ISSN 1977-0812

Euroopan unionin

virallinen lehti

L 15

European flag  

Suomenkielinen laitos

Lainsäädäntö

65. vuosikerta
24. tammikuu 2022


Sisältö

 

II   Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset

Sivu

 

 

ASETUKSET

 

*

Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2022/89, annettu 21 päivänä tammikuuta 2022, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2019/883 soveltamissäännöistä riittävän erillisen varastotilan laskemisessa käytettävän menetelmän osalta ( 1 )

1

 

*

Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2022/90, annettu 21 päivänä tammikuuta 2022, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2019/883 soveltamissäännöistä tarkastettavien alusten valintaa koskevan unionin riskiperusteisen kohdentamismekanismin yksityiskohtaisten osatekijöiden osalta ( 1 )

7

 

*

Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2022/91, annettu 21 päivänä tammikuuta 2022, perusteiden määrittämisestä sen toteamiseksi, että alus tuottaa vähemmän jätettä ja huolehtii jätteestään kestävällä ja ympäristöystävällisellä tavalla Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2019/883 mukaisesti ( 1 )

12

 

*

Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2022/92, annettu 21 päivänä tammikuuta 2022, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2019/883 soveltamissäännöistä seurantatietoja koskevien menetelmien ja passiivisesti kalastetun jätteen raportoinnin muodon osalta ( 1 )

16

 


 

(1)   ETA:n kannalta merkityksellinen teksti.

FI

Säädökset, joiden otsikot on painettu laihalla kirjasintyypillä, ovat maatalouspolitiikan alaan kuuluvia juoksevien asioiden hoitoon liityviä säädöksiä, joiden voimassaoloaika on yleensä rajoitettu.

Kaikkien muiden säädösten otsikot on painettu lihavalla kirjasintyypillä ja merkitty tähdellä.


II Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset

ASETUKSET

24.1.2022   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 15/1


KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2022/89,

annettu 21 päivänä tammikuuta 2022,

Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2019/883 soveltamissäännöistä riittävän erillisen varastotilan laskemisessa käytettävän menetelmän osalta

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon aluksilta peräisin olevan jätteen toimittamiseen tarkoitetuista satamassa olevista vastaanottolaitteista, direktiivin 2010/65/EU muuttamisesta ja direktiivin 2000/59/EY kumoamisesta 17 päivänä huhtikuuta 2019 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2019/883 (1) ja erityisesti sen 7 artiklan 4 kohdan toisen alakohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Direktiivin (EU) 2019/883 7 artiklan 4 kohdan a ja b alakohdassa säädetään yleiseen velvoitteeseen toimittaa kaikki aluksella oleva jäte käyntisatamaan poikkeus aluksille, joilla on riittävät erilliset varastotilat kaikelle jätteelle, jota on kertynyt ja kertyy aluksen aiotun matkan aikana ennen seuraavaan käyntisatamaan saapumista.

(2)

Soveltamalla tässä asetuksessa määriteltyä laskentamenetelmää jäsenvaltioiden olisi voitava panna yhdenmukaisesti täytäntöön poikkeukset yleisestä velvoitteesta toimittaa kaikki aluksella oleva jäte riittävän varastotilan saatavuuden osalta yhdenmukaisella tavalla.

(3)

Laskentamenetelmää ei pitäisi soveltaa jätteiden loppukäsittelyyn aluksista aiheutuvan meren pilaantumisen ehkäisemisestä tehdyn kansainvälisen yleissopimuksen, jäljempänä ’Marpol-yleissopimus’, liitteen II mukaisesti. Jätteiden loppukäsittelyä säännellään Marpol-yleissopimuksella sen liitteen II mukaisesti, ja tällaisten jätteiden toimittaminen satamaan on joko pakollista ennen uuden lastin lastaamista satamassa, jossa lasti puretaan, tai sen tyhjentäminen mereen on sallittua tietyin edellytyksin. Marpol-yleissopimuksen liitteellä II säänneltyjen lastijäämien toimittaminen satamaan on aineesta riippuen pakollista ennen lähtöä kyseisessä liitteessä olevassa 13 ja 16 säännössä vahvistettujen menettelyjen ja valvontatoimien mukaisesti. Marpol-yleissopimuksen liitteen II mukaisiin lastijäämiin, jotka sisältävät luokkaan X kuuluvia aineita, viskositeetiltaan korkeita, pysyviä kelluvia Y-aineita sekä viskositeetiltaan korkeita tai jähmettyviä Y-aineita, sovelletaan vaatimuksia, jotka koskevat pakollista esipesua ja jätteen toimittamista satamassa olevaan vastaanottolaitteeseen Marpol-yleissopimuksen liitteessä II olevan 13 ja 16 säännön mukaisesti.

(4)

Laskentamenetelmää ei pitäisi soveltaa passiivisesti kalastettuun jätteeseen. Tämäntyyppiselle jätteelle ei aina ole erityistä varastotilaa aluksella, ja kaiken passiivisesti kalastetun jätteen toimittamista satamaan kannustetaan direktiivin (EU) 2019/883 8 artiklan 2 kohdan d alakohdassa säädetyllä kustannusten kattamiseen käytettävällä järjestelmällä.

(5)

Jotta voidaan säätää yhdenmukaiset edellytykset direktiivin (EU) 2019/883 7 artiklan 4 kohdan a ja b alakohdassa säädetyille poikkeuksille jätteen toimittamista koskevaan velvollisuuteen, jäsenvaltioiden on välttämätöntä soveltaa yhdenmukaisia menetelmiä. Direktiivin (EU) 2019/883 nojalla hyväksyttävät täytäntöönpanosäädökset olisi sen vuoksi annettava täytäntöönpanoasetuksina.

(6)

Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat meriturvallisuutta ja alusten aiheuttaman pilaantumisen ehkäisemistä käsittelevän komitean lausunnon mukaiset,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

1.   Jäsenvaltioiden on laskettava riittävät erilliset varastotilat direktiivin (EU) 2019/883 7 artiklan 4 kohdan a ja b alakohdan ja 9 artiklan soveltamiseksi käyttäen tämän asetuksen liitteessä I vahvistettua menetelmää.

