EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2012/136/07

Összefonódás előzetes bejelentése (Ügyszám COMP/M.6511 – Solvay/Air Liquide/JV) – Egyszerűsített eljárás alá vont ügy EGT-vonatkozású szöveg

OJ C 136, 11.5.2012, p. 10–10 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

11.5.2012   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 136/10


Összefonódás előzetes bejelentése

(Ügyszám COMP/M.6511 – Solvay/Air Liquide/JV)

Egyszerűsített eljárás alá vont ügy

(EGT-vonatkozású szöveg)

2012/C 136/07

1.

2012. május 2-án a Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet (1) 4. cikke szerint bejelentést kapott a Solvay SA (a továbbiakban: Solvay, Belgium) és az Air Liquide International (a továbbiakban: Air Liquide, Franciaország) által tervezett összefonódásról, amely szerint e vállalkozások részesedés vásárlása útján irányítást szereznek az EK összefonódás-ellenőrzési rendelet 3. cikke (1) bekezdésének b) pontja értelmében egy újonnan alapított közös vállalkozás (a továbbiakban: közös vállalkozás, Belgium) felett.

2.

Az érintett vállalkozások üzleti tevékenysége a következő:

a Solvay esetében: vegyi anyagok és műanyagok kutatása, fejlesztése, gyártása, forgalmazása és eladása terén nemzetközi tevékenységet folytató vállalkozások csoportja,

az Air Liquide esetében: ipari gázok előállítása és beszállítása, illetve kapcsolódó szolgáltatások nyújtása különböző iparágak számára,

a közös vállalkozás esetében: az ügyfelek telephelyein vagy azok közvetlen közelében fluorgáz előállításával foglalkozó létesítmények finanszírozása, építése, üzemeltetése és karbantartása a fotovoltaikus iparágban és a síkpaneles kijelzők iparágában tevékenységet folytató (elsősorban ázsiai) ügyfelek vezetéken keresztüli F2-vel történő ellátása céljából.

3.

A Bizottság előzetes vizsgálatára alapozva megállapítja, hogy a bejelentett összefonódás az EK összefonódás-ellenőrzési rendelet hatálya alá tartozhat, a végleges döntés jogát azonban fenntartja. A Bizottság az EK összefonódás-ellenőrzési rendelet (2) szerinti egyes összefonódások kezelésére vonatkozó egyszerűsített eljárásról szóló közleménye szerint az ügyet egyszerűsített eljárásra utalhatja.

4.

A Bizottság felhívja az érdekelt harmadik feleket, hogy az ügylet kapcsán esetlegesen felmerülő észrevételeiket nyújtsák be a Bizottságnak.

Az észrevételeknek a közzétételt követő 10 napon belül kell a Bizottsághoz beérkezniük. Az észrevételeket a COMP/M.6511 – Solvay/Air Liquide/JV hivatkozási szám feltüntetése mellett lehet eljuttatni a Bizottsághoz faxon (+32 22964301), e-mailben a COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu címre, vagy postai úton a következő címre:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

J-70

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  HL L 24., 2004.1.29., 1. o. (EK összefonódás-ellenőrzési rendelet).

(2)  HL C 56., 2005.3.5., 32. o. (egyszerűsített eljárásról szóló közlemény).


Top