Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62012CA0296

C-296/12. sz. ügy: A Bíróság (tizedik tanács) 2014. január 23-i ítélete — Európai Bizottság kontra Belga Királyság (Tagállami kötelezettségszegés — Szolgáltatásnyújtás szabadsága — A tőke szabad mozgása — Jövedelemadó — Nyugdíj-előtakarékosság keretében fizetett járulékok — Kizárólag az ugyanazon tagállambeli illetőségű intézményekbe és alapokba történő befizetésekre alkalmazandó adókedvezmény — Az adórendszer koherenciája — Az adóellenőrzések hatékonysága)

OJ C 93, 29.3.2014, p. 7–7 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

29.3.2014   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 93/7


A Bíróság (tizedik tanács) 2014. január 23-i ítélete — Európai Bizottság kontra Belga Királyság

(C-296/12. sz. ügy) (1)

(Tagállami kötelezettségszegés - Szolgáltatásnyújtás szabadsága - A tőke szabad mozgása - Jövedelemadó - Nyugdíj-előtakarékosság keretében fizetett járulékok - Kizárólag az ugyanazon tagállambeli illetőségű intézményekbe és alapokba történő befizetésekre alkalmazandó adókedvezmény - Az adórendszer koherenciája - Az adóellenőrzések hatékonysága)

2014/C 93/10

Az eljárás nyelve: holland

Felek

Felperes: Európai Bizottság (képviselők: R. Lyal és W. Roels meghatalmazottak)

Alperes: Belga Királyság (képviselők: J.-C. Halleux és M. Jacobs meghatalmazottak)

Tárgy

Tagállami kötelezettségszegés — Az EUMSZ 56. és az EUMSZ 63. cikk megsértése — Nyugdíj-előtakarékossági befizetés — Adókedvezmény — Végleges befizetések Belgiumban

Rendelkező rész

1.

A Belga Királyság — mivel a nyugdíj-előtakarékosság keretében fizetett járulékok tekintetében adókedvezményt fogadott el és tartott hatályban, és e kedvezmény csak a belgiumi illetőségű intézményekbe és alapokba történő befizetésekre alkalmazandó — nem teljesítette az EUMSZ 56. cikkből eredő kötelezettségeit.

2.

A Bíróság a Belga Királyságot kötelezi a költségek viselésére.


(1)  HL C 273., 2012.9.8.


Top