Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52014XX1217(01)

A versenykorlátozó magatartásokkal és erőfölénnyel foglalkozó tanácsadó bizottság 2013. november 14-i ülésén megfogalmazott véleménye az AT.39633(1) – Garnélarákok ügyhöz kapcsolódó határozattervezetről – Előadó: Írország

OJ C 453, 17.12.2014, p. 11–11 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

17.12.2014   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 453/11


A versenykorlátozó magatartásokkal és erőfölénnyel foglalkozó tanácsadó bizottság 2013. november 14-i ülésén megfogalmazott véleménye az AT.39633(1) – Garnélarákok ügyhöz kapcsolódó határozattervezetről

Előadó: Írország

(2014/C 453/05)

1.

A tanácsadó bizottság egyetért az Európai Bizottsággal abban, hogy a tények értékelése alapján megállapítható az EUMSZ 101. cikke értelmében vett megállapodás és/vagy összehangolt magatartás megvalósulása.

2.

A tanácsadó bizottság egyetért azzal, hogy a megállapodások, illetve összehangolt magatartások egységes és folytatólagos jogsértést jelentenek a jogsértés fennállásának időszakában.

3.

A tanácsadó bizottság egyetért azzal, hogy a Bizottság felhasználhatja az engedékenységet kérelmező által szolgáltatott bizonyítékokat és a Kok Seafood vállalkozással kapcsolatos, rögzített telefonbeszélgetések és átiratok formáját öltő bizonyítékokat.

4.

A tanácsadó bizottság egyetért az Európai Bizottsággal abban, hogy a megállapodások, illetve az összehangolt magatartások a verseny korlátozását célozzák.

5.

A tanácsadó bizottság egyetért az Európai Bizottsággal a jogsértés időtartamának meghatározásában az egyes címzettek tekintetében.

6.

A tanácsadó bizottság egyetért az Európai Bizottság határozattervezetével azon következtetés tekintetében, mely szerint a címzettek közötti megállapodások és/vagy összehangolt magatartások alkalmasak volt arra, hogy érzékelhető hatást gyakoroljanak az uniós tagállamok közötti kereskedelemre.

7.

A tanácsadó bizottság egyetért az Európai Bizottság határozattervezetével a határozat címzettjei tekintetében, különösen az érintett csoportok anyavállalatainak tulajdonított felelősséggel kapcsolatban.

8.

A tanácsadó bizottság javasolja véleményének az Európai Unió Hivatalos Lapjában való közzétételét.


Top