuron en triasulfuron toegevoegd:

Bestrijdingsmiddelenresiduen en maximumresidugehalten (mg/kg)

Codenummer

Groepen en voorbeelden van afzonderlijke producten waarvoor de MRL’s gelden (a)

Amitrool

Fipronil (som van fipronil en de sulfonmetaboliet daarvan (MB46136), uitgedrukt als fipronil) (F)

Flupyrsulfuron-methyl

Imazosulfuron

Isoproturon

Orthosulfamuron

Triasulfuron

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

(7)

(8)

(9)

0100000

FRUIT, VERS of BEVROREN; NOTEN

 

0,005  (*1)

0,02  (*1)

 

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0110000

 

Citrusvruchten

0,01  (*1)

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0110010

 

Grapefruits/pompelmoezen

 

 

 

 

 

 

 

0110020

 

Sinaasappelen

 

 

 

 

 

 

 

0110030

 

Citroenen

 

 

 

 

 

 

 

0110040

 

Limoenen/lemmetjes

 

 

 

 

 

 

 

0110050

 

Mandarijnen

 

 

 

 

 

 

 

0110990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0120000

 

Noten

0,02  (*1)

 

 

0,02  (*1)

 

 

 

0120010

 

Amandelen

 

 

 

 

 

 

 

0120020

 

Paranoten

 

 

 

 

 

 

 

0120030

 

Cashewnoten

 

 

 

 

 

 

 

0120040

 

Kastanjes

 

 

 

 

 

 

 

0120050

 

Kokosnoten

 

 

 

 

 

 

 

0120060

 

Hazelnoten

 

 

 

 

 

 

 

0120070

 

Macadamianoten

 

 

 

 

 

 

 

0120080

 

Pecannoten

 

 

 

 

 

 

 

0120090

 

Pijnboompitten

 

 

 

 

 

 

 

0120100

 

Pistaches

 

 

 

 

 

 

 

0120110

 

Walnoten

 

 

 

 

 

 

 

0120990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0130000

 

Pitvruchten

0,01  (*1)

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0130010

 

Appelen

 

 

 

 

 

 

 

0130020

 

Peren

 

 

 

 

 

 

 

0130030

 

Kweeperen

 

 

 

 

 

 

 

0130040

 

Mispels

 

 

 

 

 

 

 

0130050

 

Loquats/Japanse mispels

 

 

 

 

 

 

 

0130990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0140000

 

Steenvruchten

0,01  (*1)

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0140010

 

Abrikozen

 

 

 

 

 

 

 

0140020

 

Kersen (zoet)

 

 

 

 

 

 

 

0140030

 

Perziken

 

 

 

 

 

 

 

0140040

 

Pruimen

 

 

 

 

 

 

 

0140990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0150000

 

Besvruchten en kleinfruit

0,01  (*1)

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0151000

a)

druiven

 

 

 

 

 

 

 

0151010

 

Tafeldruiven

 

 

 

 

 

 

 

0151020

 

Wijndruiven

 

 

 

 

 

 

 

0152000

b)

aardbeien

 

 

 

 

 

 

 

0153000

c)

rubussoorten

 

 

 

 

 

 

 

0153010

 

Bramen/braambessen

 

 

 

 

 

 

 

0153020

 

Dauwbramen

 

 

 

 

 

 

 

0153030

 

Frambozen (geel en rood)

 

 

 

 

 

 

 

0153990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0154000

d)

ander kleinfruit en besvruchten

 

 

 

 

 

 

 

0154010

 

Blauwe bessen

 

 

 

 

 

 

 

0154020

 

Veenbessen

 

 

 

 

 

 

 

0154030

 

Aalbessen (rood, wit en zwart)

 

 

 

 

 

 

 

0154040

 

Kruisbessen (geel, groen en rood)

 

 

 

 

 

 

 

0154050

 

Rozenbottels

 

 

 

 

 

 

 

0154060

 

Moerbeien (wit en zwart)

 

 

 

 

 

 

 

0154070

 

Azaroles/Middellandse Zeemispels

 

 

 

 

 

 

 

0154080

 

Vlierbessen

 

 

 

 

 

 

 

0154990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0160000

 

Diverse vruchten met

 

 

 

0,01  (*1)

 

 

 

0161000

a)

eetbare schil

 

 

 

 

 

 

 

0161010

 

Dadels

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0161020

 

Vijgen

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0161030

 

Tafelolijven

0,02  (*1)

 

 

 

 

 

 

0161040

 

Kumquats

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0161050

 

Carambola's

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0161060

 

Kaki's/Japanse persimoenen

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0161070

 

Jambolans/djamblangs

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0161990

 

Overige (2)

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0162000

b)

niet-eetbare schil, klein

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0162010

 

Kiwi's (geel, groen, rood)

 

 

 

 

 

 

 

0162020

 

Lychees

 

 

 

 

 

 

 

0162030

 

Passievruchten/maracuja's

 

 

 

 

 

 

 

0162040

 

Woestijnvijgen/cactusvruchten

 

 

 

 

 

 

 

0162050

 

Sterappelen

 

 

 

 

 

 

 

0162060

 

Noord-Amerikaanse persimoenen

 

 

 

 

 

 

 

0162990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0163000

c)

niet-eetbare schil, groot

0,01  (*1)

 

 

 

 

 

 

0163010

 

Avocado's

 

 

 

 

 

 

 

0163020

 

Bananen

 

 

 

 

 

 

 

0163030

 

Mango's

 

 

 

 

 

 

 

0163040

 

Papaja's

 

 

 

 

 

 

 

0163050

 

Granaatappels

 

 

 

 

 

 

 

0163060

 

Cherimoya's

 

 

 

 

 

 

 

0163070

 

Guaves

 

 

 

 

 

 

 

0163080

 

Ananassen

 

 

 

 

 

 

 

0163090

 

Broodvruchten

 

 

 

 

 

 

 

0163100

 

Doerians

 

 

 

 

 

 

 

0163110

 

Zuurzakken/doerian blanda

 

 

 

 

 

 

 

0163990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0200000

GROENTEN, VERS of BEVROREN

 

0,005  (*1)

 

 

 

 

 

0210000

 

Wortel- en knolgewassen

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0211000

a)

aardappelen

 

 

 

 

 

 

 

0212000

b)

tropische wortel- en knolgewassen

 

 

 

 

 

 

 

0212010

 

Cassave/maniok

 

 

 

 

 

 

 

0212020

 

Bataten (zoete aardappelen)

 

 

 

 

 

 

 

0212030

 

Yams

 

 

 

 

 

 

 

0212040

 

Arrowroot/pijlwortel

 

 

 

 

 

 

 

0212990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0213000

c)

andere wortel- en knolgewassen, behalve suikerbiet

 

 

 

 

 

 

 

0213010

 

Rode bieten

 

 

 

 

 

 

 

0213020

 

Wortels

 

 

 

 

 

 

 

0213030

 

Knolselderij

 

 

 

 

 

 

 

0213040

 

Mierikswortels

 

 

 

 

 

 

 

0213050

 

Aardperen/topinamboers

 

 

 

 

 

 

 

0213060

 

Pastinaken

 

 

 

 

 

 

 

0213070

 

Wortelpeterselie

 

 

 

 

 

 

 

0213080

 

Radijzen

 

 

 

 

 

 

 

0213090

 

Schorseneren

 

 

 

 

 

 

 

0213100

 

Koolrapen

 

 

 

 

 

 

 

0213110

 

Rapen

 

 

 

 

 

 

 

0213990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0220000

 

Bolgewassen

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0220010

 

Knoflook

 

 

 

 

 

 

 

0220020

 

Uien

 

 

 

 

 

 

 

0220030

 

Sjalotten

 

 

 

 

 

 

 

0220040

 

Bosuien/groene uien en stengeluien

 

 

 

 

 

 

 

0220990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0230000

 

Vruchtgroenten

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0231000

a)

Solanaceae en Malvaceae

 

 

 

 

 

 

 

0231010

 

Tomaten

 

 

 

 

 

 

 

0231020

 

Paprika's

 

 

 

 

 

 

 

0231030

 

Aubergines

 

 

 

 

 

 

 

0231040

 

Okra's, okers

 

 

 

 

 

 

 

0231990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0232000

b)

Cucurbitaceae met eetbare schil

 

 

 

 

 

 

 

0232010

 

Komkommers

 

 

 

 

 

 

 

0232020

 

Augurken

 

 

 

 

 

 

 

0232030

 

Courgettes

 

 

 

 

 

 

 

0232990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0233000

c)

Cucurbitaceae met niet-eetbare schil

 

 

 

 

 

 

 

0233010

 

Meloenen

 

 

 

 

 

 

 

0233020

 

Pompoenen

 

 

 

 

 

 

 

0233030

 

Watermeloenen

 

 

 

 

 

 

 

0233990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0234000

d)

suikermais

 

 

 

 

 

 

 

0239000

e)

andere vruchtgroenten

 

 

 

 

 

 

 

0240000

 

Koolsoorten (met uitzondering van wortels en babyleafgewassen van Brassica)

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0241000

a)

bloemkoolachtigen

 

 

 

 

 

 

 

0241010

 

Broccoli

 

 

 

 

 

 

 

0241020

 

Bloemkolen

 

 

 

 

 

 

 

0241990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0242000

b)

sluitkoolachtigen

 

 

 

 

 

 

 

0242010

 

Spruitjes

 

 

 

 

 

 

 

0242020

 

Sluitkolen

 

 

 

 

 

 

 

0242990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0243000

c)

bladkoolachtigen

 

 

 

 

 

 

 

0243010

 

Chinese kool/petsai

 

 

 

 

 

 

 

0243020

 

Boerenkolen

 

 

 

 

 

 

 

0243990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0244000

d)

koolrabi's

 

 

 

 

 

 

 

0250000

 

Bladgroenten, kruiden en eetbare bloemen

 

 

 

 

 

 

 

0251000

a)

slasoorten

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0251010

 

Veldsla

 

 

 

 

 

 

 

0251020

 

Sla

 

 

 

 

 

 

 

0251030

 

Andijvie

 

 

 

 

 

 

 

0251040

 

Tuinkers en andere kiemen en scheuten

 

 

 

 

 

 

 

0251050

 

Winterkers

 

 

 

 

 

 

 

0251060

 

Raketsla/rucola

 

 

 

 

 

 

 

0251070

 

Rode amsoi

 

 

 

 

 

 

 

0251080

 

Babyleafgewassen (met inbegrip van Brassica-soorten)

 

 

 

 

 

 

 

0251990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0252000

b)

spinazie en dergelijke bladgroente

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0252010

 

Spinazie

 

 

 

 

 

 

 

0252020

 

Postelein

 

 

 

 

 

 

 

0252030

 

Snijbiet

 

 

 

 

 

 

 

0252990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0253000

c)

druivenbladeren en bladeren van dergelijke soorten

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0254000

d)

waterkers

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0255000

e)

witlof/witloof/Brussels lof

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0256000

f)

kruiden en eetbare bloemen

0,02  (*1)

 

0,05  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0256010

 

Kervel

 

 

 

 

 

 

 

0256020

 

Bieslook

 

 

 

 

 

 

 

0256030

 

Bladselderij/snijselder

 

 

 

 

 

 

 

0256040

 

Peterselie

 

 

 

 

 

 

 

0256050

 

Salie

 

 

 

 

 

 

 

0256060

 

Rozemarijn

 

 

 

 

 

 

 

0256070

 

Tijm

 

 

 

 

 

 

 

0256080

 

Basilicum en eetbare bloemen

 

 

 

 

 

 

 

0256090

 

Laurierblad

 

 

 

 

 

 

 

0256100

 

Dragon

 

 

 

 

 

 

 

0256990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0260000

 

Peulgroenten

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0260010

 

Bonen (met peul)

 

 

 

 

 

 

 

0260020

 

Bonen (zonder peul)

 

 

 

 

 

 

 

0260030

 

Erwten (met peul)

 

 

 

 

 

 

 

0260040

 

Erwten (zonder peul)

 

 

 

 

 

 

 

0260050

 

Linzen

 

 

 

 

 

 

 

0260990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0270000

 

Stengelgroenten

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0270010

 

Asperges

 

 

 

 

 

 

 

0270020

 

Kardoenen

 

 

 

 

 

 

 

0270030

 

Bleekselderij

 

 

 

 

 

 

 

0270040

 

Knolvenkel

 

 

 

 

 

 

 

0270050

 

Artisjokken

 

 

 

 

 

 

 

0270060

 

Preien

 

 

 

 

 

 

 

0270070

 

Rabarber

 

 

 

 

 

 

 

0270080

 

Bamboescheuten

 

 

 

 

 

 

 

0270090

 

Palmharten

 

 

 

 

 

 

 

0270990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0280000

 

Paddenstoelen, mossen en korstmossen

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0280010

 

Gekweekte paddenstoelen

 

 

 

 

 

 

 

0280020

 

Wilde paddenstoelen

 

 

 

 

 

 

 

0280990

 

Mossen en korstmossen

 

 

 

 

 

 

 

0290000

 

Algen en prokaryote organismen

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0300000

PEULVRUCHTEN

0,01  (*1)

0,005  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0300010

 

Bonen

 

 

 

 

 

 

 

0300020

 

Linzen

 

 

 

 

 

 

 

0300030

 

Erwten

 

 

 

 

 

 

 

0300040

 

Lupinen/lupinebonen

 

 

 

 

 

 

 

0300990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0400000

OLIEHOUDENDE ZADEN EN VRUCHTEN

0,02  (*1)

0,005  (*1)

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0401000

 

Oliehoudende zaden

 

 

 

 

 

 

 

0401010

 

Lijnzaad

 

 

 

 

 

 

 

0401020

 

Pinda's/aardnoten

 

 

 

 

 

 

 

0401030

 

Papaverzaad/maanzaad

 

 

 

 

 

 

 

0401040

 

Sesamzaad

 

 

 

 

 

 

 

0401050

 

Zonnebloemzaad

 

 

 

 

 

 

 

0401060

 

Koolzaad

 

 

 

 

 

 

 

0401070

 

Sojabonen

 

 

 

 

 

 

 

0401080

 

Mosterdzaad

 

 

 

 

 

 

 

0401090

 

Katoenzaad

 

 

 

 

 

 

 

0401100

 

Pompoenzaad

 

 

 

 

 

 

 

0401110

 

Saffloerzaad

 

 

 

 

 

 

 

0401120

 

Bernagiezaad

 

 

 

 

 

 

 

0401130

 

Huttentutzaad

 

 

 

 

 

 

 

0401140

 

Hennepzaad

 

 

 

 

 

 

 

0401150

 

Wonderbonen

 

 

 

 

 

 

 

0401990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0402000

 

Oliehoudende vruchten

 

 

 

 

 

 

 

0402010

 

Olijven voor oliewinning

 

 

 

 

 

 

 

0402020

 

Palmpitten

 

 

 

 

 

 

 

0402030

 

Palmvruchten

 

 

 

 

 

 

 

0402040

 

Kapok

 

 

 

 

 

 

 

0402990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0500000

GRANEN

0,01  (*1)

0,005  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0500010

 

Gerst

 

 

 

 

 

 

 

0500020

 

Boekweit en andere pseudogranen

 

 

 

 

 

 

 

0500030

 

Mais

 

 

 

 

 

 

 

0500040

 

Gierst/pluimgierst

 

 

 

 

 

 

 

0500050

 

Haver

 

 

 

 

 

 

 

0500060

 

Rijst

 

 

 

 

 

 

 

0500070

 

Rogge

 

 

 

 

 

 

 

0500080

 

Sorghum

 

 

 

 

 

 

 

0500090

 

Tarwe

 

 

 

 

 

 

 

0500990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0600000

THEE, KOFFIE, KRUIDENTHEE, CACAO EN CAROB

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0610000

 

Thee

 

 

 

 

 

 

 

0620000

 

Koffiebonen

 

 

 

 

 

 

 

0630000

 

Kruidenthee van

 

 

 

 

 

 

 

0631000

a)

bloemen

 

 

 

 

 

 

 

0631010

 

Kamille

 

 

 

 

 

 

 

0631020

 

Hibiscus/roselle

 

 

 

 

 

 

 

0631030

 

Roos

 

 

 

 

 

 

 

0631040

 

Jasmijn

 

 

 

 

 

 

 

0631050

 

Lindebloesem

 

 

 

 

 

 

 

0631990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0632000

b)

bladeren en kruiden

 

 

 

 

 

 

 

0632010

 

Aardbei

 

 

 

 

 

 

 

0632020

 

Rooibos

 

 

 

 

 

 

 

0632030

 

Maté

 

 

 

 

 

 

 

0632990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0633000

c)

wortels

 

 

 

 

 

 

 

0633010

 

Valeriaan

 

 

 

 

 

 

 

0633020

 

Ginseng

 

 

 

 

 

 

 

0633990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0639000

d)

alle andere delen van de plant

 

 

 

 

 

 

 

0640000

 

Cacaobonen

 

 

 

 

 

 

 

0650000

 

Carob/johannesbrood

 

 

 

 

 

 

 

0700000

HOP

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0800000

SPECERIJEN

 

 

 

 

 

 

 

0810000

 

Als specerij gebruikte zaden

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0810010

 

Anijs

 

 

 

 

 

 

 

0810020

 

Zwarte komijn

 

 

 

 

 

 

 

0810030

 

Selderij

 

 

 

 

 

 

 

0810040

 

Koriander

 

 

 

 

 

 

 

0810050

 

Komijn

 

 

 

 

 

 

 

0810060

 

Dille

 

 

 

 

 

 

 

0810070

 

Venkel

 

 

 

 

 

 

 

0810080

 

Fenegriek

 

 

 

 

 

 

 

0810090

 

Nootmuskaat

 

 

 

 

 

 

 

0810990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0820000

 

Als specerij gebruikte vruchten

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0820010

 

Piment

 

 

 

 

 

 

 

0820020

 

Szechuanpeper/anijspeper

 

 

 

 

 

 

 

0820030

 

Karwij

 

 

 

 

 

 

 

0820040

 

Kardemom

 

 

 

 

 

 

 

0820050

 

Jeneverbes

 

 

 

 

 

 

 

0820060

 

Peperkorrel (groen, wit en zwart)

 

 

 

 

 

 

 

0820070

 

Vanille

 

 

 

 

 

 

 

0820080

 

Tamarinde

 

 

 

 

 

 

 

0820990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0830000

 

Als specerij gebruikte bast

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0830010

 

Kaneel

 

 

 

 

 

 

 

0830990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0840000

 

Als specerij gebruikte wortels en wortelstokken

 

 

 

 

 

 

 

0840010

 

Zoethout

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0840020

 

Gember (10)

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0840030

 

Geelwortel/kurkuma/koenjit

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0840040

 

Mierikswortel (11)

 

 

 

 

 

 

 

0840990

 

Overige (2)

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0850000

 

Als specerij gebruikte knoppen

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0850010

 

Kruidnagels

 

 

 

 

 

 

 

0850020

 

Kappertjes

 

 

 

 

 

 

 

0850990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0860000

 

Als specerij gebruikte stampers

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0860010

 

Saffraan

 

 

 

 

 

 

 

0860990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0870000

 

Als specerij gebruikte zaadrokken

0,05  (*1)

0,005  (*1)

0,1  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0870010

 

Foelie

 

 

 

 

 

 

 

0870990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

0900000

SUIKERGEWASSEN

0,01  (*1)

0,005  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0900010

 

Suikerbiet

 

 

 

 

 

 

 

0900020

 

Suikerriet

 

 

 

 

 

 

 

0900030

 

Wortelcichorei

 

 

 

 

 

 

 

0900990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

1000000

PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG - LANDDIEREN

 

0,005  (*1)

 

 

 

 

 

1010000

 

Producten afkomstig van

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

1011000

a)

varkens

 

 

 

 

 

 

 

1011010

 

Spier

 

 

 

 

 

 

 

1011020

 

Vet

 

 

 

 

 

 

 

1011030

 

Lever

 

 

 

 

 

 

 

1011040

 

Nier

 

 

 

 

 

 

 

1011050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

 

 

 

 

 

 

1011990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

1012000

b)

runderen

 

 

 

 

 

 

 

1012010

 

Spier

 

 

 

 

 

 

 

1012020

 

Vet

 

 

 

 

 

 

 

1012030

 

Lever

 

 

 

 

 

 

 

1012040

 

Nier

 

 

 

 

 

 

 

1012050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

 

 

 

 

 

 

1012990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

1013000

c)

schapen

 

 

 

 

 

 

 

1013010

 

Spier

 

 

 

 

 

 

 

1013020

 

Vet

 

 

 

 

 

 

 

1013030

 

Lever

 

 

 

 

 

 

 

1013040

 

Nier

 

 

 

 

 

 

 

1013050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

 

 

 

 

 

 

1013990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

1014000

d)

geiten

 

 

 

 

 

 

 

1014010

 

Spier

 

 

 

 

 

 

 

1014020

 

Vet

 

 

 

 

 

 

 

1014030

 

Lever

 

 

 

 

 

 

 

1014040

 

Nier

 

 

 

 

 

 

 

1014050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

 

 

 

 

 

 

1014990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

1015000

e)

paardachtigen

 

 

 

 

 

 

 

1015010

 

Spier

 

 

 

 

 

 

 

1015020

 

Vet

 

 

 

 

 

 

 

1015030

 

Lever

 

 

 

 

 

 

 

1015040

 

Nier

 

 

 

 

 

 

 

1015050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

 

 

 

 

 

 

1015990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

1016000

f)

pluimvee

 

 

 

 

 

 

 

1016010

 

Spier

 

 

 

 

 

 

 

1016020

 

Vet

 

 

 

 

 

 

 

1016030

 

Lever

 

 

 

 

 

 

 

1016040

 

Nier

 

 

 

 

 

 

 

1016050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

 

 

 

 

 

 

1016990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

1017000

g)

andere gekweekte landdieren

 

 

 

 

 

 

 

1017010

 

Spier

 

 

 

 

 

 

 

1017020

 

Vet

 

 

 

 

 

 

 

1017030

 

Lever

 

 

 

 

 

 

 

1017040

 

Nier

 

 

 

 

 

 

 

1017050

 

Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier)

 

 

 

 

 

 

 

1017990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

1020000

 

Melk

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

1020010

 

Runderen

 

 

 

 

 

 

 

1020020

 

Schapen

 

 

 

 

 

 

 

1020030

 

Geiten

 

 

 

 

 

 

 

1020040

 

Paarden

 

 

 

 

 

 

 

1020990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

1030000

 

Vogeleieren

0,05  (*1)

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

1030010

 

Kippen

 

 

 

 

 

 

 

1030020

 

Eenden

 

 

 

 

 

 

 

1030030

 

Ganzen

 

 

 

 

 

 

 

1030040

 

Kwartels

 

 

 

 

 

 

 

1030990

 

Overige (2)

 

 

 

 

 

 

 

1040000

 

Honing en andere producten van de bijenteelt (7)

0,05  (*1)

 

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

0,05  (*1)

1050000

 

Amfibieën en reptielen

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

1060000

 

Ongewervelde landdieren

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

1070000

 

In het wild levende gewervelde landdieren

0,01  (*1)

 

0,02  (*1)

0,02  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

0,01  (*1)

1100000

PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG - VIS, VISPRODUCTEN EN ANDERE PRODUCTEN VAN ZOUT- EN ZOETWATERDIEREN (8)

 

 

 

 

 

 

 

1200000

UITSLUITEND VOOR DIERVOEDER GEBRUIKTE PRODUCTEN OF DELEN VAN PRODUCTEN (8)

 

 

 

 

 

 

 

1300000

VERWERKTE VOEDINGSMIDDELEN (9)

 

 

 

 

 

 

 

(a)

Voor de volledige lijst van producten van plantaardige en dierlijke oorsprong waarvoor de MRL’s gelden, zie bijlage I.

