Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62016TN0477

T-477/16. sz. ügy: 2016. augusztus 26-án benyújtott kereset – Epsilon International kontra Bizottság

OJ C 402, 31.10.2016, p. 49–50 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

31.10.2016   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 402/49


2016. augusztus 26-án benyújtott kereset – Epsilon International kontra Bizottság

(T-477/16. sz. ügy)

(2016/C 402/58)

Az eljárás nyelve: angol

Felek

Felperes: Epsilon International SA (Marousi, Görögország) (képviselők: D. Bogaert és A. Guillerme ügyvédek)

Alperes: Európai Bizottság

Kérelmek

A felperes azt kéri, hogy a Törvényszék:

1)

Az EUMSZ 272. cikk alapján:

állapítsa meg, hogy az Európai Bizottság által az Epsilonnak a BRISEIDE, i-SCOPE és SMART-ISLANDS támogatási szerződések alapján kifizetett összegek támogatható költségeknek minősülnek, és az Epsilon e szerződséek teljesítése során nem követett el rendszerszintű hibát;

állapítsa meg, hogy a Bizottságnak a BRISEIDE szerződés alapján kifizetett összegek visszatérítésére vonatkozó kérése teljes mértékben megalapozatlan, és ezen összegek az Európai Bizottságnak nem fizetendők vissza;

állapítsa meg, hogy az Európai Bizottság arra vonatkozó határozatai, hogy az i-LOCATE, eENV-Plus, GeoSmartCity és c-SPACE támogatási szerződések tekintetében a kifizetéseket fel kell függeszteni, megalapozatlanok;

kötelezze a Bizottságot arra, hogy térítse meg azokat az összegeket, amelyeket az Epsilonnak további pénzügyi ellenőrzésekre kellett kifizetnie annak érdekében, hogy megcáfolja a Bizottság által megbízott auditorok téves megállapításait, és térítse meg az Epsilon által elszenvedett nem vagyoni kárt, melyet a felperes ideiglenesen méltányossági alapon 10 000 euró összegre becsül.

2)

Az EUMSZ 263. cikk alapján semmisítse meg az Európai Bizottság 2016. június 17-i, arra vonatkozó határozatát (hiv.: Ares (2016)2835215), hogy az Epsilont fel kell venni az Early Detection and Exclusion System Database-be ([a korai felderítés és kizárás rendszerének adatbázisa]; EDES).

Jogalapok és fontosabb érvek

Az Epsilon az EUMSZ 272. cikkre alapított keresetének az alátámasztása céljából arra hivatkozik, hogy az auditorok által tett, és az Európai Bizottság által elfogadott megállapítások, melyek a BRISEIDE, SMART-ISLANDS és i-SCOPE projektek végrehajtására bejelentett személyzeti költségekre vonatkoznak, tévesek. Konkrétabban az Epsilon azzal érvel, hogy nem követtek el szabálytalanságot az idő nyilvántartására vonatkozó rendszer, a termelési órák és az óránkénti arány számításai, a tulajdonosok munkájára vonatkozó számlák hiánya, valamint azon tény tekintetében, hogy a belső konzultánsokkal kötött megállapításokat az adóhivatalnak nem jelentették be. Az e szerződések teljesítése tekintetében elkövetett csekély jelentőségű hibák mindenesetre nem tekinthetők rendszerszintű hibának.

Ezenfelül az Epsilon vitatja a Bizottság arra vonatkozó határozatát, hogy az EU által finanszírozott i-LOCATE, eENV-Plus, GeoSmartCity és c-SPACE projekteket fel kell függeszteni, és úgy véli, hogy e határozatok jogilag megalapozatlanok.

Végezetül az Epsilon pénzbeli kártérítést kér azért a vagyoni és nem vagyoni kárért, amelyet a Bizottság határozatainak eredményeképpen szenvedett el.

Az Epsilon az EUMSZ 272. cikkre alapított keresete alapján azt kéri, hogy a Törvényszék semmisítse meg a Bizottság azon határozatát, amely szerint az Epsilont fel kell venni az Early Detection and Exclusion System Database-be (EDES), mivel állítólagosan a fent említett projektek végrehajtása során potenciálisan rendszerszintű hibákat követett el. A felperes nézete szerint e határozat sérti az arányosság elvét és a védelemhez való jogokat.


Top