ISSN 1977-0812

Euroopan unionin

virallinen lehti

L 113I

European flag  

Suomenkielinen laitos

Lainsäädäntö

66. vuosikerta
28. huhtikuu 2023


Sisältö

 

II   Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset

Sivu

 

 

ASETUKSET

 

*

Neuvoston täytäntöönpanoasetus (EU) 2023/886, annettu 28 päivänä huhtikuuta 2023, Myanmarin/Burman tilanteen johdosta määrättävistä rajoittavista toimenpiteistä annetun asetuksen (EU) N:o 401/2013 täytäntöönpanosta

1

 

 

PÄÄTÖKSET

 

*

Neuvoston päätös (YUTP) 2023/887, annettu 28 päivänä huhtikuuta 2023, Myanmarin/Burman tilanteen johdosta määrättävistä rajoittavista toimenpiteistä annetun päätöksen 2013/184/YUTP muuttamisesta

21

FI

Säädökset, joiden otsikot on painettu laihalla kirjasintyypillä, ovat maatalouspolitiikan alaan kuuluvia juoksevien asioiden hoitoon liityviä säädöksiä, joiden voimassaoloaika on yleensä rajoitettu.

Kaikkien muiden säädösten otsikot on painettu lihavalla kirjasintyypillä ja merkitty tähdellä.


II Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset

ASETUKSET

28.4.2023   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

LI 113/1


NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2023/886,

annettu 28 päivänä huhtikuuta 2023,

Myanmarin/Burman tilanteen johdosta määrättävistä rajoittavista toimenpiteistä annetun asetuksen (EU) N:o 401/2013 täytäntöönpanosta

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon Myanmarin/Burman tilanteen johdosta määrättävistä rajoittavista toimenpiteistä ja asetuksen (EY) N:o 194/2008 kumoamisesta 2 päivänä toukokuuta 2013 annetun neuvoston asetuksen (EU) N:o 401/2013 (1) ja erityisesti sen 4 i artiklan,

ottaa huomioon unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan ehdotuksen,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Neuvosto hyväksyi 2 päivänä toukokuuta 2013 asetuksen (EU) N:o 401/2013.

(2)

Neuvosto on tarkastellut uudelleen asetuksen (EU) N:o 401/2013 liitteessä IV olevaa luetteloa luonnollisista henkilöistä, oikeushenkilöistä, yhteisöistä ja elimistä, joihin kohdistetaan rajoittavia toimenpiteitä. Kyseisen uudelleentarkastelun perusteella 24:ää henkilöä ja yhtä yhteisöä koskevien merkintöjen tietoja olisi muutettava.

(3)

Asetus (EU) N:o 401/2013 olisi sen vuoksi muutettava vastaavasti,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

Muutetaan asetuksen (EU) N:o 401/2013 liite IV tämän asetuksen liitteen mukaisesti.

2 artikla

Tämä asetus tulee voimaan päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 28 päivänä huhtikuuta 2023.

Neuvoston puolesta

Puheenjohtaja

J. ROSWALL


(1)  EUVL L 121, 3.5.2013, s. 1.


LIITE

Muutetaan asetuksen (EU) N:o 401/2013 liite IV (”Luettelo 4 a artiklassa tarkoitetuista luonnollisista henkilöistä, oikeushenkilöistä, yhteisöistä ja elimistä”) seuraavasti:

1)

korvataan luettelossa, jonka otsikko on ”A. 4 a artiklassa tarkoitetut luonnolliset henkilöt” seuraavia 24:ää henkilöä koskevat merkinnät seuraavasti:

 

Nimi

Tunnistustiedot

Perusteet

Luetteloon merkitsemisen päivämäärä

”4.

Aung Aung

Sukupuoli: mies;

Sotilaallinen tunnusnumero: BC 23750

Kenraaliluutnantti Aung Aung on ollut erikoisoperaatiotoimisto 2:n komentaja lokakuusta 2022 alkaen. Hän on Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) lounaisen komentoalueen entinen komentaja ja Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) 33. kevyen jalkaväkidivisioonan entinen komentaja. Tässä yhteydessä hän on vastuussa julmuuksista ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista, joita 33. kevyt jalkaväkidivisioona kohdisti rohingya-väestöön Rakhinen osavaltiossa vuoden 2017 jälkipuoliskolla. Niihin kuuluvat laittomat teloitukset, seksuaalinen väkivalta ja rohingya-väestön talojen ja rakennusten järjestelmällinen polttaminen.

25.6.2018

7.

Thant Zin Oo

Sukupuoli: mies

Thant Zin Oo oli turvallisuuspoliisin 8. pataljoonan komentaja. Tässä yhteydessä hän on vastuussa julmuuksista ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista, joita turvallisuuspoliisin 8. pataljoona kohdisti rohingya-väestöön Rakhinen osavaltiossa vuoden 2017 jälkipuoliskolla. Vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin kuuluvat laittomat teloitukset sekä rohingya-väestön talojen ja rakennusten järjestelmällinen polttaminen. Kyseiset ihmisoikeusloukkaukset toteutettiin yhdessä kenraaliluutnantti (aiemmin prikaatikenraali) Aung Aungin johtamien Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) 33. kevyen jalkaväkidivisioonan kanssa ja sitä suoraan tukien. Thant Zin Oo on näin ollen luetteloon merkittyä henkilöä kenraaliluutnantti Aung Aungia lähellä oleva henkilö.

25.6.2018

10.

Khin Hlaing

Syntymäaika: 2.5.1968;

Sukupuoli: mies

Kenraaliluutnantti Khin Hlaing on ollut erikoisoperaatiotoimisto 4:n komentaja lokakuusta 2022 alkaen. Hän on Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) Kolmion komentoalueen (Triangle Region) entinen komentaja. Hän on 99. kevyen jalkaväkidivisioonan entinen komentaja ja hän oli Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) koillisen komentoalueen komentaja. Toimiessaan 99. kevyen jalkaväkidivisioonan komentajana hän valvoi Shanin osavaltiossa vuonna 2016 ja alkuvuonna 2017 toteutettuja sotilasoperaatioita. Tässä yhteydessä hän on vastuussa julmuuksista ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista, joita 99. kevyt jalkaväkidivisioona kohdisti etnistä vähemmistöä edustaviin kyläläisiin Shanin osavaltiossa vuoden 2016 jälkipuoliskolla. Niihin kuuluvat laittomat teloitukset, mielivaltaiset pidätykset ja kylien tuhoaminen.

21.12.2018

18.

Sein Win

Syntymäaika: 24.7.1956;

Syntymäpaikka: Pyin Oo Lwin, Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Kenraaliluutnantti Sein Win on Tatmadawin jäsen ja entinen puolustusministeri (24. elokuuta 2015–1. helmikuuta 2021). Hän on ollut Myanmarin sotaveteraanijärjestön puheenjohtaja helmikuusta 2021 alkaen (vähintään syyskuuhun 2022 saakka).

Hän osallistui 1. helmikuuta 2021 kansallisen puolustus- ja turvallisuusneuvoston kokoukseen muiden Tatmadawin jäsenten kanssa. Kansallisen puolustus- ja turvallisuusneuvoston kokous oli perustuslain vastainen, eikä siihen osallistunut siviilijäseniä. Myint Swe julistettiin kyseisessä kokouksessa virkaatekeväksi presidentiksi. Myint Swe julisti tämän jälkeen hätätilan ja siirsi valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle Min Aung Hlaingille. Menettelyä hätätilan julistamiseksi rikottiin, sillä perustuslain mukaan ainoastaan presidentillä on toimivalta julistaa hätätila.

Osallistumalla kansallisen puolustus- ja turvallisuusneuvoston kokoukseen, jossa päätettiin julistaa hätätila ja siirtää valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovalta puolustusvoimien komentajalle, Sein Win osallistui 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulosten mitätöintiin ja demokraattisesti valitun hallituksen syrjäyttämiseen vallasta. Tämän vuoksi hän on vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

YK ja kansainväliset kansalaisyhteiskunnan järjestöt raportoivat vuonna 2018, että ase- ja poliisivoimat olivat vuodesta 2011 alkaen syyllistyneet karkeisiin ihmisoikeusloukkauksiin ja vakaviin kansainvälisen humanitaarisen oikeuden loukkauksiin rohingya-väestöä vastaan Kachinin, Rakhinen ja Shanin osavaltioissa, ja totesivat, että monet kyseisistä loukkauksista vastaavat kansainvälisen oikeuden mukaan kaikkein vakavimpia rikoksia. Sein Win on toiminut puolustusministerinä 24. elokuuta 2015 ja 1. helmikuuta 2021 välisenä aikana ja on näin ollen vastuussa kyseisistä rohingya-väestöön kohdistuneista vakavista loukkauksista ja rikkomuksista.

22.3.2021

20.

