4.6.2005   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

C 137/11


Bericht betreffende de vrijwaringsmaatregelen ten aanzien van de invoer van bepaalde bereide en verduurzaamde citrusvruchten (mandarijnen en dergelijke) die werden ingesteld bij Verordening (EG) nr. 658/2004 van de Commissie van 7 april 2004 (1)

(2005/C 137/10)

Onder verwijzing naar artikel 21 van Verordening (EG) nr. 3285/94 van de Raad (2)en artikel 18 van Verordening (EG) nr. 519/94 van de Raad (3), wil de Commissie de gegevens verzamelen die nodig zijn om de gevolgen te onderzoeken van de vrijwaringsmaatregelen ten aanzien van de invoer van bepaalde bereide en verduurzaamde citrusvruchten (mandarijnen en dergelijke) die werden ingesteld bij Verordening (EG) nr. 658/2004 van de Commissie van 7 april 2004, en bepalen of en zo ja op welke manier het tempo van de liberalisering moet worden versneld en tenslotte nagaan of de maatregel nog moet worden toegepast. In dit kader zal de Commissie ook de herstructureringsinspanningen van de producenten in de Gemeenschap beoordelen.

1.   Betrokken product

Het betrokken product is bereide en verduurzaamde mandarijnen (waaronder tangerines en satsuma's), clementines, wilkings en andere soortgelijke kruisingen van citrusvruchten, zonder toegevoegde alcohol, met toegevoegde suiker (hierna „het betrokken product” genoemd).

Het betrokken product is momenteel ingedeeld onder de GN-codes 2008 30 55 en 2008 30 75. Deze GN-codes worden slechts ter informatie vermeld.

2.   Procedure

Om de informatie te verkrijgen die zij nodig heeft, zal de Commissie vragenlijsten toezenden aan producenten van het betrokken product in de Gemeenschap en hun verenigingen, producenten/exporteurs en importeurs van het betrokken product en verenigingen van producenten/exporteurs en importeurs van het betrokken product die hebben meegewerkt aan het onderzoek en van wie de namen worden genoemd in Verordening (EG) nr. 658/2004.

Andere belanghebbenden die informatie willen verstrekken, dienen zo spoedig mogelijk per fax contact op te nemen met de Commissie, uiterlijk op de in punt 3, onder a), vermelde datum en zo nodig een vragenlijst aan te vragen.

3.   Termijnen

a)   Vragenlijsten

Vragenlijsten dienen zo spoedig mogelijk, uiterlijk tien dagen na het verschijnen van dit bericht in het Publicatieblad van de Europese Unie, te worden aangevraagd.

b)   Om zich aan te melden en antwoorden op de vragenlijst en andere gegevens toe te zenden

Belanghebbenden die wensen dat met hun opmerkingen rekening wordt gehouden, dienen binnen 21 dagen na de bekendmaking van dit bericht in het Publicatieblad van de Europese Unie, tenzij anders vermeld, contact met de Commissie op te nemen, hun standpunt uiteen te zetten en het antwoord op de vragenlijst en eventuele andere gegevens te doen toekomen

c)   Om een mondeling onderhoud aan te vragen

Binnen 21 dagen na de bekendmaking van dit bericht in het Publicatieblad van de Europese Unie kunnen belanghebbenden ook vragen door de Commissie te worden gehoord

4.   Schriftelijke opmerkingen, antwoorden op de vragenlijst en andere correspondentie

Alle relevante informatie dient aan de Commissie te worden meegedeeld. Alle opmerkingen en verzoeken moeten schriftelijk worden ingediend (niet elektronisch, tenzij anders vermeld), onder opgave van naam, adres, e-mailadres, telefoon-, fax- en/of telexnummer van de betrokkene.

Het correspondentieadres van de Commissie is:

Europese Commissie

Directoraat-generaal Handel

Directoraat B

Kamer J-79 5/16

Fax (32-2) 295 65 05

Telex COMEU B 21877

5.   Niet-medewerking

Indien gegevens niet binnen de gestelde termijnen zijn verstrekt, kunnen op grond van de beschikbare gegevens conclusies worden getrokken, zowel in positieve als in negatieve zin.

De Commissie kan de verstrekte informatie, indien deze onjuist of misleidend blijkt, buiten beschouwing laten en van beschikbare gegevens gebruikmaken.


(1)  PB L 104 van 8.4.2004, blz. 67.

(2)  PB L 349 van 31.12.1994, blz. 53.

(3)  PB L 67 van 10.3.1994, blz. 89.