ISSN 1977-0758

doi:10.3000/19770758.L_2013.101.nld

Publicatieblad

van de Europese Unie

L 101

European flag  

Uitgave in de Nederlandse taal

Wetgeving

56e jaargang
10 april 2013


Inhoud

 

II   Niet-wetgevingshandelingen

Bladzijde

 

 

VERORDENINGEN

 

*

Verordening (EU) nr. 322/2013 van de Commissie van 9 april 2013 tot opening van een onderzoek naar de mogelijke ontwijking van de bij Uitvoeringsverordening (EU) nr. 791/2011 van de Raad ingestelde antidumpingmaatregelen ten aanzien van de invoer van bepaalde open weefsels van glasvezels, van oorsprong uit de Volksrepubliek China door de invoer van bepaalde open weefsels van glasvezels, verzonden uit India en Indonesië, al dan niet aangegeven als van oorsprong uit India en Indonesië, en tot registratie van deze invoer

1

 

*

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 323/2013 van de Commissie van 9 april 2013 tot toevoeging van bepaalde hoeveelheden die in 2012 op grond van artikel 4, lid 2, van Verordening (EG) nr. 847/96 van de Raad zijn ingehouden, aan de visserijquota van 2013

5

 

 

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 324/2013 van de Commissie van 9 april 2013 tot vaststelling van de forfaitaire invoerwaarden voor de bepaling van de invoerprijs van bepaalde groenten en fruit

27

 

 

BESLUITEN

 

 

2013/173/EU

 

*

Besluit van de Commissie van 8 april 2013 betreffende de door Denemarken overeenkomstig artikel 11 van Richtlijn 2006/42/EG van het Europees Parlement en de Raad genomen maatregel om een type multifunctionele grondverzetmachines te verbieden (Kennisgeving geschied onder nummer C(2013) 1874)  ( 1 )

29

 

 

2013/174/EU

 

*

Uitvoeringsbesluit van de Commissie van 8 april 2013 tot vaststelling van de lijst van EU-inspecteurs overeenkomstig artikel 79, lid 1, van Verordening (EG) nr. 1224/2009 van de Raad (Kennisgeving geschied onder nummer C(2013) 1882)

31

 

 

2013/175/EU

 

*

Uitvoeringsbesluit van de Commissie van 8 april 2013 betreffende een bijdrage van de Unie voor 2013 in de financiering van een programma ter bestrijding van voor planten en plantaardige producten schadelijke organismen in de Franse overzeese departementen, op grond van Verordening (EG) nr. 247/2006 van de Raad (Kennisgeving geschied onder nummer C(2013) 1934)

48

 


 

(1)   Voor de EER relevante tekst

NL

Besluiten waarvan de titels mager zijn gedrukt, zijn besluiten van dagelijks beheer die in het kader van het landbouwbeleid zijn genomen en die in het algemeen een beperkte geldigheidsduur hebben.

Besluiten waarvan de titels vet zijn gedrukt en die worden voorafgegaan door een sterretje, zijn alle andere besluiten.


II Niet-wetgevingshandelingen

VERORDENINGEN

10.4.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 101/1


VERORDENING (EU) Nr. 322/2013 VAN DE COMMISSIE

van 9 april 2013

tot opening van een onderzoek naar de mogelijke ontwijking van de bij Uitvoeringsverordening (EU) nr. 791/2011 van de Raad ingestelde antidumpingmaatregelen ten aanzien van de invoer van bepaalde open weefsels van glasvezels, van oorsprong uit de Volksrepubliek China door de invoer van bepaalde open weefsels van glasvezels, verzonden uit India en Indonesië, al dan niet aangegeven als van oorsprong uit India en Indonesië, en tot registratie van deze invoer

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 1225/2009 van de Raad van 30 november 2009 betreffende beschermende maatregelen tegen invoer met dumping uit landen die geen lid zijn van de Europese Gemeenschap (1) („de basisverordening”), en met name artikel 13, lid 3, en artikel 14, lid 5,

Na raadpleging van het Raadgevend Comité overeenkomstig artikel 13, lid 3, en artikel 14, lid 5, van de basisverordening,

Overwegende hetgeen volgt:

A.   VERZOEK

(1)

De Europese Commissie („de Commissie”) heeft een verzoek ontvangen op grond van artikel 13, lid 3, en artikel 14, lid 5, van de basisverordening om een onderzoek in te stellen naar de mogelijke ontwijking van de antidumpingmaatregelen die zijn ingesteld ten aanzien van de invoer van bepaalde open weefsels van glasvezels, van oorsprong uit de Volksrepubliek China en om de invoer van bepaalde open weefsels van glasvezels, verzonden uit India en Indonesië, al dan niet aangegeven als van oorsprong uit India en Indonesië, te registreren.

(2)

Het verzoek is op 25 februari 2013 ingediend door Saint-Gobain Adfors CZ spol. s r. o., Tolnatext Fonalfeldolgozó, „Valmieras stikla šķiedra” AS en Vitrulan Technical Textiles GmbH, vier producenten van bepaalde open weefsels van glasvezels in de Unie.

B.   PRODUCT

(3)

Bij het bij de mogelijke ontwijking betrokken product gaat het om open weefsels van glasvezels, met een celgrootte van meer dan 1,8 mm in zowel lengte als breedte en met een gewicht van meer dan 35 g/m2, met uitzondering van glasvezelschijven, momenteel ingedeeld onder de GN-codes ex 7019 51 00 en ex 7019 59 00 (het „betrokken product”), van oorsprong uit de Volksrepubliek China.

(4)

Het onderzochte product is hetzelfde als het product dat in de vorige overweging is gedefinieerd, maar wordt verzonden uit India en Indonesië, al dan niet aangegeven als van oorsprong uit India en Indonesië, en is momenteel ingedeeld onder dezelfde GN-codes als het betrokken product (het „onderzochte product”).

C.   BESTAANDE MAATREGELEN

(5)

De thans geldende maatregelen die mogelijk worden ontweken, zijn antidumpingmaatregelen die zijn ingesteld bij Uitvoeringsverordening (EU) nr. 791/2011 van de Raad (2).

D.   MOTIVERING

(6)

Het verzoek bevat voldoende voorlopig bewijsmateriaal waaruit blijkt dat de antidumpingmaatregelen ten aanzien van de invoer van bepaalde open weefsels van glasvezels, van oorsprong uit de Volksrepubliek China worden ontweken door overlading via India en Indonesië.

(7)

Het ingediende voorlopige bewijsmateriaal is als volgt:

(8)

In het verzoek wordt aangetoond dat na de instelling van maatregelen ten aanzien van het betrokken product een grote verandering in de structuur van de uitvoer uit de Volksrepubliek China, India en Indonesië naar de Unie heeft plaatsgevonden en dat hiervoor afgezien van de instelling van het antidumpingrecht onvoldoende reden of economische rechtvaardiging bestaat.

(9)

Deze verandering lijkt voort te vloeien uit het feit dat bepaalde open weefsels van glasvezels, van oorsprong uit de Volksrepubliek China, die voor de Unie bestemd zijn, in India en Indonesië worden overgeladen.

(10)

Verder bevat het verzoek voldoende voorlopig bewijsmateriaal waaruit blijkt dat de corrigerende werking van de thans voor het betrokken product geldende antidumpingmaatregelen wordt ondermijnd, zowel wat de hoeveelheden als wat de prijzen betreft. In plaats van het betrokken product blijken aanzienlijke hoeveelheden van het onderzochte product te worden ingevoerd. Bovendien zijn er voldoende aanwijzingen dat de invoer van het onderzochte product plaatsvindt tegen prijzen die lager zijn dan de geen schade veroorzakende prijs die werd vastgesteld in het kader van het onderzoek dat tot de thans geldende maatregelen heeft geleid.

(11)

Ten slotte bevat het verzoek voldoende voorlopig bewijsmateriaal waaruit blijkt dat de prijzen van het onderzochte product dumpingprijzen zijn ten opzichte van de normale waarde die eerder voor het betrokken product is vastgesteld.

(12)

Indien bij het onderzoek blijkt dat ontwijking, als bedoeld in artikel 13 van de basisverordening, ook door middel van andere praktijken geschiedt dan door overlading in India en Indonesië, kan het onderzoek ook op deze andere praktijken betrekking hebben.

E.   PROCEDURE

(13)

Gezien het bovenstaande heeft de Commissie geconcludeerd dat er voldoende bewijsmateriaal is om een onderzoek overeenkomstig artikel 13, lid 3, van de basisverordening te openen en de invoer van het onderzochte product, al dan niet aangegeven als van oorsprong uit India en Indonesië, te registreren overeenkomstig artikel 14, lid 5, van de basisverordening.

a)   Vragenlijsten

(14)

Om de informatie te verkrijgen die zij voor haar onderzoek nodig heeft, zal de Commissie een vragenlijst toezenden aan de haar bekende exporteurs/producenten en verenigingen van exporteurs/producenten in India en Indonesië, aan de haar bekende exporteurs/producenten en verenigingen van exporteurs/producenten in de Volksrepubliek China, aan de haar bekende importeurs en verenigingen van importeurs in de Unie en aan de autoriteiten van de Volksrepubliek China, India en Indonesië. Zo nodig kunnen ook inlichtingen worden ingewonnen bij de bedrijfstak van de Unie.

(15)

In elk geval moeten alle belanghebbenden zo spoedig mogelijk, maar binnen de in artikel 3 van deze verordening vermelde termijn, contact opnemen met de Commissie en binnen de in artikel 3, lid 1, van deze verordening vermelde termijn een vragenlijst aanvragen, aangezien de in artikel 3, lid 2, van deze verordening vermelde termijn voor alle belanghebbenden geldt.

(16)

De autoriteiten van de Volksrepubliek China, India en Indonesië zullen dienovereenkomstig in kennis worden gesteld van de opening van het onderzoek.

b)   Schriftelijk en mondeling verstrekken van informatie

(17)

Belanghebbenden wordt verzocht hun standpunt schriftelijk uiteen te zetten en bewijsmateriaal te verstrekken. Bovendien kan de Commissie belanghebbenden horen die hierom schriftelijk verzoeken en die kunnen aantonen dat er bijzondere redenen zijn om hen te horen.

c)   Vrijstelling van registratie bij invoer of van maatregelen

(18)

Overeenkomstig artikel 13, lid 4, van de basisverordening kan de invoer van het onderzochte product van registratie of maatregelen worden vrijgesteld als de invoer niet plaatsvindt met ontwijking van de maatregelen.

(19)

Aangezien de mogelijke ontwijking buiten de Unie plaatsvindt, kan overeenkomstig artikel 13, lid 4, van de basisverordening vrijstelling worden verleend aan Indiase en Indonesische producenten van open weefsels van glasvezels, met een celgrootte van meer dan 1,8 mm in zowel lengte als breedte en met een gewicht van meer dan 35 g/m2, met uitzondering van glasvezelschijven, die kunnen aantonen dat zij niet verbonden zijn (3) met de producenten waarop de bestaande maatregelen van toepassing zijn (4) en dat zij niet betrokken zijn bij ontwijkingspraktijken zoals gedefinieerd in artikel 13, leden 1 en 2, van de basisverordening. Producenten die een vrijstelling wensen te krijgen, moeten binnen de in artikel 3, lid 3, van deze verordening vermelde termijn een met voldoende bewijsmateriaal gestaafd verzoek daartoe indienen.

F.   REGISTRATIE

(20)

Overeenkomstig artikel 14, lid 5, van de basisverordening moet de invoer van het onderzochte product worden geregistreerd zodat, indien bij het onderzoek blijkt dat er van ontwijking sprake is, antidumpingrechten kunnen worden geheven vanaf de datum waarop registratie van de vanuit India en Indonesië verzonden goederen verplicht wordt gesteld.

G.   TERMIJNEN

(21)

Met het oog op behoorlijk bestuur moeten termijnen worden vastgesteld waarbinnen:

belanghebbenden zich bij de Commissie kenbaar kunnen maken, hun standpunt schriftelijk kunnen uiteenzetten en hun antwoorden op de vragenlijst en alle andere gegevens die zij voor het onderzoek nuttig achten, kunnen indienen,

producenten in India en Indonesië om vrijstelling van registratie van de invoer of van maatregelen kunnen verzoeken,

belanghebbenden schriftelijk kunnen verzoeken door de Commissie te worden gehoord.

(22)

Er wordt op gewezen dat de meeste in de basisverordening genoemde procedurele rechten slechts kunnen worden uitgeoefend indien de betrokkene zich binnen de in artikel 3 vastgestelde termijn kenbaar maakt.

H.   NIET-MEDEWERKING

(23)

Indien een belanghebbende geen toegang verleent tot de nodige gegevens, deze niet binnen de vastgestelde termijn verstrekt, dan wel het onderzoek aanmerkelijk belemmert, kunnen overeenkomstig artikel 18 van de basisverordening aan de hand van de beschikbare gegevens conclusies, zowel in positieve als in negatieve zin, worden getrokken.

(24)

Indien blijkt dat een belanghebbende onjuiste of misleidende inlichtingen heeft verstrekt, worden deze buiten beschouwing gelaten en kan van de beschikbare gegevens gebruik worden gemaakt.

(25)

Indien een belanghebbende geen of slechts gedeeltelijk medewerking verleent en de bevindingen daarom overeenkomstig artikel 18 van de basisverordening op de beschikbare gegevens worden gebaseerd, kunnen de resultaten voor deze belanghebbende minder gunstig zijn dan indien hij wel medewerking had verleend.

I.   TIJDSCHEMA VOOR HET ONDERZOEK

(26)

Het onderzoek zal overeenkomstig artikel 13, lid 3, van de basisverordening binnen negen maanden na de bekendmaking van deze verordening in het Publicatieblad van de Europese Unie worden afgesloten.

J.   VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS

(27)

Persoonsgegevens die in het kader van dit onderzoek worden verzameld, zullen worden behandeld in overeenstemming met Verordening (EG) nr. 45/2001 van het Europees Parlement en de Raad van 18 december 2000 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens door de communautaire instellingen en organen en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (5).

K.   RAADADVISEUR-AUDITEUR

(28)

Belanghebbenden kunnen vragen dat de raadadviseur-auditeur van DG Handel wordt ingeschakeld. Deze fungeert als tussenpersoon tussen de belanghebbenden en de onderzoeksdiensten van de Commissie. Hij behandelt verzoeken om toegang tot het dossier, geschillen over de vertrouwelijkheid van documenten, verzoeken om termijnverlenging en verzoeken van derden om te worden gehoord. De raadadviseur-auditeur kan een hoorzitting met een individuele belanghebbende houden en als bemiddelaar optreden om te garanderen dat de belanghebbenden hun recht van verweer ten volle kunnen uitoefenen.

(29)

Een verzoek om door de raadadviseur-auditeur te worden gehoord, moet schriftelijk worden ingediend en met redenen worden omkleed. De raadadviseur-auditeur kan ook een hoorzitting voor belanghebbenden organiseren waar uiteenlopende standpunten en tegenargumenten naar voren kunnen worden gebracht.

(30)

Belanghebbenden die contact willen opnemen, vinden de nodige gegevens en nadere informatie op de webpagina’s van de raadadviseur-auditeur op de website van DG Handel: http://ec.europa.eu/trade/tackling-unfair-trade/hearing-officer/index_en.htm,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Op grond van artikel 13, lid 3, van Verordening (EG) nr. 1225/2009 wordt een onderzoek geopend om vast te stellen of bij de invoer in de Unie van open weefsels van glasvezels, met een celgrootte van meer dan 1,8 mm in zowel lengte als breedte en met een gewicht van meer dan 35 g/m2, met uitzondering van glasvezelschijven, momenteel ingedeeld onder de GN-codes ex 7019 51 00 en 7019 59 00 (Taric-codes 7019510014, 7019510015, 7019590014 en 7019590015), verzonden uit India en Indonesië, al dan niet aangegeven als van oorsprong uit India en Indonesië, de bij Uitvoeringsverordening (EU) nr. 791/2011 van de Raad ingestelde maatregelen worden ontweken.

Artikel 2

De douaneautoriteiten nemen overeenkomstig artikel 13, lid 3, en artikel 14, lid 5, van Verordening (EG) nr. 1225/2009 de nodige maatregelen om de invoer in de Unie van de in artikel 1 van deze verordening omschreven goederen te registreren.

De registratie wordt negen maanden na de datum van inwerkingtreding van deze verordening beëindigd.

De Commissie kan de douaneautoriteiten bij verordening opdragen de registratie van de invoer in de Unie te beëindigen voor producten die zijn vervaardigd door producenten die een vrijstelling van registratie hebben aangevraagd en van wie is vastgesteld dat zij aan de voorwaarden voor een vrijstelling voldoen.

Artikel 3

1.   Vragenlijsten moeten binnen 15 dagen na de bekendmaking van deze verordening in het Publicatieblad van de Europese Unie worden aangevraagd.

2.   Belanghebbenden die wensen dat bij het onderzoek met hun opmerkingen rekening wordt gehouden, dienen binnen 37 dagen na de bekendmaking van deze verordening in het Publicatieblad van de Europese Unie, tenzij anders vermeld, contact met de Commissie op te nemen, hun standpunt uiteen te zetten en de Commissie de antwoorden op de vragenlijst en eventuele andere gegevens te doen toekomen.

3.   Producenten in India en Indonesië die een vrijstelling van registratie bij invoer of van de maatregelen wensen te krijgen, moeten daartoe binnen dezelfde termijn van 37 dagen een met bewijsmateriaal gestaafd verzoek indienen.