2.   Direktiivin (EU) 2019/883 liitteen 2 mukaisesti toimitettujen tietojen todentamiseksi arvioimalla eri jätetyyppien syntyminen aluksella jäsenvaltioiden on otettava huomioon tämän asetuksen liitteessä II vahvistetut tuotetun jätteen määrät.

3.   Tämän asetuksen liitteessä II vahvistettujen tuotetun jätteen määrien lisäksi jäsenvaltiot voivat käyttää jompaakumpaa tai molempia seuraavista perusteista määrittääkseen arviot eri jätetyyppien syntymisestä aluksella:

a)

syntyneitä jätteitä koskevat aiemmat tiedot, jotka perustuvat kyseistä alusta varten saatavilla oleviin jätteen ennakkoilmoituslomakkeisiin ja jätetoimitustodisteisiin;

b)

aluksella tehtävät tarkastukset, joilla saadaan tietoa aiemmista tuotetun jätteen määristä, yksityiskohtaiset tiedot aluksella olevasta jätehuollosta ja laitekohtaisista tai kauppa-aluekohtaisista tiedoista, jotka vaikuttavat tuotetun jätteen todelliseen määrään.

2 artikla

Tämän asetuksen liitteessä I esitettyä riittävän erillisen varastotilan laskentamenetelmää ei sovelleta seuraaviin jätetyyppeihin:

a)

Marpol-yleissopimuksen liitteen II mukaiset jätetyypit;

b)

passiivisesti kalastettu jäte.

3 artikla

Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 21 päivänä tammikuuta 2022.

Komission puolesta

Puheenjohtaja

Ursula VON DER LEYEN


(1)  EUVL L 151, 7.6.2019, s. 116.


LIITE I

Riittävän erillisen varastotilan laskumenetelmä

1.

Menetelmässä käytetään aritmeettista laskentamenetelmää, joka perustuu aluksella säilytettävän jätteen arvioituihin määriin suhteessa erillisen varastotilan enimmäiskapasiteettiin.

2.

Käytetty jätekapasiteetti (UWC), joka on arvioitu lähetettäessä jätettä koskevaa ennakkoilmoitusta käyntisatamaan ja ilmaistu prosenttiosuutena erillisen varastotilan enimmäiskapasiteetista, ei saa ylittää ennalta määritettyä kynnysarvoa.

3.

UWC lasketaan seuraavalla kaavalla:

Image 1

4.

UWC:n on täytettävä seuraava ehto:

UWC (%) < kynnysarvo

jossa

A on aluksella käyntisatamasta lähdettäessä säilytettävän jätelajin arvioitu määrä (ilmaistuna kuutiometreinä);

M on erillisen varastotilan enimmäiskapasiteetti (ilmaistuna kuutiometreinä);

Kynnysarvo on taulukossa 1 esitetty arvo vastaavalle jätetyypille ja seuraavalle käyntisatamalle.

Taulukko 1

Kynnysarvot

Seuraava käyntisatama

Marpol-yleissopimuksen liite I

Marpol-yleissopimuksen liite IV

Marpol-yleissopimuksen liite V

Marpol-yleissopimuksen liite VI

Seuraava käyntisatama on EU:n satama tai se kuuluu valittujen muiden satamien ryhmään

50 %

50 %

25 %

75 %

Seuraava käyntisatama ei ole EU:n satama eikä kuulu valittujen muiden satamien ryhmään

25 %

50 %

20 %

25 %

5.

Jätteen riittävän erillisen varastotilan laskentamenetelmää käytettäessä sovelletaan seuraavaa:

a)

Siten kuin se on direktiivin (EU) 2019/883 liitteessä 2 esitetyssä jätteen toimittamista koskevassa ennakkoilmoituslomakkeessa ilmaistu, käyntisatama on satama, johon alus on matkalla ja johon ennakkoilmoitus lähetetään direktiivin (EU) 2019/883 6 artiklan mukaisesti;

b)

Kuten direktiivin (EU) 2019/883 liitteessä 2 esitetyn jätteen toimittamista koskevan ennakkoilmoituslomakkeen kohdassa 2.5 on ilmaistu, seuraava käyntisatama on satama, jossa käydään lähdön jälkeen;

c)

Direktiivin (EU) 2019/883 liitteessä 2 esitetyn jätteen toimittamista koskevan ennakkoilmoituslomakkeen kohdan 3 kuudennessa sarakkeessa ”Ilmoituksen teon ja seuraavan satamakäynnin välillä syntyvän jätteen arvioitu määrä” ilmoitettu määrä koskee jätettä, joka syntyy ja on tarkoitettu loppukäsittelyyn satamassa olevassa vastaanottolaitteessa. Määriä, jotka voidaan päästää aluksesta laillisesti, ei sisällytetä ilmoitettuun arvoon.

6.

”Valittujen muiden satamien ryhmä” sisältää ne satamat, joita on pidettävä EU:n satamina taulukossa 1 vahvistettuja kynnysarvoja sovellettaessa. Tähän ryhmään kuuluvat kaikki satamat, jotka sijaitsevat Islannissa, Norjassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa (mukaan lukien Mansaari, Kanaalisaaret ja Gibraltar) sekä Itämerellä sijaitsevat Venäjän satamat.

7.

Tämän asetuksen ensimmäisten kahden soveltamisvuoden aikana tämän liitteen kolmannen kohdan mukaisesti laskettua UWC-kapasiteettia voidaan pitää ohjeellisena seuraavien jätetyyppien osalta:

a)

Marpol-yleissopimuksen liite I – Öljy: Öljyiset säiliöiden pesuvedet;

b)

Marpol-yleissopimuksen liite I – Öljy: Likainen painolastivesi;

c)

Marpol-yleissopimuksen liite V – Jätteet: Lastijäämät (meriympäristön kannalta haitalliset);

d)

Marpol-yleissopimuksen liite V – Jätteet: Lastijäämät (muut kuin meriympäristön kannalta haitalliset).


