21981A0707(01)

Overeenkomst tussen de Europese Economische Gemeenschap en de Republiek India betreffende de handel in en de commerciële samenwerking op het gebied van juteprodukten

Publicatieblad Nr. L 043 van 15/02/1982 blz. 0002


++++

OVEREENKOMST

TUSSEN DE EUROPESE ECONOMISCHE GEMEENSCHAP EN DE REPUBLIEK INDIA BETREFFENDE DE HANDEL IN EN DE COMMERCIELE SAMENWERKING OP HET GEBIED VAN JUTEPRODUKTEN

DE RAAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN ,

ENERZIJDS , EN

DE REGERING VAN DE REPUBLIEK INDIA ,

ANDERZIJDS ,

ERKENNENDE HET BELANG VAN JUTE VOOR INDIA EN HET BELANG VAN DE HANDEL IN JUTEPRODUKTEN TUSSEN DE EUROPESE ECONOMISCHE GEMEENSCHAP , HIERNA TE NOEMEN " DE GEMEENSCHAP " , EN INDIA ,

VERLANGENDE EEN TOENEMEND GEBRUIK VAN DEZE PRODUKTEN EN DE GEORDENDE ONTWIKKELING VAN DE HANDEL DAARIN TE VERZEKEREN TEN EINDE TOT VOLLEDIGE LIBERALISATIE VAN DE HANDEL IN JUTEPRODUKTEN TUSSEN DE GEMEENSCHAP EN INDIA TE KOMEN ,

GEZIEN DE OVEREENKOMST TUSSEN DE EUROPESE ECONOMISCHE GEMEENSCHAP EN DE REPUBLIEK INDIA INZAKE SAMENWERKING OP HANDELSGEBIED ,

VERWIJZENDE NAAR DE GEMEENSCHAPPELIJKE VERKLARING VAN INTENTIE BETREFFENDE DE ONTWIKKELING VAN DE HANDELSBETREKKINGEN MET CEYLON ( THANS SRI LANKA ) , INDIA , MALEISIE , PAKISTAN ( THANS BANGLADESH EN PAKISTAN ) EN SINGAPORE , GEHECHT AAN DE SLOTAKTE VAN HET VERDRAG VAN 22 JANUARI 1972 BETREFFENDE DE TOETREDING TOT DE EUROPESE ECONOMISCHE GEMEENSCHAP EN DE EUROPESE GEMEENSCHAP VOOR ATOOMENERGIE VAN HET KONINKRIJK DENEMARKEN , IERLAND , HET KONINKRIJK NOORWEGEN EN HET VERENIGD KONINKRIJK VAN GROOT-BRITTANNIE EN NOORD-IERLAND ,

ZICH BEWUST VAN DE BEPALINGEN VAN DE ALGEMENE OVEREENKOMST INZAKE TARIEVEN EN HANDEL ,

MENENDE DAT HET NOODZAKELIJK IS DE CONTACTEN EN DE SAMENWERKING TUSSEN HUN RESPECTIEVE BELANGHEBBENDE BIJ DE JUTESECTOR TE BEVORDEREN EN TE VERGEMAKKELIJKEN ,

WIJZENDE OP DE NOODZAAK SAMENWERKING MET BETREKKING TOT HET ONDERZOEK EN DE ONTWIKKELING IN DE JUTESECTOR TE BEVORDEREN ,

HEBBEN IN EEN GEEST VAN WEDERZIJDSE SAMENWERKING BESLOTEN DE VOLGENDE OVEREENKOMST TE SLUITEN :

ARTIKEL 1

DEZE OVEREENKOMST IS VAN TOEPASSING OP DE IN BIJLAGE A GENOEMDE NIJVERHEIDSPRODUKTEN VAN JUTE VAN OORSPRONG EN VAN HERKOMST UIT INDIA .

ARTIKEL 2

VOOR DE DUUR VAN DEZE OVEREENKOMST EN IN HET KADER VAN HAAR AANBOD BETREFFENDE DE ALGEMENE TARIEFPREFERENTIES PAST DE GEMEENSCHAP OP DE IN BIJLAGE B VERMELDE NIJVERHEIDSPRODUKTEN VAN JUTE , VAN OORSPRONG EN HERKOMST UIT INDIA , AUTONOOM DE OP NUL GESCHORSTE RECHTEN VAN HET GEMEENSCHAPPELIJK DOUANETARIEF TOE .

ARTIKEL 3

1 . DE GEMEENSCHAP ONDERWERPT DE INVOER VAN DE IN ARTIKEL 1 BEDOELDE PRODUKTEN NIET AAN NIEUWE KWANTITATIEVE BEPERKINGEN .

