ISSN 1977-0812

Euroopan unionin

virallinen lehti

L 16

European flag  

Suomenkielinen laitos

Lainsäädäntö

58. vuosikerta
23. tammikuu 2015


Sisältö

 

II   Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset

Sivu

 

 

ASETUKSET

 

*

Komission delegoitu asetus (EU) 2015/96, annettu 1 päivänä lokakuuta 2014, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 167/2013 täydentämisestä maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen ympäristöominaisuuksia ja käyttövoimayksikön tehoa koskevien vaatimusten osalta ( 1 )

1

 

*

Komission delegoitu asetus (EU) 2015/97, annettu 17 päivänä lokakuuta 2014, delegoidun asetuksen (EU) N:o 918/2012 oikaisemisesta valtionlainaa koskevien merkittävien nettomääräisten lyhyiden positioiden ilmoittamisen osalta ( 1 )

22

 

*

Komission delegoitu asetus (EU) 2015/98, annettu 18 päivänä marraskuuta 2014, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 2 kohdassa tarkoitettujen unionin kansainvälisten velvoitteiden täytäntöönpanosta Atlantin tonnikalojen suojelusta tehdyn kansainvälisen yleissopimuksen ja Luoteis-Atlantilla harjoitettavaan kalastukseen liittyvää tulevaa monenkeskistä yhteistyötä koskevan yleissopimuksen nojalla

23

 

*

Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2015/99, annettu 20 päivänä tammikuuta 2015, erään suojattujen alkuperänimitysten ja suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin kirjatun nimityksen eritelmän suuren muutoksen hyväksymisestä (Arroz de Valencia/Arròs de València (SAN))

27

 

*

Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2015/100, annettu 20 päivänä tammikuuta 2015, erään suojattujen alkuperänimitysten ja suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin kirjatun nimityksen eritelmän suuren muutoksen hyväksymisestä (Halberstädter Würstchen (SMM))

28

 

 

Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2015/101, annettu 22 päivänä tammikuuta 2015, kiinteistä tuontiarvoista tiettyjen hedelmien ja vihannesten tulohinnan määrittämiseksi

29

 

 

KANSAINVÄLISILLÄ SOPIMUKSILLA PERUSTETTUJEN ELINTEN ANTAMAT SÄÄDÖKSET

 

*

Poliittisten ja turvallisuusasioiden komitean päätös (YUTP) 2015/102, annettu 20 päivänä tammikuuta 2015, EU:n joukkojen komentajan nimittämisestä Euroopan unionin sotilasoperaatioon, jolla osallistutaan merirosvouksen ja aseellisten ryöstöjen ehkäisemiseen ja torjuntaan Somalian rannikkovesillä (Atalanta), ja päätöksen Atalanta/4/2014 (ATALANTA/1/2015) kumoamisesta

31

 

 

PÄÄTÖKSET

 

*

Komission täytäntöönpanopäätös (EU) 2015/103, annettu 16 päivänä tammikuuta 2015, Euroopan maatalouden tukirahastosta (maataloustukirahasto) ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta (maaseuturahasto) maksettavien jäsenvaltioiden tiettyjen menojen jättämisestä Euroopan unionin rahoituksen ulkopuolelle (tiedoksiannettu numerolla C(2015) 53)

33

 

 

Oikaisuja

 

*

Oikaisu neuvoston täytäntöönpanoasetukseen (EU) N:o 1105/2010, annettu 29 päivänä marraskuuta 2010, lopullisen polkumyyntitullin käyttöönotosta Kiinan kansantasavallasta peräisin olevan erikoislujan polyesterilangan tuonnissa ja kyseisessä tuonnissa käyttöön otetun väliaikaisen tullin lopullisesta kantamisesta sekä Korean tasavallasta ja Taiwanista peräisin olevan erikoislujan polyesterilangan tuontia koskevan menettelyn päättämisestä ( EUVL L 315, 1.12.2010 )

66

 

*

Oikaisu Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseen (EY) N:o 294/2008, annettu 11 päivänä maaliskuuta 2008, Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin perustamisesta ( EUVL L 97, 9.4.2008 )

66

 


 

(1)   ETA:n kannalta merkityksellinen teksti

FI

Säädökset, joiden otsikot on painettu laihalla kirjasintyypillä, ovat maatalouspolitiikan alaan kuuluvia juoksevien asioiden hoitoon liityviä säädöksiä, joiden voimassaoloaika on yleensä rajoitettu.

Kaikkien muiden säädösten otsikot on painettu lihavalla kirjasintyypillä ja merkitty tähdellä.


II Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset

ASETUKSET

23.1.2015   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 16/1


KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) 2015/96,

annettu 1 päivänä lokakuuta 2014,

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 167/2013 täydentämisestä maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen ympäristöominaisuuksia ja käyttövoimayksikön tehoa koskevien vaatimusten osalta

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon kaksi- ja kolmipyöräisten ajoneuvojen ja nelipyörien hyväksynnästä ja markkinavalvonnasta 5 päivänä helmikuuta 2013 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 167/2013 (1) ja erityisesti sen 19 artiklan 6 kohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Sisämarkkinat muodostavat alueen, jolla ei ole sisärajoja ja jolla taataan tavaroiden, henkilöiden, palvelujen ja pääoman vapaa liikkuvuus. Sitä varten sovelletaan asetuksella (EU) N:o 167/2013 luotua maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen ja niiden järjestelmien, komponenttien ja erillisten teknisten yksiköiden kattavaa EU-tyyppihyväksyntäjärjestelmää ja vahvistettua markkinavalvontajärjestelmää.

(2)

Termillä ’maa- ja metsätaloudessa käytettävät ajoneuvot’ tarkoitetaan lukuisia eri ajoneuvotyyppejä, joissa on yksi tai useampia akseleita ja kaksi, neljä tai useampia pyöriä, tai tela-ajoneuvoja, esimerkiksi pyörillä varustettuja traktoreita, telaketjutraktoreita, perävaunuja ja vedettäviä laitteita, joita käytetään moniin erilaisiin maa- ja metsätalouden tarpeisiin, erityiskäyttötarkoitukset mukaan luettuina.

