Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52006XC0921(02)

A Bizottság által a Cseh Köztársaság, Észtország, Ciprus, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Lengyelország, Szlovénia és Szlovákia Európai Unióhoz történő csatlakozásának időpontjában a EK-Szerződés 88. cikke (1) bekezdésének értelmében létező támogatásnak tekintett intézkedések listájának közzététele (EGT vonatkozású szöveg)

OJ C 227, 21.9.2006, p. 6–6 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)

21.9.2006   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 227/6


A Bizottság által a Cseh Köztársaság, Észtország, Ciprus, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Lengyelország, Szlovénia és Szlovákia Európai Unióhoz történő csatlakozásának időpontjában a EK-Szerződés 88. cikke (1) bekezdésének értelmében létező támogatásnak tekintett intézkedések listájának közzététele

(2006/C 227/03)

(EGT vonatkozású szöveg)

(1)

Az új tagállamok 2003-ban és 2004-ben – a Cseh Köztársaság, Észtország, Ciprus, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Lengyelország, Szlovénia és Szlovákia –az Európai Unióhoz történő csatlakozásról szóló szerződés (csatlakozási szerződés) IV. melléklet 3 fejezete (1) bekezdésének c) pontjában (a 22. cikk szerinti jegyzék) rögzített eljárással összhangban – benyújtották a Bizottságnak azon intézkedések jegyzékét, amelyeket az EK-Szerződés 88. cikk 1. pontja értelmében létező támogatásként kívántak elismertetni, ám amelyekről a csatlakozási szerződés nem rendelkezik kifejezetten.

(2)

Az említett eljárás olyan állami támogatásokat foglalt magában, melyek minden gazdasági ágazatra vonatkoztak, a közlekedési ágazat és az EK-Szerződés I. mellékletében felsorolt mezőgazdasági termékek előállításával, feldolgozásával vagy forgalmazásával kapcsolatos tevékenységek kivételével, melyekre külön előírások alkalmazandók.

(3)

A Bizottság az alábbi internetes címen tette közzé azoknak az intézkedések a teljes listáját, melyeket a 88. cikk (1) bekezdése értelmében létező támogatásnak fogadott el a fentebb említett eljárás 1. pontja alapján: http://ec.europa.eu/comm/competition/state_aid/register/.

A halászati ágazatra vonatkozó intézkedéseket a következő internetes címen tették közzé: http://ec.europa.eu/fisheries/legislation/state_aid_en.htm.

(4)

A 3. pont alatt említett közzététel kizárólag azokat az intézkedéseket tartalmazza, melyeket a létező támogatásokra vonatkozó ideiglenes eljárás keretében létező támogatásnak (1) tekintettek Néhány intézkedést a Bizottság már létező támogatásként fogadott el, és azokat az Európai Unió Hivatalos Lapjában  (2) közzétette. E közlemény ezeket az intézkedéseket is tartalmazza.

(5)

Az érintett tagállamokat a megfelelő bizottsági határozatokról az illetékes bizottsági tag értesítette.


(1)  A következő intézkedéseket zárták ki: amelyekre vonatkozóan a Bizottság hivatalos vizsgálati eljárást kezdeményezett; amelyek a csatlakozás után már nem minősülnek alkalmazhatónak, illetve amelyek a csatlakozás előtt nem léptek hatályba; amelyeket nem tekintettek állami támogatásnak; valamint amelyeket a Bizottság csak részben tekintett létező támogatásnak, és a csatlakozás után csak részben alkalmazhatók.

(2)  HL C 88., 2004. április 8., 2. o.; HL C 87., 2006. április 11., 2. o. (CZ45/2004).


Top