Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52012XC0209(01)

A hitelintézetek reorganizációjáról és felszámolásáról szóló 2001/24/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv (a továbbiakban: irányelv) szerinti kivonat az Akcinė bendrovė bankas SNORAS ügyében hozott bírósági határozatból

OJ C 35, 9.2.2012, p. 42–42 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

9.2.2012   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 35/42


A hitelintézetek reorganizációjáról és felszámolásáról szóló 2001/24/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv (a továbbiakban: irányelv) szerinti kivonat az Akcinė bendrovė bankas SNORAS ügyében hozott bírósági határozatból

2012/C 35/08

FELHÍVÁS KÖVETELÉS BENYÚJTÁSÁRA. BETARTANDÓ HATÁRIDŐK.

2011. december 7-én a Vilnius megyei bíróság határozatot hozott a 2-55-3-03098-2011-9 számú eljárás keretében tárgyalt, B2-7791-611/2011 számú polgári ügyben, mely szerint csődeljárást indít a részvénytársaságként működő SNORAS (Akcinė bendrovė bankas SNORAS, a jogi személy azonosító száma: 112025973, hozzáadottértékadó-azonosító száma: LT120259716, bejegyzett irodája: A. Vivulskio g. 7, Vilnius, Litvánia, a jogi személyek nyilvántartásába vett bankkal (a továbbiakban: AB bankas SNORAS)) szemben. A bíróság Neil Cooper urat nevezte ki az AB bankas SNORAS vállalkozás vagyonfelügyelőjének. A csődeljárás megindításáról szóló határozat azon része, amelynek értelmében az AB bankas SNORAS felszámolás alatt lévő vállalkozás, 2011. december 20-án lépett hatályba. Az AB bankas SNORAS vállalkozással szemben indított csődeljárás keretében az irányelv értelmében vett felszámolási eljárásra kerül sor.

A Vilnius megyei bíróság 2011. december 7-i határozata értelmében a hitelezőknek a csődeljárás megindításáról szóló határozat hatálybalépésének napjától számítva egy hónap áll rendelkezésre a csődeljárás megindításáról szóló határozat hatálybalépése előtt felmerült pénzügyi követeléseik benyújtására. 2012. január 13-i határozata alapján a Vilnius megyei bíróság 2012. február 10-ig (bezárólag) meghosszabbította az AB bankas SNORAS hitelezői számára megállapított, a csődeljárás megindítása előtt felmerült pénzügyi követeléseik benyújtására vonatkozó határidőt. Ennek értelmében tehát a hitelezőknek követeléseiket legkésőbb 2012. február 10-ig (bezárólag) kell eljuttatniuk a vagyonfelügyelőhöz. A követelések benyújtásához a bank honlapján (http://www.snoras.com) található formanyomtatvány használata javasolt.

A követeléseket és valamennyi csatolmányt a következő címre kell eljuttatni:

Bankrutuojanti AB bankas SNORAS

A. Vivulskio g. 7

LT-03221 Vilnius

LIETUVA/LITHUANIA

A Litvánia területén letelepedett vagy bejegyzett irodával rendelkező hitelező a követeléseit litván nyelven köteles benyújtani. A más tagállam területén letelepedett vagy bejegyzett irodával rendelkező hitelező követelését az adott tagállam hivatalos nyelvén is benyújthatja. Ez utóbbi követelésekhez litván nyelvű fordítást kell csatolni, amelynek litván címe „Reikalavimo pateikimas” kell legyen. A nyomtatványt a jogosult személy kézjegyével kell ellátni. A hitelezőknek jelezniük kell továbbá a követelés jellegét, felmerülésének időpontját és összegét, valamint információt kell szolgáltatniuk valamennyi tulajdonukban lévő értékpapírra vonatkozóan.

Amennyiben a hitelezők elmulasztják a követelések fent említett határidőn belüli benyújtását vagy nem bocsátják rendelkezésre a kért információkat, a követeléseket vissza lehet utasítani. A bíróság azonban a határidő elmulasztásának megfelelő indoklása esetén a fent említett határidőn túl beérkező hitelezői követeléseket is elfogadhatja.

A követelések benyújtásával kapcsolatos további információk a http://www.snoras.com honlapon olvashatók.

Vilnius, Litvánia 2012. január 17.

A (csődeljárás alatt álló) Akcinė bendrovė bankas SNORAS (személyes felelősségre nem vonható) vagyonfelügyelője

Neil COOPER


Top