(V)=

Vetoplosbaar”

(*1)  Bepaalbaarheidsgrens


29.10.2019   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 277/89


UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/1793 VAN DE COMMISSIE

van 22 oktober 2019

betreffende de tijdelijke verhoging van de officiële controles en noodmaatregelen met betrekking tot de binnenkomst in de Unie van bepaalde goederen uit bepaalde derde landen tot uitvoering van de Verordeningen (EU) 2017/625 en (EG) nr. 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad, en tot intrekking van de Verordeningen (EG) nr. 669/2009, (EU) nr. 884/2014, (EU) 2015/175, (EU) 2017/186 en (EU) 2018/1660 van de Commissie

(Voor de EER relevante tekst)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EU) 2017/625 van het Europees Parlement en de Raad van 15 maart 2017 betreffende officiële controles en andere officiële activiteiten die worden uitgevoerd om de toepassing van de levensmiddelen- en diervoederwetgeving en van de voorschriften inzake diergezondheid, dierenwelzijn, plantgezondheid en gewasbeschermingsmiddelen te waarborgen, tot wijziging van de Verordeningen (EG) nr. 999/2001, (EG) nr. 396/2005, (EG) nr. 1069/2009, (EG) nr. 1107/2009, (EU) nr. 1151/2012, (EU) nr. 652/2014, (EU) 2016/429 en (EU) 2016/2031 van het Europees Parlement en de Raad, de Verordeningen (EG) nr. 1/2005 en (EG) nr. 1099/2009 van de Raad en de Richtlijnen 98/58/EG, 1999/74/EG, 2007/43/EG, 2008/119/EG en 2008/120/EG van de Raad, en tot intrekking van de Verordeningen (EG) nr. 854/2004 en (EG) nr. 882/2004 van het Europees Parlement en de Raad, de Richtlijnen 89/608/EEG, 89/662/EEG, 90/425/EEG, 91/496/EEG, 96/23/EG, 96/93/EG en 97/78/EG van de Raad en Besluit 92/438/EEG van de Raad (verordening officiële controles) (1), en met name artikel 34, lid 6, onder a), artikel 47, lid 2, onder b), artikel 54, lid 4, onder a) en b), en artikel 90, onder c),

Gezien Verordening (EG) nr. 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad van 28 januari 2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving, tot oprichting van een Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en tot vaststelling van procedures voor voedselveiligheidsaangelegenheden (2), en met name artikel 53, lid 1, onder b),

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Verordening (EU) 2017/625 integreert in één enkel wetgevingskader de regels die van toepassing zijn op officiële controles op dieren en goederen die de Unie binnenkomen, om na te gaan of de wetgeving van de Unie betreffende de agro-voedselketen wordt nageleefd. Met dit doel worden bij die verordening Verordening (EG) nr. 882/2004 van het Europees Parlement en de Raad (3) en andere handelingen van de Unie met betrekking tot officiële controles op specifieke gebieden ingetrokken en vervangen.

(2)

Overeenkomstig Verordening (EU) 2017/625 moeten bepaalde categorieën dieren en goederen uit bepaalde derde landen voordat zij de Unie binnenkomen altijd aan grenscontroleposten worden aangeboden voor officiële controles. Bovendien is in artikel 47, lid 1, onder d) en e), van Verordening (EU) 2017/625 vastgelegd dat goederen die zijn onderworpen aan maatregelen waarvoor respectievelijk een tijdelijke verhoging van de officiële controles of noodmaatregelen vereist zijn, bij binnenkomst in de Unie aan officiële controles aan grenscontroleposten moeten worden onderworpen.

(3)

In dat verband moeten, overeenkomstig Verordening (EU) 2017/625, bepaalde goederen uit bepaalde derde landen worden onderworpen aan een tijdelijke verhoging van de officiële controles aan grenscontroleposten in die gevallen waarin de Commissie door middel van uitvoeringshandelingen heeft besloten dat deze controles noodzakelijk zijn wegens een bekend of nieuw risico of omdat er aanwijzingen zijn dat de agro-voedselketenwetgeving van de Unie op grote schaal en op ernstige wijze niet wordt nageleefd. Daartoe moet de Commissie de lijst van dergelijke goederen vaststellen, met vermelding van hun code in de gecombineerde nomenclatuur (GN), zoals vastgelegd in bijlage I bij Verordening (EEG) nr. 2658/87 van de Commissie (4) (hierna “de lijst” genoemd), en de lijst zo nodig bijwerken om eventuele ontwikkelingen in dit verband weer te geven.

(4)

De in overweging 3 bedoelde lijst moet in dit stadium bestaan uit een bijgewerkte lijst van levensmiddelen en diervoeders van niet-dierlijke oorsprong die is vastgesteld bij Verordening (EG) nr. 669/2009 van de Commissie (5), die voorschriften bevat betreffende de meer uitgebreide officiële controles die op aangewezen punten van binnenkomst in de Unie moeten worden uitgevoerd op de invoer van bepaalde levensmiddelen en diervoeders van niet-dierlijke oorsprong uit bepaalde derde landen. Daarom moet in bijlage I bij deze verordening de lijst worden opgenomen van levensmiddelen en diervoeders van niet-dierlijke oorsprong uit bepaalde derde landen die moeten worden onderworpen aan een tijdelijke verhoging van de officiële controles bij binnenkomst in de Unie, overeenkomstig artikel 47, lid 2, onder b), van Verordening (EU) 2017/625.

(5)

Bovendien moet de Commissie overeenkomstig artikel 54, lid 4, onder a), van Verordening (EU) 2017/625 regels vaststellen betreffende de frequentie van de overeenstemmingscontroles en de materiële controles voor levensmiddelen en diervoeders van niet-dierlijke oorsprong uit bepaalde derde landen die aan een tijdelijke verhoging van de controles onderworpen zijn, waarbij met name rekening wordt gehouden met het risiconiveau van het desbetreffende gevaar en met de frequentie van de aan de grens geweigerde zendingen.

(6)

Verordening (EU) 2017/625 en de krachtens de artikelen 47 tot en met 64 van die verordening vastgestelde gedelegeerde en uitvoeringshandelingen voorzien in een centraal systeem van officiële controles dat van toepassing is op de gebieden die vallen onder de Uitvoeringsverordeningen (EU) nr. 884/2014 (6), (EU) 2015/175 (7), (EU) 2017/186 (8), (EU) 2018/1660 (9) van de Commissie en Verordening (EG) nr. 669/2009. Om deze reden en omdat een wezenlijk verband bestaat tussen de regels in deze verordeningen, aangezien zij alle betrekking hebben op het opleggen van aanvullende maatregelen met betrekking tot de binnenkomst in de Unie van bepaalde levensmiddelen en diervoeders uit bepaalde derde landen wegens een vastgesteld risico die afhankelijk van de ernst van het risico van toepassing zijn, moet de correcte en volledige toepassing van de desbetreffende regels worden vergemakkelijkt door de bepalingen betreffende de tijdelijke verhoging van de officiële controles op bepaalde levensmiddelen en diervoeders van niet-dierlijke oorsprong en de momenteel in die verordeningen vastgestelde noodmaatregelen in één handeling vast te leggen.

(7)

De levensmiddelen en diervoeders van niet-dierlijke oorsprong die zijn onderworpen aan de noodmaatregelen die zijn vastgesteld in de Uitvoeringsverordeningen (EU) nr. 884/2014, (EU) 2015/175, (EU) 2017/186 en (EU) 2018/1660, vormen nog steeds een ernstig risico voor de volksgezondheid dat niet op afdoende wijze kan worden beheerst met de door de lidstaten getroffen maatregelen. Daarom moet in bijlage II bij deze verordening een lijst worden opgenomen van levensmiddelen en diervoeders van niet-dierlijke oorsprong die zijn onderworpen aan de noodmaatregelen die zijn vastgesteld in de Uitvoeringsverordeningen (EU) nr. 884/2014, (EU) 2015/175, (EU) 2017/186 en (EU) 2018/1660. Bovendien moet het toepassingsgebied van de vermeldingen in de bovengenoemde lijsten worden uitgebreid tot andere vormen van de producten dan die welke momenteel in de lijsten zijn opgenomen, wanneer die andere vormen hetzelfde risico inhouden. Daarom moeten alle vermeldingen betreffende grondnoten worden uitgebreid tot perskoeken en andere vaste afvallen, verkregen bij de winning van grondnotenolie, ook indien fijngemaakt of in de vorm van pellets, en moet de vermelding betreffende pepers uit India worden uitgebreid tot gebrande pepers (niet-scherpsmakende of andere dan niet-scherpsmakende).

(8)

Teneinde de risico’s voor de volksgezondheid naar behoren te beheersen, moeten samengestelde levensmiddelen die meer dan 20 % aan levensmiddelen van niet-dierlijke oorsprong bevatten die wegens het risico van verontreiniging met aflatoxinen in bijlage II bij deze verordening zijn opgenomen, hetzij in de vorm van één product, hetzij als de som van de in de lijst opgenomen producten, en die zijn ingedeeld onder de in bijlage II vastgestelde GN-codes, in de in overweging 7 bedoelde lijst worden opgenomen.

(9)

Bovendien moet de Commissie overeenkomstig artikel 54, lid 4, onder b), van Verordening (EU) 2017/625 regels vaststellen betreffende de frequentie van de overeenstemmingscontroles en de materiële controles voor levensmiddelen en diervoeders die overeenkomstig deze verordening zijn onderworpen aan noodmaatregelen. Daarom moeten dergelijke regels in deze verordening worden vastgesteld, waarbij met name rekening wordt gehouden met het risiconiveau van het desbetreffende gevaar en met de frequentie van de aan de grens geweigerde zendingen.

(10)

Maatregelen waarvoor tijdelijk meer officiële controles vereist zijn en noodmaatregelen die in deze verordening zijn vastgesteld, moeten van toepassing zijn op levensmiddelen en diervoeders die bestemd zijn om in de Unie in de handel te worden gebracht, aangezien die goederen een risico voor de volksgezondheid vormen.

(11)

Wat betreft zendingen die als handelsmonsters, als laboratoriummonsters of als demonstratiemateriaal voor tentoonstellingen worden verzonden en die niet bestemd zijn om in de handel te worden gebracht, niet-commerciële zendingen die bestemd zijn voor particulier gebruik of consumptie binnen het douanegebied van de Unie en zendingen die bestemd zijn voor wetenschappelijke doeleinden, zou het gezien het lage risico dat dergelijke zendingen voor de volksgezondheid inhouden, niet proportioneel zijn als deze zendingen overeenkomstig deze verordening zouden worden onderworpen aan officiële controles aan grenscontroleposten en vergezeld zouden moeten gaan van een officieel certificaat of van de resultaten van de bemonsterings- en laboratoriumanalyses. Echter, om misbruik te voorkomen, moet deze verordening wel van toepassing zijn op deze zendingen indien het brutogewicht ervan een bepaald maximumgewicht overschrijdt.

(12)

Maatregelen waarvoor tijdelijk meer officiële controles vereist zijn, en noodmaatregelen die in deze verordening zijn vastgesteld, hoeven niet te worden toegepast op levensmiddelen en diervoeders aan boord van internationaal opererende vervoermiddelen die niet worden gelost en bestemd zijn voor consumptie door de bemanning en passagiers, aangezien het in de Unie in de handel brengen zeer beperkt is.

(13)

De maximumgehalten aan mycotoxinen, met inbegrip van aflatoxinen, in levensmiddelen en in diervoeders zijn respectievelijk bij Verordening (EG) nr. 1881/2006 van de Commissie (10) en bij Richtlijn 2002/32/EG van het Europees Parlement en de Raad (11) vastgesteld. De maximumgehalten aan bestrijdingsmiddelenresiduen zijn vastgesteld bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad (12). Het referentielaboratorium van de Europese Unie voor dioxinen en polychloorbifenylen (pcb’s) in levensmiddelen en diervoeders heeft een onderzoek uitgevoerd naar de correlatie tussen pentachloorfenol (PCP) en dioxinen in verontreinigd guarpitmeel uit India. Uit deze studie kan worden geconcludeerd dat guarpitmeel met een PCP-gehalte onder het maximumresidugehalte (MRL) van 0,01 mg/kg geen onaanvaardbare dioxinegehalten bevat. Naleving van het MRL van PCP waarborgt in dit specifieke geval derhalve ook een hoog niveau van bescherming van de menselijke gezondheid wat dioxinen betreft.

(14)

Met betrekking tot de in overweging 13 bedoelde regels zijn de bepalingen inzake bemonstering en analyses voor de controle op mycotoxinen, met inbegrip van aflatoxinen, in levensmiddelen en in diervoeders respectievelijk bij Verordening (EG) nr. 401/2006 van de Commissie (13) en bij Verordening (EG) nr. 152/2009 van de Commissie (14) vastgesteld. De bepalingen met betrekking tot de bemonstering voor de officiële controles op bestrijdingsmiddelenresiduen zijn vastgesteld bij Richtlijn 2002/63/EG van de Commissie (15). Om eenvormige methoden voor bemonstering en laboratoriumanalyses in derde landen en in de lidstaten te waarborgen, moeten de bemonstering en de analyses van levensmiddelen en diervoeders die krachtens deze verordening vereist zijn, in de lidstaten en in derde landen volgens de bovengenoemde regels van de Unie inzake bemonstering en analyses worden uitgevoerd.

(15)

Om eenvormige bemonsteringsprocedures en analytische referentiemethoden in derde landen en lidstaten te waarborgen voor de bestrijding van Salmonella in levensmiddelen die onder deze verordening vallen, moeten dergelijke bemonsteringsprocedures en analytische referentiemethoden bij deze verordening worden vastgesteld.

(16)

Er zijn officiële modelcertificaten voor de binnenkomst in de Unie van bepaalde levensmiddelen en diervoeders vastgesteld in de Uitvoeringsverordeningen (EU) nr. 884/2014, (EU) 2015/175, (EU) 2017/186 en (EU) 2018/1660. Om de uitvoering van officiële controles bij binnenkomst in de Unie te vergemakkelijken, moet één officieel model van officieel certificaat worden vastgesteld voor de binnenkomst in de Unie van levensmiddelen en diervoeders waarop overeenkomstig deze verordening bijzondere voorwaarden voor de binnenkomst in de Unie van toepassing zijn.

(17)

Deze officiële certificaten moeten hetzij op papier hetzij in elektronische vorm worden afgegeven. Daarom moeten gemeenschappelijke voorschriften worden vastgesteld voor de afgifte van officiële certificaten in beide gevallen, naast de voorschriften van titel II, hoofdstuk VII, van Verordening (EU) 2017/625. In dit verband is in artikel 90, onder f), van Verordening (EU) 2017/625 bepaald dat de Commissie regels kan vaststellen voor de afgifte van elektronische certificaten en voor het gebruik van elektronische handtekeningen, onder meer met betrekking tot officiële certificaten die overeenkomstig deze verordening zijn afgegeven. Daarnaast moeten in deze verordening bepalingen worden opgenomen om ervoor te zorgen dat de in Uitvoeringsverordening (EU) 2019/628 van de Commissie (16) opgenomen eisen voor officiële certificaten die niet via het Imsoc zijn ingediend, ook van toepassing zijn op officiële certificaten die overeenkomstig deze verordening zijn afgegeven.

(18)

In het bij Beschikking 2003/623/EG van de Commissie (17) ingestelde elektronische systeem Traces zijn modelcertificaten opgenomen om de administratieve procedures aan de grenzen van de Unie eenvoudiger en sneller te laten verlopen en om elektronische communicatie tussen de bevoegde autoriteiten mogelijk te maken, wat mogelijke frauduleuze of misleidende praktijken in verband met officiële certificaten helpt voorkomen. Sinds 2003 heeft de computertechnologie aanzienlijke ontwikkelingen doorgemaakt en is het Traces-systeem aangepast om de kwaliteit, verwerking en veilige uitwisseling van gegevens te verbeteren. Overeenkomstig artikel 133, lid 4, van Verordening (EU) 2017/625 moet het Traces-systeem worden geïntegreerd in het informatiemanagementsysteem voor officiële controles als bedoeld in artikel 131 van Verordening (EU) 2017/625 (Imsoc). Het in deze verordening vastgelegde model van officieel certificaat moet daarom worden afgestemd op het Imsoc.

(19)

De Commissie is krachtens artikel 90, onder c), van Verordening (EU) 2017/625 bevoegd om door middel van uitvoeringshandelingen regels vast te stellen voor de te volgen procedures om vervangende certificaten af te geven. Om verkeerd gebruik en misbruik te voorkomen, is het belangrijk om te specificeren in welke gevallen een vervangend officieel certificaat mag worden afgegeven en aan welke voorschriften dat certificaat moet voldoen. Dergelijke gevallen zijn vastgelegd in Uitvoeringsverordening (EU) 2019/628 met betrekking tot officiële certificaten die overeenkomstig die verordening zijn afgegeven. Met het oog op een coherente aanpak moet worden bepaald dat, in het geval van de afgifte van vervangende certificaten, officiële certificaten die overeenkomstig deze verordening zijn afgegeven, moeten worden vervangen overeenkomstig de in Uitvoeringsverordening (EU) 2019/628 vastgestelde procedures voor de vervangende certificaten.

(20)

Er moeten bepalingen worden vastgesteld om regelmatig te beoordelen of wijzigingen van de lijsten in de bijlagen I en II bij deze verordening — onder meer wijzigingen van de frequentie van de overeenstemmings- en materiële controles — noodzakelijk zijn. Hierbij moet rekening worden gehouden met nieuwe informatie over risico’s en niet-naleving, zoals de gegevens uit kennisgevingen via het systeem voor snelle waarschuwingen voor levensmiddelen en diervoeders (RASFF), gegevens en informatie over zendingen en over de door de lidstaten aan de Commissie meegedeelde resultaten van de documentencontroles, overeenstemmingscontroles en materiële controles, informatie afkomstig van controles door de Commissie in derde landen en informatie die is uitgewisseld tussen de Commissie en de lidstaten en tussen de Commissie en de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid.

(21)

Tussen de door de Commissie overeenkomstig artikel 34, lid 6, onder a), artikel 47, lid 2, onder b), en artikel 54, lid 4, onder a), van Verordening (EU) 2017/625 vast te stellen regels bestaat een wezenlijk verband, omdat zij allemaal betrekking hebben op eisen voor de officiële controles bij binnenkomst in de Unie op bepaalde goederen uit bepaalde derde landen die moeten worden onderworpen aan een tijdelijke verhoging van de officiële controles bij binnenkomst in de Unie, en ze moeten daarom vanaf dezelfde datum van toepassing zijn. Teneinde de correcte en volledige toepassing van deze regels te vergemakkelijken, is het nuttig deze in één rechtshandeling vast te stellen.

(22)

Tussen de door de Commissie overeenkomstig artikel 54, lid 4, onder b), en artikel 90, onder c), van Verordening (EU) 2017/625 en artikel 53, lid 1, onder b), van Verordening (EG) nr. 178/2002 vast te stellen regels bestaat een wezenlijk verband, omdat zij allemaal betrekking hebben op eisen voor de binnenkomst in de Unie van goederen die overeenkomstig artikel 53, lid 1, onder b), van Verordening (EG) nr. 178/2002 zijn onderworpen aan noodmaatregelen, en ze moeten daarom vanaf dezelfde datum van toepassing zijn. Teneinde de correcte en volledige toepassing van deze regels te vergemakkelijken, is het nuttig deze in één rechtshandeling vast te stellen.

(23)

Met het oog op vereenvoudiging en rationalisering worden de regels van de Verordeningen (EG) nr. 669/2009, (EU) nr. 884/2014, (EU) 2017/186, (EU) 2015/175 en (EU) 2018/1660 in deze verordening geconsolideerd. Deze verordeningen moeten derhalve worden ingetrokken en door deze verordening worden vervangen.

