ISSN 1977-0812

Euroopan unionin

virallinen lehti

L 10

European flag  

Suomenkielinen laitos

Lainsäädäntö

64. vuosikerta
12. tammikuu 2021


Sisältö

 

II   Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset

Sivu

 

 

PÄÄTÖKSET

 

*

Komission täytäntöönpanopäätös (EU) 2021/19, annettu 18 päivänä joulukuuta 2020, yhteisen menetelmän ja muodon vahvistamisesta uudelleenkäyttöä koskevaa raportointia varten Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2008/98/EY mukaisesti (tiedoksiannettu numerolla C(2020) 8976)  ( 1 )

1

 

 

KANSAINVÄLISILLÄ SOPIMUKSILLA PERUSTETTUJEN ELINTEN ANTAMAT SÄÄDÖKSET

 

*

AKT–EU-suurlähettiläskomitean päätös N:o 3/2020, annettu 22 päivänä joulukuuta 2020, maatalouden ja maaseudun yhteistyön teknisen keskuksen hallintoneuvoston jäsenten toimikauden jatkamisesta [2021/20]

8

 

*

AKT–EU-suurlähettiläskomitean päätös N:o 4/2020, annettu 22 päivänä joulukuuta 2020, vastuuvapauden myöntämisestä maatalouden ja maaseudun yhteistyön teknisen keskuksen (CTA) johtajalle keskuksen varainhoitovuoden 2019 talousarvion toteuttamisen osalta [2021/21]

10

 


 

(1)   ETA:n kannalta merkityksellinen teksti.

FI

Säädökset, joiden otsikot on painettu laihalla kirjasintyypillä, ovat maatalouspolitiikan alaan kuuluvia juoksevien asioiden hoitoon liityviä säädöksiä, joiden voimassaoloaika on yleensä rajoitettu.

Kaikkien muiden säädösten otsikot on painettu lihavalla kirjasintyypillä ja merkitty tähdellä.


II Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset

PÄÄTÖKSET

12.1.2021   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 10/1


KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS (EU) 2021/19,

annettu 18 päivänä joulukuuta 2020,

yhteisen menetelmän ja muodon vahvistamisesta uudelleenkäyttöä koskevaa raportointia varten Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2008/98/EY mukaisesti

(tiedoksiannettu numerolla C(2020) 8976)

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon jätteistä ja tiettyjen direktiivien kumoamisesta 19 päivänä marraskuuta 2008 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2008/98/EY (1) ja erityisesti sen 9 artiklan 7 kohdan ja 37 artiklan 7 kohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Direktiivissä 2008/98/EY asetetaan jäsenvaltioille velvoite toteuttaa toimenpiteitä, joilla ne edistävät uudelleenkäyttöä osana jätteen syntymisen ehkäisemistä koskevia ohjelmiaan sekä seurata ja arvioida uudelleenkäyttöä koskevien toimenpiteiden täytäntöönpanoa mittaamalla uudelleenkäyttöä komission vahvistaman yhteisen menetelmän mukaisesti.

(2)

Direktiivissä 2008/98/EY asetetaan jäsenvaltioille myös velvoite raportoida komissiolle vuosittain uudelleenkäyttöä koskevat tiedot komission vahvistamassa muodossa.

(3)

Raportoinnin yhteinen menetelmä ja muoto liittyvät läheisesti toisiinsa, ja niitä on sovellettava yhdessä. Yksinkertaisuuden ja soveltamisen helpottamisen vuoksi on aiheellista hyväksyä molemmat toimenpiteet yhdessä säädöksessä.

(4)

Jotta mittaukset ja raportointi olisivat mahdollisimman tarkkoja, olisi vältettävä tuotteiden laskemista kahteen kertaan. Ainoastaan tuotteet, jotka tosiasiallisesti käytetään uudelleen olisi otettava huomioon. Tuotteita, jotka vain tarjotaan uudelleenkäytettäväksi, kuten uudelleenkäyttöalan toiminnanharjoittajille lahjoitettuja tuotteita ja muita tuotteita, joiden uudelleenkäyttö ei ole varmaa, ei pitäisi sisällyttää mitattuun ja komissiolle raportoitavaan uudelleenkäyttöön.

