ISSN 1977-0758

doi:10.3000/19770758.L_2013.123.nld

Publicatieblad

van de Europese Unie

L 123

European flag  

Uitgave in de Nederlandse taal

Wetgeving

56e jaargang
4 mei 2013


Inhoud

 

II   Niet-wetgevingshandelingen

Bladzijde

 

 

VERORDENINGEN

 

*

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 409/2013 van de Commissie van 3 mei 2013 inzake de definitie van gemeenschappelijke projecten, de vaststelling van governance en de identificatie van stimulansen ter ondersteuning van de tenuitvoerlegging van het Europees masterplan inzake luchtverkeersbeheer ( 1 )

1

 

 

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 410/2013 van de Commissie van 3 mei 2013 tot vaststelling van de forfaitaire invoerwaarden voor de bepaling van de invoerprijs van bepaalde groenten en fruit

8

 

 

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 411/2013 van de Commissie van 3 mei 2013 tot vaststelling van de toewijzingscoëfficiënt die moet worden toegepast op de invoercertificaataanvragen voor olijfolie die zijn ingediend op 29 en 30 april 2013 in het kader van het tariefcontingent voor Tunesië en houdende schorsing van de afgifte van invoercertificaten voor de maand mei 2013

10

 

 

BESLUITEN

 

 

2013/214/EU

 

*

Uitvoeringsbesluit van de Commissie van 2 mei 2013 houdende onttrekking aan EU-financiering van bepaalde uitgaven die de lidstaten hebben verricht in het kader van het Europees Oriëntatie- en Garantiefonds voor de Landbouw (EOGFL), afdeling Garantie, in het kader van het Europees Landbouwgarantiefonds (ELGF) of in het kader van het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling (Elfpo) (Kennisgeving geschied onder nummer C(2013) 2436)

11

 

 

REGLEMENTEN VAN ORDE EN REGLEMENTEN VOOR DE PROCESVOERING

 

*

Herziening van het reglement van orde van het Comité van de Regio's

27

 

 

Rectificaties

 

*

Rectificatie van Uitvoeringsbesluit 2013/185/GBVB van de Raad van 22 april 2013 houdende uitvoering van Besluit 2012/739/GBVB betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië ( PB L 111 van 23.4.2013 )

28

 

*

Rectificatie van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 363/2013 van de Raad van 22 april 2013 houdende uitvoering van Verordening (EU) nr. 36/2012 betreffende beperkende maatregelen in het licht van de situatie in Syrië ( PB L 111 van 23.4.2013 )

28

 

 

 

*

Bericht aan de lezer — Verordening (EU) nr. 216/2013 van de Raad van 7 maart 2013 betreffende de elektronische publicatie van het Publicatieblad van de Europese Unie (zie bladzijde 3 van de omslag)

s3

 


 

(1)   Voor de EER relevante tekst

NL

Besluiten waarvan de titels mager zijn gedrukt, zijn besluiten van dagelijks beheer die in het kader van het landbouwbeleid zijn genomen en die in het algemeen een beperkte geldigheidsduur hebben.

Besluiten waarvan de titels vet zijn gedrukt en die worden voorafgegaan door een sterretje, zijn alle andere besluiten.


II Niet-wetgevingshandelingen

VERORDENINGEN

4.5.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 123/1


UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 409/2013 VAN DE COMMISSIE

van 3 mei 2013

inzake de definitie van gemeenschappelijke projecten, de vaststelling van governance en de identificatie van stimulansen ter ondersteuning van de tenuitvoerlegging van het Europees masterplan inzake luchtverkeersbeheer

(Voor de EER relevante tekst)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 550/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 10 maart 2004 betreffende de verlening van luchtvaartnavigatiediensten in het gemeenschappelijk Europees luchtruim (1), en met name artikel 15 bis,

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Het regelgevingskader voor het gemeenschappelijk Europees luchtruim omvat de maatregelen die vermeld zijn in artikel 3, lid 1, van Verordening (EG) nr. 549/2004 van het Europees Parlement en de Raad (2).

(2)

De toepassing van het regelgevingskader voor het gemeenschappelijk Europees luchtruim laat de verantwoordelijkheden van de lidstaten overeenkomstig artikel 1, lid 2, van Verordening (EG) nr. 549/2004 onverlet.

(3)

In haar mededeling van 22 december 2011 (3) heeft de Commissie aangekondigd dat zij voornemens is governance- en stimuleringsmechanismen vast te stellen voor de uitrol van Sesar (Single European Sky Air Traffic Management Research and development), op basis van artikel 15 bis van Verordening (EG) nr. 550/2004. Deze mechanismen omvatten gemeenschappelijke projecten, die moeten helpen om het Europees masterplan inzake luchtverkeersbeheer (het ATM-masterplan) succesvol ten uitvoer te leggen, richtsnoeren voor gemeenschappelijke projecten, die een bindend kader moeten vormen voor de wijze waarop gemeenschappelijke projecten de tenuitvoerlegging van het ATM-masterplan kunnen ondersteunen, en governancemechanismen, die moeten zorgen voor de tijdige, gecoördineerde en gesynchroniseerde uitrol van Sesar, door een duidelijke verdeling van de verantwoordelijkheden onder de belanghebbenden.

(4)

Het doel van Verordening (EG) nr. 550/2004 is luchtruimgebruikers en verleners van luchtvaartnavigatiediensten te helpen bij de verbetering van de collectieve infrastructuur voor luchtvaartnavigatie, de verlening van luchtvaartnavigatiediensten en de benutting van het luchtruim, door samen te werken in het kader van gemeenschappelijke projecten. Voorts heeft deze verordening tot doel de uitrol van Sesar te versnellen.

(5)

Sesar is het project dat is opgezet om het Europees systeem voor luchtverkeersbeheer te moderniseren. Het vormt de technologische pijler van het gemeenschappelijk Europees luchtruim.

(6)

Sesar valt uiteen in drie fasen: de definitiefase, waarin de inhoud van de ATM-systemen van de volgende generatie wordt vastgesteld; de ontwikkelingsfase, waarin de technologische systemen, onderdelen en operationele procedures van de nieuwe generatie worden ontwikkeld en gevalideerd; de uitrolfase, die de industrialisering en tenuitvoerlegging van de nieuwe systemen voor luchtverkeersbeheer omvat.

(7)

Het ATM-masterplan dat tijdens de definitiefase van Sesar is opgesteld, vormt het overeengekomen stappenplan, dat van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van luchtverkeersbeheer tot de uiteindelijke uitrol moet leiden.

(8)

In dat masterplan wordt uiteengezet welke essentiële operationele wijzigingen moeten worden doorgevoerd om de prestatiedoelstellingen van het gemeenschappelijk Europees luchtruim te helpen verwezenlijken. Het is een essentieel instrument voor de uitrol van Sesar en vormt de basis voor de tijdige, gecoördineerde en gesynchroniseerde uitrol van de nieuwe ATM-functies.

(9)

Bij de vaststelling van de doelstellingen en prioriteiten voor de uitrol moet ook rekening worden gehouden met aspecten van netwerkactiviteiten die zijn gedefinieerd in enerzijds het strategische netwerkplan, zoals de prestatiedoelstellingen die in overeenstemming zijn met de EU-wijde prestatiedoelstellingen en de acties die gepland zijn om deze doelstellingen te verwezenlijken, en anderzijds in het operationele netwerkplan, dat is vastgesteld bij Verordening (EU) nr. 677/2011 van de Commissie (4).

(10)

De tijdige, gecoördineerde en gesynchroniseerde uitrol van Sesar is van essentieel belang om de prestatiedoelstellingen van het gemeenschappelijk Europees luchtruim te verwezenlijken en om de economische voordelen die van de modernisering van het luchtverkeersbeheer worden verwacht, ook daadwerkelijk tot stand te brengen.

(11)

De gemeenschappelijke projecten als bedoeld in artikel 15 bis van Verordening (EG) nr. 550/2004 moeten de prestaties van het Europees ATM-netwerk (EATMN) helpen opkrikken en aantonen dat de kosten-batenanalyse positief is, eventuele negatieve gevolgen voor specifieke regio’s of belanghebbenden indachtig.

(12)

Om te garanderen dat de gemeenschappelijke projecten op tijdige, gecoördineerde en gesynchroniseerde wijze ten uitvoer worden gelegd, optimaal gebruik makend van de instrumenten en organen die in het kader van het Europees gemeenschappelijk luchtruim zijn geïdentificeerd, moet een governance voor de uitrol van Sesar worden vastgesteld.

(13)

Om de uitrol van Sesar effectief te kunnen beheren en de geloofwaardigheid van het uitrolproces te garanderen, moeten de operationele belanghebbenden die verantwoordelijk zijn voor de prestaties van het ATM-systeem bij de governance van de uitrol worden betrokken.

(14)

Operationele belanghebbenden die in de uitrol van Sesar investeren, moeten een leidende rol spelen in het beheer en de uitvoering van de uitrolactiviteiten, bij voorkeur via één entiteit, en moeten belangenconflicten vermijden.

(15)

De industrie dient een adviserende rol te spelen bij de uitrol van Sesar om de samenhang met de industrialisering en de tijdige beschikbaarheid van de apparatuur te garanderen.

(16)

De Commissie dient erop toe te zien dat de uitrolactiviteiten in de lijn liggen van de doelstellingen van het gemeenschappelijk Europees luchtruim en het openbare belang door passende rapporterings- en monitoringmechanismen vast te stellen. Daarbij moet zo goed mogelijk gebruik worden gemaakt van bestaande instrumenten, zoals het European Single Sky ImPlementation Plan (plan en verslag) en het Local Single Sky ImPlementation Plan (documenten).