Mya Tun Oo

Syntymäaika: 4. tai 5.5.1961;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Kenraali Mya Tun Oo on Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) jäsen. Hänet nimitettiin puolustusministeriksi 1. helmikuuta 2021, ja hän on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hänet nimitettiin myös varapääministeriksi 1. helmikuuta 2023.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään. Mya Tun Oo osallistui 31. tammikuuta 2022 kansallisen puolustus- ja turvallisuusneuvoston kokoukseen, jossa jatkettiin hätätilaa 31. heinäkuuta 2022 saakka. Kansallisen puolustus- ja turvallisuusneuvoston ja valtion hallintoneuvoston jäsenenä kenraali Mya Tun Oo on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa, ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä kenraali Mya Tun Oo on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista. Lisäksi Mya Tun Oo on puolustusministerinä vastuussa asevoimien Kayahin osavaltiossa 25. joulukuuta 2021 tekemistä iskuista, joissa surmattiin yli 30 ihmistä, myös lapsia ja humanitaarisia työntekijöitä, sekä eri puolilla Myanmaria toteutetuista joukkomurhista ja siviilien kidutuksista. Kenraali Mya Tun Oo on puolustusministerinä lisäksi vastuussa pommituksista, ilmaiskuista ja muista laajamittaisista väkivaltatapauksista, joihin Myanmarin asevoimat ovat syyllistyneet vuonna 2022. Hän on näin ollen vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista Myanmarissa/Burmassa.

Yhdistyneet kansakunnat ja kansainväliset kansalaisyhteiskunnan järjestöt raportoivat vuonna 2018, että ase- ja poliisivoimat olivat vuodesta 2011 alkaen syyllistyneet karkeisiin ihmisoikeusloukkauksiin ja vakaviin kansainvälisen humanitaarisen oikeuden loukkauksiin rohingya-väestöä vastaan Kachinin, Rakhinen ja Shanin osavaltioissa, ja totesivat, että monet kyseisistä loukkauksista vastaavat kansainvälisen oikeuden mukaan kaikkein vakavimpia rikoksia. Mya Tun Oo oli Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) yhteisen esikunnan päällikkö, joka on kolmanneksi korkein asema asevoimien hierarkiassa, elokuusta 2016 puolustusministeriksi nimittämiseensä saakka. Tässä ominaisuudessa hän valvoi Rakhinen osavaltiossa toteutettuja sotilasoperaatioita ja koordinoi eri asevoimien, mukaan lukien maa-, meri- ja ilmavoimat, toimintaa sekä tykistöoperaatioita. Hän on näin ollen vastuussa kyseisistä rohingya-väestöön kohdistuneista vakavista loukkauksista ja rikkomuksista.

22.3.2021

23.

Maung Maung Kyaw

Syntymäaika: 23.7.1964;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Kenraali Maung Maung Kyaw on Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) entinen jäsen. Hän jäi eläkkeelle tammikuussa 2022. Hän oli valtion hallintoneuvoston jäsen helmikuuhun 2023 asti. Hän toimi aiemmin, vuoden 2018 ja tammikuun 2022 välisenä aikana, Myanmarin ilmavoimien komentajana. Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään. Valtion hallintoneuvoston jäsenenä kenraali Maung Maung Kyaw on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa, ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Valtion hallintoneuvoston entisenä jäsenenä kenraali Maung Maung Kyaw oli suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista. Lisäksi aiemmassa asemassaan Myanmarin ilmavoimien päällikkönä hän oli suoraan vastuussa Kayahin osavaltiossa joulukuussa 2021 tehdyistä iskuista, jotka kohdistuivat siviiliväestöön ja vaativat lukuisia uhreja. Hän on näin ollen vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

22.3.2021

25.

Than Hlaing

Syntymäaika: 1965;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Kenraaliluutnantti Than Hlaing on Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) jäsen. Hän toimi varasisäasiainministerinä ja poliisiylijohtajana 2. helmikuuta 2021 alkaen toukokuuhun 2022 asti.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston nimittämänä kenraaliluutnantti Than Hlaing osallistuu demokratiaa ja oikeusvaltiota heikentäviin toimiin ja politiikkaan Myanmarissa/Burmassa sekä Myanmarin/Burman rauhaa, turvallisuutta ja vakautta uhkaaviin toimiin.

Lisäksi kenraaliluutnantti Than Hlaingin määräysvallassa toimivat poliisivoimat ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta sekä tehneet mielivaltaisia pidätyksiä ja vanginneet oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Entisenä varasisäasiainministerinä ja poliisiylijohtajana kenraaliluutnantti Than Hlaing oli suoraan vastuussa tukahduttamispolitiikkaa koskevasta päätöksenteosta sekä väkivaltaisista toimista, joita poliisi on toteuttanut rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan, ja on näin ollen vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista Myanmarissa/Burmassa.

22.3.2021

26.

Mahn Nyein Maung

(alias P’do, Phado Man Nyein Maung)

Valtion hallintoneuvoston jäsen;

Syntymäaika: noin vuonna 1947;

Syntymäpaikka: Maungdaw, Myanmar;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Mahn Nyein Maung on valtion hallintoneuvoston jäsen.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Mahn Nyein Maung on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Mahn Nyein Maung on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

27.

Thein Nyunt

Valtion hallintoneuvoston jäsen, New National Democracy Party -puolueen (NNDP) puheenjohtaja;

Syntymäaika: 26.12.1944;

Syntymäpaikka: Kawkareik (Karenin osavaltio), Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Henkilökortin numero: 12/THAGAKA(NAING)012432;

Sukupuoli: mies

Thein Nyunt on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hän on 1. helmikuuta 2023 alkaen toiminut myös valtion hallintoneuvoston neuvoa-antavassa keskuselimessä.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Thein Nyunt on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Thein Nyunt on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

28.

Khin Maung Swe

Valtion hallintoneuvoston jäsen, National Democratic Force party -puolueen (NDF) puheenjohtaja;

Syntymäaika: 24.7.1942;

Syntymäpaikka: Ngathaingchaung, Pathein District, Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Khin Maung Swe on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hän on 1. helmikuuta 2023 alkaen toiminut myös valtion hallintoneuvoston neuvoa-antavassa keskuselimessä.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Khin Maung Swe on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Khin Maung Swe on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

29.

Aye Nu Sein

Valtion hallintoneuvoston jäsen, Arakan National Party -puolueen varapuheenjohtaja;

Syntymäaika: 24.3.1957;

Syntymäpaikka: Sittwe, Rakhinen osavaltio, Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: nainen

Aye Nu Sein on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hän on 1. helmikuuta 2023 alkaen toiminut myös valtion hallintoneuvoston neuvoa-antavassa keskuselimessä.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Aye Nu Sein on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Aye Nu Sein on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

30.

Jeng Phang Naw Htaung

Valtion hallintoneuvoston jäsen;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Jeng Phang Naw Htaung on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hän on 1. helmikuuta 2023 alkaen toiminut myös liittohallituksen etnisten asioiden ministerinä.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Jeng Phang Naw Htaung on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Jeng Phang Naw Htaung on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

32.

Sai Long Hseng

Valtion hallintoneuvoston jäsen;

Syntymäaika: 18.4.1947;

Syntymäpaikka: Kengtung, Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Kansalaisuuden varmentamiskortti: Katana (Naing) 0052495;

Kansalaisrekisterikortin numero: 13/ KATANA (N)-005249;

Sukupuoli: mies

Sai Long Hseng on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hän on 1. helmikuuta 2023 alkaen toiminut myös valtion hallintoneuvoston neuvoa-antavassa keskuselimessä.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Sai Long Hseng on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Sai Long Hseng on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

33.

Saw Daniel

Valtion hallintoneuvoston jäsen;

Syntymäaika: 25.11.1957;

Syntymäpaikka: Loikaw (Kayahin osavaltio), Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Saw Daniel on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hän on 1. helmikuuta 2023 alkaen toiminut myös valtion hallintoneuvoston neuvoa-antavassa keskuselimessä.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Saw Daniel on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Saw Daniel on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

34.

Tri Banyar Aung Moe

Valtion hallintoneuvoston jäsen;

Syntymäaika: 14.8.1947;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies;

Kansallinen henkilötunnus: 10RAMANAN202348

Banyar Aung Moe on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hän on 1. helmikuuta 2023 alkaen toiminut myös valtion hallintoneuvoston neuvoa-antavassa keskuselimessä.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Banyar Aung Moe on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Banyar Aung Moe on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

35.