4.   Binnen dezelfde termijn van 37 dagen kunnen belanghebbenden ook vragen door de Commissie te worden gehoord.

5.   Belanghebbenden moeten alle opmerkingen en verzoeken elektronisch (niet-vertrouwelijke opmerkingen via e-mail, vertrouwelijke op cd-r/dvd) indienen onder opgave van hun naam, adres, e-mailadres en telefoon- en fax. Volmachten en ondertekende verklaringen, die bij de antwoorden op de vragenlijst worden gevoegd, alsmede bijwerkingen daarvan moeten echter op papier, per post, per koerier of persoonlijk, op onderstaand adres worden ingediend. Volgens artikel 18, lid 2, van de basisverordening moet een belanghebbende de Commissie onmiddellijk op de hoogte brengen als hij niet in staat is zijn opmerkingen en verzoeken elektronisch in te dienen. Nadere informatie over de correspondentie met de Commissie vinden belanghebbenden op de volgende pagina van de website van DG Handel: http://ec.europa.eu/trade/tackling-unfair-trade/trade-defence.

Alle schriftelijke opmerkingen, met inbegrip van de informatie waarom in deze verordening wordt verzocht, antwoorden op de vragenlijst en correspondentie die als vertrouwelijk moeten worden beschouwd, moeten van het opschrift „Limited (6) zijn voorzien en moeten, overeenkomstig artikel 19, lid 2, van de basisverordening, vergezeld gaan van een niet-vertrouwelijke versie met het opschrift „For inspection by interested parties”.

Correspondentieadres van de Commissie:

Europese Commissie

Directoraat-generaal Handel

Directoraat H

Kamer N105 08/20

1049 Brussel

BELGIË

Fax + 32 22993704

E-mail: Trade-R571-AC-mesh@ec.europa.eu

Artikel 4

Deze verordening treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 9 april 2013.

Voor de Commissie

De voorzitter

José Manuel BARROSO


(1)  PB L 343 van 22.12.2009, blz. 51.

(2)  PB L 204 van 9.8.2011, blz. 1.

(3)  Overeenkomstig artikel 143 van Verordening (EEG) nr. 2454/93 van de Commissie (PB L 253 van 11.10.1993, blz. 1) houdende bepalingen ter uitvoering van het communautaire douanewetboek worden personen slechts geacht te zijn verbonden indien: a) zij functionaris of directeur zijn van elkaars zaken; b) zij door de wettelijke bepalingen worden erkend als in zaken verbonden; c) zij werkgever en werknemer zijn; d) enig persoon, hetzij rechtstreeks of zijdelings, 5 % of meer van het stemgerechtigde uitstaande kapitaal of aandelen van beiden bezit, controleert of houdt; e) één van hen direct of indirect zeggenschap over de anderen heeft; f) beiden, rechtstreeks of zijdelings, worden gecontroleerd door een derde persoon; g) zij samen, rechtstreeks of zijdelings, een derde persoon controleren; of h) zij behoren tot dezelfde familie. Personen worden slechts geacht leden te zijn van dezelfde familie indien zij op een van de volgende wijzen met elkaar bloed- of aanverwant zijn: i) echtgenoot en echtgenote, ii) ouder en kind, iii) broers en zusters (of halfbroers en halfzusters), iv) grootouder en kleinkind, v) oom of tante en neef of nicht (oomzeggers), vi) schoonouder en schoondochter of schoonzoon, vii) zwagers en schoonzusters. In deze context worden onder persoon zowel natuurlijke als rechtspersonen verstaan.

(4)  Indien producenten evenwel in bovenbedoelde zin verbonden zijn met ondernemingen die onderworpen zijn aan de bestaande maatregelen ten aanzien van de invoer van het betrokken product van oorsprong uit de Volksrepubliek China (de oorspronkelijke antidumpingmaatregelen), kan hun toch vrijstelling worden verleend als er geen bewijs is dat die verbondenheid tot stand is gekomen of gebruikt werd om de bestaande maatregelen te ontwijken.

(5)  PB L 8 van 12.1.2001, blz. 1.

(6)  Een „Limited”-document wordt als vertrouwelijk in de zin van artikel 19 van Verordening (EG) nr. 1225/2009 en artikel 6 van de WTO-overeenkomst betreffende de toepassing van artikel VI van de GATT 1994 (Antidumpingovereenkomst) beschouwd. Het is ook een beschermd document krachtens artikel 4 van Verordening (EG) nr. 1049/2001 van het Europees Parlement en de Raad (PB L 145 van 31.5.2001, blz. 43).


10.4.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 101/5


UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 323/2013 VAN DE COMMISSIE

van 9 april 2013

tot toevoeging van bepaalde hoeveelheden die in 2012 op grond van artikel 4, lid 2, van Verordening (EG) nr. 847/96 van de Raad zijn ingehouden, aan de visserijquota van 2013

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 847/96 van de Raad van 6 mei 1996 tot invoering van aanvullende voorwaarden voor het meerjarenbeheer van de TAC’s en quota (1), en met name artikel 4, lid 2,

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Overeenkomstig artikel 4, lid 2, van Verordening (EG) nr. 847/96 kunnen de lidstaten de Commissie vóór 31 oktober van het jaar waarvoor het aan hen toegewezen vangstquotum geldt, verzoeken een gedeelte van hun quotum, dat ten hoogste 10 % mag bedragen, over te dragen naar het volgende jaar. De Commissie verhoogt het betrokken quotum voor het volgende jaar met het ingehouden gedeelte.

(2)

Bij Verordening (EU) nr. 1225/2010 van de Raad van 13 december 2010 tot vaststelling, voor 2011 en 2012, van de vangstmogelijkheden voor EU-vaartuigen voor visbestanden van bepaalde diepzeevissoorten (2), Verordening (EU) nr. 1256/2011 van de Raad van 30 november 2011 tot vaststelling, voor 2012, van de vangstmogelijkheden voor sommige visbestanden en groepen visbestanden welke in de Oostzee van toepassing zijn en tot wijziging van Verordening (EU) nr. 1124/2010 (3), Verordening (EU) nr. 5/2012 van de Raad van 19 december 2011 tot vaststelling, voor 2012, van de vangstmogelijkheden voor sommige visbestanden en groepen visbestanden welke in de Zwarte Zee van toepassing zijn (4), Verordening (EU) nr. 43/2012 van de Raad van 17 januari 2012 tot vaststelling, voor 2012, van de vangstmogelijkheden voor EU-vaartuigen voor sommige visbestanden en groepen visbestanden waarvoor geen internationale onderhandelingen worden gevoerd of geen internationale overeenkomsten gelden (5), en Verordening (EU) nr. 44/2012 van de Raad van 17 januari 2012 tot vaststelling, voor 2012, van de vangstmogelijkheden in de EU-wateren en, voor EU-vaartuigen, in bepaalde niet-EU-wateren, voor sommige visbestanden en groepen visbestanden waarvoor internationale onderhandelingen worden gevoerd of internationale overeenkomsten gelden (6), zijn voor bepaalde bestanden voor 2012 quota vastgesteld en is bepaald op welke bestanden de in Verordening (EG) nr. 847/96 bedoelde maatregelen kunnen worden toegepast.

(3)

Bij Verordening (EU) nr. 1262/2012 van de Raad van 20 december 2012 tot vaststelling, voor 2013 en 2014, van de vangstmogelijkheden voor EU-vaartuigen voor bepaalde bestanden van diepzeevissen (7), Verordening (EU) nr. 1088/2012 van de Raad van 20 november 2012 tot vaststelling, voor 2013, van de vangstmogelijkheden voor sommige visbestanden en groepen visbestanden welke in de Oostzee van toepassing zijn (8), Verordening (EU) nr. 1261/2012 van de Raad van 20 december 2012 tot vaststelling, voor 2013, van de vangstmogelijkheden voor sommige visbestanden en groepen visbestanden welke in de Zwarte Zee van toepassing zijn (9), Verordening (EU) nr. 39/2013 van de Raad van 21 januari 2013 tot vaststelling, voor 2013, van de vangstmogelijkheden voor EU-vaartuigen voor sommige visbestanden en groepen visbestanden waarvoor geen internationale onderhandelingen worden gevoerd of geen internationale overeenkomsten gelden (10), en Verordening (EU) nr. 40/2013 van de Raad van 21 januari 2013 tot vaststelling, voor 2013, van de vangstmogelijkheden in de EU-wateren en, voor EU-vaartuigen, in bepaalde niet-EU-wateren, voor sommige visbestanden en groepen visbestanden waarvoor internationale onderhandelingen worden gevoerd of internationale overeenkomsten gelden (11) zijn voor bepaalde bestanden voor 2013 quota vastgesteld.

(4)

Sommige lidstaten hebben vóór 31 oktober 2012 op grond van artikel 4, lid 2, van Verordening (EG) nr. 847/96 verzocht een gedeelte van hun quota voor 2012 in te houden en naar het volgende jaar over te dragen. Met inachtneming van de in die verordening vermelde grenzen moeten de quota voor 2013 met de ingehouden hoeveelheden worden verhoogd.

(5)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Comité voor de visserij en de aquacultuur,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

De visserijquota die voor 2013 zijn vastgesteld in de Verordeningen (EU) nr. 1262/2012, (EU) nr. 1088/2012, (EU) nr. 1261/2012, (EU) nr. 39/2013 en (EU) nr. 40/2013, worden overeenkomstig de bijlage verhoogd.

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op de zevende dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 9 april 2013.

Voor de Commissie

De voorzitter

José Manuel BARROSO


(1)  PB L 115 van 9.5.1996, blz. 3.

(2)  PB L 336 van 21.12.2010, blz. 1.

(3)  PB L 320 van 3.12.2011, blz. 3.

(4)  PB L 3 van 6.1.2012, blz. 1.

(5)  PB L 25 van 27.1.2012, blz. 1.

(6)  PB L 25 van 27.1.2012, blz. 55.

(7)  PB L 356 van 22.12.2012, blz. 22.

(8)  PB L 323 van 22.11.2012, blz. 2.

(9)  PB L 356 van 22.12.2012, blz. 19.

(10)  PB L 23 van 25.1.2013, blz. 1.

(11)  PB L 23 van 25.1.2013, blz. 54.


BIJLAGE

Code lidstaat

Code bestand

Soort

Naam van het gebied

Definitief quotum 2012 (1)

(in ton)

Vangsten 2012

(in ton)

Bijzondere voorwaarden vangsten 2012

(in ton)

Definitief quotum

(%)

Overgedragen hoeveelheid

(in ton)

BEL

ANF/07.

Zeeduivel

VII

1 688

1 374,2

141,7

89,80

168,8

BEL

ANF/2AC4-C

Zeeduivel

EU-wateren van IIa en IV

358

132,6

 

37,04

35,8

BEL

ANF/8ABDE.

Zeeduivel

VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe

95

59,7

 

62,84

9,5

BEL

COD/07A.

Kabeljauw

VIIa

28

22,9

 

81,79

2,8

BEL

COD/07D.

Kabeljauw

VIId

71

39,8

 

56,06

7,1

BEL

COD/7XAD34

Kabeljauw

VIIb, VIIc, VIIe-k, VIII, IX en X, EU-wateren van CECAF 34.1.1

327

288,9

 

88,35

32,7

BEL

HAD/07A.

Schelvis

VIIa

39

12,8

 

32,82

3,9

BEL

HAD/5BC6A.

Schelvis

EU-wateren en internationale wateren van Vb en VIa

7

0

 

0

0,7

BEL

HAD/6B1214

Schelvis

EU-wateren en internationale wateren van VIb, XII en XIV

8

0

 

0

0,8

BEL

HAD/7X7A34

Schelvis

VIIb-k, VIII, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

243

235,4

 

96,87

7,6

BEL

HKE/2AC4-C

Heek

EU-wateren van IIa en IV

32

27,1

 

84,69

3,2

BEL

HKE/571214

Heek

VI en VII; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

23

9,7

 

42,17

2,3

BEL

HKE/8ABDE.

Heek

VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe

10

2,6

 

26

1

BEL

LEZ/07.

Schartong

VII

659

600,9

 

91,18

58,1

BEL

LEZ/2AC4-C

Schartong

EU-wateren van IIa en IV

9

0,2

 

2,2

0,9

BEL

LIN/04-C.

Leng

EU-wateren van IV

24

11,7

 

48,75

2,4

BEL

LIN/6X14.

Leng

EU- en internationale wateren van VI, VII, VIII, IX, X, XII en XIV

74

61,4

 

82,97

7,4

BEL

NEP/07.

Langoustine

VII

72

6,4

 

8,89

7,2

BEL

NEP/2AC4-C

Langoustine

EU-wateren van IIa en IV

1 268

372,6

 

29,38

126,8

BEL

NEP/8ABDE.

Langoustine

VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe

6

1,4

 

23,33

0,6

BEL

PLE/07A.

Schol

VIIa

433

235,6

 

54,41

43,3

BEL

PLE/7DE.

Schol

VIId en VIIe

1 216

1 167,7

 

96,03

48,3

BEL

PLE/7HJK.

Schol

VIIh, VIIj en VIIk

2

1,4

 

70

0,2

BEL

SOL/07A.

Tong

VIIa

246

221,7

 

90,12

24,3

BEL

SOL/07D.

Tong

VIId

1 689

939,2

 

55,61

168,9

BEL

SOL/07E.

Tong

VIIe

40

37,4

 

93,5

2,6

BEL

SOL/24-C

Tong

EU-wateren van II en IV

1 558

601,1

 

38,58

155,8

BEL

SOL/7FG.

Tong

VIIf en VIIg

867,9

839,7

 

96,75

28,2

BEL

SOL/7HJK.

Tong

VIIh, VIIj en VIIk

39

18,1

 

46,41

3,9

BEL

SOL/8AB.

Tong

VIIIa en VIIIb

386

385,2

 

99,79

0,8

BEL

SRX/07D.

Roggen

EU-wateren van VIId

63

8,3

46,8

87,46

6,3

BEL

SRX/2AC4-C

Roggen

EU-wateren van IIa en IV

208

28

156,9

88,89

20,8

BEL

SRX/67AKXD

Roggen

EU-wateren van VIa, VIb, VIIa-c en VIIe-k

1 422

112

1 183,6

91,11

126,4

BEL

SRX/89-C.

Roggen

EU-wateren van VIII en IX

10

0,3

3,3

36

1

BEL

WHG/07A.

Wijting

VIIa

5

4,4

 

88

0,5

BEL

WHG/7X7A-C

Wijting

VIIb, VIIc, VIId, VIIe, VIIf, VIIg, VIIh, VIIj en VIIk

326

235,4

 

72,2

32,6

DEU

ANF/07.

Zeeduivel

VII

339

269,926

 

79,62

33,9

DEU

ANF/2AC4-C

Zeeduivel

EU-wateren van IIa en IV

386

260,977

 

67,61

38,6

DEU

ANF/56-14

Zeeduivel

VI; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

154

142,055

 

92,24

11,945

DEU

ARU/1/2.

Grote zilvervis

EU-wateren en internationale wateren van I en II

33

0

 

0

3,3

DEU

ARU/34-C

Grote zilvervis

EU-wateren van III en IV

22

0

 

0

2,2

DEU

ARU/567.

Grote zilvervis

EU- en internationale wateren van V, VI en VII

1 036

537,699

 

51,9

103,6

DEU

BLI/03-

Blauwe leng

EU- en internationale wateren van III

2

0

 

0

0,2

DEU

BLI/24-

Blauwe leng

EU- en internationale wateren van II en IV

4

0

 

0

0,4

DEU

BSF/1234-

Zwarte haarstaartvis

EU- en internationale wateren van I, II, III en IV

3

0

 

0

0,3

DEU

COD/03AS.

Kabeljauw

Kattegat

2

0,051

 

2,55

0,2

DEU

COD/3DX32.

Kabeljauw

EU-wateren van de deelsectoren 25-32

4 811,48

2 457,146

 

51,07

481,148

DEU

GFB/1234-

Gaffelkabeljauw

EU- en internationale wateren van I, II, III en IV

9

0

 

0

0,9

DEU

GFB/567-

Gaffelkabeljauw

EU- en internationale wateren van V, VI en VII

10

0

 

0

1

DEU

HAD/5BC6A.

Schelvis

EU- en internationale wateren van Vb en VIa

8

0,079

 

0,99

0,8

DEU

HAD/6B1214

Schelvis

EU- en internationale wateren van VIb, XII en XIV

10

0

 

0

1

DEU

HER/5B6ANB

Haring

EU- en internationale wateren van Vb, VIb en VIaN

1 979

1 829,419

 

92,44

149,581

DEU

HER/7G-K.

Haring

VIIg, VIIh, VIIj en VIIk

253

230,034

 

90,92

22,966

DEU

HKE/2AC4-C

Heek

EU-wateren van IIa en IV

102

101,746

 

99,75

0,254

DEU

JAX/2A-14

Horsmakrelen en bijvangsten

EU-wateren van IIa, IVa; VI, VIIa-c, VIIe-k, VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

17 471

17 054,643

 

97,61

416,357

DEU

LEZ/2AC4-C

Schartong

EU-wateren van IIa en IV

6

1,426

 

23,76

0,6

DEU

LIN/04-C

Leng

EU-wateren van IV

100,3

32,75

 

32,65

10,03

DEU

LIN/1/2.

Leng

EU- en internationale wateren van I en II

9

0,44

 

0,44

0,9

DEU

LIN/3A/BCD

Leng

IIIa; EU-wateren van IIIbcd

1,5

0,561

 

37,4

0,15

DEU

LIN/6X14.

Leng

EU- en internationale wateren van VI, VII, VIII, IX, X, XII en XIV

4

3,927

 

98,18

0,073

DEU

NEP/2AC4-C

Langoustine

EU-wateren van IIa en IV

836,5

385,681

 

46,10

83,65

DEU

NEP/3A/BCD

Langoustine

IIIa; EU-wateren van de deelsectoren 22-32

15

10,876

 

72,51

1,5

DEU

POK/56-14

Koolvis

VI; EU- en internationale wateren van Vb, XII en XIV

12,7

8,509

 

67

1,27

DEU

RNG/03-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van III

5

0

 

0

0,5

DEU

RNG/124-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van I, II en IV

1

0

 

0

0,1

DEU

RNG/5B67-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van Vb, VI en VII

5

0

 

0

0,5

DEU

SAN/2A3A4.