(5)

Kun otetaan huomioon uudelleenkäyttöä koskevien tietojen keruuseen liittyvät rajoitukset ja vaikeudet, jotka johtuvat tuoteluokkien laajuudesta, sekä se, että uudelleenkäytön mittaaminen on uusi tehtävä ja että uudelleenkäyttöä koskevien tietojen keruuseen liittyy hallinnollista taakkaa, yhteisen mittausmenetelmän ja raportoinnin muodon olisi oltava oikeasuhteisia, asianmukaisia ja kustannustehokkaita. Sen vuoksi yhteisen menetelmän olisi sallittava erilaisten tiedonkeruuvälineiden käyttö uudelleenkäytön mittaamiseksi.

(6)

Yhteisessä menetelmässä olisi keskityttävä mahdollisimman paljon uudelleenkäyttöä koskevien määrää kuvaavien tietojen keräämiseen, jotta voidaan määrittää uudelleenkäyttöalan koko. Tällaisia määrää kuvaavia tietoja olisi kerättävä säännöllisesti. Jotta rajoitetaan jäsenvaltioiden viranomaisten hallinnollista taakkaa ja varmistetaan, että mitatut ja raportoidut tiedot ovat riittävän ajantasaisia, jäsenvaltioiden olisi mitattava uudelleenkäyttöä kunkin tuoteluokan osalta vähintään joka kolmas vuosi.

(7)

Jotta voidaan seurata uudelleenkäyttöä koskevien toimenpiteiden täytäntöönpanoa ja saada parempi käsitys jäsenvaltioiden uudelleenkäytön edistämiseksi toteuttamien toimenpiteiden vaikutuksista, uudelleenkäyttöä koskevalla yhteisellä raportointimenetelmällä olisi myös voitava tunnistaa uudelleenkäyttöä helpottavat keskeiset toimenpiteet.

(8)

Uudelleenkäytön seuraamiseksi, ja jotta uudelleenkäyttöalaa voidaan ymmärtää paremmin, uudelleenkäytöstä olisi raportoitava sekä laatua että määrää kuvaavia tietoja. Tietyt tiedot olisi raportoitava vapaaehtoisesti, mukaan lukien tiedot uudelleenkäytöstä tiettyjen kanavien osalta, joiden kautta tuote vaihtaa omistajaa, jotta voidaan helpottaa parhaiden käytäntöjen jakamista ja antaa asiaan liittyville sidosryhmille parempi käsitys uudelleenkäytöstä.

(9)

Tässä päätöksessä säädetyt toimenpiteet ovat direktiivin 2008/98/EY 39 artiklalla perustetun komitean lausunnon mukaiset,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:

1 artikla

Yhteinen menetelmä uudelleenkäytön mittaamiseksi

1.   Direktiivin 2008/98/EY 9 artiklan 4 kohdan soveltamiseksi jäsenvaltioiden on mitattava uudelleenkäyttöä toteuttamalla uudelleenkäyttöä koskevien toimenpiteiden laadullinen ja määrällinen seuranta.

2.   Edellä 1 kohdassa tarkoitettuun laadulliseen seurantaan on sisällyttävä uudelleenkäyttöä koskevien toimenpiteiden yksilöinti ja kuvaus sekä niiden vaikutusten tai odotettujen vaikutusten arviointi saatavilla olevien tietojen perusteella. Laadullinen seuranta on toteutettava vuosittain.

3.   Edellä 1 kohdassa tarkoitettu määrällinen seuranta on suoritettava mittaamalla uudelleenkäyttöalan toiminnanharjoittajien tai kotitalouksien uudelleenkäyttöä jollakin seuraavista menetelmistä tai näiden menetelmien yhdistelmällä tai jollakin muulla menetelmällä, joka on yhtä asianmukainen, edustava ja luotettava:

a)

uudelleenkäytön suora mittaaminen käyttämällä mittauslaitetta, jolla määritetään uudelleenkäytettyjen tuotteiden massa;

b)

uudelleenkäytön massataselaskelma, joka perustuu uudelleenkäyttötoimissa sisään tulevien ja ulos lähtevien tuotteiden massaan;

c)

kyselyt ja haastattelut uudelleenkäyttöalan toiminnanharjoittajille tai kotitalouksille;

d)

uudelleenkäyttöä koskevista tiedoista säännöllisesti kirjaa tai lokia pitävien henkilöiden muistiinpanot.