2 . DE GEMEENSCHAP SCHORST VOOR DE DUUR VAN DEZE OVEREENKOMST ALLE BESTAANDE KWANTITATIEVE INVOERBEPERKINGEN VOOR DE IN BIJLAGE C VERMELDE PRODUKTEN , OP VOORWAARDE DAT DE REGERING VAN INDIA VOOR DE DUUR VAN DE OVEREENKOMST DE NODIGE MAATREGELEN TOEPAST OPDAT DE INDIASE UITVOER DE IN DEZE BIJLAGE VERMELDE KWANTITATIEVE MAXIMA NIET OVERSCHRIJDT .

3 . MOCHT DE VRAAG OP DE MARKT VAN DE GEMEENSCHAP STIJGEN , DAN ZAL DE GEMEENSCHAP GEEN BEZWAAR MAKEN TEGEN VERHOGING VAN DEZE KWANTITATIEVE MAXIMA , MET DIEN VERSTANDE DAT DE EXTRA HOEVEELHEDEN IN ONDERLINGE OVEREENSTEMMING TUSSEN BEIDE PARTIJEN WORDEN VASTGESTELD .

4 . HOEVEELHEDEN VAN DE IN BIJLAGE C GENOEMDE QUOTA DIE NIET DOOR EEN LID-STAAT VAN DE GEMEENSCHAP WORDEN OPGENOMEN , MOGEN DOOR EEN ANDERE LID-STAAT WORDEN BENUT BINNEN DE GRENZEN VAN EN IN OVEREENSTEMMING MET DE PROCEDURES DIE IN DE GEMEENSCHAP VAN KRACHT ZIJN . DE GEMEENSCHAP VERBINDT ZICH ERTOE ELK VERZOEK OM HERNIEUWDE TOEWIJZING DAT DOOR INDIA WORDT INGEDIEND , BINNEN VIER WEKEN NA ONTVANGST ERVAN TE BEANTWOORDEN .

5 . ALLE KWANTITATIEVE BEPERKINGEN VOOR DE INVOER IN DE GEMEENSCHAP VAN JUTEPRODUKTEN VAN OORSPRONG EN HERKOMST UIT INDIA ZULLEN MET INGANG VAN 1 JANUARI 1984 WORDEN OPGEHEVEN .

ARTIKEL 4

1 . DE GEMEENSCHAP PAST GEEN KWANTITATIEVE INVOERBEPERKINGEN TOE OP GARENS VAN JUTE . INDIEN ZIJ ECHTER MEENT DAT DE INDIASE UITVOER VAN GARENS VAN JUTE DE OMSTANDIGHEDEN OP HAAR MARKT OF OP DE MARKT VAN EEN VAN HAAR GEBIEDEN ERNSTIG SCHAADT , WAARDOOR EEN BEPERKING VAN DE VERDERE HANDEL NOODZAKELIJK WORDT , KAN DE GEMEENSCHAP OM OVERLEG MET INDIA VERZOEKEN , MITS DIT VERZOEK OM OVERLEG VERGEZELD GAAT VAN EEN VERKLARING WAARUIT BLIJKT DAT BOVENVERMELDE OMSTANDIGHEDEN IN DE GEMEENSCHAP OF IN HET BETROKKEN GEBIED BESTAAN .

2 . DIT OVERLEG WORDT BINNEN DRIE WEKEN NA KENNISGEVING VAN HET VERZOEK GEOPEND MET HET DOEL BINNEN UITERLIJK TWEE VERDERE WEKEN TOT OVEREENSTEMMING OF EEN WEDERZIJDS AANVAARDBARE CONCLUSIE TE KOMEN . MOCHT BINNEN DE AANGEGEVEN TERMIJN GEEN OVEREENKOMST OF WEDERZIJDS AANVAARDBARE CONCLUSIE WORDEN BEREIKT , DAN KAN DE GEMEENSCHAP EEN JAARLIJKS KWANTITATIEF MAXIMUM VOOR DE MARKT VAN DE GEMEENSCHAP OF DE MARKT(EN ) VAN HET BETROKKEN GEBIED OF DE BETROKKEN GEBIEDEN INVOEREN DAT IN ELK GEVAL NIET LAGER MAG ZIJN DAN HET NIVEAU DAT DE INVOER VAN JUTEGARENS UIT INDIA OP DE BETROKKEN MARKT OF MARKTEN BEREIKTE IN DE TWAALF MAANDEN VOORAFGAANDE AAN DE DATUM WAAROP KENNIS WERD GEGEVEN VAN HET VERZOEK OM OVERLEG .

3 . LID 5 VAN ARTIKEL 3 IS VAN TOEPASSING .