(3)

Euroopan parlamentin pyynnöstä ja tyyppihyväksyntää koskevan lainsäädännön yksinkertaistamiseksi ja sen antamisen nopeuttamiseksi ajoneuvojen tyyppihyväksyntää koskevassa unionin lainsäädännössä on otettu käyttöön uusi sääntelymalli, jonka mukaan lainsäätäjä vahvistaa tavallista lainsäätämisjärjestystä noudattaen pelkästään keskeiset säännöt ja periaatteet ja siirtää komissiolle vallan antaa delegoituja säädöksiä teknisistä yksityiskohdista. Tämän periaatteen mukaisesti asetuksessa (EU) N:o 167/2013 vahvistetaan ainoastaan toimintaturvallisuutta, työturvallisuutta ja ympäristöominaisuuksia koskevat keskeiset säännökset ja siirretään komissiolle valta vahvistaa vastaavat tekniset eritelmät delegoiduissa säädöksissä.

(4)

Sen vuoksi nyt olisi vahvistettava maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen tyyppihyväksyntää koskevat tekniset vaatimukset niiden ympäristöominaisuuksien ja käyttövoimayksikön tehon osalta.

(5)

Komissio käynnisti vuonna 2010 eurooppalaisen puhtaiden ja energiatehokkaiden ajoneuvojen strategian (2). Siinä ehdotetaan, että unioni toimisi aloilla, joille se tuo selkeää lisäarvoa ja joilla se voi täydentää teollisuuden sekä kansallisten ja alueviranomaisten toteuttamia toimia. Kyseisillä toimilla olisi pyrittävä parantamaan ajoneuvojen ympäristöominaisuuksia ja samalla lujittamaan unionin autoalan kilpailukykyä. Etenkin on tarpeen vähentää maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjä ilmanlaadun parantamiseksi ja saastepäästöjä koskevien raja-arvojen noudattamiseksi. Tavoite on tarkoitus saavuttaa vähentämällä pakokaasujen hiilidioksidi- ja haihtumispäästöjen lisäksi myös haihtuvien hiukkasten määrää.

(6)

Tässä asetuksessa vahvistetaan vaiheittain sovellettavat kaasu- ja hiukkaspäästöjen raja-arvot sekä maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen käyttövoimaksi tarkoitettujen polttomoottoreiden testausmenettely viittaamalla Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 97/68/EY (3) säännöksiin. Maa- ja metsätaloudessa käytettäviä ajoneuvoja koskevat vaiheiden IIIA, IIIB ja IV päästörajat — kaasu- ja hiukkaspäästöille asetettavat kunnianhimoiset raja-arvot ja mukautuminen kansainvälisiin standardeihin — kuuluvat toimenpiteisiin, joiden tarkoituksena on vähentää hiukkaspäästöjä ja otsonia muodostavien yhdisteiden, kuten typen oksidien ja hiilivetyjen, päästöjä.

(7)

Maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjen mittaamista varten tarvitaan standardoitu menetelmä, jotta voidaan varmistaa, ettei jäsenvaltioiden välille synny teknisiä kaupan esteitä. Lisäksi on aiheellista varmistaa, että kuluttajille ja käyttäjille tarjotaan puolueetonta ja täsmällistä tietoa.

(8)

Ajoneuvojen hyväksyntää koskevan unionin lainsäädännön tärkeimpiin tavoitteisiin kuuluu sen varmistaminen, että markkinoille saatetut uudet ajoneuvot, komponentit ja erilliset tekniset yksiköt ovat ympäristönsuojelun kannalta korkeatasoisia. Tätä tavoitetta ei saisi vaarantaa tiettyjen osien tai varusteiden asentamisella sen jälkeen, kun ajoneuvot on saatettu markkinoille tai otettu käyttöön. Siksi olisi asianmukaisin toimenpitein varmistettava, että hyväksyntäviranomainen tarkastaa ennen markkinoille saattamista osat ja varusteet, jotka voidaan asentaa maa- ja metsätaloudessa käytettäviin ajoneuvoihin ja jotka saattavat merkittävästi haitata ympäristönsuojelun kannalta keskeisten järjestelmien toimintaa. Näiden toimenpiteiden olisi koostuttava teknisistä säännöksistä, jotka koskevat tällaisille osille ja varusteille asetettavia vaatimuksia.

(9)

Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivillä 2003/37/EY (4) säädettiin maastomönkijöiden ja rinnakkain istuttavien ajoneuvojen, kuten maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen, kokonaisen ajoneuvon EY-tyyppihyväksynnästä. Näiden ajoneuvotyyppien olisi näin ollen kuuluttava tämän asetuksen soveltamisalaan niiden ympäristöominaisuuksia ja käyttövoimayksikön tehoa koskevien vaatimusten osalta, edellyttäen että kyseessä oleva ajoneuvotyyppi kuuluu johonkin asetuksessa (EU) N:o 167/2013 tarkoitetuista ajoneuvoluokista.

(10)

Tekniikan kehityksen vuoksi on tarpeen mukauttaa kyseisen direktiivin liitteissä säädetyt tekniset vaatimukset. Siinä vahvistetut moottoriluokat, raja-arvot ja täytäntöönpanopäivämäärät olisi mukautettava direktiivin 97/68/EY tuleviin muutoksiin asetuksen (EU) N:o 167/2013 71 artiklan mukaisesti.

(11)

Ympäristöominaisuuksia ja käyttövoimayksikön tehoa koskevia vaatimuksia, jotka liittyvät kaasu- ja hiukkasmaisiin epäpuhtauspäästöihin, ei pitäisi soveltaa ajoneuvoihin, joissa on direktiivin 97/68/EY soveltamisalan ulkopuolelle jäävä moottori, ennen kuin kyseiset moottorit kuuluvat direktiivin soveltamisalaan. Niille ajoneuvoille, joiden moottori ei kuulu direktiivin 97/68/EY soveltamisalaan, voidaan kuitenkin tämän asetuksen nojalla myöntää kokonaisen ajoneuvon tyyppihyväksyntä.