Zandspiering

EU-wateren van IIa, IIIa en IV

1 739

1 708,431

 

98,24

30,569

DEU

SOL/24-C

Tong

EU-wateren van II en IV

1 075

440,31

 

40,96

107,5

DEU

SOL/3A/BCD

Tong

IIIa; EU-wateren van de deelsectoren 22-32

34

11,875

 

34,93

3,4

DEU

SRX/2AC4-C

Roggen

EU-wateren van IIa en IV

17

16,689

 

98,17

0,311

DEU

SRX/67AKXD

Roggen

EU-wateren van VIa, VIb, VIIa-c en VIIe-k

14

0,532

 

3,8

1,4

DEU

USK/04-C.

Lom

EU-wateren van IV

18

0,564

 

3,13

1,8

DEU

USK/1214EI

Lom

EU- en internationale wateren van I, II en XIV

7

0,02

 

0,29

0,7

DEU

USK/3A/BCD

Lom

IIIa, EU-wateren van deelsectoren 22-32

7

0

 

0

0,7

DNK

ANF/2AC4-C

Zeeduivel

EU-wateren van IIa en IV

789

278,33

 

35,28

78,9

DNK

ARU/34-C

Grote zilvervis

EU-wateren van III en IV

1 063

31,24

 

2,94

106,3

DNK

BLI/03-

Blauwe leng

EU- en internationale wateren van III

4

0,16

 

4

0,4

DNK

BLI/24-

Blauwe leng

EU- en internationale wateren van II en IV

4

0,01

 

0,25

0,4

DNK

COD/03AS.

Kabeljauw

Kattegat

97

64,68

 

66,68

9,7

DNK

COD/3DX32.

Kabeljauw

EU-wateren van de deelsectoren 25-32

16 164

0

11 712,46

72,46

1 616,4

DNK

GHL/2A-C46

Groenlandse heilbot/Zwarte heilbot

EU-wateren van IIa en IV, EU- en internationale wateren van Vb en VI

2

0

 

0

0,2

DNK

HKE/3A/BCD

Heek

IIIa; EU-wateren van de deelsectoren 22-32

1 698

300,23

 

17,68

169,8

DNK

JAX/2A-14

Horsmakrelen en bijvangsten

EU-wateren van IIa, IVa; VI, VIIa-c, VIIe-k, VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

4 356

3 929,29

 

90,20

426,71

DNK

LEZ/2AC4-C

Schartong

EU-wateren van IIa en IV

21

13,67

 

65,1

2,1

DNK

LIN/04-C.

Leng

EU-wateren van IV

173,3

92,76

 

53,53

17,33

DNK

LIN/1/2.

Leng

EU- en internationale wateren van I en II

9

0

 

0

0,9

DNK

LIN/3A/BCD

Leng

IIIa; EU-wateren van IIIbcd

73,5

68,19

 

92,78

5,31

DNK

LIN/6X14.

Leng

EU- en internationale wateren van VI, VII, VIII, IX, X, XII en XIV

6

0

 

0

0,6

DNK

NEP/2AC4-C

Langoustine

EU-wateren van IIa en IV

1 284

496,22

 

38,65

128,4

DNK

NEP/3A/BCD

Langoustine

IIIa; EU-wateren van de deelsectoren 22-32

4 775

2 972,18

 

62,24

477,5

DNK

PRA/2AC4-C

Noorse garnaal

EU-wateren van IIa en IV

2 576

92,69

 

3,6

257,6

DNK

RNG/03-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van III

804

0

 

0

80,4

DNK

SAN/2A3A4.

Zandspiering

EU-wateren van IIa, IIIa en IV

51 799

51 748,42

 

99,9

50,58

DNK

SOL/24-C.

Tong

EU-wateren van II en IV

601

418,4

 

69,62

60,1

DNK

SOL/3A/BCD

Tong

IIIa; EU-wateren van de deelsectoren 22-32

589

321,3

 

54,55

58,9

DNK

SRX/03A-C.

Roggen

EU-wateren van IIIa

50

7,92

 

15,84

5

DNK

SRX/2AC4-C

Roggen

EU-wateren van IIa en IV

9

2,79

0,3

34,33

0,9

DNK

USK/04-C.

Lom

EU-wateren van IV

59

3,39

 

5,75

5,9

DNK

USK/3A/BCD

Lom

IIIa; EU-wateren van de deelsectoren 22-32

13

0,77

 

5,92

1,3

ESP

ANE/9/3411

Ansjovis

IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

5 285,72

4 754,38

 

89,95

528,572

ESP

ANF/07.

Zeeduivel

VII

2 974

2 533,7

 

85,2

297,4

ESP

ANF/56-14

Zeeduivel

VI; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

275

107,04

 

38,92

27,5

ESP

ANF/8ABDE.

Zeeduivel

VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe

1 304

906,22

 

69,5

130,4

ESP

ANF/8C3411

Zeeduivel

VIIIc, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

2 036,92

1 592,71

 

78,19

203,692

ESP

BLI/12INT-

Blauwe leng

Internationale wateren van XII

832,29

203,62

 

24,47

83,229

ESP

GFB/567-

Gaffelkabeljauw

EU- en internationale wateren van V, VI en VII

577,5

569,91

7,37

99,96

0,22

ESP

GHL/2A-C46

Groenlandse heilbot/Zwarte heilbot

EU-wateren van IIa en IV, EU- en internationale wateren van Vb en VI

2

0

 

0

0,2

ESP

HAD/6B1214

Schelvis

EU- en internationale wateren van VIb, XII en XIV

3

0

 

0

0,3

ESP

HKE/8ABDE.

Heek

VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe

8 005

6 116,55

1 836,31

99,35

52,14

ESP

HKE/8C3411

Heek

VIIIc, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

8 312

5 835,84

 

70,21

831,2

ESP

JAX/08C.

Horsmakrelen en bijvangsten

VIIIc

12 195,1

8 275,72

 

67,86

1 219,51

ESP

JAX/09.

Horsmakrelen en bijvangsten

IX

9 787,77

8 160,6

 

83,38

978,777

ESP

JAX/2A-14

Horsmakrelen en bijvangsten

EU-wateren van IIa, IVa; VI, VIIa-c, VIIe-k, VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

5 510,1

5 505,97

 

99,93

4,13

ESP

LEZ/07.

Schartong

VII

5 599

3 578,9

 

63,92

559,9

ESP

LEZ/56-14

Schartong

VI; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

424

208,12

 

49,08

42,4

ESP

LEZ/8ABDE.

Schartong

VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe

601

418,23

 

69,59

60,1

ESP

LEZ/8C3411

Schartong

VIIIc, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

877,7

657,16

 

74,87

87,77

ESP

LIN/6X14.

Leng

EU- en internationale wateren van VI, VII, VIII, IX, X, XII en XIV

2 457

1 600,71

 

65,15

245,7

ESP

NEP/07.

Langoustine

VII

1 374,8

284,53

200,74

35,3

137,48

ESP

NEP/08C.

Langoustine

VIII c

77

20,19

 

26,22

7,7

ESP

NEP/5BC6.

Langoustine

VI; EU- en internationale wateren van Vb

32

0,08

 

0,25

3,2

ESP

NEP/8ABDE.

Langoustine

VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe

22

1,56

 

7,09

2,2

ESP

RNG/5B67-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van Vb, VI en VII

118

117,94

 

99,95

0,06

ESP

RNG/8X14-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van VIII, IX, X, XII en XIV

3 798

3 386,93

134,35

92,71

276,72

ESP

SBR/09-

Zeebrasem

EU- en internationale wateren van IX

685

91,3

9

14,64

68,5

ESP

SBR/10-

Zeebrasem

EU- en internationale wateren van X

10

0

 

0

1

ESP

SBR/678-

Zeebrasem

EU- en internationale wateren van VI, VII en VIII

122

119,77

 

98,17

2,23

ESP

SRX/67AKXD

 

EU-wateren van VIa, VIb, VIIa-c en VIIe-k

767

5,11

279,23

37,07

76,7

ESP

SRX/89-C.

Roggen

EU-wateren van VIII en IX

1 285

537,07

518,4

82,14

128,5

ESP

WHB/8C3411

Blauwe wijting

VIIIc, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

11 013,9

5 975,21

 

54,25

1 101,39

ESP

WHG/56-14

Wijting

VI, EU- en internationale wateren van Vb, internationale wateren van XII en XIV

1

0

 

0

0,1

ESP

WHG/7X7A-C

Wijting

VIIb, VIIc, VIId, VIIe, VIIf, VIIg, VIIh, VIIj en VIIk

12

5,98

 

49,83

1,2

EST

COD/3DX32.

Kabeljauw

EU-wateren van de deelsectoren 25-32

1 236,6

0

685,796

55,46

123,66

EST

HER/03D.RG

Haring

Deelsector 28.1

14 008

13 788,559

 

98,43

219,441

FIN

COD/3DX32.

Kabeljauw

EU-wateren van de deelsectoren 25-32

1 680,92

0

1 512,153

89,96

168,092

FIN

HER/30/31.

Haring

Deelsectoren 30-31

109 385

0

98 144,159

89,72

10 938,5

FRA

ALF/3X14-

Beryx spp.

EU- en internationale wateren van III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XII en XIV

22

7,5

 

34,09

2,2

FRA

ANF/07.

Zeeduivel

VII

18 835

13 054,1

 

69,31

1 883,5

FRA

ANF/2AC4-C

Zeeduivel

EU-wateren van IIa en IV

72

16,8

 

23,33

7,2

FRA

ANF/56-14

Zeeduivel

VI; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

2 516

1 660

 

65,98

251,6

FRA

ANF/8ABDE.

Zeeduivel

VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe

7 786

5 541,4

 

71,17

778,6

FRA

ANF/8C3411

Zeeduivel

VIIIc, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

25

16,5

 

66

2,5

FRA

ARU/1/2.

Grote zilvervis

EU- en internationale wateren van I en II

9

0,3

 

3,33

0,9

FRA

ARU/34-C

Grote zilvervis

EU-wateren van III en IV

8

1,5

 

18,75

0,8

FRA

ARU/567.

Grote zilvervis

EU- en internationale wateren van V, VI en VII

8

0

 

0

0,8

FRA

BLI/12INT-

Blauwe leng

Internationale wateren van XII

21

0

 

0

2,1

FRA

BLI/24-

Blauwe leng

EU- en internationale wateren van II en IV

27

9,3

 

34,44

2,7

FRA

BLI/5B67-

Blauwe leng

EU-wateren en internationale wateren van Vb, VI en VII

1 926,4

1 601,9

 

83,16

192,64

FRA

BSF/1234-

Zwarte haarstaartvis

EU- en internationale wateren van I, II, III en IV

4

0,1

 

2,5

0,4

FRA

BSF/56712-

Zwarte haarstaartvis

EU- en internationale wateren van V, VI, VII en XII

2 080,9

1 752,9

 

84,24

208,09

FRA

BSF/8910-

Zwarte haarstaartvis

EU- en internationale wateren van VIII, IX en X

29

13,1

 

45,17

2,9

FRA

COD/07A.

Kabeljauw

VIIa

16

1

 

6,25

1,6

FRA

COD/07D.

Kabeljauw

VIId

1 444

885,3

 

61,31

144,4

FRA

COD/7XAD34

Kabeljauw

VIIb, VIIc, VIIe-k, VIII, IX en X, EU-wateren van CECAF 34.1.1

7 671

5 368,7

 

69,99

767,1

FRA

GFB/1012-

Gaffelkabeljauw

EU- en internationale wateren van X en XII

10

0

 

0

1

FRA

GFB/1234-

Gaffelkabeljauw

EU- en internationale wateren van I, II, III en IV

10

1

 

10

1

FRA

GFB/567-

Gaffelkabeljauw

EU- en internationale wateren van V, VI en VII

610

385,6

4,4

63,93

61

FRA

GFB/89-

Gaffelkabeljauw

EU- en internationale wateren van VIII en IX

35

34

 

97,14

1

FRA

GHL/2A-C46

Groenlandse heilbot/Zwarte heilbot

EU-wateren van IIa en IV, EU- en internationale wateren van Vb en VI

118

111,6

 

94,58

6,4

FRA

HAD/07A.

Schelvis

VIIa

99

2,6

 

2,63

9,9

FRA

HAD/5BC6A.

Schelvis

EU- en internationale wateren van Vb en VIa

331

34,4

 

10,39

33,1

FRA

HAD/6B1214

Schelvis

EU- en internationale wateren van VIb, XII en XIV

408

0

 

0

40,8

FRA

HER/5B6ANB

Haring

EU- en internationale wateren van Vb, VIb en VIaN

484

474,8

 

98,1

9,2

FRA

HER/7G-K.

Haring

VIIg, VIIh, VIIj en VIIk

1 384

3,6

 

0,26

138,4

FRA

HKE/2AC4-C

Heek

EU-wateren van IIa en IV

567,5

391,9

 

69,06

56,75

FRA

HKE/571214

Heek

VI en VII; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

13 474

12 086,4

 

89,7

1 347,4

FRA

HKE/8ABDE.

Heek

VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe

14 830

12 191,7

1 116,4

89,74

1 483

FRA

HKE/8C3411

Heek

VIIIc, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

827

210,1

 

25,41

82,7

FRA

JAX/08C.

Horsmakrelen en bijvangsten

VIIIc

231

54,2

 

23,46

23,1

FRA

JAX/2A-14

Horsmakrelen en bijvangsten

EU-wateren van IIa, IVa; VI, VIIa-c, VIIe-k, VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

10 747

8 720,7

 

81,15

1 074,7

FRA

LEZ/07.

Schartong

VII

6 688

2 668

 

39,89

668,8

FRA

LEZ/2AC4-C

Schartong

EU-wateren van IIa en IV

32

4,8

 

15

3,2

FRA

LEZ/56-14

Schartong

VI; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

1 646

125,4

 

7,62

164,6

FRA

LEZ/8ABDE.

Schartong

VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe

1 287

787

 

61,15

128,7

FRA

LEZ/8C3411

Schartong

VIIIc, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

61

3,2

 

5,25

6,1

FRA

LIN/04-C

Leng

EU-wateren van IV

139

84,2

 

60,58

13,9

FRA

LIN/1/2.

Leng

EU- en internationale wateren van I en II

9

5,8

 

64,44

0,9

FRA

LIN/6X14.

Leng

EU- en internationale wateren van VI, VII, VIII, IX, X, XII en XIV

2 622

1 909,9

 

72,84

262,2

FRA

NEP/07.

Langoustine

VII

4 416

518,9

 

11,75

441,6

FRA

NEP/08C.

Langoustine

VIIIc

16

5,8

 

36,25

1,6

FRA

NEP/2AC4-C

Langoustine

EU-wateren van IIa en IV

38

0

 

0

3,8

FRA

NEP/5BC6.

Langoustine

VI; EU- en internationale wateren van Vb

127

0

 

0

12,7

FRA

NEP/8ABDE.

Langoustine

VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe

4 305

2 431,4

 

56,48

430,5

FRA

PLE/07A.

Schol

VIIa

20

0

 

0

2

FRA

PLE/7DE.

Schol

VIId en VIIe

2 381

2 219,6

 

93,22

161,4

FRA

PLE/7FG.

Schol

VIIf en VIIg

92,5

80,8

 

87,35

9,25

FRA

PLE/7HJK.

Schol

VIIh, VIIj en VIIk

66

61,7

 

93,48

4,3

FRA

POK/56-14

Koolvis

VI; EU- en internationale wateren van Vb, XII en XIV

2 970

2 652,2

 

89,3

297

FRA

RNG/124-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van I, II en IV

11

0,2

 

1,82

1,1

FRA

RNG/5B67-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van Vb, VI en VII

2 297,17

1 180,5

 

51,39

229,717

FRA

RNG/8X14-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van VIII, IX, X, XII en XIV

149

0,9

 

0,6

14,9

FRA

SBR/678-

Zeebrasem

EU- en internationale wateren van VI, VII en VIII

69

51,5

 

74,64

6,9

FRA

SOL/07A.

Tong

VIIa

2

0,2

 

10

0,2

FRA

SOL/07D.

Tong

VIId

3 286

2 530,6

 

77,01

328,6

FRA

SOL/07E.

Tong

VIIe

285,5

261,4

 

91,56

24,1

FRA

SOL/24-C

Tong

EU-wateren van II en IV

791

632,9

 

80,01

79,1

FRA

SOL/7FG.

Tong

VIIf en VIIg

85

47,9

 

56,35

8,5

FRA

SOL/7HJK.

Tong

VIIh, VIIj en VIIk

98

85,5

 

87,24

9,8

FRA

SOL/8AB.

Tong

VIIIa en VIIIb

4 077

3 716,6

 

91,16

360,4

FRA

SRX/07D.

Roggen

EU-wateren van VIId

744

198,6

477,2

90,83

68,2

FRA

SRX/2AC4-C

Roggen

EU-wateren van IIa en IV

74

18,4

29

64,05

7,4

FRA

SRX/67AKXD

Roggen

EU-wateren van VIa, VIb, VIIa-c en VIIe-k

4 719

385,1

3 439,4

81,04

471,9

FRA

SRX/89-C.

Roggen

EU-wateren van VIII en IX

1 979

378,4

830,1

61,07

197,9

FRA

USK/04-C.

Lom

EU-wateren van IV

37

13,3

 

35,95

3,7

FRA

USK/1214EI

Lom

EU- en internationale wateren van I, II en XIV

7

6,2

 

88,57

0,7

FRA

USK/567EI.