ARTIKEL 5

1 . DE INVOER IN DE GEMEENSCHAP VAN DE ONDER DEZE OVEREENKOMST VALLENDE JUTEPRODUKTEN DIE BESTEMD ZIJN OM ONMIDDELLIJK WEER UIT DE GEMEENSCHAP TE WORDEN UITGEVOERD OF OM NA VEREDELING UIT DE GEMEENSCHAP TE WORDEN UITGEVOERD , IS NIET AAN DE BIJ DEZE OVEREENKOMST VASTGESTELDE KWANTITATIEVE MAXIMA ONDERWORPEN . DE AUTORITEITEN VAN DE GEMEENSCHAP STELLEN , IN HET KADER VAN HET ADMINISTRATIEVE CONTROLESTELSEL DAT HIERVOOR IN DE GEMEENSCHAP GELDT , DE HOEVEELHEDEN JUTEPRODUKTEN VAST DIE UIT INDIA ZIJN INGEVOERD EN ONMIDDELLIJK OF NA VEREDELING WEER UIT DE GEMEENSCHAP ZIJN UITGEVOERD , EN GEVEN DE AUTORITEITEN VAN INDIA HIERVAN OP KWARTAALBASIS KENNIS .

2 . WANNEER DE BEVOEGDE AUTORITEITEN IN DE GEMEENSCHAP IN HET KADER VAN HET GELDENDE ADMINISTRATIEVE CONTROLESTELSEL VASTSTELLEN DAT KRACHTENS DEZE OVEREENKOMST INGEVOERDE JUTEPRODUKTEN IN MINDERING ZIJN GEBRACHT OP DE BIJ DEZE OVEREENKOMST VASTGESTELDE MAXIMA , DOCH VERVOLGENS WEER UIT DE GEMEENSCHAP ZIJN UITGEVOERD , STELLEN DE BETROKKEN AUTORITEITEN DE INDIASE AUTORITEITEN OP KWARTAALBASIS IN KENNIS VAN DE BETROKKEN HOEVEELHEDEN EN VERLENEN ZIJ MACHTIGING TOT INVOER VAN DEZELFDE HOEVEELHEDEN DIE NIET OP DE BIJ DE OVEREENKOMST VASTGESTELDE MAXIMA IN MINDERING WORDEN GEBRACHT .

3 . WANNEER DE GEMEENSCHAP VASTSTELT DAT DE IN LID 1 BEDOELDE INVOER VOOR VERBRUIK IN DE GEMEENSCHAP IS GEBLEVEN , STELT ZIJ DE REGERING VAN INDIA OP KWARTAALBASIS IN KENNIS VAN DE BETROKKEN HOEVEELHEDEN . IN DERGELIJKE GEVALLEN BRENGT INDIA , OP VERZOEK VAN DE GEMEENSCHAP , DEZE HOEVEELHEDEN IN MINDERING OP HET BETROKKEN KWANTITATIEVE MAXIMUM OF DE BETROKKEN KWANTITATIEVE MAXIMA VAN HET LOPENDE JAAR .

ARTIKEL 6

1 . DE NIET GEBRUIKTE HOEVEELHEDEN VAN EEN DER BIJ DEZE OVEREENKOMST MET BETREKKING TOT EEN GEBIED VAN DE COMMUNAUTAIRE MARKT VASTGESTELDE KWANTITATIEVE MAXIMA KUNNEN BINNEN EEN TOEPASSINGSJAAR VAN DE OVEREENKOMST ALS VOLGT WORDEN OVERGEBOEKT NAAR EEN ANDER KWANTITATIEF MAXIMUM DAT VOOR HETZELFDE GEBIED VAN DE COMMUNAUTAIRE MARKT IS VASTGESTELD :

- VAN CATEGORIE 4 NAAR CATEGORIE 7 , EN OMGEKEERD , MITS DE BETROKKEN HOEVEELHEDEN NIET MEER BEDRAGEN DAN 20 % VAN HET KWANTITATIEVE MAXIMUM VOOR DE CATEGORIE WAARNAAR ZIJ WORDEN OVERGEBOEKT .

2 . DE NIET GEBRUIKTE HOEVEELHEDEN KUNNEN TOT 10 % VAN EEN JAARLIJKS MAXIMUM WORDEN OVERGEBOEKT NAAR EN TOEGEVOEGD AAN HET OVEREENKOMSTIGE MAXIMUM VAN HET VOLGENDE JAAR .

3 . ELK JAARLIJKS MAXIMUM MAG TOT 10 % VAN HET TOTAAL WORDEN OVERSCHREDEN , ALS VOORSCHOT OP HET OVEREENKOMSTIGE MAXIMUM VAN HET VOLGENDE JAAR .