(12)

Unioni on neuvoston päätöksellä 97/836/EY (5) liittynyt Yhdistyneiden kansakuntien Euroopan talouskomission, jäljempänä ’UNECE’, sopimukseen pyörillä varustettuihin ajoneuvoihin ja niihin asennettaviin tai niissä käytettäviin varusteisiin ja osiin sovellettavien yhdenmukaisten teknisten vaatimusten hyväksymisestä sekä näiden vaatimusten mukaisesti annettujen hyväksymisien vastavuoroista tunnustamista koskevista ehdoista (vuoden 1958 tarkistettu sopimus). Komissio korosti tiedonannossaan ”CARS 2020: Kilpailukykyistä ja kestävää eurooppalaista autoteollisuutta koskeva toimintasuunnitelma”, että vuoden 1958 UNECE-sopimukseen sisältyvien kansainvälisten sääntöjen hyväksyminen on paras tapa poistaa tullin ulkopuolisia kaupan esteitä. Sen vuoksi asetuksella (EU) N:o 167/2013 kumottujen direktiivien vaatimukset olisi tarvittaessa korvattava viittauksilla vastaaviin UNECEn sääntöihin, jäljempänä ’E-säännöt’.

(13)

Asetuksessa (EU) N:o 167/2013 säädetään mahdollisuudesta soveltaa E-sääntöjä EU:n lainsäädännön perustana ajoneuvon EU-tyyppihyväksyntää varten. Unionin lainsäädännön kanssa tasavertaisesti sovellettavien E-sääntöjen mukaista tyyppihyväksyntää on kyseisen asetuksen ja sen delegoitujen ja täytäntöönpanosäädösten mukaisesti pidettävä EU-tyyppihyväksyntänä.

(14)

Käyttämällä E-sääntöjä tasavertaisina unionin lainsäädäntöön nähden voidaan välttää päällekkäisyyttä paitsi teknisissä vaatimuksissa myös sertifioinnissa ja hallinnollisissa menettelyissä. Lisäksi kansainvälisesti hyväksyttyihin standardeihin suoraan perustuvan tyyppihyväksynnän odotetaan parantavan pääsyä kolmansien maiden markkinoille, erityisesti niiden, jotka ovat sopimuspuolia vuoden 1958 tarkistetussa sopimuksessa, ja vahvistavan näin EU:n teollisuuden kilpailukykyä.

(15)

Ottaen huomioon ehdotettujen toimien laajuuden ja vaikutukset asianomaiseen toimialaan tämän asetuksen sisältämät unionin toimenpiteet ovat välttämättömiä, jos asetetut ympäristöä ja turvallisuutta eli ajoneuvojen hyväksyntää unionissa koskevat tavoitteet aiotaan saavuttaa. Jäsenvaltiot eivät pysty yksin toteuttamaan näitä tavoitteita riittävällä tavalla.

(16)

Koska maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen ympäristöominaisuuksia ja käyttövoimayksikön tehoa koskevat vaatimukset ovat näiden ajoneuvojen tyyppihyväksynnän kannalta olennaisia, tätä asetusta olisi sovellettava asetuksen (EU) N:o 167/2013 soveltamispäivästä,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

I LUKU

KOHDE JA MÄÄRITELMÄT

1 artikla

Kohde

Tällä asetuksella vahvistetaan yksityiskohtaiset tekniset vaatimukset ja testausmenettelyt, jotka koskevat maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen ympäristöominaisuuksia ja käyttövoimayksikön tehoa epäpuhtauspäästöjen ja sallittujen ulkoisten melutasojen osalta, sekä kyseisten ajoneuvojen ja niiden moottoreiden ja järjestelmien, komponenttien ja erillisten teknisten yksiköiden hyväksyntä ja markkinavalvonta asetuksen (EU) N:o 167/2013 mukaisesti.

2 artikla

Määritelmät

Tässä asetuksessa sovelletaan asetuksen (EU) N:o 167/2013 3 artiklan määritelmiä. Lisäksi sovelletaan seuraavia määritelmiä:

1)

’epäpuhtauspäästöillä’ tarkoitetaan kaasu- ja hiukkasmaisia epäpuhtauspäästöjä;

2)

’pakokaasupäästöjen jälkikäsittelyjärjestelmällä’ tarkoitetaan pakokaasujen johtamista sellaisen laitteen tai järjestelmän läpi, jonka tarkoituksena on muuntaa epäpuhtauspäästöjä kemiallisesti tai fysikaalisesti ennen niiden päästämistä ilmakehään, mukaan lukien katalysaattorit, hiukkasloukut tai muut komponentit, järjestelmät tai erilliset tekniset yksiköt, joiden avulla vähennetään tai käsitellään moottorin tuottamia kaasu- ja hiukkasmaisia epäpuhtauspäästöjä;

3)

’ulkoisten melupäästöjen vaimenninjärjestelmällä’ tarkoitetaan kaikkia komponentteja ja erillisiä teknisiä yksiköitä, jotka muodostavat pakokaasu- ja äänenvaimenninjärjestelmän, mukaan lukien pakokaasujärjestelmä, ilmanimujärjestelmä, äänenvaimennin tai muu maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon sallittuun ulkoiseen melutasoon liittyvä järjestelmä, komponentti tai erillinen tekninen yksikkö, joka on tyyppihyväksynnän antamisen tai laajentamisen aikaan ajoneuvoon asennettuna ollutta tyyppiä;

4)

’pilaantumista rajoittavalla laitteella’ tarkoitetaan komponenttia, järjestelmää tai erillistä teknistä yksikköä, joka kuuluu pakokaasupäästöjen jälkikäsittelyjärjestelmään;

5)

’korvaavalla pilaantumista rajoittavalla laitteella’ tarkoitetaan komponenttia, järjestelmää tai erillistä teknistä yksikköä, joka on tarkoitettu korvaamaan asetuksen (EU) N:o 167/2013 ja tämän asetuksen mukaisesti tyyppihyväksytyn ajoneuvon pakokaasupäästöjen jälkikäsittelyjärjestelmä osittain tai kokonaan;

6)

’moottorityypillä’ tarkoitetaan sellaisten moottoreiden ryhmää, jotka eivät eroa toisistaan direktiivin 97/68/EY liitteen II lisäyksessä 1 määriteltyjen olennaisten moottorin ominaisuuksien osalta;