Lom

EU- en internationale wateren van V, VI en VII

216,4

189,2

 

87,43

21,64

FRA

WHG/07A.

Wijting

VIIa

4

3,7

 

92,5

0,3

FRA

WHG/56-14

Wijting

VI, EU- en internationale wateren van Vb, internationale wateren van XII en XIV

40

0,2

 

0,5

4

FRA

WHG/7X7A-C

Wijting

VIIb, VIIc, VIId, VIIe, VIIf, VIIg, VIIh, VIIj en VlIk

11 899

6 724,2

 

56,51

1 189,9

GBR

ALF/3X14-

Beryx spp.

EU- en internationale wateren van III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XII en XIV

11

0,4

 

3,64

1,1

GBR

ANF/07.

Zeeduivel

VII

6 814,55

5 333,2

148,8

80,45

681,455

GBR

ANF/2AC4-C

Zeeduivel

EU-wateren van IIa en IV

8 199

4 827

338

63

819,9

GBR

ANF/56-14

Zeeduivel

VI, EU- en internationale wateren van Vb, internationale wateren van XII en XIV

2 011

1 682,7

 

83,67

201,1

GBR

ARU/1/2.

Grote zilvervis

EU- en internationale wateren van I en II

46

0

 

0

4,6

GBR

ARU/34-C

Grote zilvervis

EU-wateren van III en IV

19

0

 

0

1,9

GBR

ARU/567.

Grote zilvervis

EU- en internationale wateren van V, VI en VII

267

4,6

 

1,72

26,7

GBR

BLI/12INT-

Blauwe leng

Internationale wateren van XII

7

0

 

0

0,7

GBR

BLI/24-

Blauwe leng

EU- en internationale wateren van II en IV

13

1,4

 

10,77

1,3

GBR

BLI/5B67-

Blauwe leng

EU-wateren en internationale wateren van Vb, VI en VII

75,6

46,6

 

61,64

7,56

GBR

BSF/1234-

Zwarte haarstaartvis

EU- en internationale wateren van I, II, III en IV

4

0

 

0

0,4

GBR

BSF/56712-

Zwarte haarstaartvis

EU- en internationale wateren van V, VI, VII en XII

38,6

34,4

 

89,12

3,86

GBR

COD/07A.

Kabeljauw

VIIa

124

110,1

 

88,79

12,4

GBR

COD/07D.

Kabeljauw

VIId

151,5

96,8

 

63,89

15,15

GBR

COD/7XAD34

Kabeljauw

VIIb, VIIc, VIIe-k, VIII, IX en X, EU-wateren van CECAF 34.1.1

865

688,8

 

79,63

86,5

GBR

GFB/1012-

Gaffelkabeljauw

EU- en internationale wateren van X en XII

10

0

 

0

1

GBR

GFB/1234-

Gaffelkabeljauw

EU- en internationale wateren van I, II, III en IV

15

1,8

 

12

1,5

GBR

GFB/567-

Gaffelkabeljauw

EU- en internationale wateren van V, VI en VII

591

267

 

45,18

59,1

GBR

HAD/07A.

Schelvis

VIIa

660

236,4

 

35,82

66

GBR

HAD/5BC6A.

Schelvis

EU- en internationale wateren van Vb en VIa

4 935

4 043,5

 

81,94

493,5

GBR

HAD/6B1214

Schelvis

EU- en internationale wateren van VIb, XII en XIV

3 008

577,2

 

19,19

300,8

GBR

HER/07A/MM

Haring

VIIa

5 696

5 676,3

 

99,65

19,7

GBR

HER/7G-K.

Haring

VIIg, VIIh, VIIj en VIIk

28

1,2

 

4,29

2,8

GBR

HKE/2AC4-C

Heek

EU-wateren van IIa en IV

1 839,8

1 816

 

98,71

23,8

GBR

HKE/571214

Heek

VI en VII; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

5 186,9

4 750,9

103,6

93,59

332,4

GBR

JAX/2A-14

Horsmakrelen en bijvangsten

EU-wateren van IIa, IVa; VI, VIIa-c, VIIe-k, VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

15 997

14 520,2

 

90,77

1 476,8

GBR

LEZ/07.

Schartong

VII

2 887,5

2 163,2

 

74,92

288,75

GBR

LEZ/2AC4-C

Schartong

EU-wateren van IIa en IV

1 936

1 378,1

 

71,18

193,6

GBR

LEZ/56-14

Schartong

VI; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

1 173

674,1

 

57,47

117,3

GBR

LIN/04-C

Leng

EU-wateren van IV

2 152,7

1 978,3

 

91,9

174,4

GBR

LIN/1/2.

Leng

EU- en internationale wateren van I en II

9

6,7

 

74,44

0,9

GBR

LIN/6X14.

Leng

EU- en internationale wateren van VI, VII, VIII, IX, X, XII en XIV

3 058

2 535,5

 

82,91

305,8

GBR

NEP/07.

Langoustine

VII

7 766,2

7 124,6

134,2

93,47

507,4

GBR

NEP/2AC4-C

Langoustine

EU-wateren van IIa en IV

19 851,5

10 655,8

 

53,68

1 985,15

GBR

NEP/5BC6.

Langoustine

VI; EU- en internationale wateren van Vb

15 261

13 840,5

 

90,69

1 420,5

GBR

PLE/07A.

Schol

VIIa

506

156,3

 

30,89

50,6

GBR

PLE/7DE.

Schol

VIId en VIIe

1 473,4

1 468

 

99,63

5,4

GBR

PLE/7HJK.

Schol

VIIh, VIIj en VIIk

40

37,3

 

93,25

2,7

GBR

POK/56-14

Koolvis

VI; EU- en internationale wateren van Vb, XII en XIV

5 468,3

4 508,8

 

82,45

546,83

GBR

PRA/2AC4-C

Noorse garnaal

EU-wateren van IIa en IV

727

0

 

0

72,7

GBR

RNG/124-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van I, II en IV

1

0

 

 

0,1

GBR

RNG/5B67-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van Vb, VI en VII

139

2,1

 

1,51

13,9

GBR

RNG/8X14-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van VIII, IX, X, XII en XIV

14

0

 

0

1,4

GBR

SAN/2A3A4.

Zandspiering

EU-wateren van IIa, IIIa en IV

280

0

 

0

28

GBR

SBR/10-

Zeebrasem

EU- en internationale wateren van X

11

0

 

0

1,1

GBR

SBR/678-

Zeebrasem

EU- en internationale wateren van VI, VII en VIII

24

1,2

 

5

2,4

GBR

SOL/07A.

Tong

VIIa

37

20,8

 

56,22

3,7

GBR

SOL/07D.

Tong

VIId

1 132

616,2

 

54,43

113,2

GBR

SOL/07E.

Tong

VIIe

484,8

459,1

 

94,70

25,7

GBR

SOL/24-C

Tong

EU-wateren van II en IV

1 217

579,6

 

47,63

121,7

GBR

SOL/7FG.

Tong

VIIf en VIIg

204,1

168,9

 

82,75

20,41

GBR

SOL/7HJK.

Tong

VIIh, VIIj en VIIk

78

46,2

 

59,23

7,8

GBR

SRX/07D.

Roggen

EU-wateren van VIId

159

8,7

124,3

83,65

15,9

GBR

SRX/2AC4-C

Roggen

EU-wateren van IIa en IV

774

90,1

557,5

83,67

77,4

GBR

SRX/67AKXD

Roggen

EU-wateren van VIa, VIb, VIIa-c en VIIe-k

2 814

128,4

1 817,3

69,14

281,4

GBR

SRX/89C-

Roggen

EU-wateren van VIII en IX

10

0

 

0

1

GBR

USK/04-C.

Lom

EU-wateren van IV

93

64,4

 

69,25

9,3

GBR

USK/1214EI

Lom

EU- en internationale wateren van I, II en XIV

7

6,8

 

97,14

0,2

GBR

USK/567EI.

Lom

EU- en internationale wateren van V, VI en VII

71,6

52,3

 

73,04

7,16

GBR

WHG/07A.

Wijting

VIIa

37

10,5

 

28,38

3,7

GBR

WHG/7X7A-C

Wijting

VIIb, VIIc, VIId, VIIe, VIIf, VIIg, VIIh, VIIj en VIIk

1 750

986,8

 

56,39

175

IRL

ALF/3X14-

Beryx spp.

EU- en internationale wateren van III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XII en XIV

11

0

 

0

1,1

IRL

ANF/07.

Zeeduivel

VII

3 371

3 256,051

 

96,59

114,949

IRL

ANF/56-14

Zeeduivel

VI; EU- en internationale wateren van Vb, internationale wateren van XII en XIV

613

559,644

 

91,3

53,356

IRL

ARU/34-C

Grote zilvervis

EU-wateren van III en IV

8

0

 

0

0,8

IRL

ARU/567.

Grote zilvervis

EU- en internationale wateren van V, VI en VII

338

0

 

0

33,8

IRL

BLI/24-

Blauwe leng

EU- en internationale wateren van II en IV

4

0

 

0

0,4

IRL

BLI/5B67-

Blauwe leng

EU-wateren en internationale wateren van Vb, VI en VII

5

0,041

 

0,82

0,5

IRL

BSF/56712-

Zwarte haarstaartvis

EU- en internationale wateren van V, VI, VII en XII

1

0

 

 

0,1

IRL

COD/07A.

Kabeljauw

VIIa

271

192,5

 

71,03

27,1

IRL

COD/7XAD34

Kabeljauw

VIIb, VIIc, VIIe-k, VIII, IX en X, EU-wateren van CECAF 34.1.1

1 597

1 489,991

 

93,3

107,009

IRL

GFB/567-

Gaffelkabeljauw

EU- en internationale wateren van V, VI en VII

267

7,824

 

2,93

26,7

IRL

HAD/07A.

Schelvis

VIIa

583

561,365

 

96,29

21,635

IRL

HAD/5BC6A.

Schelvis

EU- en internationale wateren van Vb en VIa

932

844,744

 

90,64

87,256

IRL

HAD/6B1214

Schelvis

EU- en internationale wateren van VIb, XII en XIV

294

31,168

 

10,6

29,4

IRL

HER/07A/MM

Haring

VIIa

25

17,19

 

68,76

2,5

IRL

HER/5B6ANB

Haring

EU- en internationale wateren van Vb, VIb en VIaN

3 416

3 213,49

 

94,07

202,51

IRL

HER/6AS7BC

Haring

VIIb, VIIc; VIaS

4 777

4 037,394

 

84,52

477,7

IRL

HER/7G-K.

Haring

VIIg, VIIh, VIIj en VIIk

18 320

16 584,548

 

90,53

1 735,452

IRL

HKE/571214

Heek

VI en VII; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

1 873

1 850,101

0,741

98,82

22,158

IRL

JAX/2A-14

Horsmakrelen en bijvangsten

EU-wateren van IIa, IVa; VI, VIIa-c, VIIe-k, VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

46 791

45 306,486

 

96,83

1 484,514

IRL

LEZ/07.

Schartong

VII

3 384

3 098,1

 

91,55

285,9

IRL

LEZ/56-14

Schartong

VI; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

483

332,2

 

68,78

48,3

IRL

LIN/6X14.

Leng

EU- en internationale wateren van VI, VII, VIII, IX, X, XII en XIV

671

635,48

 

94,71

35,52

IRL

NEP/07.

Langoustine

VII

10 533,8

9 743,982

608

98,27

181,818

IRL

NEP/*07U16

Langoustine

VII (Porcupine Bank — Eenheid 16)

659,80

608

 

92,15

51,8

IRL

NEP/5BC6.

Langoustine

VI; EU- en internationale wateren van Vb

211

28,501

 

13,51

21,1

IRL

PLE/07A.

Schol

VIIa

848

107,413

 

12,67

84,8

IRL

POK/56-14

Koolvis

VI; EU- en internationale wateren van Vb, XII en XIV

440

363,691

 

82,66

44

IRL

RNG/5B67-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van Vb, VI en VII

187

0

 

0

18,7

IRL

RNG/8X14-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van VIII, IX, X, XII en XIV

7

0

 

0

0,7

IRL

SBR/678-

Zeebrasem

EU- en internationale wateren van VI, VII en VIII

6

0

 

0

0,6

IRL

SOL/07A.

Tong

VIIa

58

51,442

 

88,69

5,8

IRL

SOL/7FG.

Tong

VIIf en VIIg

37

32,799

 

88,65

3,7

IRL

SOL/7HJK.

Tong

VIIh, VIIj en VIIk

194

85,031

 

43,83

19,4

IRL

SRX/67AKXD

Roggen

EU-wateren van VIa, VIb, VIIa-c en VIIe-k

1 311

277,698

975,598

95,6

57,704

IRL

USK/567EI.

Lom

EU- en internationale wateren van V, VI en VII

3

2,125

 

70,83

0,3

IRL

WHG/56-14

Wijting

VI, EU- en internationale wateren van Vb, internationale wateren van XII en XIV

101

95,634

 

94,69

5,366

IRL

WHG/7X7A-C

Wijting

VIIb, VIIc, VIId, VIIe, VIIf, VIIg, VIIh, VIIj en VIIk

6 102

5 836,044

 

95,64

265,956

LTU

BLI/12INT-

Blauwe leng

Internationale wateren van XII

7

3,21

 

45,86

0,7

LTU

COD/3DX32.

Kabeljauw

EU-wateren van de deelsectoren 25-32

4 664

0

2 482,827

53,23

466,4

LTU

RNG/5B67-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van Vb, VI en VII

48

38,35

 

79,9

4,8

LTU

SRX/67AKXD

Roggen

EU-wateren van VIa, VIb, VIIa-c en VIIe-k

21

0

 

0

2,1

LVA

COD/3DX32.

Kabeljauw

EU-wateren van de deelsectoren 25-32

7 282

0

4 269,2

58,62

728,2

NLD

ANF/07.

Zeeduivel

VII

43

0,671

 

1,56

4,3

NLD

ANF/2AC4-C

Zeeduivel

EU-wateren van IIa en IV

281

50,156

 

17,85

28,1

NLD

ANF/56-14

Zeeduivel

VI; EU- en internationale wateren van Vb, internationale wateren van XII en XIV

65

0

 

0

6,5

NLD

ARU/1/2.

Grote zilvervis

EU- en internationale wateren van I en II

17

0

 

0

1,7

NLD

ARU/34-C

Grote zilvervis

EU-wateren van III en IV

39

0

 

0

3,9

NLD

ARU/567.

Grote zilvervis

EU- en internationale wateren van V, VI en VII

3 136

1 784,522

 

56,9

313,6

NLD

COD/07D.

Kabeljauw

VIId

56,5

39,241

 

69,45

5,65

NLD

COD/7XAD34

Kabeljauw

VIIb, VIIc, VIIe-k, VIII, IX en X, EU-wateren van CECAF 34.1.1

6

5,166

 

86,1

0,6

NLD

GFB/567-

Gaffelkabeljauw

EU- en internationale wateren van V, VI en VII

100

0

 

0

10

NLD

HAD/07A.

Schelvis

VIIa

2

0

 

0

0,2

NLD

HAD/7X7A34

Schelvis

VIIb-k, VIII, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

90

64,66

 

71,84

9

NLD

HER/5B6ANB.

Haring

EU- en internationale wateren van Vb, VIb en VIaN

3 799

3 697,245

 

97,32

101,755

NLD

HER/6AS7BC

Haring

VIIb, VIIc; VIaS

2

0

 

0

0,2

NLD

HER/7G-K.

Haring

VIIg, VIIh, VIIj en VIIk

1 499

1 363,631

 

90,97

135,369

NLD

HKE/2AC4-C

Heek

EU-wateren van IIa en IV

112

111,977

 

99,98

0,023

NLD

HKE/8ABDE.

Heek

VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe

18

1,416

6,198

42,3

1,8

NLD

JAX/2A-14

Horsmakrelen en bijvangsten

EU-wateren van IIa, IVa; VI, VIIa-c, VIIe-k, VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

71 420

65 194,416

 

91,28

6 225,584

NLD

LEZ/2AC4-C

Schartong

EU-wateren van IIa en IV

26

15,09

 

58,04

2,6

NLD

LIN/04-C.

Leng

EU-wateren van IV

6

0,237

 

3,95

0,6

NLD

LIN/6X14.

Leng

EU- en internationale wateren van VI, VII, VIII, IX, X, XII en XIV

3

0,354

 

11,8

0,3

NLD

NEP/2AC4-C

Langoustine

EU-wateren van IIa en IV

1 265

1 021,579

 

80,76

126,5

NLD

NEP/5BC6.

Langoustine

VI; EU- en internationale wateren van Vb

10

0

 

0

1

NLD

PLE/07A.

Schol

VIIa

1

0

 

0

0,1

NLD

PLE/7DE.

Schol

VIId en VIIe

65

64,289

 

98,91

0,711

NLD

PRA/2AC4-C

Noorse garnaal

EU-wateren van IIa en IV

59

0

 

0

5,9

NLD

SAN/2A3A4.

Zandspiering

EU-wateren van IIa, IIIa en IV

366

317,07

 

86,63

36,6

NLD

SOL/24-C.

Tong

EU-wateren van II en IV

12 465

9 064,5

 

72,72

1 246,5

NLD

SOL/3A/BCD

Tong

IIIa; EU-wateren van de deelsectoren 22-32

49

0

 

0

4,9

NLD

SOL/7HJK.