(24)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Permanent Comité voor planten, dieren, levensmiddelen en diervoeders,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

AFDELING 1

GEMEENSCHAPPELIJKE BEPALINGEN

Artikel 1

Onderwerp en toepassingsgebied

1.   Bij deze verordening worden vastgesteld:

a)

de in bijlage I vastgestelde lijst van levensmiddelen en diervoeders van niet-dierlijke oorsprong uit bepaalde derde landen die zijn onderworpen aan een tijdelijke verhoging van de officiële controles bij binnenkomst in de Unie en die zijn ingedeeld onder de in die bijlage vastgestelde GN-codes en Taric-classificaties, overeenkomstig artikel 47, lid 2, onder b), van Verordening (EU) 2017/625;

b)

bijzondere voorwaarden voor de binnenkomst in de Unie van de volgende categorieën zendingen van levensmiddelen en diervoeders wegens het risico van verontreiniging met mycotoxinen, waaronder aflatoxinen, bestrijdingsmiddelenresiduen, pentachloorfenol en dioxinen alsmede microbiologische besmetting, overeenkomstig artikel 53, lid 1, onder b), van Verordening (EG) nr. 178/2002:

i)

zendingen van levensmiddelen en diervoeders van niet-dierlijke oorsprong uit derde landen of delen van die derde landen die zijn opgenomen in tabel 1 in bijlage II en die zijn ingedeeld onder de in die bijlage vastgestelde GN-codes en Taric-classificaties;

ii)

zendingen van samengestelde levensmiddelen die meer dan 20 % aan levensmiddelen bevatten die wegens het risico van verontreiniging met aflatoxinen in tabel 1 in bijlage II zijn opgenomen, hetzij in de vorm van één product, hetzij als de som van die producten, en die zijn ingedeeld onder de in tabel 2 in die bijlage vastgestelde GN-codes;

c)

regels voor de frequentie van de overeenstemmings- en materiële controles van de onder a) en b) van dit lid bedoelde zendingen van levensmiddelen en diervoeders;

d)

regels voor de toe te passen methoden voor bemonstering en voor laboratoriumanalyses voor de onder a) en b) van dit lid bedoelde zendingen van levensmiddelen en diervoeders, overeenkomstig artikel 34, lid 6, onder a), van Verordening (EU) 2017/625;

e)

regels voor het model van officieel certificaat waarvan de onder b) van dit lid bedoelde zendingen van levensmiddelen en diervoeders vergezeld moeten gaan en van de vereisten voor een dergelijk officieel certificaat, overeenkomstig artikel 53, lid 1, onder b), van Verordening (EG) nr. 178/2002;

f)

regels voor de afgifte van vervangende officiële certificaten waarvan de onder b) van dit lid bedoelde zendingen van levensmiddelen en diervoeders vergezeld moeten gaan, overeenkomstig artikel 90, onder c), van Verordening (EU) 2017/625.

2.   Deze verordening is van toepassing op zendingen van levensmiddelen en diervoeders als bedoeld in lid 1, onder a) en b), die bestemd zijn om in de Unie in de handel te worden gebracht.

3.   Deze verordening is niet van toepassing op de volgende categorieën zendingen van levensmiddelen en diervoeders, tenzij het brutogewicht ervan meer dan 30 kg bedraagt:

a)

zendingen van levensmiddelen en diervoeders die als handelsmonsters, als laboratoriummonsters of als demonstratiemateriaal voor tentoonstellingen worden verzonden en die niet bestemd zijn om in de handel te worden gebracht;

b)

zendingen van levensmiddelen en diervoeders die in de persoonlijke bagage van reizigers voor persoonlijke consumptie of persoonlijk gebruik worden vervoerd;

c)

niet-commerciële zendingen van levensmiddelen en diervoeders die aan natuurlijke personen worden verzonden en niet bestemd zijn om in de handel te worden gebracht;

d)

zendingen van levensmiddelen en diervoeders die bestemd zijn voor wetenschappelijke doeleinden.

4.   Deze verordening is niet van toepassing op levensmiddelen en diervoeders als bedoeld in lid 1, onder a) en b), aan boord van internationaal opererende vervoermiddelen die niet worden gelost en bestemd zijn voor consumptie door de bemanning en passagiers.

5.   Bij twijfel over het beoogde gebruik van de levensmiddelen en diervoeders als bedoeld in lid 3, onder b) en c), ligt de bewijslast respectievelijk bij de eigenaar van de persoonlijke bagage en bij de ontvanger van de zending.

Artikel 2

Definities

1.   Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder:

a)

“zending”: “zending” als gedefinieerd in artikel 3, lid 37, van Verordening (EU) 2017/625;

b)

“in de handel brengen”: “in de handel brengen” als gedefinieerd in artikel 3, punt 8, van Verordening (EG) nr. 178/2002.

2.   Voor de toepassing van de artikelen 7, 8, 9, 10 en 11 en van bijlage IV wordt onder “zending” evenwel verstaan:

a)

een “partij” zoals bedoeld in bijlage I bij Verordening (EG) nr. 401/2006 en in bijlage I bij Verordening (EG) nr. 152/2009, met betrekking tot levensmiddelen en diervoeders die wegens het risico van verontreiniging met mycotoxinen, met inbegrip van aflatoxinen, in bijlage II zijn opgenomen;

b)

een “partij” zoals bedoeld in de bijlage bij Richtlijn 2002/63/EG, met betrekking tot levensmiddelen en diervoeders die wegens het risico van verontreiniging met pesticiden en pentachloorfenol in bijlage II zijn opgenomen.

Artikel 3

Bemonstering en analyses

De bemonstering en de analyses die de bevoegde autoriteiten moeten verrichten aan de grenscontroleposten of op de in artikel 53, lid 1, onder a), van Verordening (EU) 2017/625 bedoelde controlepunten als onderdeel van de materiële controles op zendingen van levensmiddelen en diervoeders als bedoeld in artikel 1, lid 1, onder a) en b), of in derde landen met het oog op de resultaten van analyses waarvan krachtens deze verordening zendingen levensmiddelen en diervoeders als bedoeld in artikel 1, lid 1, onder b), vergezeld moeten gaan, worden uitgevoerd overeenkomstig de volgende vereisten:

a)

voor levensmiddelen die wegens het risico van verontreiniging met mycotoxinen, met inbegrip van aflatoxinen, in de bijlagen I en II zijn opgenomen, worden de bemonstering en de analyses verricht overeenkomstig Verordening (EG) nr. 401/2006;

b)

voor diervoeders die wegens het risico van verontreiniging met mycotoxinen, met inbegrip van aflatoxinen, in de bijlagen I en II zijn opgenomen, worden de bemonstering en de analyses verricht overeenkomstig Verordening (EG) nr. 152/2009;

c)

voor levensmiddelen en diervoeders die wegens een mogelijke niet-naleving van de maximaal toegestane gehalten aan bestrijdingsmiddelenresiduen in de bijlagen I en II zijn opgenomen, wordt de bemonstering verricht overeenkomstig Richtlijn 2002/63/EG;

d)

voor guarpitmeel dat wegens het risico van verontreiniging met pentachloorfenol en dioxinen in bijlage II is opgenomen, wordt de bemonstering voor de analyse van pentachloorfenol verricht overeenkomstig Richtlijn 2002/63/EG en worden de bemonstering en analyses voor de controle op dioxinen in diervoeders verricht overeenkomstig Verordening (EG) nr. 152/2009;

e)

voor levensmiddelen die wegens het risico van de aanwezigheid van Salmonella in de bijlagen I en II zijn opgenomen, worden de bemonstering en de analyses voor de bestrijding van Salmonella verricht overeenkomstig de in bijlage III vastgestelde bemonsteringsprocedures en referentieanalysemethoden;

f)

de bemonsterings- en analysemethoden als bedoeld in de voetnoten van de bijlagen I en II worden toegepast met betrekking tot andere risico’s dan die bedoeld onder a), b), c), d) en e).

Artikel 4

Vrijgave voor het vrije verkeer

De douaneautoriteiten verlenen alleen vrijgave voor het vrije verkeer van zendingen van in de bijlagen I en II opgenomen levensmiddelen en diervoeders na overlegging van een naar behoren ingevuld gemeenschappelijk gezondheidsdocument van binnenkomst (GGB) als bedoeld in artikel 57, lid 2, onder b), van Verordening (EU) 2017/625, waarin wordt bevestigd dat de zending aan de in artikel 1, lid 2, van die verordening bedoelde toepasselijke regels voldoet.

AFDELING 2

TIJDELIJKE VERHOGING VAN DE OFFICIËLE CONTROLES AAN GRENSCONTROLEPOSTEN EN OP CONTROLEPUNTEN VAN BEPAALDE LEVENSMIDDELEN EN DIERVOEDERS UIT BEPAALDE DERDE LANDEN

Artikel 5

Lijst van levensmiddelen en diervoeders van niet-dierlijke oorsprong

1.   In bijlage I vermelde zendingen van levensmiddelen en diervoeders worden onderworpen aan een tijdelijke verhoging van de officiële controles aan grenscontroleposten bij binnenkomst in de Unie en op controlepunten.

2.   De identificatie van de in lid 1 bedoelde levensmiddelen en diervoeders voor officiële controles vindt plaats op basis van de codes van de gecombineerde nomenclatuur en de Taric-onderverdeling die zijn opgenomen in bijlage I.

Artikel 6

Frequentie van de overeenstemmingscontroles en de materiële controles

1.   De bevoegde autoriteiten aan grensinspectieposten en op controlepunten als bedoeld in artikel 53, lid 1, onder a), van Verordening (EU) 2017/625, verrichten overeenstemmings- en materiële controles, met inbegrip van bemonstering en laboratoriumanalyses, op de in bijlage I opgenomen zendingen van levensmiddelen en diervoeders met de in die bijlage vastgestelde frequentie.

2.   De in een vermelding in bijlage I opgenomen frequentie van de overeenstemmings- en materiële controles is de algemene frequentie voor alle producten die onder die vermelding vallen.

AFDELING 3

BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE BINNENKOMST IN DE UNIE VAN BEPAALDE LEVENSMIDDELEN EN DIERVOEDERS UIT BEPAALDE DERDE LANDEN

Artikel 7

Binnenkomst in de Unie

1.   Zendingen van in bijlage II opgenomen levensmiddelen en diervoeders mogen alleen overeenkomstig de in deze afdeling vastgestelde voorwaarden in de Unie worden binnengebracht.

2.   De identificatie van de in lid 1 bedoelde levensmiddelen en diervoeders voor officiële controles vindt plaats op basis van de codes van de gecombineerde nomenclatuur en de Taric-onderverdeling die zijn opgenomen in bijlage II.

3.   De in lid 1 bedoelde zendingen worden onderworpen aan officiële controles aan grenscontroleposten bij binnenkomst in de Unie en op controlepunten.

Artikel 8

Frequentie van de overeenstemmingscontroles en de materiële controles

1.   De bevoegde autoriteiten aan grensinspectieposten en op controlepunten als bedoeld in artikel 53, lid 1, onder a), van Verordening (EU) 2017/625 verrichten overeenstemmings- en materiële controles, met inbegrip van bemonstering en laboratoriumanalyses, op de in bijlage II opgenomen zendingen van levensmiddelen en diervoeders met de in die bijlage vastgestelde frequentie.

2.   De in een vermelding in bijlage II opgenomen frequentie van de overeenstemmings- en materiële controles is de algemene frequentie voor alle producten die onder die vermelding vallen.

3.   Op de in tabel 2 van bijlage II opgenomen samengestelde levensmiddelen die producten bevatten die slechts onder één vermelding in tabel 1 van bijlage II vallen, is de algemene frequentie van de overeenstemmings- en materiële controles zoals vermeld in tabel 1 van bijlage II voor die vermelding van toepassing.

4.   Op de in tabel 2 van bijlage II opgenomen samengestelde levensmiddelen die producten bevatten die onder verschillende vermeldingen voor hetzelfde gevaar in tabel 1 van bijlage II vallen, is de hoogste algemene frequentie van de overeenstemmingscontroles en de materiële controles zoals vermeld in tabel 1 van bijlage II voor deze vermeldingen van toepassing.

Artikel 9

Identificatiecode

1.   Elke zending van de in bijlage II opgenomen levensmiddelen en diervoeders wordt geïdentificeerd met een identificatiecode.

2.   Die identificatiecode wordt op elke afzonderlijke zak of soort verpakking van de zending aangegeven.

3.   In afwijking van lid 2 hoeft de identificatiecode van de zending, in het geval van zendingen van levensmiddelen en diervoeders die wegens het risico van verontreiniging met mycotoxinen in bijlage II zijn opgenomen, en indien in de verpakking meerdere kleine pakjes zijn gecombineerd, niet op alle afzonderlijke kleine pakjes te worden vermeld, mits deze op zijn minst wordt vermeld op de verpakking waarin deze kleine pakjes zijn gecombineerd.

Artikel 10

Resultaten van door de bevoegde autoriteiten van het derde land verrichte bemonstering en analyses

1.   Elke zending van in bijlage II opgenomen levensmiddelen en diervoeders gaat vergezeld van de resultaten van de bemonstering en analyses die zijn verricht door de bevoegde autoriteiten van het derde land van oorsprong, of van het land van waaruit de zending is verzonden indien dit een ander land dan het land van oorsprong is.

2.   Op basis van de resultaten als bedoeld in lid 1 controleren de bevoegde autoriteiten:

a)

voor zendingen van levensmiddelen en diervoeders die wegens het risico van verontreiniging met mycotoxinen in bijlage II zijn opgenomen: de naleving van Verordening (EG) nr. 1881/2006 en Richtlijn 2002/32/EG betreffende maximumgehalten aan mycotoxinen;

b)

voor zendingen van levensmiddelen en diervoeders die wegens het risico op verontreiniging met bestrijdingsmiddelenresiduen in bijlage II zijn opgenomen: de naleving van Verordening (EG) nr. 396/2005 tot vaststelling van maximumgehalten aan bestrijdingsmiddelenresiduen;

c)

voor zendingen van levensmiddelen en diervoeders die wegens het risico op verontreiniging met pentachloorfenol (PCP) en dioxinen in bijlage II zijn opgenomen: dat het product niet meer dan 0,01 mg pentachloorfenol per kg bevat;

d)

voor zendingen van levensmiddelen die wegens het risico van microbiologische besmetting met Salmonella in bijlage II zijn opgenomen: de afwezigheid van Salmonella in 25 g.

3.   Elke zending van levensmiddelen en diervoeders die wegens het risico van verontreiniging met pentachloorfenol en dioxinen in bijlage II zijn opgenomen, moet vergezeld gaan van een analyserapport dat voldoet aan de vereisten van bijlage II.

Het analyserapport bevat de resultaten van de analyses als bedoeld in lid 1.

4.   De resultaten van de bemonstering en analyses als bedoeld in lid 1 zijn voorzien van de in artikel 9, lid 1 bedoelde identificatiecode van de zending waarop zij betrekking hebben.

5.   De analyses als bedoeld in lid 1 worden verricht door laboratoria die geaccrediteerd zijn overeenkomstig de norm ISO/IEC 17025 betreffende “Algemene eisen voor de competentie van beproevings- en kalibratielaboratoria”.

Artikel 11

Officieel certificaat

1.   Elke zending van de in bijlage II opgenomen levensmiddelen en diervoeders gaat vergezeld van een officieel certificaat volgens het model in bijlage IV (“officieel certificaat”).

2.   Het officiële certificaat voldoet aan de volgende vereisten:

a)

het wordt afgegeven door de bevoegde autoriteit van het derde land van oorsprong of van het derde land van waaruit de zending is verzonden indien dit een ander land dan het land van oorsprong is;

b)

het is voorzien van de in artikel 9, lid 1 bedoelde identificatiecode van de zending waarop het betrekking heeft;

c)

het wordt afgegeven voordat de zending waarop het betrekking heeft, de controle verlaat van de bevoegde autoriteit van het derde land die het certificaat afgeeft;

d)

het is geldig gedurende ten hoogste vier maanden na de dag van afgifte, maar in geen geval langer dan zes maanden na de datum van de resultaten van de laboratoriumanalyses als bedoeld in artikel 10, lid 1.

3.   Een officieel certificaat dat door de bevoegde autoriteit van het derde land dat het certificaat heeft afgegeven niet via het informatiebeheersysteem voor officiële controles (Imsoc) als bedoeld in artikel 131 van Verordening (EU) 2017/625 is ingediend, voldoet ook aan de vereisten voor modellen van niet via het Imsoc ingediende officiële certificaten, die zijn vastgelegd in artikel 3 van Uitvoeringsverordening (EU) 2019/628.

4.   De bevoegde autoriteiten mogen alleen een vervangend officieel certificaat afgeven overeenkomstig de voorschriften van artikel 5 van Uitvoeringsverordening (EU) 2019/628.

5.   Het officiële certificaat als bedoeld in lid 1 wordt ingevuld op basis van de toelichting in bijlage IV.

AFDELING 4

SLOTBEPALINGEN

Artikel 12

Bijwerkingen van de bijlagen

De Commissie herziet de lijsten in de bijlagen I en II regelmatig, maar ten minste eens in de zes maanden, teneinde rekening te houden met nieuwe informatie over risico’s en niet-naleving.

Artikel 13

Intrekking

1.   Verordeningen (EG) nr. 669/2009, (EU) nr. 884/2014, (EU) 2017/186, (EU) 2015/175 en (EU) 2018/1660 worden met ingang van 14 december 2019 ingetrokken.

2.   Verwijzingen naar de Verordeningen (EG) nr. 669/2009, (EU) nr. 884/2014, (EU) 2017/186, (EU) 2015/175 en (EU) 2018/1660 gelden als verwijzingen naar deze verordening.

3.   Verwijzingen naar “het aangewezen punt van binnenkomst in de zin van artikel 3, onder b), van Verordening (EG) nr. 669/2009” of naar “het aangewezen punt van binnenkomst” in andere dan de in lid 1 bedoelde handelingen gelden als verwijzingen naar een “grenscontrolepost” in de zin van artikel 3, lid 38, van Verordening (EU) 2017/625.

4.   Verwijzingen naar “het gemeenschappelijk document van binnenkomst (GDB) als bedoeld in artikel 3, onder a), van Verordening (EG) nr. 669/2009”, naar “het gemeenschappelijk document van binnenkomst (GDB) als bedoeld in bijlage II bij Verordening (EG) nr. 669/2009” of naar “het gemeenschappelijk document van binnenkomst (GDB)” in andere dan de in lid 1 bedoelde handelingen gelden als verwijzingen naar het “gemeenschappelijk gezondheidsdocument van binnenkomst (CHED)” als bedoeld in artikel 56 van Verordening (EU) 2017/625.

5.   Verwijzingen naar de definitie in artikel 3, onder c), van Verordening (EG) nr. 669/2009 in andere dan de in lid 1 bedoelde handelingen gelden als verwijzingen naar de definitie van “zending” in artikel 3, lid 37, van Verordening (EU) 2017/625.

Artikel 14

Overgangsperiode

1.   De rapportageverplichtingen van artikel 15 van Verordening (EG) nr. 669/2009, artikel 13 van Verordening (EU) nr. 884/2014, artikel 12 van Verordening (EU) 2018/1660, artikel 12 van Verordening (EU) 2015/175 en artikel 12 van Verordening (EU) 2017/186 blijven van toepassing tot en met 31 januari 2020.

Deze rapportageverplichtingen hebben betrekking op de periode tot en met 31 december 2019.

2.   Aan de in lid 1 bedoelde rapportageverplichtingen wordt geacht te zijn voldaan wanneer de lidstaten de gemeenschappelijke documenten van binnenkomst die overeenkomstig Verordening (EG) nr. 669/2009, Verordening (EU) nr. 884/2014, Verordening (EU) 2015/175, Verordening (EU) 2017/186 en Verordening (EU) 2018/1660 door hun respectieve bevoegde autoriteiten zijn afgegeven, tijdens de in lid 1 vastgelegde rapportageperiode in Traces hebben geregistreerd.

3.   Zendingen van in bijlage II opgenomen levensmiddelen en diervoeders die vergezeld gaan van de desbetreffende certificaten die vóór 14 februari 2020 overeenkomstig Verordening (EU) nr. 884/2014, Verordening (EU) 2018/1660, Verordening (EU) 2015/175 en Verordening (EU) 2017/186 zijn afgegeven, respectievelijk op 13 december 2019 van kracht waren, mogen tot en met 13 juni 2020 in de Unie worden binnengebracht.

Artikel 15

Inwerkingtreding en toepassingsdatum

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Zij is van toepassing met ingang van 14 december 2019.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 22 oktober 2019.

Voor de Commissie

De voorzitter

Jean-Claude JUNCKER


(1)  PB L 95 van 7.4.2017, blz. 1.

(2)  PB L 31 van 1.2.2002, blz. 1.

(3)  Verordening (EG) nr. 882/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 inzake officiële controles op de naleving van de wetgeving inzake diervoeders en levensmiddelen en de voorschriften inzake diergezondheid en dierenwelzijn (PB L 165 van 30.4.2004, blz. 1).

(4)  Verordening (EEG) nr. 2658/87 van de Raad van 23 juli 1987 met betrekking tot de tarief- en statistieknomenclatuur en het gemeenschappelijk douanetarief (PB L 256 van 7.9.1987, blz. 1).

(5)  Verordening (EG) nr. 669/2009 van de Commissie van 24 juli 2009 ter uitvoering van Verordening (EG) nr. 882/2004 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft meer uitgebreide officiële controles op de invoer van bepaalde diervoeders en levensmiddelen van niet-dierlijke oorsprong en tot wijziging van Beschikking 2006/504/EG (PB L 194 van 25.7.2009, blz. 11).

(6)  Uitvoeringsverordening (EU) nr. 884/2014 van de Commissie van 13 augustus 2014 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van bepaalde diervoeders en levensmiddelen uit bepaalde derde landen in verband met het risico van verontreiniging met aflatoxinen en tot intrekking van Verordening (EG) nr. 1152/2009 (PB L 242 van 14.8.2014, blz. 4).

