EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 02009R0206-20181206

Consolidated text: Verordening (EG) nr. 206/2009 van de Commissie van 5 maart 2009 betreffende het binnenbrengen in de Gemeenschap van persoonlijke zendingen producten van dierlijke oorsprong en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 136/2004 (Voor de EER relevante tekst)Voor de EER relevante tekst

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2009/206/2018-12-06

02009R0206 — NL — 06.12.2018 — 002.001


Onderstaande tekst dient louter ter informatie en is juridisch niet bindend. De EU-instellingen zijn niet aansprakelijk voor de inhoud. Alleen de besluiten die zijn gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie (te raadplegen in EUR-Lex) zijn authentiek. Deze officiële versies zijn rechtstreeks toegankelijk via de links in dit document

►B

VERORDENING (EG) Nr. 206/2009 VAN DE COMMISSIE

van 5 maart 2009

betreffende het binnenbrengen in de Gemeenschap van persoonlijke zendingen producten van dierlijke oorsprong en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 136/2004

(Voor de EER relevante tekst)

(PB L 077 van 24.3.2009, blz. 1)

Gewijzigd bij:

 

 

Publicatieblad

  nr.

blz.

datum

►M1

UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 467/2013 VAN DE COMMISSIE van 16 mei 2013

  L 135

5

22.5.2013

►M2

VERORDENING (EU) Nr. 519/2013 VAN DE COMMISSIE van 21 februari 2013

  L 158

74

10.6.2013

 M3

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2018/1729 VAN DE COMMISSIE van 15 november 2018

  L 288

4

16.11.2018




▼B

VERORDENING (EG) Nr. 206/2009 VAN DE COMMISSIE

van 5 maart 2009

betreffende het binnenbrengen in de Gemeenschap van persoonlijke zendingen producten van dierlijke oorsprong en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 136/2004

(Voor de EER relevante tekst)



Artikel 1

Onderwerp

1.  In deze verordening worden voorschriften vastgesteld betreffende het binnenbrengen in de Gemeenschap van niet-commerciële persoonlijke zendingen producten van dierlijke oorsprong die deel uitmaken van de bagage van reizigers die als kleine zending aan particulieren worden verzonden of die op afstand worden besteld (bijvoorbeeld per post, per telefoon of via internet) en aan de consument worden geleverd.

2.  Deze verordening is niet van toepassing op persoonlijke zendingen uit Andorra, Liechtenstein, Noorwegen, San Marino en Zwitserland. Daarnaast is deze verordening niet van toepassing op persoonlijke zendingen visserijproducten uit de Faeröer en IJsland. Om voor correcte voorlichting aan passagiers te zorgen, moet op al het voorlichtingsmateriaal worden aangegeven dat het hier om vrijgestelde landen gaat.

3.  Deze verordening is van toepassing onverminderd de communautaire veterinaire wetgeving die de bestrijding en uitroeiing van dierziekten ten doel heeft of bepaalde beschermende maatregelen betreft.

4.  Deze verordening is van toepassing onverminderd de desbetreffende voorschriften inzake certificering die zijn vervat in wetgeving ter uitvoering van Verordening (EG) nr. 338/97 inzake de bescherming van in het wild levende dier- en plantensoorten door controle op het desbetreffende handelsverkeer.

Artikel 2

Voorschriften betreffende het binnenbrengen in de Gemeenschap van persoonlijke zendingen producten van dierlijke oorsprong