Tong

VIIh, VIIj en VIIk

51

0

 

0

5,1

NLD

SRX/2AC4-C

Roggen

EU-wateren van IIa en IV

457

3,226

427,344

94,22

26,43

NLD

SRX/67AKXD

Roggen

EU-wateren van VIa, VIb, VIIa-c en VIIe-k

12

1,014

0,434

12,07

1,2

NLD

WHG/7X7A-C

Wijting

VIIb, VIIc, VIId, VIIe, VIIf, VIIg, VIIh, VIIj en VIIk

624

571,753

 

91,63

52,247

POL

COD/3DX32.

Kabeljauw

EU-wateren van de deelsectoren 25-32

20 534

0

14 020,17

68,28

2 053,4

POL

RNG/8X14-

Grenadiervis

EU- en internationale wateren van VIII, IX, X, XII en XIV

30

0

0

0

3

PRT

ANE/9/3411

Ansjovis

IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

2 073,8

800,079

 

38,58

207,38

PRT

ANF/8C3411

Zeeduivel

VIIIc, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

934,35

811,583

 

86,86

93,435

PRT

BSF/8910-

Zwarte haarstaartvis

EU- en internationale wateren van VIII, IX en X

3 044,58

2 918,887

 

95,87

125,693

PRT

BSF/C3412-

Zwarte haarstaartvis

EU- en internationale wateren van CECAF 34.1.2

4 321

1 718,319

 

39,77

432,1

PRT

GFB/1012-

Gaffelkabeljauw

EU- en internationale wateren van X en XII

40

6,443

 

16,11

4

PRT

GFB/89-

Gaffelkabeljauw

EU- en internationale wateren van VIII en IX

11

6,253

 

56,85

1,1

PRT

HKE/8C3411

Heek

VIIIc, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

4 020

2 631,142

 

65,45

402

PRT

JAX/08C.

Horsmakrelen en bijvangsten

VIIIc

1 091

1 023,732

 

93,83

67,268

PRT

JAX/09.

Horsmakrelen en bijvangsten

IX

22 758

18 229,242

325,945

81,53

2 275,8

PRT

JAX/2A-14

Horsmakrelen en bijvangsten

EU-wateren van IIa, IVa; VI, VIIa-c, VIIe-k, VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

21

0

 

0

2,1

PRT

LEZ/8C3411

Schartong

VIIIc, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

192

163,84

 

85,33

19,2

PRT

LIN/6X14.

Leng

EU- en internationale wateren van VI, VII, VIII, IX, X, XII en XIV

5

0,022

 

0,44

0,5

PRT

NEP/9/3411

Langoustine

IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

205

176,724

 

86,21

20,5

PRT

SBR/09-

Zeebrasem

EU- en internationale wateren van IX

182

117,817

 

64,73

18,2

PRT

SBR/10-

Zeebrasem

EU- en internationale wateren van X

1 240

618,781

 

49,90

124

PRT

SRX/67AKXD-

Roggen

EU-wateren van VIa, VIb, VIIa-c en VIIe-k

25

0,02

 

0,08

2,5

PRT

SRX/89-C.

Roggen

EU-wateren van VIII en IX

1 322

1 122,592

 

84,92

132,2

PRT

WHB/8C3411

Blauwe wijting

VIIIc, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

2 496,98

2 385,035

 

95,52

111,945

SWE

COD/3DX32.

Kabeljauw

EU-wateren van de deelsectoren 25-32

17 041

0

10 080,89

59,16

1 704,1

SWE

HER/30/31.

Haring

Deelsectoren 30-31

7 975

0

6 459,58

81

797,5

SWE

HKE/3A/BCD

Heek

IIIa; EU-wateren van de deelsectoren 22-32

144

24,4

 

16,94

14,4

SWE

JAX/2A-14

Horsmakrelen en bijvangsten

EU-wateren van IIa, IVa; VI, VIIa-c, VIIe-k, VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

23

14,46

 

62,87

2,3

SWE

LIN/04-C.

Leng

EU-wateren van IV

11

0,91

 

8,27

1,1

SWE

LIN/3A/BCD

Leng

IIIa; EU-wateren van IIIbcd

23

19,28

 

83,83

2,3

SWE

NEP/3A/BCD

Langoustine

IIIa; EU-wateren van de deelsectoren 22-32

1 714

1 359,15

 

79,3

171,4

SWE

PRA/2AC4-C

Noorse garnaal

EU-wateren van IIa en IV

103

0

 

0

10,3

SWE

SAN/2A3A4.

Zandspiering

EU-wateren van IIa, IIIa en IV

4 739

4 735,06

 

99,92

3,94

SWE

SOL/3A/BCD

Tong

IIIa; EU-wateren van de deelsectoren 22-32

30

29,66

 

98,87

0,34

SWE

USK/04-C.

Lom

EU-wateren van IV

6

0,01

 

0,17

0,6

SWE

USK/3A/BCD

Lom

IIIa; EU-wateren van de deelsectoren 22-32

7

1,69

 

24,14

0,7


(1)  Voor de betrokken lidstaat op grond van de desbetreffende verordeningen inzake de vangstmogelijkheden beschikbare quota, rekening houdend met het ruilen van vangstmogelijkheden overeenkomstig artikel 20, lid 5, van Verordening (EG) nr. 2371/2002 van de Raad (PB L 358 van 31.12.2002, blz. 59), het overdragen van quota overeenkomstig artikel 4, lid 2, van Verordening (EG) nr. 847/96 en/of het opnieuw toewijzen en verlagen van vangstmogelijkheden overeenkomstig de artikelen 37 en 105 van Verordening (EG) nr. 1224/2009 van de Raad (PB L 343 van 22.12.2009, blz. 1).


10.4.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 101/27


UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 324/2013 VAN DE COMMISSIE

van 9 april 2013

tot vaststelling van de forfaitaire invoerwaarden voor de bepaling van de invoerprijs van bepaalde groenten en fruit

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad van 22 oktober 2007 houdende een gemeenschappelijke ordening van de landbouwmarkten en specifieke bepalingen voor een aantal landbouwproducten („integrale-GMO-verordening”) (1),

Gezien Uitvoeringsverordening (EU) nr. 543/2011 van de Commissie van 7 juni 2011 tot vaststelling van nadere bepalingen voor de toepassing van Verordening (EG) nr. 1234/2007 van de Raad, wat de sectoren groenten en fruit en verwerkte groenten en fruit betreft (2), en met name artikel 136, lid 1,

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Bij Uitvoeringsverordening (EU) nr. 543/2011 zijn, op grond van de resultaten van de multilaterale handelsbesprekingen van de Uruguayronde, de criteria vastgesteld aan de hand waarvan de Commissie voor de producten en de perioden die in bijlage XVI, deel A, bij die verordening zijn vermeld, de forfaitaire waarden bij invoer uit derde landen vaststelt.

(2)

De forfaitaire invoerwaarde wordt elke dag berekend overeenkomstig artikel 136, lid 1, van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 543/2011, met inachtneming van de variabele gegevens voor die dag. Bijgevolg moet deze verordening in werking treden op de dag van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

De in artikel 136 van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 543/2011 bedoelde forfaitaire invoerwaarden worden vastgesteld in de bijlage bij de onderhavige verordening.

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op de dag van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 9 april 2013.

Voor de Commissie, namens de voorzitter,

José Manuel SILVA RODRÍGUEZ

Directeur-generaal Landbouw en Plattelandsontwikkeling


(1)  PB L 299 van 16.11.2007, blz. 1.

(2)  PB L 157 van 15.6.2011, blz. 1.


BIJLAGE

Forfaitaire invoerwaarden voor de bepaling van de invoerprijs van bepaalde groenten en fruit

(EUR/100 kg)

GN-code

Code derde landen (1)

Forfaitaire invoerwaarde

0702 00 00

MA

65,4

TN

109,2

TR

121,8

ZZ

98,8

0707 00 05

MA

116,3

TR

137,0

ZZ

126,7

0709 93 10

MA

91,2

TR

113,1

ZZ

102,2

0805 10 20

EG

47,5

IL

71,8

MA

84,7

TN

67,7

TR

65,2

ZZ

67,4

0805 50 10

TR

76,9

ZZ

76,9

0808 10 80

AR

106,6

BR

93,2

CL

109,3

CN

78,3

MK

29,8

NZ

151,3

US

247,6

UY

106,8

ZA

110,9

ZZ

114,9

0808 30 90

AR

121,7

CL

113,6

CN

100,1

TR

204,5

US

182,0

ZA

123,9

ZZ

141,0


(1)  Landennomenclatuur vastgesteld bij Verordening (EG) nr. 1833/2006 van de Commissie (PB L 354 van 14.12.2006, blz. 19). De code „ZZ” staat voor „overige oorsprong”.


BESLUITEN

10.4.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 101/29


BESLUIT VAN DE COMMISSIE

van 8 april 2013

betreffende de door Denemarken overeenkomstig artikel 11 van Richtlijn 2006/42/EG van het Europees Parlement en de Raad genomen maatregel om een type multifunctionele grondverzetmachines te verbieden

(Kennisgeving geschied onder nummer C(2013) 1874)

(Voor de EER relevante tekst)

(2013/173/EU)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Richtlijn 2006/42/EG van het Europees Parlement en de Raad van 17 mei 2006 betreffende machines en tot wijziging van Richtlijn 95/16/EG (1), en met name artikel 11,

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

In overeenstemming met de procedure van artikel 11, lid 2, van Richtlijn 2006/42/EG hebben de Deense autoriteiten de Commissie en de andere lidstaten in kennis gesteld van een maatregel met betrekking tot machines van het type Multione S630, vervaardigd door C.S.F. Srl., via Palù 6/8, 36040 Grumolo delle Abbadesse (Vicenza), Italië. De machines waren van de CE-markering voorzien en gingen vergezeld van een EG-conformiteitsverklaring op grond van de Richtlijn 2006/42/EG betreffende machines, Richtlijn 2004/108/EG van de Commissie (2) betreffende elektromagnetische compatibiliteit en Richtlijn 2000/14/EG van het Europees Parlement en de Raad (3) betreffende de geluidsemissie in het milieu door materieel voor gebruik buitenshuis.

(2)

De Multione S630 is een multifunctionele grondverzetmachine die met een uitgebreide reeks hulpstukken kan worden uitgerust om een brede verscheidenheid aan functies te vervullen in het kader van activiteiten als bosbouw, landbouw, hovenierswerk, landschapsbouw, wegenonderhoud en bouw.

(3)

Als reden voor de Deense maatregel werd opgegeven dat de machines niet conform zijn met de essentiële veiligheids- en gezondheidseis van punt 3.4.4 van bijlage I bij Richtlijn 2006/42/EG, die bepaalt dat, wanneer bij een machine met eigen aandrijving met daarop een bediener een risico bestaat door vallende voorwerpen of materialen, in het ontwerp en de bouw van de machine met dit risico rekening moet zijn gehouden en de machine, indien de afmetingen dit toelaten, van een passende beschermingsstructuur moet zijn voorzien.

(4)

De Deense autoriteiten hebben aangegeven dat de machine, hoewel bij meerdere van de beoogde functies daarvan de op de machine aanwezige bediener blootgesteld werd aan risico’s door vallende voorwerpen of materialen, in de handel was gebracht zonder een constructie ter bescherming tegen vallende voorwerpen (hierna „FOPS” genoemd). De Deense autoriteiten hebben de fabrikant verzocht corrigerende maatregelen te nemen. Aangezien niet aan dit verzoek werd voldaan, hebben de Deense autoriteiten het in de handel brengen van Multione S630-machines zonder een FOPS verboden en de fabrikant opgedragen corrigerende maatregelen te nemen met betrekking tot reeds in de handel gebrachte machines.

(5)

De Commissie heeft de fabrikant schriftelijk om opmerkingen over de door Denemarken genomen maatregel verzocht. De fabrikant gaf in zijn antwoord aan van oordeel te zijn dat een machine die werd geleverd voor functies die geen risico van vallende voorwerpen of materialen inhielden, niet met een FOPS hoefde te worden uitgerust. Hij deelde de Commissie echter tevens mede dat na de door de Deense autoriteiten genomen maatregelen actie was ondernomen om ervoor te zorgen dat alle in Denemarken in de handel gebrachte machines met een FOPS werden uitgerust.

(6)

Punt 1.1.2, onder a), van bijlage I bij Richtlijn 2006/42/EG bevat het voorschrift dat de machine zodanig ontworpen en gebouwd moet zijn dat zij bediend, afgesteld en onderhouden kan worden zonder dat personen aan een risico worden blootgesteld, wanneer deze handelingen onder de vastgestelde omstandigheden worden verricht, tevens rekening houdend met redelijkerwijs voorzienbaar verkeerd gebruik. De genomen maatregelen moeten erop gericht zijn elk risico gedurende de te verwachten levensduur van de machine, met inbegrip van de fasen van het vervoer, het monteren, het demonteren, de buitenbedrijfstelling en de sloop, uit te sluiten.

(7)

Het is waarschijnlijk dat multifunctionele machines zoals de Multione S630, zelfs indien in eerste instantie geleverd voor functies die geen risico van vallende voorwerpen of materialen inhouden, tijdens hun te verwachten levensduur zullen worden gebruikt voor andere beoogde functies, waarbij bedieners wel aan een dergelijk risico worden blootgesteld. Bij het ontwerp en de bouw van de machine moet bijgevolg rekening worden gehouden met het risico door vallende voorwerpen of materialen.

(8)

Uit onderzoek van de door de Deense autoriteiten verstrekte bewijsstukken en de opmerkingen van de fabrikant is gebleken dat machines van het type Multione S630 zonder een FOPS inderdaad niet voldoen aan de essentiële veiligheids- en gezondheidseis van punt 3.4.4 van bijlage I bij Richtlijn 2006/42/EG en dat deze non-conformiteit leidt tot een ernstig letselrisico voor op de machine aanwezige bedieners door vallende voorwerpen of materialen,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

De door de Deense autoriteiten genomen maatregel om het in de handel brengen van machines van het type Multione S630 die niet met een constructie ter bescherming tegen vallende voorwerpen (FOPS) zijn uitgerust en om de fabrikant op te dragen corrigerende maatregelen te nemen met betrekking tot reeds in de handel gebrachte machines, is gerechtvaardigd.

Artikel 2

Dit besluit is gericht tot de lidstaten.

Gedaan te Brussel, 8 april 2013.

Voor de Commissie

Antonio TAJANI

Vicevoorzitter


(1)  PB L 157 van 9.6.2006, blz. 24.

(2)  PB L 337 van 13.11.2004, blz. 13.

(3)  PB L 162 van 3.7.2000, blz. 1.


10.4.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 101/31


UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE

van 8 april 2013

tot vaststelling van de lijst van EU-inspecteurs overeenkomstig artikel 79, lid 1, van Verordening (EG) nr. 1224/2009 van de Raad

(Kennisgeving geschied onder nummer C(2013) 1882)

(2013/174/EU)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 1224/2009 van de Raad van 20 november 2009 tot vaststelling van een communautaire controleregeling die de naleving van de regels van het gemeenschappelijk visserijbeleid moet garanderen, tot wijziging van de Verordeningen (EG) nr. 847/96, (EG) nr. 2371/2002, (EG) nr. 811/2004, (EG) nr. 768/2005, (EG) nr. 2115/2005, (EG) nr. 2166/2005, (EG) nr. 388/2006, (EG) nr. 509/2007, (EG) nr. 676/2007, (EG) nr. 1098/2007, (EG) nr. 1300/2008, (EG) nr. 1342/2008 en tot intrekking van de Verordeningen (EEG) nr. 2847/93, (EG) nr. 1627/94 en (EG) nr. 1966/2006 (1), en met name artikel 79, lid 1,

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Bij Verordening (EG) nr. 1224/2009 is een communautaire regeling voor controle, inspectie en handhaving vastgesteld, die moet garanderen dat de regels van het gemeenschappelijk visserijbeleid worden nageleefd. Verordening (EG) nr. 1224/2009 bepaalt dat, onverminderd de primaire verantwoordelijkheid van de kustlidstaten, de inspecteurs van de Europese Unie overeenkomstig deze verordening inspecties mogen uitvoeren in wateren van de Europese Unie en op vissersvaartuigen van de Europese Unie buiten de wateren van de Europese Unie. De lijst van inspecteurs van de Europese Unie moet worden vastgesteld volgens de procedure van Verordening (EG) nr. 1224/2009.

(2)

In Uitvoeringsverordening (EU) nr. 404/2011 van de Commissie van 8 april 2011 houdende bepalingen voor de uitvoering van Verordening (EG) nr. 1224/2009 van de Raad tot vaststelling van een communautaire controleregeling die de naleving van de regels van het gemeenschappelijk visserijbeleid moet garanderen (2) zijn uitvoeringsbepalingen vastgesteld voor de toepassing van het controlesysteem van de Europese Unie zoals vastgesteld bij Verordening (EG) nr. 1224/2009.

(3)

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 404/2011 bepaalt dat de lijst van EU-inspecteurs moet worden opgesteld aan de hand van de aanmeldingen door de lidstaten en door het Europees Bureau voor visserijcontrole.

(4)

Een eerste lijst van EU-inspecteurs is vastgesteld in Uitvoeringsbesluit 2011/883/EU van de Commissie (3). In artikel 120 van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 404/2011 is bepaald dat de lidstaten en het Europees Bureau voor visserijcontrole wijzigingen in de lijst die zij het volgende kalenderjaar willen invoeren tegen oktober aanmelden en dat de Commissie de lijst uiterlijk op 31 december dienovereenkomstig aanpast.

(5)

Bepaalde lidstaten hebben volledige lijsten van hun betrokken inspecteurs aangemeld. Het is daarom passend de in Uitvoeringsbesluit 2011/883/EU vastgestelde lijst te vervangen en in de bijlage bij dit besluit een nieuwe lijst van EU-inspecteurs vast te stellen op basis van deze aanmeldingen en aanmeldingen van de lidstaten inzake wijzigingen van de initiële lijst.