(7)  Uitvoeringsverordening (EU) 2015/175 van de Commissie van 5 februari 2015 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van guarpitmeel van oorsprong of verzonden uit India wegens de risico’s van verontreiniging met pentachloorfenol en dioxinen (PB L 30 van 6.2.2015, blz. 10).

(8)  Uitvoeringsverordening (EU) 2017/186 van de Commissie van 2 februari 2017 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor het binnenbrengen in de Unie van zendingen uit bepaalde derde landen wegens microbiologische besmetting en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 669/2009 (PB L 29 van 3.2.2017, blz. 24).

(9)  Uitvoeringsverordening (EU) 2018/1660 van de Commissie van 7 november 2018 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van bepaalde levensmiddelen van niet-dierlijke oorsprong uit bepaalde derde landen wegens de risico’s op verontreiniging met bestrijdingsmiddelenresiduen, tot wijziging van Verordening (EG) nr. 669/2009 en tot intrekking van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 885/2014 (PB L 278 van 8.11.2018, blz. 7).

(10)  Verordening (EG) nr. 1881/2006 van de Commissie van 19 december 2006 tot vaststelling van de maximumgehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen (PB L 364 van 20.12.2006, blz. 5).

(11)  Richtlijn 2002/32/EG van het Europees Parlement en de Raad van 7 mei 2002 inzake ongewenste stoffen in diervoeding (PB L 140 van 30.5.2002, blz. 10).

(12)  Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad van 23 februari 2005 tot vaststelling van maximumgehalten aan bestrijdingsmiddelenresiduen in of op levensmiddelen en diervoeders van plantaardige en dierlijke oorsprong en houdende wijziging van Richtlijn 91/414/EEG van de Raad (PB L 70 van 16.3.2005, blz. 1).

(13)  Verordening (EG) nr. 401/2006 van de Commissie van 23 februari 2006 tot vaststelling van bemonsteringswijzen en analysemethoden voor de officiële controle op het mycotoxinegehalte in levensmiddelen (PB L 70 van 9.3.2006, blz. 12).

(14)  Verordening (EG) nr. 152/2009 van de Commissie van 27 januari 2009 tot vaststelling van de bemonsterings- en analysemethoden voor de officiële controle van diervoeders (PB L 54 van 26.2.2009 blz. 1).

(15)  Richtlijn 2002/63/EG van de Commissie van 11 juli 2002 houdende vaststelling van communautaire bemonsteringsmethoden voor de officiële controle op residuen van bestrijdingsmiddelen in en op producten van plantaardige en van dierlijke oorsprong en tot intrekking van Richtlijn 79/700/EEG (PB L 187 van 16.7.2002, blz. 30).

(16)  Uitvoeringsverordening (EU) 2019/628 van de Commissie van 8 april 2019 betreffende modellen van officiële certificaten voor bepaalde dieren en goederen en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 2074/2005 en Uitvoeringsverordening (EU) 2016/759 wat deze modelcertificaten betreft (PB L 131 van 17.5.2019, blz. 101).

(17)  Beschikking 2003/623/EG van de Commissie van 19 augustus 2003 met betrekking tot de invoering van een geïntegreerd veterinair computersysteem, genaamd Traces (PB L 216 van 28.8.2003, blz. 58).


BIJLAGE I

Levensmiddelen en diervoeders van niet-dierlijke oorsprong uit bepaalde derde landen die aan een tijdelijke verhoging van de officiële controles aan grenscontroleposten en controlepunten worden onderworpen

Levensmiddelen en diervoeders

(beoogd gebruik)

GN-code (1)

Taric-onderverdeling

Land van oorsprong

Gevaar

Frequentie van materiële en overeenstemmingscontroles (%)

Grondnoten in de dop

1202 41 00

 

Bolivia (BO)

Aflatoxinen

50

Grondnoten, zonder dop

1202 42 00

 

 

 

 

Pindakaas

2008 11 10

 

 

 

 

Grondnoten, op andere wijze bereid of verduurzaamd

(Levensmiddelen en diervoeders)

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Zwarte peper (Piper)

(Levensmiddelen — niet fijngemaakt en niet gemalen)

ex 0904 11 00

10

Brazilië (BR)

Salmonella  (2)

20

Gojibessen (wolfsbessen) (Lycium barbarum L.)

(Levensmiddelen — vers, gekoeld of gedroogd)

ex 0813 40 95 ;

ex 0810 90 75

70

10

China (CN)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (4)  (5)

20

Niet-scherpsmakende pepers (Capsicum annuum)

(Levensmiddelen — fijngemaakt of gemalen)

ex 0904 22 00

11

China (CN)

Salmonella  (2bis)

20

Thee, ook indien gearomatiseerd

(Levensmiddelen)

0902

 

China (CN)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (6)

20

Aubergines (Solanum melongena)

(Levensmiddelen — vers of gekoeld)

0709 30 00

 

Dominicaanse Republiek (DO)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)

20

Niet-scherpsmakende pepers (Capsicum annuum)

0709 60 10 ;

0710 80 51

 

Dominicaanse Republiek (DO)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (10)

50

Pepers (andere dan niet-scherpsmakende) (Capsicum spp.)

ex 0709 60 99 ;

ex 0710 80 59

70

20

 

 

 

Kousenband

(Vigna unguiculata spp. sesquipedalis, vigna unguiculata spp. unguiculata)

(Levensmiddelen — vers, gekoeld of bevroren)

ex 0708 20 00 ;

ex 0710 22 00

70

10

 

 

 

Niet-scherpsmakende pepers (Capsicum annuum)

0709 60 10 ;

0710 80 51

 

Egypte (EG)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (8)

20

Pepers (andere dan niet-scherpsmakende) (Capsicum spp.)

(Levensmiddelen — vers, gekoeld of bevroren)

ex 0709 60 99 ;

ex 0710 80 59

70

20

 

 

 

Sesamzaad (Sesamum)

(Levensmiddelen — vers of gekoeld)

1207 40 90

 

Ethiopië (ET)

Salmonella  (2)

50

Hazelnoten, in de dop

0802 21 00

 

Georgië (GE)

Aflatoxinen

50

Hazelnoten, zonder dop

0802 22 00

 

 

 

 

Meel, gries en poeder van hazelnoten

ex 1106 30 90

40

 

 

 

Hazelnoten, op andere wijze bereid of verduurzaamd

(Levensmiddelen)

ex 2008 19 19 ;

ex 2008 19 95 ;

ex 2008 19 99

70

20

30

 

 

 

Palmolie

(Levensmiddelen)

1511 10 90 ;

1511 90 11 ;

 

Ghana (GH)

Sudan-kleurstoffen (9)

50

 

ex 1511 90 19 ;

1511 90 99

90

 

 

 

Okra’s

(Levensmiddelen — vers, gekoeld of bevroren)

ex 0709 99 90 ;

ex 0710 80 95

70

30

India (IN)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (10)

10

Pepers (andere dan niet-scherpsmakende) (Capsicum spp.)

(Levensmiddelen — vers, gekoeld of bevroren)

ex 0709 60 99 ;

ex 0710 80 59

70

20

India (IN)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (11)

20

Bonen (Vigna spp., Phaseolus spp.)

(Levensmiddelen — vers of gekoeld)

0708 20

 

Kenia (KE)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)

5

Chinese bleekselderij (Apium graveolens)

(Levensmiddelen — verse of gekoelde kruiden)

ex 0709 40 00

20

Cambodja (KH)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (12)

50

Kousenband

(Vigna unguiculata spp. sesquipedalis, vigna unguiculata spp. unguiculata)

(Levensmiddelen — verse, gekoelde of bevroren groenten)

ex 0708 20 00 ;

ex 0710 22 00

70

10

Cambodja (KH)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (13)

50

Rapen (Brassica rapa spp. Rapa)

(Levensmiddelen — bereid of verduurzaamd in azijn of in azijnzuur)

ex 2001 90 97

11; 19

Libanon (LB)

Rodamine B

50

Rapen (Brassica rapa spp. Rapa)

(Levensmiddelen — bereid of verduurzaamd in pekel of in citroenzuur, niet bevroren)

ex 2005 99 80

93

Libanon (LB)

Rodamine B

50

Pepers (niet-scherpsmakende of andere dan niet-scherpsmakende) (Capsicum spp.)

(Levensmiddelen — gedroogd, gebrand, fijngemaakt of gemalen)

0904 21 10 ;

 

Sri Lanka (LK)

Aflatoxinen

50

ex 0904 21 90 ;

ex 0904 22 00 ;

ex 2008 99 99

70

11; 19

79

 

 

 

Grondnoten in de dop

1202 41 00

 

Madagaskar (MG)

Aflatoxinen

50

Grondnoten, zonder dop

1202 42 00

 

 

 

 

Pindakaas

2008 11 10

 

 

 

 

Grondnoten, op andere wijze bereid of verduurzaamd

(Levensmiddelen en diervoeders)

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Nangka’s (Artocarpus heterophyllus)

(Levensmiddelen — vers)

ex 0810 90 20

20

Maleisië (MY)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)

20

Sesamzaad (Sesamum)

(Levensmiddelen — vers of gekoeld)

1207 40 90

 

Nigeria (NG)

Salmonella (2)

50

Pepers (andere dan niet-scherpsmakende) (Capsicum spp.)

(Levensmiddelen — vers, gekoeld of bevroren)

ex 0709 60 99 ;

ex 0710 80 59

70

20

Pakistan (PK)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)

20

Frambozen

(Levensmiddelen — bevroren)

ex 0811 20 11 ;

ex 0811 20 19 ;

0811 20 31

70

10

Servië (RS)

Norovirus

10

Sesamzaad (Sesamum)

(Levensmiddelen — vers of gekoeld)

1207 40 90

 

Sudan (SD)

Salmonella (2)

50

Zaden van watermeloenen (Egusi, Citrullus spp.) en afgeleide producten

(Levensmiddelen)

ex 1207 70 00 ;

ex 1208 90 00 ;

ex 2008 99 99

70

10

50

Sierra Leone (SL)

Aflatoxinen

50

Grondnoten in de dop

1202 41 00

 

Senegal (SN)

Aflatoxinen

50

Grondnoten, zonder dop

1202 42 00

 

 

 

 

Pindakaas

2008 11 10

 

 

 

 

Grondnoten, op andere wijze bereid of verduurzaamd

(Levensmiddelen en diervoeders)

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Rapen (Brassica rapa spp. Rapa)

(Levensmiddelen — bereid of verduurzaamd in azijn of in azijnzuur)

ex 2001 90 97

11; 19

Syrië (SY)

Rodamine B

50

Rapen (Brassica rapa spp. Rapa)

(Levensmiddelen — bereid of verduurzaamd in pekel of in citroenzuur, niet bevroren)

ex 2005 99 80

93

Syrië (SY)

Rodamine B

50

Pepers (andere dan niet-scherpsmakende) (Capsicum spp.)

(Levensmiddelen — vers, gekoeld of bevroren)

ex 0709 60 99 ;

ex 0710 80 59

70

20

Thailand (TH)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (14)

10

Gedroogde abrikozen

0813 10 00

 

Turkije (TR)

Sulfieten (15)

10

Abrikozen, op andere wijze bereid of verduurzaamd

(Levensmiddelen)

2008 50 61

 

 

 

 

Rozijnen en krenten (met inbegrip van tot pasta gesneden of gemalen rozijnen en krenten zonder verdere behandeling)

(Levensmiddelen)

0806 20

 

Turkije (TR)

Ochratoxine A

5

Citroenen (Citrus limon, Citrus limonum)

(Levensmiddelen — vers, gekoeld of gedroogd)

0805 50 10

 

Turkije (TR)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)

10

Granaatappelen

(Levensmiddelen — vers of gekoeld)

ex 0810 90 75

30

Turkije (TR)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (16)

10

Niet-scherpsmakende pepers (Capsicum annuum)

(Levensmiddelen — vers, gekoeld of bevroren)

0709 60 10 ;

0710 80 51

 

Turkije (TR)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (17)

10

Onverwerkte hele, vermalen, gemalen, gekraakte of fijngehakte abrikozenpitten die bestemd zijn om voor de eindverbruiker in de handel te worden gebracht (18)  (19)

(Levensmiddelen)

ex 1212 99 95

20

Turkije (TR)

Cyanide

50

Pepers (andere dan niet-scherpsmakende) (Capsicum spp.)

(Levensmiddelen — vers, gekoeld of bevroren)

ex 0709 60 99

ex 0710 80 59

70

20

Uganda (UG)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)

20

Sesamzaad (Sesamum)

(Levensmiddelen — vers of gekoeld)

1207 40 90

 

Uganda (UG)

Salmonella (2)

50

Grondnoten in de dop

1202 41 00

 

Verenigde Staten (US)

Aflatoxinen

10

Grondnoten, zonder dop

1202 42 00

 

 

 

 

Pindakaas

2008 11 10

 

 

 

 

Grondnoten, op andere wijze bereid of verduurzaamd

(Levensmiddelen en diervoeders)

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Pistaches in de dop

0802 51 00

 

Verenigde Staten (US)

Aflatoxinen

10

Pistaches zonder dop

0802 52 00

 

 

 

 

Pistaches, gebrand

(Levensmiddelen)

ex 2008 19 13 ;

ex 2008 19 93

70

20

 

 

 

Gedroogde abrikozen

0813 10 00

 

Oezbekistan (UZ)

Sulfieten (15)

50

Abrikozen, op andere wijze bereid of verduurzaamd

(Levensmiddelen)

2008 50 61

 

 

 

 

Korianderblad

ex 0709 99 90

72

Vietnam (VN)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (20)

50

Basilicum (heilig, zoet)

ex 1211 90 86

20

 

 

 

Munt

ex 1211 90 86

30

 

 

 

Peterselie

(Levensmiddelen — verse of gekoelde kruiden)

ex 0709 99 90

40

 

 

 

Okra’s

(Levensmiddelen — vers, gekoeld of bevroren)

ex 0709 99 90

ex 0710 80 95

70

30

Vietnam (VN)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (20)

50

Pepers (andere dan niet-scherpsmakende) (Capsicum spp.)

(Levensmiddelen — vers, gekoeld of bevroren)

ex 0709 60 99 ;

ex 0710 80 59

70

20

Vietnam (VN)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (20)

50


(1)  Indien slechts bepaalde onder een GN-code vallende producten behoeven te worden onderzocht, wordt de GN-code voorafgegaan door “ex”.

(2)  De bemonstering en de analyses worden uitgevoerd overeenkomstig de bemonsteringsprocedures en de referentieanalysemethoden als bedoeld in punt 1, onder a), van bijlage III bij deze verordening.

(2bis)  De bemonstering en de analyses worden uitgevoerd overeenkomstig de bemonsteringsprocedures en de referentieanalysemethoden als bedoeld in punt 1, onder b), van bijlage III bij deze verordening.

(3)  Residuen van ten minste die bestrijdingsmiddelen die in het overeenkomstig artikel 29, lid 2, van Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad van 23 februari 2005 tot vaststelling van maximumgehalten aan bestrijdingsmiddelenresiduen in of op levensmiddelen en diervoeders van plantaardige en dierlijke oorsprong en houdende wijziging van Richtlijn 91/414/EEG van de Raad (PB L 70 van 16.3.2005, blz. 1) vastgestelde controleprogramma zijn opgenomen en die kunnen worden geanalyseerd met multiresidumethoden op basis van GC—MS en LC—MS (controle op bestrijdingsmiddelen alleen in/op producten van plantaardige oorsprong).

(4)  Residuen van amitraz.

(5)  Residuen van nicotine.

(6)  Residuen van tolfenpyrad.

(7)  Residuen van acefaat, aldicarb (som van aldicarb, het sulfoxide en het sulfon daarvan, uitgedrukt als aldicarb), amitraz (amitraz met inbegrip van alle metabolieten die het 2,4—dimethylanilinegedeelte bevatten, uitgedrukt als amitraz), diafenthiuron, dicofol (som van p,p'- en o,p'-isomeer), dithiocarbamaten (dithiocarbamaten uitgedrukt als CS2, inclusief maneb, mancozeb, metiram, propineb, thiram en ziram) en methiocarb (som van methiocarb en methiocarbsulfoxide en —sulfon, uitgedrukt als methiocarb).

(8)  Residuen van dicofol (som van p,p'- en o,p'-isomeer), dinotefuran, folpet, prochloraz (som van prochloraz en de metabolieten daarvan die het 2,4,6-trichloorfenolgedeelte bevatten, uitgedrukt als prochloraz), thiofanaat-methyl en triforine.

(9)  In deze bijlage worden onder “Sudan-kleurstoffen” de volgende chemische stoffen verstaan: i) Sudan I (CAS-nummer 842—07—9); ii) Sudan II (CAS-nummer 3118—97—6); iii) Sudan III (CAS-nummer 85—86—9); iv) Scarlet Red, of Soedan IV (CAS-nummer 85—83—6).

(10)  Residuen van diafenthiuron.

(11)  Residuen van carbofuran.

(12)  Residuen van fenthoaat.

(13)  Residuen van chloorbufam.

(14)  Residuen van formetanaat (som van formetanaat en zouten daarvan, uitgedrukt als formetanaat(—hydrochloride)), prothiofos en triforine.

(15)  Referentiemethoden: EN 1988-1:1998, EN 1988-2:1998 of ISO 5522:1981.

(16)  Residuen van prochloraz.

(17)  Residuen van diafenthiuron, formetanaat (som van formetanaat en zouten daarvan, uitgedrukt als formetanaat(-hydrochloride)) en thiofanaat-methyl.

(18)  “Onverwerkte producten” zoals beschreven in Verordening (EG) nr. 852/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 inzake levensmiddelenhygiëne (PB L 139 van 30.4.2004, blz. 1).

(19)  “In de handel brengen” en “eindverbruiker” zoals beschreven in Verordening (EG) nr. 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad van 28 januari 2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving, tot oprichting van een Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en tot vaststelling van procedures voor voedselveiligheidsaangelegenheden (PB L 31 van 1.2.2002, blz. 1).

(20)  Residuen van dithiocarbamaten (dithiocarbamaten uitgedrukt als CS2, inclusief maneb, mancozeb, metiram, propineb, thiram en ziram), fenthoaat en quinalfos.


BIJLAGE II

Levensmiddelen en diervoeders uit bepaalde derde landen die zijn onderworpen aan bijzondere voorwaarden voor de binnenkomst in de Unie in verband met het risico van verontreiniging met mycotoxinen, met inbegrip van aflatoxinen, residuen van bestrijdingsmiddelen, pentachloorfenol en dioxinen, en microbiologische besmetting

1.   Levensmiddelen en diervoeders van niet-dierlijke oorsprong als bedoeld in artikel 1, lid 1, onder b), i)

Levensmiddelen en diervoeders (beoogd gebruik)

GN-code (1)

Taric-onderverdeling

Land van oorsprong

Gevaar

Frequentie van materiële en overeenstemmingscontroles (%)

Grondnoten in de dop

1202 41 00

 

Argentinië (AR)

Aflatoxinen

5

Grondnoten, zonder dop

1202 42 00

 

 

 

 

Pindakaas

2008 11 10

 

 

 

 

Grondnoten, op andere wijze bereid of verduurzaamd

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Perskoeken en andere vaste afvallen, verkregen bij de winning van grondnotenolie, ook indien fijngemaakt of in de vorm van pellets

(Levensmiddelen en diervoeders)

2305 00 00

 

 

 

 

Hazelnoten (Corylus sp.) in de dop

0802 21 00

 

Azerbeidzjan (AZ)

Aflatoxinen

20

Hazelnoten (Corylus sp.) zonder dop

0802 22 00

 

 

 

 

Mengsels van noten of gedroogde vruchten die hazelnoten bevatten

ex 0813 50 39 ;

ex 0813 50 91 ;

ex 0813 50 99

70

70

70

 

 

 

Hazelnootpasta

ex 2007 10 10 ;

ex 2007 10 99 ;

ex 2007 99 39 ;

ex 2007 99 50 ;

ex 2007 99 97

70

40

05; 06

33

23

 

 

 

Bereide of verduurzaamde hazelnoten, met inbegrip van mengsels

ex 2008 19 12 ;

ex 2008 97 14 ;

ex 2008 97 16 ;

ex 2008 97 18 ;

ex 2008 97 32 ;

ex 2008 97 34 ;

ex 2008 97 36 ;

ex 2008 97 38 ;

ex 2008 97 51 ;

ex 2008 97 59 ;

ex 2008 97 72 ;

ex 2008 97 74 ;

ex 2008 97 76 ;

ex 2008 97 78 ;

ex 2008 97 92 ;

ex 2008 97 93 ;

ex 2008 97 94 ;

ex 2008 97 96 ;

ex 2008 97 97 ;

ex 2008 97 98 ;

ex 2008 19 12 ;

ex 2008 19 19 ;

ex 2008 19 92 ;

ex 2008 19 95 ;

ex 2008 19 99

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

30

30

30

20

30

 

 

 

Meel, gries en poeder van hazelnoten

ex 1106 30 90

40

 

 

 

Hazelnoten in stukken of schijven dan wel gebroken

0802 22 00

 

 

 

 

Op andere wijze bereide of verduurzaamde hazelnoten in stukken of schijven dan wel gebroken

ex 2008 19 12 ;

ex 2008 19 19 ;

ex 2008 19 92 ;

ex 2008 19 95 ;

ex 2008 19 99

70

30

30

20

30

 

 

 

Hazelnootolie

(Levensmiddelen)

ex 1515 90 99

20

 

 

 

Paranoten in de dop

0801 21 00

 

Brazilië (BR)

Aflatoxinen

50

Mengsels van noten of gedroogde vruchten die paranoten in de dop bevatten;

(Levensmiddelen)

ex 0813 50 31 ;

ex 0813 50 39 ;

ex 0813 50 91 ;

ex 0813 50 99

70

20

20

20

 

 

 

Grondnoten in de dop

1202 41 00

 

Brazilië (BR)

Aflatoxinen

10

Grondnoten, zonder dop

1202 42 00

 

 

 

 

Pindakaas

2008 11 10

 

 

 

 

Grondnoten, op andere wijze bereid of verduurzaamd

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Perskoeken en andere vaste afvallen, verkregen bij de winning van grondnotenolie, ook indien fijngemaakt of in de vorm van pellets

(Levensmiddelen en diervoeders)

2305 00 00

 

 

 

 

Grondnoten in de dop

1202 41 00

 

China (CN)

Aflatoxinen

20

Grondnoten, zonder dop

1202 42 00

 

 

 

 

Pindakaas

2008 11 10

 

 

 

 

Grondnoten, op andere wijze bereid of verduurzaamd

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Perskoeken en andere vaste afvallen, verkregen bij de winning van grondnotenolie, ook indien fijngemaakt of in de vorm van pellets

( Levensmiddelen en diervoeders )

2305 00 00

 

 

 

 

Grondnoten in de dop

1202 41 00

 

Egypte (EG)

Aflatoxinen

20

Grondnoten, zonder dop

1202 42 00

 

 

 

 

Pindakaas

2008 11 10

 

 

 

 

Grondnoten, op andere wijze bereid of verduurzaamd

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Perskoeken en andere vaste afvallen, verkregen bij de winning van grondnotenolie, ook indien fijngemaakt of in de vorm van pellets

( Levensmiddelen en diervoeders )

2305 00 00

 

 

 

 

Peper van het geslacht Piper; vruchten van de geslachten Capsicum en Pimenta, gedroogd, fijngemaakt of gemalen

0904

 

Ethiopië (ET)

Aflatoxinen

50

Gember, saffraan, kurkuma, tijm, laurierbladeren, kerrie en andere specerijen

(Levensmiddelen — gedroogde specerijen)

0910

 

 

 

 

Grondnoten in de dop

1202 41 00

 

Ghana (GH)

Aflatoxinen

50

Grondnoten, zonder dop

1202 42 00

 

 

 

 

Pindakaas

2008 11 10

 

 

 

 

Grondnoten, op andere wijze bereid of verduurzaamd

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Perskoeken en andere vaste afvallen, verkregen bij de winning van grondnotenolie, ook indien fijngemaakt of in de vorm van pellets

(Levensmiddelen en diervoeders)

2305 00 00

 

 

 

 

Grondnoten in de dop

1202 41 00

 

Gambia (GM)

Aflatoxinen

50

Grondnoten, zonder dop

1202 42 00

 

 

 

 

Pindakaas

2008 11 10

 

 

 

 

Grondnoten, op andere wijze bereid of verduurzaamd

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Perskoeken en andere vaste afvallen, verkregen bij de winning van grondnotenolie, ook indien fijngemaakt of in de vorm van pellets

(Levensmiddelen en diervoeders)

2305 00 00

 

 

 

 

Nootmuskaat (Myristica fragrans)

(Levensmiddelen — gedroogde specerijen)

0908 11 00 ;

0908 12 00

 

Indonesië (ID)

Aflatoxinen

20

Betelbladeren (Piper betle L.)