4 . BOVENGENOEMDE VERSOEPELINGSBEPALINGEN MOGEN ER NIET TOE LEIDEN DAT EEN MAXIMUM IN EEN ENKEL TOEPASSINGSJAAR MET MEER DAN 20 % WORDT OVERSCHREDEN .

5 . VOORGAANDE BEPALINGEN WORDEN SLECHTS DOOR INDIA TOEGEPAST NADAT DE INDIASE AUTORITEITEN DE GEMEENSCHAP HIERVAN SCHRIFTELIJK IN KENNIS HEBBEN GESTELD .

ARTIKEL 7

1 . DE OVEREENGEKOMEN KWANTITATIEVE MAXIMA WORDEN BEHEERD VOLGENS HET STELSEL VAN DUBBELE CONTROLE WAARVAN DE BIJZONDERHEDEN IN BIJLAGE D ZIJN OPGENOMEN , BEHOUDERS WIJZIGINGEN DIE IN HET BIJ ARTIKEL 10 INGESTELDE GEMENGD COMITE VOOR SAMENWERKING ONDERLING KUNNEN WORDEN OVEREENGEKOMEN .

2 . INDIA VERBINDT ZICH ERTOE DE GEMEENSCHAP ELK KWARTAAL OP DE HOOGTE TE STELLEN VAN DE TOTALE HOEVEELHEDEN VAN ALLE JUTEPRODUKTEN BEDOELD IN ARTIKEL 3 EN , IN VOORKOMEND GEVAL , ARTIKEL 4 , WAARVOOR DOOR DE INDIASE AUTORITEITEN UITVOERVERGUNNINGEN ZIJN AFGEGEVEN .

3 . DE GEMEENSCHAP BRENGT DE INDIASE AUTORITEITEN EVENEENS ELK KWARTAAL OP DE HOOGTE VAN HET TOTALE VOLUME VAN DE INVOER VAN BEDOELDE PRODUKTEN IN DE GEMEENSCHAP .

ARTIKEL 8

1 . DE TOEPASSING VAN DEZE OVEREENKOMST MAG EEN NORMALE HANDEL IN JUTEPRODUKTEN TUSSEN DE GEMEENSCHAP EN INDIA NIET VERSTOREN .

2 . INDIEN EEN DER PARTIJEN DE ANDERE PARTIJ ERVAN IN KENNIS STELT DAT ER ZICH IN DIT VERBAND BIJZONDERE MOEILIJKHEDEN VOORDOEN , TREDEN BEIDE PARTIJEN IN HET KADER VAN HET GEMENGD COMITE VOOR SAMENWERKING MET ELKAAR IN OVERLEG OVER DE NODIGE MAATREGELEN OM DEZE SITUATIE TE VERHELPEN .

ARTIKEL 9

ONVERMINDERD HET BELEID VAN DE REGERING VAN INDIA MET BETREKKING TOT DE REGELING VAN HAAR UITVOER NAAR GELANG VAN DE SITUATIE VAN DE PRODUKTIE VAN EN DE BUITENLANDSE VRAAG NAAR DE ONDER DEZE OVEREENKOMST VALLENDE PRODUKTEN , VERPLICHT INDIA ZICH ERTOE ALLE PASSENDE MAATREGELEN TE TREFFEN OM TE VERZEKEREN DAT AAN DE BEHOEFTEN VAN DE MARKT EN DE INDUSTRIE VAN DE GEMEENSCHAP OP NIET DISCRIMINERENDE WIJZE WORDT VOLDAAN .

ARTIKEL 10

1 . ER WORDT EEN GEMENGD COMITE VOOR SAMENWERKING INGESTELD , DAT MET DE VOLGENDE TAKEN WORDT BELAST :

- HET REGELEN VAN OVERLEG , IN EEN GEEST VAN GOEDE SAMENWERKING , OVER ELKE AANGELEGENHEID BETREFFENDE DE HANDEL IN JUTEPRODUKTEN , ONMIDDELLIJK NADA DOOR EEN DER PARTIJEN EEN DESBETREFFEND VERZOEK IS GEDAAN ;

- HET ONDERZOEKEN VAN ALLE VRAAGSTUKKEN DIE ZICH TEN GEVOLGE VAN DE TENUITVOERLEGGING VAN DEZE OVEREENKOMST MOCHTEN VOORDOEN ;

- HET ZOEKEN NAAR WEGEN EN MIDDELEN OM HET GEBRUIK VAN JUTE ALS EINDPRODUKT TE STIMULEREN EN TE DIVERSIFIEREN , MET INBEGRIP VAN STUDIES OVER DE ERVARING VAN ANDERE MARKTEN IN DIT OPZICHT ;

