EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32022R1676

Provedbena uredba Komisije (EU) 2022/1676 od 29. rujna 2022. o izmjeni priloga V. i XIV. Provedbenoj uredbi (EU) 2021/404 u pogledu unosa za Kanadu, Ujedinjenu Kraljevinu i Sjedinjene Američke Države na popisima trećih zemalja iz kojih je odobren ulazak u Uniju pošiljaka peradi, zametnih proizvoda peradi te svježeg mesa peradi i pernate divljači (Tekst značajan za EGP)

C/2022/7032

SL L 252, 30.9.2022, p. 17–63 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2022/1676/oj

30.9.2022   

HR

Službeni list Europske unije

L 252/17


PROVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) 2022/1676

od 29. rujna 2022.

o izmjeni priloga V. i XIV. Provedbenoj uredbi (EU) 2021/404 u pogledu unosa za Kanadu, Ujedinjenu Kraljevinu i Sjedinjene Američke Države na popisima trećih zemalja iz kojih je odobren ulazak u Uniju pošiljaka peradi, zametnih proizvoda peradi te svježeg mesa peradi i pernate divljači

(Tekst značajan za EGP)

EUROPSKA KOMISIJA,

uzimajući u obzir Ugovor o funkcioniranju Europske unije,

uzimajući u obzir Uredbu (EU) 2016/429 Europskog parlamenta i Vijeća od 9. ožujka 2016. o prenosivim bolestima životinja te o izmjeni i stavljanju izvan snage određenih akata u području zdravlja životinja („Zakon o zdravlju životinja”) (1), a posebno njezin članak 230. stavak 1. i članak 232. stavke 1. i 3.,

budući da:

(1)

Uredbom (EU) 2016/429 propisano je da u Uniju smiju ulaziti samo pošiljke životinja, zametnih proizvoda i proizvoda životinjskog podrijetla koje dolaze iz treće zemlje ili područja ili njihove zone ili kompartmenta koji su uvršteni na popis u skladu s člankom 230. stavkom 1. te uredbe.

(2)

U Delegiranoj uredbi Komisije (EU) 2020/692 (2) utvrđeni su zahtjevi u pogledu zdravlja životinja kojima moraju udovoljavati pošiljke određenih vrsta i kategorija životinja, zametnih proizvoda i proizvoda životinjskog podrijetla iz trećih zemalja ili područja ili njihovih zona, ili kompartmenata ako je riječ o životinjama akvakulture, kako bi mogle ući u Uniju.

(3)

U Provedbenoj uredbi Komisije (EU) 2021/404 (3) utvrđeni su popisi trećih zemalja, područja ili njihovih zona ili kompartmenata iz kojih je dopušten ulazak u Uniju vrsta i kategorija životinja, zametnih proizvoda i proizvoda životinjskog podrijetla koji su obuhvaćeni područjem primjene Delegirane uredbe (EU) 2020/692.

(4)

Konkretnije, u prilozima V. i XIV. Provedbenoj uredbi (EU) 2021/404 utvrđeni su popisi trećih zemalja, područja ili njihovih zona iz kojih je odobren ulazak u Uniju pošiljaka peradi i zametnih proizvoda peradi odnosno svježeg mesa peradi i pernate divljači.

(5)

Kanada je obavijestila Komisiju o četirima izbijanjima visokopatogene influence ptica kod peradi u pokrajni Alberti u Kanadi, potvrđenima 31. kolovoza 2022., 4. rujna 2022., 12. rujna 2022. i 13. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR).

(6)

Kanada je obavijestila Komisiju i o dvama izbijanjima visokopatogene influence ptica kod peradi u pokrajni Saskatchewanu u Kanadi, potvrđenima 9. rujna 2022. i 12. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR).

(7)

Ujedinjena Kraljevina obavijestila je Komisiju o jednom izbijanju visokopatogene influence ptica kod peradi u blizini mjesta Milford Haven, Pembrokeshire, Wales, Ujedinjena Kraljevina, potvrđenom 9. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR).

(8)

Ujedinjena Kraljevina obavijestila je Komisiju i o jednom izbijanju visokopatogene influence ptica kod peradi u blizini mjesta Crewe, Cheshire East, Cheshire, Engleska, Ujedinjena Kraljevina, potvrđenom 16. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR).