U Chit Naing

(alias Sate Pyin Nyar)

Syntymäaika: joulukuu 1948;

Syntymäpaikka: Kyee Nee Village, Chauk Township, Magway Region, Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies;

Osoite: 150, Yadanar Street, Yadanar Housing (near Tine Yin Thar Village), Tharkayta Township, Yangon, Myanmar

U Chit Naing oli liittohallituksen ministeri, joka johti liittohallituksen ministeriötä (MOUGO 2) 1. elokuuta 2021–18.elokuuta 2022. Hän oli viestintäministeri 2. helmikuuta 2021–31. heinäkuuta 2021. Hänet nimitti valtion hallintoneuvoston puheenjohtaja; kyseiselle neuvostolle siirrettiin valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovalta 2. helmikuuta 2021 alkaen. Viestintäministerinä hän vastasi valtio-omisteisista tiedotusvälineistä (sanomalehdet MWD, MRTV, Myanmar Alin, Kyemon ja Global New Light of Myanmar sekä uutistoimistot Myanmar News Agency (MNA) ja Myanmar Digital News) ja oli siksi vastuussa virallisista uutislähetyksistä ja virallisten uutisten julkaisemisesta. Hänen kaudellaan viestintäministerinä sanomalehdet olivat täynnä armeijaa kannattavia artikkeleita, ja hän on siis vastuussa juntan propagandasta ja disinformaation levittämisestä valtio-omisteisten tiedotusvälineiden kautta, jotka eivät raportoi totuudenmukaisesti. Hän on suoraan vastuussa päätöksistä, jotka johtivat Myanmarin tiedotusvälineisiin kohdistettuihin tukahduttamistoimiin. Tähän sisältyvät ohjeistukset, joilla riippumattomia tiedotusvälineitä kiellettiin käyttämästä sanoja ”vallankaappaus”, ”sotilashallinto” ja ”juntta” ja joiden johdosta viiden paikallisen uutistoimiston toiminta maassa on kielletty. Ottaen huomioon hänen aiemman asemansa hallituksen jäsenenä hänen toimensa, politiikkansa ja toimintansa heikentävät demokratiaa ja oikeusvaltiota Myanmarissa/Burmassa.

19.4.2021

38.

Win Shein

(alias U Win Shein)

Syntymäaika: 31.7.1957;

Syntymäpaikka: Mandalay, Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies;

Passin numero: DM001478 (Myanmar/Burma), myönnetty 10. syyskuuta 2012, voimassaolo päättyy 9. syyskuuta 2022;

Kansallinen henkilötunnus: 12DAGANA011336

Win Shein on liittohallituksen varapääministeri 1. helmikuuta 2023 alkaen ja suunnittelu- ja valtiovarainministeri 1. helmikuuta 2021 alkaen; hänet nimitti komentaja Min Aung Hlaing.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan Min Aung Hlaingille.

Hyväksymällä nimityksensä liittohallituksen suunnittelu- ja valtiovarainministeriksi ja varapääministeriksi ja tärkeän asemansa vuoksi hallinnon talouspolitiikassa Win Shein on vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

21.6.2021

40.

Tin Aung San

Syntymäaika: 16.10.1960;

Kansalaisuus: Myanmar/Burma;

Sukupuoli: mies;

Kansallinen henkilötunnus: 12/La Ma Na (N) 89 489

Amiraali Tin Aung San on Myanmarin laivaston komentaja. Hän on myös toiminut liikenne- ja viestintäministerinä 3. helmikuuta 2021 alkaen ja varapääministerinä 1. helmikuuta 2023 alkaen. Hän on valtion hallintoneuvoston jäsen.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Hallituksen liikenne- ja viestintäministerinä hän on vastuussa viestinnästä ja verkoista ja tekee siten päätöksiä ja toteuttaa politiikkoja, jotka määrittelevät tiedonsaannin vapauden verkossa. Siitä lähtien, kun hän otti ministeriön johdettavakseen, internet on suljettu ja sen toimintaa on tarkoituksellisesti hidastettu useaan otteeseen, ja palveluntarjoajia on määrätty estämään Facebookin, Twitterin ja Instagramin käyttö verkossa. Tammikuussa 2022 esitettiin uusi ehdotus kyberturvallisuuslaiksi, jonka myötä valvontateknologiaa on mahdollista käyttää väärin henkilöiden valvontaan ja maalittamiseen ja siten heidän sananvapautensa ja tiedonsaannin vapautensa tukahduttamiseen. Hän on sen vuoksi suoraan vastuussa lehdistönvapauden ja verkossa tapahtuvan tiedonsaannin rajoittamisesta ja Myanmarin kansan yksityisyyttä koskevan oikeuden rikkomisesta. Toiminnallaan hän heikentää demokratiaa ja oikeusvaltiota Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Tin Aung San on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa. Hän on myös suoraan vastuussa valtion hallintoneuvoston tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä, myös lainsäädännöstä, joka loukkaa ihmisoikeuksia ja rajoittaa Myanmarin kansalaisten vapauksia, sekä Myanmarin turvallisuusjoukkojen tekemistä vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

21.6.2021

41.

Thida Oo

(alias Daw Thida Oo)

Kansalaisuus: Myanmar/Burma;

Sukupuoli: nainen

Thida Oo on toiminut Myanmarin liiton valtakunnansyyttäjänä 2. helmikuuta 2021 lähtien, jolloin Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) komentaja Min Aung Hlaing nimitti hänet. Hän on Myanmarin investointikomission (MIC) jäsen.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään. Oo osallistui heinäkuussa 2022 Kansainvälisen tuomioistuimen käsiteltäväksi saatettuun asiaan, missä yhteydessä hän todisti rohingya-väestön kansanmurhaa koskevia syytöksiä vastaan ja puolusti junttaa.

Thida Oo on kuulunut hallitukseen, joka muodostettiin ensimmäisenä päivänä vallankaappauksen jälkeen, ja käyttää liittovaltion valtakunnansyyttäjästä vuonna 2010 annetussa laissa myönnettyä valtaa jatkaakseen poliittisista syistä käytyjä oikeudenkäyntejä ja niiden jälkeisiä mielivaltaisia vangitsemisia ja toimii sotilashallinnon väärinkäytösten mahdollistajana. Hän osallistuu sen vuoksi demokratiaa ja oikeusvaltiota heikentäviin toimiin ja politiikkaan Myanmarissa/Burmassa sekä Myanmarin/Burman rauhaa, turvallisuutta ja vakautta uhkaaviin toimiin.

21.6.2021

44.

Aung Naing Oo

Syntymäaika: 13.10.1962 tai 9.6.1969;

Kansalaisuus: Myanmar/Burma;

Syntymäpaikka: Kyaukse, Mandalay, Myanmar/Burma;

Sukupuoli: mies;

Osoite: L 103, Kenyeikthar Lane 6, FMI city, Yangon, Myanmar/Burma;

Passin numero: DM002656;

Kansallinen henkilötunnus: 7/PaKhaNa (Naing) 13345; 5/SaKaNa (Naing) 017289

Aung Naing Oo on ollut kauppaministeri 19. elokuuta 2022 alkaen. Hän oli investoinneista ja ulkoisista taloussuhteista vastaava ministeri 2. helmikuuta 2021–18. elokuuta 2022. Hänet nimitti komentaja Min Aung Hlaingin johtama valtion hallintoneuvosto, jolle siirrettiin valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovalta 2. helmikuuta 2021 alkaen.

Hallituksen ministerinä hän on osa sotilashallintoa, joka riisti vallan sotilasvallankaappauksessa ja syrjäytti Myanmarin/Burman laillisesti valitut johtajat. Investoinneista ja ulkoisista taloussuhteista vastaavana ministerinä hän oli vastuussa yritystoiminnan ja investointien edistämisestä Myanmarissa/Burmassa ja hän näin ollen edistää sotilashallinnon rahoitustarpeiden turvaamista. Hän on tukenut vallankaappausta ja sotilashallintoa julkisesti lausunnoillaan ja toimillaan, muun muassa toteamalla, että kansainväliset tiedotusvälineet liioittelivat kriisiä sekä väittämällä, että kansalaistottelemattomuusliike lähestyy loppuaan. Lisäksi hän esti ulkomaisten televiestintäyritysten johtohenkilöitä poistumasta maasta ilman lupaa ja irtisanoi vastalauseita esittäviä virkamiehiä ministeriöstä helmikuussa 2021. Näin ollen hänen toimensa, politiikkansa ja toimintansa heikentävät demokratiaa ja oikeusvaltiota Myanmarissa/Burmassa ja hän osallistuu Myanmarin/Burman rauhaa, turvallisuutta ja vakautta uhkaaviin toimiin.

21.2.2022

46.

Thet Thet Khine

Syntymäaika: 19.8.1967;

Kansalaisuus: Myanmar/Burma;

Syntymäpaikka: Mogok, Myanmar/Burma;

Sukupuoli: nainen;

Osoite:127A Dhamazadei Road, Kamayut, Yangon, Myanmar/Burma;

Passin numero: MB132403 (Myanmar/Burma), myönnetty 7.5.2015, voimassaolo päättyy 6.5.2020;

Kansallinen henkilötunnus: 9MAKANAN034200

Thet Thet Khine on ollut sosiaali-, avustus- ja jälleenasutusasioiden ministeri 4. helmikuuta 2021 lähtien. Hänet nimitti komentaja Min Aung Hlaingin johtama valtion hallintoneuvosto, jolle siirrettiin valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovalta 2. helmikuuta 2021 alkaen.