(17)

De Commissie dient het Comité inzake het gemeenschappelijk luchtruim volledig te informeren over de selectie van de uitrolbeheerder, de goedkeuring van het uitrolprogramma en de selectie van tenuitvoerleggingsprojecten. Het Comité inzake het gemeenschappelijk luchtruim moet over deze thema’s worden geraadpleegd, onverminderd de regels en procedures die zijn vastgesteld in de relevante financieringsprogramma’s van de Unie.

(18)

De Europese organisatie voor burgerluchtvaartapparatuur (Eurocae), die technisch materiaal opstelt en voorbereidende en aanvullende werkzaamheden uitvoert in verband met Europese normalisering, dient de Commissie te helpen met de monitoring, de normaliseringsprocessen vooruit helpen en het gebruik van Europese normen bevorderen.

(19)

De betrokken staten blijven verantwoordelijk voor de links tussen de uitrol van Sesar-projecten en de militaire sector, maar er moet coördinatie plaatsvinden met de militaire sector om negatieve gevolgen voor de defensiecapaciteit te vermijden.

(20)

Om belanghebbenden aan te moedigen in een vroeg stadium te investeren en verzachtende maatregelen te treffen voor de aspecten van de uitrol waarvoor de kostenbatenanalyse minder positief is, moeten tenuitvoerleggingsprojecten die tot doel hebben gemeenschappelijk projecten uit te voeren, in aanmerking komen voor financiering van de Unie en andere stimulansen, overeenkomstig de regels en procedures van de financieringsprogramma’s en stimuleringsregelingen van de Unie.

(21)

Er moeten zoveel mogelijk synergieën worden nagestreefd tussen de uitrol van Sesar en de functionele luchtruimblokken.

(22)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Comité voor het gemeenschappelijk luchtruim,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

HOOFDSTUK I

ALGEMENE BEGINSELEN

Artikel 1

Voorwerp en toepassingsgebied

1.   In deze verordening worden gemeenschappelijke projecten gedefinieerd, zoals vermeld in artikel 15 bis van Verordening (EG) nr. 550/2004, wordt toegelicht hoe deze zullen worden beheerd en wordt nagegaan hoe de uitvoering ervan kan worden gestimuleerd.

2.   Deze verordening is van toepassing op het Europees netwerk voor luchtverkeersbeheer (EATMN).

Artikel 2

Definities

Met het oog op de toepassing van deze verordening zijn de definities van artikel 2 van Verordening (EG) nr. 549/2004 en van artikel 2 van Verordening (EU) nr. 677/2011 van toepassing.

Daarnaast gelden de volgende definities:

1.   „Gemeenschappelijke Onderneming Sesar”: het bij Verordening (EG) nr. 219/2007 van de Raad (5) opgerichte orgaan dat tot taak heeft de ontwikkelingsfase van het Sesar-project te beheren en te coördineren;

2.   „heffingsregeling”: de bij Verordening (EG) nr. 1794/2006 van de Commissie (6) vastgestelde regeling;

3.   „ATM-functionaliteit”: een groep van operationele ATM-functies of -diensten die verband houden met traject-, luchtruim- of oppervlaktebeheer of met informatie-uitwisseling tussen de operationele omgevingen „en-route”, „terminal”, „luchthaven” of „netwerk”;

4.   „de uitrol van Sesar”: de activiteiten en processen die verband houden met de grootschalige productie en tenuitvoerlegging van de in het ATM-masterplan vermelde ATM-functionaliteiten;

5.   „industrialisering” van ATM-functionaliteiten: de activiteiten en processen die volgen op de validering, waaronder de normalisering, certificering en productie door de industrie (fabrikanten van grond- en boordapparatuur);

6.   „tenuitvoerlegging” van ATM-functionaliteiten: de aankoop, installatie en ingebruikname van apparatuur en systemen, inclusief bijbehorende operationele procedures, door operationele belanghebbenden;

7.   „essentiële operationele wijziging”: een operationele wijziging in het luchtverkeersbeheer die aanzienlijke verbeteringen van de prestaties van het netwerk oplevert voor de operationele belanghebbenden, zoals vermeld in het ATM-masterplan;

8.   „prestatieregeling”: een bij Verordening (EU) nr. 691/2010 van de Commissie (7) vastgestelde regeling;

9.   „EU-wijde prestatiedoelstellingen”: de in artikel 9 van Verordening (EU) nr. 691/2010 bedoelde doelstellingen;

10.   „operationele belanghebbenden”: civiele en militaire luchtruimgebruikers, verleners van luchtruimnavigatiediensten en luchthavenexploitanten.

Artikel 3

ATM-masterplan

1.   Het ATM-masterplan is het stappenplan voor de modernisering van het Europees ATM-systeem dat van Sesar-onderzoek en -ontwikkeling tot de uiteindelijke uitrol moet leiden. Het vormt het essentiële SES-instrument voor de naadloze werking van het EATMN en de tijdige, gecoördineerde en gesynchroniseerde uitrol van Sesar.

2.   De updates van het ATM-masterplan dragen bij tot de verwezenlijking van de EU-wijde prestatiedoelstellingen en zorgen voor de samenhang tussen deze doelstellingen, de uitrol van Sesar en de onderzoeks-, ontwikkelings-, innovatie- en valideringsactiviteiten op het gebied van Sesar. Bij de updates van het ATM-masterplan moet dan ook rekening worden gehouden met het strategisch netwerkplan en het operationeel netwerkplan.

HOOFDSTUK II

GEMEENSCHAPPELIJKE PROJECTEN

Artikel 4

Doel en inhoud

1.   De gemeenschappelijke projecten hebben tot doel te zorgen voor de tijdige, gecoördineerde en gesynchroniseerde tenuitvoerlegging van ATM-functionaliteiten die de essentiële operationele wijzigingen tot stand zullen brengen.

2.   De gemeenschappelijke projecten moeten sporen met en bijdragen tot de EU-wijde prestatiedoelstellingen.

3.   In de gemeenschappelijke projecten worden de ATM-functionaliteiten geïdentificeerd die:

a)

zodra ze een passend industrialiseringsniveau hebben bereikt, klaar zijn voor tenuitvoerlegging;

b)

een gesynchroniseerde uitrol vergen.

4.   De maturiteit van ATM-functionaliteiten wordt onder meer aangetoond op basis van de resultaten van valideringen die door de Gemeenschappelijke Onderneming Sesar worden uitgevoerd, de status van de normaliserings- en certificeringsprocessen en een beoordeling van de interoperabiliteit ervan, ook wat de banden met het ICAO Global Air Navigation Plan en relevant materiaal van de ICAO betreft.

5.   De behoefte aan gesynchroniseerde uitrol van ATM-functionaliteiten wordt beoordeeld op basis van:

a)

een definitie van hun geografisch toepassingsgebied en hun planning, inclusief streefdata voor de uitrol;

b)

een identificatie van de operationele belanghebbenden die ze moeten uitrollen;

c)

overgangsmaatregelen voor de geleidelijke uitrol ervan.

6.   Gemeenschappelijke projecten moeten ook:

a)

een positief effect hebben op het EATMN, op basis van een onafhankelijke kostenbatenanalyse. Voorts moeten zij inzicht verschaffen in de potentiële lokale of regionale negatieve effecten voor specifieke categorieën operationele belanghebbenden;

b)

stimulansen voor de uitrol definiëren, zoals vermeld in deel 3 van hoofdstuk III, met name om negatieve gevolgen voor een specifiek geografisch gebied of een specifieke categorie operationele belanghebbenden te verzachten;

c)

verwijzen naar de tenuitvoerleggingsregels voor interoperabiliteit en veiligheid als vermeld in Verordening (EG) nr. 552/2004 van het Europees Parlement en de Raad (8) en Verordening (EG) nr. 216/2008 van het Europees Parlement en de Raad (9). Er moet met name worden verwezen naar communautaire specificaties in Verordening (EG) nr. 552/2004 en naar aanvaardbare wijzen van naleving en certificeringsspecificaties in Verordening (EG) nr. 216/2008;

d)

nagaan of er behoefte is aan nieuwe tenuitvoerleggingsregels voor interoperabiliteit en veiligheid, communautaire specificaties en civiele normen ter ondersteuning van de uitrol van de gemeenschappelijke projecten en de toepasselijkheid ervan op de militaire sector, rekening houdend met de gelijkwaardigheid tussen civiele en militaire systemen, en

e)

rekening houden met de relevante elementen van de uitrol die gespecificeerd zijn in het strategisch netwerkplan en het operationeel netwerkplan van de netwerkbeheerder.

Artikel 5

Opstelling, vaststelling en tenuitvoerlegging

1.   De Commissie stelt voorstellen op voor gemeenschappelijke projecten, overeenkomstig de eisen van artikel 4.

2.   De Commissie wordt bijgestaan door de netwerkbeheerder, het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart en het prestatiebeoordelingsorgaan, in hun rol en met hun bevoegdheid die gedefinieerd zijn in het regelgevend kader voor het gemeenschappelijk Europees luchtruim, en door de Gemeenschappelijke Onderneming Sesar, Eurocontrol, de Europese normaliseringsorganisaties, Eurocae en de uitrolbeheerder. Deze organen betrekken de operationele belanghebbenden en de industrie bij hun werkzaamheden.

3.   Overeenkomstig de artikelen 6 en 10 van Verordening (EG) nr. 549/2004 raadpleegt de Commissie de belanghebbenden over haar voorstellen voor gemeenschappelijke projecten, onder meer via het Europees Defensieagentschap, binnen zijn bevoegdheid om de coördinatie van militaire standpunten te vergemakkelijken, en via de raadgevende deskundigengroep inzake de sociale dimensie van het gemeenschappelijk Europees luchtruim.

