EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2012/071/09

Összefonódás előzetes bejelentése (Ügyszám COMP/M.6510 – Remondis/Sortiva/Stam Papier Recycling) – Egyszerűsített eljárás alá vont ügy EGT-vonatkozású szöveg

OJ C 71, 9.3.2012, p. 32–32 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

9.3.2012   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 71/32


Összefonódás előzetes bejelentése

(Ügyszám COMP/M.6510 – Remondis/Sortiva/Stam Papier Recycling)

Egyszerűsített eljárás alá vont ügy

(EGT-vonatkozású szöveg)

2012/C 71/09

1.

2012. március 5-én a Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet (1) 4. cikke szerint bejelentést kapott a Sortiva B.V. (a továbbiakban: Sortiva, Hollandia) és a Remondis Nederland B.V. (a továbbiakban: Remondis, Hollandia) által tervezett összefonódásról, amely szerint e vállalkozások részesedés vásárlása útján közös irányítást szereznek az EK összefonódás-ellenőrzési rendelet 3. cikke (1) bekezdésének b) pontja értelmében a Sortiva Papier en Kunststoffen B.V. (a továbbiakban: Sortiva P&K, Hollandia) és a Stam Papier-Recycling B.V. (a továbbiakban: Stam, Hollandia) vállalkozások felett.

2.

Az érintett vállalkozások üzleti tevékenysége a következő:

a Remondis esetében: papír, karton és egyéb hulladékanyagok gyűjtése, elválasztása és válogatása,

a Sortiva esetében: nem veszélyes hulladékanyagok, például fa és törmelék elválasztása, válogatása és újrafelhasználása,

a Sortiva P&K esetében: papír és karton elválasztása és válogatása,

a Stam esetében: papír és karton gyűjtése, elválasztása és válogatása, archivált dokumentumok megsemmisítése.

3.

A Bizottság előzetes vizsgálatára alapozva megállapítja, hogy a bejelentett összefonódás az EK összefonódás-ellenőrzési rendelet hatálya alá tartozhat, a végleges döntés jogát azonban fenntartja. A Bizottság az EK összefonódás-ellenőrzési rendelet (2) szerinti egyes összefonódások kezelésére vonatkozó egyszerűsített eljárásról szóló közleménye szerint az ügyet egyszerűsített eljárásra utalhatja.

4.

A Bizottság felhívja az érdekelt harmadik feleket, hogy az ügylet kapcsán esetlegesen felmerülő észrevételeiket nyújtsák be a Bizottságnak.

Az észrevételeknek a közzétételt követő 10 napon belül kell a Bizottsághoz beérkezniük. Az észrevételeket a COMP/M.6510 – Remondis/Sortiva/Stam Papier Recycling hivatkozási szám feltüntetése mellett lehet eljuttatni a Bizottsághoz faxon (+32 22964301), e-mailben a COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu címre, vagy postai úton a következő címre:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

J-70

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  HL L 24., 2004.1.29., 1. o. (EK összefonódás-ellenőrzési rendelet).

(2)  HL C 56., 2005.3.5., 32. o. (egyszerűsített eljárásról szóló közlemény).


Top