Hän on toistuvasti tukenut julkisesti vallankaappausta. Hallituksen ministerinä hän on osa sotilashallintoa, joka riisti vallan sotilasvallankaappauksessa ja syrjäytti Myanmarin/Burman laillisesti valitut johtajat. Hän on tukenut vallankaappausta ja sotilashallintoa julkisesti lausunnoillaan ja toimillaan, muun muassa toteamalla, että armeija toteutti vallankaappauksen vastauksena vaalivilppiin. Lisäksi hän kielsi sen, että armeija syyllistyi kansanmurhaan rohingya-väestöä vastaan. Näin ollen hän osallistuu demokratiaa ja oikeusvaltiota heikentäviin toimiin ja politiikkaan Myanmarissa/Burmassa sekä Myanmarin/Burman rauhaa, turvallisuutta ja vakautta uhkaaviin toimiin ja tukee niitä.

21.2.2022

64.

Ni Lin Aung

Kansalaisuus: Myanmar/Burma

Sukupuoli: mies

Kenraalimajuri Ni Lin Aung on toiminut itäisellä keskuskomentoalueella elokuusta 2022 alkaen. Hän on Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) itäisen komentoalueen entinen komentaja. Kayahin osavaltio kuuluu itäisen komentoalueen toimivaltaan. Lähellä Moson kylää Phruson kunnassa Karennin (Kayahin) osavaltiossa 24. joulukuuta 2021 toteutetussa hyökkäyksessä surmattiin vähintään 35 ihmistä, joiden joukossa oli siviilejä, lapsia ja kaksi humanitaarisen avun työntekijää Pelastakaa Lapset -järjestöstä. Tatmadawin katsotaan olevan vastuussa hyökkäyksestä. Asemassaan itäisen komentoalueen komentajana kenraalimajuri (aiemmin prikaatikenraali) Ni Lin Aung oli suoraan Kayahin osavaltiossa olevien joukkojen johdossa, myös niiden, jotka ovat vastuussa kyseisestä joukkomurhasta. Kenraalimajuri Ni Lin Aung on näin ollen vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista ja osallistumisesta Myanmarin/Burman rauhaa, turvallisuutta ja vakautta uhkaavaan toimintaan.

21.2.2022

65.

Aung Zaw Aye

(alias U Aung Zaw Aye)

Kansalaisuus: Myanmar/Burma;

Sukupuoli: mies

Kenraaliluutnantti Aung Zaw Aye on ollut Shanin osavaltion pääministeri helmikuusta 2023 lähtien. Hän on Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) erikoisoperaatiotoimisto nro 2:n entinen komentaja.

Lähellä Moson kylää Phruson kunnassa Karennin (Kayah) osavaltiossa 24. joulukuuta 2021 toteutetussa sotilaallisessa hyökkäyksessä surmattiin vähintään 35 ihmistä, joiden joukossa oli siviilejä, lapsia ja kaksi humanitaarisen avun työntekijää Pelastakaa Lapset -järjestöstä. Tatmadawin katsotaan olevan vastuussa hyökkäyksestä. Asemassaan erikoisoperaatiotoimisto 2:n komentajana kenraaliluutnantti Aung Zaw Aye johti itäistä komentoaluetta, joka on suoraan Kayahin osavaltiossa toimivien sotilasjoukkojen johdossa, myös niiden, jotka ovat vastuussa kyseisestä joukkomurhasta. Kenraaliluutnantti Aung Zaw Aye on näin ollen vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista ja osallistumisesta Myanmarin/Burman rauhaa, turvallisuutta ja vakautta uhkaavaan toimintaan.

21.2.2022

71.

U Than Swe

(alias Than Swe)

Syntymäaika: 1957 tai 1965;

Kansalaisuus: Myanmar/Burma;

Sukupuoli: mies

U Than Swe on ollut liittohallituksen ulkoministeri helmikuusta 2023 alkaen. Hän on korruptiontorjuntakomission entinen puheenjohtaja, jonka valtion hallintoneuvosto nimitti 19. elokuuta 2022 ja helmikuun 2023 väliseksi ajanjaksoksi.

U Than Swen tuolloin johtama korruptiontorjuntakomissio on pannut täytäntöön politiikkoja, joilla pyritään legitimoimaan sotilasvallankaappausta. Se on muun muassa ollut osallisena demokraattisesti valittujen johtajien vastaisissa oikeudenkäynneissä, kuten korruptiosyytteen nostamisessa valtiokansleri Daw Aung San Suu Kyitä vastaan. Korruptiontorjuntakomission puheenjohtajana U Than Swe osallistui demokratiaa ja oikeusvaltiota Myanmarissa/Burmassa heikentävään toimintaan ja politiikkaan.

8.11.2022”

2)

korvataan luettelossa, jonka otsikko on ”B. 4 a artiklassa tarkoitetut oikeushenkilöt, yhteisöt ja elimet” seuraavaa yhteisöä koskeva merkintä seuraavasti:

 

Nimi

Tunnistustiedot

Perusteet

Luetteloon merkitsemisen päivämäärä

”5.

Forest Products Joint Venture Corporation Limited

Osoite:

422/426, Rm 2, 2nd Flr, Strand Rd., Corner of Botahtaung Pagoda St., FJVC Center, Ward (4), BTHG;

52/66, Rm 2, 3rd Flr, Botahtaung Pagoda St., Lower Block, Botahtaung Township, Yangon, Myanmar;

Yhteisötyyppi: yhteisyritys;

Rekisteröintipaikka: Myanmar;

Puhelinnumero: 01-9010742; 01-9010744; 09-443250050

Sähköposti: fjv.md@gmail.com

Forest Products Joint Venture Corporation Limited (FPJVC) toimii Myanmarin puutavarateollisuudessa ja jalostaa tiikkiä ja kovaa puuta. Vaikka FPJVC on julkinen yhtiö, se on valtion määräysvallassa; valtio (i) omistaa enemmistön FPJVC:n osakkeista luonnonvara- ja ympäristönsuojeluministeriön (MONREC) (10 prosenttia) ja valtio-omisteisen Myanma Timber Enterprisen (MTE) (45 prosenttia) avulla, ja ii) sillä on oikeus nimittää enemmistö FPJVC:n hallintoneuvoston jäsenistä (kolme MONRECin ja kolme MTE:n nimittämää jäsentä yhdestätoista).

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw), joita johti komentaja Min Aung Hlaing, riistivät 1. helmikuuta 2021 vallan lailliselta siviilihallinnolta vallankaappauksessa ja perustivat valtion hallintoneuvoston käyttämään valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa. Sotilashallinto nimitti 2. helmikuuta 2021 uuden hallituksen, johon kuului uusi luonnonvara- ja ympäristönsuojeluministeri (MONREC). Sotilashallinto sai valtion hallintoneuvoston ja uuden hallituksen avulla määräysvallan valtio-omisteisiin yrityksiin, myös FPJVC:hen. FPJVC on siten Tatmadawin määräysvallassa ja tuottaa sille tuloja, mikä parantaa asevoimien valmiuksia toteuttaa demokratiaa ja oikeusvaltiota heikentäviä toimia.

21.6.2021”


PÄÄTÖKSET

28.4.2023   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

LI 113/21


NEUVOSTON PÄÄTÖS (YUTP) 2023/887,

annettu 28 päivänä huhtikuuta 2023,

Myanmarin/Burman tilanteen johdosta määrättävistä rajoittavista toimenpiteistä annetun päätöksen 2013/184/YUTP muuttamisesta

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionista tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 29 artiklan,

ottaa huomioon unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan ehdotuksen,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Neuvosto hyväksyi 22 päivänä huhtikuuta 2013 päätöksen 2013/184/YUTP (1).

(2)

Päätöksen 2013/184/YUTP uudelleentarkastelun perusteella ja ottaen huomioon Myanmarin/Burman vakavana jatkuvan tilanteen, mukaan lukien demokratiaa heikentävät toimet ja vakavat ihmisoikeusloukkaukset, voimassa olevia rajoittavia toimenpiteitä olisi jatkettava 92 henkilön ja 17 yhteisön osalta 30 päivään huhtikuuta 2024 sekä yhden henkilön ja yhden yhteisön osalta 29 päivään lokakuuta 2023.

(3)

Saatujen ajan tasalle saatettujen tietojen perusteella päätöksen 2013/184/YUTP liitteessä olevia merkintöjä olisi muutettava luetteloon luonnollisista henkilöistä, oikeushenkilöistä, yhteisöistä ja elimistä, joihin kohdistetaan rajoittavia toimenpiteitä, merkittyjen 24 henkilön ja yhden yhteisön osalta.