4.   De Commissie ziet erop toe dat voorstellen voor gemeenschappelijke projecten worden bekrachtigd door de luchtruimgebruikers en de operationele belanghebbenden op de grond die een specifiek gemeenschappelijk project ten uitvoer moeten leggen. Daartoe richten de luchtruimgebruikers een groep op die is samengesteld uit vertegenwoordigers van de luchtruimgebruikers.

5.   De Commissie stelt gemeenschappelijke projecten en eventuele wijzigingen daarvan vast overeenkomstig de procedure die vermeld is in artikel 15 bis, lid 3, van Verordening (EG) nr. 550/2004.

6.   De gemeenschappelijke projecten worden ten uitvoer gelegd via tenuitvoerleggingsprojecten en in overeenstemming met het uitrolprogramma dat is vastgesteld in hoofdstuk III, deel 2.

Artikel 6

Monitoring

1.   Aan de hand van specifieke rapporteringsvoorschriften houdt de Commissie toezicht op de tenuitvoerlegging van gemeenschappelijke projecten en het effect ervan op de prestaties van het EATMN. Deze voorschriften worden door de Commissie uiteengezet in het kaderpartnerschap als vermeld in artikel 9, lid 5.

2.   Bij het toezicht op de effectieve bijdrage van gemeenschappelijke projecten tot de prestaties van het EATMN maakt de Commissie optimaal gebruik van bestaande monitoring- en rapporteringsinstrumenten en wordt zij met name bijgestaan door de netwerkbeheerder en het prestatiebeoordelingsorgaan, overeenkomstig Verordeningen (EU) nr. 677/2011 en (EU) nr. 691/2010, en door het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart, voor wat de veiligheidsaspecten betreft.

3.   Het Comité inzake het gemeenschappelijk luchtruim wordt op de hoogte gehouden van de tenuitvoerlegging van gemeenschappelijke projecten.

HOOFDSTUK III

GOVERNANCE VAN DE UITROL EN STIMULANSEN

DEEL 1

Governance van de uitrol

Artikel 7

Algemene beginselen

1.   Governance van de uitrol zorgt ervoor dat de gemeenschappelijke projecten tijdig, gecoördineerd en gesynchroniseerd ten uitvoer worden gelegd, en dat overleg wordt gepleegd met de industrie en de industrialisering wordt vergemakkelijkt.

2.   Governance van de uitrol valt uiteen in drie niveaus: het beleidsniveau, het beheersniveau en het tenuitvoerleggingsniveau.

Artikel 8

Beleidsniveau

1.   Het beleidsniveau is verantwoordelijk voor het toezicht op de uitrol van Sesar en garandeert dat dit toezicht overeenkomstig het regelgevingskader voor het gemeenschappelijk Europees luchtruim plaatsvindt en het openbaar belang beschermt.

2.   De Commissie is verantwoordelijk voor het beleidsniveau, met name:

a)

het opzetten en vaststellen van gemeenschappelijke projecten, overeenkomstig artikel 5;

b)

het selecteren van de uitrolbeheerder, het vaststellen van het uitrolprogramma en het selecteren van de tenuitvoerleggingsprojecten;

c)

het beheren van de EU-fondsen ter ondersteuning van de uitrolbeheerder en de tenuitvoerleggingsprojecten;

d)

het identificeren van stimulansen voor de uitrol van Sesar en het handhaven van de overeenkomstig artikel 9, lid 5, met de uitrolbeheerder gesloten kaderpartnerschapsovereenkomst en alle overeenkomsten die relevant zijn voor tenuitvoerleggingprojecten;

e)

het bevorderen van de deelname van de civiele en militaire belanghebbenden;

f)

het uitbouwen van samenwerking en coördinatie met derde landen;

g)

het totstandbrengen van coördinatie met normaliserings- en certificeringsorganisaties en -organen teneinde de industrialisering van ATM-functionaliteiten te vergemakkelijken en de interoperabiliteit ervan te bevorderen;

h)

het toezien op de uitvoering van gemeenschappelijke projecten en de bijdrage ervan tot de verwezenlijking van de EU-wijde prestatiedoelstellingen;

i)

het uitbrengen van aanbevelingen aan operationele belanghebbenden en lidstaten.

3.   De Commissie wordt bijgestaan door het Comité inzake het gemeenschappelijk luchtruim, het Raadgevend orgaan voor de luchtvaart, de raadgevende deskundigengroep inzake de sociale dimensie van het gemeenschappelijk Europees luchtruim, de nationale toezichthoudende autoriteiten en het prestatiebeoordelingsorgaan, binnen hun respectieve rollen en bevoegdheden, zoals vastgesteld in het regelgevingskader voor het gemeenschappelijk Europees luchtruim. De Commissie kan het Comité inzake het gemeenschappelijk luchtruim voor elke andere vraag in verband met de toepassing van deze verordening raadplegen.

4.   De volgende organisaties worden door de Commissie bij het beleidsniveau betrokken, binnen hun respectieve bevoegdheden en rollen:

a)

Eurocontrol, via samenwerkingsregelingen tussen Eurocontrol en de Unie, teneinde de deskundigheid en de civiel-militaire en pan-Europese bevoegdheden van Eurocontrol volledig te benutten;

b)

het Europees Defensieagentschap, teneinde de coördinatie van de militaire standpunten van en ter ondersteuning van de lidstaten en de relevante internationale militaire organisaties over de uitrol van Sesar te vergemakkelijken en de militaire planningsmechanismen in kennis te stellen van de eisen die voortvloeien uit de uitrol van Sesar;

c)

het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart, teneinde te garanderen dat bij de tenuitvoerlegging van gemeenschappelijke projecten rekening wordt gehouden met veiligheidskwesties, met name bij de ontwikkeling van de vereiste technische regels, zoals de regels met betrekking tot het ontwerp, de productie en het onderhoud van systemen en onderdelen voor luchtverkeersbeheers- en luchtvaartnavigatiediensten, en voor het personeel en de organisaties die daarbij betrokken zijn;

d)

de Gemeenschappelijke Onderneming Sesar, teneinde te zorgen voor een permanente koppeling tussen onderzoeks-, ontwikkelings-, innovatie- en valideringsactiviteiten op het gebied van Sesar en de uitrol van Sesar, en teneinde te garanderen dat de gemeenschappelijke projecten en het uitrolprogramma in de lijn liggen van het ATM-masterplan;

e)

de Europese normaliseringsorganisaties en Eurocae; deze laatste met name om industriële normaliseringsprocessen en het gebruik van de daaruit voortvloeiende normen te faciliteren en te monitoren.

Artikel 9

Beheersniveau

1.   De uitrolbeheerder is verantwoordelijk voor het beheersniveau.

2.   De uitrolbeheerder is met name verantwoordelijk voor:

a)

het opstellen, voorstellen, onderhouden en uitvoeren van het uitrolprogramma, overeenkomstig deel 2;

b)

het verenigen van de operationele belanghebbenden die gemeenschappelijke projecten ten uitvoer moeten leggen;

c)

het vaststellen van mechanismen en besluitvormingsprocessen die garanderen dat de tenuitvoerleggingprojecten en bijbehorende investeringen efficiënt worden gesynchroniseerd en gecoördineerd, overeenkomstig het uitrolprogramma;

d)

het effectieve beheer van risico’s en belangenconflicten;

e)

het adviseren van de Commissie over kwesties die verband houden met de tenuitvoerlegging van gemeenschappelijke projecten en met de opstelling van nieuwe gemeenschappelijke projecten;

f)

het uitvoeren van besluiten van de Commissie en het garanderen van en toezien op de tenuitvoerlegging ervan volgens het tenuitvoerleggingsniveau;

g)

het identificeren van de meest geschikte financieringsmechanismen, waarbij publieke en private financiering moeten worden gecombineerd;

h)

het toezien op de tenuitvoerlegging van het uitrolprogramma;

i)

de verslaglegging aan de Commissie;

j)

het garanderen van passende coördinatie met de nationale toezichthoudende autoriteiten.

3.   De uitrolbeheerder wordt samengesteld uit groepen van operationele belanghebbenden of individuele operationele belanghebbenden, ook uit derde landen, onder de voorwaarden die in de relevante financieringsprogramma’s van de Unie zijn vastgesteld. De operationele belanghebbenden mogen via de structuren van functionele luchtruimblokken deelnemen aan de uitrolbeheerder.

4.   De uitrolbeheerder dient aan te tonen dat hij onder meer in staat is om:

a)

de operationele belanghebbenden die gemeenschappelijke projecten ten uitvoer moeten leggen, te vertegenwoordigen;

b)

multinationale tenuitvoerleggingsprogramma’s te beheren;

c)

de financieringsmechanismen en het beheer van financiële programma’s te begrijpen, en

d)

gebruik te maken van bestaande structuren om alle operationele belanghebbenden bij de uitrol te betrekken.

5.   De Commissie selecteert de leden van de uitrolbeheerder door een kaderpartnerschap te gunnen op basis van een oproep tot het indienen van voorstellen overeenkomstig artikel 178 van Gedelegeerde Verordening (EU) nr. 1268/2012 van de Commissie van 29 oktober 2012 houdende uitvoeringsvoorschriften voor Verordening (EU, Euratom) nr. 966/2012 van het Europees Parlement en de Raad tot vaststelling van de financiële regels van toepassing op de algemene begroting van de Unie (10) (uitvoeringsbepalingen). In de oproep tot het indienen van voorstellen worden de doelstellingen, eisen en criteria voor de selectie van de leden van de uitrolbeheerder vastgesteld, overeenkomstig de uitvoeringsbepalingen. Het Comité inzake het gemeenschappelijk luchtruim wordt op de hoogte gehouden van het selectieproces van de uitrolbeheerder.