1.  Persoonlijke zendingen producten van dierlijke oorsprong voor persoonlijke consumptie, zoals bedoeld in artikel 16, lid 1, onder a), b) en d), en lid 4, van Richtlijn 97/78/EG worden niet onderworpen aan de voorschriften van hoofdstuk I van die richtlijn, op voorwaarde dat zij tot één of meer van de volgende categorieën behoren:

a) producten die in deel 1 van bijlage I zijn opgenomen en niet onder artikel 6, lid 1, van Beschikking 2007/275/EG vallen, waarvan de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 0 kg niet overschrijdt;

b) producten die in deel 1 van bijlage II zijn opgenomen waarvan de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 2 kg niet overschrijdt;

c) verse of bewerkte visserijproducten die van de ingewanden zijn ontdaan, en verwerkte visserijproducten in de zin van de punten 3.5, 3.6 of 7.4 van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 853/2004, waarvan de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 20 kg of het gewicht van één vis van welk gewicht ook niet overschrijdt;

d) andere producten dan bedoeld onder a), b) en c) of in artikel 6, lid 1, van Beschikking 2007/275/EG waarvan de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 2 kg niet overschrijdt.

2.  Persoonlijke zendingen dierlijke producten die als voeder voor gezelschapsdieren bestemd zijn, worden niet onderworpen aan de voorschriften van hoofdstuk I van Richtlijn 97/78/EG, op voorwaarde dat zij tot één of meer van de volgende categorieën behoren:

a) producten die in deel 2 van bijlage I zijn opgenomen waarvan de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 0 kg niet overschrijdt;

b) producten die in deel 2 van bijlage II zijn opgenomen waarvan de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 2 kg niet overschrijdt.

3.  In afwijking van lid 1, onder a), b) en d), en lid 2, worden persoonlijke zendingen van dierlijke producten uit de Faeröer, Groenland, IJsland en ►M2  ————— ◄ niet onderworpen aan de voorschriften van hoofdstuk I van die richtlijn, op voorwaarde dat zij tot één of meer van de volgende categorieën behoren:

a) producten die in bijlage I zijn opgenomen en niet onder artikel 6, lid 1, van Beschikking 2007/275/EG vallen waarvan de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 10 kg niet overschrijdt;

b) producten die in bijlage II zijn opgenomen waarvan de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 10 kg niet overschrijdt;

c) andere producten dan bedoeld in lid 1, onder c), en lid 3, onder a) en b), van dit artikel of in artikel 6, lid 1, van Beschikking 2007/275/EG waarvan de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 10 kg niet overschrijdt.

Artikel 3

Voorlichting van de lidstaten aan reizigers en het grote publiek

1.  De lidstaten zien erop toe dat op alle plaatsen van binnenkomst in de Gemeenschap de veterinaire voorschriften voor persoonlijke zendingen die in de Gemeenschap worden binnengebracht, onder de aandacht worden gebracht van reizigers die uit derde landen aankomen.

2.  De informatie die reizigers krachtens lid 1 wordt verstrekt, omvat ten minste de informatie van een van de affiches in bijlage III die op opvallende wijze op duidelijk zichtbare plaatsen ter kennis van de reizigers wordt gebracht.

3.  De lidstaten kunnen deze informatie aanvullen met onder meer:

a) de in bijlage IV bedoelde informatie;

b) informatie naargelang van de plaatselijke omstandigheden en de nationale voorschriften die op basis van Richtlijn 97/78/EG zijn vastgesteld.

4.  De in de leden 2 en 3 bedoelde informatie wordt opgesteld in:

a) ten minste een van de officiële talen van de lidstaat van binnenkomst in de Gemeenschap;

b) een tweede door de bevoegde autoriteit van deze lidstaat dienstig geachte taal; de tweede taal mag de taal zijn die in het buurland wordt gebruikt of, voor luchthavens of havens, de taal die het meest waarschijnlijk door passagiers die hier aankomen, wordt gebruikt.

De lidstaten zorgen ervoor dat het grote publiek in kennis wordt gesteld van de voorschriften betreffende het binnenbrengen in de Gemeenschap van producten van dierlijke oorsprong die in kleine zendingen aan particulieren worden toegestuurd of door eindverbruikers op afstand worden besteld.