Kunkin tuoteluokan osalta määrällinen seuranta on suoritettava vähintään joka kolmas vuosi. Ensimmäisen seurannan on katettava kaikki tuoteluokat, ja se on suoritettava direktiivin 2008/98/EY 37 artiklan 3 kohdan kolmannessa alakohdassa tarkoitetulla ensimmäisellä raportointikaudella.

4.   Jäsenvaltioiden on toteutettava asianmukaiset toimenpiteet sen varmistamiseksi, että uudelleenkäyttöä koskevat tiedot ovat luotettavia ja tarkkoja. Jäsenvaltioiden on erityisesti varmistettava, että uudelleenkäytön mittaaminen tässä artiklassa vahvistettujen yhteisten menetelmien mukaisesti perustuu tapauksen mukaan edustavaan otokseen väestöstä taikka uudelleenkäyttöalan toiminnanharjoittajista tai kotitalouksista.

2 artikla

Uudelleenkäyttöä koskeva raportointi

Jäsenvaltioiden on toimitettava direktiivin 2008/98/EY 9 artiklan 4 kohdan täytäntöönpanoa koskevat tiedot ja laaduntarkastusraportti liitteessä vahvistetussa muodossa.

3 artikla

Osoitus

Tämä päätös on osoitettu kaikille jäsenvaltioille.

Tehty Brysselissä 18 päivänä joulukuuta 2020.

Komission puolesta

Virginijus SINKEVIČIUS

Komission jäsen


(1)  EUVL L 312, 22.11.2008, s. 3.


LIITE

Uudelleenkäyttöä koskevan raportoinnin muodot

A.   UUDELLEENKÄYTTÖÄ KOSKEVIEN LAATUA KUVAAVIEN TIETOJEN RAPORTOINNIN MUOTO

 

 

Toimenpiteiden yksilöinti ja kuvaus sekä rivin 4 osalta toimenpiteiden vaikutusten tai odotettujen vaikutusten laadullinen arviointi

1

Viranomaiset, jotka pääasiassa vastaavat toimenpiteiden hyväksymisestä ja täytäntöönpanosta (korkeimmalla hallinnollisella tasolla)

 

2

Toimenpiteiden kohteena olevat tuotteet

 

3

Toimenpiteiden kohteena olevat uudelleenkäyttötoimet

 

4

Toimenpiteiden sisältö

Logistiset toimenpiteet, joilla tuetaan uudelleenkäyttötoimia (esim. esteiden ja mahdollisuuksien tunnistaminen ja niihin puuttuminen, uudelleenkäytettävien tuotteiden keräysmallien parantaminen)

Taloudelliset ja verotukselliset toimenpiteet, julkiset hankinnat mukaan luettuina

Koulutustoimenpiteet, mukaan lukien tiedotus- ja valistuskampanjat (esim. kohderyhmät, toimenpiteillä tavoitettu väestö, toimenpiteillä katettu alue, toimenpiteiden tiheys)

Muut toimenpiteet, kuten valtuutettujen korjaus- ja uudelleenkäyttökeskusten ja -verkostojen tukeminen ja perustaminen tai tuki uusille liiketoimintamalleille, kuten yhteiskäyttöjärjestelmille, korjaamiselle ja uudelleenvalmistukselle

 

5

Toimet, jotka on toteutettu uudelleenkäytön seuraamiseksi ja arvioimiseksi laatua ja määrää kuvaavien indikaattoreiden ja tavoitteiden avulla direktiivin 2008/98/EY 9 artiklan 3 kohdan mukaisesti

 