- HET ONDERZOEKEN VAN DE MOGELIJKHEDEN TOT EN HET DOEN VAN VOORSTELLEN VOOR SAMENWERKING MET BETREKKING TOT ONDERZOEK NAAR EN ONTWIKKELING VAN DE VERVAARDIGING EN HET GEBRUIK VAN JUTEPRODUKTEN ;

- HET UITBREIDEN VAN DE CONTACTEN TUSSEN VERTEGENWOORDIGERS VAN DE JUTEHANDEL EN -INDUSTRIE VAN DE GEMEENSCHAP EN INDIA EN HET VERGEMAKKELIJKEN VAN GEZAMENLIJKE PROJECTEN EN PROGRAMMA'S WAAROVER ONDERLING OVEREENSTEMMING IS BEREIKT .

2 . HET GEMENGD COMITE VOOR SAMENWERKING BESTAAT UIT VERTEGENWOORDIGERS VAN DE GEMEENSCHAP EN VAN INDIA .

3 . HET GEMENGD COMITE VOOR SAMENWERKING KOMT OP VERZOEK VAN EEN DER OVEREENKOMSTSLUITENDE PARTIJEN EN IN ELK GEVAL TEN MINSTE EENMAAL PER JAAR BIJEEN .

ARTIKEL 11

1 . DEZE OVEREENKOMST TREEDT IN WERKING OP DE EERSTE DAG VAN DE MAAND VOLGENDE OP DE DATUM WAAROP DE OVEREENKOMSTSLUITENDE PARTIJEN ELKAAR KENNIS HEBBEN GEGEVEN VAN DE VOLTOOIING VAN DE DAARTOE VEREISTE PROCEDURES . ZIJ IS VAN TOEPASSING TOT EN MET 31 DECEMBER 1983 .

2 . DEZE OVEREENKOMST IS VAN TOEPASSING VANAF 1 JANUARI 1980 .

ARTIKEL 12

DE BIJLAGEN BIJ DEZE OVEREENKOMST VORMEN EEN INTEGREREND BESTANDDEEL DAARVAN .

ARTIKEL 13

DEZE OVEREENKOMST IS OPGESTELD IN TWEE EXEMPLAREN IN DE DEENSE , DE DUITSE , DE ENGELSE , DE FRANSE , DE ITALIAANSE , DE NEDERLANDSE TAAL EN HET HINDI , ZIJNDE ALLE TEKSTEN GELIJKELIJK AUTHENTIEK .

UDFAERDIGET I BRUXELLES , DEN SYVENDE JULI NITTEN HUNDREDE OG ENOGFIRS .

GESCHEHEN ZU BRUESSEL AM SIEBTEN JULI NEUNZEHNHUNDERTEINUNDACHTZIG .

!***

DONE AT BRUSSELS ON THE SEVENTH DAY OF JULY IN THE YEAR ONE THOUSAND NINE HUNDRED AND EIGHTY-ONE .

FAIT A BRUXELLES , LE SEPT JUILLET MIL NEUF CENT QUATRE-VINGT-UN .

FATTO A BRUXELLES , ADDI SETTE LUGLIO MILLENOVECENTOTTANTUNO .

GEDAAN TE BRUSSEL , DE ZEVENDE JULI NEGENTIENHONDERD EENENTACHTIG .

*...

FOR RAADET FOR DE EUROPAEISKE FAELLESSKABER

FUER DEN RAT DER EUROPAEISCHEN GEMEINSCHAFTEN

!***

FOR THE COUNCIL OF THE EUROPEAN COMMUNITIES

POUR LE CONSEIL DES COMMUNAUTES EUROPEENNES

PER IL CONSIGLIO DELLE COMUNITA EUROPEE

VOOR DE RAAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN

*...

FOR REGERINGEN FOR REPUBLIKKEN INDIEN

FUER DIE REGIERUNG DER REPUBLIK INDIEN

!***

FOR THE GOVERNMENT OF THE REPUBLIC OF INDIA

POUR LE GOUVERNEMENT DE LA REPUBLIQUE DE L'INDE

PER IL GOVERNO DELLA REPUBBLICA DELL'INDIA

VOOR DE REGERING VAN DE REPUBLIEK INDIA

*...

BIJLAGE A

OMSCHRIJVING VAN DE CATEGORIEEN JUTEPRODUKTEN ALS BEDOELD IN ARTIKEL 1

CATEGORIE 1 :

WEEFSELS VAN JUTE , MET EEN GEWICHT VAN MEER DAN 500 G/M2 EN EEN BREEDTE VAN NIET MEER DAN 150 CM , EN ZAKKEN VAN JUTEWEEFSELS MET EEN GEWICHT VAN MEER DAN 500 G/M2 ,

CATEGORIE 2 :

WEEFSELS VAN JUTE MET EEN GEWICHT VAN 310 G/M2 OF MEER , DOCH NIET MEER DAN 500 G/M2 , EN MET EEN BREEDTE VAN NIET MEER DAN 150 CM EN ZAKKEN VAN JUTEWEEFSELS MET EEN GEWICHT VAN 310 G/M2 OF MEER , DOCH NIET MEER DAN 500 G/M2 .