(9)

Ujedinjena Kraljevina obavijestila je Komisiju i o jednom izbijanju visokopatogene influence ptica kod peradi u blizini mjesta Bury St Edmunds, West Suffolk, Suffolk, Engleska, Ujedinjena Kraljevina, potvrđenom 17. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR).

(10)

Ujedinjena Kraljevina obavijestila je Komisiju i o jednom izbijanju visokopatogene influence ptica kod peradi u blizini mjesta Clacton on Sea, Tendring, Essex, Engleska, Ujedinjena Kraljevina, potvrđenom 18. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR).

(11)

Ujedinjena Kraljevina obavijestila je Komisiju i o dvama izbijanjima visokopatogene influence ptica kod peradi u blizini mjesta Honington, West Suffolk, Suffolk, Engleska, Ujedinjena Kraljevina i mjesta Attleborough, Breckland, Norfolk, Engleska, potvrđenima 19. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR).

(12)

Ujedinjena Kraljevina obavijestila je Komisiju i o jednom izbijanju visokopatogene influence ptica kod peradi u blizini mjesta Dartington, South Hams, Devon, Engleska, Ujedinjena Kraljevina, potvrđenom 20. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR).

(13)

Sjedinjene Američke Države obavijestile su Komisiju o jednom izbijanju visokopatogene influence ptica kod peradi u okrugu Morrison, država Minnesota, Sjedinjene Američke Države, potvrđenom 7. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR).

(14)

Sjedinjene Američke Države obavijestile su Komisiju i o jednom izbijanju visokopatogene influence ptica kod peradi u okrugu Meeker, država Minnesota, Sjedinjene Američke Države, potvrđenom 8. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR).

(15)

Sjedinjene Američke Države obavijestile su Komisiju i o dvama izbijanjima visokopatogene influence ptica kod peradi, potvrđenima 9. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR): jedno u okrugu Fresno, država Kalifornija, Sjedinjene Američke Države, a drugo u okrugu Becker, država Minnesota, Sjedinjene Američke Države.

(16)

Sjedinjene Američke Države obavijestile su Komisiju i o četirima izbijanjima visokopatogene influence ptica kod peradi, potvrđenima 13. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR): jedno u okrugu Ingham, država Michigan, Sjedinjene Američke Države, dva u državi Minnesoti, Sjedinjene Američke Države (jedno u okrugu Brown, a drugo u okrugu Stearns) i jedno u okrugu Sanpete, država Utah, Sjedinjene Američke Države.

(17)

Sjedinjene Američke Države obavijestile su Komisiju i o dvama izbijanjima visokopatogene influence ptica kod peradi, potvrđenima 14. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR): jedno u okrugu Meeker, država Minnesota, Sjedinjene Američke Države, a drugo u okrugu Otter Tail, država Minnesota, Sjedinjene Američke Države.

(18)

Sjedinjene Američke Države obavijestile su Komisiju i o trima izbijanjima visokopatogene influence ptica kod peradi, potvrđenima 15. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR): jedno u okrugu Teton, država Montana, Sjedinjene Američke Države, jedno u okrugu Fresno, država Kalifornija, Sjedinjene Američke Države i jedno u okrugu Obion, država Tennessee, Sjedinjene Američke Države.

(19)

Sjedinjene Američke Države obavijestile su Komisiju i o šest izbijanja visokopatogene influence ptica kod peradi, potvrđenih 20. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR): dva u državi Minnesoti, Sjedinjene Američke Države (jedno u okrugu Brown, a drugo u okrugu Stearns), dva u okrugu Clark, država Južna Dakota, Sjedinjene Američke Države, jedno u okrugu Sanpete, država Utah, Sjedinjene Američke Države i jedno u okrugu Washington, država Pennsylvania, Sjedinjene Američke Države.

(20)

Sjedinjene Američke Države obavijestile su Komisiju i o pet izbijanja visokopatogene influence ptica kod peradi, potvrđenih 21. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR): jedno u okrugu Gooding, država Idaho, Sjedinjene Američke Države, dva u državi Minnesoti, Sjedinjene Američke Države (jedno u okrugu Otter Tail, a drugo u okrugu Roseau), jedno u okrugu Sanpete, država Utah, Sjedinjene Američke Države i jedno u okrugu Weld, država Colorado, Sjedinjene Američke Države.