6.   De leden van de uitrolbeheerder voeren minstens één tenuitvoerleggingsproject of een deel daarvan uit.

7.   De uitrolbeheerder treft passende samenwerkingsregelingen met de netwerkbeheerder, de Gemeenschappelijke Onderneming Sesar en de militaire sector. Deze samenwerkingsregelingen worden ter goedkeuring bij de Commissie ingediend. De samenwerking geschiedt als volgt:

a)

de uitrolbeheerder en de netwerkbeheerder werken samen om te garanderen dat hun taken worden uitgevoerd zonder dubbel werk of onderlinge concurrentie, met name de aspecten van de uitrol die gevolgen hebben voor de netwerkinfrastructuur, de organisatie en de prestaties van het luchtruim en de samenhang met het strategisch netwerkplan en het operationeel netwerkplan; de netwerkbeheerder ondersteunt binnen de grenzen van zijn bevoegdheden ook de leden van de uitrolbeheerder, overeenkomstig artikel 4, lid 1, onder i), en artikel 4, lid 3, onder b), van Verordening (EU) nr. 677/2011;

b)

de uitrolbeheerder werkt samen met de Gemeenschappelijke Onderneming Sesar om te zorgen voor de nodige links tussen onderzoeks-, ontwikkelings-, innovatie- en valideringsactiviteiten op het gebied van Sesar en de uitrol van Sesar, en overlegt met de Gemeenschappelijke Onderneming Sesar over de prioriteiten en de vooruitgang die tijdens de ontwikkelingsfase is geboekt op het gebied van kwesties die verband houden met industrialisering, teneinde de samenhang met het ATM-masterplan te garanderen;

c)

de uitrolbeheerder waarborgt de coördinatie met de militaire sector om negatieve gevolgen voor nationale en collectieve defensiemogelijkheden te vermijden.

8.   Als de uitrolbeheerder beslissingen neemt die gevolgen hebben voor de activiteiten van de in lid 7 vermelde entiteiten, houdt hij rekening met de mening van die entiteiten.

9.   Als de uitrolbeheerder en de in lid 7 vermelde entiteiten het oneens zijn, legt de uitrolbeheerder de kwestie voor aan de Commissie, die een beslissing dient te nemen. De uitrolbeheerder dient zich neer te leggen bij de beslissing van de Commissie.

10.   De uitrolbeheerder vraagt bijstand van de industrie via samenwerkingsregelingen, die aan de Commissie moeten worden meegedeeld. De Commissie dient onder meer informatie te krijgen over de industrialisering van toepassingen.

11.   Voor zover er financiële middelen beschikbaar zijn en de voorwaarden van het relevante financieringsprogramma van de Unie worden nageleefd, verleent de Commissie alleen financiële steun aan de uitrolbeheerder voor de uitvoering van de in lid 2 vermelde taken.

Artikel 10

Tenuitvoerleggingsniveau

1.   Het tenuitvoerleggingsniveau bestaat uit de tenuitvoerleggingsprojecten die door de Commissie zijn geselecteerd om de gemeenschappelijke projecten in overeenstemming met het uitrolprogramma uit te voeren.

2.   De tenuitvoerleggingsprojecten worden door de Commissie geselecteerd via oproepen tot het indienen van voorstellen ter uitvoering van het uitrolprogramma en in overeenstemming met de regels en procedures van de relevante financieringsprogramma’s van de Unie.

3.   In de voorstellen voor tenuitvoerleggingsprojecten moet rekening worden gehouden met de maturiteit van de industrialiseringsprocessen, op basis van informatie die door de industrie is verstrekt, met name wat betreft het effect van de tenuitvoerleggingsprojecten op het bestaande ATM-systeem, de technische haalbaarheid, de kostenramingen en de stappenplannen voor technische oplossingen.

4.   De tenuitvoerleggingsprojecten en de uitvoering ervan moeten beantwoorden aan de voorwaarden die met de Commissie zijn overeengekomen.

DEEL 2

Uitrolprogramma

Artikel 11

Doel

1.   Het uitrolprogramma bevat een uitgebreid en gestructureerd werkplan van alle activiteiten die nodig zijn voor de tenuitvoerlegging van de technologieën, procedures en beste praktijken die vereist zijn om de gemeenschappelijke projecten ten uitvoer te leggen. In het uitrolprogramma worden deze activiteiten ingedeeld in tenuitvoerleggingsprojecten, met vaststelling van de bijbehorende risico’s en verzachtende maatregelen, het geografische toepassingsgebied, het tijdschema en de operationele belanghebbenden die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de tenuitvoerleggingsprojecten.

2.   Het uitrolprogramma vormt de referentie voor de werkzaamheden van de beheers- en tenuitvoerleggingsniveaus.

3.   Het uitrolprogramma maakt deel uit van de kaderpartnerschapsovereenkomst en de leden van de uitrolbeheerder verbinden zich tot de uitvoering ervan.

Artikel 12

Vaststelling en tenuitvoerlegging

1.   De uitrolbeheerder dient het voorstel voor het uitrolprogramma en eventuele voorstellen tot wijziging ervan ter goedkeuring in bij de Commissie.

2.   Bij de voorbereiding van het voorstel voor het uitrolprogramma of voorstellen tot wijziging ervan pleegt de uitrolbeheerder overeenkomstig artikel 9, lid 7, overleg met de netwerkbeheerder, de Gemeenschappelijke Onderneming Sesar en de militaire sector.

3.   Bij de vaststelling van elk gemeenschappelijk project vraagt de Commissie de uitrolbeheerder om het uitrolprogramma aan te passen.

DEEL 3

Stimulansen

Artikel 13

Financiering van de Unie

1.   De financiering van de Unie ter ondersteuning van de uitrol van Sesar is vooral gericht op de in artikel 10 vermelde tenuitvoerleggingsprojecten, die voor financiering van de Unie worden geselecteerd overeenkomstig de regels en procedures van de relevante financieringsprogramma’s van de Unie.

2.   De Commissie stelt contractuele regelingen op voor de tenuitvoerleggingsprojecten die geselecteerd zijn om financiering van de Unie te ontvangen. In deze regelingen worden boeten voor niet-uitvoering van het uitrolprogramma en niet-uitvoering van de tenuitvoerleggingsprojecten vastgesteld.

Artikel 14

Andere stimulansen

1.   Bij de vaststelling van gemeenschappelijke projecten kunnen stimulansen voor de uitrol van Sesar worden bepaald overeenkomstig Verordening (EG) nr. 1794/2006 en Verordening (EU) nr. 691/2010.

2.   Financiering van de Unie die verleend wordt overeenkomstig artikel 13 wordt beschouwd als „andere inkomsten” overeenkomstig artikel 2, onder k), van Verordening (EG) nr. 1794/2006.

HOOFDSTUK IV

SLOTBEPALINGEN

Artikel 15

Beoordeling

De Commissie zal de tenuitvoerlegging van gemeenschappelijke projecten beoordelen tegen het einde van de tweede referentieperiode die in artikel 7 van Verordening (EU) nr. 691/2010 is vastgesteld.

Artikel 16

Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op de eerste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 3 mei 2013.

Voor de Commissie

De voorzitter

José Manuel BARROSO


(1)  PB L 96 van 31.3.2004, blz. 10.

(2)  PB L 96 van 31.3.2004, blz. 1.

(3)  COM(2011) 923 final.

(4)  PB L 185 van 15.7.2011, blz. 1.

(5)  PB L 64 van 2.3.2007, blz. 1.

(6)  PB L 341 van 7.12.2006, blz. 3.

(7)  PB L 201 van 3.8.2010, blz. 1.

(8)  PB L 96 van 31.3.2004, blz. 26.

(9)  PB L 79 van 19.3.2008, blz. 1.

(10)  PB L 362 van 31.12.2012, blz. 1.


4.5.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 123/8


UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 410/2013 VAN DE COMMISSIE

van 3 mei 2013

tot vaststelling van de forfaitaire invoerwaarden voor de bepaling van de invoerprijs van bepaalde groenten en fruit

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad van 22 oktober 2007 houdende een gemeenschappelijke ordening van de landbouwmarkten en specifieke bepalingen voor een aantal landbouwproducten („integrale-GMO-verordening”) (1),

Gezien Uitvoeringsverordening (EU) nr. 543/2011 van de Commissie van 7 juni 2011 tot vaststelling van nadere bepalingen voor de toepassing van Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad, wat de sectoren groenten en fruit en verwerkte groenten en fruit betreft (2), en met name artikel 136, lid 1,

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Bij Uitvoeringsverordening (EU) nr. 543/2011 zijn, op grond van de resultaten van de multilaterale handelsbesprekingen van de Uruguayronde, de criteria vastgesteld aan de hand waarvan de Commissie voor de producten en de perioden die in bijlage XVI, deel A, bij die verordening zijn vermeld, de forfaitaire waarden bij invoer uit derde landen vaststelt.

(2)

De forfaitaire invoerwaarde wordt elke dag berekend overeenkomstig artikel 136, lid 1, van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 543/2011, met inachtneming van de variabele gegevens voor die dag. Bijgevolg moet deze verordening in werking treden op de dag van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

De in artikel 136 van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 543/2011 bedoelde forfaitaire invoerwaarden worden vastgesteld in de bijlage bij de onderhavige verordening.

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op de dag van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 3 mei 2013.

Voor de Commissie, namens de voorzitter,

Jerzy PLEWA

Directeur-generaal Landbouw en Plattelandsontwikkeling


(1)  PB L 299 van 16.11.2007, blz. 1.

(2)  PB L 157 van 15.6.2011, blz. 1.