Artikel 4

Voorlichting van maatschappijen voor internationaal passagiersvervoer en postdiensten aan hun klanten

Maatschappijen voor internationaal passagiersvervoer, exploitanten van luchthavens en havens en reisbureaus, alsmede postdiensten vestigen de aandacht van hun klanten op de in deze verordening vastgelegde voorschriften, met name door het verstrekken van de in de bijlagen III en IV vastgelegde informatie, zoals bepaald in artikel 3.

Artikel 5

Controle

1.  De bevoegde autoriteit of autoriteiten, en de autoriteiten die de officiële controles verrichten, organiseren in samenwerking met de exploitanten van havens en luchthavens en de exploitanten die verantwoordelijk zijn voor andere plaatsen van binnenkomst van persoonlijke zendingen producten van dierlijke oorsprong, doeltreffende controles op plaatsen van binnenkomst in de Gemeenschap.

2.  De in lid 1 bedoelde controles zijn erop gericht persoonlijke zendingen producten van dierlijke oorsprong op te sporen en na te gaan of aan de voorwaarden van artikel 2 wordt voldaan.

3.  De in lid 1 bedoelde controles kunnen worden opgezet op basis van het risico, waarbij, als de bevoegde autoriteit dat nodig acht, doeltreffende opsporingsmiddelen, zoals scanapparatuur en speurhonden, kunnen worden ingezet om grote hoeveelheden persoonlijke bagage op de aanwezigheid van persoonlijke zendingen producten van dierlijke oorsprong te screenen.

Artikel 6

Sancties

1.  De bevoegde autoriteit of autoriteiten die de officiële controles verrichten:

a) stellen vast welke persoonlijke zendingen in strijd met deze verordening zijn;

b) nemen dergelijke zendingen in beslag en vernietigen deze overeenkomstig de nationale wetgeving.

2.  De bevoegde autoriteit of autoriteiten die de officiële controles verrichten, kunnen de persoon die verantwoordelijk is voor een persoonlijke zending die in strijd met deze verordening is bevonden, kosten of sancties opleggen.

3.  De lidstaten zorgen ervoor dat de nationale wetgeving die van toepassing is op de inbeslagneming en vernietiging van persoonlijke zendingen, bepaalt welke natuurlijke of rechtspersoon op moet komen voor de kosten van vernietiging van alle persoonlijke zendingen die in beslag genomen worden.

Artikel 7

Verslagleggingsverplichtingen

1.  De lidstaten dienen jaarlijks bij de Commissie een verslag in met relevante informatie over de maatregelen die zijn genomen om deze verordening bekendheid te geven en te handhaven, en de resultaten daarvan.

2.  Het verslag wordt ingediend in de vorm van een ingevulde tabel zoals in bijlage V en moet uiterlijk worden ingediend op 1 mei van jaar dat volgt op de verslagperiode. De verslagperiode begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 8

Wijziging

Artikel 8 van Verordening (EG) nr. 136/2004 wordt vervangen door:

„Artikel 8

Specifieke voorschriften voor producten die deel uitmaken van de bagage van reizigers of die als zending aan particulieren worden verzonden

Producten van dierlijke oorsprong die deel uitmaken van de bagage van reizigers of die als kleine zending aan particulieren worden verzonden, moeten aan de voorschriften van Verordening (EG) nr. 206/2009 ( *1 ) voldoen.

Artikel 9

Intrekking

Verordening (EG) nr. 745/2004 wordt ingetrokken.

Verwijzingen naar de ingetrokken verordening gelden als verwijzingen naar de onderhavige verordening en worden gelezen volgens de concordantietabel in bijlage VII.

Artikel 10

Overgangsbepalingen

Voor de verslagperioden voorafgaand aan 1 januari 2011 kunnen de lidstaten uiterlijk op 1 maart van jaar dat volgt op de verslagperiode bij de Commissie een overzicht indienen volgens het voorbeeld van bijlage VI in plaats van bijlage V zoals vereist in artikel 7. De verslagperiode begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 11

Inwerkingtreding en toepassing

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag volgende op die van haar bekendmaking in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is van toepassing met ingang van 1 mei 2009.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.