6

Muu (täsmennettävä)

 

B.   UUDELLEENKÄYTTÖÄ KOSKEVIEN MÄÄRÄÄ KUVAAVIEN TIETOJEN RAPORTOINNIN MUOTO

1.   Uudelleenkäyttö tuoteluokittain

Tuoteluokka

Kanava, jonka kautta uudelleenkäytetyt tuotteet vaihtoivat omistajaa

 

Fyysinen myymälä/markkinapaikka (tonnia)

Verkkoalusta (tonnia)

Yksityinen lahja/lahjoitus (tonnia)

Muu kanava (täsmennettävä) (tonnia)

Uudelleenkäyttö yhteensä (tonnia)

Tekstiilit

 

 

 

 

 

Antakaa tiedot alaluokista, jos saatavilla

 

 

 

 

 

Sähkö- ja elektroniikkalaitteet

 

 

 

 

 

Antakaa tiedot alaluokista, jos saatavilla

 

 

 

 

 

Huonekalut

 

 

 

 

 

Antakaa tiedot alaluokista, jos saatavilla

 

 

 

 

 

Rakennusmateriaalit ja -tuotteet

 

 

 

 

 

Antakaa tiedot alaluokista, jos saatavilla

 

 

 

 

 

Muut tuotteet, joiden osalta toimenpiteitä on toteutettu

 

 

 

 

 

Antakaa tiedot alaluokista, jos saatavilla

 

 

 

 

 

Huomautukset:

Lisätään rivejä tarpeen mukaan.

Tummennetut kohdat: tietojen ilmoittaminen on vapaaehtoista.

2.   Uudelleenkäyttöalan toiminnanharjoittajat

Uudelleenkäyttöalan toiminnanharjoittajien lukumäärä jäsenvaltion alueella (joko akkreditoituun keskukseen tai verkostoon kuuluvien toiminnanharjoittajien lukumäärä tai arvio toiminnanharjoittajien kokonaismäärästä)

 

Huomautus: tietojen ilmoittaminen on vapaaehtoista.

C.   LAATUTARKASTUSRAPORTIN MUOTO

1.   Raportin tavoitteet

Laatutarkastusraportin tavoitteet ovat seuraavat:

a)

arvioida uudelleenkäytön mittaamiseen käytetyt menetelmät;

b)

arvioida uudelleenkäytön määrästä raportoitujen tietojen laatua;

c)

arvioida tiedonkeruuprosessien laatua, mukaan luettuna hallinnollisten tietolähteiden laajuus ja pätevyys sekä kyselytutkimukseen perustuvien lähestymistapojen tilastollinen luotettavuus;

d)

selvittää syyt raportoitujen tietojen merkittäville eroille raportointivuosien välillä ja varmistaa luottamus kyseisten tietojen oikeellisuuteen.

2.   Yleiset tiedot

Jäsenvaltio:

Organisaatio, joka toimittaa 3.1, 3.2 ja 4.1 kohdassa tarkoitetut tiedot ja kuvaukset:

Raportointijakso:

Toimituspäivä/versio:

Linkki jäsenvaltion julkaisemiin tietoihin (jos on):

3.   Uudelleenkäytön mittaamista koskevat tiedot

3.1   Yleinen kuvaus tietolähteistä, joita käytetään A jakson mukaisten uudelleenkäyttöä koskevien toimenpiteiden raportoinnissa ja B jakson mukaisten uudelleenkäytettyjen tuotteiden määrän raportoinnissa

Ilmoittakaa tietolähde/tietolähteet.