BIJLAGE

Forfaitaire invoerwaarden voor de bepaling van de invoerprijs van bepaalde groenten en fruit

(EUR/100 kg)

GN-code

Code derde landen (1)

Forfaitaire invoerwaarde

0702 00 00

MA

74,6

TN

108,2

TR

125,9

ZZ

102,9

0707 00 05

AL

65,0

EG

158,2

TR

126,3

ZZ

116,5

0709 93 10

TR

135,7

ZZ

135,7

0805 10 20

EG

51,2

IL

71,8

MA

60,7

TN

67,7

TR

72,9

ZZ

64,9

0805 50 10

TR

97,0

ZA

116,4

ZZ

106,7

0808 10 80

AR

116,6

BR

98,6

CL

121,1

CN

76,2

MK

30,3

NZ

142,8

US

202,7

ZA

108,8

ZZ

112,1


(1)  Landennomenclatuur vastgesteld bij Verordening (EG) nr. 1833/2006 van de Commissie (PB L 354 van 14.12.2006, blz. 19). De code „ZZ” staat voor „overige oorsprong”.


4.5.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 123/10


UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 411/2013 VAN DE COMMISSIE

van 3 mei 2013

tot vaststelling van de toewijzingscoëfficiënt die moet worden toegepast op de invoercertificaataanvragen voor olijfolie die zijn ingediend op 29 en 30 april 2013 in het kader van het tariefcontingent voor Tunesië en houdende schorsing van de afgifte van invoercertificaten voor de maand mei 2013

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad van 22 oktober 2007 houdende een gemeenschappelijke ordening van de landbouwmarkten en specifieke bepalingen voor een aantal landbouwproducten („integrale-GMO-verordening”) (1),

Gezien Verordening (EG) nr. 1301/2006 van de Commissie van 31 augustus 2006 houdende gemeenschappelijke voorschriften voor het beheer van door middel van een stelsel van invoercertificaten beheerde invoertariefcontingenten voor landbouwproducten (2), en met name artikel 7, lid 2,

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Bij artikel 3, leden 1 en 2, van Protocol nr. 1 (3) bij de Euro-mediterrane Overeenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Tunesië, anderzijds (4), is een tariefcontingent, tegen nulrecht, geopend voor de invoer van geheel in Tunesië verkregen en rechtstreeks van dit land naar de Europese Unie vervoerde ruwe olijfolie van de GN-codes 1509 10 10 en 1509 10 90, binnen een per jaar vastgestelde maximumhoeveelheid.

(2)

In artikel 2, lid 2, van Verordening (EG) nr. 1918/2006 van de Commissie van 20 december 2006 inzake de opening en de wijze van beheer van een tariefcontingent voor olijfolie van oorsprong uit Tunesië (5) is voorzien in maandelijkse maximumhoeveelheden waarvoor invoercertificaten mogen worden afgegeven.

(3)

Overeenkomstig artikel 3, lid 1, van Verordening (EG) nr. 1918/2006 zijn bij de bevoegde autoriteiten invoercertificaataanvragen ingediend voor een hoeveelheid die het in artikel 2, lid 2, van die verordening voor de maand mei vastgestelde maximum overschrijdt.

(4)

De Commissie moet derhalve een toewijzingscoëfficiënt vaststellen voor de afgifte van de invoercertificaten naar rato van de beschikbare hoeveelheid.

(5)

Aangezien de voor de maand mei vastgestelde maximumhoeveelheid is bereikt, mogen voor de betrokken maand geen invoercertificaten meer worden afgegeven,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Op de invoercertificaataanvragen die op 29 en 30 april 2013 zijn ingediend overeenkomstig artikel 3, lid 1, van Verordening (EG) nr. 1918/2006, wordt een toewijzingscoëfficiënt van 61,061322 % toegepast.

De afgifte van invoercertificaten voor hoeveelheden die zijn gevraagd met ingang van 6 mei 2013 wordt geschorst voor de maand mei 2013.

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op 4 mei 2013.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 3 mei 2013.

Voor de Commissie, namens de voorzitter,

Jerzy PLEWA

Directeur-generaal Landbouw en Plattelandsontwikkeling


(1)  PB L 299 van 16.11.2007, blz. 1.

(2)  PB L 238 van 1.9.2006, blz. 13.

(3)  PB L 97 van 30.3.1998, blz. 57.

(4)  PB L 97 van 30.3.1998, blz. 2.

(5)  PB L 365 van 21.12.2006, blz. 84.


BESLUITEN

4.5.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 123/11


UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE

van 2 mei 2013

houdende onttrekking aan EU-financiering van bepaalde uitgaven die de lidstaten hebben verricht in het kader van het Europees Oriëntatie- en Garantiefonds voor de Landbouw (EOGFL), afdeling Garantie, in het kader van het Europees Landbouwgarantiefonds (ELGF) of in het kader van het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling (Elfpo)

(Kennisgeving geschied onder nummer C(2013) 2436)

(Slechts de teksten in de Duitse, de Engelse, de Franse, de Griekse, de Hongaarse, de Litouwse, de Maltese, de Nederlandse, de Poolse, de Portugese, de Sloveense, de Slowaakse, de Spaanse en de Tsjechische taal zijn authentiek)

(2013/214/EU)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 1258/1999 van de Raad van 17 mei 1999 betreffende de financiering van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (1), en met name artikel 7, lid 4,

Gezien Verordening (EG) nr. 1290/2005 van de Raad van 21 juni 2005 betreffende de financiering van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (2), en met name de artikelen 30 en 31,

Na raadpleging van het Comité voor de landbouwfondsen,

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

In artikel 7, lid 4, van Verordening (EG) nr. 1258/1999 en artikel 31 van Verordening (EG) nr. 1290/2005 is bepaald dat de Commissie de nodige verificaties verricht, de resultaten daarvan aan de lidstaten meedeelt, kennis neemt van de door de lidstaten gemaakte opmerkingen, bilaterale besprekingen initieert om met de betrokken lidstaten overeenstemming te bereiken en haar conclusies formeel aan deze laatste meedeelt.

(2)

De lidstaten hebben de gelegenheid gekregen een verzoek tot inleiding van een bemiddelingsprocedure in te dienen. Van deze mogelijkheid is in sommige gevallen gebruikgemaakt en de verslagen met de bevindingen zijn door de Commissie onderzocht.

(3)

Op grond van Verordening (EG) nr. 1258/1999 en Verordening (EG) nr. 1290/2005 mogen uitsluitend landbouwuitgaven worden gefinancierd die zijn verricht op een wijze die niet in strijd is met de EU-voorschriften.

(4)

Uit de verrichte verificaties, de resultaten van de bilaterale besprekingen en de bemiddelingsprocedures is gebleken dat een deel van de door de lidstaten gedeclareerde uitgaven niet aan deze voorwaarde voldoet en derhalve niet uit het EOGFL, afdeling Garantie, het ELGF of het Elfpo kan worden gefinancierd.

(5)

Aangegeven moet worden welke bedragen niet als ten laste van het EOGFL, afdeling Garantie, het ELGF of het Elfpo worden erkend. Het gaat daarbij niet om uitgaven die zijn gedaan vóór de periode van 24 maanden die voorafging aan het tijdstip waarop de Commissie de resultaten van de verificaties schriftelijk aan de lidstaten heeft meegedeeld.

(6)

Voor de gevallen waarop het onderhavige besluit betrekking heeft, heeft de Commissie de lidstaten in een syntheseverslag de raming meegedeeld van de uitgaven die aan financiering moeten worden onttrokken omdat zij niet overeenkomstig de EU-voorschriften zijn verricht.

(7)

Met dit besluit wordt niet vooruitgelopen op de financiële consequenties die de Commissie zou kunnen trekken uit arresten van de Europese gerechtelijke instanties in zaken die op 1 februari 2013 aanhangig waren en aangelegenheden betreffen waarop dit besluit betrekking heeft,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

De in de bijlage vermelde uitgaven van erkende betaalorganen van de lidstaten die ten laste van het EOGFL, afdeling Garantie, het ELGF of het Elfpo zijn gedeclareerd, worden aan EU-financiering onttrokken omdat zij niet overeenkomstig de EU-voorschriften zijn verricht.

Artikel 2

Dit besluit is gericht tot het Koninkrijk België, de Tsjechische Republiek, de Bondsrepubliek Duitsland, Ierland, de Helleense Republiek, het Koninkrijk Spanje, de Republiek Litouwen, de Republiek Hongarije, de Republiek Malta, de Republiek Polen, de Portugese Republiek, de Sloveense Republiek, de Slowaakse Republiek en het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

Gedaan te Brussel, 2 mei 2013.

Voor de Commissie

Dacian CIOLOȘ

Lid van de Commissie


(1)  PB L 160 van 26.6.1999, blz. 103.

(2)  PB L 209 van 11.8.2005, blz. 1.