(Levensmiddelen)

ex 1404 90 00

10

India (IN)

Salmonella  (2)

10

Pepers (niet-scherpsmakende of andere dan niet-scherpsmakende) (Capsicum spp.)

(Levensmiddelen — gedroogd, gebrand, fijngemaakt of gemalen)

0904 21 10 ;

 

India (IN)

Aflatoxinen

20

ex 0904 22 00 ;

ex 0904 21 90 ;

ex 2008 99 99

11; 19

20

79

 

 

 

Nootmuskaat (Myristica fragrans)

(Levensmiddelen — gedroogde specerijen)

0908 11 00 ;

0908 12 00

 

India (IN)

Aflatoxinen

20

Kerrieblad (Bergera/Murraya koenigii)

(Levensmiddelen — vers, gekoeld of gedroogd)

ex 1211 90 86

10

India (IN)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (4)

20

Grondnoten in de dop

1202 41 00

 

India (IN)

Aflatoxinen

10

Grondnoten, zonder dop

1202 42 00

 

 

 

 

Pindakaas

2008 11 10

 

 

 

 

Grondnoten, op andere wijze bereid of verduurzaamd

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Perskoeken en andere vaste afvallen, verkregen bij de winning van grondnotenolie, ook indien fijngemaakt of in de vorm van pellets

(Levensmiddelen en diervoeders)

2305 00 00

 

 

 

 

Guarpitmeel

(Levensmiddelen en diervoeders)

ex 1302 32 90

10

India (IN)

Pentachloorfenol en dioxinen (5)

5

Sesamzaad (Sesamum)

(Levensmiddelen — vers of gekoeld)

1207 40 90

 

India (IN)

Salmonella  (6)

20

Pistaches in de dop

0802 51 00

 

Iran (IR)

Aflatoxinen

50

Pistaches zonder dop

0802 52 00

 

 

 

 

Mengsels van noten of gedroogde vruchten die pistaches bevatten

ex 0813 50 39 ;

ex 0813 50 91 ;

ex 0813 50 99

70

60

60

 

 

 

Pasta van pistaches

ex 2007 10 10 ;

ex 2007 10 99 ;

ex 2007 99 39 ;

ex 2007 99 50

ex 2007 99 97

70

30

03; 04

32

22

 

 

 

Pistaches, bereid of verduurzaamd, met inbegrip van mengsels

ex 2008 19 13 ;

ex 2008 19 93 ;

ex 2008 97 12 ;

ex 2008 97 14 ;

ex 2008 97 16 ;

ex 2008 97 18 ;

ex 2008 97 32 ;

ex 2008 97 34 ;

ex 2008 97 36 ;

ex 2008 97 38 ;

ex 2008 97 51 ;

ex 2008 97 59 ;

ex 2008 97 72 ;

ex 2008 97 74 ;

ex 2008 97 76 ;

ex 2008 97 78 ;

ex 2008 97 92 ;

ex 2008 97 93 ;

ex 2008 97 94 ;

ex 2008 97 96 ;

ex 2008 97 97 ;

ex 2008 97 98 ;

20

20

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

 

 

 

Meel, gries en poeder van pistaches;

(Levensmiddelen)

ex 1106 30 90

50

 

 

 

Zaden van watermeloenen (Egusi, Citrullus spp.) en afgeleide producten

(Levensmiddelen)

ex 1207 70 00 ;

ex 1208 90 00 ;

ex 2008 99 99

70

10

50

Nigeria (NG)

Aflatoxinen

50

Grondnoten in de dop

1202 41 00

 

Sudan (SD)

Aflatoxinen

50

Grondnoten, zonder dop

1202 42 00

 

 

 

 

Pindakaas

2008 11 10

 

 

 

 

Grondnoten, op andere wijze bereid of verduurzaamd

2008 11 91 ;

2008 11 96 ;

2008 11 98

 

 

 

 

Perskoeken en andere vaste afvallen, verkregen bij de winning van grondnotenolie, ook indien fijngemaakt of in de vorm van pellets

(Levensmiddelen en diervoeders)

2305 00 00

 

 

 

 

Gedroogde vijgen

0804 20 90

 

Turkije (TR)

Aflatoxinen

20

Mengsels van noten of gedroogde vruchten die vijgen bevatten

ex 0813 50 99

50

 

 

 

Gedroogdevijgenpasta

ex 2007 10 10 ;

ex 2007 10 99 ;

ex 2007 99 39 ;

ex 2007 99 50 ;

ex 2007 99 97

70

20

01; 02

31

21

 

 

 

Bereide of verduurzaamde gedroogde vijgen (met inbegrip van mengsels)

ex 2008 97 12 ;

ex 2008 97 14 ;

ex 2008 97 16 ;

ex 2008 97 18 ;

ex 2008 97 32 ;

ex 2008 97 34 ;

ex 2008 97 36 ;

ex 2008 97 38 ;

ex 2008 97 51 ;

ex 2008 97 59 ;

ex 2008 97 72 ;

ex 2008 97 74 ;

ex 2008 97 76 ;

ex 2008 97 78 ;

ex 2008 97 92 ;

ex 2008 97 93 ;

ex 2008 97 94 ;

ex 2008 97 96 ;

ex 2008 97 97 ;

ex 2008 97 98 ;

ex 2008 99 28

ex 2008 99 34 ;

ex 2008 99 37 ;

ex 2008 99 40 ;

ex 2008 99 49 ;

ex 2008 99 67 ;

ex 2008 99 99

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

11

10

10

10

10

60

95

60

 

 

 

Meel, gries en poeder van gedroogde vijgen

(Levensmiddelen)

ex 1106 30 90

60

 

 

 

Hazelnoten (Corylus sp.) in de dop

0802 21 00

 

Turkije (TR)

Aflatoxinen

5

Hazelnoten (Corylus sp.) zonder dop

0802 22 00

 

 

 

 

Mengsels van noten of gedroogde vruchten die hazelnoten bevatten

ex 0813 50 39 ;

ex 0813 50 91 ;

ex 0813 50 99

70

70

70

 

 

 

Hazelnootpasta

ex 2007 10 10 ;

ex 2007 10 99 ;

ex 2007 99 39 ;

ex 2007 99 50

ex 2007 99 97

70

40

05; 06

33

23

 

 

 

Bereide of verduurzaamde hazelnoten, met inbegrip van mengsels

ex 2008 97 12 ;

ex 2008 97 14 ;

ex 2008 97 16 ;

ex 2008 97 18 ;

ex 2008 97 32 ;

ex 2008 97 34 ;

ex 2008 97 36 ;

ex 2008 97 38 ;

ex 2008 97 51 ;

ex 2008 97 59 ;

ex 2008 97 72 ;

ex 2008 97 74 ;

ex 2008 97 76 ;

ex 2008 97 78 ;

ex 2008 97 92 ;

ex 2008 97 93 ;

ex 2008 97 94 ;

ex 2008 97 96 ;

ex 2008 97 97 ;

ex 2008 97 98 ;

ex 2008 19 12 ;

ex 2008 19 19 ;

ex 2008 19 92 ;

ex 2008 19 95 ;

ex 2008 19 99

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

15

30

30

30

20

30

 

 

 

Meel, gries en poeder van hazelnoten

ex 1106 30 90

40

 

 

 

Hazelnoten in stukken of schijven dan wel gebroken

0802 22 00

 

 

 

 

Op andere wijze bereide of verduurzaamde hazelnoten in stukken of schijven dan wel gebroken

ex 2008 19 12 ;

ex 2008 19 19 ;

ex 2008 19 92 ;

ex 2008 19 95 ;

ex 2008 19 99

70

30

30

20

30

 

 

 

Hazelnootolie

(Levensmiddelen)

ex 1515 90 99

20

 

 

 

Pistaches in de dop

0802 51 00

 

Turkije (TR)

Aflatoxinen

50

Pistaches zonder dop

0802 52 00

 

 

 

 

Mengsels van noten of gedroogde vruchten die pistaches bevatten

ex 0813 50 39 ;

ex 0813 50 91 ;

ex 0813 50 99

70

60

60

 

 

 

Pasta van pistaches

ex 2007 10 10 ;

ex 2007 10 99

70

30

 

 

 

Pistaches, bereid of verduurzaamd, met inbegrip van mengsels

ex 2007 99 39 ;

ex 2007 99 50 ;

ex 2007 99 97 ;

ex 2008 19 13 ;

ex 2008 19 93 ;

ex 2008 97 12 ;

ex 2008 97 14 ;

ex 2008 97 16 ;

ex 2008 97 18 ;

ex 2008 97 32 ;

ex 2008 97 34 ;

ex 2008 97 36 ;

ex 2008 97 38 ;

ex 2008 97 51 ;

ex 2008 97 59 ;

ex 2008 97 72 ;

ex 2008 97 74 ;

ex 2008 97 76 ;

ex 2008 97 78 ;

ex 2008 97 92 ;

ex 2008 97 93 ;

ex 2008 97 94 ;

ex 2008 97 96 ;

ex 2008 97 97 ;

ex 2008 97 98 ;

03; 04

32

22

20

20

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

19

 

 

 

Meel, gries en poeder van pistaches;

(Levensmiddelen)

ex 1106 30 90

50

 

 

 

Wijnstokbladeren (druivenbladeren)

(Levensmiddelen)

ex 2008 99 99

11, 19

Turkije (TR)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (8)

20

Pitahaja’s (drakenvruchten)

(Levensmiddelen — vers of gekoeld)

ex 0810 90 20

10

Vietnam (VN)

Residuen van bestrijdingsmiddelen (3)  (9)

10


2.   Samengestelde levensmiddelen als bedoeld in artikel 1, lid 1, onder b), ii)

Samengestelde levensmiddelen die meer dan 20 % van de afzonderlijke producten bevatten die wegens het risico van verontreiniging met aflatoxinen in tabel 1 van deze bijlage zijn opgenomen, hetzij in de vorm van één product, hetzij als de som van de in de lijst opgenomen producten

GN-code (1)

Beschrijving (7)

ex 1704 90

Suikerwerk zonder cacao (witte chocolade daaronder begrepen), ander dan kauwgom, ook indien bedekt met een laagje suiker

ex 1806

Chocolade en andere bereidingen voor menselijke consumptie die cacao bevatten

ex 1905

Brood, gebak, biscuits en andere bakkerswaren, ook indien deze producten cacao bevatten; ouwel in bladen, hosties, ouwels voor geneesmiddelen, plakouwels en dergelijke producten van meel of van zetmeel


(1)  Indien slechts bepaalde onder een GN-code vallende producten behoeven te worden onderzocht, wordt de GN-code voorafgegaan door "ex".

(2)  De bemonstering en de analyses worden uitgevoerd overeenkomstig de bemonsteringsprocedures en de referentieanalysemethoden als bedoeld in punt 1, onder b), van bijlage III bij deze verordening.

(3)  Residuen van ten minste die bestrijdingsmiddelen die in het overeenkomstig artikel 29, lid 2, van Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad van 23 februari 2005 tot vaststelling van maximumgehalten aan bestrijdingsmiddelenresiduen in of op levensmiddelen en diervoeders van plantaardige en dierlijke oorsprong en houdende wijziging van Richtlijn 91/414/EEG van de Raad (PB L 70 van 16.3.2005, blz. 1) vastgestelde controleprogramma zijn opgenomen en die kunnen worden geanalyseerd met multiresidumethoden op basis van GC-MS en LC-MS (controle op bestrijdingsmiddelen alleen in/op producten van plantaardige oorsprong).

(4)  Residuen van acefaat

(5)  Het in artikel 10, lid 3, van deze verordening bedoelde analyserapport wordt afgegeven door een laboratorium dat overeenkomstig EN ISO/IEC 17025 is geaccrediteerd voor de analyse van PCP in levensmiddelen en diervoeders.

In het analyserapport wordt het volgende vermeld:

a)

de resultaten van bemonstering en analyse voor de aanwezigheid van PCP, uitgevoerd door de bevoegde autoriteiten van het land van oorsprong, of van het land van waaruit de zending is verzonden indien dit een ander land dan het land van oorsprong is;

b)

de meetonzekerheid van het analyseresultaat;

c)

de aantoonbaarheidsgrens van de analysemethode, en

d)

de bepaalbaarheidsgrens van de analysemethode.

De extractie vóór de analyse wordt verricht met een zuur oplosmiddel. De analyse wordt uitgevoerd overeenkomstig de gewijzigde versie van de QuEChERS-methode, die wordt beschreven op de website van de referentielaboratoria van de Europese Unie voor residuen van bestrijdingsmiddelen, of volgens een even betrouwbare methode.

(6)  De bemonstering en de analyses worden uitgevoerd overeenkomstig de bemonsteringsprocedures en de referentieanalysemethoden als bedoeld in punt 1, onder a), van bijlage III bij deze verordening.

(7)  De omschrijving van de goederen komt overeen met die in de kolom “Omschrijving” van de GN in bijlage I bij Verordening (EEG) nr. 2658/87. Voor nadere uitleg over de exacte reikwijdte van het gemeenschappelijk douanetarief wordt verwezen naar de recentste wijziging van die bijlage.

(8)  Residuen van dithiocarbamaten (dithiocarbamaten uitgedrukt als CS2, inclusief maneb, mancozeb, metiram, propineb, thiram en ziram) en metrafenon.

(9)  Residuen van dithiocarbamaten (dithiocarbamaten uitgedrukt als CS2, inclusief maneb, mancozeb, metiram, propineb, thiram en ziram), fenthoaat en quinalfos.


BIJLAGE III

1)   Bemonsteringsprocedures en referentieanalysemethoden als bedoeld in artikel 3, onder e)

1.

Bemonsteringsprocedures en referentieanalysemethoden voor de controle op de aanwezigheid van Salmonella in levensmiddelen

a)

Indien de bijlagen I of II bij deze verordening voorzien in de toepassing van de in bijlage III, punt 1, onder a), bij deze verordening vastgelegde bemonsteringsprocedures en referentieanalysemethoden, zijn de volgende regels van toepassing:

Referentieanalysemethode (1)

Gewicht van zending

Aantal steekproefeenheden (n)

Bemonsteringsprocedures

Vereist analyseresultaat voor elke steekproefeenheid van dezelfde zending

EN ISO 6579-1

Minder dan 20 ton

5

Er worden n steekproefeenheden van elk ten minste 100 g genomen. Indien in het GGB partijen worden geïdentificeerd, worden de steekproefeenheden genomen uit de verschillende partijen die willekeurig uit de zending zijn gekozen. Indien geen partijen kunnen worden geïdentificeerd, worden de steekproefeenheden willekeurig uit de zending gekozen. Het samenvoegen van steekproefeenheden is niet toegestaan. Elke steekproefeenheid moet afzonderlijk worden getest.

Geen detectie van Salmonella in 25 g

Groter dan of gelijk aan 20 ton

10

b)

Indien de bijlagen I of II bij deze verordening voorzien in de toepassing van de in bijlage III, punt 1, onder b), bij deze verordening vastgelegde bemonsteringsprocedures en referentieanalysemethoden, zijn de volgende regels van toepassing:

Referentieanalysemethode (2)

Gewicht van zending

Aantal steekproefeenheden (n)

Bemonsteringsprocedures

Vereist analyseresultaat voor elke steekproefeenheid van dezelfde zending

EN ISO 6579-1

Elk gewicht

5

Er worden n steekproefeenheden van elk ten minste 100 g genomen. Indien in het GGB partijen worden geïdentificeerd, worden de steekproefeenheden genomen uit de verschillende partijen die willekeurig uit de zending zijn gekozen. Indien geen partijen kunnen worden geïdentificeerd, worden de steekproefeenheden willekeurig uit de zending gekozen. Het samenvoegen van steekproefeenheden is niet toegestaan. Elke steekproefeenheid moet afzonderlijk worden getest.

Geen detectie van Salmonella in 25 g


(1)  De meest recente versie van de referentieanalysemethode moet worden gebruikt of een methode die ten opzichte daarvan overeenkomstig het protocol van EN ISO 16140-2 is gevalideerd.

(2)  De meest recente versie van de referentieanalysemethode moet worden gebruikt of een methode die ten opzichte daarvan overeenkomstig het protocol van EN ISO 16140-2 is gevalideerd.


BIJLAGE IV

MODEL VAN OFFICIEEL CERTIFICAAT ALS BEDOELD IN ARTIKEL 11 VAN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/1793 VAN DE COMMISSIE VOOR DE BINNENKOMST VAN BEPAALDE LEVENSMIDDELEN OF DIERVOEDERS IN DE UNIE

Image 1

LAND

Officieel certificaat voor de EU

Deel 1: Gegevens betreffende de zending

I.1. Verzender/exporteur

Naam

Adres

Tel.

I.2. Referentienummer certificaat

I.2.a Referentienummer Imsoc

I.3. Centrale bevoegde autoriteit

I.4. Lokale bevoegde autoriteit

I.5. Geadresseerde/importeur

Naam

Adres

Postcode

Tel.

I.6. Voor de zending verantwoordelijke exploitant

Naam

Adres

Postcode

I.7. Land van oorsprong

ISO-code

I.8. Regio van oorsprong

I.9. Land van bestemming

ISO-code

I.10.

I.11. Plaats van verzending

Naam

Adres

I.12. Plaats van bestemming

Naam

Adres

I.13. Plaats van lading

I.14. Datum en tijdstip van vertrek

I.15. Vervoermiddel

Vliegtuig

Wegvoertuig

Identificatie:

Vaartuig

Treinwagon

Andere

I.16. Grenscontrolepost van binnenkomst

I.17. Begeleidende documenten

Laboratoriumrapport

Nr.

Datum van afgifte:

Andere

Soort

Nr.

I.18. Vervoersoms-tandigheden

Omgevingstemperatuur

Gekoeld

Bevroren

I.19. Containernummer/zegelnummer

I.20. Goederen gecertificeerd voor

Menselijke consumptie

Diervoeders

I.21.

I.22.