3.2   Yksityiskohtainen kuvaus menetelmistä, joita käytetään A jakson mukaisten uudelleenkäyttöä koskevien toimenpiteiden raportoinnissa ja B jakson mukaisten uudelleenkäytettyjen tuotteiden määrän raportoinnissa

Antakaa kuvaus uudelleenkäytön mittaamiseen käytetyistä menetelmistä. Kuvauksessa on oltava seuraavat seikat:

a)

kuvaus uudelleenkäyttötoimista, jotka mittaamista varten kuuluvat uudelleenkäytön soveltamisalaan;

b)

lyhyt kuvaus käytetyistä menetelmistä;

c)

kuvaus menetelmistä, joilla uudelleenkäyttöalan toiminnanharjoittajat on yksilöity;

d)

ilmoitus raportin B jaksossa ilmoitettuja tietoja toimittaneista tahoista;

e)

jos kyseessä on otanta tai skaalaus, tiedot otoksen tai skaalan koosta ja valinnasta sekä kuvaus tällaisessa otannassa tai skaalauksessa käytetyistä menetelmistä;

f)

jos uudelleenkäytettyjen tuotteiden määrä tonneina on laskettu muuntotaulukon avulla, tiedot käytetyistä muuntokertoimista;

g)

jos käytettiin direktiivin 2008/98/EY 9 artiklan 3 kohdassa tarkoitettuja laatua ja määrää kuvaavia indikaattoreita ja tavoitteita, tiedot kyseisistä indikaattoreista ja kyseisen tavoitteen tasosta sekä sen kattamista tuotteista;

h)

kuvaus tietojen oikeellisuuteen vaikuttavista tärkeimmistä tekijöistä, mukaan luettuina näytteenottoon, kattavuuteen, mittaukseen, käsittelyyn ja vastauskatoon liittyvät virheet;

i)

kuvaus tietojen validointiprosessista, mukaan luettuina mahdolliset epävarmuuden lähteet ja niiden todennäköinen vaikutus ilmoitettuihin tuloksiin.

4.   Ilmoitus menetelmällisistä muutoksista ja ongelmista

4.1   Kuvaus menetelmällisistä muutoksista (tarvittaessa)

Antakaa kuvaus mahdollisista merkittävistä menetelmällisistä muutoksista laskentamenetelmässä suhteessa edelliseen raportointikauteen (sisällyttäkää mukaan erityisesti takautuvat tarkistukset ja niiden luonne). Antakaa erikseen kuvaus muutoksista A jakson mukaisen raportoinnin osalta ja B jakson mukaisen raportoinnin osalta.

4.2   Selitys tonnimäärissä olevalle erolle (tarvittaessa)

Selostakaa syyt tonnimäärissä olevalle erolle (mitkä tuoteluokat tai arviot ovat aiheuttaneet eron ja miksi), jos tiedot eroavat yli 20 prosenttia edellisen raportointivuoden osalta toimitetuista tiedoista.

4.3   Ilmoitus mahdollisista ongelmista

Antakaa kuvaus pyydettyjen tietojen keräämisessä mahdollisesti kohdatuista ongelmista.

5.   Luottamuksellisuus

Esittäkää tarvittaessa perustelu tämän raportin tiettyjen osien julkaisematta jättämiselle. Ilmoittakaa kunkin tapauksen osalta kyseisten osien tarkka sijainti (solu tai solut).

6.   Tärkeimmät kansalliset verkkosivut, viiteasiakirjat ja julkaisut

Antakaa linkit tärkeimpiin kansallisiin verkkosivuihin, viiteasiakirjoihin ja julkaisuihin, jotka koskevat A jakson mukaisesti raportoituja uudelleenkäyttöä koskevia toimenpiteitä.

Antakaa linkit tärkeimpiin kansallisiin verkkosivuihin, viiteasiakirjoihin ja julkaisuihin, joita on käytetty raportointiin B jakson mukaisesti.


KANSAINVÄLISILLÄ SOPIMUKSILLA PERUSTETTUJEN ELINTEN ANTAMAT SÄÄDÖKSET

12.1.2021   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 10/8


AKT–EU-SUURLÄHETTILÄSKOMITEAN PÄÄTÖS N:o 3/2020,

annettu 22 päivänä joulukuuta 2020,

maatalouden ja maaseudun yhteistyön teknisen keskuksen hallintoneuvoston jäsenten toimikauden jatkamisesta [2021/20]

