EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62020CN0294

Predmet C-294/20: Zahtjev za prethodnu odluku koji je 1. srpnja 2020. uputila Audiencia Nacional (Španjolska) – GE Auto Service Leasing GMBH protiv Tribunal Económico Administrativo Central

SL C 320, 28.9.2020, p. 10–10 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

28.9.2020   

HR

Službeni list Europske unije

C 320/10


Zahtjev za prethodnu odluku koji je 1. srpnja 2020. uputila Audiencia Nacional (Španjolska) – GE Auto Service Leasing GMBH protiv Tribunal Económico Administrativo Central

(Predmet C-294/20)

(2020/C 320/13)

Jezik postupka: španjolski

Sud koji je uputio zahtjev

Audiencia Nacional

Stranke glavnog postupka

Tužitelj: GE Auto Service Leasing GMBH

Tuženik: Tribunal Económico Administrativo Central

Prethodna pitanja

1.

Treba li se prihvatiti kao valjano to da porezni obveznik, nakon što je porezna uprava od njega više puta zatražila da dokaže da ispunjava uvjete za pravo na povrat, to ne učini bez ikakvog razumnog opravdanja i, nakon što mu je odbijen povrat, odgađa podnošenje dokumenata za potrebe upravnog nadzora ili sudskog postupka?

2.

Može li se smatrati zlouporabom prava činjenica da porezni obveznik nije poreznoj upravi dostavio potrebne informacije u prilog svojem pravu iako mu je to dopušteno i od njega zatraženo, te da to nije učinio bez opravdanog razloga, ali je naprotiv te informacije kasnije dobrovoljno dostavio tijelu za upravni nadzor ili sudu?

3.

Gubi li porezni obveznik koji nema poslovni nastan u predmetnoj državi članici, bilo zato što relevantne informacije za dokazivanje svojeg prava na povrat nije dostavio u roku i bez razumnog opravdanja ili zato što se zlouporabno ponašao, svoje pravo na povrat nakon isteka predviđenog ili dodijeljenog roka u tu svrhu i nakon što je uprava donijela odluku kojom odbija povrat?


Top