Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52018M8792

Összefonódás előzetes bejelentése (Ügyszám: M.8792 – T-Mobile NL/Tele2 NL) (EGT-vonatkozású szöveg. )

OJ C 162, 8.5.2018, p. 27–27 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

8.5.2018   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 162/27


Összefonódás előzetes bejelentése

(Ügyszám: M.8792 – T-Mobile NL/Tele2 NL)

(EGT-vonatkozású szöveg)

(2018/C 162/06)

1.

2018. május 2-án a Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet (1) 4. cikke szerint bejelentést kapott egy tervezett összefonódásról.

E bejelentés az alábbi vállalkozásokat érinti:

a Deutsche Telekom AG (Németország) irányítása alá tartozó T-Mobile Netherlands Holding B.V. (a továbbiakban: TMNL, Hollandia),

Tele2 Netherlands Holding N.V. (a továbbiakban: Tele2 NL, Hollandia).

A TMNL az összefonódás-ellenőrzési rendelet 3. cikke (1) bekezdésének b) pontja értelmében kizárólagos irányítást szerez a Tele2 NL egésze felett.

Az összefonódásra részesedés vásárlása útján kerül sor.

2.

Az érintett vállalkozások üzleti tevékenysége a következő:

—   a TMNL esetében: a TMNL a 100 %-os tulajdonában lévő T-Mobile Netherlands B.V. és T-Mobile Thuis B.V. (TMT) leányvállalatain keresztül távközlési szolgáltatásokat nyújt lakossági és üzleti ügyfeleknek Hollandiában; a TMNL az ország egészét lefedő, 2G, 3G, 4G és NB-IoT mobil hírközlési szolgáltatásokat nyújtó mobilhálózat tulajdonosa; a TMT kiskereskedelmi vezetékes szolgáltatásokat nyújt, ideértve a nagykereskedelmi hozzáférési szolgáltatásokon alapuló széles sávú internet, TV- és vezetékes telefon szolgáltatásokat; a TMNL másik leányvállalata hiteleket nyújt lakossági ügyfeleknek telefonkészülékek vásárlásához,

—   a Tele2 NL esetében: a Tele2 NL Hollandiában működő, kizárólag 4G mobilhálózatot üzemeltető, hang-, adatátviteli és üzenetküldő, továbbá vezetékes széles sávú távközlési szolgáltatásokat nyújtó vállalkozás; a Tele2 NL üzleti és lakossági ügyfeleknek, és korlátozottan más távközlési szolgáltatóknak nyújt szolgáltatásokat; a Tele2 NL leányvállalatai kiskereskedelmi hálózatot is üzemeltetnek Hollandiában és hiteleket nyújt lakossági ügyfeleknek telefonkészülékek vásárlásához.

3.

A Bizottság előzetes vizsgálatára alapozva megállapítja, hogy a bejelentett összefonódás az összefonódás-ellenőrzési rendelet hatálya alá tartozhat, a végleges döntés jogát azonban fenntartja.

4.

A Bizottság felhívja az érdekelt harmadik feleket, hogy az összefonódás kapcsán esetlegesen felmerülő észrevételeiket nyújtsák be a Bizottságnak.

Az észrevételeknek a közzétételt követő tíz napon belül kell a Bizottsághoz beérkezniük. Az alábbi hivatkozási számot minden esetben fel kell tüntetni:

M.8792 – T-Mobile NL/Tele2 NL

Az észrevételeket faxon, e-mailben vagy postai úton lehet a Bizottsághoz eljuttatni. Az elérhetőségi adatok a következők:

E-mail-cím: COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu

Fax: +32 22964301

Postai cím:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  HL L 24., 2004.1.29., 1. o. (az összefonódás-ellenőrzési rendelet).


Top