EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 12016E297

Pročišćene verzije Ugovora o funkcioniranju Europske unije
DIO ŠESTI - INSTITUCIONALNE I FINANCIJSKE ODREDBE
GLAVA I. - ODREDBE O INSTITUCIJAMA
POGLAVLJE 2. - PRAVNI AKTI UNIJE, POSTUPCI DONOŠENJA I DRUGE ODREDBE
ODJELJAK 2. - POSTUPCI ZA DONOŠENJE AKATA I DRUGE ODREDBE
Članak 297. (bivši članak 254. UEZ-a)

OJ C 202, 7.6.2016, p. 176–176 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/treaty/tfeu_2016/art_297/oj

7.6.2016   

HR

Službeni list Europske unije

C 202/176


Članak 297.

(bivši članak 254. UEZ-a)

1.   Zakonodavne akte donesene u skladu s redovnim zakonodavnim postupkom potpisuju predsjednik Europskog parlamenta i predsjednik Vijeća.

Zakonodavne akte donesene u skladu s posebnim zakonodavnim postupkom potpisuje predsjednik institucije koja ih je donijela.

Zakonodavni se akti objavljuju u Službenom listu Europske unije. Stupaju na snagu na dan koji je u njima određen ili, ako taj dan nije određen, dvadesetog dana od njihove objave.

2.   Nezakonodavni akti usvojeni u obliku uredaba, direktiva ili odluka, kada u potonjima nije određeno kome su upućene, potpisuje predsjednik institucije koja ih je donijela.

Uredbe i direktive upućene svim državama članicama kao i odluke u kojima nije određeno kome su upućene objavljuju se u Službenom listu Europske unije. Stupaju na snagu na dan koji je u njima određen ili, ako taj dan nije određen, dvadesetog dana od njihove objave.

Ostale direktive te odluke u kojima je određeno kome su upućene priopćuju se onima kojima su upućene, a proizvode učinke od tog priopćenja.


Top