EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52020M9775

Voorafgaande aanmelding van een concentratie (Zaak M.9775 — Global Payments/CaixaBank/MoneyToPay) Voor de vereenvoudigde procedure in aanmerking komende zaak (Voor de EER relevante tekst) 2020/C 104/05

PUB/2020/258

PB C 104 van 31.3.2020, p. 9–10 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

31.3.2020   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

C 104/9


Voorafgaande aanmelding van een concentratie

(Zaak M.9775 — Global Payments/CaixaBank/MoneyToPay)

Voor de vereenvoudigde procedure in aanmerking komende zaak

(Voor de EER relevante tekst)

(2020/C 104/05)

1.   

Op 23 maart 2020 heeft de Commissie een aanmelding van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 4 van Verordening (EG) nr. 139/2004 van de Raad (1) ontvangen.

Deze aanmelding betreft de volgende ondernemingen:

Global Payments Inc.(“Global Payments”, Verenigde Staten);

CaixaBank, SA (“CaixaBank”, Spanje);

CaixaBank Electronic Money E.D.E., S.L. (“MoneyToPay”, Spanje).

Global Payments en CaixaBank verkrijgen gezamenlijke zeggenschap in de zin van artikel 3, lid 1, onder b), en artikel 3, lid 4, van de concentratieverordening over MoneyToPay.

De concentratie komt tot stand door de verwerving van aandelen.

2.   

De activiteiten van de betrokken ondernemingen zijn:

Global Payments: internationale aanbieder van oplossingen voor betaaltechnologie, waaronder betaaloplossingen voor ondernemingen en oplossingen voor betalingsbeheer (hoofdzakelijk in de VS), verwerking van betaalkaarttransacties, portals voor onlinebetalingen en producten en diensten op het gebied van merchant acquiring;

CaixaBank: multinationale financiële dienstengroep. CaixaBank biedt hoofdzakelijk bankdiensten aan (voor particulieren, ondernemingen en vermogende klanten), collectieve beleggingen en securitisatiediensten, alsook gespecialiseerde verzekeringsproducten in Spanje en Portugal;

MoneyToPay: uitgever van prepaid betaalproducten in Spanje, Portugal en Oostenrijk. Deze producten zijn VISA-prepaid betaalkaarten en wearables die wereldwijd in iedere winkel worden geaccepteerd, en speciale prepaid producten die alleen in specifieke winkels worden geaccepteerd.

3.   

Op grond van een voorlopig onderzoek is de Commissie van oordeel dat de aangemelde transactie binnen het toepassingsgebied van de concentratieverordening kan vallen. Ten aanzien van dit punt wordt de definitieve beslissing echter aangehouden.

Er zij op gewezen dat deze zaak in aanmerking komt voor de vereenvoudigde procedure zoals uiteengezet in de mededeling van de Commissie betreffende een vereenvoudigde procedure voor de behandeling van bepaalde concentraties krachtens Verordening (EG) nr. 139/2004 van de Raad (2).

4.   

De Commissie verzoekt belanghebbenden haar hun eventuele opmerkingen over de voorgenomen concentratie kenbaar te maken.

Deze opmerkingen moeten de Commissie uiterlijk tien dagen na de datum van deze bekendmaking hebben bereikt. De volgende referentie moet altijd worden vermeld:

Zaak M.9775 — Global Payments/CaixaBank/MoneyToPay

Opmerkingen kunnen per e‐mail, per fax of per post aan de Commissie worden toegezonden. Gelieve de onderstaande contactgegevens te gebruiken:

E-mail: COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu

Fax +32 22964301

Postadres:

Europese Commissie

Directoraat-generaal Concurrentie

Griffie voor concentraties

1049 Brussel

BELGIË


(1)  PB L 24 van 29.1.2004, blz. 1 (“de concentratieverordening”).

(2)  PB C 366 van 14.12.2013, blz. 5.


Top