LIITE II

Taulukko 1

Marpol-yleissopimuksen liitteissä I, IV ja V tarkoitetut tuotetun jätteen määrät (1)

Jätetyyppi

Tuotettu jätteen määrä

Aiheuttaja

Jätteiden käsittely aluksella

Öljyinen pilssivesi

0,01–13 m3 päivässä; suuremmat alukset tuottavat suurempia määriä.

Kondensaatio ja vuodot konehuoneessa; aluksen koko.

Määrää voidaan vähentää 65–85 % käyttämällä öljynerotinta ja laskemalla vesifraktio mereen.

Öljyiset jäämät (liete)

0,01–0,03 m3 lietettä / raskaan polttoöljyn tonni

0–0,01 m3 / meriliikenteen kaasuöljyn (MGO) tonni.

Polttoainetyyppi; polttoaineen kulutus.

Haihtuminen voi vähentää lietteen määrää enimmillään 75 % (2).

Polttaminen voi vähentää lietteen määrää vähintään 99 prosenttia.

Säiliöiden pesuvedet (jätevedet)

20 – useita satoja m3

Säiliöiden puhdistusten lukumäärä; Kuormauskapasiteetin koko.

Selkeytyksen jälkeen vesifraktio voidaan laskea mereen.

Käymäläjätevesi

0,01–0,06 m3 henkeä kohti päivässä Käymäläjätevesi sekoitetaan joskus muihin jätevesiin. Kokonaismäärä on 0,04–0,45 m3 päivässä henkilöä kohti.

Aluksella olevien henkilöiden lukumäärä; käymälöiden tyyppi; matkan pituus; käsittelyn tyyppi: käymäläjäteveden puhdistamo tai hienontamis- ja desinfiointijärjestelmä antavat erilaisia jätemääriä

Puhdistamojen poistovedet päästetään usein mereen, jos se sallitaan Marpol-yleissopimuksen liitteessä IV.

Muovit

0,001–0,008 m3 muovia henkeä kohti päivässä.

Aluksella olevien henkilöiden lukumäärä.

Ei useinkaan polteta.

Likaisia muoveja (muovit, jotka ovat olleet kosketuksissa elintarvikkeiden kanssa) käsitellään usein erillisenä jätevirtana.

Elintarvikejätteet

0,001–0,003 m3 henkeä kohti päivässä.

Aluksella olevien henkilöiden lukumäärä; varatut ruokatarpeet.

Elintarvikejäte päästetään usein mereen, jos se sallitaan Marpol-yleissopimuksen liitteessä V.

Kotitalousjätteet

0,001–0,02 m3 henkeä kohti päivässä.

Aluksella olevien henkilöiden lukumäärä; käytettyjen tuotteiden tyyppi.

 

Ruokaöljy

0,01–0,08 litraa henkeä kohti päivässä.

Aluksella olevien henkilöiden lukumäärä; valmistetun ruuan tyyppi.

Ruokaöljy lisätään edelleen joskus lietesäiliöön, vaikka tämä ei ole sallittua.

Jätteenpolttouunin tuhka

0,004–0,06 m3 kuukaudessa.

Jätteenpolttouunin käyttö; jätteenpolttouunin käytöstä aiheutuvat kustannukset.

Jätteenpolttouunia ei käytetä kaikentyyppiselle jätteelle, vaan useimmiten paperille ja joskus öljyiselle lietteelle.

Aluksen toiminnasta aiheutuvat jätteet

0,001–0,1 m3 henkeä kohti päivässä.

Aluksen koko; lastin tyyppi.

 

Lastijäämät

0,001–2 % lastikuormasta.

Lastityyppi.

Aluksen koko.

 


Taulukko 2

Jätettä koskevan Marpol-yleissopimuksen liitteessä VI tarkoitetut tuotetun jätteen määrät (pakokaasujen puhdistusjärjestelmät)

Pakokaasujen puhdistusjärjestelmän tyyppi

Kerroin

Yksikkö

Esimerkkejä

(10 MW:n moottori tai raskaan polttoöljyn kulutus 40 t/päivä)

Valmistaja 1

Avoimen kierron lietteen määrä

0,1

kg/MWh

0,1 × 10 MW × 24 = 24 kg/päivä

Suljetun kierron lietteen määrä (DAF-BOTU)

3,5 –7,0

kg/MWh,

SFOC:n, MCR:n ja polttoaineen laadun mukaan

3,5 × 10 MW × 24 = 840 kg/päivä

Suljetun kierron lietteen määrä (BOTU-M)

3,0

l/MWh/S% SFOC:n, MCR:n ja polttoaineen laadun mukaan

3,0 × 10 MW × 24 × S2,5 % = 1800 l/päivä

Valmistaja 2

Suljetun kierron lietteen määrä

2,5 –3,0

Kg/kulutettu raskaan polttoöljyn t

2,5 × 40 t/päivä = 100 kg/päivä

Huom. Pakokaasun puhdistusjärjestelmän synnyttämän lietteen määrä riippuu viime kädessä myös yksittäisen laitteiston erityispiirteistä: sen vuoksi olisi tutustuttava valmistajan toimittamaan pakokaasujen puhdistusjärjestelmän käsikirjaan. Taulukoissa olevat tiedot ovat sidosryhmäyritysten toimittamia.


(1)  EMSAn tutkimuksesta ”The Management of Ship-Generated Waste On-board Ships”, tammikuu 2017.

(2)  Vesifraktion haihduttaminen öljylietteestä on prosessi, jota on hallittava huolellisesti, ja se olisi tehtävä vain siinä määrin, että poltettavaksi tarkoitettu liete voi palaa.


