Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2013/373/12

Összefonódás előzetes bejelentése (Ügyszám COMP/M.7078 – Santander Customer Finance/El Corte Inglés/Financier El Corte Inglés) EGT-vonatkozású szöveg

OJ C 373, 20.12.2013, p. 31–31 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

20.12.2013   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 373/31


Összefonódás előzetes bejelentése

(Ügyszám COMP/M.7078 – Santander Customer Finance/El Corte Inglés/Financier El Corte Inglés)

(EGT-vonatkozású szöveg)

2013/C 373/12

1.

2013. december 13-án a Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet (1) 4. cikke szerint bejelentést kapott a Santander csoporthoz tartozó Santander Customer Finance SA (a továbbiakban: SCF, Spanyolország) és az El Corte Inglés SA (a továbbiakban: ECI, Spanyolország) által tervezett összefonódásról, amely szerint e vállalkozások részesedés vásárlása útján közös irányítást szereznek az EK összefonódás-ellenőrzési rendelet 3. cikke (1) bekezdésének b) pontja értelmében a Financiera El Corte Inglés E.F.C., SA (a továbbiakban: FECI, Spanyolország) felett.

2.

Az érintett vállalkozások üzleti tevékenysége a következő:

az SCF esetében: a lakossági hitelezési tevékenységek területén nyújt szolgáltatásokat, többek között kártyakibocsátást és kölcsönnyújtást az értékesítési pontokon (kereskedőkön és üzleteken keresztül) és közvetlenül az EGT-beli fogyasztók számára,

az ECI esetében: áruházi modellen alapuló kiskereskedelmi forgalmazással foglalkozik Spanyolországban és Portugáliában,

a FECI esetében: szakosított hitelintézet, amely fogyasztóknak nyújt személyi kölcsönt és finanszírozást saját márkás kártyákon keresztül áruk és szolgáltatások beszerzéséhez az ECI csoport üzleteiben és egyes kiskereskedelmi üzletekben.

3.

A Bizottság előzetes vizsgálatára alapozva megállapítja, hogy a bejelentett összefonódás az EK összefonódás-ellenőrzési rendelet hatálya alá tartozhat, a végleges döntés jogát azonban fenntartja.

4.

A Bizottság felhívja az érdekelt harmadik feleket, hogy az ügylet kapcsán esetlegesen felmerülő észrevételeiket nyújtsák be a Bizottságnak.

Az észrevételeknek a közzétételt követő 10 napon belül kell a Bizottsághoz beérkezniük. Az észrevételeket a COMP/M.7078 – Santander Customer Finance/El Corte Inglés/Financier El Corte Inglés hivatkozási szám feltüntetése mellett lehet eljuttatni a Bizottsághoz faxon (+32 22964301), e-mailben a COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu címre, vagy postai úton a következő címre:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  HL L 24., 2004.1.29., 1. o. (EK összefonódás-ellenőrzési rendelet).


Top