EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52020M9744

Voorafgaande aanmelding van een concentratie (Zaak M.9744 — Mastercard/Nets) (Voor de EER relevante tekst) 2020/C 219/09

PUB/2020/525

OJ C 219, 3.7.2020, p. 15–16 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

3.7.2020   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

C 219/15


Voorafgaande aanmelding van een concentratie

(Zaak M.9744 — Mastercard/Nets)

(Voor de EER relevante tekst)

(2020/C 219/09)

1.   

Op 26 juni 2020 heeft de Commissie een aanmelding van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 4 van Verordening (EG) nr. 139/2004 van de Raad ontvangen (1).

Deze aanmelding betreft de volgende ondernemingen:

Mastercard Incorporated (VS) (“Mastercard”);

Nets A/S (Denemarken) (“Nets”).

Mastercard verkrijgt zeggenschap in de zin van artikel 3, lid 1, onder b), van de concentratieverordening over delen van de divisie bedrijfsdiensten van Nets (“doelonderneming”).

De concentratie komt tot stand door de verwerving van aandelen.

De concentratie is door de Deense mededingings- en consumentenautoriteit naar de Commissie verwezen overeenkomstig artikel 22, lid 3, van de concentratieverordening. Vervolgens hebben Finland, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk zich bij de verwijzing aangesloten.

2.   

De activiteiten van de betrokken ondernemingen zijn:

Mastercard: technologiebedrijf dat actief is in de sector wereldwijd betalingsverkeer. Mastercard is eigenaar en beheerder van vierpartijenbetaalkaartsystemen en biedt overstapdiensten voor kaarttransacties aan. Mastercard is ook betrokken bij alternatieve betalingsoplossingen, via Vocalink Holdings Limited, een bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met het verlenen van kerninfrastructuurdiensten aan betalingssystemen, en verleent account-to-account kerninfrastructuurdiensten met systemen in en buiten Europa;

doelonderneming: bedrijfsonderdeel binnen Nets dat zich bezighoudt met wereldwijd betalingsverkeer en dat betaaldiensten en technologische oplossingen aanbiedt in voornamelijk de Noordse regio en in de gemeenschappelijke eurobetalingsruimte. Zijn activiteiten zijn gericht op i) account-to-account kerninfrastructuurdiensten voor realtime en batch clearing en ii) een reeks account-to-account betaaldiensten en ondersteunende diensten in Denemarken en Noorwegen.

3.   

Op grond van een voorlopig onderzoek is de Commissie van oordeel dat de aangemelde transactie binnen het toepassingsgebied van de concentratieverordening kan vallen. Ten aanzien van dit punt wordt de definitieve beslissing echter aangehouden.

4.   

De Commissie verzoekt belanghebbenden haar hun eventuele opmerkingen over de voorgenomen concentratie kenbaar te maken.

Deze opmerkingen moeten de Commissie uiterlijk tien dagen na de datum van deze bekendmaking hebben bereikt. De volgende referentie moet altijd worden vermeld:

M.9744 — Mastercard/Nets

Opmerkingen kunnen per e-mail, per fax of per post aan de Commissie worden toegezonden. Gelieve de onderstaande contactgegevens te gebruiken:

E-mail: COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu

Fax +32 22964301

Postadres:

Europese Commissie

Directoraat-generaal Concurrentie

Griffie voor concentraties

1049 Brussel

BELGIË


(1)  PB L 24 van 29.1.2004, blz. 1 (“de concentratieverordening”).


Top