BIJLAGE

LS

Maatregel

Begrotings- jaar

Reden

Type

%

Valuta

Bedrag

Reeds afgetrokken

Nog in te vorderen

BEGROTINGSPOST 6701

BE

Financiële audit — Overschrijding

2011

Overschrijding van de maxima

EENMALIG

 

EUR

– 595 061,63

0,00

– 595 061,63

TOTAAL BE

EUR

– 595 061,63

0,00

– 595 061,63

CZ

Financiële audit — Overschrijding

2010

Overschrijding van de financiële maxima

EENMALIG

 

EUR

–26 676,47

0,00

–26 676,47

TOTAAL CZ

EUR

–26 676,47

0,00

–26 676,47

DE

Goedkeuring van de rekeningen — Financiële goedkeuring

2009

Materiële fout in de debiteurenpopulatie

EENMALIG

 

EUR

–63 112,38

0,00

–63 112,38

TOTAAL DE

EUR

–63 112,38

0,00

–63 112,38

ES

Overige rechtstreekse steun — Runderen

2008

Te laag percentage controles ter plaatse tijdens de aanhoudperiode voor de zoogkoeienpremie

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

– 167 971,02

0,00

– 167 971,02

ES

Overige rechtstreekse steun — Ooien en geiten

2008

Minimumpercentage controles ter plaatse tijdens de aanhoudperiode niet gehaald

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

–11 498,80

0,00

–11 498,80

ES

Overige rechtstreekse steun — Ooien en geiten

2009

Minimumpercentage controles ter plaatse tijdens de aanhoudperiode niet gehaald

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

–68,10

0,00

–68,10

ES

Overige rechtstreekse steun — Runderen

2009

Te laag percentage controles ter plaatse tijdens de aanhoudperiode voor de zoogkoeienpremie

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

– 807,40

0,00

– 807,40

ES

Andere rechtstreekse steun — Art. 69 van Verordening (EG) nr. 1782/2003 — Alleen schapen en runderen

2009

Foute toepassing van sancties voor art. 69 — betalingen voor zoogkoeien

EENMALIG

 

EUR

–14 942,25

0,00

–14 942,25

ES

Overige rechtstreekse steun — Runderen

2010

Te laag percentage controles ter plaatse tijdens de aanhoudperiode voor de zoogkoeienpremie

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

– 349,10

0,00

– 349,10

ES

Randvoorwaarden

2007

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2006

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

– 278 566,12

–15,91

– 278 550,21

ES

Randvoorwaarden

2007

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2006

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

10,62

0,00

10,62

ES

Randvoorwaarden

2008

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2006

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

69,80

0,01

69,79

ES

Randvoorwaarden

2008

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2007

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

– 455 159,79

–16,40

– 455 143,39

ES

Randvoorwaarden

2008

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2006

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

7,84

0,00

7,84

ES

Randvoorwaarden

2008

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2007

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

46,11

0,00

46,11

ES

Randvoorwaarden

2009

Gedeeltelijke toepassing opzettelijkheid, gedeeltelijke dekking van 1 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseis, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2008

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

– 193 420,77

–64,19

– 193 356,58

ES

Randvoorwaarden

2009

Gedeeltelijke toepassing opzettelijkheid, gedeeltelijke dekking van 1 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseis, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2008

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

21,10

0,00

21,10

ES

Randvoorwaarden

2009

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2006

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

– 315,09

0,00

– 315,09

ES

Randvoorwaarden

2009

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2007

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–1 230,99

0,00

–1 230,99

ES

Randvoorwaarden

2009

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2007

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

15,27

0,00

15,27

ES

Randvoorwaarden

2009

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2006

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

11,26

0,00

11,26

ES

Randvoorwaarden

2009

Systematisch gebruik van 1 %-sanctie, kalenderjaar 2008

EENMALIG

 

EUR

–32 093,42

0,00

–32 093,42

ES

Randvoorwaarden

2010

Gedeeltelijke toepassing opzettelijkheid, gedeeltelijke dekking van 1 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseis, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2008

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

–9,74

0,00

–9,74

ES

Randvoorwaarden

2010

Gedeeltelijke toepassing opzettelijkheid, gedeeltelijke dekking van 1 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseis, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2008

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

8,14

0,00

8,14

ES

Randvoorwaarden

2010

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2007

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–32,98

0,00

–32,98

ES

Randvoorwaarden

2011

Gedeeltelijke toepassing opzettelijkheid, gedeeltelijke dekking van 1 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseis, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2008

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

–53,05

0,00

–53,05

TOTAAL ES

EUR

–1 156 328,48

–96,49

–1 156 231,99

GB

Vleespremies — Runderen

2004

Identificatie dieren alleen met beheersoormerken; geen reactie via verhoging van aantal controles ter plaatse; controles ter plaatse vaak meer dan 48 u van tevoren aangekondigd

FORFAITAIR

5,00 %

GBP

–3 740 792,02

0,00

–3 740 792,02

GB

Vleespremies — Runderen

2004

Ontoereikende toepassing van het concept „kennelijke fout”

EENMALIG

 

GBP

– 574 250,30

0,00

– 574 250,30

GB

Vleespremies — Runderen

2005

Identificatie dieren alleen met beheersoormerken; geen reactie via verhoging van aantal controles ter plaatse; controles ter plaatse vaak meer dan 48 u van tevoren aangekondigd

FORFAITAIR

5,00 %

GBP

–4 114 103,86

0,00

–4 114 103,86

GB

Vleespremies — Runderen

2005

Ontoereikende toepassing van het concept „kennelijke fout”

EENMALIG

 

GBP

– 432 462,11

0,00

– 432 462,11

GB

Vleespremies — Runderen

2006

Identificatie dieren alleen met beheersoormerken; geen reactie via verhoging van aantal controles ter plaatse; controles ter plaatse vaak meer dan 48 u van tevoren aangekondigd

FORFAITAIR

5,00 %

GBP

–18 601,72

0,00

–18 601,72

GB

Vleespremies — Runderen

2006

Ontoereikende toepassing van het concept "kennelijke fout"

EENMALIG

 

GBP

–1 660,87

0,00

–1 660,87

GB

Financiële audit — Te late betalingen en niet-naleving van betalingstermijnen

2011

Te late betalingen

EENMALIG

 

EUR

0,00

– 277 450,62

277 450,62

GB

Financiële audit — Te late betalingen en niet-naleving van betalingstermijnen

2011

Te late betalingen

EENMALIG

 

EUR

–47 756,85

–47 756,85

0,00

GB

Financiële audit — Overschrijding

2011

Overschrijding van het maximum

EENMALIG

 

EUR

–3 590,98

–3 590,98

0,00

GB

Financiële audit — Te late betalingen en niet-naleving van betalingstermijnen

2011

Te late betalingen

EENMALIG

 

EUR

– 270 356,10

– 270 356,10

0,00

TOTAAL GB

GBP

–8 881 870,88

0,00

–8 881 870,88

TOTAAL GB

EUR

– 321 703,93

– 599 154,55

277 450,62

GR

Overige rechtstreekse steun — Verwerkte producten op basis van krenten en rozijnen (andere maatregelen)

2008

Niet-conforme verlaging van de minimumopbrengst voor krenten en rozijnen

EENMALIG

 

EUR

–83 614 255,41

0,00

–83 614 255,41

GR

Overige rechtstreekse steun — Verwerkte producten op basis van krenten en rozijnen (andere maatregelen)

2009

Niet-conforme verlaging van de minimumopbrengst voor krenten en rozijnen

EENMALIG

 

EUR

885,19

0,00

885,19

GR

Overige rechtstreekse steun — Runderen

2005

Tekortkomingen in de controles ter plaatse, vertraagde bijwerking van I&R-databank (aanvraagjaar 2004)

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–4 768 967,30

–71 456,42

–4 697 510,88

GR

Overige rechtstreekse steun — Runderen

2006

Tekortkomingen in de controles ter plaatse, vertraagde bijwerking van I&R-databank (aanvraagjaar 2004)

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–68,56

0,00

–68,56

GR

Overige rechtstreekse steun — Runderen

2006

Tekortkomingen in de controles ter plaatse, vertraagde bijwerking van I&R-databank (aanvraagjaar 2005)

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–4 726 636,37

– 431 325,20

–4 295 311,17

GR

Overige rechtstreekse steun — Runderen

2007

Tekortkomingen in de controles ter plaatse, vertraagde bijwerking van I&R-databank (aanvraagjaar 2004)

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–2,53

0,00

–2,53

GR

Overige rechtstreekse steun — Runderen

2008

Tekortkomingen in de controles ter plaatse, vertraagde bijwerking van I&R-databank (aanvraagjaar 2004)

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

129 970,98

0,00

129 970,98

GR

Overige rechtstreekse steun — Runderen

2008

Tekortkomingen in de controles ter plaatse, vertraagde bijwerking van I&R-databank (aanvraagjaar 2005)

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–28 893,72

– 586,21

–28 307,51

GR

Overige rechtstreekse steun — Runderen

2009

Tekortkomingen in de controles ter plaatse, vertraagde bijwerking van I&R-databank (aanvraagjaar 2005)

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–8 325,21

0,00

–8 325,21

GR

Overige rechtstreekse steun — Ooien en geiten

2006

Tekortkomingen in het bedrijfsregister en de controles ter plaatse (aanvraagjaar 2005)

FORFAITAIR

10,00 %

EUR

–23 930 463,40

–71 791,38

–23 858 672,02

GR

Overige rechtstreekse steun — Ooien en geiten

2006

Betalingen aan aanvragers met minder dan tien quotumrechten (aanvraagjaar 2005)

EENMALIG

 

EUR

–12 269,39

–1 226,94

–11 042,45

GR

Overige rechtstreekse steun — Ooien en geiten

2007

Tekortkomingen in het bedrijfsregister en de controles ter plaatse (aanvraagjaar 2005)

FORFAITAIR

10,00 %

EUR

–9 671,15

–29,01

–9 642,14

GR

Overige rechtstreekse steun — Ooien en geiten

2008

Tekortkomingen in het bedrijfsregister en de controles ter plaatse (aanvraagjaar 2005)

FORFAITAIR

10,00 %

EUR

–1 753,01

0,00

–1 753,01

GR

Overige rechtstreekse steun — Ooien en geiten

2009

Tekortkomingen in het bedrijfsregister en de controles ter plaatse (aanvraagjaar 2005)

FORFAITAIR

10,00 %

EUR

–2 110,56

0,00

–2 110,56

TOTAAL GR

EUR

– 116 972 560,44

– 576 415,16

– 116 396 145,28

HU

Financiële audit — Overschrijding

2011

Overschrijding van de maxima

EENMALIG

 

