Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2016/153/10

Összefonódás előzetes bejelentése (Ügyszám: M.8001 – Pillarstone/Sirti) – Egyszerűsített eljárás alá vont ügy (EGT-vonatkozású szöveg)

OJ C 153, 29.4.2016, p. 15–15 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

29.4.2016   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 153/15


Összefonódás előzetes bejelentése

(Ügyszám: M.8001 – Pillarstone/Sirti)

Egyszerűsített eljárás alá vont ügy

(EGT-vonatkozású szöveg)

(2016/C 153/10)

1.

2016. április 22-én a Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet (1) 4. cikke szerint bejelentést kapott a KKR & Co LP (a továbbiakban: KKR, Egyesült Államok) közvetett irányítása alá tartozó Pillarstone Italy SpA (a továbbiakban: Pillarstone, Olaszország) befektetési alap által tervezett összefonódásról, amely szerint e vállalkozás részesedés vásárlása útján teljes irányítást szerez az összefonódás-ellenőrzési rendelet 3. cikke (1) bekezdésének b) pontja értelmében a Sirti SpA (a továbbiakban: Sirti, Olaszország) felett.

2.

Az érintett vállalkozások üzleti tevékenysége a következő:

—   a Pillarstone esetében: a Pillarstone a KKR közvetett irányítása alá tartozó alap; a Pillarstone vállalkozást befektetési vállalkozásként hozták létre abból a célból, hogy új tőkével lásson el vállalkozásokat,

—   a KKR esetében: a KKR globális befektetési vállalkozás, mely többféle eszközosztályban kezel befektetéseket, ideértve a magántőkét, az energiát, az infrastruktúrát, ingatlanokat, hiteltermékeket és fedezeti alapokat,

—   a Sirti esetében: a Sirti építőmérnöki szolgáltatásokat nyújtó, olaszországi székhelyű vállalkozás. A Sirti fő tevékenysége a távközlési, villamosenergia-, vasúti, közlekedési és televíziós ágazat számára hálózatok és rendszerek tervezése, építése, kivitelezése, karbantartása és kezelése. A Sirti ezen kívül az IT-szolgáltatások piacán is aktív és IT-szolgáltatásokat nyújt a távközlési, kormányzati és közüzemi ágazatban. A Sirti elsősorban Olaszországban aktív, de más európai országokban – pl. Svédországban – is folytat tevékenységeket.

3.

A Bizottság előzetes vizsgálatára alapozva megállapítja, hogy a bejelentett összefonódás az összefonódás-ellenőrzési rendelet hatálya alá tartozhat, a végleges döntés jogát azonban fenntartja. A Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet szerinti egyes összefonódások kezelésére vonatkozó egyszerűsített eljárásról szóló közleménye (2) szerint az ügyet egyszerűsített eljárásra utalhatja.

4.

A Bizottság felhívja az érdekelt harmadik feleket, hogy az összefonódás kapcsán esetlegesen felmerülő észrevételeiket nyújtsák be a Bizottságnak.

Az észrevételeknek a közzétételt követő tíz napon belül kell a Bizottsághoz beérkezniük. Az észrevételeket az M.8001 – Pillarstone/Sirti hivatkozási szám feltüntetése mellett lehet eljuttatni a Bizottsághoz faxon (faxszám: +32 22964301), e-mailben a COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu címre vagy postai úton a következő címre:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  HL L 24., 2004.1.29., 1. o. (az összefonódás-ellenőrzési rendelet).

(2)  HL C 366., 2013.12.14., 5. o.


Top