Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52018M8693

Összefonódás előzetes bejelentése (Ügyszám: M.8693 – EDF/Canadian Solar/JV) – Egyszerűsített eljárás alá vont ügy (EGT-vonatkozású szöveg. )

OJ C 14, 16.1.2018, p. 13–13 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

16.1.2018   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 14/13


Összefonódás előzetes bejelentése

(Ügyszám: M.8693 – EDF/Canadian Solar/JV)

Egyszerűsített eljárás alá vont ügy

(EGT-vonatkozású szöveg)

(2018/C 14/10)

1.

2018. január 9-én a Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet (1) 4. cikke szerint bejelentést kapott egy tervezett összefonódásról.

E bejelentés az alábbi vállalkozásokat érinti:

Canadian Solar Inc (a továbbiakban: Canadian Solar, Kanada),

az EDF csoporthoz (Franciaország) tartozó EDF ENR PWT (a továbbiakban: EDF ENR, Franciaország),

a Newco (Franciaország) újonnan alapított közös vállalkozás.

A Canadian Solar és az EDF ENR az összefonódás-ellenőrzési rendelet 3. cikke (1) bekezdésének b) pontja és 3. cikke (4) bekezdése értelmében közös irányítást szereznek a Newco felett.

Az összefonódásra újonnan alapított közös vállalkozásban szerzett részesedés útján kerül sor.

2.

Az érintett vállalkozások üzleti tevékenysége a következő:

az EDF ENR fotovoltaikus öntecsek, téglák, napelem szeletek (wafer), cellák és modulok gyártására specializálódott, továbbá az EDF csoport teljes tulajdonában lévő közvetett leányvállalataként energetikai vállalkozásként működik, mely villamosenergia-termeléssel és -nagykereskedelemmel, valamint villamosenergia-átvitellel, -elosztással és -kiskereskedelemmel foglalkozik,

a Canadian Solar világszerte fotovoltaikus modulokat gyárt és szállít, továbbá fotovoltaikus energiaprojektek fejlesztésével, megvalósításával, működtetésével és karbantartásával foglalkozik.

A Newco öntecseket, téglákat és napelem szeleteket fog fejleszteni, gyártani és értékesíteni.

3.

A Bizottság előzetes vizsgálatára alapozva megállapítja, hogy a bejelentett összefonódás az összefonódás-ellenőrzési rendelet hatálya alá tartozhat, a végleges döntés jogát azonban fenntartja.

A Bizottság a 139/2004/EK tanácsi rendelet szerinti egyes összefonódások kezelésére vonatkozó egyszerűsített eljárásról szóló közleménye (2) szerint az ügyet egyszerűsített eljárásra utalhatja.

4.

A Bizottság felhívja az érdekelt harmadik feleket, hogy az összefonódás kapcsán esetlegesen felmerülő észrevételeiket nyújtsák be a Bizottságnak.

Az észrevételeknek a közzétételt követő tíz napon belül kell a Bizottsághoz beérkezniük. Az alábbi hivatkozási számot minden esetben fel kell tüntetni:

M.8693 – EDF/Canadian Solar/JV

Az észrevételeket faxon, e-mailben vagy postai úton lehet a Bizottsághoz eljuttatni. Az elérhetőségi adatok a következők:

E-mail: COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu

Fax +32 22964301

Postai cím:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  HL L 24., 2004.1.29., 1. o. (az összefonódás-ellenőrzési rendelet).

(2)  HL C 366., 2013.12.14., 5. o.


Top