Voor de interne markt:

I.23. Totaal aantal verpakkingen

I.24. Hoeveelheid

Totaal aantal

Totaal nettogewicht (kg)

Totaal brutogewicht (kg)

I.25. Omschrijving van de goederen

Nr. Code en GN-titel

Soort (wetenschappelijke benaming)

Eindverbruiker Aantal verpakkingen

Nettogewicht Partijnummer

Aard van de verpakking

Image 2

LAND

Certificaat voor de binnenkomst van levensmiddelen of diervoeders in de Unie

Deel II: Certificering

II. Informatie over de gezondheid

II.a Referentienummer certificaat

II.b Referentienummer Imsoc

II.1. Ondergetekende verklaart dat zij/hij kennis heeft van de relevante bepalingen van Verordening (EG) nr. 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad van 28 januari 2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving, tot oprichting van een Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en tot vaststelling van procedures voor voedselveiligheidsaangelegenheden (PB L 31 van 1.2.2002, blz. 1), Verordening (EG) nr. 852/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 inzake levensmiddelenhygiëne (PB L 139 van 30.4.2004, blz. 1), Verordening (EG) nr. 183/2005 van het Europees Parlement en de Raad van 12 januari 2005 tot vaststelling van voorschriften voor diervoederhygiëne (PB L 35 van 8.2.2005, blz. 1) en Verordening (EU) 2017/625 van het Europees Parlement en de Raad van 15 maart 2017 betreffende officiële controles en andere officiële activiteiten die worden uitgevoerd om de toepassing van de levensmiddelen- en diervoederwetgeving en van de voorschriften inzake diergezondheid, dierenwelzijn, plantgezondheid en gewasbeschermingsmiddelen te waarborgen, tot wijziging van de Verordeningen (EG) nr. 999/2001, (EG) nr. 396/2005, (EG) nr. 1069/2009, (EG) nr. 1107/2009, (EU) nr. 1151/2012, (EU) nr. 652/2014, (EU) 2016/429 en (EU) 2016/2031 van het Europees Parlement en de Raad, de Verordeningen (EG) nr. 1/2005 en (EG) nr. 1099/2009 van de Raad en de Richtlijnen 98/58/EG, 1999/74/EG, 2007/43/EG, 2008/119/EG en 2008/120/EG van de Raad, en tot intrekking van de Verordeningen (EG) nr. 854/2004 en (EG) nr. 882/2004 van het Europees Parlement en de Raad, de Richtlijnen 89/608/EEG, 89/662/EEG, 90/425/EEG, 91/496/EEG, 96/23/EG, 96/93/EG en 97/78/EG van de Raad en Besluit 92/438/EEG van de Raad (verordening officiële controles) (PB L 95 van 7.4.2017, blz. 1) en verklaart dat:

(1) hetzij

[II.1.1. ☐ de levensmiddelen van de hierboven omschreven zending met de identificatiecode (vermeld de identificatiecode voor de zending als bedoeld in artikel 9, lid 1, van Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1793 Commissie) zijn geproduceerd overeenkomstig de vereisten van de Verordeningen (EG) nr. 178/2002 en (EG) nr. 852/2004, en met name:

de primaire productie van dergelijke levensmiddelen en de daarmee verband houdende bewerkingen als bedoeld in bijlage I bij Verordening (EG) nr. 852/2004, voldoen aan de algemene hygiënevoorschriften van bijlage I, deel A, bij Verordening (EG) nr. 852/2004;

(1) (2) en, in het geval van een op de primaire productie volgende fase van de productie, de verwerking en de distributie en daarmee verband houdende handelingen:

zij op hygiënische wijze zijn gehanteerd en, in voorkomend geval, bereid, verpakt en opgeslagen overeenkomstig de voorschriften van bijlage II bij Verordening (EG) nr. 852/2004, en

zij afkomstig zijn van een of meer inrichtingen die overeenkomstig Verordening (EG) nr. 852/2004 een op de beginselen van risicoanalyse en kritische controlepunten (HACCP) gebaseerd programma toepassen;]

(1) hetzij

[II.1.2. ☐ de diervoeders van de hierboven omschreven zending met de identificatiecode (vermeld de identificatiecode voor de zending als bedoeld in artikel 9, lid 1, van Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1793) zijn geproduceerd overeenkomstig de vereisten van de Verordeningen (EG) nr. 178/2002 en (EG) nr. 183/2005, en met name:

de primaire productie van dergelijke diervoeders en de daarmee verband houdende bewerkingen als bedoeld in artikel 5, lid 1, van Verordening (EG) nr. 183/2005 voldoen aan de bepalingen van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 183/2005;

(1) (2) en, in het geval van een op de primaire productie volgende fase van de productie, de verwerking en de distributie en daarmee verband houdende handelingen:

zij op hygiënische wijze zijn gehanteerd en, in voorkomend geval, bereid, verpakt en opgeslagen overeenkomstig de voorschriften van bijlage II bij Verordening (EG) nr. 183/2005, en

zij afkomstig zijn van een of meer inrichtingen die overeenkomstig Verordening (EG) nr. 183/2005 een op de beginselen van risicoanalyse en kritische controlepunten (HACCP) gebaseerd programma toepassen.]

en

Image 3

II.2. Ondergetekende, overeenkomstig de bepalingen van Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1793 betreffende de tijdelijke verhoging van de officiële controles en noodmaatregelen met betrekking tot de binnenkomst in de Unie van bepaalde goederen uit bepaalde derde landen tot uitvoering van de Verordeningen (EU) 2017/625 en (EG) 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad en tot intrekking van de Verordeningen (EG) nr. 669/2009, (EU) nr. 884/2014, (EU) 2015/175, (EU) 2017/186 en (EU) 2018/1660 van de Commissie, verklaart dat:

(3) hetzij

[II.2.1. ☐ Certificering voor in bijlage II bij Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1793 vermelde levensmiddelen en diervoeders van niet-dierlijke oorsprong, alsmede voor samengestelde levensmiddelen die wegens het risico van verontreiniging met mycotoxinen in die bijlage zijn opgenomen

uit de hierboven omschreven zending steekproeven zijn genomen overeenkomstig:

☐ Verordening (EG) nr. 401/2006 van de Commissie om het gehalte aan aflatoxine B1 en de totale verontreiniging met aflatoxinen voor levensmiddelen te bepalen

☐ Verordening (EG) nr. 152/2009 van de Commissie om het gehalte aan aflatoxine B1 voor diervoeders te bepalen

op … (datum), onder voorbehoud van laboratoriumanalyses op … (datum)

in het… (naam van het laboratorium) aan de hand van methoden waarmee ten minste de in bijlage II bij Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1793 Commissie (deze verordening) genoemde risico’s kunnen worden vastgesteld.

De gegevens met betrekking tot de methoden voor laboratoriumanalyses en alle resultaten zijn bijgevoegd en daaruit blijkt dat aan de wetgeving van de Unie inzake de maximumgehalten aan aflatoxinen is voldaan.]

(3) hetzij

[II.2.2. ☐ Certificering voor in bijlage II bij Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1793 vermelde levensmiddelen en diervoeders van niet-dierlijke oorsprong, alsmede voor samengestelde levensmiddelen die wegens het risico van verontreiniging met bestrijdingsmiddelenresiduen in die bijlage zijn opgenomen

uit de hierboven omschreven zending steekproeven zijn genomen overeenkomstig Richtlijn 2002/63/EG van de Commissie op … (datum), onder voorbehoud van laboratoriumanalyses op … (datum) in het… (naam van het laboratorium) aan de hand van methoden waarmee ten minste de in bijlage II bij Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1793 genoemde risico’s kunnen worden vastgesteld.

De gegevens met betrekking tot de methoden voor laboratoriumanalyses en alle resultaten zijn bijgevoegd en daaruit blijkt dat aan de wetgeving van de Unie inzake de maximumgehalten aan bestrijdingsmiddelenresiduen is voldaan.]

(3) hetzij

[II.2.3. ☐ Certificering voor in bijlage II bij Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1793 vermeld guarpitmeel, met inbegrip van samengestelde levensmiddelen die wegens het risico van verontreiniging met pentachloorfenol en dioxinen in die bijlage zijn opgenomen

uit de hierboven omschreven zending steekproeven zijn genomen overeenkomstig Richtlijn 2002/63/EG van de Commissie op … (datum), onder voorbehoud van laboratoriumanalyses op … (datum) in het… (naam van het laboratorium) aan de hand van methoden waarmee ten minste de in bijlage II bij Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1793 genoemde risico’s kunnen worden vastgesteld.

De gegevens met betrekking tot de methoden voor laboratoriumanalyses en alle resultaten zijn bijgevoegd en daaruit blijkt dat de goederen niet meer dan 0,01 mg/kg pentachloorfenol (PCP) bevatten.]

(3) hetzij

Image 4

[II.2.4. ☐ Certificering voor in bijlage II bij Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1793 vermelde levensmiddelen van niet-dierlijke oorsprong, alsmede voor samengestelde levensmiddelen die wegens het risico van microbiologische besmetting in die bijlage zijn opgenomen

uit de hierboven omschreven zending steekproeven zijn genomen overeenkomstig bijlage III bij Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1793

op … (datum), onder voorbehoud van laboratoriumanalyses op … (datum)

in het… (naam van het laboratorium) aan de hand van methoden waarmee ten minste de in bijlage II bij Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1793 genoemde risico’s kunnen worden vastgesteld.

De gegevens met betrekking tot de methoden voor laboratoriumanalyses en alle resultaten zijn bijgevoegd en bevestigen de afwezigheid van Salmonella in 25 g.

II.3. Dit certificaat is afgegeven voordat de zending waarop het betrekking heeft door de afgevende bevoegde autoriteit volledig is gecontroleerd.

II.4. Dit certificaat is geldig gedurende vier maanden na de dag van afgifte, maar in geen geval langer dan zes maanden na de datum van de resultaten van de laatste laboratoriumanalyses.

Opmerkingen

Zie de aanwijzingen voor het invullen in deze bijlage.

Deel II:

(1) Deleten of doorhalen wat niet van toepassing is (bv. levensmiddelen of diervoeders)

(2) Is alleen van toepassing in het geval van een op de primaire productie volgende fase van de productie, de verwerking en de distributie en daarmee verband houdende handelingen.

(3) Deleten of doorhalen wat niet van toepassing is indien u dit punt niet selecteert voor de certificering.

De kleur van de handtekening moet verschillen van die van de gedrukte tekst. Hetzelfde geldt voor andere stempels dan reliëfstempels en watermerken.

Certificerend ambtenaar:

Naam (in blokletters):

Hoedanigheid en titel:

Datum:

Handtekening:

Stempel

AANWIJZINGEN VOOR HET INVULLEN VAN HET MODEL VAN OFFICIEEL CERTIFICAAT ALS BEDOELD IN ARTIKEL 11 VAN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/1793 VAN DE COMMISSIE VOOR DE BINNENKOMST VAN BEPAALDE LEVENSMIDDELEN OF DIERVOEDERS IN DE UNIE

Algemeen

Om een optie te selecteren moet het overeenstemmende vak worden aangevinkt of met een kruisje (X) worden gemerkt.

De “ISO-code” is de internationale gestandaardiseerde tweeletterige code voor een land overeenkomstig de internationale norm ISO 3166 alpha-2 (1).

In de vakken I.15, I.18 en I.20 mag slechts één optie worden geselecteerd.

Tenzij anders vermeld, zijn de vakken verplicht.

Indien de geadresseerde, de grenscontrolepost van binnenkomst of de gegevens over het vervoer (d.w.z. de vervoermiddelen en de datum) veranderen nadat het certificaat is afgegeven, moet de voor de zending verantwoordelijke exploitant de bevoegde autoriteit van de lidstaat van binnenkomst hiervan in kennis stellen. Een dergelijke verandering leidt niet tot een verzoek om een vervangend certificaat.

Indien het certificaat in Imsoc is ingediend, geldt het volgende:

de in deel I vermelde gegevens of vakken vormen de nomenclaturen voor de elektronische versie van het officiële certificaat;

de volgorde van de vakken in deel I van het model van officieel certificaat en de grootte en vorm van die vakken zijn indicatief;

wanneer een stempel vereist is, is het elektronische equivalent daarvan een elektronisch zegel. Dit zegel moet voldoen aan de regels voor de afgifte van elektronische certificaten als bedoeld in artikel 90, onder f), van Verordening (EU) 2017/625.

Deel I: Gegevens betreffende de zending

Land:

De naam van het derde land dat het certificaat afgeeft.

Vak I.1.

Verzender/exporteur: de naam en het adres (straat, stad en regio, provincie of staat, naargelang het geval) van de natuurlijke persoon of de rechtspersoon die de zending verzendt en die in het derde land moet zijn gevestigd.

Vak I.2.

Referentienummer certificaat: de unieke verplichte code die door de bevoegde autoriteit van het derde land wordt toegewezen overeenkomstig haar eigen classificatie. Dit vak is verplicht voor alle certificaten die niet via Imsoc worden ingediend.

Vak I.2.a.

Referentienummer Imsoc: de unieke referentiecode die automatisch door Imsoc wordt toegewezen als het certificaat in Imsoc wordt geregistreerd. Dit vak moet niet worden ingevuld als het certificaat niet via Imsoc wordt ingediend.

Vak I.3.

Centrale bevoegde autoriteit: de naam van de centrale autoriteit in het derde land die het certificaat afgeeft.

Vak I.4.

Lokale bevoegde autoriteit: de naam van de lokale autoriteit in het derde land die het certificaat afgeeft, indien van toepassing.

Vak I.5.

Geadresseerde/importeur: naam en adres van de natuurlijke persoon of rechtspersoon voor wie de zending bestemd is in de lidstaat.

Vak I.6.

Voor de zending verantwoordelijke exploitant: de naam en het adres van de persoon in de Europese Unie die verantwoordelijk is voor de zending wanneer die bij de grenscontrolepost wordt aangeboden en die als importeur of namens de importeur de nodige verklaringen indient bij de bevoegde autoriteiten. Dit vak is optioneel.

Vak I.7.

Land van oorsprong: de naam en de ISO-code van het land waaruit de goederen afkomstig zijn dan wel waar zij zijn geteeld, geoogst of geproduceerd.

Vak I.8.

Niet van toepassing.

Vak I.9.

Land van bestemming: de naam en de ISO-code van het land van bestemming in de Europese Unie van de producten.

Vak I.10.

Niet van toepassing.

Vak I.11.

Plaats van verzending: de naam en het adres van de bedrijven of inrichtingen waaruit de producten afkomstig zijn.

Elke eenheid van een onderneming in de levensmiddelen- of diervoederssector. Alleen de inrichting die de producten verzendt, moet worden genoemd. In het geval van handel waarbij meer dan één derde land is betrokken (driehoekshandel), is de plaats van verzending de laatste in een derde land gevestigde inrichting van de uitvoerketen waaruit de definitieve zending naar de Europese Unie wordt vervoerd.

Vak I.12.

Plaats van bestemming: deze informatie is optioneel.

Voor het in de handel brengen: de plaats waar de producten naartoe worden gebracht voor de laatste lossing. Vermeld de naam, het adres en het erkenningsnummer van de bedrijven of inrichtingen van de plaats van bestemming, indien van toepassing.

Vak I.13.

Plaats van lading: niet van toepassing.

Vak I.14.

Datum en tijdstip van vertrek: de datum waarop het vervoermiddel vertrekt (vliegtuig, vaartuig, treinwagon of wegvoertuig).

Vak I.15.

Vervoermiddel: vervoermiddel bij het verlaten van het land van verzending.

Vervoerswijze: vliegtuig, vaartuig, treinwagon, wegvoertuig of ander. Onder “ander” worden vervoerswijzen verstaan die niet onder Verordening (EG) nr. 1/2005 van de Raad (2) vallen.

Identificatie van het vervoermiddel: voor vliegtuigen het vluchtnummer, voor vaartuigen de naam van het schip, voor treinwagons de code van de trein en het wagonnummer, voor wegvoertuigen het kentekennummer en indien van toepassing ook het nummer van de aanhanger.

Vermeld in het geval van een ferry de identificatiegegevens van het wegvoertuig, het kentekennummer en indien van toepassing ook het nummer van de aanhanger, en de naam van de geplande ferry.

Vak I.16.

Grenscontrolepost van binnenkomst: vermeld de naam van de grenscontrolepost en de door Imsoc toegewezen identificatiecode ervan.

Vak I.17.

Begeleidende documenten:

Laboratoriumrapport: vermeld het referentienummer en de datum van afgifte van het rapport/de resultaten van de laboratoriumanalyses als bedoeld in artikel 10 van Uitvoeringsverordening (EU) 2019/1793 (deze verordening).

Overige: het type en het referentienummer van het document moeten worden vermeld wanneer een zending vergezeld gaat van de andere documenten, zoals een handelsdocument (bv. het nummer van de luchtvrachtbrief, het nummer van het cognossement of het commercieel registratienummer van de trein of het wegvoertuig).

Vak I.18.

Vervoersomstandigheden: categorie van de vereiste temperatuur tijdens het vervoer van de producten (omgevingstemperatuur, gekoeld, ingevroren). Er mag slechts één categorie worden geselecteerd.

Vak I.19.

Containernummer/zegelnummer: de desbetreffende nummers, indien van toepassing.

Het containernummer moet worden vermeld als de goederen in gesloten containers worden vervoerd.

Alleen het nummer van het officiële zegel moet worden vermeld. Het gaat om een officieel zegel als een zegel op de container, vrachtwagen of treinwagon wordt aangebracht onder toezicht van de bevoegde autoriteit die het certificaat afgeeft.

Vak I.20.

Goederen gecertificeerd voor: Vermeld het beoogde gebruik voor producten als vermeld in het desbetreffende officiële certificaat van de Europese Unie.

Menselijke consumptie: betreft alleen voor menselijke consumptie bestemde samengestelde producten

Diervoeders: betreft alleen producten die bedoeld zijn voor het voederen van dieren.

Vak I.21.

Niet van toepassing

Vak I.22.

Voor de interne markt: voor alle zendingen die bestemd zijn om in de Europese Unie in de handel te worden gebracht.

Vak I.23.

Totaal aantal verpakkingen: het aantal verpakkingen. In het geval van bulkzendingen is dit vak facultatief.

Vak I.24.

Hoeveelheid:

Totaal nettogewicht: dit wordt gedefinieerd als de massa van de goederen zelf zonder de onmiddellijke verpakkingen of andere verpakkingen.

Totaal brutogewicht: het totale gewicht in kilogram. Dit wordt gedefinieerd als de totale massa van de producten inclusief de onmiddellijke verpakkingen en alle andere verpakkingen, maar exclusief de transportcontainers en andere transportmiddelen.

Vak I.25.

Omschrijving van de goederen: Vermeld de desbetreffende code van het geharmoniseerd systeem (GS-code) en de door de Werelddouaneorganisatie bepaalde titel als bedoeld in Verordening (EEG) nr. 2658/87 van de Raad (3). Deze douanebeschrijving wordt in voorkomend geval aangevuld met alle informatie die nodig is voor de indeling van de producten.

Vermeld de soort, productsoorten, het aantal verpakkingen, de aard van de verpakking, het nummer van de partij, het nettogewicht en de eindverbruiker (d.w.z. producten worden voor de eindverbruiker verpakt).

Soort: de wetenschappelijke benaming of zoals gedefinieerd overeenkomstig de wetgeving van de Europese Unie.

Aard van de verpakking: vermeld de aard van de verpakking aan overeenkomstig de definitie in aanbeveling 21 (4) van UN/Cefact (Centrum van de Verenigde Naties voor de bevordering van handel en elektronisch zakendoen).

Deel II: Certificering

Dit deel moet worden ingevuld door een certificerende ambtenaar die door de bevoegde autoriteit van het derde land gemachtigd is om het officiële certificaat te ondertekenen, zoals bepaald in artikel 88, lid 2, van Verordening (EU) 2017/625.

Vak II.

Informatie over de gezondheid: vul dit deel in overeenkomstig de specifieke gezondheidsvoorschriften van de Europese Unie voor de aard van de producten en zoals bepaald in de gelijkwaardigheidsovereenkomsten met bepaalde derde landen of in andere wetgeving van de Europese Unie, zoals die inzake certificering.

Selecteer uit de punten II.2.1, II.2.2, II.2.3 en II.2.4 het punt dat overeenkomt met de productcategorie en het gevaar waarvoor de certificering wordt gegeven.

Indien de officiële certificaten niet in het Imsoc worden ingediend, moeten de niet-relevante vermeldingen worden doorgehaald en door de certificerende ambtenaar worden geparafeerd en van een stempel worden voorzien dan wel volledig uit het certificaat worden verwijderd.

Indien het certificaat in Imsoc wordt ingediend, moeten de niet-relevante verklaringen worden doorgehaald of volledig uit het certificaat worden verwijderd.

Vak II.a.

Referentienummer certificaat: dezelfde referentiecode als in vak I.2.

Vak II.b.

Referentienummer Imsoc: dezelfde referentiecode als in vak I.2.a. Alleen verplicht voor in Imsoc afgegeven officiële certificaten

Certificerend ambtenaar:

Ambtenaar van de bevoegde autoriteit van het derde land die door die autoriteiten gemachtigd is om officiële certificaten te ondertekenen: Vermeld de naam in hoofdletters, hoedanigheid en titel, indien van toepassing, identificatienummer en origineel stempel van de bevoegde autoriteit en datum van ondertekening.


(1)  Lijst van namen van landen en code-elementen: http://www.iso.org/iso/country_codes/iso-3166-1_decoding_table.htm

(2)  Verordening (EG) nr. 1/2005 van de Raad van 22 december 2004 inzake de bescherming van dieren tijdens het vervoer en daarmee samenhangende activiteiten en tot wijziging van de Richtlijnen 64/432/EEG en 93/119/EG en van Verordening (EG) nr. 1255/97 (PB L 3 van 5.1.2005, blz. 1).

(3)  Verordening (EEG) nr. 2658/87 van de Raad van 23 juli 1987 met betrekking tot de tarief- en statistieknomenclatuur en het gemeenschappelijk douanetarief (PB L 256 van 7.9.1987, blz. 1).

(4)  Recentste versie: revisie 9 bijlagen V en VI zoals gepubliceerd op: http://www.unece.org/tradewelcome/un-centre-for-trade-facilitation-and-e-business-uncefact/outputs/cefactrecommendationsrec-index/list-of-trade-facilitation-recommendations-n-21-to-24.ahtml.