(21)

Sjedinjene Američke Države obavijestile su Komisiju i o jednom izbijanju visokopatogene influence ptica kod peradi u okrugu Ward, država Sjeverna Dakota, Sjedinjene Američke Države, potvrđenom 22. rujna 2022. laboratorijskom analizom (RT-PCR).

(22)

Nakon tih izbijanja visokopatogene influence ptica veterinarska tijela Kanade, Ujedinjene Kraljevine i Sjedinjenih Američkih Država uspostavila su zonu kontrole od 10 km oko zahvaćenih objekata i provela mjere usmrćivanja radi kontrole visokopatogene influence ptica i ograničenja njezina širenja.

(23)

Kanada, Ujedinjena Kraljevina i Sjedinjene Američke Države Komisiji su dostavile informacije o epidemiološkoj situaciji na svojem državnom području i o mjerama koje su poduzele radi suzbijanja daljnjeg širenja visokopatogene influence ptica. Komisija je ocijenila te informacije. Na temelju te ocjene i radi zaštite zdravstvenog stanja životinja u Uniji više ne bi trebao biti odobren ulazak u Uniju pošiljaka peradi, zametnih proizvoda peradi i svježeg mesa peradi i pernate divljači iz područja pod ograničenjima koja su zbog nedavnih izbijanja visokopatogene influence ptica uspostavila veterinarska tijela Kanade, Ujedinjene Kraljevine i Sjedinjenih Američkih Država.

(24)

Kanada je dostavila ažurirane informacije o epidemiološkoj situaciji na svojem državnom području u pogledu 15 izbijanja visokopatogene influence ptica u objektima za uzgoj peradi u pokrajinama Alberta (7), Britanska Kolumbija (2), Ontario (3) i Saskatchewan (3), Kanada, potvrđenih od 26. ožujka 2022. do 18. svibnja 2022.

(25)

Nadalje, Ujedinjena Kraljevina dostavila je ažurirane informacije o epidemiološkoj situaciji na svojem državnom području u pogledu dvaju izbijanja visokopatogene influence ptica u objektima za uzgoj peradi u blizini mjesta Ludlow, Ludlow, Shropshire, Engleska, Ujedinjena Kraljevina, potvrđenih 1. lipnja 2022. i 7. lipnja 2022., te još jednog izbijanja u blizini mjesta Bexhill-on-Sea, Rother, East Sussex, Engleska, Ujedinjena Kraljevina, potvrđenog 15. lipnja 2022.

(26)

Usto, Sjedinjene Američke Države dostavile su ažurirane podatke o epidemiološkoj situaciji na svojem državnom području u pogledu četiriju izbijanja visokopatogene influence ptica u objektima za uzgoj peradi u državama Minnesota (2), Utah i Južna Dakota, Sjedinjene Američke Države, potvrđenih od 6. travnja 2022. do 21. svibnja 2022.

(27)

Kanada, Ujedinjena Kraljevina i Sjedinjene Američke Države dostavile su i informacije o mjerama koje su poduzele radi sprečavanja daljnjeg širenja te bolesti. Konkretno, nakon tih izbijanja visokopatogene influence ptica Ujedinjena Kraljevina, Kanada i Sjedinjene Američke Države provele su mjere usmrćivanja radi kontrole i ograničavanja širenja te bolesti te potrebne mjere čišćenja i dezinfekcije nakon provedbe mjera usmrćivanja u zaraženim objektima za uzgoj peradi na svojem državnom području.

(28)

Komisija je ocijenila informacije koje su dostavile Kanada, Ujedinjena Kraljevina i Sjedinjene Američke Države i zaključila da su izbijanja visokopatogene influence ptica u objektima za uzgoj peradi uklonjena i da više ne postoji rizik povezan s ulaskom u Uniju proizvoda od peradi iz zona Kanade, Ujedinjene Kraljevine i Sjedinjenih Američkih Država iz kojih je zbog tih izbijanja suspendiran ulazak u Uniju proizvoda od peradi.

(29)

Priloge V. i XIV. Provedbenoj uredbi (EU) 2021/404 trebalo bi stoga izmijeniti kako bi se u obzir uzela trenutačna epidemiološka situacija u pogledu visokopatogene influence ptica u Kanadi, Ujedinjenoj Kraljevini i Sjedinjenim Američkim Državama.