AKT–EU-SUURLÄHETTILÄSKOMITEA, joka

ottaa huomioon Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren valtioiden ryhmän jäsenten sekä Euroopan yhteisön ja sen jäsenvaltioiden välisen kumppanuussopimuksen (1) ja erityisesti sen liitteessä III olevan 2 artiklan 5 kohdan,

ottaa huomioon maatalouden ja maaseudun yhteistyön teknisen keskuksen perussäännöistä 7 päivänä marraskuuta 2013 annetun AKT–EU-suurlähettiläskomitean päätöksen N:o 5/2013 (2) ja erityisesti sen liitteessä olevan 5 artiklan 4 kohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Maatalouden ja maaseudun yhteistyön teknisen keskuksen perussääntöjen 5 artiklan 4 kohdan mukaisesti AKT–EU-suurlähettiläskomitea nimittää hallintoneuvoston jäsenet itse vahvistamiensa menettelyjen mukaisesti enintään viiden vuoden toimikaudeksi, jonka puolivälissä tehdään arviointi.

(2)

AKT–EU-kumppanuussopimuksen 95 artiklan 1 kohdan mukaisesti sopimuksen voimassaolon oli määrä päättyä 29 päivänä helmikuuta 2020.

(3)

AKT–EU-kumppanuussopimuksen 95 artiklan 4 kohdan mukaisten siirtymävaiheen toimenpiteiden hyväksymisestä 17 päivänä joulukuuta 2019 annetun AKT-EU -suurlähettiläskomitean päätöksen N:o 3/2019 (3) mukaisesti AKT–EU-kumppanuussopimuksen määräysten soveltamista jatkettiin 31 päivään joulukuuta 2020 tai kunnes unionin ja AKT-valtioiden välinen uusi sopimus tulee voimaan tai uuden sopimuksen väliaikainen soveltaminen alkaa, sen mukaan, kumpi ajankohdista on aikaisempi.

(4)

Maataloutta ja maaseutua koskevan yhteistyön teknisen keskuksen hallintoneuvoston jäsenten ja johtajan nimittämisestä 24 päivänä helmikuuta 2020 annetun AKT–EU-suurlähettiläskomitean päätöksen N:o 1/2020 (4) mukaisesti hallintoneuvoston jäsenten toimikausi päättyy 31 päivänä joulukuuta 2020.

(5)

AKT–EU-kumppanuussopimuksen 95 artiklan 4 kohdan mukaisten siirtymävaiheen toimenpiteiden hyväksymisestä annetun AKT–EU-suurlähettiläskomitean päätöksen N:o 3/2019 muuttamisesta 4 päivänä joulukuuta 2020 annetun AKT-EU-suurlähettiläskomitean päätöksen N:o 2/2020 (5) mukaisesti AKT–EU-kumppanuussopimuksen määräysten soveltamista jatkettiin 30 päivään marraskuuta 2021 tai kunnes unionin ja AKT-valtioiden välinen uusi sopimus tulee voimaan tai uuden sopimuksen väliaikainen soveltaminen alkaa, sen mukaan, kumpi ajankohdista on aikaisempi.

(6)

Maatalouden ja maaseudun yhteistyön teknisen keskuksen hallintoneuvoston jäsenten toimikautta olisi jatkettava,

ON PÄÄTTÄNYT SEURAAVAA:

1 artikla

Rajoittamatta myöhempiä päätöksiä, joita AKT–EU-suurlähettiläskomitea saattaa toimivaltansa puitteissa joutua tekemään, seuraavien henkilöiden toimikautta maatalouden ja maaseudun yhteistyön teknisen keskuksen hallintoneuvoston jäseninä jatketaan 30 päivään marraskuuta 2021:

Augusto Manuel CORREIA,

David HUNTER,

Helena JOHANSSON,

Abel KPAWILINA-NAMKOISSE,

Boitshoko NTSHABELE ja

Frederike PRAASTERINK.

2 artikla

Tämä päätös tulee voimaan päivänä, jona se hyväksytään.

Tehty Brysselissä 22 päivänä joulukuuta 2020.

AKT–EU-suurlähettiläskomitean puolesta

Puheenjohtaja

Michael CLAUSS


(1)  EYVL L 317, 15.12.2000, s. 3.