24.1.2022   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 15/7


KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2022/90,

annettu 21 päivänä tammikuuta 2022,

Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2019/883 soveltamissäännöistä tarkastettavien alusten valintaa koskevan unionin riskiperusteisen kohdentamismekanismin yksityiskohtaisten osatekijöiden osalta

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon aluksilta peräisin olevan jätteen toimittamiseen tarkoitetuista satamassa olevista vastaanottolaitteista, direktiivin 2010/65/EU muuttamisesta ja direktiivin 2000/59/EY kumoamisesta 17 päivänä huhtikuuta 2019 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2019/883 (1) ja erityisesti sen 11 artiklan 2 kohdan toisen alakohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

On keskeisen tärkeää panna tehokkaasti täytäntöön velvoite toimittaa jäte satamassa oleviin vastaanottolaitteisiin, jotta voidaan puuttua tehokkaasti ongelmaan, joka johtuu merten roskaantumisesta ja muun merenkulusta peräisin olevan jätteen päätymisestä meriympäristöön.

(2)

Yhteisellä unionin riskiperusteisella kohdentamismekanismilla olisi vahvistettava yhdenmukaiset edellytykset alusten valitsemiseksi tarkastettaviksi direktiivin (EU) 2019/883 11 artiklan 2 kohdan mukaisesti.

(3)

Unionin riskiperusteisen kohdentamismekanismin myötä jäsenvaltioiden asiasta vastaavilla viranomaisilla on käytössään väline, jolla tuetaan direktiivin (EU) 2019/883 11 artiklan 1 kohdan mukaisen tarkastusvelvoitteen täyttämistä.

(4)

Jotta voitaisiin arvioida riski, ettei alus noudata direktiivissä (EU) 2019/883 säädettyjä velvoitteita, olisi otettava huomioon useita parametreja, jotka antavat yhdessä selkeän kuvan tällaisesta riskistä. Näiden parametrien olisi oltava seuraavat: jätteiden toimittamista koskevien vaatimusten noudattamatta jättäminen tai viitteet niiden noudattamatta jättämisestä; edellisestä tarkastuksesta kulunut aika; asianomaisten satamaviranomaisten aiemmat ilmoitukset vaatimusten noudattamatta jättämisestä; edeltävä ja seuraava käyntisatama; kyseiselle alukselle myönnetty vapautus sekä SafeSeaNet- ja THETIS-EU-tietokantoihin sisältyvät tiedot.

(5)

Jotta tarkastettavien alusten valinnalle voidaan luoda yhdenmukaiset edellytykset, jäsenvaltioiden on välttämätöntä soveltaa yhdenmukaisia menetelmiä. Direktiivin (EU) 2019/883 nojalla hyväksyttävät täytäntöönpanosäädökset olisi sen vuoksi annettava täytäntöönpanoasetuksina.

(6)

Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat meriturvallisuutta ja alusten aiheuttaman pilaantumisen ehkäisemistä käsittelevän komitean lausunnon mukaiset,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

1.   Jäsenvaltioiden on luokiteltava direktiivin (EU) 2019/883 3 artiklan 1 kohdan a alakohdassa tarkoitetut alukset tarkastuksia varten seuraaviin riskitasoluokkiin:

a)

Riskitaso 1 (suuri riski);

b)

Riskitaso 2 (keskisuuri riski);

c)

Riskitaso 3 (vähäinen riski);

d)

Riskitaso 4 (minimiriski).

2.   Kunkin aluksen riskitasoluokka määritetään liitteessä olevassa taulukossa 1 esitettyjen riskiparametrien perusteella.

3.   Liitteessä olevassa taulukossa 1 esitettyjä riskitason parametreja sovelletaan liitteessä olevassa 1–4 kohdassa tarkoitetun menetelmän mukaisesti.

2 artikla

Jäsenvaltioiden on direktiivin (EU) 2019/883 11 artiklassa säädettyjä tarkastusvelvoitteita täyttäessään noudatettava seuraavia vaatimuksia:

a)

asetettava korkeamman riskitason alusten tarkastukset etusijalle;

b)

valittava satunnaisesti vähintään yksi prosentti aluksista tarkastettaviksi vuosittain.

3 artikla

Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 21 päivänä tammikuuta 2022.

Komission puolesta

Puheenjohtaja

Ursula VON DER LEYEN


(1)  EUVL L 151, 7.6.2019, s. 116.


LIITE

Menetelmät:

1.   

Aluksen riskitason määrittämisessä on käytettävä taulukossa 1 esitettyjä riskiparametreja.

2.   

Kullekin taulukossa 1 esitetylle riskiparametrille annetaan eri värikoodi, joka edustaa riskitasoa: punainen (korkea), oranssi (keskikorkea) tai keltainen (alhainen).

3.   

Riskitason määrittäminen alukselle taulukossa 1 esitettyjä riskiparametrien arvojen perusteella perustuu taulukossa 2 esitettyihin kriteereihin.

4.   

Jotta on mahdollista soveltaa useita rinnakkaisia aktiivisia riskiarvoja taulukossa 2 esitettyjen riskitasojen määrittämiseksi, voidaan soveltaa taulukossa 3 esitettyjä muuntokertoimia.

Taulukko 1

Riskiparametrit

Riskiparametrin numero

Riskitaso (värikoodi)

Riskiparametrin kuvaus

Riskiparametria koskevan hälytyksen aktivointiperusteet

Riskiparametria koskevan hälytyksen lakkaamista koskevat kriteerit

1

Oranssi

Direktiivin (EU) 2019/883 6 artiklassa säädettyjen jätteiden ennakkoilmoitusta koskevien vaatimusten noudattamatta jättäminen.

Hälytys aktivoidaan, jos jätteiden ennakkoilmoitusta ei ole toimitettu tai se ei ole sisältänyt pakollisia tietoja.

Satamaa A koskeva hälytys määritetään satamalle A lähetetyn jätteen ennakkoilmoituksen perusteella. Hälytys on arvioitava uudelleen jokaisessa satamassa.