29.10.2019   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 277/130


UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/1794 VAN DE COMMISSIE

van 22 oktober 2019

tot verlening van toelating van de Unie voor de biocidefamilie “Boumatic Iodine product family”

(Voor de EER relevante tekst)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EU) nr. 528/2012 van het Europees Parlement en de Raad van 22 mei 2012 betreffende het op de markt aanbieden en het gebruik van biociden (1), en met name artikel 44, lid 5, eerste alinea,

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Op 21 augustus 2015 heeft Boumatic Gascoigne Melotte overeenkomstig artikel 43, lid 1, van Verordening (EU) nr. 528/2012 een aanvraag ingediend voor de toelating van een biocidefamilie met als naam “Boumatic Iodine product family”, behorende tot productsoort 3 als omschreven in bijlage V bij die verordening, tezamen met de schriftelijke bevestiging dat de bevoegde autoriteit van Nederland ermee heeft ingestemd de aanvraag te beoordelen. De aanvraag is in het biocidenregister geregistreerd onder zaaknummer BC-PG019260-52.

(2)

De “Boumatic Iodine product family” bevat jood als werkzame stof; die stof is opgenomen in de Unielijst van goedgekeurde werkzame stoffen als bedoeld in artikel 9, lid 2, van Verordening (EU) nr. 528/2012. Rekening houdend met de intrinsieke eigenschappen van de werkzame stof en de wetenschappelijke criteria voor het bepalen van hormoonontregelende eigenschappen als vastgesteld in haar Gedelegeerde Verordening (EU) 2017/2100 (2), zal de Commissie overwegen of het nodig is om de goedkeuring van jood, met inbegrip van polyvinylpyrrolidonjood, overeenkomstig artikel 15 van Verordening (EU) nr. 528/2012 te herzien. Afhankelijk van de uitkomst van dat onderzoek zal de Commissie vervolgens nagaan of de toelatingen van de Unie voor producten die de werkzame stof bevatten overeenkomstig artikel 48 van Verordening (EU) nr. 528/2012 moeten worden herzien.

(3)

Op 10 april 2018 heeft de beoordelende bevoegde autoriteit overeenkomstig artikel 44, lid 1, van Verordening (EU) nr. 528/2012 een beoordelingsrapport en de conclusies van haar beoordeling bij het Europees Agentschap voor chemische stoffen (“het agentschap”) ingediend.

(4)

Op 4 april 2019 heeft het agentschap bij de Commissie een advies (3) ingediend, dat in overeenstemming met artikel 44, lid 3, van Verordening (EU) nr. 528/2012 de ontwerpsamenvatting van de productkenmerken van het biocide voor de “Boumatic Iodine product family” en het definitieve beoordelingsrapport betreffende de biocidefamilie bevat. In het advies wordt geconcludeerd dat de “Boumatic Iodine product family” een biocidefamilie is als bedoeld in artikel 3, lid 1, onder s), van Verordening (EU) nr. 528/2012, dat de biocidefamilie in aanmerking komt voor een toelating van de Unie overeenkomstig artikel 42, lid 1, van die verordening en dat de biocidefamilie, onder voorbehoud van overeenstemming met de ontwerpsamenvatting van de productkenmerken van het biocide, voldoet aan de in artikel 19, leden 1 en 6, van die verordening gestelde voorwaarden.

(5)

Op 20 juni 2019 heeft het agentschap overeenkomstig artikel 44, lid 4, van Verordening (EU) nr. 528/2012 de ontwerpsamenvatting van de productkenmerken van het biocide in alle officiële talen van de Unie aan de Commissie doen toekomen.

(6)

De Commissie sluit zich aan bij het advies van het agentschap en acht het daarom passend om voor de “Boumatic Iodine product family” een toelating van de Unie te verlenen.

(7)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Permanent Comité voor biociden,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Aan Boumatic Gascoigne Melotte wordt een toelating van de Unie met toelatingsnummer EU-0020541-0000 verleend voor het op de markt aanbieden en het gebruik van de biocidefamilie “Boumatic Iodine product family”, overeenkomstig de in de bijlage vastgestelde samenvatting van de productkenmerken van het biocide.

De toelating van de Unie is geldig van 18 november 2019 tot en met 31 oktober 2029.

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 22 oktober 2019.

Voor de Commissie

De voorzitter

Jean-Claude JUNCKER


(1)  PB L 167 van 27.6.2012, blz. 1.

(2)  Gedelegeerde Verordening (EU) 2017/2100 van de Commissie van 4 september 2017 tot vaststelling van wetenschappelijke criteria voor het identificeren van hormoonontregelende eigenschappen overeenkomstig Verordening (EU) nr. 528/2012 van het Europees Parlement en de Raad (PB L 301 van 17.11.2017, blz. 1).

(3)  Advies van het agentschap van 27 februari 2019 over de toelating van de Unie voor “Boumatic Iodine product family” (ECHA/BPC/220/2019).


BIJLAGE

Samenvatting van de productkenmerken van een biocide familie

Boumatic Iodine product family

Productsoort 3 — Dierhygiëne (Desinfecteermiddelen)

Toelatingsnummer: EU-0020541-0000

Toelatingsnummer in R4BP: EU-0020541-0000

DEEL I

EERSTE INFORMATIENIVEAU

1.   ADMINISTRATIEVE INFORMATIE

1.1.   Familienaam

Naam

Boumatic Iodine product family

1.2.   Productsoort(en)

Productsoort(en)

PT 03 — Dierhygiëne

1.3.   Toelatingshouder

Naam en adres van de toelatingshouder

Naam

Boumatic Gascoigne Melotte

Adres

31, Rue Jules Melotte, 4350, Remicourt, België

Toelatingsnummer

EU-0020541-0000

Toelatingsnummer in R4BP

EU-0020541-0000

Toelatingsdatum

18 november 2019

Vervaldatum

31 oktober 2029

1.4.   Fabrikant(en) van de biociden

Naam van de fabrikant

Christeyns n.v.

Adres van de fabrikant

Afrikalaan 182, 9000 Gent België

Productielocatie

Afrikalaan 182, 9000 Gent België

1.5.   Fabrikant(en) van de werkzame stof(fen)

Werkzame stof

Jood

Naam van de fabrikant

Christeyns n.v.

Adres van de fabrikant

Afrikalaan 182, 9000 Gent België

Productielocatie

Cosayach Nitratos S.AO, Oficina Cala Cala S/N, Pozo Almonte Iquique Chili

2.   SAMENSTELLING EN FORMULERING VAN DE BIOCIDEFAMILIE

2.1.   Kwalitatieve en kwantitatieve informatie over de samenstelling van de familie

Triviale naam

IUPAC-naam

Functie

CAS-nummer

EG-nummer

Gehalte (%)

Min.

Max.

Jood

 

Werkzame stof

7553-56-2

231-442-4

0,26

0,5

Alcoholethoxylaat

 

Niet-werkzame stof

69011-36-5

500-241-6

1,0

2,99

2.2.   Soort(en) formulering

Formulering(en)

AL — Vloeistof voor toepassing zonder verdunning

DEEL II

TWEEDE INFORMATIENIVEAU — META-SPC(S)

META-SPC 1

1.   ADMINISTRATIEVE INFORMATIE VAN DE META-SPC 1

1.1.   Identificatiecode van de meta-SPC 1

Identificatiecode

meta SPC 1

1.2.   Achtervoegsel van het toelatingsnummer

Nummer

1-1

1.3.   Productsoort(en)

Productsoort(en)

PT 03 — Dierhygiëne

2.   SAMENSTELLING VAN DE META-SPC 1

2.1.   Kwalitatieve en kwantitatieve informatie over de samenstelling van de meta-SPC 1

Triviale naam

IUPAC-naam

Functie

CAS-nummer

EG-nummer

Gehalte (%)

Min.

Max.

Jood

 

Werkzame stof

7553-56-2

231-442-4

0,44

0,5

Alcoholethoxylaat

 

Niet-werkzame stof

69011-36-5

500-241-6

1,0

2,99

2.2.   Soort(en) formulering van de meta-SPC 1

Formulering(en)

AL — Vloeistof voor toepassing zonder verdunning

3.   GEVARENAANDUIDINGEN EN VEILIGHEIDSAANBEVELINGEN VAN DE META-SPC 1

Gevarencategorie

Veroorzaakt ernstige oogirritatie.

Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

Veiligheidsaanbevelingen

Na het werken met dit product handen grondig wassen.

oogbescherming dragen.

BIJ CONTACT MET DE OGEN: Voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten. Contactlenzen verwijderen, indien mogelijk. Blijven spoelen.

Bij aanhoudende oogirritatie: Een arts raadplegen.

Voorkom lozing in het milieu.

4.   TOEGESTANE VORM(EN) VAN GEBRUIK VAN DE META-SPC 1

4.1.   Omschrijving van het gebruik

Tabel 1. Gebruik # 1 — Handmatige dippen van speendesinfectiemiddel voor of na het melken

Productsoort

PT 03 — Dierhygiëne

Indien van toepassing, een precieze beschrijving van het toegelaten gebruik

Doelorganisme(n) (met inbegrip van ontwikkelingsstadium)

Bacteriën

Gist

Toepassingsgebied

Binnen

Speendesinfectiemiddelen voor handmatig dippen van koeienspenen voor of na het melken

Toepassingsmethode(n)

Open systeem: dippen

voor het melken: min. 1 minuut contacttijd

na het melken: min. 5 minuten contacttijd

Dosering(en) en frequentie

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 10 ml per behandeling — Gebruiksklare formulering

2 keer per dag

Categorie/categorieën gebruikers

Professioneel

Verpakkingsgrootte en verpakkingsmateriaal

20 kg, 60 kg, 200 kg, 210 kg HDPE vat en 1 000 kg HDPE IBC

4.1.1.   Gebruik-specifieke gebruiksinstructies

Product voor desinfectie van koeienspenen door middel van dipbehandeling, voor of na het melken.

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 10 ml per dip.

Vul de dompelbeker met de aangegeven hoeveelheid onverdund product direct uit de oorspronkelijke verpakking. Bij elke behandeling moet het volume van het product in de dompelbeker nauwkeurig worden afgemeten. Om blootstelling van de huid te verminderen is het gebruik van een doseerpomp voor het vullen van het product in de aanbrengapparatuur aanbevolen.

4.1.2.   Gebruik-specifieke risicobeperkende maatregelen

Beschermende chemisch bestendige handschoenen (handschoenmateriaal in de productinformatie te specificeren door de vergunninghouder) en oogbescherming dragen.

4.1.3.   Waar specifiek voor het gebruik, de bijzonderheden betreffende mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO-instructies en noodmaatregelen om het milieu te beschermen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 1

4.1.4.   Waar specifiek voor het gebruik, instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 1

4.1.5.   Waar specifiek voor het gebruik, voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 1

4.2.   Omschrijving van het gebruik

Tabel 2. Gebruik # 2 — Speendesinfectiemiddelen voor handmatig sprayen voor of na het melken

Productsoort

PT 03 — Dierhygiëne

Indien van toepassing, een precieze beschrijving van het toegelaten gebruik

Doelorganisme(n) (met inbegrip van ontwikkelingsstadium)

Bacteriën

Gist

Toepassingsgebied

Binnen

Speendesinfectiemiddelen voor handmatige spraybehandeling van koeienspenen voor of na het melken

Toepassingsmethode(n)

Open Systeem: sprayen

voor het melken: min. 1 minuut contacttijd,

na het melken: min. 5 minuten contacttijd.

Dosering(en) en frequentie

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 15 ml per spray — Gebruiksklare formulering

2 keer per dag

Categorie/categorieën gebruikers

Professioneel

Verpakkingsgrootte en verpakkingsmateriaal

20 kg, 60 kg, 200 kg, 210 kg HDPE vat en 1 000 kg HDPE IBC

4.2.1.   Gebruik-specifieke gebruiksinstructies

Product voor desinfectie van koeienspenen door sprayen, voor of na het melken.

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 15 ml per behandeling.

Vul de sprayflacon met de aangegeven hoeveelheid onverdund product direct uit de oorspronkelijke verpakking. Om blootstelling van de huid te verminderen is het gebruik van een doseerpomp voor het vullen van het product in de aanbrengapparatuur aanbevolen.

4.2.2.   Gebruik-specifieke risicobeperkende maatregelen

Beschermende chemisch bestendige handschoenen (handschoenmateriaal in de productinformatie te specificeren door de vergunninghouder), beschermende kleding, chemisch bestendige laarzen en oogbescherming dragen.

4.2.3.   Waar specifiek voor het gebruik, de bijzonderheden betreffende mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO-instructies en noodmaatregelen om het milieu te beschermen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 1

4.2.4.   Waar specifiek voor het gebruik, instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 1

4.2.5.   Waar specifiek voor het gebruik, voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 1

4.3.   Omschrijving van het gebruik

Tabel 3. Gebruik # 3 — Automatische dippen, speendesinfectiemiddel voor of na het melken

Productsoort

PT 03 — Dierhygiëne

Indien van toepassing, een precieze beschrijving van het toegelaten gebruik

Doelorganisme(n) (met inbegrip van ontwikkelingsstadium)

Bacteriën

Gist

Toepassingsgebied

Binnen

Speendesinfectiemiddelen voor automatisch dippen van koeienspenen voor of na het melken

Toepassingsmethode(n)

Open systeem: dippen

voor het melken: min. 1 minuut contacttijd,

na het melken: min. 5 minuten contacttijd.

Dosering(en) en frequentie

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 10 ml per dip — Gebruiksklare formulering

3 keer per dag

Categorie/categorieën gebruikers

Professioneel

Verpakkingsgrootte en verpakkingsmateriaal

20 kg, 60 kg, 200 kg, 210 kg HDPE vat en 1 000 kg HDPE IBC

4.3.1.   Gebruik-specifieke gebruiksinstructies

Gebruiksklaar product voor desinfectie van koeienspenen door middel van dipbehandeling, voor of na het melken.

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 10 ml per dip.

Gebruik het onverdunde product rechtstreeks uit de oorspronkelijke verpakking. Om blootstelling van de huid te verminderen is het gebruik van een doseerpomp voor het vullen van het product in de aanbrengapparatuur aanbevolen.

4.3.2.   Gebruik-specifieke risicobeperkende maatregelen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 1

4.3.3.   Waar specifiek voor het gebruik, de bijzonderheden betreffende mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO-instructies en noodmaatregelen om het milieu te beschermen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 1

4.3.4.   Waar specifiek voor het gebruik, instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 1

4.3.5.   Waar specifiek voor het gebruik, voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 1

4.4.   Omschrijving van het gebruik

Tabel 4. Gebruik # 4 — Speendesinfectiemiddelen door automatisch sprayen voor of na het melken

Productsoort

PT 03 — Dierhygiëne

Indien van toepassing, een precieze beschrijving van het toegelaten gebruik

Doelorganisme(n) (met inbegrip van ontwikkelingsstadium)

Bacteriën

Gist

Toepassingsgebied

Binnen

Speendesinfectiemiddelen voor automatisch sprayen van koeienspenen voor of na het melken

Toepassingsmethode(n)

Open systeem: sprayen

voor het melken: min. 1 minuut contacttijd,

na het melken: min. 5 minuten contacttijd.

Dosering(en) en frequentie

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 15 ml per spray — gebruiksklare formulering

3 keer per dag

Categorie/categorieën gebruikers

Professioneel

Verpakkingsgrootte en verpakkingsmateriaal

20 kg, 60 kg, 200 kg, 210 kg HDPE vat en 1 000 kg HDPE IBC

4.4.1.   Gebruik-specifieke gebruiksinstructies

Product voor desinfectie van koeienspenen met een spray, voor of na het melken.

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 15 ml per behandeling.

Gebruik het onverdunde product rechtstreeks uit de oorspronkelijke verpakking. Om blootstelling van de huid te verminderen is het gebruik van een doseerpomp voor het vullen van het product in de aanbrengapparatuur aanbevolen.

4.4.2.   Gebruik-specifieke risicobeperkende maatregelen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 1

4.4.3.   Waar specifiek voor het gebruik, de bijzonderheden betreffende mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO-instructies en noodmaatregelen om het milieu te beschermen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 1

4.4.4.   Waar specifiek voor het gebruik, instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 1

4.4.5.   Waar specifiek voor het gebruik, voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 1

5.   ALGEMENE GEBRUIKSAANWIJZING (1) VAN DE META-SPC 1

5.1.   Gebruiksvoorschrift

De producten moeten voor gebruik op een temperatuur hoger dan 20 °C worden gebracht.

Behandeling voor het melken: behandel de gehele speen met het product, laat 60 seconden inwerken en veeg de spenen droog met wegwerpdoekjes om besmetting van melk te voorkomen.

Behandeling na het melken: De spenen moeten zo snel mogelijk na het melken zodanig worden behandeld dat de spenen geheel bedekt zijn. Laat de spenen aan de lucht drogen. De koeien moeten blijven staan totdat het product volledig gedroogd is (minstens 5 minuten).

5.2.   Risicobeperkende maatregelen

Wanneer een combinatie van desinfectie voor en na het melken noodzakelijk is, moet het gebruik van een ander biocide zonder jodium worden overwogen voor desinfectie ofwel voor, ofwel na het melken.

Buiten bereik van kinderen houden.

5.3.   Bijzonderheden van mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO instructies en noodmaatregelen om mens, dier en milieu te beschermen

Eerste hulp: algemene informatie: kleding die met het product is verontreinigd onmiddellijk uittrekken

Na inademing: Voor frisse lucht zorgen, een arts raadplegen bij klachten.

Na contact met de huid: De huid grondig wassen. Over het algemeen is het product niet irriterend voor de huid.

Na contact met de ogen: Open oog met stromend water spoelen gedurende enkele minuten. Contactlenzen verwijderen, indien mogelijk. Blijven spoelen.

Na inslikken: De mond uitspoelen en vervolgens water drinken. Bij onwel voelen een arts raadplegen.

Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Voorkom afspoeling naar de riolering en oppervlaktewater en voorkom verontreiniging van grondwater.

5.4.   Instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Voer ongebruikt product en verpakking af volgens de lokale voorschriften. Residuen in bijvoorbeeld dipbekers en spuitflacons mogen, afhankelijk van de lokale voorschriften, worden geloosd op de gemeentelijke riolering of de mestopslag. Voorkom lozen op installaties voor individuele afvalwaterbehandeling.

5.5.   Voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Tegen vorst beschermen. Bewaren op een koele, droge plek, verwijderd van direct zonlicht en buiten het bereik van kinderen.

Houdbaarheid: 2 jaar

6.   OVERIGE INFORMATIE

7.   DERDE INFORMATIENIVEAU: INDIVIDUELE BIOCIDEN IN DE META-SPC 1

7.1.   Handelsnaam (-namen), toelatingsnummer en specifieke samenstelling van elke individuele biocide

Handelsnaam

Udder Dip

Udder Dip Max

Udder D Max

Udderdine Dip

Uddine Dip

Udderdine DP

Uddine DP

Udderdine DS

Toelatingsnummer

EU-0020541-0001 1-1

Triviale naam

IUPAC-naam

Functie

CAS-nummer

EG-nummer

Gehalte (%)

Jood

 

Werkzame stof

7553-56-2

231-442-4

0,5

Alcoholethoxylaat

 

Gist

69011-36-5

500-241-6

2,99

META-SPC 2

1.   ADMINISTRATIEVE INFORMATIE VAN DE META-SPC 2

1.1.   Identificatiecode van de meta-SPC 2

Identificatiecode

meta SPC 2

1.2.   Achtervoegsel van het toelatingsnummer

Nummer

1-2

1.3.   Productsoort(en)

Productsoort(en)

PT 03 — Dierhygiëne

2.   SAMENSTELLING VAN DE META-SPC 2

2.1.   Kwalitatieve en kwantitatieve informatie over de samenstelling van de meta-SPC 2

Triviale naam

IUPAC-naam

Functie

CAS-nummer

EG-nummer

Gehalte (%)

Min.

Max.

Jood

 

Werkzame stof

7553-56-2

231-442-4

0,26

0,38

Alcoholethoxylaat

 

Niet-werkzame stof

69011-36-5

500-241-6

1,0

2,99

2.2.   Soort(en) formulering van de meta-SPC 2

Formulering(en)

AL — Vloeistof voor toepassing zonder verdunning

3.   GEVARENAANDUIDINGEN EN VEILIGHEIDSAANBEVELINGEN VAN DE META-SPC 2

Gevarencategorie

Veroorzaakt ernstige oogirritatie.

Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

Veiligheidsaanbevelingen

Na het werken met dit product handen grondig wassen.

oogbescherming dragen.

BIJ CONTACT MET DE OGEN: Voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten. Contactlenzen verwijderen, indien mogelijk. Blijven spoelen.

Bij aanhoudende oogirritatie: Een arts raadplegen.

Voorkom lozing in het milieu.

4.   TOEGESTANE VORM(EN) VAN GEBRUIK VAN DE META-SPC 2

4.1.   Omschrijving van het gebruik

Tabel 5. Gebruik # 1 — Handmatig dippen van speendesinfectiemiddelen na het melken

Productsoort

PT 03 — Dierhygiëne

Indien van toepassing, een precieze beschrijving van het toegelaten gebruik

Doelorganisme(n) (met inbegrip van ontwikkelingsstadium)

Bacteriën

Gist

Toepassingsgebied

Binnen

Speendesinfectie voor handmatig dippen van koeienspenen na het melken

Toepassingsmethode(n)

Open systeem: dippen

Na het melken: min. 5 minuten contacttijd

Dosering(en) en frequentie

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 10 ml per behandeling — Gebruiksklare formulering

2 keer per dag

Categorie/categorieën gebruikers

Professioneel

Verpakkingsgrootte en verpakkingsmateriaal

20 kg, 60 kg, 200 kg, 210 kg HDPE vat en 1 000 kg HDPE IBC

4.1.1.   Gebruik-specifieke gebruiksinstructies

Product voor desinfectie van koeienspenen door middel van dippen, na het melken.

Vul de dompelbeker met de aangegeven hoeveelheid onverdund product direct uit de oorspronkelijke verpakking. Bij elke behandeling moet het volume van het product in de dompelbeker nauwkeurig worden afgemeten. Om blootstelling van de huid te verminderen is het gebruik van een doseerpomp voor het vullen van het product in de aanbrengapparatuur aanbevolen.

