Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2014/086/05

Összefonódás előzetes bejelentése (Ügyszám COMP/M.7197 – AMP/Arcus/PSP/Alpha Trains) – Egyszerűsített eljárás alá vont ügy EGT-vonatkozású szöveg

OJ C 86, 25.3.2014, p. 6–7 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

25.3.2014   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 86/6


Összefonódás előzetes bejelentése

(Ügyszám COMP/M.7197 – AMP/Arcus/PSP/Alpha Trains)

Egyszerűsített eljárás alá vont ügy

(EGT-vonatkozású szöveg)

2014/C 86/05

1.

2014. március 13-án a Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet (1) 4. cikke szerint bejelentést kapott az AMP Capital Investors Limited (a továbbiakban: AMP, Ausztrália), a Public Sector Pension Investment Board (a továbbiakban: PSP, Kanada) és az Arcus European Infrastructure Fund GP LLP (a továbbiakban: Arcus, Egyesült Királyság) által tervezett összefonódásról, amely szerint e vállalkozások részesedés vásárlása útján közös irányítást szereznek az EK összefonódás-ellenőrzési rendelet 3. cikke (1) bekezdésének b) pontja értelmében a jelenleg az Arcus és a PSP közös irányítása alá tartozó Alpha Trains (Luxemburg) Holdings Sàrl és annak leányvállalatai (a továbbiakban: Alpha Trains, Luxemburg) felett.

2.

Az érintett vállalkozások üzleti tevékenysége a következő:

az AMP esetében: világszerte eszközcsoportok széles skálájával foglalkozó ausztráliai beruházási társaság,

a PSP esetében: diverzifikált globális portfólióval rendelkező nyugdíjbefektetés-kezelő,

az Arcus esetében: európai infrastruktúrákra szakosodott független alapkezelő,

az Alpha Trains esetében: vonatlízingre szakosodott vállalkozás, amely a kontinentális Európa számos országában biztosít járműveket a köz- és magánszféra gazdasági szereplői számára.

3.

A Bizottság előzetes vizsgálatára alapozva megállapítja, hogy a bejelentett összefonódás az összefonódás-ellenőrzési rendelet hatálya alá tartozhat, a végleges döntés jogát azonban fenntartja. A Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet (2) szerinti egyes összefonódások kezelésére vonatkozó egyszerűsített eljárásról szóló közleménye szerint az ügyet egyszerűsített eljárásra utalhatja.

4.

A Bizottság felhívja az érdekelt harmadik feleket, hogy az ügylet kapcsán esetlegesen felmerülő észrevételeiket nyújtsák be a Bizottságnak.

Az észrevételeknek a közzétételt követő tíz napon belül kell a Bizottsághoz beérkezniük. Az észrevételeket a COMP/M.7197 – AMP/Arcus/PSP/Alpha Trains hivatkozási szám feltüntetése mellett lehet eljuttatni a Bizottsághoz faxon (+32 22964301), e-mailben a COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu címre, vagy postai úton a következő címre:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  HL L 24., 2004.1.29., 1. o. (az összefonódás-ellenőrzési rendelet).

(2)  HL C 366., 2013.12.14., 5 o.


Top