Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62006TA0179

Zaak T-179/06: Arrest van het Gerecht van eerste aanleg van 3 juni 2009 — Commissie/Burie Onderzoek en Advies ( Arbitragebeding — Contracten gesloten in kader van RACE II-programma en van specifiek programma op gebied van telematicatoepassingen van algemeen belang — Terugbetaling van deel van betaalde voorschotten — Bevoegdheid van Gerecht — Gedeeltelijke niet-ontvankelijkheid — Beginsel van behoorlijk bestuur — Vordering in reconventie )

OJ C 167, 18.7.2009, p. 9–10 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

18.7.2009   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

C 167/9


Arrest van het Gerecht van eerste aanleg van 3 juni 2009 — Commissie/Burie Onderzoek en Advies

(Zaak T-179/06) (1)

(„Arbitragebeding - Contracten gesloten in kader van RACE II-programma en van specifiek programma op gebied van telematicatoepassingen van algemeen belang - Terugbetaling van deel van betaalde voorschotten - Bevoegdheid van Gerecht - Gedeeltelijke niet-ontvankelijkheid - Beginsel van behoorlijk bestuur - Vordering in reconventie”)

2009/C 167/19

Procestaal: Nederlands

Partijen

Verzoekende partij: Commissie van de Europese Gemeenschappen (vertegenwoordigers: aanvankelijk A. Weimar en L. Escobar Guerrero, vervolgens W. Roels, gemachtigden, bijgestaan door W. Rupert)

Verwerende partij: Burie Onderzoek en Advies BV (Nijeholtpade, Nederland) (vertegenwoordigers: I. van den Berge en A. Appelman, advocaten)

Voorwerp

Vordering krachtens een arbitragebeding in de zin van artikel 238 EG, strekkende tot veroordeling van Burie Onderzoek en Advies BV tot terugbetaling van een deel van de door de Europese Gemeenschap betaalde voorschotten, vermeerderd met vertragingsrente, ter uitvoering van twee financieringscontracten op het gebied van geavanceerde communicatietechnologieën in Europa en van telematicatoepassingen.

Dictum

1)

Het beroep betreffende de terugbetaling van voorschotten op grond van het Barbara-contract (Broad Range of Community Based Telematics Applications in Rural Areas), met het kenmerk „Project UR 2022”, wordt niet-ontvankelijk verklaard voor zover het is gericht tegen Burie Onderzoek en Advies BV, wegens kennelijke onbevoegdheid van het Gerecht om daarvan kennis te nemen.

2)

Burie Onderzoek en Advies wordt veroordeeld, op grond van het Telepromise-contract (Telematics to Provide for Missing Services), met het kenmerk „Project UR 1028”, om aan de Commissie te voldoen een hoofdsom van 109 535,62 EUR, vermeerderd met de vertragingsrente tegen het in Nederland geldende wettelijk percentage, ingaande 31 augustus 2001, tot aan de algehele voldoening van de schuld.

3)

De vordering in reconventie van Burie Onderzoek en Advies wordt afgewezen.

4)

Elke partij zal haar eigen kosten dragen.


(1)  PB C 224 van 16.9.2006.


Top