(30)

Uzimajući u obzir trenutačnu epidemiološku situaciju u Kanadi, Ujedinjenoj Kraljevini i Sjedinjenim Američkim Državama u pogledu visokopatogene influence ptica i ozbiljan rizik njezina unošenja u Uniju, izmjene koje se ovom Uredbom unose u Provedbenu uredbu (EU) 2021/404 trebale bi hitno stupiti na snagu.

(31)

Mjere predviđene u ovoj Uredbi u skladu su s mišljenjem Stalnog odbora za bilje, životinje, hranu i hranu za životinje,

DONIJELA JE OVU UREDBU:

Članak 1.

Izmjene Provedbene uredbe (EU) 2021/404

Prilozi V. i XIV. Provedbenoj uredbi (EU) 2021/404 mijenjaju se u skladu s Prilogom ovoj Uredbi.

Članak 2.

Stupanje na snagu i primjena

Ova Uredba stupa na snagu sljedećeg dana od dana objave u Službenom listu Europske unije.

Ova je Uredba u cijelosti obvezujuća i izravno se primjenjuje u svim državama članicama.

Sastavljeno u Bruxellesu 29. rujna 2022.

Za Komisiju

Predsjednica

Ursula VON DER LEYEN


(1)  SL L 84, 31.3.2016., str. 1.

(2)  Delegirana uredba Komisije (EU) 2020/692 оd 30. siječnja 2020. o dopuni Uredbe (EU) 2016/429 Europskog parlamenta i Vijeća u pogledu pravila za ulazak u Uniju pošiljaka određenih životinja, zametnih proizvoda i proizvoda životinjskog podrijetla te njihovo premještanje i postupanje s njima nakon ulaska (SL L 174, 3.6.2020., str. 379.).

(3)  Provedbena uredba Komisije (EU) 2021/404 оd 24. ožujka 2021. o utvrđivanju popisa trećih zemalja, područja ili njihovih zona iz kojih je dopušten ulazak u Uniju životinja, zametnih proizvoda i proizvoda životinjskog podrijetla u skladu s Uredbom (EU) 2016/429 Europskog parlamenta i Vijeća (SL L 114, 31.3.2021., str. 1.).


PRILOG

Prilozi V. i XIV. Provedbenoj uredbi (EU) 2021/404 mijenjaju se kako slijedi:

1.

Prilog V. mijenja se kako slijedi:

(a)

dio 1. mijenja se kako slijedi:

i.

u unosu za Kanadu, reci za zonu CA-2.3 zamjenjuju se sljedećim:

CA

Kanada

CA-2.3

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

26.3.2022.

15.9.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

26.3.2022.

15.9.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

26.3.2022.

15.9.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

26.3.2022.

15.9.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

26.3.2022.

15.9.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

26.3.2022.

15.9.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

26.3.2022.

15.9.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

26.3.2022.

15.9.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

26.3.2022.

15.9.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

26.3.2022.

15.9.2022.”;

ii.

u unosu za Kanadu, reci za zonu CA-2.28 zamjenjuju se sljedećim:

CA

Kanada

CA-2.28

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

21.4.2022.

10.9.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

21.4.2022.

10.9.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

21.4.2022.

10.9.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

21.4.2022.

10.9.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

21.4.2022.

10.9.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

21.4.2022.

10.9.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

21.4.2022.

10.9.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

21.4.2022.

10.9.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

21.4.2022.

10.9.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

21.4.2022.

10.9.2022.”;

iii.

u unosu za Kanadu, reci za zonu CA-2.35 zamjenjuju se sljedećim:

CA

Kanada

CA-2.35

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

22.4.2022.

21.8.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

22.4.2022.

21.8.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

22.4.2022.

21.8.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

22.4.2022.

21.8.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

22.4.2022.

21.8.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

22.4.2022.

21.8.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

22.4.2022.

21.8.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

22.4.2022.

21.8.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

22.4.2022.

21.8.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

22.4.2022.

21.8.2022.”;

iv.

u unosu za Kanadu, reci za zone od CA-2.42 do CA-2.46 zamjenjuju se sljedećim:

CA

Kanada

CA-2.42

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

26.4.2022.

5.8.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

26.4.2022.

5.8.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

26.4.2022.

5.8.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

26.4.2022.

5.8.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

26.4.2022.

5.8.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

26.4.2022.

5.8.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

26.4.2022.

5.8.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

26.4.2022.

5.8.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

26.4.2022.