(4)

Päätös 2013/184/YUTP olisi sen vuoksi muutettava vastaavasti,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:

1 artikla

Muutetaan päätös 2013/184/YUTP seuraavasti:

1)

korvataan 12 artikla seuraavasti:

”12 artikla

Tätä päätöstä sovelletaan 30 päivään huhtikuuta 2024. Liitteessä olevan merkinnän 84 osalta, joka koskee yhtä henkilöä, ja merkinnän 17 osalta, joka koskee yhtä yhteisöä, 5 artiklan 1 kohdan ja 6 artiklan 1 kohdan mukaisia toimenpiteitä sovelletaan 29 päivään lokakuuta 2023. Sitä tarkastellaan jatkuvasti uudelleen. Se uusitaan tai sitä muutetaan tarvittaessa, jos neuvosto katsoo, että sen tavoitteita ei ole saavutettu.”;

2)

muutetaan liite tämän päätöksen liitteen mukaisesti.

2 artikla

Tämä päätös tulee voimaan päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tehty Brysselissä 28 päivänä huhtikuuta 2023.

Neuvoston puolesta

Puheenjohtaja

J. ROSWALL


(1)  Neuvoston päätös 2013/184/YUTP, annettu 22 päivänä huhtikuuta 2013, Myanmarin/Burman tilanteen johdosta määrättävistä rajoittavista toimenpiteistä (EUVL L 111, 23.4.2013, s. 75).


LIITE

Muutetaan päätöksen 2013/184/YUTP liite (”Luettelo 5 artiklan 1 kohdassa ja 6 artiklan 1 kohdassa tarkoitetuista luonnollisista henkilöistä, oikeushenkilöistä, yhteisöistä ja elimistä”) seuraavasti:

1)

korvataan luettelossa, jonka otsikko on ”A. 5 artiklan 1 kohdassa ja 6 artiklan 1 kohdassa tarkoitetut luonnolliset henkilöt” seuraavia 24 henkilöä koskevat merkinnät seuraavasti:

 

Nimi

Tunnistustiedot

Perusteet

Luetteloon merkitsemisen päivämäärä

”4.

Aung Aung

Sukupuoli: mies;

Sotilaallinen tunnusnumero: BC 23750

Kenraaliluutnantti Aung Aung on ollut erikoisoperaatiotoimisto 2:n komentaja lokakuusta 2022 alkaen. Hän on Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) lounaisen komentoalueen entinen komentaja ja Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) 33. kevyen jalkaväkidivisioonan entinen komentaja. Tässä yhteydessä hän on vastuussa julmuuksista ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista, joita 33. kevyt jalkaväkidivisioona kohdisti rohingya-väestöön Rakhinen osavaltiossa vuoden 2017 jälkipuoliskolla. Niihin kuuluvat laittomat teloitukset, seksuaalinen väkivalta ja rohingya-väestön talojen ja rakennusten järjestelmällinen polttaminen.

25.6.2018

7.

Thant Zin Oo

Sukupuoli: mies

Thant Zin Oo oli turvallisuuspoliisin 8. pataljoonan komentaja. Tässä yhteydessä hän on vastuussa julmuuksista ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista, joita turvallisuuspoliisin 8. pataljoona kohdisti rohingya-väestöön Rakhinen osavaltiossa vuoden 2017 jälkipuoliskolla. Vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin kuuluvat laittomat teloitukset sekä rohingya-väestön talojen ja rakennusten järjestelmällinen polttaminen. Kyseiset ihmisoikeusloukkaukset toteutettiin yhdessä kenraaliluutnantti (aiemmin prikaatikenraali) Aung Aungin johtamien Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) 33. kevyen jalkaväkidivisioonan kanssa ja sitä suoraan tukien. Thant Zin Oo on näin ollen luetteloon merkittyä henkilöä kenraaliluutnantti Aung Aungia lähellä oleva henkilö.

25.6.2018

10.

Khin Hlaing

Syntymäaika: 2.5.1968;

Sukupuoli: mies

Kenraaliluutnantti Khin Hlaing on ollut erikoisoperaatiotoimisto 4:n komentaja lokakuusta 2022 alkaen. Hän on Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) Kolmion komentoalueen (Triangle Region) entinen komentaja. Hän on 99. kevyen jalkaväkidivisioonan entinen komentaja ja hän oli Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) koillisen komentoalueen komentaja. Toimiessaan 99. kevyen jalkaväkidivisioonan komentajana hän valvoi Shanin osavaltiossa vuonna 2016 ja alkuvuonna 2017 toteutettuja sotilasoperaatioita. Tässä yhteydessä hän on vastuussa julmuuksista ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista, joita 99. kevyt jalkaväkidivisioona kohdisti etnistä vähemmistöä edustaviin kyläläisiin Shanin osavaltiossa vuoden 2016 jälkipuoliskolla. Niihin kuuluvat laittomat teloitukset, mielivaltaiset pidätykset ja kylien tuhoaminen.

21.12.2018

18.

Sein Win

Syntymäaika: 24.7.1956;

Syntymäpaikka: Pyin Oo Lwin, Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Kenraaliluutnantti Sein Win on Tatmadawin jäsen ja entinen puolustusministeri (24. elokuuta 2015–1. helmikuuta 2021). Hän on ollut Myanmarin sotaveteraanijärjestön puheenjohtaja helmikuusta 2021 alkaen (vähintään syyskuuhun 2022 saakka).

Hän osallistui 1. helmikuuta 2021 kansallisen puolustus- ja turvallisuusneuvoston kokoukseen muiden Tatmadawin jäsenten kanssa. Kansallisen puolustus- ja turvallisuusneuvoston kokous oli perustuslain vastainen, eikä siihen osallistunut siviilijäseniä. Myint Swe julistettiin kyseisessä kokouksessa virkaatekeväksi presidentiksi. Myint Swe julisti tämän jälkeen hätätilan ja siirsi valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle Min Aung Hlaingille. Menettelyä hätätilan julistamiseksi rikottiin, sillä perustuslain mukaan ainoastaan presidentillä on toimivalta julistaa hätätila.

Osallistumalla kansallisen puolustus- ja turvallisuusneuvoston kokoukseen, jossa päätettiin julistaa hätätila ja siirtää valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovalta puolustusvoimien komentajalle, Sein Win osallistui 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulosten mitätöintiin ja demokraattisesti valitun hallituksen syrjäyttämiseen vallasta. Tämän vuoksi hän on vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

YK ja kansainväliset kansalaisyhteiskunnan järjestöt raportoivat vuonna 2018, että ase- ja poliisivoimat olivat vuodesta 2011 alkaen syyllistyneet karkeisiin ihmisoikeusloukkauksiin ja vakaviin kansainvälisen humanitaarisen oikeuden loukkauksiin rohingya-väestöä vastaan Kachinin, Rakhinen ja Shanin osavaltioissa, ja totesivat, että monet kyseisistä loukkauksista vastaavat kansainvälisen oikeuden mukaan kaikkein vakavimpia rikoksia. Sein Win on toiminut puolustusministerinä 24. elokuuta 2015 ja 1. helmikuuta 2021 välisenä aikana ja on näin ollen vastuussa kyseisistä rohingya-väestöön kohdistuneista vakavista loukkauksista ja rikkomuksista.

22.3.2021

20.

Mya Tun Oo

Syntymäaika: 4. tai 5.5.1961;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Kenraali Mya Tun Oo on Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) jäsen. Hänet nimitettiin puolustusministeriksi 1. helmikuuta 2021, ja hän on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hänet nimitettiin myös varapääministeriksi 1. helmikuuta 2023.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään. Mya Tun Oo osallistui 31. tammikuuta 2022 kansallisen puolustus- ja turvallisuusneuvoston kokoukseen, jossa jatkettiin hätätilaa 31. heinäkuuta 2022 saakka. Kansallisen puolustus- ja turvallisuusneuvoston ja valtion hallintoneuvoston jäsenenä kenraali Mya Tun Oo on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa, ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä kenraali Mya Tun Oo on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista. Lisäksi Mya Tun Oo on puolustusministerinä vastuussa asevoimien Kayahin osavaltiossa 25. joulukuuta 2021 tekemistä iskuista, joissa surmattiin yli 30 ihmistä, myös lapsia ja humanitaarisia työntekijöitä, sekä eri puolilla Myanmaria toteutetuista joukkomurhista ja siviilien kidutuksista. Kenraali Mya Tun Oo on puolustusministerinä lisäksi vastuussa pommituksista, ilmaiskuista ja muista laajamittaisista väkivaltatapauksista, joihin Myanmarin asevoimat ovat syyllistyneet vuonna 2022. Hän on näin ollen vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista Myanmarissa/Burmassa.

