Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2012/147/04

2012. évi pályázati felhívás – Polgári védelmi pénzügyi eszköz – Polgári védelmi mechanizmus gyakorlatok

OJ C 147, 25.5.2012, p. 18–18 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

25.5.2012   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 147/18


2012. évi pályázati felhívás – Polgári védelmi pénzügyi eszköz – Polgári védelmi mechanizmus gyakorlatok

2012/C 147/04

1.

Az Európai Bizottság Humanitárius Segélyek és Polgári Védelem Főigazgatósága pályázati felhívást tesz közzé az alábbi jogszabályok keretében pénzügyi támogatásban részesíthető gyakorlatokra vonatkozó pályázatok meghatározása céljából: a polgári védelmi pénzügyi eszköz létrehozásáról szóló, 2007. március 5-i 2007/162/EK, Euratom tanácsi határozat (1.) és a közösségi Polgári Védelmi Mechanizmus kialakításáról (átdolgozás) szóló, 2007. november 8-i 2007/779/EK, Euratom tanácsi határozat (2.) keretében. A pénzügyi támogatást vissza nem térítendő támogatás formájában nyújtják.

2.

Az érintett területeket, a pályázatok jellegét és tartalmát, valamint a finanszírozás feltételeit a pályázati útmutató ismerteti. Ugyanez a dokumentum tartalmazza a pályázatok benyújtásával kapcsolatos részletes tudnivalókat (cím, benyújtási határidő) is. Az útmutató és a pályázati űrlapok az Europa honlap következő oldaláról tölthetők le:

http://ec.europa.eu/echo/funding/opportunities/proposals_en.htm

3.

A pályázatokat a pályázati útmutatóban megjelölt címre, 2012. július 16-ig kell a Bizottsághoz eljuttatni. A pályázatokat postai úton vagy más küldeménytovábbító szolgáltatás révén legkésőbb 2012. július 16-ig kell megküldeni (igazolásul a küldemény postai felvételének napja, a postai bélyegző kelte vagy a feladóvevény kelte szolgál). A pályázatok az útmutatóban megjelölt címen, legkésőbb 2012. július 16-án 17 óráig személyesen is benyújthatók (igazolásul a keltezéssel ellátott, a felelős tisztviselő által aláírt átvételi elismervény szolgál).

A faxon vagy elektronikus levélben benyújtott, a hiányos és a több részben megküldött pályázatokat a Bizottság nem fogadja el.

4.

A támogatások odaítélése a következő eljárás szerint történik:

a pályázatokat a beérkezésüket követően a Bizottság nyilvántartásba veszi és visszaigazolja,

a Bizottság elbírálja a pályázatokat,

a Bizottság dönt az odaítélésről, és értesíti a pályázókat az eredményről.

A kedvezményezettek kiválasztása az útmutatóban meghatározott kritériumok alapján, valamint a rendelkezésre álló költségvetés keretei között történik.

A Bizottság kedvező döntése esetén a Bizottság és a pályázatot benyújtó fél között támogatási megállapodás jön létre.

Az eljárás szigorúan bizalmas.


Top