BIJLAGE I



DEEL 1

Lijst van producten van dierlijke oorsprong als bedoeld in artikel 2, lid 1, onder a)

GN-code

Omschrijving

Kwalificatie en verklaring

Ex hoofdstuk 2

(0201 -0210 )

Vlees en eetbare slachtafvallen

Uitgesloten zijn kikkerbilletjes (GN-code 0208 90 70 )

0401 -0406

Melk en zuivelproducten

Alle

0504 00 00

Darmen, blazen en magen van dieren (andere dan die van vissen), in hun geheel of in stukken, vers, gekoeld, bevroren, gezouten, gepekeld, gedroogd of gerookt

Alle, uitgezonderd darmen

1501 00

Varkensvet (reuzel daaronder begrepen) en vet van gevogelte, ander dan dat bedoeld bij post 0209 of 1503

Alle

1502 00

Rund-, schapen- of geitenvet, ander dan dat bedoeld bij post 1503

Alle

1503 00

Varkensstearine, spekolie, oleostearine, oleomargarine en talkolie, niet geëmulgeerd, niet vermengd, noch op andere wijze bereid

Alle

1506 00 00

Andere dierlijke vetten en oliën, alsmede fracties daarvan, ook indien geraffineerd, doch niet chemisch gewijzigd

Alle

1601 00

Worst van alle soorten, van vlees, van slachtafvallen of van bloed; bereidingen van deze producten, voor menselijke consumptie

Alle

1602

Andere bereidingen en conserven, van vlees, van slachtafvallen of van bloed

Alle

1702 11 00

1702 19 00

Lactose (melksuiker) en melksuikerstroop

Alle

ex  19 01

Moutextract; bereidingen voor menselijke consumptie van meel, gries, griesmeel, zetmeel of moutextract, geen of minder dan 40 gewichtspercenten cacao bevattend, berekend op een geheel ontvette basis, elders genoemd noch elders onder begrepen; bereidingen voor menselijke consumptie van producten bedoeld bij de posten 0401 tot en met 0404 , geen of minder dan 5 gewichtspercenten cacao bevattend, berekend op een geheel ontvette basis, elders genoemd noch elders onder begrepen

Alleen bereidingen die vlees of melk bevatten

ex  19 02

Deegwaren, ook indien gekookt of gevuld (met vlees of andere zelfstandigheden) dan wel op andere wijze bereid, zoals spaghetti, macaroni, noedels, lasagne, gnocchi, ravioli en cannelloni; koeskoes, ook indien bereid

Alleen bereidingen die vlees of melk bevatten

ex 1905 90

Brood, gebak, biscuits en andere bakkerswaren, ook indien deze producten cacao bevatten; ouwel in bladen, hosties, ouwels voor geneesmiddelen, plakouwels en dergelijke producten van meel of van zetmeel

Alleen bereidingen die vlees of melk bevatten

ex  20 04

Andere groenten, op andere wijze bereid of verduurzaamd dan in azijn of azijnzuur, bevroren, andere dan de producten bedoeld bij post 2006

Alleen bereidingen die vlees of melk bevatten

ex  20 05

Andere groenten, op andere wijze bereid of verduurzaamd dan in azijn of azijnzuur, niet bevroren, andere dan de producten bedoeld bij post 2006

Alleen bereidingen die vlees of melk bevatten

ex  21 03

Sausen en preparaten voor sausen; samengestelde kruiderijen en dergelijke producten; mosterdmeel en bereide mosterd

Alleen bereidingen die vlees of melk bevatten

ex  21 04

Preparaten voor soep of voor bouillon; bereide soep en bouillon; samengestelde gehomogeniseerde producten voor menselijke consumptie

Alleen bereidingen die vlees of melk bevatten

ex 2105 00

Consumptie-ijs, ook indien cacao bevattend

Alleen bereidingen die melk bevatten

ex  21 06

Producten voor menselijke consumptie, elders genoemd noch elders onder begrepen

Alleen bereidingen die vlees of melk bevatten



DEEL 2

Lijst van producten van dierlijke oorsprong als bedoeld in artikel 2, lid 2, onder a)