CATEGORIE 3 :

WEEFSELS VAN JUTE MET EEN GEWICHT VAN MINDER DAN 310 G/M2 EN EEN BREEDTE VAN NIET MEER DAN 150 CM , EN ZAKKEN VAN JUTEWEEFSELS MET EEN GEWICHT VAN MINDER DAN 310 G PER M2 .

CATEGORIE 4 :

WEEFSELS VAN JUTE , ONGEACHT HET GEWICHT PER M2 , MET EEN BREEDTE VAN MEER DAN 150 CM DOCH NIET MEER DAN 310 CM , ANDERE DAN BEDOELD IN CATEGORIE 7 .

CATEGORIE 5 :

WEEFSELS VAN JUTE , ONGEACHT HET GEWICHT PER M2 , MET EEN BREEDTE VAN MEER DAN 310 CM , ANDERE DAN BEDOELD IN CATEGORIE 7 , ZONDER ZICHTBARE ZELFKANTEN OP AFSTANDEN IN DE BREEDTE VAN DE STOF .

CATEGORIE 6 :

GARENS VAN JUTE .

CATEGORIE 7 :

WEEFSELS VAN JUTE , GEBLEEKT , GEVERFD OF BEDRUKT , IN EEN STUK OF IN GEDEELTEN , MET EEN BREEDTE VAN MEER DAN 150 CM , ONGEACHT HET GEWICHT PER M2 , ZONDER ZICHTBARE ZELFKANTEN OP AFSTANDEN IN DE BREEDTE VAN DE STOF .

BIJLAGE B

IN ARTIKEL 2 BEDOELDE TARIEFSCHORSINGEN

NR . VAN HET GEMEENSCHAPPELIJK DOUANETARIEFOMSCHRIJVING*TOEGEPAST SCHORSINGSPERCENTAGE*

57.06*GARENS VAN JUTE OF VAN ANDERE BASTVEZELS BEDOELD BIJ POST 57.03*0*

57.10*WEEFSELS VAN JUTE OF VAN ANDERE BASTVEZELS BEDOELD BIJ POST 57.03 : *0*

*A . MET EEN BREEDTE VAN NIET MEER DAN 150 CM EN MET EEN GEWICHT PER M2 : *0*

*I . VAN MINDER DAN 310 G*0*

*II . VAN 310 G OF MEER , DOCH NIET MEER DAN 500 G*0*

*III . VAN MEER DAN 500 G*0*

*B . MET EEN BREEDTE VAN MEER DAN 150 CM*0*

62.03*ZAKKEN VOOR VERPAKKINGSDOELEINDEN : *0*

*A . VAN WEEFSELS VAN JUTE OF VAN ANDERE BASTVEZELS BEDOELD BIJ POST 57.03 : *0*

*II . ANDERE : *0*

*A ) WAARVAN HET WEEFSEL PER M2 MINDER WEEGT DAN 310 G*0*

*B ) WAARVAN HET WEEFSEL PER M2 310 G OF MEER , DOCH NIET MEER DAN 500 G WEEGT*0*

*C ) WAARVAN HET WEEFSEL PER M2 MEER WEEGT DAN 500 G*0*

DE GEMEENSCHAP VERBINDT ZICH ERTOE OP ALLE INVOER VAN VERPAKKINGSARTIKELEN HET STELSEL VAN SCHORSING VAN DOUANERECHTEN VAN TOEPASSING TE LATEN , ZULKS OVEREENKOMSTIG DE BEPALINGEN VAN HET DOUANEVERDRAG BETREFFENDE DE TIJDELIJKE INVOER VAN VERPAKKINGEN .

BIJLAGE C

PRODUKTEN WAARVOOR EN KWANTITATIEVE MAXIMA WAARTOE INDIA VOOR DE DUUR VAN DE OVEREENKOMST TEN OPZICHTE VAN DE GEMEENSCHAP VRIJWILLIGE BEPERKING ZAL TOEPASSEN . VOOR DE PRODUKTEN VAN CATEGORIE 5 ( ALS OMSCHREVEN IN BIJLAGE A ) GELDEN GEEN KWANTITATIEVE MAXIMA .