7)

’kantamoottorilla’ tarkoitetaan direktiivin 97/68/EY liitteessä I olevassa 7 kohdassa määriteltyä käyttövoimayksikköä tai moottoriperhettä edustavaa moottoria;

8)

’moottoriperheellä’ tarkoitetaan valmistajan tekemää, direktiivin 97/68/EY liitteessä I olevassa 6 kohdassa tarkoitettua sellaisten moottoreiden ryhmittelyä, joilla oletetaan rakenteensa perusteella olevan samanlaiset epäpuhtauspäästöjen ominaisuudet ja jotka täyttävät tämän asetuksen vaatimukset;

9)

’vaihtomoottorilla’ tarkoitetaan uutta moottoria, jolla on tarkoitus korvata maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon moottori ja joka on toimitettu yksinomaan tähän tarkoitukseen;

10)

’apulaitteilla’ tarkoitetaan kaikkia E-säännön nro 120, muutossarja 01, liitteessä 4 olevassa taulukossa 1 lueteltuja apulaitteita ja lisävarusteita;

11)

’moottorin teholla’ tarkoitetaan tehoa, joka mitataan testipenkissä kampiakselin tai sitä vastaavan osan päästä vastaavalla moottorin nopeudella;

12)

’nettoteholla’ tarkoitetaan testipenkissä kampiakselin tai sitä vastaavan osan päästä saatua moottorin tehoa vastaavalla moottorin nopeudella ja E-säännön nro 120, muutossarja 01 (6), liitteessä 4 olevassa taulukossa 1 lueteltujen apulaitteiden ja lisävarusteiden kanssa ja ulkoilman vertailuolosuhteissa määritettynä.

II LUKU

VALMISTAJAN VELVOITTEET

3 artikla

Yleiset velvoitteet

1.   Valmistajan on varmistettava, että kaikki unionissa markkinoille saatetut, rekisteröidyt tai käyttöön otettavat uudet ajoneuvot, kaikki unionissa markkinoille saatetut tai käyttöön otettavat uudet ja vaihtomoottorit ja kaikki unionissa markkinoille saatetut tai käyttöön otettavat uudet järjestelmät, komponentit ja erilliset tekniset yksiköt, jotka voivat vaikuttaa ajoneuvon ympäristöominaisuuksiin ja käyttövoimayksikön tehoon, suunnitellaan, rakennetaan ja kootaan siten, että niiden avulla ajoneuvo normaalikäytössä ja valmistajan ohjeiden mukaisesti huollettuna täyttää tässä asetuksessa säädetyt vaatimukset.

2.   Ajoneuvojen, moottoreiden, järjestelmien, komponenttien ja erillisten teknisten yksiköiden valmistajan on osoitettava hyväksyntäviranomaiselle fyysisin demonstraatioin ja testein, että unionin markkinoilla saataville asetetut, rekisteröidyt tai käyttöön otettavat ajoneuvot, moottorit, järjestelmät, komponentit ja erilliset tekniset yksiköt ovat direktiivin 97/68/EY 6–9 a artiklassa ja liitteissä I ja II säädettyjen yksityiskohtaisten teknisten vaatimusten ja testausmenettelyjen mukaisia.

3.   Tätä artiklaa ei sovelleta kolmansiin maihin vietäviin ajoneuvotyyppeihin.

4 artikla

Epäpuhtauspäästöjä ja ulkoista melutasoa koskevat vaatimukset

1.   Valmistajan on noudatettava liitteissä I ja II säädettyjä epäpuhtauspäästöjä koskevia vaatimuksia.

Valmistajan on noudatettava liitteessä III säädettyjä ulkoista melutasoa koskevia vaatimuksia.

2.   Tyyppihyväksyntäviranomaiset voivat laajentaa pakokaasupäästöihin ja ulkoiseen melutasoon liittyvää tyyppihyväksyntää eri ajoneuvovariantteihin ja -versioihin sekä moottorityyppeihin ja -perheisiin edellyttäen, että kyseisellä ajoneuvovariantilla, käyttövoimayksiköllä ja pilaantumista rajoittavalla järjestelmällä on sama teho tai ne pysyvät asetuksen (EU) N:o 167/2013 19 artiklan 4 kohdassa vahvistetuilla tasoilla.

3.   Valmistajan on viipymättä ilmoitettava hyväksyntäviranomaiselle kaikista järjestelmiin, komponentteihin ja erillisiin teknisiin yksiköihin tehtävistä muutoksista, jotka voivat vaikuttaa maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen ympäristöominaisuuksiin ja käyttövoimayksikön tehoon ja jotka tehdään sen jälkeen, kun hyväksytty ajoneuvotyyppi on saatettu markkinoille asetuksen (EU) N:o 167/2013 19 artiklan mukaisesti. Seuraavat tiedot on ilmoitettava:

a)

tyypin tai moottoriperheen parametrit siten kuin ne on vahvistettu direktiivin 97/68/EY liitteessä II ja tämän asetuksen liitteessä I olevassa 9 kohdassa;

b)

moottorin pakokaasupäästöjen jälkikäsittelyjärjestelmä siten kuin se on kuvattu direktiivin 97/68/EY liitteessä I olevassa 6 kohdassa ja tämän asetuksen liitteessä I olevassa 9.1 kohdassa ja liitteessä II olevassa 3.2 kohdassa;

c)

ajoneuvon ulkoisten melupäästöjen vaimenninjärjestelmä liitteessä III vahvistettujen vaatimusten mukaisesti.

4.   Edellä olevan 1, 2 ja 3 kohdan sekä 14 artiklan säännösten lisäksi valmistajan on noudatettava seuraavia ympäristöominaisuuksiin ja käyttövoimayksikköön sovellettavia vaatimuksia:

a)

vertailupolttoaineiden osalta E-säännön nro 120, muutossarja 01, liitteessä 7 vahvistetut vaatimukset sekä direktiivin 97/68/EY liitteessä V vahvistetut vaatimukset;

b)

pilaantumista rajoittavien laitteiden ja korvaavien pilaantumista rajoittavien laitteiden osalta direktiivin 97/68/EY liitteen III lisäyksessä 5 vahvistetut vaatimukset;

c)

testilaitteiden osalta direktiivin 97/68/EY liitteessä III vahvistetut vaatimukset.