GN-code

Omschrijving

Kwalificatie en verklaring

0511

Producten van dierlijke oorsprong, elders genoemd noch elders onder begrepen; dode dieren van de soorten bedoeld bij hoofdstuk 1 of 3, niet geschikt voor menselijke consumptie

 

ex  23 09

Bereidingen van de soort gebruikt voor het voederen van dieren

Alleen voeder voor gezelschapsdieren, hondenkluiven en mengsels van meelsoorten die vlees of melk bevatten

Opmerkingen:

1. Kolom 1: indien slechts bepaalde onder een code vallende producten veterinaire controles hoeven te ondergaan en in de goederennomenclatuur geen specifieke onderverdeling voor deze code bestaat, is de code aangegeven met „ex” (bijvoorbeeld ex  19 01 : omvat alleen bereidingen die vlees of melk bevatten).

2. Kolom 2: de omschrijving van de goederen is zoals vastgesteld in de kolom „Omschrijving” van bijlage I bij Verordening (EEG) nr. 2658/87. Voor nadere uitleg over wat het gemeenschappelijk douanetarief precies omvat, wordt verwezen naar de recentste wijziging van die bijlage.

3. Kolom 3: in deze kolom worden nadere gegevens over de bedoelde producten verstrekt.




BIJLAGE II

Poedermelk voor zuigelingen, zuigelingenvoeding en voeding voor speciale medische doeleinden, op voorwaarde dat:

i) deze producten niet gekoeld hoeven te worden bewaard tot het tijdstip van opening;

ii) het gaat om verpakte merkproducten voor directe verkoop aan de eindverbruiker, en

iii) de verpakking ongeschonden is, tenzij het product op het moment zelf wordt gebruikt.

Voeder voor gezelschapsdieren voor speciale medische doeleinden, op voorwaarde dat:

i) deze producten niet gekoeld hoeven te worden bewaard tot het tijdstip van opening;

ii) het gaat om verpakte merkproducten voor directe verkoop aan de eindverbruiker, en

iii) de verpakking ongeschonden is, tenzij het product op het moment zelf wordt gebruikt.

▼M1




BIJLAGE III

(De affiches staan op: http://ec.europa.eu/food/fs/ah_pcad/ah_pcad_importposters_en.html)

image image

image

image

▼B




BIJLAGE IV

In de artikelen 3 en 4 bedoelde informatie



image

Houd besmettelijke dierziekten buiten de Europese Unie!

Producten van dierlijke oorsprong kunnen drager zijn van ziektekiemen die besmettelijke ziekten veroorzaken

Wegens het risico van het binnenbrengen van ziekten in de Europese Unie (EU) zijn er strikte procedures voor de invoer van bepaalde dierlijke producten in de EU. Deze procedures zijn niet van toepassing op de verplaatsing van dierlijke producten tussen de 27 lidstaten van de EU of op dierlijke producten uit Andorra, Liechtenstein, Noorwegen, San Marino en Zwitserland.

Alle dierlijke producten die niet in overeenstemming zijn met deze voorschriften, moeten bij aankomst in de EU worden afgegeven om officieel te worden vernietigd. Het niet aangeven van dergelijke goederen kan tot een boete of strafrechtelijke vervolging leiden.

1.   Kleine hoeveelheden vlees en vleesproducten en melk en melkproducten (met uitzondering van poedermelk voor zuigelingen, zuigelingenvoeding en voedingsmiddelen of voeder voor gezelschapsdieren voor speciale medische doeleinden)

U mag alleen persoonlijke zendingen vlees en vleesproducten en melk en melkproducten (met uitzondering van poedermelk voor zuigelingen, zuigelingenvoeding en voedingsmiddelen of voeder voor gezelschapsdieren voor speciale medische doeleinden) mee de EU in brengen of naar de EU sturen op voorwaarde dat de producten uit de Faeröer, Groenland, IJsland of ►M2  ————— ◄ komen en zij het gewicht van 10 kg per persoon niet overschrijden.