EUR

– 575,13

– 575,13

0,00

TOTAAL HU

EUR

– 575,13

– 575,13

0,00

IE

Randvoorwaarden

2007

Twee ontbrekende GLMC's, bouwland, kalenderjaar 2006

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

– 345 152,32

0,00

– 345 152,32

IE

Randvoorwaarden

2007

Gevallen van niet-naleving zonder sanctie, kalenderjaar 2006

EENMALIG

 

EUR

– 167 997,40

0,00

– 167 997,40

IE

Randvoorwaarden

2008

Twee ontbrekende GLMC's, bouwland, kalenderjaar 2007

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

– 588 528,41

0,00

– 588 528,41

IE

Randvoorwaarden

2008

Gevallen van niet-naleving zonder sanctie, kalenderjaar 2007

EENMALIG

 

EUR

– 139 818,63

0,00

– 139 818,63

IE

Randvoorwaarden

2009

Twee ontbrekende GLMC's, bouwland, kalenderjaar 2008

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

– 657 665,13

0,00

– 657 665,13

TOTAAL IE

EUR

–1 899 161,89

0,00

–1 899 161,89

MT

Toeslagrechten

2008

Tekortkomingen bij vaststelling toeslagrechten

EENMALIG

 

EUR

–55 495,24

– 277,48

–55 217,76

MT

Toeslagrechten

2009

Tekortkomingen bij vaststelling toeslagrechten

EENMALIG

 

EUR

–28 426,43

– 142,14

–28 284,29

MT

Toeslagrechten

2010

Tekortkomingen bij vaststelling toeslagrechten

EENMALIG

 

EUR

–7 763,34

–38,82

–7 724,52

TOTAAL MT

EUR

–91 685,01

– 458,44

–91 226,57

PL

Goedkeuring van de rekeningen — Financiële goedkeuring

2010

Terugvorderingen niet geboekt

EENMALIG

 

PLN

–4 462,70

0,00

–4 462,70

PL

Goedkeuring van de rekeningen — Financiële goedkeuring

2010

Terugvorderingen niet geboekt

EENMALIG

 

PLN

–90 495,14

0,00

–90 495,14

TOTAAL PL

PLN

–94 957,84

0,00

–94 957,84

PT

Uitvoerrestituties — Overige

2006

Tekortkomingen bij selectie van uitvoeraangiften met het oog op fysieke controles

EENMALIG

 

EUR

–3 156,84

0,00

–3 156,84

PT

Uitvoerrestituties — Overige

2007

Tekortkomingen bij selectie van uitvoeraangiften met het oog op fysieke controles

EENMALIG

 

EUR

–17 242,40

0,00

–17 242,40

PT

Uitvoerrestituties — Overige

2008

Tekortkomingen bij selectie van uitvoeraangiften met het oog op fysieke controles

EENMALIG

 

EUR

–10 585,11

0,00

–10 585,11

TOTAAL PT

EUR

–30 984,35

0,00

–30 984,35

SI

Goedkeuring van de rekeningen — Financiële goedkeuring

2008

Correctie foute toewijzing financiële correctie m.b.t. het ELFPO in Besluit 2012/336/EU

EENMALIG

 

EUR

–6 010,62

0,00

–6 010,62

TOTAAL SI

EUR

–6 010,62

0,00

–6 010,62

6701 TOTAAL

GBP

–8 881 870,88

0,00

–8 881 870,88

6701 TOTAAL

PLN

–94 957,84

0,00

–94 957,84

6701 TOTAAL

EUR

– 121 163 860,33

–1 176 699,77

– 119 987 160,56

 

BEGROTINGSPOST: 05 07 01 07

GR

 

 

Terugbetaling na uitspraak in zaak T-158/09

EENMALIG

 

EUR

820 821,99

0,00

820 821,99

TOTAAL GR

EUR

820 821,99

0,00

820 821,99

05 07 01 07 TOTAAL

EUR

820 821,99

0,00

820 821,99

 

BEGROTINGSPOST: 6500

PL

Goedkeuring van de rekeningen — Financiële goedkeuring

2010

Terugvorderingen voor OIPI niet geboekt

EENMALIG

 

EUR

– 464 767,83

0,00

– 464 767,83

PL

Plattelandsontwikkeling — Overgangsinstrument

2007

Tekortkomingen in controles van de initiële aanvraag en in de goedkeuring van het bedrijfsplan

FORFAITAIR

10,00 %

EUR

–2 624 539,65

0,00

–2 624 539,65

PL

Plattelandsontwikkeling — Overgangsinstrument

2007

Tekortkomingen in controles van de initiële aanvraag en in de goedkeuring van het bedrijfsplan

GEËXTRAPOLEERD

 

EUR

–3 243 813,05

0,00

–3 243 813,05

PL

Plattelandsontwikkeling — Overgangsinstrument

2008

Tekortkomingen in controles van de initiële aanvraag en in de goedkeuring van het bedrijfsplan

FORFAITAIR

10,00 %

EUR

–1 153 939,94

0,00

–1 153 939,94

PL

Plattelandsontwikkeling — Overgangsinstrument

2008

Tekortkomingen in controles van de initiële aanvraag en in de goedkeuring van het bedrijfsplan

GEËXTRAPOLEERD

 

EUR

–1 426 217,90

0,00

–1 426 217,90

PL

Plattelandsontwikkeling — Overgangsinstrument

2009

Tekortkomingen in controles van de initiële aanvraag en in de goedkeuring van het bedrijfsplan

FORFAITAIR

10,00 %

EUR

69 646,57

0,00

69 646,57

PL

Plattelandsontwikkeling — Overgangsinstrument

2009

Tekortkomingen in controles van de initiële aanvraag en in de goedkeuring van het bedrijfsplan

GEËXTRAPOLEERD

 

EUR

86 080,03

0,00

86 080,03

TOTAAL PL

EUR

–8 757 551,77

0,00

–8 757 551,77

6500 TOTAAL

EUR

–8 757 551,77

0,00

–8 757 551,77

 

BEGROTINGSPOST: 6711

DE

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Geen 100 % controle van de percelen voor agromilieumaatregelen

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

–1 953,69

0,00

–1 953,69

DE

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2010

Geen 100 % controle van de percelen voor agromilieumaatregelen

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

– 338 482,03

0,00

– 338 482,03

DE

Goedkeuring van de rekeningen — Financiële goedkeuring

2009

Meest waarschijnlijke fout — correctie voor de niet-GBCS-populatie van het ELFPO

EENMALIG

 

EUR

– 171 305,80

0,00

– 171 305,80

DE

Goedkeuring van de rekeningen — Financiële goedkeuring

2009

Meest waarschijnlijke fout — correctie voor de niet-GBCS-populatie van het ELFPO en correctie bijlage III

EENMALIG

 

EUR

– 700 856,93

0,00

– 700 856,93

TOTAAL DE

EUR

–1 212 598,45

0,00

–1 212 598,45

ES

Randvoorwaarden

2007

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2007

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–0,58

0,00

–0,58

ES

Randvoorwaarden

2008

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2007

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–20 558,89

0,00

–20 558,89

ES

Randvoorwaarden

2009

Gedeeltelijke toepassing opzettelijkheid, gedeeltelijke dekking van 1 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseis, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2008

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

–8 501,05

0,00

–8 501,05

ES

Randvoorwaarden

2009

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2007

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

– 551,07

0,00

– 551,07

ES

Randvoorwaarden

2010

Gedeeltelijke toepassing opzettelijkheid, gedeeltelijke dekking van 1 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseis, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2008

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

–83,31

0,00

–83,31

ES

Randvoorwaarden

2010

Niet-conform sanctiesysteem, gedeeltelijke dekking van 2 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseisen, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2007

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–58,17

0,00

–58,17

ES

Randvoorwaarden

2011

Gedeeltelijke toepassing opzettelijkheid, gedeeltelijke dekking van 1 uit de regelgeving voortvloeiende beheerseis, 1 ontbrekende GLMC, kalenderjaar 2008

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

–88,59

0,00

–88,59

TOTAAL ES

EUR

–29 841,66

0,00

–29 841,66

GB

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2008

Tekortkomingen in de reikwijdte van controles ter plaatse, de controleerbaarheid en de risicoanalyse

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–1 928,36

–1 928,36

0,00

GB

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Tekortkomingen in de reikwijdte van controles ter plaatse, de controleerbaarheid en de risicoanalyse

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

– 820 649,49

– 819 434,95

–1 214,54

GB

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2010

Tekortkomingen in de reikwijdte van controles ter plaatse, de controleerbaarheid en de risicoanalyse

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–1 107 312,97

–1 107 270,18

–42,79

TOTAAL GB

EUR

–1 929 890,82

–1 928 633,49

–1 257,33

GR

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Tekortkomingen controles ter plaatse

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

– 959 020,82

0,00

– 959 020,82

GR

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Tekortkomingen controles ter plaatse

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–2 369 009,27

0,00

–2 369 009,27

GR

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2010

Tekortkomingen controles ter plaatse

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

– 992 833,01

0,00

– 992 833,01

GR

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2010

Tekortkomingen controles ter plaatse

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–1 854 231,39

0,00

–1 854 231,39

TOTAAL GR

EUR

–6 175 094,49

0,00

–6 175 094,49

LT

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2008

Tekortkomingen in de controles ter plaatse: controles van verbintenissen en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

– 192 017,09

0,00

– 192 017,09

LT

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2008

Tekortkomingen in de controles ter plaatse van een subsidiabiliteitscriterium

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–82 671,20

0,00

–82 671,20

LT

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Tekortkomingen in de controles ter plaatse: aantal gecontroleerde percelen