5.8.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

26.4.2022.

5.8.2022.

CA-2.43

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

27.4.2022.

9.9.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

27.4.2022.

9.9.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

27.4.2022.

9.9.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

27.4.2022.

9.9.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

27.4.2022.

9.9.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

27.4.2022.

9.9.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

27.4.2022.

9.9.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

27.4.2022.

9.9.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

27.4.2022.

9.9.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

27.4.2022.

9.9.2022.

CA-2.44

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

26.4.2022.

16.9.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

26.4.2022.

16.9.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

26.4.2022.

16.9.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

26.4.2022.

16.9.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

26.4.2022.

16.9.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

26.4.2022.

16.9.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

26.4.2022.

16.9.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

26.4.2022.

16.9.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

26.4.2022.

16.9.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

26.4.2022.

16.9.2022.

CA-2.45

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

28.4.2022.

1.9.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

28.4.2022.

1.9.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

28.4.2022.

1.9.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

28.4.2022.

1.9.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

28.4.2022.

1.9.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

28.4.2022.

1.9.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

28.4.2022.

1.9.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

28.4.2022.

1.9.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

28.4.2022.

1.9.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

28.4.2022.

1.9.2022.

CA-2.46

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

28.4.2022.

18.8.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

28.4.2022.

18.8.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

28.4.2022.

18.8.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

28.4.2022.

18.8.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

28.4.2022.

18.8.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

28.4.2022.

18.8.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

28.4.2022.

18.8.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

28.4.2022.

18.8.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

28.4.2022.

18.8.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

28.4.2022.

18.8.2022.”;

v.

u unosu za Kanadu, reci za zonu CA-2.50 i CA-2.51 zamjenjuju se sljedećim:

CA

Kanada

CA-2.50

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

2.5.2022.

29.8.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

2.5.2022.

29.8.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

2.5.2022.

29.8.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

2.5.2022.

29.8.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

2.5.2022.

29.8.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

2.5.2022.

29.8.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

2.5.2022.

29.8.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

2.5.2022.

29.8.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

2.5.2022.

29.8.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

2.5.2022.

29.8.2022.

CA-2.51

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

2.5.2022.

21.8.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

2.5.2022.

21.8.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

2.5.2022.

21.8.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

2.5.2022.

21.8.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

2.5.2022.

21.8.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

2.5.2022.

21.8.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

2.5.2022.

21.8.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

2.5.2022.

21.8.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

2.5.2022.

21.8.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

2.5.2022.

21.8.2022.”;

vi.

u unosu za Kanadu, reci za zonu CA-2.53 zamjenjuju se sljedećim:

CA

Kanada

CA-2.53

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

3.5.2022.

3.9.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

3.5.2022.

3.9.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

3.5.2022.

3.9.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

3.5.2022.

3.9.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

3.5.2022.

3.9.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

3.5.2022.

3.9.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

3.5.2022.

3.9.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

3.5.2022.

3.9.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

3.5.2022.

3.9.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

3.5.2022.

3.9.2022.”;

vii.

u unosu za Kanadu, reci za zonu CA-2.57 zamjenjuju se sljedećim:

CA

Kanada

CA-2.57

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

5.5.2022.

30.8.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

5.5.2022.

30.8.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

5.5.2022.

30.8.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

5.5.2022.

30.8.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

5.5.2022.

30.8.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

5.5.2022.

30.8.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

5.5.2022.

30.8.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

5.5.2022.

30.8.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

5.5.2022.

30.8.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

5.5.2022.

30.8.2022.”;

viii.

u unosu za Kanadu, reci za zonu CA-2.61 zamjenjuju se sljedećim:

CA

Kanada

CA-2.61

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

12.5.2022.

26.8.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

12.5.2022.

26.8.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

12.5.2022.

26.8.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

12.5.2022.

26.8.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

12.5.2022.

26.8.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

12.5.2022.

26.8.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

12.5.2022.

26.8.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

12.5.2022.

26.8.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

12.5.2022.

26.8.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

12.5.2022.

26.8.2022.”;

ix.

u unosu za Kanadu, reci za zone CA-2.64 zamjenjuju se sljedećim:

CA

Kanada

CA-2.64

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

18.5.2022.

10.9.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

18.5.2022.

10.9.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

18.5.2022.

10.9.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

18.5.2022.