4.1.2.   Gebruik-specifieke risicobeperkende maatregelen

Oogbescherming dragen.

4.1.3.   Waar specifiek voor het gebruik, de bijzonderheden betreffende mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO-instructies en noodmaatregelen om het milieu te beschermen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 2

4.1.4.   Waar specifiek voor het gebruik, instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 2

4.1.5.   Waar specifiek voor het gebruik, voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 2

4.2.   Omschrijving van het gebruik

Tabel 6. Gebruik # 2 — Handmatig sprayen van speendesinfectiemiddelen na het melken

Productsoort

PT 03 — Dierhygiëne

Indien van toepassing, een precieze beschrijving van het toegelaten gebruik

Doelorganisme(n) (met inbegrip van ontwikkelingsstadium)

Bacteriën

Gist

Toepassingsgebied

Binnen

Speendesinfectie voor handmatig sprayen van koeienspenen na het melken

Toepassingsmethode(n)

Open systeem: Sprayen

Na het melken: min. 5 minuten contacttijd

Dosering(en) en frequentie

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 15 ml per spraybehandeling — Gebruiksklare forumlering

2 keer per dag

Categorie/categorieën gebruikers

Professioneel

Verpakkingsgrootte en verpakkingsmateriaal

20 kg, 60 kg, 200 kg, 210 kg HDPE vat en 1 000 kg HDPE IBC

4.2.1.   Gebruik-specifieke gebruiksinstructies

Product voor desinfectie van koeienspenen met een spray, na het melken.

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 15 ml per behandeling.

Vul de sprayflacon met de aangegeven hoeveelheid onverdund product direct uit de oorspronkelijke verpakking. Om blootstelling van de huid te verminderen is het gebruik van een doseerpomp voor het vullen van het product in de aanbrengapparatuur aanbevolen.

4.2.2.   Gebruik-specifieke risicobeperkende maatregelen

Beschermende chemisch bestendige handschoenen (handschoenmateriaal in de productinformatie te specificeren door de vergunninghouder) en oogbescherming dragen.

4.2.3.   Waar specifiek voor het gebruik, de bijzonderheden betreffende mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO-instructies en noodmaatregelen om het milieu te beschermen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 2

4.2.4.   Waar specifiek voor het gebruik, instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 2

4.2.5.   Waar specifiek voor het gebruik, voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 2

4.3.   Omschrijving van het gebruik

Tabel 7. Gebruik # 3 — Automatisch dippen van speendesinfectiemiddel na het melken

Productsoort

PT 03 — Dierhygiëne

Indien van toepassing, een precieze beschrijving van het toegelaten gebruik

Doelorganisme(n) (met inbegrip van ontwikkelingsstadium)

Bacteriën

Gist

Toepassingsgebied

Binnen

Speendesinfectie na het melken, voor automatisch dippen van koeienspenen

Toepassingsmethode(n)

Open systeem: dippen

Na het melken: min. 5 minuten contacttijd.

Dosering(en) en frequentie

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 10 ml per dipbehandeling — Gebruiksklare formulering

3 keer per dag

Categorie/categorieën gebruikers

Professioneel

Verpakkingsgrootte en verpakkingsmateriaal

20 kg, 60 kg, 200 kg, 210 kg HDPE vat en 1 000 kg HDPE IBC

4.3.1.   Gebruik-specifieke gebruiksinstructies

Product voor desinfectie van koeienspenen door middel van dipbehandeling, na het melken.

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 10 ml per dip.

Gebruik het onverdunde product rechtstreeks uit de oorspronkelijke verpakking. Om blootstelling van de huid te verminderen is het gebruik van een doseerpomp voor het vullen van het product in de aanbrengapparatuur aanbevolen.

4.3.2.   Gebruik-specifieke risicobeperkende maatregelen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 2

4.3.3.   Waar specifiek voor het gebruik, de bijzonderheden betreffende mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO-instructies en noodmaatregelen om het milieu te beschermen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 2

4.3.4.   Waar specifiek voor het gebruik, instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 2

4.3.5.   Waar specifiek voor het gebruik, voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 2

4.4.   Omschrijving van het gebruik

Tabel 8. Gebruik # 4 — Speendesinfectiemiddelen voor automatisch sprayen na het melken

Productsoort

PT 03 — Dierhygiëne

Indien van toepassing, een precieze beschrijving van het toegelaten gebruik

Doelorganisme(n) (met inbegrip van ontwikkelingsstadium)

Bacteriën

Gist

Toepassingsgebied

Binnen

Speendesinfectie na het melken, voor automatisch sprayen van koeienspenen

Toepassingsmethode(n)

Open systeem: sprayen

Na het melken: min. 5 minuten contacttijd.

Dosering(en) en frequentie

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 15 ml per spraybehandeling — Gebruiksklare formulering

3 keer per dag

Categorie/categorieën gebruikers

Professioneel

Verpakkingsgrootte en verpakkingsmateriaal

20 kg, 60 kg, 200 kg, 210 kg HDPE vat en 1 000 kg HDPE IBC

4.4.1.   Gebruik-specifieke gebruiksinstructies

Product voor desinfectie van koeienspenen met een spray, na het melken.

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 15 ml per behandeling

Gebruik het onverdunde product rechtstreeks uit de oorspronkelijke verpakking. Om blootstelling van de huid te verminderen is het gebruik van een doseerpomp voor het vullen van het product in de aanbrengapparatuur aanbevolen.

4.4.2.   Gebruik-specifieke risicobeperkende maatregelen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 2

4.4.3.   Waar specifiek voor het gebruik, de bijzonderheden betreffende mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO-instructies en noodmaatregelen om het milieu te beschermen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 2

4.4.4.   Waar specifiek voor het gebruik, instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 2

4.4.5.   Waar specifiek voor het gebruik, voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 2

5.   ALGEMENE GEBRUIKSAANWIJZING (2) VAN DE META-SPC 2

5.1.   Gebruiksvoorschrift

De producten moeten voor gebruik op een temperatuur hoger dan 20 °C worden gebracht.

Behandeling na het melken: De spenen moeten zo snel mogelijk na het melken zodanig worden behandeld dat de spenen geheel bedekt zijn. Laat de spenen aan de lucht drogen. De koeien moeten blijven staan totdat het product volledig gedroogd is (minstens 5 minuten).

5.2.   Risicobeperkende maatregelen

Wanneer een combinatie van desinfectie voor en na het melken noodzakelijk is, moet het gebruik van een ander biocide zonder jodium worden overwogen voor desinfectie voor het melken.

Buiten bereik van kinderen houden.

5.3.   Bijzonderheden van mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO instructies en noodmaatregelen om mens, dier en milieu te beschermen

Eerste hulp: algemene informatie: kleding die met het product is verontreinigd onmiddellijk uittrekken

Na inademing: Voor frisse lucht zorgen, een arts raadplegen bij klachten.

Na contact met de huid: De huid grondig wassen. Over het algemeen is het product niet irriterend voor de huid.

Na contact met de ogen: Open oog met stromend water spoelen gedurende enkele minuten. Contactlenzen verwijderen, indien mogelijk. Blijven spoelen.

Na inslikken: De mond uitspoelen en vervolgens water drinken. Bij onwel voelen een arts raadplegen.

Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Voorkom afspoeling naar de riolering en oppervlaktewater en voorkom verontreiniging van grondwater.

5.4.   Instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Voer ongebruikt product en verpakking af volgens de lokale voorschriften. Residuen in bijvoorbeeld dipbekers en spuitflacons mogen, afhankelijk van de lokale voorschriften, worden geloosd op de gemeentelijke riolering of de mestopslag. Voorkom lozen op installaties voor individuele afvalwaterbehandeling.

5.5.   Voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Tegen vorst beschermen. Bewaren op een koele, droge plek, verwijderd van direct zonlicht en buiten het bereik van kinderen.

Houdbaarheid: één jaar

6.   OVERIGE INFORMATIE

7.   DERDE INFORMATIENIVEAU: INDIVIDUELE BIOCIDEN IN DE META-SPC 2

7.1.   Handelsnaam (-namen), toelatingsnummer en specifieke samenstelling van elke individuele biocide

Handelsnaam

Gladiator RTU

Udder Max Barrier

Gladiator Max Barrier

Udderdine BARRIER

Uddine BARRIER

Udderdine RTU

Uddine RTU

Udderdine BR

Toelatingsnummer

EU-0020541-0002 1-2

Triviale naam

IUPAC-naam

Functie

CAS-nummer

EG-nummer

Gehalte (%)

Jood

 

Werkzame stof

7553-56-2

231-442-4

0,26

Alcoholethoxylaat

 

Niet-werkzame stof

69011-36-5

500-241-6

1,2

7.2.   Handelsnaam (-namen), toelatingsnummer en specifieke samenstelling van elke individuele biocide

Handelsnaam

Udder Star Spray

Udder Spray Max

Udderdine Spray

Uddine Spray

Udderdine SP

Uddine SP

Toelatingsnummer

EU-0020541-0003 1-2

Triviale naam

IUPAC-naam

Functie

CAS-nummer

EG-nummer

Gehalte (%)

Jood

 

Werkzame stof

7553-56-2

231-442-4

0,29

Alcoholethoxylaat

 

Niet-werkzame stof

69011-36-5

500-241-6

2,99

META-SPC 3

1.   ADMINISTRATIEVE INFORMATIE VAN DE META-SPC 3

1.1.   Identificatiecode van de meta-SPC 3

Identificatiecode

meta SPC 3

1.2.   Achtervoegsel van het toelatingsnummer

Nummer

1-3

1.3.   Productsoort(en)

Productsoort(en)

PT 03 — Dierhygiëne

2.   SAMENSTELLING VAN DE META-SPC 3

2.1.   Kwalitatieve en kwantitatieve informatie over de samenstelling van de meta-SPC 3

Triviale naam

IUPAC-naam

Functie

CAS-nummer

EG-nummer

Gehalte (%)

Min.

Max.

Jood

 

Werkzame stof

7553-56-2

231-442-4

0,43

0,5

Alcoholethoxylaat

 

Niet-werkzame stof

69011-36-5

500-241-6

1,0

2,99

2.2.   Soort(en) formulering van de meta-SPC 3

Formulering(en)

AL — Vloeistof voor toepassing zonder verdunning

3.   GEVARENAANDUIDINGEN EN VEILIGHEIDSAANBEVELINGEN VAN DE META-SPC 3

Gevarencategorie

Veroorzaakt ernstige oogirritatie.

Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

Veiligheidsaanbevelingen

Na het werken met dit product handen grondig wassen.

oogbescherming dragen.

BIJ CONTACT MET DE OGEN: Voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten. Contactlenzen verwijderen, indien mogelijk. Blijven spoelen.

Bij aanhoudende oogirritatie: Een arts raadplegen.

Voorkom lozing in het milieu.

4.   TOEGESTANE VORM(EN) VAN GEBRUIK VAN DE META-SPC 3

4.1.   Omschrijving van het gebruik

Tabel 9. Gebruik # 1 — Handmatig dippen van speendesinfectiemiddelen na het melken

Productsoort

PT 03 — Dierhygiëne

Indien van toepassing, een precieze beschrijving van het toegelaten gebruik

Doelorganisme(n) (met inbegrip van ontwikkelingsstadium)

Bacteriën

Gist

Toepassingsgebied

Binnen

Speendesinfectie voor handmatig dippen van koeienspenen na het melken

Toepassingsmethode(n)

Open systeem: dippen

Na het melken: min. 5 minuten contacttijd

Dosering(en) en frequentie

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 10 ml per behandeling — Gebruiksklare formulering

2 keer per dag

Categorie/categorieën gebruikers

Professioneel

Verpakkingsgrootte en verpakkingsmateriaal

20 kg, 60 kg, 200 kg, 210 kg HDPE vat en 1 000 kg HDPE IBC

4.1.1.   Gebruik-specifieke gebruiksinstructies

Product voor desinfectie van koeienspenen door middel van dippen, na het melken.

Vul de dompelbeker met de aangegeven hoeveelheid onverdund product direct uit de oorspronkelijke verpakking. Bij elke behandeling moet het volume van het product in de dompelbeker nauwkeurig worden afgemeten. Om blootstelling van de huid te verminderen is het gebruik van een doseerpomp voor het vullen van het product in de aanbrengapparatuur aanbevolen.

4.1.2.   Gebruik-specifieke risicobeperkende maatregelen

Beschermende chemisch bestendige handschoenen (handschoenmateriaal in de productinformatie te specificeren door de vergunninghouder) en oogbescherming dragen.

4.1.3.   Waar specifiek voor het gebruik, de bijzonderheden betreffende mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO-instructies en noodmaatregelen om het milieu te beschermen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 3

4.1.4.   Waar specifiek voor het gebruik, instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 3

4.1.5.   Waar specifiek voor het gebruik, voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 3

4.2.   Omschrijving van het gebruik

Tabel 10. Gebruik # 2 — Handmatig sprayen van speendesinfectiemiddelen na het melken

Productsoort

PT 03 — Dierhygiëne

Indien van toepassing, een precieze beschrijving van het toegelaten gebruik

Doelorganisme(n) (met inbegrip van ontwikkelingsstadium)

Bacteriën

Gist

Toepassingsgebied

Binnen

Speendesinfectie voor handmatig sprayen van koeienspenen na het melken

Toepassingsmethode(n)

Open systeem: sprayen

Na het melken: min. 5 minuten contacttijd

Dosering(en) en frequentie

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 15 ml per spraybehandeling — Gebruiksklare formulering

2 keer per dag

Categorie/categorieën gebruikers

Professioneel

Verpakkingsgrootte en verpakkingsmateriaal

20 kg, 60 kg, 200 kg, 210 kg HDPE vat en 1 000 kg HDPE IBC

4.2.1.   Gebruik-specifieke gebruiksinstructies

Product voor desinfectie van koeienspenen met een spray, na het melken.

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 15 ml per behandeling

Vul de sprayflacon met de aangegeven hoeveelheid onverdund product direct uit de oorspronkelijke verpakking. Om blootstelling van de huid te verminderen is het gebruik van een doseerpomp voor het vullen van het product in de aanbrengapparatuur aanbevolen.

4.2.2.   Gebruik-specifieke risicobeperkende maatregelen

Beschermende chemisch bestendige handschoenen (handschoenmateriaal in de productinformatie te specificeren door de vergunninghouder), beschermende kleding, chemisch bestendige laarzen en oogbescherming dragen.

4.2.3.   Waar specifiek voor het gebruik, de bijzonderheden betreffende mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO-instructies en noodmaatregelen om het milieu te beschermen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 3

4.2.4.   Waar specifiek voor het gebruik, instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 3

4.2.5.   Waar specifiek voor het gebruik, voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 3

4.3.   Omschrijving van het gebruik

Tabel 11. Gebruik # 3 — Automatisch dippen, speendesinfectiemiddel na het melken

Productsoort

PT 03 — Dierhygiëne

Indien van toepassing, een precieze beschrijving van het toegelaten gebruik

Doelorganisme(n) (met inbegrip van ontwikkelingsstadium)

Bacteriën

Gist

Toepassingsgebied

Binnen

Speendesinfectie na het melken, voor automatisch dippen van koeienspenen

Toepassingsmethode(n)

Open systeem: dippen

Na het melken: min. 5 minuten contacttijd.

Dosering(en) en frequentie

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 10 ml per dipbehandeling — Gebruiksklare formulering

3 keer per dag

Categorie/categorieën gebruikers

Professioneel

Verpakkingsgrootte en verpakkingsmateriaal

20 kg, 60 kg, 200 kg, 210 kg HDPE vat en 1 000 kg HDPE IBC

4.3.1.   Gebruik-specifieke gebruiksinstructies

Product voor desinfectie van koeienspenen door middel van dipbehandeling, na het melken.

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 10 ml per dip.

Gebruik het onverdunde product rechtstreeks uit de oorspronkelijke verpakking. Om blootstelling van de huid te verminderen is het gebruik van een doseerpomp voor het vullen van het product in de aanbrengapparatuur aanbevolen.

4.3.2.   Gebruik-specifieke risicobeperkende maatregelen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 3

4.3.3.   Waar specifiek voor het gebruik, de bijzonderheden betreffende mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO-instructies en noodmaatregelen om het milieu te beschermen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 3

4.3.4.   Waar specifiek voor het gebruik, instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 3

4.3.5.   Waar specifiek voor het gebruik, voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 3

4.4.   Omschrijving van het gebruik

Tabel 12. Gebruik # 4 — Speendesinfectiemiddelen voor automatisch sprayen na het melken

Productsoort

PT 03 — Dierhygiëne

Indien van toepassing, een precieze beschrijving van het toegelaten gebruik

Doelorganisme(n) (met inbegrip van ontwikkelingsstadium)

Bacteriën

Gist

Toepassingsgebied

Binnen

Speendesinfectie na het melken, voor automatisch sprayen van koeienspenen

Toepassingsmethode(n)

Open systeem: sprayen

Na het melken: min. 5 minuten contacttijd.

Dosering(en) en frequentie

15 ml per spraybehandeling — Gebruiksklare formulering

3 keer per dag

Categorie/categorieën gebruikers

Professioneel

Verpakkingsgrootte en verpakkingsmateriaal

20 kg, 60 kg, 200 kg, 210 kg HDPE vat en 1 000 kg HDPE IBC

4.4.1.   Gebruik-specifieke gebruiksinstructies

Product voor desinfectie van koeienspenen met een spray, na het melken.

Gebruik een hoeveelheid product die voldoende is om de gehele speen te bedekken, maximaal 15 ml per behandeling.

Gebruik het onverdunde product rechtstreeks uit de oorspronkelijke verpakking. Om blootstelling van de huid te verminderen is het gebruik van een doseerpomp voor het vullen van het product in de aanbrengapparatuur aanbevolen.

4.4.2.   Gebruik-specifieke risicobeperkende maatregelen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 3

4.4.3.   Waar specifiek voor het gebruik, de bijzonderheden betreffende mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO-instructies en noodmaatregelen om het milieu te beschermen

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 3

4.4.4.   Waar specifiek voor het gebruik, instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 3

4.4.5.   Waar specifiek voor het gebruik, voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Zie algemene gebruiksaanwijzing van de meta-SPC 3

5.   ALGEMENE GEBRUIKSAANWIJZING (3) VAN DE META-SPC 3

5.1.   Gebruiksvoorschrift

De producten moeten voor gebruik op een temperatuur hoger dan 20 °C worden gebracht.

Behandeling na het melken: De spenen moeten zo snel mogelijk na het melken zodanig worden behandeld dat de spenen geheel bedekt zijn. Laat de spenen aan de lucht drogen. De koeien moeten blijven staan totdat het product volledig gedroogd is (minstens 5 minuten).

5.2.   Risicobeperkende maatregelen

Wanneer een combinatie van desinfectie voor en na het melken noodzakelijk is, moet het gebruik van een ander biocide zonder jodium worden overwogen voor desinfectie voor het melken.

Buiten bereik van kinderen houden.

5.3.   Bijzonderheden van mogelijke directe of indirecte effecten, EHBO instructies en noodmaatregelen om mens, dier en milieu te beschermen

Eerste hulp: algemene informatie: kleding die met het product is verontreinigd onmiddellijk uittrekken

Na inademing: Voor frisse lucht zorgen, een arts raadplegen bij klachten.

Na contact met de huid: De huid grondig wassen. Over het algemeen is het product niet irriterend voor de huid.

Na contact met de ogen: Open oog met stromend water spoelen gedurende enkele minuten. Contactlenzen verwijderen, indien mogelijk. Blijven spoelen.

Na inslikken: De mond uitspoelen en vervolgens water drinken. Bij onwel voelen een arts raadplegen.

Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Voorkom afspoeling naar de riolering en oppervlaktewater en voorkom verontreiniging van grondwater.

5.4.   Instructies voor de veilige verwijdering van het product en zijn verpakking

Voer ongebruikt product en verpakking af volgens de lokale voorschriften. Residuen in bijvoorbeeld dipbekers en spuitflacons mogen, afhankelijk van de lokale voorschriften, worden geloosd op de gemeentelijke riolering of de mestopslag. Voorkom lozen op installaties voor individuele afvalwaterbehandeling.

5.5.   Voorwaarden voor opslag en de houdbaarheid van het product onder normale opslagomstandigheden

Tegen vorst beschermen. Bewaren op een koele, droge plek, verwijderd van direct zonlicht en buiten het bereik van kinderen.

Houdbaarheid: 2 jaar.

6.   OVERIGE INFORMATIE

7.   DERDE INFORMATIENIVEAU: INDIVIDUELE BIOCIDEN IN DE META-SPC 3

7.1.   Handelsnaam (-namen), toelatingsnummer en specifieke samenstelling van elke individuele biocide

Handelsnaam

Udder Star

Udder Star Max

Udder S Max

Udderdine Star

Uddine Star

Udderdine ST

Uddine ST

Toelatingsnummer

EU-0020541-0004 1-3

Triviale naam

IUPAC-naam

Functie

CAS-nummer

EG-nummer

Gehalte (%)

Jood

 

Werkzame stof

7553-56-2

231-442-4

0,5

Alcoholethoxylaat

 

Niet-werkzame stof

69011-36-5

500-241-6

2,5


(1)  De gebruiksaanwijzing, de risicobeperkende maatregelen en de andere aanwijzingen voor het gebruik in dit deel gelden voor elk toegelaten gebruik in de meta-SPC 1.

(2)  De gebruiksaanwijzing, de risicobeperkende maatregelen en de andere aanwijzingen voor het gebruik in dit deel gelden voor elk toegelaten gebruik in de meta-SPC 2.

(3)  De gebruiksaanwijzing, de risicobeperkende maatregelen en de andere aanwijzingen voor het gebruik in dit deel gelden voor elk toegelaten gebruik in de meta-SPC 3.