(6)

De in dit besluit vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Comité voor de visserij en de aquacultuur,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

De lijst van EU-inspecteurs is opgenomen in de bijlage bij dit besluit.

Artikel 2

Uitvoeringsbesluit 2011/883/EU wordt ingetrokken.

Artikel 3

Dit besluit is gericht tot de lidstaten.

Gedaan te Brussel, 8 april 2013.

Voor de Commissie

Maria DAMANAKI

Lid van de Commissie


(1)  PB L 343 van 22.12.2009, blz. 1.

(2)  PB L 112 van 30.4.2011, blz. 1.

(3)  PB L 343 van 23.12.2011, blz. 123.


BIJLAGE

LIJST VAN EU-INSPECTEURS OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 79, LID 1, VAN VERORDENING (EG) Nr. 1224/2009

Land

Inspecteurs

België

De Vleeschouwer, Guy

Devogel, Geert

Lieben, Richard

Monteyne, Ian

Bulgarije

Kamenov, Vladimir Angelov

Kerekov, Nikolay Ivanov

Tsjechië

n.v.t.

Denemarken

Akselsen, Ole

Andersen, Dan Søgård

Andersen, Hanne Skjæmt

Andersen, Lars Ole

Andersen, Mogens Godsk

Andersen, Niels Jørgen Anton

Andersen, Peter Bunk

Anderson, Jacob Edward

Bache, René

Bang, Mai

Barrit, Jørgen

Beck, Bjarne Baagø

Bendtsen, Lars Kjærsgaard

Bernholm, Kristian

Burgwaldt Andersen, Martin

Carl, Morten Hansen

Christensen, Frantz Viggo

Christensen, Jesper Just

Christensen, Peter Grim

Christensen, Thomas

Christiansen, Michael Koustrup

Damsgaard, Kresten

Degn, Jesper Leon

Due-Boje, Thomas Zinck

Dølling, Robert

Ebert, Thomas Axel Regaard

Eiersted, Jesper Bech

Eilers, Bjarne

Elnef, Frank Godt

Fick, Carsten

Frandsen, Rene Brian

Frederiksen, Torben Broe

Gotved, Jesper Hovby

Groth, Niels

Grupe, Poul

Gaarde, Børge

Handrup, Jacob

Hansen, Bruno Ellekær

Hansen, Gunnar Beck

Hansen, Henning Skødt

Hansen, Ina Kjærgaard

Hansen, Jan Duval

Hansen, John Daugaard

Hansen, Martin

Hansen, Martin Baldur

Hansen, Ole

Hansen, Thomas

Harbo, Christen Christensen

Heldager, Peter

Hestbek, Flemming

Høgild, Lars

Højrup, Torben

Jaeger, Michael Wassermann

Jensen, Anker Mark

Jensen, Flemming Bergtop

Jensen, Hanne Juul

Jensen, Jimmy Langelund

Jensen, Jonas Krøyer

Jensen, Jørn Uth

Jensen, Lars Henrik

Jensen, Lone A.