2

Oranssi

Liikenteenharjoittajan, asiamiehen tai päällikön direktiivin (EU) 2019/883 6 artiklan mukaisesti toimittamat tiedot.

Hälytys aktivoidaan, jos jätteen ennakkoilmoituksen sisällön paikkansapitävyyttä koskevasta tarkistuksesta käy ilmi, että alus ei ehkä noudata direktiiviä.

Satamaa A koskeva hälytys määritetään satamalle A lähetetyn jätteen ennakkoilmoituksen perusteella. Hälytys on arvioitava uudelleen jokaisessa satamassa.

3

Oranssi

Direktiivin (EU) 2019/883 10 artiklan mukaisesti tehtyjen aiempien tarkastusten päivämäärä.

Hälytys aktivoidaan, jos alusta ei ole tarkastettu direktiivin (EU) 2019/883 10 artiklan mukaisesti edeltävien 12 kuukauden aikana.

Huomautus: Tämän hälytyksen olisi oltava käytössä vasta 28. kesäkuuta 2022 jälkeen.

Hälytys lakkaa sen jälkeen, kun tarkastus on kirjattu direktiivin (EU) 2019/883 14 artiklan 2 kohdan a alakohdan mukaisesti.

4

Punainen

Satamassa olevista vastaanottolaitteista vastaavien viranomaisten, satamaviranomaisten tai muiden toimivaltaisten elinten olemassa olevat raportit, joista käy ilmi, että alus ei ole noudattanut direktiivin (EU) 2019/883 7 artiklaa.

Satamassa olevista vastaanottolaitteista vastaavien viranomaisten tarkastajat aktivoivat hälytyksen manuaalisesti THETIS-EU-tietokannassa.

Hälytys lakkaa sen jälkeen, kun tarkastus on saatu päätökseen (tila ”Tarkastettu”) eikä vaatimusten noudattamatta jättämistä ole havaittu.

5

Oranssi

Hälytys satamassa oleviin vastaanottolaitteisiin liittyvien vaatimusten täyttämättä jättämisestä

Hälytys aktivoituu, jos kuuden viime kuukauden aikana on havaittu, ettei alus ole täyttänyt satamassa oleviin vastaanottolaitteisiin liittyviä vaatimuksia, ja THETIS-EU-järjestelmässä on asiaan liittyvä ilmoitus.

Hälytys lakkaa sen jälkeen, kun tarkastus on saatu päätökseen (tila ”Tarkastettu”) eikä ole havaittu vaatimusten noudattamatta jättämistä.

6

Oranssi

Riittävä erillinen varastotila

Hälytys aktivoituu, jos aluksella olevaa erillistä varastotilaa ei pidetä riittävänä 8 artiklan 4 kohdan b alakohdan soveltamiseksi käytettyjen perusteiden mukaisesti.

Satamaa A koskeva hälytys määritetään satamalle A lähetetyn jätteen ennakkoilmoituksen perusteella. Hälytys on arvioitava uudelleen jokaisessa satamassa.

7

Keltainen

Seuraava käyntisatama

Katsotaan korottavan riskitasoa, jos satama ole EU:ssa tai jos se ei ole tiedossa. Tätä hälytystä määritettäessä Islannissa, Norjassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa (mukaan lukien Mansaari, Kanaalisaaret ja Gibraltar) sijaitsevat satamat ja Itämerellä sijaitsevat Venäjän satamat katsotaan EU:n satamia vastaaviksi.

Satamaa A koskeva hälytys määritetään satamalle A lähetetyn jätteen ennakkoilmoituksen perusteella. Hälytys on arvioitava uudelleen jokaisessa satamassa.

8

Keltainen

Edeltävä käyntisatama:

Katsotaan korottavan riskitasoa, jos satama ole EU:ssa. Tätä hälytystä määritettäessä Islannissa, Norjassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa (mukaan lukien Mansaari, Kanaalisaaret ja Gibraltar) sijaitsevat satamat ja Itämerellä sijaitsevat Venäjän satamat katsotaan EU:n satamia vastaaviksi.

Satamaa A koskeva hälytys lasketaan satamalle A lähetetyn jätteen ennakkoilmoituksen perusteella. Hälytys on arvioitava uudelleen jokaisessa satamassa.

9

Keltainen

Poikkeushälytys

Hälytys aktivoidaan, jos alukseen sovelletaan poikkeusta eikä sitä ole tarkastettu 12 kuukauteen, jotta voidaan varmistaa, että kyseiset alukset sisällytetään tarkastuksiin.

Hälytys on arvioitava uudelleen jokaisessa satamassa.

10

Punainen

Jätteisiin liittyvä poikkeustilannehälytys

Hälytys aktivoituu, jos kyseisestä aluksesta on aiemmassa satamassa tehty jätteisiin liittyvä poikkeustilanneraportti SafeSeaNet-tietokantaan.

Hälytys lakkaa sen jälkeen, kun tarkastus on saatu päätökseen (tila ”Tarkastettu”) eikä siinä ole todettu vaatimustenvastaisuuksia, tai kun poikkeustilanne ei enää ole aktiivinen SafeSeaNet-järjestelmässä

Taulukko 2

Riskitasojen määrittäminen aktiivisten osatekijöiden perusteella

Riskitasoja koskevat perusteet

Riskitaso 1

Yksi tai useampi punainen hälytys

Riskitaso 2

Yksi tai useampi  (1) oranssi hälytys

Riskitaso 3

Yksi tai useampi  (1) keltainen hälytys

Riskitaso 4

Ei aktiivisia hälytyksiä

Taulukko 3

Muuntokertoimet, joilla yhdistetään useita samanaikaisesti aktiivisia parametreja taulukossa 2 olevien riskitasojen soveltamiseksi

Muuntokerroin

Kolme keltaista hälytystä

Yksi oranssi hälytys

Kolme oranssia hälytystä

Yksi punainen hälytys


(1)  Siihen lukumäärään asti, joka käynnistää muuntokertoimen soveltamisen.