Yhdistyneet kansakunnat ja kansainväliset kansalaisyhteiskunnan järjestöt raportoivat vuonna 2018, että ase- ja poliisivoimat olivat vuodesta 2011 alkaen syyllistyneet karkeisiin ihmisoikeusloukkauksiin ja vakaviin kansainvälisen humanitaarisen oikeuden loukkauksiin rohingya-väestöä vastaan Kachinin, Rakhinen ja Shanin osavaltioissa, ja totesivat, että monet kyseisistä loukkauksista vastaavat kansainvälisen oikeuden mukaan kaikkein vakavimpia rikoksia. Mya Tun Oo oli Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) yhteisen esikunnan päällikkö, joka on kolmanneksi korkein asema asevoimien hierarkiassa, elokuusta 2016 puolustusministeriksi nimittämiseensä saakka. Tässä ominaisuudessa hän valvoi Rakhinen osavaltiossa toteutettuja sotilasoperaatioita ja koordinoi eri asevoimien, mukaan lukien maa-, meri- ja ilmavoimat, toimintaa sekä tykistöoperaatioita. Hän on näin ollen vastuussa kyseisistä rohingya-väestöön kohdistuneista vakavista loukkauksista ja rikkomuksista.

22.3.2021

23.

Maung Maung Kyaw

Syntymäaika: 23.7.1964;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Kenraali Maung Maung Kyaw on Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) entinen jäsen. Hän jäi eläkkeelle tammikuussa 2022. Hän oli valtion hallintoneuvoston jäsen helmikuuhun 2023 asti. Hän toimi aiemmin, vuoden 2018 ja tammikuun 2022 välisenä aikana, Myanmarin ilmavoimien komentajana. Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään. Valtion hallintoneuvoston jäsenenä kenraali Maung Maung Kyaw on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa, ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Valtion hallintoneuvoston entisenä jäsenenä kenraali Maung Maung Kyaw oli suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista. Lisäksi aiemmassa asemassaan Myanmarin ilmavoimien päällikkönä hän oli suoraan vastuussa Kayahin osavaltiossa joulukuussa 2021 tehdyistä iskuista, jotka kohdistuivat siviiliväestöön ja vaativat lukuisia uhreja. Hän on näin ollen vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

22.3.2021

25.

Than Hlaing

Syntymäaika: 1965;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Kenraaliluutnantti Than Hlaing on Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) jäsen. Hän toimi varasisäasiainministerinä ja poliisiylijohtajana 2. helmikuuta 2021 alkaen toukokuuhun 2022 asti.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston nimittämänä kenraaliluutnantti Than Hlaing osallistuu demokratiaa ja oikeusvaltiota heikentäviin toimiin ja politiikkaan Myanmarissa/Burmassa sekä Myanmarin/Burman rauhaa, turvallisuutta ja vakautta uhkaaviin toimiin.

Lisäksi kenraaliluutnantti Than Hlaingin määräysvallassa toimivat poliisivoimat ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta sekä tehneet mielivaltaisia pidätyksiä ja vanginneet oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Entisenä varasisäasiainministerinä ja poliisiylijohtajana kenraaliluutnantti Than Hlaing oli suoraan vastuussa tukahduttamispolitiikkaa koskevasta päätöksenteosta sekä väkivaltaisista toimista, joita poliisi on toteuttanut rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan, ja on näin ollen vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista Myanmarissa/Burmassa.

22.3.2021

26.

Mahn Nyein Maung

(alias P’do, Phado Man Nyein Maung)

Valtion hallintoneuvoston jäsen;

Syntymäaika: noin vuonna 1947;

Syntymäpaikka: Maungdaw, Myanmar;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Mahn Nyein Maung on valtion hallintoneuvoston jäsen.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Mahn Nyein Maung on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Mahn Nyein Maung on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

27.

Thein Nyunt

Valtion hallintoneuvoston jäsen, New National Democracy Party -puolueen (NNDP) puheenjohtaja;

Syntymäaika: 26.12.1944;

Syntymäpaikka: Kawkareik (Karenin osavaltio), Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Henkilökortin numero: 12/THAGAKA(NAING)012432;

Sukupuoli: mies

Thein Nyunt on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hän on 1. helmikuuta 2023 alkaen toiminut myös valtion hallintoneuvoston neuvoa-antavassa keskuselimessä.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Thein Nyunt on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Thein Nyunt on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

28.

Khin Maung Swe

Valtion hallintoneuvoston jäsen, National Democratic Force party -puolueen (NDF) puheenjohtaja;

Syntymäaika: 24.7.1942;

Syntymäpaikka: Ngathaingchaung, Pathein District, Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Khin Maung Swe on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hän on 1. helmikuuta 2023 alkaen toiminut myös valtion hallintoneuvoston neuvoa-antavassa keskuselimessä.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Khin Maung Swe on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Khin Maung Swe on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

29.

Aye Nu Sein

Valtion hallintoneuvoston jäsen, Arakan National Party -puolueen varapuheenjohtaja;

Syntymäaika: 24.3.1957;

Syntymäpaikka: Sittwe, Rakhinen osavaltio, Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: nainen

Aye Nu Sein on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hän on 1. helmikuuta 2023 alkaen toiminut myös valtion hallintoneuvoston neuvoa-antavassa keskuselimessä.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Aye Nu Sein on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Aye Nu Sein on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

30.

Jeng Phang Naw Htaung

Valtion hallintoneuvoston jäsen;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Jeng Phang Naw Htaung on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hän on 1. helmikuuta 2023 alkaen toiminut myös liittohallituksen etnisten asioiden ministerinä.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Jeng Phang Naw Htaung on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Jeng Phang Naw Htaung on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

32.

Sai Long Hseng

Valtion hallintoneuvoston jäsen;

Syntymäaika: 18.4.1947;

Syntymäpaikka: Kengtung, Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Kansalaisuuden varmentamiskortti: Katana (Naing) 0052495;

Kansalaisrekisterikortin numero: 13/ KATANA (N)-005249;

Sukupuoli: mies

Sai Long Hseng on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hän on 1. helmikuuta 2023 alkaen toiminut myös valtion hallintoneuvoston neuvoa-antavassa keskuselimessä.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Sai Long Hseng on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Sai Long Hseng on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

33.

Saw Daniel

Valtion hallintoneuvoston jäsen;

Syntymäaika: 25.11.1957;

Syntymäpaikka: Loikaw (Kayahin osavaltio), Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies

Saw Daniel on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hän on 1. helmikuuta 2023 alkaen toiminut myös valtion hallintoneuvoston neuvoa-antavassa keskuselimessä.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Saw Daniel on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Saw Daniel on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

34.

Tri Banyar Aung Moe

Valtion hallintoneuvoston jäsen;

Syntymäaika: 14.8.1947;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies;

Kansallinen henkilötunnus: 10RAMANAN202348

Banyar Aung Moe on valtion hallintoneuvoston jäsen. Hän on 1. helmikuuta 2023 alkaen toiminut myös valtion hallintoneuvoston neuvoa-antavassa keskuselimessä.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Banyar Aung Moe on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvosto teki lisäksi päätöksiä, joilla rajoitetaan sananvapautta, myös tiedonsaannin vapautta, ja rauhanomaista kokoontumisvapautta. Valtion hallintoneuvoston määräysvallassa toimivat asevoimat ja viranomaiset ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin 1. helmikuuta 2021 lähtien; ne ovat surmanneet siviili- ja aseettomia mielenosoittajia, rajoittaneet kokoontumis- ja sananvapautta, myös rajoittamalla pääsyä internetiin, ja pidättämällä ja vangitsemalla mielivaltaisesti oppositiojohtajia ja vallankaappauksen vastustajia. Lisäksi valtion hallintoneuvosto on määrännyt tietyissä osissa maata voimaan sotalain, joka antaa armeijalle täyden toimivallan kyseisillä alueilla, mukaan lukien hallinto-, lainkäyttö- ja lainvalvontatehtävät. Alueilla, joihin sovelletaan sotalakia, asetetaan siviilihenkilöitä, mukaan lukien toimittajia ja rauhanomaisia mielenosoittajia, syytteeseen sotilastuomioistuimissa, millä heiltä viedään käytännössä oikeus oikeudenmukaiseen menettelyyn, valitusoikeus mukaan lukien. Ase- ja poliisivoimien toteuttamat väkivaltaiset toimet, jotka uhkaavat rauhaa, turvallisuutta ja vakautta, ovat lisääntyneet merkittävästi alueilla, joilla on julistettu voimaan sotalaki.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Banyar Aung Moe on suoraan vastuussa kyseisistä tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

19.4.2021

35.