Jensen, René Sandholt

Jespersen, René

Johansen, Allan

Johnsen, Stine Lykke

Juul, Torben

Justesen, Mogens Palle

Jørgensen, Kristian Sandal

Jørgensen, Lasse Elmgren

Jørgensen, Ole Holmberg

Karlsen, Jesper Herning

Knudsen, Malene

Knudsen, Niels Christian

Knudsen, Ole Hvid

Kofoed, Kim Windahl

Kokholm, Peder

Kristensen, Henrik

Kristensen, Jeanne Marie

Kristensen, Peter Holmgaard

Larsen, Michael Søeballe

Larsen, Peter Hjort

Larsen, Tim Bonde

Lorenzen, Arne

Lundbæk, Tommy Oldenborg

Madsen, Arne

Madsen, Jens-Erik

Madsen, Johnny Gravesen

Mortensen, Erik

Mortensen, Jan Lindholdt

Møller, Gert

Munkholm, Iben

Nielsen, Christian

Nielsen, Dan Randum

Nielsen, Dion

Nielsen, Hans Henrik

Nielsen, Henrik

Nielsen, Henrik Frühstück

Nielsen, Henrik Kruse

Nielsen, Jeppe

Nielsen, Tage Kim

Nielsen, Niels Kristian

Nielsen, Steen

Nielsen, Søren

Nielsen, Søren Egelund

Nielsen, Trine Fris

Nørgaard, Max Reno Bang

Paulsen, Kim Thor

Pedersen, Bent Lykke

Pedersen, Claus

Pedersen, Knud Jan

Petersen, Christina Holmer

Petersen, Henning Juul

Petersen, Jimmy Torben

Porsmose, Tommy

Poulsen, Bue

Poulsen, Janni Branderup

Poulsen, John

Ramm, Heine

Risager, Preben

Rømer, Jan

Schjoldager, Tim Rasmussen

Schmidt, Stefan Göttsche

Schou, Kasper

Schultz, Flemming

Siegumfeldt, Jeanette

Simonsen, Kjeld

Simonsen, Morten

Skrivergaard, Lennart

Skaaning, Per

Sørensen, Allan Lindgaard

Thomsen, Bjarne Kondrup

Thomsen, Klaus Ringive Solgaard

Thorsen, Michael

Trab, Jens Ole

Vistrup, Annette Klarlund

Wille, Claus

Wind, Bernt Paul

Østergård, Lars

Aasted, Lars Jerne

Duitsland

Abs, Volker

Baumann, Jörg

Bembenek, Jörg

Bergmann, Udo

Bernhagen, Sven

Bieder, Mathias

Birkholz, Siegfried

Bloch, Ralf

Borchardt, Erwin

Bordolo, Jan

Borowy, Matthias

Bösherz, Andreas

Brunnlieb, Jürgen

Buchholz, Matthias

Büttner, Harald

Cassens, Enno

Christiansen, Dirk

Claßen, Michael

Döhnert, Tilman

Drenkhahn, Michael

Dürbrock, Dierk

Ehlers, Klaus

Erdmann, Christian

Fink, Jens

Franke, Hermann

Franz, Martin

Frenz, Sandro

Garbe, Robert

Golz, Ulrich

Gräfe, Roland

Grawe, André

Griemberg, Lars

Haase, Christian

Hänse, Dirk

Hansen, Hagen

Heidkamp, Max

Heisler, Lars

Herda, Heinrich

Hickmann, Michael

Homeister, Alfred

Hoyer, Oliver

Käding, Christian

Keidel, Quirin

Kersten, Mickel

Klimeck, Uwe

Köhn, Thorsten

Kollath, Mark

Kopec, Reinhard

Kraack, Sönke

Krüger, Martin

Krüger, Torsten

Kupfer, Christian

Kutschke, Holger

Lange, Michael

Lehmann, Jan

Lorenzen, Alexander

Lübke, Torsten

Lührs, Carsten

Möhring, Torsten

Mücher, Martin

Mundt, Mario

Nickel, Jörg

Nöckel, Stefan

Pauls, Werner

Perkuhn, Martin

Raabe, Karsten

Radzanowski, Sven

Ramm, Jörg

Reimers, Andre

Remitz, Lutz

Rutz, Dietmar

Sauerwein, Dirk

Schmidt, Harald

Schmiedeberg, Christian

Schuchardt, Karsten

Schuler, Claas

Sehne, Dirk

Skrey, Erich

Slabik, Peter

Springer, Gunnar

Stüber, Jan

Sturm, Jochen

Sween, Gorm

Taubert, Christian

Teetzmann, Julian

Thieme, Stefan

Thomas, Raik

Tiedemann, Harald

Vetterick, Arno

Wagner, Ralf

Welz, Henning

Welz, Oliver

Wessels, Heinz

Wichert, Peter

Wolken, Hans

Estland

Grossmann, Meit

Lasn, Margus

Nigu, Silver

Ninemaa, Endel

Pai, Aare

Ulla, Indrek

Varblane, Viljar

Ierland

Aherne, Robert

Allen, Damien

Amrien, Rudi

Andersson, Kareen

Andrews, Kevin

Ansbro, Mark

Armstrong, Stuart

Barber, Kevin

Barrett, Elizabeth

Barrett, Brendan

Barrett, John

Beale, Derek

Bones, Anthony

Brandon, James

Brannigan, Stephen

Breen, Kieran

Broderick, Michael

Brophy, James

Brophy, Paul

Browne, Joseph

Browne, Patrick

Brunicardi, Michael

Buckley, Anthony

Buckley, David

Bugler, Andrew

Butler, David

Byrne, Kenneth

Cagney, Daniel

Cahalane, Donnchadh

Campbell, Aoife

Carr, Kieran

Casey Anthony

Casey, Alex

Chute, Killian

Claffey, Seamus

Clarke, Tadhg

Cleary, James

Cloke, Niall

Coffey, Kevin

Cogan, Gerard

Coleman, Thomas

Collins, Damien

Connery, Paul

Cooper, Trevor

Corish, Cormac

Corrigan, Kieran

Cosgrave, Thomas

Cotter, Jamie

Cotter, Colm

Coughlan, Susan

Graven, Cormac

Crowley, Brian

Cummins, William

Cunningham, Diarmuid

Curran, Donal

Curtin, Brendan

Daly, Brendan

Daly, Joseph

D’Arcy, Enna

Devaney, Michael

Dicker, Philip

Doherty, Anita

Doherty, Patrick

Donaldson, Stuart

Downing, Erika

Downing, Grace

Downing, John

Doyle, Cronan

Duane, Paul

Ducker, Nigel

Dullea, Michael

Falvey, John

Fanning, Grace

Farrell, Brian

Fealy, Gerard

Fenton, Gary

Ferguson, Kevin

Finegan, Ultan

Fitzgerald, Brian,

Fitzgerald, Richard

Fitzpatrick, Gerard

Fleming, David

Flynn, Alan

Foley, Brendan

Foley, Kevin

Foran, Bryan

Forde, Cathal

Fowler, Patrick

Fox, Colm

Freeman, Harry

Gallagher, Damien

Gallagher, Neil

Gallagher, Paddy

Galvin, Rory

Galvin, Sarah

Gannon, James

Geaney, Gerard

Geraghty, Anthony

Gleeson, Marie

Gormanly, Breda

Goulding, Josephine

Goulding, Donal

Greenwood, Mark

Grogan, Suzanne

Haigney, Vincent

Hamilton, Gillian

Hamilton, Gregory

Hamilton, Ken

Hamilton, Stewart

Hannon, Gary

Harding, James

Harkin, Patrick

Harkins, Ciaran

Harman, Mark

Healy, Derek

Healy, John

Hederman, John

Heffernan, Bernard

Hegarty, Denis,

Hegarty, Paul

Henson, Marie

Hewson, Kevin

Hickey, Adrian

Hickey, Michael

Horgan, Brian

Humphries, Daniel

Irwin, Richard

Ivory, Sean

Joyce, Michael

Kavanagh, Ian

Keane, Brian

Kearney, Brendan

Keeley, David

Keirse, Gavin

Kelly, Niall

Kenneally, Jonathan

Kennedy, Liam,

Kennedy, Thomas

Keogh, Mark

Kickham, Jon-Laurence

Kinsella, Gordon

Kirwan, Conor

Laide, Cathal

Landy, Glenn

Lane, Brian

Lane, Mary

Leahy, Brian

Lenihan, Mark

Linehan, Sean

Lynch, Darren

Lynch, Gerard

Lynch, Grainne

Lynch, Robert

Mac Donald, Victor

MacUnfraidh, Caoimhin

MacGabhann, Declan

Mackey, John

Mallon, Keith

Malone, Robert

Maloney, Nessa

Maunsell, Blaithin

Mc Carthy, Gavin

Mc Carthy, Mark

Mc Carthy, Michael

Mc Connell, Clodagh

Mc Gee, Noel

Mc Glinchey, Martin

Mc Grath, Owen

Mc Grath, Richard

Mc Groarty, John

Mc Groarty, Mark

Mc Guckin, Martin

Mc Keown, Amelia

Mc Laughlin, Ronan

Mc Loughlin, Gerard

Mc Loughlin, John-Jack

Mc Namara, Paul

Mc Parland, Cian

Mc Philbin, Dwayne

McCaffrey, Lesley

McGroary, Peter

McNamara, Ken

McWilliams, Stuart

Memery, David

Meredith, Helen

Molloy, Darren

Molloy, John Paul

Moloney, Kara

Moloney, Luke

Moore, Conor

Morrison, Kevin

Mulcahy, Shane

Mulcahy, John

Mullane, Paul

Mullery, Alan

Mundy, Brendan

Murphy, Barry

Murphy, Brian

Murphy, Claire

Murphy, Enda

Murphy, Honor

Murphy, John

Murran, Sean

Murray, Paul

Nalty, Christopher

Nash, John

Ni Cionnach Pic, Dubheasa

Nolan, Brian

O Brien, Claire,

O Brien, David

O Brien, Jason

O Brien, Kenneth

O Callaghan, Maria

O Ceallaigh, Kevin

O Connor, Diarmud

O Donoghue, John

O Donoghue, Niamh

O Donovan, Diarmud

O Donovan, Michael

O Donavan, Thomas

O Dowd, Brendan

O Driscoll, Olan

O Flynn, Aisling

O Leary, David

O Mahony, David

O Mahony, Karl

O Mahony, Robert

O Neachtain, Aonghus

O Regan, Alan

O Regan, Anthony

O Reilly, Brendan

O Seaghdha, Ciaran

O Shea, John

O Sullivan, Charles

O Sullivan, Patricia

O’Brien, Amanda

O’Donovan, Bernard

O’Keeffe, Olan

O’Neill, Shane

O’Regan, Cliona

O’Sullivan, Aileen

Patterson, Adrienne

Pentony, Declan

Peyronnet, Arnaud

Phipps, Kevin

Pierce, Paul

Piper, David

Plante, Maurice

Plunkett, Thomas

Power-Moylotte, Gillian

Prendergast, Kevin

Pyke, Gavin

Pyne, Alan

Quigg, James

Quigley, Declan

Quinn, James

Quinn, Michael

Reddin, Anthony

Reidy, Patrick

Ridge, Patrick

Roche, John

Rogers, Kevin

Ryan, Fergal

Scalici, Fabio

Scanlon, Caroline

Shalloo, Jim

Shanahan, Jacqueline

Sheahan, Paudie

Sheridan, Glenn

Shiels, Brian

Sills, Barry

Smith, Brian

Smyth, Eoin

Snowdon, Edward

Stack, Stephen

Sweetnam, Vincent

Tarrant, Martin

Tighe, Declan

Timon, Eric

Tortise, Charles

Turley, Mark

Twomey, Peter

Twomey, Thomas

Valls Senties, Virginia

Wall, Daniel

Wall, Vanessa

Wallace, Jason

Wallace, Eugene

Walsh, Conleth

Walsh, Laurence

Walsh, Richard

Watson, Philip

Weldon, James

Whelan, Mark

Whelehan, Jason

White, John

Wickham, Laurence

Wilmot, Emmet

Wise, James

Griekenland

Αγγελόπουλος, Χαράλαμπος

Αγιανιάν, Σπυρίδων

Αδαμοπούλου, Γεωργία

Ακουμιανάκης, Βασίλειος

Ακριβός, Δημήτριος

Αλεξανδρόπουλος, Ευστάθιος

Αλεξίου Νικόλαος

Αργυρακοπούλου, Αικατερίνη

Βαίτσης Γεώργιος

Βαρδαξής, Βασίλειος

Βαρελόπουλος, Ευάγγελος

Βελισσαρόπουλος, Αλέξανδρος

Βεργίνης, Αναστάσιος

Βιδάλη, Μαρία

Βορτελίνας, Γεώργιος

Βουρλέτσης, Σωτήριος

Γεωργαντζόπουλος Θεόδωρος

Γεωργατζής, Ιωάννης

Γιαννούσης, Βασίλειος

Γκανατσούλα Ελένη

Γκλεζάκος, Ανδρέας

Γκορίτσας, Γεώργιος

Γογοδώνης, Δημήτριος

Γρηγορίου, Αικατερίνη

Δελημήτης, Βασίλειος

Δημόπουλος, Απόστολος

Δοκιανάκης, Κωνσταντίνος

Δούτσης, Δημήτριος

Δροσάκης, Σπυρίδων

Ελευθερίου, Κωνσταντίνος

Ευαγγελάτος, Νικόλαος

Ζακυνθινός, Κωνσταντίνος

Ζαμπετάκης, Νικόλαος

Ζαφειράκης, Διονύσιος

Ζησιμόπουλος, Νεκτάριος

Ζουρμπαδέλος, Σταμούλης

Ηλιάδης, Νικόλαος

Καλαμάκης Ευάγγελος

Καλαμάρης, Χαρίδημος

Καλλίνικος, Κωνσταντίνος

Καλογεράκης, Γεώργιος

Καλογήρου, Νικόλαος

Καρανάσιος Γεώργιος

Καρυστιανός Στέφανος

Κατημερτζόγλου, Στέλιος

Κατσακούλης, Παράσχος

Κατσάμπας, Νικόλαος

Κάτσης Αναστάσιος

Καψάσκης, Παρασκευάς

Κοκκάλας, Νικόλαος

Κοκολογιαννάκης, Ευάγγελος

Κοντοβάς, Γρηγόριος

Κοντογιάννης, Κωνσταντίνος

Κοντογιάννης, Νέστωρας

Κοντός Παναγιώτης

Κουζίλου, Σταυρούλα

Κουκάρας, Ευάγγελος

Κουκλατζής, Δημήτριος

Κουλαξίδης, Δρακούλης

Κουμπανάκη, Θεοδώρα

Κουρούλης, Στυλιανός

Κραουνάκης, Γεώργιος

Κωνστάντος, Γεώργιος

Κωστάκης, Μιχαήλ

Κωστόπουλος, Νικόλαος

Μαίλης, Στέφανος

Μαλαφούρης, Σπυρίδων

Μανούσος, Αντώνιος

Μανωλουδάκης, Ιωάννης

Μαραγκού, Άννα

Μαργώνης, Γεώργιος

Μαχαιρίδης, Νικόλαος

Μολυβιάτης Βασίλειος

Μόριτς, Ελευθέριος

Μόσχος, Δημήτριος

Μπάρλας, Αθανάσιος

Μπεθάνης, Γεώργιος

Μπερζιργιάννης, Αντώνιος

Μπίχας, Βασίλειος

Μπραουδάκης, Γεώργιος

Ντόκος, Ευάγγελος

Ξακοπούλου, Χρυσάνθη

Ξυπνητού, Βασιλική

Ουζουνόγλου, Ραλλού

Παναγιώτου Στυλιανός

Παπαδοπούλου, Μαρία-Ευαγγελία

Παπακωνσταντίνου, Νικόλαος

Παπαλεονάρδος, Δημοσθένης

Παρδάλης Αριστοτέλης

Πάρος Νικόλαος

Πασβαντής Ιωάννης

Πασχαλάκης, Χρήστος

Πατεράκης, Γεώργιος

Πάτσης, Χρήστος

Πέγιος, Γεώργιος

Πετμέζα Αγγελική-Ειρήνη

Πιπιγκάκης Νικόλαος

Πλατής, Κωνσταντίνος

Ρήγα, Κυριακή

Ρηγούλης, Ζαχαρίας

Ριακοτάκης, Δημήτριος

Ριζοπούλου, Αγγελική

Σαραντάκος, Ιωάννης

Σαραντίδης Ιωάννης

Σιγανός, Εμμανουήλ

Σλανκίδης, Βασίλειος

Σταματελάτος, Σπυρίδων

Σταυροπούλου Μαρία-Αμαρυλλίς

Σταυρουλάκης, Γεώργιος

Στουπάκης Μιχαήλ

Στρατηγάκης, Διονύσιος-Γεώργιος

Στρατιδάκη, Χρυσή

Συρίγος, Σπυρίδων

Σφακιανάκης, Εμμανουήλ

Σωτηροπούλου Ελένη

Τελεμές, Χριστόδουλος

Τετράδη, Γεωργία

Τοπάλογλου, Κωνσταντίνος

Τουρουλίτης Χριστόφορος

Τζεσούρης, Γεώργιος

Τζιόλας, Ιωάννης

Τρίχας, Χρήστος

Τσαπατσάρης, Νικόλαος

Τσαχπάζης, Δημήτριος

Τσέλης, Ανδρέας

Τσιμηρίκα, Αγγελική

Τσούμας, Σπυρίδων

Φόρας, Γεώργιος

Φραζής, Εμμανουήλ

Χαμαλίδης, Βασίλειος

Χαριτάκης, Ανδρέας

Χασανίδης, Γεώργιος

Χατζηπασχάλης, Κωνσταντίνος

Χρηστέας, Κυριάκος

Ψαρράς, Άγγελος

Ψηλός, Κωνσταντίνος

Spanje

Abalde Novas, Tomás

Acuña Barros, José Antonio

Almagro Carrobles, Jorge

Alonso Sánchez, Beatriz

Álvarez Gómez, Marco Antonio

Amunárriz Emazabel, Sebastián

Avedillo Contreras, Buenaventura

Barandalla Hernando, Eduardo

Boy Carmona, Esther

Boy Carmona, Sara

Bravo Téllez, Guillermo

Brotons Martínez, José Jordi

Calderón Gómez, José Gabriel

Carmona Mazaira, Manuel

Carro Martínez, Pedro

Chamizo Catalán, Carlos

Climent de Castro, Luis Miguel

Cortés Fernández, Natalia

Couce Prieto, Carlos

Criado Bará, Bernardo

Del Castillo Jurado, Ángeles

Del Hierro Suances, Javier

Del Hierro Suances, María

Fariña Clavero, Irene

Fernández Costas, Antonio

Ferreño Martínez, José Antonio

Fontán Aldereguía, Manuel

Fontanet Domenech, Felipe

García Antoni, Mónica

García González, Francisco Javier

García Merchán, Marta

García Simonet, Cristina

Garrido Álvarez, Santiago

Genovés Ferriols, José Carlos

Gil Gamundi, Juan Luis

Gómez Delgado, Raquel

González Fernández, Manuel A.

González Fernández, Marta

Guerrero Claros, María

Gundín Payero, Laura

Gutiérrez Tudela, Manuel

Iglesias Prada, Juan Antonio

Lado Codesido, Beatriz

Lastra Torre, Ruth

Lestón Leal, Juan Manuel

López González, María

Lorenzo Sentis, José Manuel

Marra-López Porta, Julio

Martínez González, Jesús

Martínez Velasco, Carolina

Mayoral Vázquez, Fernando

Mayoral Vázquez, Gonzalo

Mayordomo Montiel, Jaime

Medina García, Estebán

Méndez-Villamil Mata, María

Menéndez Fernández, Manuel J.

Miranda Almón, Fernando

Molina Romero, José António

Ochando Ramos, Ana María

Orgueira Pérez, Ma Vanesa

Ortigueira Gil, Adolfo

Ossorio González, Carlos

Ovejero González, David

Pérez González, Virgilio

Perujo Dávalos, Florencio

Piñón Lourido, Jesús

Ponte Fernández, Gerardo

Prieto Estévez, Laura

Ríos Cidrás, Manuel

Ríos Cidrás, Xosé

Rodríguez Bonet, Jordi

Rodríguez Moreno, Alberto

Rodríguez Muñiz, José Manuel

Rueda Aguirre, Luzdivina

Ruiz Gómez, Sònia

Saavedra España, Jesús

Sáenz Arteche, Idola

Sánchez Sánchez, Esmeralda

Santalices López, Marta

Santos Maneiro, José Tomás

Santos Pinilla, Beatriz

Sendra Gamero, Ma Esther

Serrano Sánchez, Daniel

Sieira Rodríguez, José

Tenorio Rodríguez, José Luis

Torre González, Miguel Á.

Tubío Rodríguez, Xosé

Unzurrunzaga Campoy, José María

Valcarce Arenas, Paula Isabel

Vásquez Pérez, Ivan

Vázquez Pérez, Juana Ma

Vega García, Francisco M.

Vicente Castro, José

Vidal Maneiro, Juan Manuel

Yeregui Velasco, Pablo

Zamora de Pedro, Carlos

Frankrijk

Belz, Jean-Pierre

Ben Khemis, Patricia

Beyaert, Frédéric

Bigot, Jean-Paul

Bon, Philippe

Bouniol, Grégory

Bourbigot, Jean-Marc

Cacitti, Raymond

Caillat, Marc

Celton Arnaud

Ceres, Michel

Crochard, Thierry

Croville, Serge

Curaudeau, Patrick

Daden, Nicolas

Dambron, François

Darsu, Philippe

Davies, Philippe

Deric, William

Desson, Patrick

Dolou, Claude

Donnart, Christian

Ducrocq, Philippe

Fernandez, Gabriel

Fortier, Eric

Fouchet, Michel

Fournier, Philippe

Gehanne, Laurent

Gloaguen, Maurice

Guillemette, Jean Luc

Harel, David

Hitier, Sébastien

Isore, Pascal

Le Corre, Joseph

Le Cousin, Jean-Luc

Le Dreau, Gilbert

Lescroel, Yann

Maingraud, Dominique

Malassigne, Jean-Paul

Masseaux, Yanick

Menuge, Gilles

Moussaron, Hervé

Moussay, David

Ogor, Bernard

Pasquereau, Rebecca

Peron, Olivier

Peron, Pascal

Radius, Caroline

Richou, Fabrice

Rondeau, Arnold

Rousselet, Pascal

Semelin, Gérard

Serna, Mathieu

Trividic, Bernard

Vilbois, Pierre

Villenave, Patrick

Villenave, Yorrick

Italië

Abate, Massimiliano

Abbate, Marco

Affinita, Enrico

Albani, Emidio

Apollonio, Cristian

Aprile, Giulio

Aquilano, Donato

Barraco, Francesco

Basile, Giuseppe

Benvenuto, Salvatore Giovanni

Bernadini, Stefano

Biondo, Fortunato

Bizzari, Simona

Bizzarro, Federico

Boccoli, Fabrizio

Bonsignore, Antonino

Bove, Gian Luigi

Burlando, Michele

Caiazzo, Luigia

Calandrino, Salvatore

Cambareri, Michelangelo

Cappa, Euplio

Cappeli, Salvatore

Carafa, Simone

Carini, Vito

Carta, Sebastiano

Castellano, Sergio

Cau, Dario

Cesareo, Michele

Chionchio, Alessandro

Cianci, Vincenzo

Cignini, Innocenzo

Colarossi, Mauro

Colazzo, Massimiliano

Comuzzi, Alberto

Conte, Fabio

Conte, Plinio

Corallo, Domenico

Cormio, Carlo

Cortese, Raffaele

Costanzo, Antonio

Criscuolo, Enrico

Croce, Aldo

Cuciniello, Luigi

D’Acunto, Francesco

D’Agostino, Gianluca

D’Amato, Fabio

D’Aniello, Annunziata

D’Arrigo, Antonio

De Crescenzo, Salvatore

De Pinto, Giuseppe

De Quarto, Enrico

Del Monaco, Ettore

Di Benedetto, Luigi

Di Domenico, Marco

Di Donato, Eliana

Doria, Angelo

D’Orsi, Francesco Paolo

Errante, Domenico

Esibini, Daniele

Esposito, Francesco

Esposito Robertino

Fanizzi, Tommaso

Fava, Antonello

Ferrara, Manfredo

Fioravanti, Andrea

Fiore, Fabrizio

Fogliano, Pasquale

Folliero, Alessandro

Francolino, Giuseppe

Fuggetta, Pasquale

Gallo, Antonio

Gangemi, Roberto

Genchi, Paolo

Giannone, Giuseppe Claudio

Giovannone, Vittorio

Gismondi, Tommaso

Golizia, Pasquale

Graziani, Walter

Greco, Giuseppe

Guida, Giuseppe

Guido, Alessandro

Guzzi, Davide

Iemma, Oreste

Isaia, Sergio

L’Abbate, Giuseppe

La Porta, Santi Alessandro

Lambertucci, Alessandro

Lanza, Alfredo

Leto, Antonio

Lo Pinto, Nicola

Lo Priesti, Matteo

Loggia, Carlo

Lombardi, Pasquale

Longo, Pierino Paolo

Maggio, Giuseppe

Magnolo, Lorenzo Giovanni

Maio, Giuseppe

Maltese, Franco

Marceca, Giuseppe

Mariotti, Massimiliano

Marrello Luigi

Martina, Francesco

Martinez, Giuliano

Marzio, Paolo

Mastrobattista, Giovanni Eligio

Matera, Riccardo

Messina, Gianluca

Mino, Alessandro

Monaco, Paolo

Morelli, Alessio

Mostacci, Sergio Massimo

Mugnaini, Dany

Musella, Stefano

Nacarlo, Amadeo

Nardelli, Giuseppe

Negro, Mirco

Novaro, Giovanni

Palombella, Fabio Luigi

Panconi, Federico

Pantaleo, Cosimo

Paolillo, Francesco

Patalano, Andrea

Pavese, Paolo

Pepe, Angelo

Petruzzi, Giulia

Pino, Filippo

Piroddi, Paola

Pisino, Tommaso

Pistorio, Angelo

Poli, Mario

Porru, Massimiliano

Postiglione, Vito

Praticó, Daniele

Preziosi, Pietro

Puddinu, Fabrizio

Puleo, Isidoro

Quinci, Gianbattista

Rallo, Tommaso

Rivalta, Fabio

Romanazzi, Francesco

Romanazzi, Valentina

Ronca, Gianluca

Rossano, Michele

Sacco, Giuseppe

Salce, Paolo

Santini, Paolo

Sarpi, Stefano

Sassanelli, Michele

Schiattino, Andrea

Sebastio, Luciano

Siano, Gianluca

Silvia, Salvatore

Siniscalchi, Francesco

Solidoro, Sergio Antonio

Spagnuolo, Matteo

Stramandino, Rosario

Sufrà, Emanuele

Tersigni, Tonino

Tesauro, Antonio

Tescione, Francesco

Tesone, Luca

Tordoni, Maurizio

Torrisi, Ivano

Trapani, Salvatore

Triolo, Alessandro

Troiano, Primiano

Tumbarello, Davide

Tumminello, Salvatore

Turiano, Giuseppe

Uopi, Alessandro

Vangelo, Pietro

Vellucci, Alfredo

Ventriglia, Felice

Vero, Pietro

Virdis, Antonio

Vitali, Daniele

Zaccaro, Giuseppe Saverio

Zippo, Luigi

Cyprus

Apostolou, Antri

Avgousti, Antonis

Christodoulu, Lakis

Christoforou, Christiana

Christou, Nikoletta

Flori, Panayiota

Fylaktou, Anthi

Georgiou, Markella

Hadjialexandreou, Kyriacos

Heracleous, Andri

Ioannou, Georgios

Ioannou, Theodosis

Karayiannis, Christos

Konnaris, Kostas

Korovesis, Christos

Kyriacou, Kyriacos

Kyriacou, Yiannos

Michael, Michael

Nicolaou Nicolas

Panagopoulos, Argyris

Papadopoulos, Andreas

Pavlou George

Prodromu, Pantelis

Savvides, Andreas

Letland

Barsukovs, Vladislavs

Brants, Jānis

Brente, Elmārs

Caune, Vizma

Gronska, Ieva

Holštroms, Arturs

Kalějs, Rūdolfs

Klagišs, Felikss

Kozlovskis, Roland

Leja, Jānis

Naumova, Daina

Priediens, Ainars

Pūsilds, Aigars

Putniņš, Raitis

Sproğis, Eduards

Štraubis, Valērijs

Upmale, Sarmīte

Veide, Andris

Veinbergs, Miks

Zemture, Viola

Litouwen

Balnis, Algirdas

Jonaitis, Arūnas

Kazlauskas, Tomas

Lendzbergas, Erlandas

Vaitkus, Giedrius

Zartun, Vitalij

Luxemburg

n.v.t.

Hongarije

n.v.t.

Malta

Abela, Claire

Agius, Jesmond

Balzan, Gilbert

Bonello, Shaun

Borg, Anthony

Brimmer, Christopher

Busutill, Amadeo

Cachia, Pierre

Carabott, Paul

Carabott, Stephen

Cardona, Emanuel

Caruana, Francis

Caruana, Raymond

Caruana Russel

Cassar, Jonathan

Cauchi, Marco

Cutajar, Alex

Farrugia, Joseph

Farrugia, Omar

GATT, William

Galea, Alex

Grech, Felix

Grech, James.L.

Micallef, Charlo

Mifsud, Michael

Muscat, Carlo

Nappa, Jason

Psaila, Kevin

Santillo Edward

Sciberras, Christopher

Scicluna, Etienne

Seguna, Marvin

Tabone, Mark

Theuma, Johan

Vella, Leo

Xuereb, Glen

Zahra, Dione

Nederland

Altoffer Wim

Bakker, Jan

Bastiaan, Robert.

Beij, Wim

Boone, Jan Kees

de Boer,Meindert

de Kort, Maarten

de Mol, Gert

Dieke, Richard

Duinstra, Jacob

Freke, Hans

Kleinen, Tom

Kleczewski-Schoon, Anneke

Koenen, Gerard

Kraaijenoord, Jaap

Kramer, Willem

Krijnen, Hans

Kwakman, Jeroen

Leenheer, Adrie

Meijer, Cor

Meijer, Willem

Miedema, Anco

Parlevliet, Koos

Ros, Michel

Schekkerman, Cees

Schneider, Leendert

Tervelde, Lex

van den Berg, Dirk

van der Molen, Ton

van der Veer, Siemen

Velt, Ernst

Weijtmans, Peer

Wijbenga, Arjan

Wijkhuisen, Eddy

Zegel, Gerrit

Zevenbergen, Jan

Oostenrijk

n.v.t.

Polen

Anulewicz, Adam

Augustynowicz, Mariusz

Bartczak, Tomasz

Dębski, Jarosław

Domachowski, Marian

Górski, Marcin

Jamioł, Waldemar

Jóźwiak, Marek

Kasperek, Stanisław

Kołodziejczak, Michał

Konefał, Szymon

Kościelny, Jarosław

Kozłowski, Piotr

Kucharski, Tadeusz

Kunachowicz, Tomasz

Łukaszewicz, Paweł

Łuczkiewicz, Tomasz

Niewiadomski, Piotr

Nowak, Włodzimierz

Patyk, Konrad

Prażanowski, Krystian

Sikora, Marek

Skibior, Sławomir

Słowinski, Roman

Smolarski, Łukasz

Sokołowski, Paweł

Szumicki, Tomasz

Tomaszewski, Tomasz

Trzepacz, Michał

Wereszczyński, Leszek

Wiliński, Adam

Zięba, Marcin

Portugal

Albuquerque, José

Canato, Francisco

Carvalho, Ricardo

Coelho, Alexandre

Diogo, João

Ferreira, Carlos

Fonseca, Álvaro

Franco, Jorge

Moura, Nuno

Silva, António Miguel

Roemenië

Chiriac, Marian

Dinu, Aurel

Gheorghe, Petrică-Puiu

Manole, Manuela

Mănăilă, Marian Sorinel

Panaitescu, Lorin

Rusu, Laurențiu

Slovenië

Smoje, Robert

Smoje, Vinko

Slowakije

n.v.t.