24.1.2022   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 15/12


KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2022/91,

annettu 21 päivänä tammikuuta 2022,

perusteiden määrittämisestä sen toteamiseksi, että alus tuottaa vähemmän jätettä ja huolehtii jätteestään kestävällä ja ympäristöystävällisellä tavalla Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2019/883 mukaisesti

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon aluksilta peräisin olevan jätteen toimittamiseen tarkoitetuista satamassa olevista vastaanottolaitteista, direktiivin 2010/65/EU muuttamisesta ja direktiivin 2000/59/EY kumoamisesta 17 päivänä huhtikuuta 2019 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2019/883 (1) ja erityisesti sen 8 artiklan 5 kohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Direktiivin (EU) 2019/883 8 artiklan 4 kohdassa säädettyä maksun alennusta varten olisi käytettävä liitteessä esitettyjä perusteita.

(2)

Liitteessä olevassa 1 jaksossa esitetyt perusteet liittyvät keskeisiin toimiin jätteen vähentämiseksi. Sen vuoksi niiden olisi oltava pakollisia.

(3)

Liitteessä olevassa 2 jaksossa vahvistettuja lisäperusteita voidaan soveltaa luotaessa kannustimia hyödyntää yksittäisiä käytäntöjä ja laitteita, joista myös voi olla hyötyä jätteen vähentämisessä. Sen vuoksi näiden perusteiden olisi oltava vapaaehtoisia.

(4)

Jotta direktiivin (EU) 2019/883 8 artiklan 5 kohdassa säädettyä maksun alennusta voidaan soveltaa yhdenmukaisin edellytyksin, jäsenvaltioiden on välttämätöntä soveltaa yhdenmukaisia menetelmiä. Direktiivin (EU) 2019/883 nojalla hyväksyttävät täytäntöönpanosäädökset olisi sen vuoksi annettava täytäntöönpanoasetuksina.

(5)

Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat meriturvallisuutta ja alusten aiheuttaman pilaantumisen ehkäisemistä käsittelevän komitean lausunnon mukaiset,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

1.   Satamassa olevien vastaanottolaitteiden ylläpitäjien tai satamaviranomaisten on otettava huomioon liitteessä olevassa 1 jaksossa vahvistetut perusteet laskiessaan maksun alennusta direktiivin (EU) 2019/883 8 artiklan 5 kohdan ensimmäisen alakohdan b alakohdan mukaisesti.

2.   Satamissa olevien vastaanottolaitteiden ylläpitäjät tai satamaviranomaiset voivat ottaa huomioon liitteessä olevassa 2 jaksossa vahvistetut perusteet laskiessaan maksun alennusta direktiivin (EU) 2019/883 8 artiklan 5 kohdan ensimmäisen alakohdan b alakohdan mukaisesti.

2 artikla

Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 21 päivänä tammikuuta 2022.

Komission puolesta

Puheenjohtaja

Ursula VON DER LEYEN


(1)  EUVL L 151, 7.6.2019, s. 116.


LIITE

1 JAKSO

Luettelo 1 artiklan 1 kohdassa tarkoitetuista pakollisista perusteista

Perusteet

Asianomaiset osatekijät

Asiaa koskeva Marpol-yleissopimuksen liite

Mahdolliset varmennuskeinot (1)

Aluksella tapahtuva erottelu päätöslauselman MEPC.295(71) mukaisesti ja varmistettu toimitus asianmukaisiin satamassa oleviin vastaanottolaitteisiin, jotka ovat direktiivin (EU) 2019/883 4 artiklan 2 kohdan d alakohdan mukaisia.

Alusten toiminta ja hallinto

Liite V

Green Award, ISO 21070, Blue Angel, Green Marine, jätetoimitustodistus, aluksen luokituslaitoksen hyväksymä aluskohtainen jätehuoltosuunnitelma, ISO 14001 -sertifioitu ympäristöasioiden hallintajärjestelmä.

Ympäristön kannalta kestävä hankintapolitiikka (irtopakkausten kaltaisten pakkausmateriaalien vähentäminen ja kertakäyttömuovin välttäminen)

Hallinto

Liite V

Green Award, ISO 21070, Blue Angel, Green Marine, aluksen luokituslaitoksen hyväksymä aluskohtainen jätehuoltosuunnitelma, ISO 14001 -sertifioitu ympäristöasioiden hallintajärjestelmä.

2 JAKSO

Luettelo 1 artiklan 2 kohdassa tarkoitetuista vapaaehtoisista perusteista

Perusteet

Asianomaiset osatekijät

Asiaa koskeva Marpol-yleissopimuksen liite

Mahdolliset varmennuskeinot (2)

Vaihtoehtoisten polttoaineiden (3) ja muiden energialähteiden käyttö matkalla käyntisatamaan tai satamassa kiinnittyneenä (esim. maasähkö, tuuli, aurinkoenergia)

Aluksen rakenne, teknologia ja toiminta

Liite I

Green Award, polttoaineen luovutustodistukset, öljypäiväkirja, luokitustodistus tai lakisääteinen todistuskirja, aluksen energiatehokkuussuunnitelma (SEEMP).

White box -järjestelmä < 5 ppm (aluksen pilssiveden tyhjentämisen valvomiseksi ja seuraamiseksi)

Aluksen teknologia ja toiminta

Liite I

Luokitustodistus, tyyppihyväksyntäasiakirjat

Öljynerotin < 5 ppm

Aluksen teknologia ja toiminta

Liite I

Luokitustodistus, tyyppihyväksyntäasiakirjat, Green Award, Clean Shipping Index -luokitus, Green Marine, Blue Angel

Öljynerotin < 5 ppm + hälytysjärjestelmä ja automaattinen pysäytys, jos aluksen bruttovetoisuus < 10 000 GT

Aluksen teknologia ja toiminta

Liite I

Luokitustodistus, tyyppihyväksyntäasiakirjat, Green Award, Clean Shipping Index -luokitus, Green Marine, Blue Angel

Alus ei käytä tyhjennyksessä öljynsuodatuslaitteita, vaan erottelee kaikki pilssivedet ja lietteen ja tyhjentää ne satamassa oleviin vastaanottolaitteisiin.