5.   Valmistajan on toimitettava hyväksyntäviranomaiselle näyttöä siitä, että 3 kohdassa tarkoitetut muutokset eivät heikennä ajoneuvon ympäristöominaisuuksia suhteessa tyyppihyväksynnässä osoitettuihin ympäristöominaisuuksiin.

6.   Valmistajan on osoitettava, että tämän asetuksen 9–13 artiklan mukaista tyyppihyväksyntää edellyttävät korvaavat pilaantumista rajoittavat laitteet, jotka saatetaan markkinoille tai otetaan käyttöön unionissa, on hyväksytty direktiivin 97/68/EY liitteessä I olevassa 4.1.1 kohdassa vahvistettujen yksityiskohtaisten teknisten vaatimusten ja testausmenettelyjen mukaisesti soveltuvin osin.

7.   Korvaavalla pilaantumista rajoittavalla laitteella varustettujen ajoneuvojen on täytettävä samat ympäristötestivaatimukset ja epäpuhtauspäästöjen raja-arvot kuin alkuperäisellä pilaantumista rajoittavalla laitteella varustetut ajoneuvot.

5 artikla

Ajoneuvojen tai moottoreiden tyyppihyväksyntää koskevat erityiset velvoitteet

1.   Valmistajan on varmistettava, että moottorityypin kaasu- ja hiukkasmaiset epäpuhtauspäästöt eivät ylitä kaasu- ja hiukkasmaisia epäpuhtauspäästöjä, jotka täsmennetään kyseisen direktiivin soveltamisalaan kuuluvien moottori- ja teholuokkien osalta.

2.   Valmistajan on varmistettava, että käyttövoimayksikön teho vastaa tasoa, joka on ilmoitettu hyväksyntäviranomaiselle valmistusasiakirjoissa, kun ajoneuvo asetetaan saataville markkinoilla tai ennen kuin se on otettu käyttöön.

Direktiivin 97/68/EY liitteessä I olevassa 2.8c kohdassa määriteltyjen, päästöjenrajoituslaitteiden tehoa heikentävien estolaitteiden käyttö on kiellettävä direktiivin 97/68/EY liitteessä III olevan 4.1.1 kohdan mukaisesti.

3.   Järjestelmän, komponentin tai erillisen teknisen yksikön merkin vaihtuminen tyyppihyväksynnän jälkeen ei automaattisesti mitätöi tyyppihyväksyntää, ellei alkuperäisiä ominaisuuksia tai teknisiä parametreja muuteta tavalla, joka vaikuttaa moottorin tai pilaantumista rajoittavan järjestelmän toimintaan.

6 artikla

Moottoria erillisenä teknisenä yksikkönä koskevaan tyyppihyväksyntään sovellettavat vaatimukset

Saadakseen EU-tyyppihyväksynnän moottorille tai moottoriperheelle erillisenä teknisenä yksikkönä valmistajan on osoitettava tämän asetuksen liitteen I säännösten mukaisesti, että moottoreille on tehty tässä asetuksessa ja direktiivissä 97/68/EY säädetyt testit ja ne ovat kyseisen direktiivin vaatimusten mukaisia.

III LUKU

JÄSENVALTIOIDEN VELVOITTEET

7 artikla

Vaihtoehtoisten tyyppihyväksyntöjen vastaavuus

1.   Kansallisten viranomaisten on tunnustettava vaihtoehtoiset tyyppihyväksynnät tämän asetuksen liitteen IV nojalla annettua hyväksyntää vastaavina.

2.   Jotta vaihtoehtoinen tyyppihyväksyntä tunnustettaisiin tämän asetuksen nojalla myönnettyä tyyppihyväksyntää vastaavaksi, valmistajan on ensimmäisessä kohdassa tarkoitettujen vaatimusten lisäksi tarjottava syrjimättömästi ajoneuvon korjaamiseen ja huoltamiseen tarvittavat tiedot, siten kuin asetuksen (EU) N:o 167/2013 XV luvussa ja vastaavissa delegoiduissa säädöksissä säädetään.

8 artikla

Epäpuhtauspäästöjen mittaaminen

Teknisten tutkimuslaitosten on mitattava maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen ja moottoreiden pakokaasupäästöt direktiivin 97/68/EY säännösten mukaisesti, siten kuin kyseisiä säännöksiä on mukautettu tämän asetuksen liitteen I vaatimuksilla.

9 artikla

Ulkoisen melutason mittaaminen

1.   Teknisten tutkimuslaitosten on mitattava maa- ja metsätaloudessa käytettävien, ilmarenkailla varustettujen luokan T ajoneuvojen ja kumiteloilla varustettujen luokan C ajoneuvojen ulkoinen melutaso tyyppihyväksyntää varten liitteessä III olevassa 1.3.1 kohdassa säädettyjen testiolosuhteiden ja -menetelmien mukaisesti.

2.   Teknisten tutkimuslaitosten on myös toteutettava liitteessä III olevassa 1.3.2 kohdassa säädetyt testiolosuhteet ja -menetelmät ja kirjattava tulokset liitteessä III olevan 1.3.2.4 kohdan säännösten mukaisesti.

3.   Teknisten tutkimuslaitosten on mitattava maa- ja metsätaloudessa käytettävien, metalliteloin varustettujen luokan C ajoneuvojen ulkoinen melutaso tyyppihyväksyntää varten liitteessä III olevassa 1.3.2 kohdassa säädettyjen paikallaan olevan ajoneuvon testiolosuhteiden ja -menetelmien mukaisesti.

4.   Teknisten tutkimuslaitosten on myös toteutettava liitteessä III olevassa 1.3.3 kohdassa säädetyt testiolosuhteet ja -menetelmät ja kirjattava tulokset.

10 artikla

Käyttövoimayksikön tehoa koskevat vaatimukset

Maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen käyttövoimayksikön tehon arvioimiseksi on mitattava moottorin nettoteho, vääntömomentti ja polttoaineen ominaiskulutus E-säännön 120, muutossarja 01, mukaisesti.