10.9.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

18.5.2022.

10.9.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

18.5.2022.

10.9.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

18.5.2022.

10.9.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

18.5.2022.

10.9.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

18.5.2022.

10.9.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

18.5.2022.

10.9.2022.”;

x.

u unosu za Kanadu, reci za zone CA-2.68 zamjenjuju se sljedećim:

CA

Kanada

CA-2.68

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

4.5.2022.

26.8.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

4.5.2022.

26.8.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

4.5.2022.

26.8.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

4.5.2022.

26.8.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

4.5.2022.

26.8.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

4.5.2022.

26.8.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

4.5.2022.

26.8.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

4.5.2022.

26.8.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

4.5.2022.

26.8.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

4.5.2022.

26.8.2022.”;

xi.

u unosu za Kanadu, iza redaka za zonu CA-2.78 dodaju se sljedeći reci za zone CA-2.79 i CA-2.84:

CA

Kanada

CA-2.79

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

31.8.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

31.8.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

31.8.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

31.8.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

31.8.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

31.8.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

31.8.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

31.8.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

31.8.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

31.8.2022.

 

CA-2.80

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

4.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

4.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

4.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

4.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

4.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

4.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

4.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

4.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

4.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

4.9.2022.

 

CA-2.81

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

9.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

9.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

9.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

9.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

9.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

9.9.2022.

 

CA-2.82

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

13.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

13.9.2022.

 

CA-2.83

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

12.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

12.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

12.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

12.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

12.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

12.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

12.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

12.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

12.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

12.9.2022.

 

CA-2.84

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

12.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

12.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

12.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

12.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

12.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

12.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

12.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

12.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

12.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

12.9.2022.”;

 

xii.

u unosu za Ujedinjenu Kraljevinu, reci za zone GB-2.123 i GB-2.124 zamjenjuju se sljedećim:

GB

Ujedinjena Kraljevina

GB-2.123

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

1.6.2022.

13.9.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

1.6.2022.

13.9.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

1.6.2022.

13.9.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

1.6.2022.

13.9.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

1.6.2022.

13.9.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

1.6.2022.

13.9.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

1.6.2022.

13.9.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

1.6.2022.

13.9.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

1.6.2022.

13.9.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

1.6.2022.

13.9.2022.

GB-2.124

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

7.6.2022.

11.9.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

7.6.2022.

11.9.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

7.6.2022.

11.9.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

7.6.2022.

11.9.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

7.6.2022.

11.9.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

7.6.2022.

11.9.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

7.6.2022.

11.9.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

7.6.2022.

11.9.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

7.6.2022.

11.9.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

7.6.2022.

11.9.2022.”;

xiii.

u unosu za Ujedinjenu Kraljevinu, reci za zone GB-2.126 zamjenjuju se sljedećim:

GB

Ujedinjena Kraljevina

GB-2.126

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

15.6.2022.

18.9.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

15.6.2022.

18.9.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

15.6.2022.

18.9.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

15.6.2022.

18.9.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

15.6.2022.

18.9.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

15.6.2022.

18.9.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

15.6.2022.

18.9.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

15.6.2022.

18.9.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

15.6.2022.

18.9.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

15.6.2022.

18.9.2022.”;

xiv.

u unosu za Ujedinjenu Kraljevinu, iza retka za zonu GB-2.142 dodaju se sljedeći reci za zone od GB-2.143 do GB-2.149:

GB

Ujedinjena Kraljevina

GB-2.143

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

9.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

9.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

9.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

9.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

9.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

9.9.2022.

 

GB-2.144

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

16.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

16.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

16.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

16.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

16.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

16.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

16.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

16.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

16.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

16.9.2022.

 

GB-2.145

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

17.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

17.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

17.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

17.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

17.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

17.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

17.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

17.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

17.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

17.9.2022.

 

GB-2.146

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

18.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

18.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

18.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

18.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

18.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

18.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

18.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

18.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

18.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

18.9.2022.

 

GB-2.147

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

19.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

19.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

19.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

19.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

19.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

19.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

19.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

19.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

19.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

19.9.2022.

 

GB-2.148

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

19.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

19.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

19.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

19.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

19.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

19.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

19.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

19.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

19.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

19.9.2022.