Aluksen toiminta

Liite I

Öljypäiväkirja, jätetositteet

Kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) päätöslauselman MEPC.227(64) mukainen käymäläjäteveden käsittelyjärjestelmä kaikille aluksille lukuun ottamatta matkustaja-aluksia, kun ne liikennöivät Marpol-yleissopimuksen liitteen IV soveltamisalaan kuuluvilla erityisalueilla.

Aluksen teknologia, toiminta ja hallinto

Liite IV

Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2014/90/EU (4) mukainen EU-vaatimustenmukaisuusvakuutus tai luokitustodistus. Lisäksi säännöllinen riippumattoman todentajan käyttötarkastus.

Alus ei tyhjennä käymäläjätevettä mereen ja toimittaa kaiken käsittelemättömän ja/tai käsitellyn jäteveden ja/tai puhdistamolietteen satamassa oleviin vastaanottolaitteisiin.

Aluksen toiminta

Liite IV

Jätetositteet

Aluksella toteutettava uudelleenkäyttö ja kierrätys

Aluksen toiminta ja hallinto

Liite V

ISO 21070, Green Marine, ISO 14001 -sertifioitu ympäristöasioiden hallintajärjestelmä.


(1)  Voidaan hyväksyä lisäjärjestelyjä, joilla alukset voivat osoittaa täyttävänsä perusteet.

(2)  Voidaan hyväksyä lisäjärjestelyjä, joilla alukset voivat osoittaa täyttävänsä perusteet.

(3)  Sellaisina kuin ne on määritelty vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurin käyttöönotosta 22 päivänä lokakuuta 2014 annetussa Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivissä 2014/94/EU (EUVL L 307, 28.10.2014, s. 1).

(4)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2014/90/EU, annettu 23 päivänä heinäkuuta 2014, laivavarusteista ja neuvoston direktiivin 96/98/EY kumoamisesta (EUVL L 257, 28.8.2014, s. 146).


24.1.2022   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 15/16


KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2022/92,

annettu 21 päivänä tammikuuta 2022,

Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2019/883 soveltamissäännöistä seurantatietoja koskevien menetelmien ja passiivisesti kalastetun jätteen raportoinnin muodon osalta

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon aluksilta peräisin olevan jätteen toimittamiseen tarkoitetuista satamassa olevista vastaanottolaitteista, direktiivin 2010/65/EU muuttamisesta ja direktiivin 2000/59/EY kumoamisesta 17 päivänä huhtikuuta 2019 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2019/883 (1) ja erityisesti sen 8 artiklan 7 kohdan toisen alakohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Direktiivin (EU) 2019/883 8 artiklan 7 kohdan mukaisesti jäsenvaltioiden on varmistettava, että passiivisesti kalastetun jätteen tilavuutta ja määriä koskevat seurantatiedot kerätään ja toimitetaan komissiolle.

(2)

Eurostatin jätetilastoja koskevan käsikirjan (2) olisi autettava tuottamaan laadukkaita, yhdenmukaistettuja ja toimivia jätetilastoja, jotka ovat Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 2150/2002 (3) sekä Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2008/98/EY (4) mukaisia, jotta eri jäsenvaltioiden tietoja voidaan vertailla.

(3)

Jätettä koskevan sähköisen ennakkoilmoituksen on oltava Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2002/59/EY (5) mukainen ja sisällettävä tiedot passiivisesti kalastetusta jätteestä, ja passiivisesti kalastettua jätettä koskevien tietojen keräämiseen kalastusaluksilta, joihin sovelletaan direktiiviä (EU) 2019/883 mutta jotka eivät kuulu direktiivin 2002/59/EY soveltamisalaan, tarvitaan erityistä menetelmää.

(4)

Passiivisesti kalastetun jätteen sekä massan että tilavuuden mittaaminen ei aina ole mahdollista tai kustannustehokasta. Sen vuoksi jäsenvaltioiden olisi voitava arvioida massa tilavuuden funktiona tai tilavuus massan funktiona käyttäen niiden olosuhteisiin soveltuvaa passiivisesti kalastetun jätteen tiheyttä koskevaa arviota.

(5)

Passiivisesti kalastetun jätteen tilavuuden ja määrän seuraamiseksi kaikissa jäsenvaltioissa kerättyjen tietojen yhdenmukaisuuden, laadun ja vertailukelpoisuuden varmistamiseksi direktiivin (EU) 2019/883 nojalla hyväksyttävät täytäntöönpanosäädökset olisi annettava täytäntöönpanoasetusten muodossa.

(6)

Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat meriturvallisuutta ja alusten aiheuttaman pilaantumisen ehkäisemistä käsittelevän komitean lausunnon mukaiset,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

1.   Jäsenvaltioiden passiivisesti kalastetun jätteen tilavuutta ja massaa koskevien tietojen keruumenetelmän on oltava Eurostatin jätetilastoja koskevan käsikirjan mukainen.

2.   Direktiivin 2002/59/EY soveltamisalaan kuuluvien kalastusalusten osalta passiivisesti kalastettua jätettä koskevien tietojen keruun on perustuttava direktiivin (EU) 2019/883 6 artiklan mukaisessa jätteiden ennakkoilmoituksessa annettuihin tietoihin.

3.   Direktiivin 2002/59/EY soveltamisalan ulkopuolelle jäävien kalastusalusten osalta passiivisesti kalastettua jätettä koskevien tietojen keruun on perustuttava johonkin seuraavista Eurostatin jätetilastokäsikirjassa kuvatuista menetelmistä:

a)

kyselytutkimukset;

b)

hallinnolliset tai muut lähteet,

c)

tilastolliset estimointimenetelmät;

d)

a, b ja c alakohdassa tarkoitettujen menetelmien yhdistelmä.