U Chit Naing

(alias Sate Pyin Nyar)

Syntymäaika: joulukuu 1948;

Syntymäpaikka: Kyee Nee Village, Chauk Township, Magway Region, Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies;

Osoite: 150, Yadanar Street, Yadanar Housing (near Tine Yin Thar Village), Tharkayta Township, Yangon, Myanmar

U Chit Naing oli liittohallituksen ministeri, joka johti liittohallituksen ministeriötä (MOUGO 2) 1. elokuuta 2021–18.elokuuta 2022. Hän oli viestintäministeri 2. helmikuuta 2021–31. heinäkuuta 2021. Hänet nimitti valtion hallintoneuvoston puheenjohtaja; kyseiselle neuvostolle siirrettiin valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovalta 2. helmikuuta 2021 alkaen. Viestintäministerinä hän vastasi valtio-omisteisista tiedotusvälineistä (sanomalehdet MWD, MRTV, Myanmar Alin, Kyemon ja Global New Light of Myanmar sekä uutistoimistot Myanmar News Agency (MNA) ja Myanmar Digital News) ja oli siksi vastuussa virallisista uutislähetyksistä ja virallisten uutisten julkaisemisesta. Hänen kaudellaan viestintäministerinä sanomalehdet olivat täynnä armeijaa kannattavia artikkeleita, ja hän on siis vastuussa juntan propagandasta ja disinformaation levittämisestä valtio-omisteisten tiedotusvälineiden kautta, jotka eivät raportoi totuudenmukaisesti. Hän on suoraan vastuussa päätöksistä, jotka johtivat Myanmarin tiedotusvälineisiin kohdistettuihin tukahduttamistoimiin. Tähän sisältyvät ohjeistukset, joilla riippumattomia tiedotusvälineitä kiellettiin käyttämästä sanoja ”vallankaappaus”, ”sotilashallinto” ja ”juntta” ja joiden johdosta viiden paikallisen uutistoimiston toiminta maassa on kielletty. Ottaen huomioon hänen aiemman asemansa hallituksen jäsenenä hänen toimensa, politiikkansa ja toimintansa heikentävät demokratiaa ja oikeusvaltiota Myanmarissa/Burmassa.

19.4.2021

38.

Win Shein

(alias U Win Shein)

Syntymäaika: 31.7.1957;

Syntymäpaikka: Mandalay, Myanmar/Burma;

Kansalaisuus: Myanmar;

Sukupuoli: mies;

Passin numero: DM001478 (Myanmar/Burma), myönnetty 10. syyskuuta 2012, voimassaolo päättyy 9. syyskuuta 2022;

Kansallinen henkilötunnus: 12DAGANA011336

Win Shein on liittohallituksen varapääministeri 1. helmikuuta 2023 alkaen ja suunnittelu- ja valtiovarainministeri 1. helmikuuta 2021 alkaen; hänet nimitti komentaja Min Aung Hlaing.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan Min Aung Hlaingille.

Hyväksymällä nimityksensä liittohallituksen suunnittelu- ja valtiovarainministeriksi ja varapääministeriksi ja tärkeän asemansa vuoksi hallinnon talouspolitiikassa Win Shein on vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa.

21.6.2021

40.

Tin Aung San

Syntymäaika: 16.10.1960;

Kansalaisuus: Myanmar/Burma;

Sukupuoli: mies;

Kansallinen henkilötunnus: 12/La Ma Na (N) 89 489

Amiraali Tin Aung San on Myanmarin laivaston komentaja. Hän on myös toiminut liikenne- ja viestintäministerinä 3. helmikuuta 2021 alkaen ja varapääministerinä 1. helmikuuta 2023 alkaen. Hän on valtion hallintoneuvoston jäsen.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään.

Hallituksen liikenne- ja viestintäministerinä hän on vastuussa viestinnästä ja verkoista ja tekee siten päätöksiä ja toteuttaa politiikkoja, jotka määrittelevät tiedonsaannin vapauden verkossa. Siitä lähtien, kun hän otti ministeriön johdettavakseen, internet on suljettu ja sen toimintaa on tarkoituksellisesti hidastettu useaan otteeseen, ja palveluntarjoajia on määrätty estämään Facebookin, Twitterin ja Instagramin käyttö verkossa. Tammikuussa 2022 esitettiin uusi ehdotus kyberturvallisuuslaiksi, jonka myötä valvontateknologiaa on mahdollista käyttää väärin henkilöiden valvontaan ja maalittamiseen ja siten heidän sananvapautensa ja tiedonsaannin vapautensa tukahduttamiseen. Hän on sen vuoksi suoraan vastuussa lehdistönvapauden ja verkossa tapahtuvan tiedonsaannin rajoittamisesta ja Myanmarin kansan yksityisyyttä koskevan oikeuden rikkomisesta. Toiminnallaan hän heikentää demokratiaa ja oikeusvaltiota Myanmarissa/Burmassa.

Valtion hallintoneuvoston jäsenenä Tin Aung San on osallistunut suoraan valtion tehtäviä koskevaan päätöksentekoon ja ollut siitä vastuussa ja on näin ollen vastuussa demokratian ja oikeusvaltion heikentämisestä Myanmarissa/Burmassa. Hän on myös suoraan vastuussa valtion hallintoneuvoston tukahduttamistoimia koskevista päätöksistä, myös lainsäädännöstä, joka loukkaa ihmisoikeuksia ja rajoittaa Myanmarin kansalaisten vapauksia, sekä Myanmarin turvallisuusjoukkojen tekemistä vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

21.6.2021

41.

Thida Oo

(alias Daw Thida Oo)

Kansalaisuus: Myanmar/Burma;

Sukupuoli: nainen

Thida Oo on toiminut Myanmarin liiton valtakunnansyyttäjänä 2. helmikuuta 2021 lähtien, jolloin Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) komentaja Min Aung Hlaing nimitti hänet. Hän on Myanmarin investointikomission (MIC) jäsen.

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw) kaappasivat vallan Myanmarissa komentaja Min Aung Hlaingin johdolla 1. helmikuuta 2021 mitätöimällä 8. marraskuuta 2020 pidettyjen vaalien tulokset ja syöksemällä demokraattisesti valitun hallituksen vallasta. Virkaatekevänä presidenttinä toimiva varapresidentti Myint Swe osallistui vallankaappaukseen julistamalla hätätilan 1. helmikuuta 2021 ja siirtämällä valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan puolustusvoimien komentajalle ylikenraali Min Aung Hlaingille. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan käyttäjäksi perustettiin 2. helmikuuta 2021 valtion hallintoneuvosto, ja demokraattisesti valittua hallitusta estettiin näin hoitamasta tehtäviään. Oo osallistui heinäkuussa 2022 Kansainvälisen tuomioistuimen käsiteltäväksi saatettuun asiaan, missä yhteydessä hän todisti rohingya-väestön kansanmurhaa koskevia syytöksiä vastaan ja puolusti junttaa.

Thida Oo on kuulunut hallitukseen, joka muodostettiin ensimmäisenä päivänä vallankaappauksen jälkeen, ja käyttää liittovaltion valtakunnansyyttäjästä vuonna 2010 annetussa laissa myönnettyä valtaa jatkaakseen poliittisista syistä käytyjä oikeudenkäyntejä ja niiden jälkeisiä mielivaltaisia vangitsemisia ja toimii sotilashallinnon väärinkäytösten mahdollistajana. Hän osallistuu sen vuoksi demokratiaa ja oikeusvaltiota heikentäviin toimiin ja politiikkaan Myanmarissa/Burmassa sekä Myanmarin/Burman rauhaa, turvallisuutta ja vakautta uhkaaviin toimiin.

21.6.2021

44.

Aung Naing Oo

Syntymäaika: 13.10.1962 tai 9.6.1969;

Kansalaisuus: Myanmar/Burma;

Syntymäpaikka: Kyaukse, Mandalay, Myanmar/Burma;

Sukupuoli: mies;

Osoite: L 103, Kenyeikthar Lane 6, FMI city, Yangon, Myanmar/Burma;

Passin numero: DM002656;

Kansallinen henkilötunnus: 7/PaKhaNa (Naing) 13345; 5/SaKaNa (Naing) 017289

Aung Naing Oo on ollut kauppaministeri 19. elokuuta 2022 alkaen. Hän oli investoinneista ja ulkoisista taloussuhteista vastaava ministeri 2. helmikuuta 2021–18. elokuuta 2022. Hänet nimitti komentaja Min Aung Hlaingin johtama valtion hallintoneuvosto, jolle siirrettiin valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovalta 2. helmikuuta 2021 alkaen.