11 artikla

Ajoneuvojen tai moottoreiden tyyppihyväksyntää koskevat erityiset säännökset

1.   Tyyppihyväksyntöjä voidaan myöntää ajoneuvoille, joissa on moottori, joka ei kuulu direktiivin 97/68/EY soveltamisalaan.

2.   Kahdenkymmenenneljän kuukauden kuluttua sellaisen lainsäädännön voimaantulosta, jolla laajennetaan direktiivin 97/68/EY soveltamisalaa moottoreihin, jotka eivät nykyisin kuulu kyseisen direktiivin soveltamisalaan, [tai viimeistään 1 päivänä tammikuuta 2018] jäsenvaltioiden on kieltäydyttävä myöntämästä tämän asetuksen nojalla tyyppihyväksyntöjä ajoneuvoille, jotka eivät täytä kaikkia tämän asetuksen vaatimuksia.

3.   Edellä olevan 1 kohdan nojalla myönnettyjen tyyppihyväksyntöjen voimassaolo lakkaa kolmen vuoden kuluttua sellaisen lainsäädännön voimaantulosta, jolla laajennetaan direktiivin 97/68/EY soveltamisalaa kyseisiin moottoreihin, [tai viimeistään 31 päivänä joulukuuta 2018].

Jäsenvaltiot eivät saa 1 päivästä tammikuuta 2019 alkaen pitää uusia ajoneuvoja koskevia vaatimustenmukaisuustodistuksia pätevinä asetuksen (EU) N:o 167/2013 38 artiklan soveltamiseksi, ja niiden on kiellettävä kyseisten ajoneuvojen rekisteröinti, myynti ja käyttöönotto.

4.   Tyyppihyväksyntää varten on direktiivin 97/68/EY 9 artiklan 3c, 3d ja 4a kohdassa vahvistettuja päivämääriä lykättävä kolmella vuodella sellaisten maa- ja metsätaloudessa käytettävien luokkien T2, T4.1 ja C2 ajoneuvojen osalta, siten kuin ne on määritelty asetuksen (EU) N:o 167/2013 4 artiklan 3, 6 ja 9 kohdassa ja 2 artiklan 2 kohdassa, joissa on luokan L–R moottori. Myös direktiivin 97/68/EY 9 artiklan 4a kohdan ja 10 artiklan 5 kohdan sekä asetuksen (EU) N:o 167/2013 39 artiklan siirtymä- ja poikkeuslausekkeita on lykättävä vastaavasti.

5.   Vaihtomoottorin on oltava samojen raja-arvojen mukainen, jotka korvattavan moottorin oli täytettävä, kun se alun perin saatettiin markkinoille.

6.   Vaihtomoottoriin on tehtävä merkinnät liitteessä I olevan lisäyksen mukaisesti.

12 artikla

EU-tyyppihyväksyntämenettelyt

Sillä edellytyksellä, että asetuksen (EU) N:o 167/2013 68 artiklassa tarkoitetut täytäntöönpanotoimenpiteet ovat tulleet voimaan, ja jos valmistaja niin vaatii, kansalliset viranomaiset eivät saa ajoneuvojen päästöihin liittyvistä syistä kieltäytyä myöntämästä uudelle ajoneuvo- tai moottorityypille EU-tyyppihyväksyntää tai kansallista tyyppihyväksyntää eivätkä kieltää uuden ajoneuvon rekisteröintiä, myyntiä tai käyttöönottoa tai uusien moottoreiden myyntiä tai käyttöönottoa, jos kyseinen ajoneuvo tai kyseiset moottorit ovat tämän asetuksen ja sen täytäntöönpanotoimenpiteiden mukaisia, sanotun kuitenkaan rajoittamatta 11 artiklan soveltamista.

13 artikla

Korvaavien pilaantumista rajoittavien laitteiden asettaminen saataville markkinoilla tai asentaminen ajoneuvoon

Korvaaviin pilaantumista rajoittaviin laitteisiin, jotka kuuluvat myös ajoneuvon järjestelmän tyyppihyväksynnän piiriin, ei saa soveltaa mitään komponentin tai erillisen teknisen yksikön lisähyväksyntää asetuksen (EU) N:o 167/2013 26 artiklan 3 kohdan mukaisesti.

14 artikla

Joustojärjestelmä

1.   Poiketen siitä, mitä 10 artiklan 3 kohdassa säädetään, jäsenvaltioiden on sallittava, että markkinoille saatetaan joustojärjestelmän puitteissa liitteen V säännösten mukaisesti rajallinen määrä ajoneuvoja, joissa on direktiivin 97/68/EY 9 artiklan vaatimukset täyttävä moottori, valmistajan pyynnöstä ja sillä edellytyksellä, että hyväksyntäviranomainen on antanut asianomaisen käyttöönottoa koskevan luvan.

2.   Edellä 1 kohdassa säädettyä joustojärjestelmää sovelletaan kunkin vaiheen alusta lähtien, ja se kestää yhtä kauan kuin itse vaihe.

Liitteessä V olevassa 1.2 kohdassa tarkoitettua joustojärjestelmää sovelletaan ainoastaan vaiheen III B ajan taikka kolmen vuoden ajan siinä tapauksessa, ettei seuraavaa vaihetta ole.

3.   Joustojärjestelmän nojalla käyttöön otettavat ajoneuvot on varustettava liitteen V säännösten mukaisilla moottorityypeillä.

IV LUKU

LOPPUSÄÄNNÖKSET

15 artikla

Voimaantulo ja soveltaminen

Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Sitä sovelletaan 1 päivästä tammikuuta 2016.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan jäsenvaltioissa perussopimusten mukaisesti.

Tehty Brysselissä 1 päivänä lokakuuta 2014.

Komission puolesta

Puheenjohtaja

José Manuel BARROSO


(1)  EUVL L 60, 2.3.2013, s. 1.

(2)  KOM(2010) 186 lopullinen, 28.4.2010.

(3)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 97/68/EY, annettu 16 päivänä joulukuuta 1997, liikkuviin työkoneisiin asennettavien polttomoottoreiden kaasu- ja hiukkaspäästöjen torjuntatoimenpiteitä koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä (EYVL L 59, 27.2.1998, s. 1).