Finland

Heikkinen, Pertti

Hiltunen, Jouni

Komulainen, Unto

Koivisto, Kare

Lähde, Jukka

Linder, Jukka

Nikiforow, Mikael

Ruotsalainen, Eeva

Sundqvist, Lars

Suominen, Ari

Suominen, Paavo

Toivonen, Ville

Ulenius, Niklas

Zweden

Åberg, Christian

Ahnlund, Jenny

Andersson, Andréa

Andersson, Per-Olof

Andersson, Per-Olof Vidar

Antonsson, Jan-Eric

Bergman, Daniel

Bjerner, Martin

Boussard, Peter

Cardell, Christina

Carlsson, Christian

Cederlund, Kenneth

Englund, Raymond

Eriksson, Örjan

Falk, David

Frejd, Maud

Granholm, Björn

Göransson, Roger

Havh, Johan

Hellberg, Stefan

Ingeby-Olsson, Lena

Jakobsson, Magnus

Jeppsson, Tobias

Johansson, Daniel

Johansson, Klas

Johansson, Thomas

Jönsson, Dennis

Joxelius, Paul

Karlsson, Zineth

Karlsson-Fonseca, Antónia

Kempe, Clas

Kjällgren, Curt

Kurtsson, Morgan

Lahovary, Oscar

Larsson, Mats

Lindved, Martin

Malmström, John

Mattson, Olof

Nilsson, Pierre

Norrby, Bengt

Norrby, Tom

Näsman, Lars

Olovsson, Bo

Olsson, Kenneth

Olsson, Lars

Österlind, Andreas

Palmén, Lars-Erik

Penson, Lena

Persson, Göran

Persson, Mats

Peterson, Jan

Petterson, Joel

Petterson, Johan

Philipsson, Gunnar

Piltonen, Janne

Podsedkowski, Zenek

Reuterljung, Thomas

Sandblom, Örjan

Sjödin, Ronny

Skölderud, Svante

Snäckerström, Leif

Söderblom, Anna

Stenmark, Richard

Strandberg, Magnus

Stührenberg, Björn

Svenserud, Anders

Svensson, Rutger

Tillawi, Peter

Toresson, Martin

Turesson, Andreas

Ulmstedt, Håkan

Wallin, Bo

Westberg, David

Wigzell, Andreas

Wilson, Pierre

Verenigd Koninkrijk

Alexander, Stephen

Anderson, Mark

Anderson, Reid

Bailey Roberta

Barclay, Michael

Bateman, Pia

Bell, Stuart

Billson, Carol

Blower, Amy

Bowers, Claire

Boyce, Sean

Brough, Derek

Bruce, John

Buttery Stephanie

Caldwell, Mark

Calvert, Lauren

Campbell, Colin

Campbell, Iain

Campbell, Jonathan

Campbell, Murray

Carpenter, Bryony

Carroll, David

Coleman, Alex

Cook, David

Corden, Adam

Corner, Nigel

Craig, Ian

Craig, Stephen

Croucher, Tim

Crowe, Michael

Cullen, Donna

Cunningham, George

Davey, Andy

Davis, Danielle

Dawkins, Matthew

Deadman, Ross

Douglas, Sean

Draper, Peter

Dunkerely, Sabrina

Durbin, William

Ebdy, Jim

Eccles, David

Ellison, Peter

Evans, David

Faulds, Mike

Fenwick, Peter

Ferguson, Adam

Ferguson, Simon

Ferrari, Richard

Fitzpatrick, DeeAnn

Fletcher, Norman

Fletcher, Paul

Flint, Toby

Ford-Keyte, Graham

Fordham, Philip

Foster, Pam

Fraser, Uilleam

Fullerton, Gareth

Gibson, Philip

Gooding, Colin

Goodwin, Aaron

Gough, Callum

Graham, Chris

Gray, Sam

Gregor, Stuart

Griffin, Stuart

Griffiths, Greg

Gristwood, Malcolm

Hall, Katherine

Hamilton, Ian

Hanbury, Rachel

Harris, William

Hay, David

Hay, John

Hazel, Tom

Hember, Marcus

Henderson, Rod

Henning, Alan

Hepburn, Ian

Hepburn, Jim

Hepples, Stephen

Higgins, Frank

Hill, Katie

Holbrook, Joanna

Hughes, Greta

Inglesby, Paul

Irish, Rachel

John, Barrie

Johnson, Paul

Johnston, Steve

Johnston, Isobel

Kelly, Kevin

Kemp, Gareth

Kilbride, Paul

Laird, Iain

Law, Garry

Legge, James

Lindsay, Andrew

Lister, Jane

Livingston, Andrew

Lockwood, Mark

MacCallum, Archie

MacEachan, Iain

MacGregor, Duncan

MacIver, Roderick

MacLean, Paula

MacLean, Robin

Marshall, Phil

Mason, John

Mason, Liam

Mason, Roger

Matheson, Louise

McAlister, Gerald

McBain, Billy

McCaughan, Mark

McComiskey, Stehpen

McCowan, Alisdair

McCrindle, John

McCubbin, Stuart

McCusker, Simon

McDonnell, Alistair

McHardy, Adam

McKenzie, Gregor

McKeown, Nick

McMillan, Robert

McQuillan, David

Merrilees, Kenny

Mills, John

Milne, Roderick

Mitchell,Hugh

Mitchell, John

Morris, Chris

Morrison, Donald

Muir, James

Mynard, Nick

Nelson, Paul

Newlands, Andrew

Nicholson, Chris

North, Philip

O’Hare, Jonathon

Oakley, Sarah

Ord, Vivian

Owen, Gary

Page, Tim

Parr, Jonathan

Pateman, Jason

Paterson, Craig

Paterson, Kelly

Paton, Robert

Perry, Andrew

Phillips, Michael

Pole Mark

Pool, Beshlie

Poulding, Daniel

Powell, Greg

Pringle, Geoff

Putt, David

Quilter, George

Quinn, Barry

Radford, Angus

Raine, Katherine

Rawlinson, Kat

Reeves, Adam

Reeves, Jennie

Reid, Adam

Reid, Peter

Rendall, Colin

Richardson, David

Richens, Peter

Riley, Joanne

Roberts, Julian

Robertson, Tom

Robinson, Neil

Skelton, Richard

Skillen, Damien

Smart, Barrie

Smith, Don

Smith, Pam

Sooben, Jeremy

Steele, Gordon

Stipetic, John

Strang, Nicol

Stray, Sloyan

Styles, Mario

Sutton, Andrew

Taylor, Mark

Templeton, John

Thain, Marc

Thomas, Dan

Thompson, Gerald

Todd, Ian

Turner, Patrick

Watt, Barbara

Ward, Daniel

Ward, Mark

Warren, John

Warren, Watt

Watson, Stacey

Watt, James

Wellum, Neil

Wensley, Phil

Weychan, Paul

Whelton, Karen

Whitby, Phil

White, Clare

Wilkinson, Dave

Williams, Carolyn

Williams, Justin

Williford, Susie

Wilson, Tom

Wood, Ben

Worsnop, Mark

Wright, Nicholas

Yuille, Derek

Europese Commissie

Alcaide, Mario

Aláez Pons, Ester

Ansell, Neil

Casier, Maarten

Daly, James

Duarte, Rafael

Grevsen, Dorthe

Janiak, Katarzyna

Janakakisz, Marta

Jensen Ulrik

Jiménez Alvarez, Ignacio

Lansley, Jon

Leskinen Jari

Libioulle Jean-Marc

Pagliarani, Giuliano

Sakas, Remigijus

Skountis Vasileios

Skrey, Hans

Spezzani, Aronne

Stulgis, Maris

Ulman-Kuuskman, Els

Viva, Claudio

Europees Bureau voor visserijcontrole

Allen, Patrick

Cederrand, Stephen

Chapel, Vincent

De Almeida Pires, Maria Teresa

Del Hierro, Belén

Del Zompo, Michele

Dias Garçao, José

Fulton, Grant

Koskinen, Aki

Lesueur, Sylvain

Magnolo, Lorenzo

Mueller, Wolfgang

Nuevo Alarcón, Miguel

Papaioannou, Themis

Pinto, Pedro

Quelch, Glenn

Roobrouck, Christ

Sorensen, Svend

Spaniol, Petra

Stewart, William

Tahon, Sven


10.4.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 101/48


UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE

van 8 april 2013

betreffende een bijdrage van de Unie voor 2013 in de financiering van een programma ter bestrijding van voor planten en plantaardige producten schadelijke organismen in de Franse overzeese departementen, op grond van Verordening (EG) nr. 247/2006 van de Raad

(Kennisgeving geschied onder nummer C(2013) 1934)

(Slechts de tekst in de Franse taal is authentiek)

(2013/175/EU)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 247/2006 van de Raad van 30 januari 2006 houdende specifieke maatregelen op landbouwgebied ten behoeve van de ultraperifere gebieden van de Unie (1), en met name artikel 17, lid 3, eerste alinea, eerste zin,

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

De Franse autoriteiten hebben op 12 november 2012 bij de Commissie een programma voor 2013 ingediend dat in fytosanitaire maatregelen in de Franse overzeese departementen voorziet. Met het oog op een eventuele financiële bijdrage van de Unie zijn in dat programma de doelstellingen, de verwachte resultaten, de uit te voeren maatregelen, de duur en de kosten daarvan aangegeven.

(2)

De maatregelen waarin dit programma voorziet, voldoen aan de eisen van Beschikking 2007/609/EG van de Commissie van 10 september 2007 tot vaststelling van de maatregelen die in aanmerking komen voor financiering door de Gemeenschap in het kader van de programma’s ter bestrijding van voor planten en plantaardige producten schadelijke organismen in de Franse overzeese departementen, op de Azoren en op Madeira (2).

(3)

De in het programma vastgestelde maatregelen zijn door de Commissie beoordeeld en tijdens de vergadering van het Permanent Plantenziektekundig Comité van 22-23 november 2012 besproken. Op 15 februari 2013 is een herziene financiële tabel verstrekt. Als gevolg daarvan is de Commissie van mening dat dat programma en de doelstellingen daarvan voldoen aan de eisen van artikel 17, lid 1, van Verordening (EG) nr. 247/2006.

(4)

Overeenkomstig artikel 17, lid 3, van Verordening (EG) nr. 247/2006 moet een passend maximum voor de financiële bijdrage van de Unie worden vastgesteld en moet de betaling plaatsvinden op basis van de door Frankrijk verstrekte documentatie.

(5)

Overeenkomstig artikel 3, lid 2, onder a), van Verordening (EG) nr. 1290/2005 van de Raad van 21 juni 2005 betreffende de financiering van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (3) moeten de financiële bijdragen van de Unie in fytosanitaire maatregelen worden gefinancierd uit het Europees Landbouwgarantiefonds. Voor de financiële controle van die maatregelen zijn de artikelen 9, 36 en 37 van die verordening van toepassing.

(6)

Overeenkomstig artikel 75 van Verordening (EG, Euratom) nr. 1605/2002 van de Raad van 25 juni 2002 houdende het Financieel Reglement van toepassing op de algemene begroting van de Europese Gemeenschappen (4) en artikel 90, lid 1, van Verordening (EG, Euratom) nr. 2342/2002 van de Commissie van 23 december 2002 tot vaststelling van uitvoeringsvoorschriften van Verordening (EG, Euratom) nr. 1605/2002 van de Raad houdende het Financieel Reglement van toepassing op de algemene begroting van de Europese Gemeenschappen (5) wordt de vastlegging van een uitgave uit de begroting van de Unie voorafgegaan door een financieringsbesluit van de instelling of de autoriteiten waaraan bevoegdheden zijn gedelegeerd, waarin de wezenlijke elementen van de maatregel waarop de uitgave betrekking heeft, worden vastgesteld.

(7)

Het door de Franse autoriteiten op 12 november 2012 ingediende programma en de vastgestelde maatregelen hebben betrekking op het kalenderjaar 2013. Overeenkomstig artikel 112 van Verordening (EG, Euratom) nr. 1605/2002 van de Raad kan subsidiëring van reeds begonnen acties slechts worden toegestaan indien de aanvrager kan aantonen dat het noodzakelijk was met de actie te beginnen vóór de toekenning van de subsidie. Frankrijk heeft aangetoond dat het nodig was om dit programma vanaf begin 2013 te starten om de behoorlijke financiering en de start van de uitvoering van deze maatregelen mogelijk te maken voordat de in dit besluit vastgestelde financiële bijdrage van de Unie wordt toegekend.

(8)

Dit besluit vormt een financieringsbesluit in de zin van artikel 75 van Verordening (EG, Euratom) nr. 1605/2002 voor de toegestane maximumbedragen van de uitgaven, aangegeven in het medefinancieringsverzoek, zoals vastgesteld in het door Frankrijk ingediende programma.

(9)

De in dit besluit vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Permanent Plantenziektekundig Comité,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

De Unie verleent een financiële bijdrage aan Frankrijk voor de uitvoering van het officiële programma voor 2013 ter bestrijding van voor planten en plantaardige producten schadelijke organismen in de Franse overzeese departementen, als aangegeven in deel A van de bijlage.

Die financiële bijdrage is beperkt tot maximaal 60 % van de totale subsidiabele uitgaven, als aangegeven in deel B van de bijlage, met een maximum van 219 000 EUR (exclusief btw).

Artikel 2

1.   Binnen zestig dagen na ontvangst van een betalingsverzoek van Frankrijk wordt een voorschot van 100 000 EUR betaald.

2.   Het saldo van de financiële bijdrage van de Unie wordt betaald mits uiterlijk op 15 maart 2014 bij de Commissie een eindverslag over de uitvoering van het programma in elektronische vorm wordt ingediend en het verslag daarna door de Commissie wordt goedgekeurd.

Dat verslag bevat ten minste:

a)

een beknopte technische evaluatie van het gehele programma, inclusief de mate van voltooiing van de materiële en kwalitatieve doelstellingen. Die evaluatie vergelijkt de doelstellingen van het oorspronkelijke door Frankrijk ingediende programma met de bereikte resultaten, uitgedrukt in termen van verwachte uitkomsten en uitvoeringsfasen van de werkzaamheden. Zij licht de geboekte vooruitgang toe en beoordeelt de onmiddellijke fytosanitaire en economische gevolgen van de uitgevoerde maatregelen, alsmede

b)

een financieel overzicht van de van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013 gedane uitgaven, uitgesplitst naar subprogramma en naar maatregel. Dat overzicht moet vergezeld gaan van bewijsstukken ter staving van de betaling van de uitgaven via passende documenten zoals rekeningen of reçus.

3.   In verband met de indicatieve verdeling van de financiële middelen, als aangegeven in deel B van de bijlage, mag Frankrijk de financiering tussen verschillende maatregelen in hetzelfde subprogramma aanpassen binnen een limiet van 15 % van de financiële bijdrage van de Unie aan dit subprogramma, mits het totale bedrag van de geplande subsidiabele kosten van het programma niet wordt overschreden en de hoofddoelstellingen van het programma daardoor niet worden aangetast.

Frankrijk stelt de Commissie in kennis van de uitgevoerde aanpassingen.

Artikel 3

Dit besluit is van toepassing met ingang van 1 januari 2013.

Artikel 4

Dit besluit is gericht tot de Franse Republiek.

Gedaan te Brussel, 8 april 2013.

Voor de Commissie

Tonio BORG

Lid van de Commissie


(1)  PB L 42 van 14.2.2006, blz. 1.

(2)  PB L 242 van 15.9.2007, blz. 20.

(3)  PB L 209 van 11.8.2005, blz. 1.

(4)  PB L 248 van 16.9.2002, blz. 1.

(5)  PB L 357 van 31.12.2002, blz. 1.


BIJLAGE

PROGRAMMA EN INDICATIEVE VERDELING VAN DE BEGROTINGSMIDDELEN VOOR 2013

DEEL A

Programma

Het programma bestaat uit twee subprogramma’s:

1.

Interdepartementaal subprogramma:

1.

maatregel 1.1: instrument om quarantaineorganismen en ziekten in de Franse overzeese departementen te rangschikken, zodat een rangorde van schadelijke organismen en de methoden voor de detectie ervan kan worden opgesteld;

2.

maatregel 1.2: ontwikkeling van innovatieve methoden voor de detectie van Xanthomonas axonopodis pv.alii, Xanthomonas citri pv. citri, en begomovirussen van Solanaceae;

3.

maatregel 1.3: aanpassing en validatie van detectiemethoden voor voor de citruscultuur schadelijke organismen (Candidatus liberibacter asiaticus, C.L. africanus en C.L. americanus, citrus-tristezavirus, Citrus variegated chlorosis, citrus-mozaïekvirus, citrus-psorosisvirus, Citrus tatter leaf virus en verwante virussen).

2.

Subprogramma voor het departement Martinique:

maatregel: oprichting, beheer en fytosanitaire surveillance van een netwerk van agro-ecologische boerderijen.

DEEL B

Indicatieve verdeling van de begrotingsmiddelen (in EUR), met opgave van de verwachte resultaten

Subprogramma’s

Resultaten (D: dienstverlening, O: onderzoek- of studiewerkzaamheden)

Subsidiabele uitgaven

Nationale financiële bijdrage (40 %)

Maximale financiële bijdrage van de Unie (60 %)

Inter-DOM- subprogramma

 

Maatregel 1

Prioriteringsinstrument voor quarantaineorganismen en ziekten voor de DOM’s (O)

62 000

24 800

37 200

Maatregel 2

Innovatieve methoden voor de detectie van schadelijke organismen (O)

120 000

48 000

72 000

Maatregel 3

Detectiemethoden voor voor citrusvruchten schadelijke organismen (O)

97 000

38 800

58 200

Subtotaal

 

279 000

111 600

167 400

Martinique

 

Maatregel

Netwerk van agro-ecologische boerderijen (D)

86 000

34 400

51 600

Subtotaal

 

86 000

34 400

51 600

Totaal

 

365 000

146 000

219 000