Hallituksen ministerinä hän on osa sotilashallintoa, joka riisti vallan sotilasvallankaappauksessa ja syrjäytti Myanmarin/Burman laillisesti valitut johtajat. Investoinneista ja ulkoisista taloussuhteista vastaavana ministerinä hän oli vastuussa yritystoiminnan ja investointien edistämisestä Myanmarissa/Burmassa ja hän näin ollen edistää sotilashallinnon rahoitustarpeiden turvaamista. Hän on tukenut vallankaappausta ja sotilashallintoa julkisesti lausunnoillaan ja toimillaan, muun muassa toteamalla, että kansainväliset tiedotusvälineet liioittelivat kriisiä sekä väittämällä, että kansalaistottelemattomuusliike lähestyy loppuaan. Lisäksi hän esti ulkomaisten televiestintäyritysten johtohenkilöitä poistumasta maasta ilman lupaa ja irtisanoi vastalauseita esittäviä virkamiehiä ministeriöstä helmikuussa 2021. Näin ollen hänen toimensa, politiikkansa ja toimintansa heikentävät demokratiaa ja oikeusvaltiota Myanmarissa/Burmassa ja hän osallistuu Myanmarin/Burman rauhaa, turvallisuutta ja vakautta uhkaaviin toimiin.

21.2.2022

46.

Thet Thet Khine

Syntymäaika: 19.8.1967;

Kansalaisuus: Myanmar/Burma;

Syntymäpaikka: Mogok, Myanmar/Burma;

Sukupuoli: nainen;

Osoite:127A Dhamazadei Road, Kamayut, Yangon, Myanmar/Burma;

Passin numero: MB132403 (Myanmar/Burma), myönnetty 7.5.2015, voimassaolo päättyy 6.5.2020;

Kansallinen henkilötunnus: 9MAKANAN034200

Thet Thet Khine on ollut sosiaali-, avustus- ja jälleenasutusasioiden ministeri 4. helmikuuta 2021 lähtien. Hänet nimitti komentaja Min Aung Hlaingin johtama valtion hallintoneuvosto, jolle siirrettiin valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovalta 2. helmikuuta 2021 alkaen.

Hän on toistuvasti tukenut julkisesti vallankaappausta. Hallituksen ministerinä hän on osa sotilashallintoa, joka riisti vallan sotilasvallankaappauksessa ja syrjäytti Myanmarin/Burman laillisesti valitut johtajat. Hän on tukenut vallankaappausta ja sotilashallintoa julkisesti lausunnoillaan ja toimillaan, muun muassa toteamalla, että armeija toteutti vallankaappauksen vastauksena vaalivilppiin. Lisäksi hän kielsi sen, että armeija syyllistyi kansanmurhaan rohingya-väestöä vastaan. Näin ollen hän osallistuu demokratiaa ja oikeusvaltiota heikentäviin toimiin ja politiikkaan Myanmarissa/Burmassa sekä Myanmarin/Burman rauhaa, turvallisuutta ja vakautta uhkaaviin toimiin ja tukee niitä.

21.2.2022

64.

Ni Lin Aung

Kansalaisuus: Myanmar/Burma

Sukupuoli: mies

Kenraalimajuri Ni Lin Aung on toiminut itäisellä keskuskomentoalueella elokuusta 2022 alkaen. Hän on Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) itäisen komentoalueen entinen komentaja. Kayahin osavaltio kuuluu itäisen komentoalueen toimivaltaan. Lähellä Moson kylää Phruson kunnassa Karennin (Kayahin) osavaltiossa 24. joulukuuta 2021 toteutetussa hyökkäyksessä surmattiin vähintään 35 ihmistä, joiden joukossa oli siviilejä, lapsia ja kaksi humanitaarisen avun työntekijää Pelastakaa Lapset -järjestöstä. Tatmadawin katsotaan olevan vastuussa hyökkäyksestä. Asemassaan itäisen komentoalueen komentajana kenraalimajuri (aiemmin prikaatikenraali) Ni Lin Aung oli suoraan Kayahin osavaltiossa olevien joukkojen johdossa, myös niiden, jotka ovat vastuussa kyseisestä joukkomurhasta. Kenraalimajuri Ni Lin Aung on näin ollen vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista ja osallistumisesta Myanmarin/Burman rauhaa, turvallisuutta ja vakautta uhkaavaan toimintaan.

21.2.2022

65.

Aung Zaw Aye

(alias U Aung Zaw Aye)

Kansalaisuus: Myanmar/Burma;

Sukupuoli: mies

Kenraaliluutnantti Aung Zaw Aye on ollut Shanin osavaltion pääministeri helmikuusta 2023 lähtien. Hän on Myanmarin asevoimien (Tatmadaw) erikoisoperaatiotoimisto nro 2:n entinen komentaja.

Lähellä Moson kylää Phruson kunnassa Karennin (Kayah) osavaltiossa 24. joulukuuta 2021 toteutetussa sotilaallisessa hyökkäyksessä surmattiin vähintään 35 ihmistä, joiden joukossa oli siviilejä, lapsia ja kaksi humanitaarisen avun työntekijää Pelastakaa Lapset -järjestöstä. Tatmadawin katsotaan olevan vastuussa hyökkäyksestä. Asemassaan erikoisoperaatiotoimisto 2:n komentajana kenraaliluutnantti Aung Zaw Aye johti itäistä komentoaluetta, joka on suoraan Kayahin osavaltiossa toimivien sotilasjoukkojen johdossa, myös niiden, jotka ovat vastuussa kyseisestä joukkomurhasta. Kenraaliluutnantti Aung Zaw Aye on näin ollen vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista ja osallistumisesta Myanmarin/Burman rauhaa, turvallisuutta ja vakautta uhkaavaan toimintaan.

21.2.2022

71.

U Than Swe

(alias Than Swe)

Syntymäaika: 1957 tai 1965;

Kansalaisuus: Myanmar/Burma;

Sukupuoli: mies

U Than Swe on ollut liittohallituksen ulkoministeri helmikuusta 2023 alkaen. Hän on korruptiontorjuntakomission entinen puheenjohtaja, jonka valtion hallintoneuvosto nimitti 19. elokuuta 2022 ja helmikuun 2023 väliseksi ajanjaksoksi.

U Than Swen tuolloin johtama korruptiontorjuntakomissio on pannut täytäntöön politiikkoja, joilla pyritään legitimoimaan sotilasvallankaappausta. Se on muun muassa ollut osallisena demokraattisesti valittujen johtajien vastaisissa oikeudenkäynneissä, kuten korruptiosyytteen nostamisessa valtiokansleri Daw Aung San Suu Kyitä vastaan. Korruptiontorjuntakomission puheenjohtajana U Than Swe osallistui demokratiaa ja oikeusvaltiota Myanmarissa/Burmassa heikentävään toimintaan ja politiikkaan.

8.11.2022”

2)

korvataan luettelossa, jonka otsikko on ”B. 6 artiklan 1 kohdassa tarkoitetut oikeushenkilöt, yhteisöt ja elimet” seuraavaa yhteisöä koskeva merkintä seuraavasti:

 

Nimi

Tunnistustiedot

Perusteet

Luetteloon merkitsemisen päivämäärä

”5.

Forest Products Joint Venture Corporation Limited

Osoite:

422/426, Rm 2, 2nd Flr, Strand Rd., Corner of Botahtaung Pagoda St., FJVC Center, Ward (4), BTHG;

52/66, Rm 2, 3rd Flr, Botahtaung Pagoda St., Lower Block, Botahtaung Township, Yangon, Myanmar;

Yhteisötyyppi: yhteisyritys;

Rekisteröintipaikka: Myanmar;

Puhelinnumero: 01-9010742; 01-9010744; 09-443250050

Sähköposti: fjv.md@gmail.com

Forest Products Joint Venture Corporation Limited (FPJVC) toimii Myanmarin puutavarateollisuudessa ja jalostaa tiikkiä ja kovaa puuta. Vaikka FPJVC on julkinen yhtiö, se on valtion määräysvallassa; valtio (i) omistaa enemmistön FPJVC:n osakkeista luonnonvara- ja ympäristönsuojeluministeriön (MONREC) (10 prosenttia) ja valtio-omisteisen Myanma Timber Enterprisen (MTE) (45 prosenttia) avulla, ja ii) sillä on oikeus nimittää enemmistö FPJVC:n hallintoneuvoston jäsenistä (kolme MONRECin ja kolme MTE:n nimittämää jäsentä yhdestätoista).

Myanmarin asevoimat (Tatmadaw), joita johti komentaja Min Aung Hlaing, riistivät 1. helmikuuta 2021 vallan lailliselta siviilihallinnolta vallankaappauksessa ja perustivat valtion hallintoneuvoston käyttämään valtion lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa. Sotilashallinto nimitti 2. helmikuuta 2021 uuden hallituksen, johon kuului uusi luonnonvara- ja ympäristönsuojeluministeri (MONREC). Sotilashallinto sai valtion hallintoneuvoston ja uuden hallituksen avulla määräysvallan valtio-omisteisiin yrityksiin, myös FPJVC:hen. FPJVC on siten Tatmadawin määräysvallassa ja tuottaa sille tuloja, mikä parantaa asevoimien valmiuksia toteuttaa demokratiaa ja oikeusvaltiota heikentäviä toimia.

21.6.2021”