Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52019M9377

Összefonódás előzetes bejelentése (Ügyszám: M.9377 – MIRA/BCI/iGH) – Egyszerűsített eljárás alá vont ügy (EGT-vonatkozású szöveg.)

OJ C 192, 7.6.2019, p. 43–43 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

7.6.2019   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 192/43


Összefonódás előzetes bejelentése

(Ügyszám: M.9377 – MIRA/BCI/iGH)

Egyszerűsített eljárás alá vont ügy

(EGT-vonatkozású szöveg)

(2019/C 192/18)

1.   

2019. május 29-én a Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet (1) 4. cikke szerint bejelentést kapott egy tervezett összefonódásról.

E bejelentés az alábbi vállalkozásokat érinti:

az ausztrál Macquarie Group Limited-hez tartozó Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited (a továbbiakban: MIRA, Ausztrália),

a British Columbia Investment Management Corporation (a továbbiakban: BCI, Kanada),

a jelenleg az RWE Czech Gas Grid Holding B.V. (Cseh Köztársaság) kizárólagos irányítása alá tartozó innogy Grid Holdings, a.s. (a továbbiakban: iGH, Cseh Köztársaság).

A MIRA és a BCI az összefonódás-ellenőrzési rendelet 3. cikke (1) bekezdésének b) pontja értelmében közös irányítást szerez az iGH egésze felett.

Az összefonódásra részesedés vásárlása útján kerül sor.

2.   

Az érintett vállalkozások üzleti tevékenysége a következő:

a MIRA infrastruktúrák és egyéb ingatlan javak, ezen belül ingatlanok, energia és mezőgazdasági vagyon kezelésére összpontosít,

a BCI befektetéseket végez rögzített kamatozású eszközökbe, jelzálogokba, tőzsdei részvényekbe, magántőkébe, ingatlanba, infrastruktúrába és megújuló energiaforrásokba,

az iGH (az iGH gáz elosztóhálózatát működtető) GasNet, s.r.o., valamint a (a GasNet elosztórendszerét és a gázlétesítményeit fenntartó) GridServices, s.r.o., anyavállalata.

3.   

A Bizottság előzetes vizsgálatára alapozva megállapítja, hogy a bejelentett összefonódás az összefonódás-ellenőrzési rendelet hatálya alá tartozhat, a végleges döntés jogát azonban fenntartja.

A Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet szerinti egyes összefonódások kezelésére vonatkozó egyszerűsített eljárásról szóló közleménye (2) szerint az ügyet egyszerűsített eljárásra utalhatja.

4.   

A Bizottság felhívja az érdekelt harmadik feleket, hogy az összefonódás kapcsán esetlegesen felmerülő észrevételeiket nyújtsák be a Bizottságnak.

Az észrevételeknek a közzétételt követő tíz napon belül kell a Bizottsághoz beérkezniük. Az alábbi hivatkozási számot minden esetben fel kell tüntetni:

M.9377 – MIRA/BCI/iGH

Az észrevételeket faxon, e-mailben vagy postai úton lehet a Bizottsághoz eljuttatni. Az elérhetőségi adatok a következők:

E-mail: COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu

Fax +32 22964301

Postai cím:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  HL L 24., 2004.1.29., 1. o. (az összefonódás-ellenőrzési rendelet).

(2)  HL C 366., 2013.12.14., 5. o.


Top