(2)  EUVL L 309, 19.11.2013, s. 50.

(3)  EUVL L 1, 3.1.2020, s. 3.

(4)  EUVL L 72, 9.3.2020, s. 26.

(5)  EUVL L 420, 14.12.2020, s. 32.


12.1.2021   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 10/10


AKT–EU-SUURLÄHETTILÄSKOMITEAN PÄÄTÖS N:o 4/2020,

annettu 22 päivänä joulukuuta 2020,

vastuuvapauden myöntämisestä maatalouden ja maaseudun yhteistyön teknisen keskuksen (CTA) johtajalle keskuksen varainhoitovuoden 2019 talousarvion toteuttamisen osalta [2021/21]

AKT–EU-SUURLÄHETTILÄSKOMITEA, joka

ottaa huomioon Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren valtioiden ryhmän jäsenten sekä Euroopan yhteisön ja sen jäsenvaltioiden välisen kumppanuussopimuksen (1) ja erityisesti sen liitteessä III olevan 2 artiklan 6 kohdan,

ottaa huomioon AKT–EU-kumppanuussopimuksen 95 artiklan 4 kohdan mukaisten siirtymävaiheen toimenpiteiden hyväksymisestä annetun AKT–EU-suurlähettiläskomitean päätöksen N:o 3/2019 muuttamisesta 4 päivänä joulukuuta 2020 annetun AKT-EU-suurlähettiläskomitean päätöksen N:o 2/2020 (2),

ottaa huomioon maatalouden ja maaseudun yhteistyön teknisen keskuksen perussäännöistä 7 päivänä marraskuuta 2013 annetun AKT–EU-suurlähettiläskomitean päätöksen N:o 5/2013 (3) ja erityisesti sen liitteen 4 artiklan 2 kohdan,

ottaa huomioon maatalouden ja maaseudun teknisen yhteistyön keskuksen (CTA) varainhoitosäännöstä 27 päivänä syyskuuta 2006 annetun AKT–EY-suurlähettiläskomitean päätöksen N:o 3/2006 (4) ja erityisesti sen 26 artiklan 5 kohdan,

ottaa huomioon maatalouden ja maaseudun yhteistyön teknisen keskuksen tilinpäätöksen varainhoitovuodelta 2019, joka päättyi 31 päivänä joulukuuta 2019,

ottaa huomioon tilintarkastajien kertomukset varainhoitovuoden 2019 tilinpäätöksestä,

on pannut merkille, että maatalouden ja maaseudun yhteistyön teknisen keskuksen hallintoneuvosto on tilintarkastuskertomuksen perusteella hyväksynyt keskuksen tilinpäätöksen varainhoitovuodelta 2019,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Keskuksen varainhoitovuoden 2019 tulot muodostuivat pääasiassa Euroopan kehitysrahaston 19 622 000 euron suuruisesta rahoitusosuudesta, ja kokonaistulot olivat 21 760 000 euroa.

(2)

Keskuksen johtaja on varainhoitovuotena 2019 toteuttanut talousarvion kokonaisuudessaan siten, että hänelle olisi myönnettävä kyseisen talousarvion toteuttamista koskeva vastuuvapaus,

ON PÄÄTTÄNYT SEURAAVAA:

Ainoa artikla

Tilintarkastajien kertomuksen sekä kyseisen varainhoitovuoden tilinpäätöksen perusteella komitea myöntää maatalouden ja maaseudun yhteistyön teknisen keskuksen johtajalle vastuuvapauden keskuksen varainhoitovuoden 2019 talousarvion toteuttamisen osalta.

Tehty Brysselissä 22 päivänä joulukuuta 2020.

AKT–EU-suurlähettiläskomitean puolesta

Puheenjohtaja

Michael CLAUSS


(1)  EUVL L 317, 15.12.2000, s. 3.

(2)  EUVL L 420, 14.12.2020, s. 32.

(3)  EUVL L 309, 19.11.2013, s. 50.

(4)  EUVL L 350, 12.12.2006, s. 1.