EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62009CA0048

Zaak C-48/09 P: Arrest van het Hof (Grote kamer) van 14 september 2010 — Lego Juris A/S/Bureau voor harmonisatie binnen de interne markt (merken, tekeningen en modellen), Mega Brands Inc. (Hogere voorziening — Verordening (EG) nr. 40/94 — Gemeenschapsmerk — Mogelijkheid om vorm van waar als merk in te schrijven — Inschrijving van driedimensionaal teken bestaande uit bovenzijde en twee zijkanten van Legoblokje — Nietigverklaring van deze inschrijving op verzoek van onderneming die speelblokjes met dezelfde vorm en afmetingen verhandelt — Artikel 7, lid 1, sub e-ii, van deze verordening — Teken dat uitsluitend bestaat uit vorm van waar die noodzakelijk is om technische uitkomst te verkrijgen)

OJ C 301, 6.11.2010, p. 3–3 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

6.11.2010   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

C 301/3


Arrest van het Hof (Grote kamer) van 14 september 2010 — Lego Juris A/S/Bureau voor harmonisatie binnen de interne markt (merken, tekeningen en modellen), Mega Brands Inc.

(Zaak C-48/09 P) (1)

(Hogere voorziening - Verordening (EG) nr. 40/94 - Gemeenschapsmerk - Mogelijkheid om vorm van waar als merk in te schrijven - Inschrijving van driedimensionaal teken bestaande uit bovenzijde en twee zijkanten van Legoblokje - Nietigverklaring van deze inschrijving op verzoek van onderneming die speelblokjes met dezelfde vorm en afmetingen verhandelt - Artikel 7, lid 1, sub e-ii, van deze verordening - Teken dat uitsluitend bestaat uit vorm van waar die noodzakelijk is om technische uitkomst te verkrijgen)

2010/C 301/03

Procestaal: Engels

Partijen

Rekwirante: Lego Juris A/S (vertegenwoordigers: V. von Bomhard en T. Dolde, Rechtsanwälte)

Andere partijen in de procedure: Bureau voor harmonisatie binnen de interne markt (merken, tekeningen en modellen) (vertegenwoordiger: D. Botis, gemachtigde), Mega Brands Inc. (vertegenwoordigers: P. Cappuyns en C. De Meyer, advocaten)

Voorwerp

Hogere voorziening ingesteld tegen het arrest van het Gerecht van eerste aanleg (Achtste kamer) van 12 november 2008, Lego Juris A/S/Bureau voor harmonisatie binnen de interne markt (merken, tekeningen en modellen) (BHIM) (T-270/06), waarbij het Gerecht heeft verworpen het beroep ingesteld door de houder van het driedimensionale gemeenschapsmerk in de vorm van een Legoblokje voor waren van de klassen 9 en 28 en strekkende tot vernietiging van beslissing R 856/2004-G van de grote kamer van beroep van het Bureau voor harmonisatie binnen de interne markt (BHIM) van 10 juli 2006 houdende verwerping van het beroep tegen de gedeeltelijke nietigverklaring van dit merk door de nietigheidsafdeling in het kader van de door Mega Brands ingediende vordering tot nietigverklaring — Uitlegging van artikel 7, lid 1, sub e-ii, van verordening (EG) nr. 40/94

Dictum

1.

De hogere voorziening wordt afgewezen.

2.

Lego Juris A/S wordt verwezen in de kosten.


(1)  PB C 82 van 4.4.2009.


Top