EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52018M9032

Összefonódás előzetes bejelentése (Ügyszám: M.9032 – E.ON/Helen/Virta) – Egyszerűsített eljárás alá vont ügy (EGT-vonatkozású szöveg.)

HL C 420., 2018.11.20, p. 7–7 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

20.11.2018   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 420/7


Összefonódás előzetes bejelentése

(Ügyszám: M.9032 – E.ON/Helen/Virta)

Egyszerűsített eljárás alá vont ügy

(EGT-vonatkozású szöveg)

(2018/C 420/04)

1.   

2018. november 13-án a Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet (1) 4. cikke szerint bejelentést kapott egy tervezett összefonódásról.

E bejelentés az alábbi vállalkozásokat érinti:

E.ON SE, az E.ON Drive Infrastructure GmbH (a továbbiakban: E.ON, Németország) leányvállalatán keresztül,

Helen Oy (a továbbiakban: Helen, Finnország),

Liikennevirta Oy (a továbbiakban: Virta, Finnország).

Az E.ON és a Helen az összefonódás-ellenőrzési rendelet 3. cikke (1) bekezdésének b) pontja értelmében közös irányítást szerez a Virta egésze felett.

Az összefonódásra részesedés vásárlása útján kerül sor.

2.   

Az érintett vállalkozások üzleti tevékenysége a következő:

—   az E.ON esetében: három fő üzleti területre összpontosít: i. megújuló energiaforrásokból történő villamosenergia-termelés, ii. energiaelosztó hálózatok és iii. fogyasztói megoldások (beleértve a lakossági villamosenergia- és gázellátást); ezenkívül az E.ON e-mobilitási szolgáltatásokat nyújt, ideértve többek között töltőállomások üzemeltetését több uniós országban,

—   a Helen esetében: üzleti területe elsősorban a villamosenergia-termelés, a távfűtés és -hűtés, valamint az energiaelosztás és -értékesítés; emellett a Helen szolgáltatások széles körét kínálja a kis léptékű energiatermeléshez és a fogyasztók saját energiafelhasználásához; 2012 óta a Helen elektromos jármű töltőállomásokat is kínál Finnországban,

—   a Virta esetében: elektromos járművek feltöltésével kapcsolatos szolgáltatások széles körét nyújtja; a vállalkozás elsősorban Finnországban működik, de Csehországban, Franciaországban, Németországban, Izlandon, Norvégiában, Svédországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban is folytat tevékenységet.

3.   

A Bizottság előzetes vizsgálatára alapozva megállapítja, hogy a bejelentett összefonódás az összefonódás-ellenőrzési rendelet hatálya alá tartozhat, a végleges döntés jogát azonban fenntartja.

A Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet szerinti egyes összefonódások kezelésére vonatkozó egyszerűsített eljárásról szóló közleménye (2) szerint az ügyet egyszerűsített eljárásra utalhatja.

4.   

A Bizottság felhívja az érdekelt harmadik feleket, hogy az összefonódás kapcsán esetlegesen felmerülő észrevételeiket nyújtsák be a Bizottságnak.

Az észrevételeknek a közzétételt követő tíz napon belül kell a Bizottsághoz beérkezniük. Az alábbi hivatkozási számot minden esetben fel kell tüntetni:

M.9032 – E.ON/Helen/Virta

Az észrevételeket faxon, e-mailben vagy postai úton lehet a Bizottsághoz eljuttatni. Az elérhetőségi adatok a következők:

E-mail: COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu

Fax +32 22964301

Postai cím:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  HL L 24., 2004.1.29., 1. o. (az összefonódás-ellenőrzési rendelet).

(2)  HL C 366., 2013.12.14., 5. o.


Top