(4)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2003/37/EY, annettu 26 päivänä toukokuuta 2003, maatalous- tai metsätraktoreiden, niiden perävaunujen ja vedettävien vaihdettavissa olevien koneiden ja näihin ajoneuvoihin tarkoitettujen järjestelmien, osien ja erillisten teknisten yksiköiden tyyppihyväksynnästä sekä direktiivin 74/150/ETY kumoamisesta (EUVL L 171, 9.7.2003, s. 1).

(5)  Neuvoston päätös 97/836/EY, tehty 27 päivänä marraskuuta 1997, Euroopan yhteisön liittymisestä Yhdistyneiden Kansakuntien Euroopan talouskomission sopimukseen pyörillä varustettuihin ajoneuvoihin ja niihin asennettaviin tai niissä käytettäviin varusteisiin ja osiin sovellettavien yhdenmukaisten teknisten vaatimusten hyväksymisestä sekä näiden vaatimusten mukaisesti annettujen hyväksymisien vastavuoroista tunnustamista koskevista ehdoista (vuoden 1958 tarkistettu sopimus) (EYVL L 346, 17.12.1997, s. 78).

(6)  EUVL L 257, 30.9.2010, s. 298.


LIITTEET

Liitteen numero

Liitteen otsikko

Sivu

I

Maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen moottorityyppien tai moottoriperheiden EU-tyyppihyväksyntää erillisenä teknisenä yksikkönä epäpuhtauspäästöjen osalta koskevat vaatimukset

15

II

Moottorityypillä tai moottoriperheellä varustettujen maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvotyyppien EU-tyyppihyväksyntää epäpuhtauspäästöjen osalta koskevat vaatimukset

21

III

Ulkoisia melupäästöjä koskevat vaatimukset

23

IV

Vaihtoehtoisten tyyppihyväksyntöjen tunnustaminen

27

V

14 artiklassa säädetyn joustojärjestelmän puitteissa markkinoille saatettuja maa- ja metsätaloudessa käytettäviä ajoneuvoja ja moottoreita koskevat säännökset

28


LIITE I

Maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen moottorityyppien tai moottoriperheiden EU-tyyppihyväksyntää erillisenä teknisenä yksikkönä epäpuhtauspäästöjen osalta koskevat vaatimukset

1.   Yleistä

Maa- ja metsätaloudessa käytettäviin ajoneuvoihin tarkoitettujen moottorityyppien tai moottoriperheiden EU-tyyppihyväksyntään erillisenä teknisenä yksikkönä epäpuhtauspäästöjen osalta sovelletaan direktiivin 97/68/EY säännöksiä seuraavin mukautuksin:

1.1

Tämän asetuksen soveltamiseksi viittauksia direktiivissä 97/68/EY tarkoitettuihin liikkuviin työkoneisiin on pidettävä viittauksina maa- ja metsätaloudessa käytettäviin ajoneuvoihin.

1.2

Tämän asetuksen soveltamiseksi viittauksia direktiivissä 97/68/EY tarkoitettuihin alkuperäisiin laitevalmistajiin on pidettävä viittauksina ajoneuvojen valmistajiin.

1.3

Tämän asetuksen soveltamiseksi direktiivissä 97/68/EY tarkoitettuja moottorien markkinoille saattamisen päivämääriä on pidettävä moottoreiden ja ajoneuvojen ensimmäisen käyttöönoton päivämäärinä.

1.4

Tämän asetuksen soveltamiseksi direktiivissä 97/68/EY tarkoitettuja moottorityypin ja moottoriperheiden tyyppihyväksynnän päivämääriä on pidettävä moottorityypin, moottoriperheen tai ajoneuvotyypin EU-tyyppihyväksynnän tai kansallisen tyyppihyväksynnän päivämäärinä.

2.   EU-tyyppihyväksynnän hakeminen moottorityypille tai moottoriperheelle erillisenä teknisenä yksikkönä

2.1

Moottorin valmistajan tai hänen edustajansa on tehtävä moottorityypin tai -perheen tyyppihyväksyntää epäpuhtauspäästöjen osalta koskeva hakemus.

2.2

Tyyppihyväksyntähakemukseen on liitettävä asetuksen (EU) N:o 167/2013 22 artiklan mukaiset ja mainitun asetuksen 68 artiklan c alakohdan nojalla hyväksytyn täytäntöönpanosäädöksen mukaiset valmistusasiakirjat.

2.3

Direktiivin 97/68/EY liitteessä I kuvattuja moottorityypin tai kantamoottorin ominaisuuksia vastaava moottori on toimitettava hyväksyntätestien suorittamisesta vastaavalle tekniselle tutkimuslaitokselle.

3.   Vaatimukset ja testit

Sovelletaan direktiivin 97/68/EY liitteessä I olevan 4, 8 ja 9 jakson, liitteen I lisäysten 1 ja 2 sekä liitteiden III, IV ja V säännöksiä.

4.   Järjestelmien, komponenttien ja erillisten teknisten yksiköiden tyyppihyväksyntä

Asetuksen (EU) N:o 167/2013 IV–VII, IX ja X luvussa vahvistetut EU-tyyppihyväksyntää koskevat säännökset huomioon ottaen erilliset tekniset yksiköt, komponentit ja järjestelmät, jotka voivat vaikuttaa maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen ympäristöominaisuuksiin ja käyttövoimayksikön tehoon, on tyyppihyväksyttävä ennen markkinoille saattamista tai ensimmäistä käyttöönottoa.

Asetuksen (EU) N:o 167/2013 19 ja 52 artiklan mukaisesti kyseisiä vaatimuksia sovelletaan erityisesti seuraaviin:

moottorit,

pakokaasupäästöjen jälkikäsittelyjärjestelmät,

ulkoisten melupäästöjen vaimenninjärjestelmät.

Tyyppihyväksyntään liittyvien ilmoituslomakkeiden on oltava asetuksen (EU) N:o 167/2013 68 artiklan nojalla hyväksyttyjen täytäntöönpanosäädösten mukaisia.

