Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2011/047/06

Összefonódás előzetes bejelentése (Ügyszám COMP/M.6019 – APMT/Bolloré/Meridian Port Services) – Egyszerűsített eljárás alá vont ügy EGT-vonatkozású szöveg

OJ C 47, 15.2.2011, p. 11–11 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

15.2.2011   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 47/11


Összefonódás előzetes bejelentése

(Ügyszám COMP/M.6019 – APMT/Bolloré/Meridian Port Services)

Egyszerűsített eljárás alá vont ügy

(EGT-vonatkozású szöveg)

2011/C 47/06

1.

2011. február 8-án a Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet (1) 4. cikke szerint bejelentést kapott a AP Møller-Maersk A/S csoporthoz (a továbbiakban: APMM, Dánia) tartozó APM Terminals BV (a továbbiakban: APMT) és a Bolloré SA (a továbbiakban: Bolloré, Franciaország) által tervezett összefonódásról, amely szerint e vállalkozások részesedés vásárlása útján közös irányítást szereznek az EK összefonódás-ellenőrzési rendelet 3. cikke (1) bekezdésének b) pontja értelmében a Meridian Port Services Limited (a továbbiakban: Meridian Port Services, Ghána) felett.

2.

Az érintett vállalkozások üzleti tevékenysége a következő:

az APMM esetében: konténerterminálok fejlesztése és működtetése, valamint ehhez kapcsolódó tevékenységek világszerte, konténeres vonalhajózás, szárazföldi fuvarozás és logisztika, kikötői vontatóhajózás, tartályhajók, olaj és gáz kutatása és kitermelése, kiskereskedelem és légi fuvarozás,

a Bolloré esetében: fuvarozási és logisztikai szolgáltatások világszerte, műanyag fóliák, jegykezelő automaták, akkumulátorok és elektromos járművek gyártása, üzemanyag forgalmazása Európában, továbbá hírközlés és média, valamint ültetvények hirdetése és értékesítése Kamerunban, az Egyesült Államokban és Franciaországban,

a Meridian Port Services esetében: a ghanai Tema kikötőjének fejlesztése, igazgatása és működtetése, valamint ehhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtása.

3.

A Bizottság előzetes vizsgálatára alapozva megállapítja, hogy a bejelentett összefonódás az EK összefonódás-ellenőrzési rendelet hatálya alá tartozhat, a végleges döntés jogát azonban fenntartja. A Bizottság az EK összefonódás-ellenőrzési rendelet (2) szerinti egyes összefonódások kezelésére vonatkozó egyszerűsített eljárásról szóló közleménye szerint az ügyet egyszerűsített eljárásra utalhatja.

4.

A Bizottság felhívja az érdekelt harmadik feleket, hogy az ügylet kapcsán esetlegesen felmerülő észrevételeiket nyújtsák be a Bizottságnak.

Az észrevételeknek a közzétételt követő 10 napon belül kell a Bizottsághoz beérkezniük. Az észrevételeket a COMP/M.6019 – APMT/Bolloré/Meridian Port Services hivatkozási szám feltüntetése mellett lehet eljuttatni a Bizottsághoz faxon (+32 22964301), e-mailben a COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu címre, vagy postai úton a következő címre:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

J-70

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  HL L 24., 2004.1.29., 1. o. (EK összefonódás-ellenőrzési rendelet).

(2)  HL C 56., 2005.3.5., 32. o. (egyszerűsített eljárásról szóló közlemény).


Top