DE GEMEENSCHAP DEELT INDIA HIERBIJ MEDE DAT DE KWANTITATIEVE MAXIMA VOOR ONDERSTAANDE JUTEPRODUKTEN ALS VOLGT OVER DE LID-STATEN ZULLEN WORDEN VERDEELD :

CATEGORIE 4 ( ALS OMSCHREVEN IN BIJLAGE A )

LID-STAAT*KWANTITATIEVE MAXIMA IN TON*

*1980*1981*1982*1983*

BENELUX*652*717*789*868*

DENEMARKEN*163*179*197*217*

FRANKRIJK*1 386*1 525*1 677*1 845*

DUITSLAND*910*1 001*1 101*1 211*

IERLAND*560*616*678*745*

ITALIE*191*210*231*254*

VERENIGD KONINKRIJK*468*515*567*623*

EEG*4 330*4 763*5 240*5 763*

CATEGORIE 7 ( ALS OMSCHREVEN IN BIJLAGE A )

LID-STAAT*KWANTITATIEVE MAXIMA IN TON*

*1980*1981*1982*1983*

BENELUX*636*687*742*801*

DENEMARKEN*189*204*220*238*

FRANKRIJK*268*289*312*337*

DUITSLAND*610*659*712*769*

IERLAND*214*231*249*269*

ITALIE*125*135*146*158*

VERENIGD KONINKRIJK*513*554*598*646*

EEG*2 555*2 759*2 979*3 218*

BIJLAGE D

STELSEL VAN DUBBELE CONTROLE ALS BEDOELD IN ARTIKEL 7

1 . DE BEVOEGDE AUTORITEITEN IN DE GEMEENSCHAP LATEN DE INVOER VAN PRODUKTEN WAARVOOR OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 3 EN , IN VOORKOMEND GEVAL , ARTIKEL 4 VAN DEZE OVEREENKOMST KWANTITATIEVE MAXIMA ZIJN OVEREENGEKOMEN , OP VERTOON VAN DE AANVRAGE VAN DE IMPORTEUR , WAARBIJ HET ORIGINELE EXEMPLAAR VAN DE UITVOERVERGUNNING IS GEVOEGD , ONVERWIJLD TOE ( 1 ) .

2 . DE BEVOEGDE INDIASE AUTORITEITEN GEVEN VOOR ALLE IN LID 1 BEDOELDE PRODUKTEN UITVOERVERGUNNINGEN AF BINNEN DE GRENZEN VAN DE IN BIJLAGE C VASTGESTELDE MAXIMA ( EN IN ELK GEVAL WANNEER BEROEP IS GEDAAN OP DE BEPALINGEN VAN ARTIKEL 4 ) .

3 . DE UITVOERVERGUNNING BEVAT DE VOLGENDE BIJZONDERHEDEN :

A ) LID-STAAT VAN UITEINDELIJKE BESTEMMING ,

B ) VOLGNUMER ,

C ) NAAM EN ADRES VAN DE IMPORTEUR ,

D ) NAAM EN ADRES VAN DE EXPORTEUR ,

E ) NETTOGEWICHT ( IN KILOGRAM OF IN TON ) EN WAARDE ,

F ) CATEGORIE EN INDELING VAN DE PRODUKTEN ( 2 ) ,

G ) DE DOOR DE INDIASE AUTORITEITEN AFGEGEVEN VERKLARING DAT DE HOEVEELHEID IN MINDERING IS GEBRACHT OP HET VOOR UITVOER NAAR DE GEMEENSCHAP ( DE LID-STAAT VAN UITEINDELIJKE BESTEMMING ) OVEREENGEKOMEN KWANTITATIEVE MAXIMUM OF , IN VOORKOMEND GEVAL , ONMIDDELLIJK OF NA ACTIEVE VEREDELING WEER UIT DE GEMEENSCHAP WORDT UITGEVOERD ( 3 ) .

4 . DE BEVOEGDE AUTORITEITEN IN DE GEMEENSCHAP AANVAARDEN , BINNEN REDELIJKE GRENZEN , VERSCHILLEN TUSSEN HET IN DE UITVOERVERGUNNING VERMELDE GEWICHT EN HET GEWICHT VAN DE LADING OF HET INGEVOERDE GEWICHT . DE BEVOEGDE INDIASE AUTORITEITEN TRACHTEN ECHTER DEZE VERSCHILLEN ZOVEEL MOGELIJK TE BEPERKEN .

5 . DE BEVOEGDE INDIASE AUTORITEITEN STELLEN DE BEVOEGDE AUTORITEITEN IN DE GEMEENSCHAP IN KENNIS VAN ELKE GEHELE OF GEDEELTELIJKE INTREKKING VAN DE UITVOERVERGUNNING . LAATSTGENOEMDE AUTORITEITEN NEMEN , IN HET KADER VAN DE ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN TER ZAKE , DE NODIGE MAATREGELEN .

