EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62010CO0429

A Bíróság (ötödik tanács) 2011. május 16-i végzése.
X Technology Swiss GmbH kontra Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (védjegyek és formatervezési minták) (OHIM).
Fellebbezés - Közösségi védjegy - Az áru egy részének színezéséből álló megjelölés - Zokni orrának narancssárga színezése - Feltétlen kizáró ok - A megkülönböztető képesség hiánya - 40/94/EK rendelet - A 7. cikk (1) bekezdésének b) pontja.
C-429/10 P. sz. ügy

ECLI identifier: ECLI:EU:C:2011:307

A Bíróság (ötödik tanács) 2011. május 16‑i végzése – X Technology Swiss kontra OHIM

(C‑429/10. P. sz. ügy)

„Fellebbezés – Közösségi védjegy – Az áru egy részének színezéséből álló megjelölés – Zokni orrának narancssárga színezése – Feltétlen kizáró ok – A megkülönböztető képesség hiánya – 40/94/EK rendelet – A 7. cikk (1) bekezdésének b) pontja”

Fellebbezés – Jogalapok – A tények és bizonyítékok téves értékelése – Elfogadhatatlanság – A tények és a bizonyítékok értékelésének a Bíróság általi felülvizsgálata – Kizártság, kivéve az elferdítés esetét (EUMSZ 256. cikk, (1) bekezdés; a Bíróság alapokmánya, 58. cikk, (1) bekezdés) (vö. 41. pont)

Tárgy

A Törvényszék (második tanács) T‑547/08. sz., X Technology Swiss kontra OHIM ügyben 2010. június 15‑én hozott ítélete ellen benyújtott fellebbezés, amellyel a Törvényszék elutasította az OHIM negyedik fellebbezési tanácsa által 2008. október 6‑án hozott határozatával szemben benyújtott keresetet, amely elutasította az elbíráló azon határozatával szemben benyújtott fellebbezést, amely megtagadta a 25. osztályba tartozó áruk tekintetében a zokni orrának narancssárga színezéséből álló megjelölés közösségi védjegyként való lajstromozását – Az áru egy részének színezéséből álló megjelölés megkülönböztető képessége.

Rendelkező rész

1)

A Bíróság a fellebbezést elutasítja.

2)

A Bíróság az X Technology Swiss GmbH‑t kötelezi a költségek viselésére.

Top