2.   Poedermelk voor zuigelingen, zuigelingenvoeding en voeding voor speciale medische doeleinden

U mag uitsluitend persoonlijke zendingen poedermelk voor zuigelingen, zuigelingenvoeding en voeding voor speciale medische doeleinden mee de EU in brengen of naar de EU sturen, op voorwaarde dat:

 deze uit de Faeröer, Groenland, IJsland of ►M2  ————— ◄ komen, dat de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 10 kg per persoon niet overschrijdt en dat:

 

 het product niet gekoeld hoeft te worden bewaard tot het tijdstip van consumptie,

 het om een verpakt merkproduct gaat en tevens

 de verpakking ongeschonden is, tenzij het product op het moment zelf wordt gebruikt;

 deze uit andere landen komen (andere landen dan de Faeröer, Groenland, IJsland of ►M2  ————— ◄ ), dat de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 2 kg per persoon niet overschrijdt en dat:

 

 het product niet gekoeld hoeft te worden bewaard tot het tijdstip van consumptie,

 het om een verpakt merkproduct gaat en tevens

 de verpakking ongeschonden is, tenzij het product op het moment zelf wordt gebruikt.

3.   Voeder voor gezelschapsdieren voor medische doeleinden

U mag uitsluitend persoonlijke zendingen voeder voor gezelschapsdieren voor medische doeleinden mee de EU in brengen of naar de EU sturen, op voorwaarde dat:

 deze uit de Faeröer, Groenland, IJsland of ►M2  ————— ◄ komen, dat de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 10 kg per persoon niet overschrijdt en dat:

 

 het product niet gekoeld hoeft te worden bewaard tot het tijdstip van consumptie,

 het om een verpakt merkproduct gaat en tevens

 de verpakking ongeschonden is, tenzij het product op het moment zelf wordt gebruikt;

 deze uit andere landen komen (andere landen dan de Faeröer, Groenland, IJsland of ►M2  ————— ◄ ), dat de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 2 kg per persoon niet overschrijdt en dat:

 

 het product niet gekoeld hoeft te worden bewaard tot het tijdstip van consumptie,

 het om een verpakt merkproduct gaat en tevens

 de verpakking ongeschonden is, tenzij het product op het moment zelf wordt gebruikt.

4.   Kleine hoeveelheden visserijproducten voor persoonlijke consumptie

U mag uitsluitend persoonlijke zendingen visserijproducten (inclusief verse, gedroogde, gekookte, gezouten of gerookte vis en bepaalde schaal- en schelpdieren, zoals garnalen, kreeften, dode mosselen en dode oesters) mee de EU in brengen of naar de EU sturen, op voorwaarde dat:

 verse vis van de ingewanden is ontdaan;

 het gewicht van de visserijproducten 20 kg of het gewicht van één vis van welk gewicht ook per persoon niet overschrijdt;

Deze beperkingen zijn niet van toepassing op visserijproducten uit de Faeröer en IJsland.

5.   Kleine hoeveelheden andere dierlijke producten voor persoonlijke consumptie

U mag uitsluitend andere dierlijke producten, zoals honing, levende oesters, levende mosselen en slakken, mee de EU in brengen of naar de EU sturen, op voorwaarde dat:

 deze uit de Faeröer, Groenland, IJsland of ►M2  ————— ◄ komen en dat de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 10 kg per persoon niet overschrijdt;

 deze uit andere landen komen (andere landen dan de Faeröer, Groenland, IJsland of ►M2  ————— ◄ ) en dat de totale hoeveelheid het maximumgewicht van 2 kg per persoon niet overschrijdt.

U mag kleine hoeveelheden dierlijke producten van verschillende van de bovengenoemde vijf categorieën (punten 1 t/m 5) meebrengen op voorwaarde dat zij voldoen aan de regels die in elk van de relevante punten worden toegelicht.