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

–78 104,23

0,00

–78 104,23

LT

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Tekortkomingen in de controles ter plaatse van een subsidiabiliteitscriterium

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–77 995,30

0,00

–77 995,30

LT

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Tekortkomingen in de controles ter plaatse: controles van verbintenissen en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–1 388 259,62

0,00

–1 388 259,62

LT

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2010

Tekortkomingen in de controles ter plaatse: aantal gecontroleerde percelen

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

– 156 283,74

0,00

– 156 283,74

LT

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2010

Tekortkomingen in de controles ter plaatse: controles van verbintenissen en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–1 473 178,82

0,00

–1 473 178,82

TOTAAL LT

EUR

–3 448 510,00

0,00

–3 448 510,00

PL

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 1 - maatregelen met eenmalige steun (2007-2013)

2008

Tekortkomingen in controles van de initiële aanvraag en in de goedkeuring van het bedrijfsplan

FORFAITAIR

10,00 %

EUR

–12 142 330,51

0,00

–12 142 330,51

PL

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 1 - maatregelen met eenmalige steun (2007-2013)

2008

Tekortkomingen in controles van de initiële aanvraag en in de goedkeuring van het bedrijfsplan

GEËXTRAPOLEERD

 

EUR

–15 007 374,79

0,00

–15 007 374,79

PL

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 1 - maatregelen met eenmalige steun (2007-2013)

2009

Tekortkomingen in controles van de initiële aanvraag en in de goedkeuring van het bedrijfsplan

FORFAITAIR

10,00 %

EUR

–9 619 133,12

0,00

–9 619 133,12

PL

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 1 - maatregelen met eenmalige steun (2007-2013)

2009

Tekortkomingen in controles van de initiële aanvraag en in de goedkeuring van het bedrijfsplan

GEËXTRAPOLEERD

 

EUR

–11 888 816,22

0,00

–11 888 816,22

PL

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 1 — maatregelen met eenmalige steun (2007-2013)

2010

Tekortkomingen in controles van de initiële aanvraag en in de goedkeuring van het bedrijfsplan

FORFAITAIR

10,00 %

EUR

–10 265 369,46

0,00

–10 265 369,46

PL

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 1 — maatregelen met eenmalige steun (2007-2013)

2010

Tekortkomingen in controles van de initiële aanvraag en in de goedkeuring van het bedrijfsplan

GEËXTRAPOLEERD

 

EUR

–12 687 535,29

0,00

–12 687 535,29

PL

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Geen 100 % controle van de percelen voor agromilieumaatregelen

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

– 558 083,72

0,00

– 558 083,72

PL

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Tekortkomingen in het sanctiesysteem voor submaatregel 7 van de agromilieumaatregel

EENMALIG

 

EUR

– 128 160,62

0,00

– 128 160,62

PL

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2010

Geen 100 % controle van de percelen voor agromilieumaatregelen

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

–1 235 465,50

0,00

–1 235 465,50

PL

Goedkeuring van de rekeningen - Financiële goedkeuring

2010

Terugvorderingen niet geboekt

EENMALIG

 

EUR

– 192 783,22

0,00

– 192 783,22

TOTAAL PL

EUR

–73 725 052,45

0,00

–73 725 052,45

SI

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Tekortkomingen in de administratieve controles

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

– 172 157,18

0,00

– 172 157,18

SI

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Geen kruiscontroles met de databank voor de beoordeling van de veebezetting

EENMALIG

 

EUR

– 148 151,34

0,00

– 148 151,34

SI

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2010

Tekortkomingen in de administratieve controles

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

– 148 762,78

0,00

– 148 762,78

SI

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2010

Geen kruiscontroles met de databank voor de beoordeling van de veebezetting

EENMALIG

 

EUR

–84 932,61

0,00

–84 932,61

SI

Goedkeuring van de rekeningen — Financiële goedkeuring

2008

Terugbetaling n.a.v. correctie foute toewijzing financiële correctie m.b.t. het ELFPO in Besluit 2012/336/EU

EENMALIG

 

EUR

6 010,62

0,00

6 010,62

TOTAAL SI

EUR

– 547 993,29

0,00

– 547 993,29

SK

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Gebrekkig getimede controles ter plaatse voor de biologische landbouw

FORFAITAIR

2,00 %

EUR

–28 024,87

0,00

–28 024,87

SK

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Gebrekkig getimede controles ter plaatse

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

– 559 889,71

0,00

– 559 889,71

SK

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Gebrek aan controles voor verificatie van de dieren

EENMALIG

 

EUR

– 547 079,42

0,00

– 547 079,42

SK

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, oppervlaktegebonden maatregelen)

2010

Gebrekkig getimede controles ter plaatse

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

–3 641,64

0,00

–3 641,64

SK

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, andere dan oppervlaktegebonden maatregelen)

2009

Gebrekkige controle van de minimumnormen voor dierenwelzijn

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

– 176 405,60

0,00

– 176 405,60

SK

Plattelandsontwikkeling ELFPO-as 2 (2007-2013, andere dan oppervlaktegebonden maatregelen)

2010

Gebrekkige controle van de minimumnormen voor dierenwelzijn

FORFAITAIR

5,00 %

EUR

– 224 457,67

0,00

– 224 457,67

SK

Goedkeuring van de rekeningen — Financiële goedkeuring

2010

Financiële fout in de ELFPO-rekeningen

EENMALIG

 

EUR

–1 764 408,41

0,00

–1 764 408,41

TOTAAL SK

EUR

–3 303 907,32

0,00

–3 303 907,32

6711 TOTAAL

EUR

–90 372 888,48

–1 928 633,49

–88 444 254,99


REGLEMENTEN VAN ORDE EN REGLEMENTEN VOOR DE PROCESVOERING

4.5.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 123/27


Herziening van het reglement van orde van het Comité van de Regio's

Het Comité van de Regio's heeft ter gelegenheid van zijn 99e zitting op 1 februari 2013 besloten om artikel 29 van zijn reglement van orde, dat op 3 december 2009 krachtens artikel 306, tweede alinea, van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie werd goedgekeurd, te vervangen door het als volgt luidende artikel:

Artikel 29 —   Samenstelling van het Bureau

Het Bureau bestaat uit:

a)

de voorzitter;

b)

de eerste vicevoorzitter;

c)

één vicevoorzitter per lidstaat;

d)

28 overige leden;

e)

de fractievoorzitters.

De zetels in het Bureau worden als volgt verdeeld over de nationale delegaties, waarbij de voorzitter, de eerste vicevoorzitter en de fractievoorzitters buiten beschouwing worden gelaten:

drie zetels voor Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Polen en het Verenigd Koninkrijk;

twee zetels voor België, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Ierland, Griekenland, Litouwen, Hongarije, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Slowakije, Finland en Zweden;

één zetel voor Estland, Cyprus, Letland, Luxemburg, Malta en Slovenië.”.

Dit besluit wordt van kracht onder voorbehoud van de inwerkingtreding van het Verdrag houdende toetreding van de Republiek Kroatië tot de Europese Unie op 1 juli 2013 en het tijdstip van die toetreding.


Rectificaties

4.5.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 123/28


Rectificatie van Uitvoeringsbesluit 2013/185/GBVB van de Raad van 22 april 2013 houdende uitvoering van Besluit 2012/739/GBVB betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië

( Publicatieblad van de Europese Unie L 111 van 23 april 2013 )

Bladzijde 81, bijlage, 36e vermelding, kolom „Naam”:

in plaats van:

„Nizar (Image) Al-Assad (Image) (ook bekend als Al-Assaad, Al-Assad, Al-Asaad)”,

te lezen:

„Nizar Al-Assad (Image)”

Bladzijde 81, bijlage, 36e vermelding, kolom „Identificatiegegevens”:

in plaats van:

„Voorheen hoofd van de „Nizar Oilfield Supplies” ”,

te lezen:

„Neef van Bashar Al-Assad; voorheen hoofd van de „Nizar Oilfield Supplies” ”.


4.5.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 123/28


Rectificatie van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 363/2013 van de Raad van 22 april 2013 houdende uitvoering van Verordening (EU) nr. 36/2012 betreffende beperkende maatregelen in het licht van de situatie in Syrië

( Publicatieblad van de Europese Unie L 111 van 23 april 2013 )

Bladzijde 5, bijlage, 36e vermelding, kolom „Naam”:

in plaats van:

„Nizar (Image) Al-Assad (Image) (ook bekend als Al-Assaad, Al-Assad, Al-Asaad)”,

te lezen:

„Nizar Al-Assad (Image)”.

Bladzijde 5, bijlage, 36e vermelding, kolom „Identificatiegegevens”:

in plaats van:

„Voorheen hoofd van de „Nizar Oilfield Supplies” ”,

te lezen:

„Neef van Bashar Al-Assad; voorheen hoofd van de „Nizar Oilfield Supplies” ”.


4.5.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 123/s3


BERICHT AAN DE LEZER

Verordening (EU) nr. 216/2013 van de Raad van 7 maart 2013 betreffende de elektronische publicatie van het Publicatieblad van de Europese Unie

Overeenkomstig Verordening (EU) nr. 216/2013 van de Raad van 7 maart 2013 betreffende de elektronische publicatie van het Publicatieblad van de Europese Unie (PB L 69 van 13.3.2013, blz. 1) zal, met ingang van 1 juli 2013, enkel de elektronische editie van het Publicatieblad authentiek zijn en rechtsgevolgen hebben.

Indien het door onvoorziene en uitzonderlijke omstandigheden niet mogelijk is de elektronische editie van het Publicatieblad te publiceren, zal de gedrukte editie authentiek zijn en rechtsgevolgen hebben overeenkomstig de bepalingen van artikel 3 van Verordening (EU) nr. 216/2013.