2 artikla

1.   Passiivisesti kalastetut jätteet on ilmoitettava liitteessä olevassa taulukossa 1 esitettyjen osatekijöiden mukaisesti.

2.   Passiivisesti kalastettuun jätteeseen voivat sisältyä hylätyt, kadonneet tai muuten poisheitetyt pyydykset, jotka voidaan ilmoittaa erillään muusta meriroskasta.

3.   Passiivisesti kalastetun jätteen raportointia koskevat pakolliset ja vapaaehtoiset tiedot esitetään liitteessä olevassa taulukossa 2.

4.   Passiivisesti kalastetun jätteen raportoinnin malli ja tietojen koostamismenetelmät esitetään liitteessä olevassa taulukossa 3.

3 artikla

1.   Passiivisesti kalastetun jätteen määrä on ilmoitettava tilavuutena ja massana.

2.   Tilavuus (V) muunnetaan massaksi (m) tarvittaessa seuraavalla kaavalla:

m = pV

jossa p on materiaalin arvioitu tiheys (kgm-3), m on massa (kg) ja V on tilavuus (m3).

4 artikla

Jäsenvaltioiden on toimitettava 1 päivästä tammikuuta 2022 alkaen vuotuiset tiedot 1 päivän tammikuuta ja 31 päivän joulukuuta väliseltä ajalta. Raportit on toimitettava sähköisesti 12 kuukauden kuluessa sen raportointivuoden päättymisestä, jolta ne on kerätty.

Jäsenvaltioiden on toimitettava vuodelta 2021 kerätyt tiedot 30 päivään kesäkuuta 2022 mennessä mahdollisimman pitkälti liitteen mukaisesti.

5 artikla

Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 21 päivänä tammikuuta 2022.

Komission puolesta

Puheenjohtaja

Ursula VON DER LEYEN


(1)  EUVL L 151, 7.6.2019, s. 116.

(2)  Manual on waste statistics – A handbook for data collection on waste generation and treatment (2013 painos), Eurostat Methodologies and Working Papers, doi: 10.2785/4198.

(3)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 2150/2002, annettu 25 päivänä marraskuuta 2002, jätetilastoista (EYVL L 332, 9.12.2002, s. 1).

(4)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2008/98/EY, annettu 19 päivänä marraskuuta 2008, jätteistä ja tiettyjen direktiivien kumoamisesta (EUVL L 312, 22.11.2008, s. 3).

(5)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2002/59/EY, annettu 27 päivänä kesäkuuta 2002, alusliikennettä koskevan yhteisön seuranta- ja tietojärjestelmän perustamisesta sekä neuvoston asetuksen 93/75/ETY kumoamisesta (EYVL L 208, 5.8.2002, s. 10).


LIITE

Taulukko 1

Passiivisesti kalastetun jätteen osatekijät

Taso 1

Muovi

Metalli

Kumi

Puu

Tekstiilit

Muu jäte

Taso 2

Verkot

Poijut

Kalalaatikot

Köydet

Pullot

Pakkaukset

Kiinnitysvälineet

Nauhat

Vaahtomuovi

Kanisterit

Öljytynnyrit - Lasikuitu

Lannoite- ja rehupussit

Muut suuret tavarat

Öljytynnyrit

Siima

Maalitölkit

Öljynsuodattimet

Muut tavarat

Käsineet

Renkaat ja hihnat

Saappaat

Muut tavarat

Kala merrat

Laatikot

Kuormalavat

Muut tavarat

Köysi

Vaatteet ja kengät

Muut tavarat

Lasi

Sairaanhoidon jätteet

Saniteetti-jätteet

Muut tavarat


Taulukko 2

Raportoinnin pakolliset ja vapaaehtoiset osat

Pakollinen tai vapaaehtoinen

Kuvaus

Ilmoitettavat taulukon 3 vastaavat solut

Pakollinen

Kaiken passiivisesti kalastetun jätteen kokonaismassa ja -tilavuus.

Rivin 1 sarakkeissa 1 ja 4 olevat solut (lihavoidut)

Vapaaehtoinen

Passiivisesti kalastetun jätteen massa ja tilavuus alkuperän mukaan: Hylätyt, kadonneet tai muuten poisheitetyt pyydykset ja muu meriroska.

Kaikki rivin 1 solut

Vapaaehtoinen

Passiivisesti kalastetun jätteen kokonaismassa ja -tilavuus materiaalin mukaan (muovit, metallit, kumi ja muut jätteet).

Kaikki sarakkeiden 1 ja 4 solut

Vapaaehtoinen

Passiivisesti kalastetun jätteen kokonaismassa ja -tilavuus alkuperän ja materiaalin mukaan:

Kaikki taulukon 3 solut


Taulukko 3

Passiivisesti kalastetun jätteen raportoinnin muoto

 

1

2

3

4

5

6

Kokonaismassa (tonnia)

Hylätyt, kadonneet tai muuten poisheitetyt pyydykset  (*1) (tonnia)

Muu meriroska (tonnia)

Kokonaistilavuus (m3)

Hylätyt, kadonneet tai muuten poisheitetyt pyydykset (m3)

Muu meriroska (m3)

1

Yhteensä

A1+A2

A1 = B1+C1+D1+E1

A2 = B2+C2+D2+E2

F1+F2

F1 = G1+H1+I1+J1

F2 = G2+H2+I2+J2

2

Muovit

B1+B2

B1

B2

G1+G2

G1

G2

3

Metallit

C1+C2

C1

C2

H1+H2

H1

H2

4

Kumi

D1+D2

D1

D2

I1+I2

I1

I2

5

Puu, tekstiilit ja muut jätteet

E1+E2

E1

E2

J1+J2

J1

J2


(*1)  Hylätyt, kadonneet tai muuten poisheitetyt pyydykset