6.   Grotere hoeveelheden dierlijke producten

U mag uitsluitend grotere hoeveelheden dierlijke producten de EU in brengen of naar de EU sturen, als zij aan de voorschriften voor commerciële zendingen voldoen, waaronder:

 certificeringvoorschriften, zoals vastgelegd in het desbetreffende officiële veterinaire certificaat van de EG;

 de aanbieding van de goederen, met de juiste documentatie, bij aankomst in de EU aan een erkende grensinspectiepost van de EU voor veterinaire controle.

7.   Vrijgestelde dierlijke producten

De volgende producten zijn van de hierboven toegelichte voorschriften vrijgesteld:

 niet met vleesproducten gemengd of gevuld brood, gebak, biscuits, chocolade en suikerwerk (inclusief snoepgoed);

 voor de eindverbruiker verpakte voedingssupplementen;

 vleesextracten en vleesconcentraten;

 met vis gevulde olijven;

 niet met vleesproducten gemengde of gevulde deegwaren en noedels;

 voor de eindverbruiker verpakte bouillons en aroma's;

 andere voedingsmiddelen die geen vers of verwerkt vlees of verse of verwerkte melk bevatten en minder dan 50 % verwerkte ei- of visserijproducten.

8.   Dierlijke producten van beschermde soorten

Voor bepaalde beschermde soorten kunnen aanvullende beperkingen van toepassing zijn. Voor kaviaar van steursoorten is het maximumgewicht bijvoorbeeld 125 gram per persoon.

De in deel 1 vastgelegde informatie kan door middel van een video worden meegedeeld, zoals de door de Europese Commissie gepubliceerde video op de volgende webpagina:

http://ec.europa.eu/food/animal/animalproducts/personal_imports/index_en.htm




BIJLAGE V

Cijfers over de resultaten van de handhaving van de voorschriften betreffende het binnenbrengen van persoonlijke zendingen producten van dierlijke oorsprong

image

image

image

image

Dit formulier moet uiterlijk 1 mei van het jaar dat volgt op de verslagperiode aan de Commissie worden gezonden.

De verslagperiode begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Op de website van de Europese Commissie vind u een samenvatting van de verzamelde informatie:

http://ec.europa.eu/food/animal/animalproducts/personal_imports/index_en.htm




BIJLAGE VI

Gegevens over de resultaten van de handhaving van de voorschriften inzake de persoonlijke invoer van vlees en melk

image

image

Dit formulier moet uiterlijk 1 maart van het jaar dat volgt op de verslagperiode aan de Commissie worden gezonden.

De verslagperiode begint op 1 januari en eindigt op 31 december.




BIJLAGE VII

Concordantietabel



Verordening (EG) nr. 745/2004

De onderhavige verordening

Artikel 1, lid 1

Artikel 1, lid 2

Artikel 1, lid 3

Artikel 2, lid 1, onder a)

Artikel 1, lid 4

Artikel 1, lid 2

Artikel 2

Artikel 2, lid 1, onder b)

Artikel 2, lid 3, onder a)

Artikel 3, lid 1

Artikel 3, leden 1 en 2

Artikel 3, lid 2

Artikel 4

Artikel 4, lid 1

Artikel 5

Artikel 4, lid 2

Artikel 6, lid 1

Artikel 4, lid 3

Artikel 6, leden 2 en 3

Artikel 5, lid 1

Artikel 7

Artikel 5, lid 2

Bijlagen V en VI

Artikel 6

Artikel 7, lid 1

Artikel 11

Artikel 7, lid 2

Artikel 11

Artikel 7, lid 3

Bijlage I

Bijlage II

Bijlage II

Bijlage III

Bijlage III

Bijlage IV

Bijlage IV

Bijlagen V en VI

Bijlage V

Bijlage I



( *1 ) PB L 77 van 24.3.2009, blz. 1.”.

Top