6 . DE BEVOEGDE INDIASE AUTORITEITEN DOEN , VIA DE COMMISSIE , AAN DE BEVOEGDE AUTORITEITEN IN DE GEMEENSCHAP ELK KWARTAAL EEN OPGAVE VAN DE AFGEGEVEN UITVOERVERGUNNINGEN TOEKOMEN . IN DEZE OPGAVEN WORDEN VOOR ELKE CATEGORIE PRODUKTEN HET NETTOGEWICHT IN TON VAN DE UITVOER WAARVOOR VERGUNNINGEN ZIJN AFGEGEVEN , DE AFBOEKING DAARVAN OP DE VERSCHILLENDE MAXIMA EN DE LID-STAAT VAN DE GEMEENSCHAP WAARVOOR DE PRODUKTEN WAREN BESTEMD , VERMELD .

7 . DE BEVOEGDE AUTORITEITEN VAN DE GEMEENSCHAP DOEN , VIA DE MISSIE VAN INDIA BIJ DE EUROPESE ECONOMISCHE GEMEENSCHAP TE BRUSSEL , ELK KWARTAAL AAN DE BEVOEGDE AUTORITEITEN VAN INDIA EEN OPGAVE TOEKOMEN VAN DE MEEST RECENTE GEGEVENS OVER DE INVOER VAN ONDER DEZE OVEREENKOMST VALLENDE PRODUKTEN .

( 1 ) INDIEN KRACHTENS NATIONALE VOORSCHRIFTEN VAN DEZE OF GENE LID-STAAT INVOERVERGUNNINGEN ZIJN VEREIST , WORDEN DEZE OP VERZOEK BINNEN EEN BEPERKT AANTAL DAGEN AUTOMATISCH VERLEEND .

( 2 ) IN HET GEVAL VAN DE WEEFSELS VAN CATEGORIE 4 DIENT DE BREEDTE ( IN CM ) TE WORDEN AANGEGEVEN TOTDAT DE NODIGE WIJZIGINGEN IN DE NIMEXE ZIJN AANGEBRACHT .

( 3 ) DE UITVOER WORDT AFGEBOEKT OP DE KWANTITATIEVE MAXIMA VASTGESTELD VOOR HET JAAR WAARIN DE VERZENDING VAN DE GOEDEREN HEEFT PLAATSGEVONDEN .

BIJLAGE E

GEMEENSCHAPPELIJKE VERKLARING

DE OVEREENKOMSTSLUITENDE PARTIJEN KOMEN OVEREEN ZICH IN HET BIJZONDER IN TE SPANNEN OM DE IN ARTIKEL 10 VAN DE OVEREENKOMST VERMELDE TAKEN UIT TE VOEREN . DAARTOE :

A ) BEVORDEREN EN VERGEMAKKELIJKEN ZIJ CONTACTEN TUSSEN DE INDIASE EN COMMUNAUTAIRE BELANGHEBBENDEN BIJ DE SECTOR JUTE , IN HET BIJZONDER DOOR :

- JAARLIJKSE VERGADERINGEN WAARIN DE SITUATIE DOOR VERTEGENWOORDIGERS VAN DE JUTEHANDEL EN -INDUSTRIE VAN BEIDE PARTIJEN OPNIEUW WORDT BEZIEN ;

- UITWISSELING VAN DELEGATIES ;

- HET VOORSTELLEN EN UITVOEREN VAN GEMEENSCHAPPELIJKE RECLAMECAMPAGNES EN CAMPAGNES TER BEVORDERING VAN DE VERKOOP ;

B ) WORDT DE MOGELIJKHEID NAGEGAAN OM STEUN TE VERLENEN AAN PROGRAMMA'S OF PROJECTEN DIE GEZAMENLIJK DOOR DE BELANGHEBBENDE BIJ DE JUTESECTOR VAN DE BEIDE PARTIJEN WORDEN AANBEVOLEN ALS VAN WEDERZIJDS BELANG VOOR DEZE SECTOR ;

C ) WORDT NAGEGAAN HOE CONTACTEN EN SAMENWERKING TUSSEN DE INDIAN JUTE INDUSTRIES RESEARCH ASSOCIATION EN DE BETROKKEN EUROPESE ONDERZOEKINSTELLINGEN KUNNEN WORDEN VERGEMAKKELIJKT EN WORDT DE MOGELIJKHEID ONDERZOCHT OM STEUN TE VERLENEN AAN SPECIALE PROJECTEN DIE GEZAMENLIJK DOOR DEZE INSTELLINGEN WORDEN OPGEZET OF AANBEVOLEN .