 

GB-2.149

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

20.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

20.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

20.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

20.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

20.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

20.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

20.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

20.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

20.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

20.9.2022.”;

 

xv.

u unosu za Sjedinjene Američke države, reci za zonu US-2.108 zamjenjuju se sljedećim:

US

Sjedinjene Američke Države

US-2.108

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

6.4.2022.

16.9.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

6.4.2022.

16.9.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

6.4.2022.

16.9.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

6.4.2022.

16.9.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

6.4.2022.

16.9.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

6.4.2022.

16.9.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

6.4.2022.

16.9.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

6.4.2022.

16.9.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

6.4.2022.

16.9.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

6.4.2022.

16.9.2022.”;

xvi.

u unosu za Sjedinjene Američke države, reci za zonu US-2.174 zamjenjuju se sljedećim:

US

Sjedinjene Američke Države

US-2.174

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

22.4.2022.

14.9.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

22.4.2022.

14.9.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

22.4.2022.

14.9.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

22.4.2022.

14.9.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

22.4.2022.

14.9.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

22.4.2022.

14.9.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

22.4.2022.

14.9.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

22.4.2022.

14.9.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

22.4.2022.

14.9.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

22.4.2022.

14.9.2022.”;

xvii.

u unosu za Sjedinjene Američke države, reci za zonu US-2.179 zamjenjuju se sljedećim:

US

Sjedinjene Američke Države

US-2.179

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

25.4.2022.

16.9.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

25.4.2022.

16.9.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

25.4.2022.

16.9.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

25.4.2022.

16.9.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

25.4.2022.

16.9.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

25.4.2022.

16.9.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

25.4.2022.

16.9.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

25.4.2022.

16.9.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

25.4.2022.

16.9.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

25.4.2022.

16.9.2022.”;

xviii.

u unosu za Sjedinjene Američke države, reci za zonu US-2.222 zamjenjuju se sljedećim:

US

Sjedinjene Američke Države

US-2.222

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

21.5.2022.

15.9.2022.

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

21.5.2022.

15.9.2022.

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

21.5.2022.

15.9.2022.

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

21.5.2022.

15.9.2022.

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

21.5.2022.

15.9.2022.

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

21.5.2022.

15.9.2022.

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

21.5.2022.

15.9.2022.

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

21.5.2022.

15.9.2022.

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

21.5.2022.

15.9.2022.

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

21.5.2022.

15.9.2022.”;

xix.

u unosu za Sjedinjene Američke Države, iza redaka za zonu US-2.252 dodaju se sljedeći reci za zone od US-2.253 do US-2.277:

US

Sjedinjene Američke Države

US-2.253

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

7.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

7.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

7.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

7.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

7.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

7.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

7.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

7.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

7.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

7.9.2022.

 

US-2.254

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

8.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

8.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

8.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

8.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

8.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

8.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

8.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

8.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

8.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

8.9.2022.

 

US-2.255

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

9.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

9.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

9.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

9.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

9.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

9.9.2022.

 

US-2.256

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

9.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

9.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

9.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

9.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

9.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

9.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

9.9.2022.

 

US-2.257

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

13.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

13.9.2022.

 

US-2.258

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

13.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

13.9.2022.

 

US-2.259

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

13.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

13.9.2022.

 

US-2.260

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

13.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

13.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

13.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

13.9.2022.

 

US-2.261

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

15.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

15.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

15.9.2022.

 

Bezgrebenke namijenjene klanju

SR

N, P1

 

15.9.2022.

 

Jednodnevni pilići osim bezgrebenki

DOC

N, P1

 

15.9.2022.

 

Jednodnevni pilići bezgrebenki

DOR

N, P1

 

15.9.2022.

 

Manje od 20 jedinki peradi osim bezgrebenki

POU-LT20

N, P1

 

15.9.2022.

 

Jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HEP

N, P1

 

15.9.2022.

 

Jaja za valenje bezgrebenki

HER

N, P1

 

15.9.2022.

 

Manje od 20 jaja za valenje peradi osim bezgrebenki

HE-LT20

N, P1

 

15.9.2022.

 

US-2.262

Perad za rasplod osim bezgrebenki i perad za proizvodnju osim bezgrebenki

BPP

N, P1

 

15.9.2022.

 

Bezgrebenke za rasplod i bezgrebenke za proizvodnju

BPR

N, P1

 

15.9.2022.

 

Perad namijenjena klanju osim bezgrebenki

SP

N, P1

 

15.9.2022.