EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52011HB0007

Az Európai Központi Bank ajánlása ( 2011. június 9. ) az Európai Unió Tanácsa számára az Oesterreichische Nationalbank külső könyvvizsgálóiról (EKB/2011/7)

OJ C 174, 15.6.2011, p. 6–6 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

15.6.2011   

HU

Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 174/6


AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANK AJÁNLÁSA

(2011. június 9.)

az Európai Unió Tanácsa számára az Oesterreichische Nationalbank külső könyvvizsgálóiról

(EKB/2011/7)

2011/C 174/04

AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANK KORMÁNYZÓTANÁCSA,

tekintettel a Központi Bankok Európai Rendszere és az Európai Központi Bank Alapokmányára és különösen annak 27.1. cikkére,

mivel:

(1)

Az Európai Központi Bank („EKB”) és a nemzeti központi bankok beszámolóit az EKB Kormányzótanácsa által javasolt és az Európai Unió Tanácsa által jóváhagyott független külső könyvvizsgálók ellenőrzik.

(2)

Az Oesterreichische Nationalbankról szóló szövetségi törvény 37. cikkének (1) bekezdése alapján az Oesterreichische Nationalbank közgyűlése minden évben két külső könyvvizsgálót és két helyettes külső könyvvizsgálót választ. A helyettes külső könyvvizsgálókat kizárólag abban az esetben bízzák meg, ha a külső könyvvizsgálók nem képesek elvégezni az ellenőrzést.

(3)

Az Oesterreichische Nationalbank külső könyvvizsgálóinak és helyettes külső könyvvizsgálóinak megbízatása lejárt a 2010. pénzügyi év könyvvizsgálatát követően. Ezért szükséges kinevezni külső könyvvizsgálókat a 2011. pénzügyi évtől.

(4)

A 2011. pénzügyi évre az Oesterreichische Nationalbank a TPA Horwath Wirtschaftsprüfung GmbH-t és az Ernst & Young Wirtschaftsprüfungsgesellschaft m.b.H-t választotta együttes külső könyvizsgálóként, illetve a KPMG Austria GmbH Wirtschaftsprüfungs- und Steuerberatungsgesellschaftot és a Deloitte Audit Wirtschaftsprüfungs GmbH-t választotta együttes helyettes könyvvizsgálóként.

(5)

A külső könyvvizsgálók megbízatása évente megújítható, de az nem haladhatja meg az öt évet, míg a helyettes külső könyvvizsgálók megbízatása csak egyszer újítható meg,

ELFOGADTA EZT AZ AJÁNLÁST:

(1)

Ajánlott, hogy a TPA Horwath Wirtschaftsprüfung GmbH-t és az Ernst & Young Wirtschaftsprüfungsgesellschaft m.b.H-t együttesen nevezzék ki az Oesterreichische Nationalbank külső könyvvizsgálóiként a 2011. pénzügyi évre.

(2)

Ajánlott, hogy a KPMG Austria GmbH Wirtschaftsprüfungs- und Steuerberatungsgesellschaftot és a Deloitte Audit Wirtschaftsprüfungs GmbH-t együttesen nevezzék ki az Oesterreichische Nationalbank helyettes külső könyvvizsgálóiként a 2011. pénzügyi évre.

(3)

A külső könyvvizsgálók megbízatása évente megújítható, de az nem haladhatja meg az öt évet, és legkésőbb a 2015. pénzügyi évvel megszűnik. A helyettes külső könyvvizsgálók megbízatása csak egyszer újítható meg, és legkésőbb a 2012. pénzügyi évvel megszűnik.

Kelt Frankfurt am Mainban, 2011. június 9-én.

az EKB elnöke

Jean-Claude TRICHET


Top