5.   Moottorimerkinnät

Moottorimerkinnät on tehtävä asetuksen (EU) N:o 167/2013 34 artiklan vaatimusten ja mainitun asetuksen 68 artiklan h alakohdan nojalla hyväksytyn täytäntöönpanosäädöksen mukaisesti.

6.   Tuotannon vaatimustenmukaisuus

Moottorien tuotannon vaatimustenmukaisuus on tarkistettava asetuksen (EU) N:o 167/2013 28 artiklan sekä direktiivin 97/68/EY liitteessä I olevan 5 kohdan säännösten mukaisesti.

7.   Hyväksynnän myöntämisestä ilmoittaminen

Valmistajan on asetuksen (EU) N:o 167/2013 31 artiklan ja XVI luvun mukaisesti annettava jäsenvaltioille tiedoksi ilmoitus hyväksynnän myöntämisestä, laajentamisesta, epäämisestä tai peruuttamisesta tai tuotannon lopettamisesta moottorityypin osalta tämän liitteen nojalla tai maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvotyypin osalta liitteen II nojalla.

8.   Markkinavalvonta

Ottaen huomioon asetuksen (EU) N:o 167/2013 7 artikla markkinavalvonta on toteutettava mainitun asetuksen 68 artiklan g, j ja m alakohdan nojalla hyväksyttyjen täytäntöönpanosäädösten mukaisesti.

9.   Moottoriperhe

9.1   Moottoriperheen määritysparametrit

Moottoriperhe voidaan määritellä perheeseen kuuluvien moottoreiden rakennetta koskevien perusparametrien avulla. Joissain tapauksissa parametrit voivat vaikuttaa toisiinsa. Myös nämä tekijät on otettava huomioon, jotta varmistetaan, että moottoriperheeseen sisällytetään ainoastaan moottoreita, joiden epäpuhtauspäästöjen ominaisuudet ovat samanlaiset.

Jotta moottorien voidaan katsoa kuuluvan samaan moottoriperheeseen, niillä on oltava seuraavat samat perusparametrit:

9.1.1

Työtapa: kaksi-/nelitahtinen

9.1.2

Jäähdytysaine: ilma/vesi/öljy

9.1.3

Yksittäisen sylinterin iskutilavuus

85–100 prosenttia moottoriperheen suurimmasta iskutilavuudesta

9.1.4

Ilmanottojärjestelmä: vapaasti hengittävä/ahdettu

9.1.5

Polttoainetyyppi: diesel/bensiini

9.1.6

Palotilan tyyppi tai rakenne

9.1.7

Venttiilit ja kanavat — sijainti, koko ja lukumäärä:

9.1.8

Polttoainejärjestelmä

Diesel:

pumppu-putki-suutin

rivipumppu

jakajapumppu

yksikköpumppu

yksikkösuutin

Bensiini:

kaasutin

epäsuora ruiskutus

suoraruiskutus

9.1.9

Muut ominaisuudet

pakokaasun kierrätys

veden ruiskutus/emulsio

ilmansyöttö

ahtimen jäähdytysjärjestelmä

sytytystyyppi (puristus, kipinä)

9.1.10

Pakokaasun jälkikäsittely

hapetuskatalysaattori

pelkistyskatalysaattori

kolmitiekatalysaattori

lämpöreaktori

hiukkasloukku

9.2   Kantamoottorin valinta

9.2.1

Moottoriperheen kantamoottori valitaan käyttäen ensisijaisena valintaperusteena suurinta polttoaineannosta tahtia kohti ilmoitetulla suurimmalla vääntömomentin kierrosnopeudella direktiivin 97/68/EY liitteessä II olevassa lisäyksessä 2 vahvistettujen moottoriperheen olennaisten ominaisuuksien mukaisesti. Jos kaksi tai useampi moottori täyttää tämän ensisijaisen valintaperusteen, kantamoottori valitaan käyttämällä toissijaisena valintaperusteena suurinta polttoaineannosta tahtia kohti nimellisnopeudella. Joissakin tapauksissa hyväksyntäviranomainen saattaa tulla siihen tulokseen, että moottoriperheen suurimpien päästöarvojen määrittämiseen tarvitaan toinen moottori. Tämän vuoksi hyväksyntäviranomainen saattaa valita testeihin jonkin muun moottorin, jos joidenkin ominaisuuksien perusteella voidaan päätellä, että kyseisen moottorin päästöt ovat moottoriperheen moottoreiden suurimmat.

9.2.2

Jos saman perheen moottoreissa on muita ominaisuuksia, joiden voidaan olettaa vaikuttavan epäpuhtauspäästöihin, nämä ominaisuudet on yksilöitävä ja otettava huomioon perheen kantamoottoria valittaessa.

Lisäys

Moottorimerkinnät

1.

Kussakin erillisenä teknisenä yksikkönä tyyppihyväksytyssä moottorissa on oltava seuraavat:

a)

moottorin valmistajan tavaramerkki tai kauppanimi,

b)

moottorityyppi ja tarvittaessa moottoriperhe sekä moottorin tunnistenumero,

c)

asetuksen (EU) N:o 167/2013 68 artiklan h kohdan nojalla hyväksytyn täytäntöönpanosäädöksen mukainen EU-tyyppihyväksyntämerkki.

2.

Edellä 1 kohdassa tarkoitettujen merkintöjen on oltava selvästi ja pysyvästi luettavissa koko moottorin käyttöiän. Mahdolliset tarrat tai kilvet on asennettava siten, että ne pysyvät paikallaan koko moottorin käyttöiän eikä niitä voi poistaa ilman, että ne tuhoutuvat tai turmeltuvat.

3.

Edellä 1 kohdassa tarkoitetut merkinnät on kiinnitettävä moottorin tavanomaisen toiminnan kannalta välttämättömään osaan, jota ei yleensä tarvitse vaihtaa moottorin käyttöiän aikana. Kyseiset merkinnät on sijoitettava siten, että ne ovat helposti nähtävissä, kun moottori ja kaikki sen toiminnan kannalta tarpeelliset apulaitteet on asennettu maa- ja metsätaloudessa käytettävään ajoneuvoon. Jos konepelti on avattava, jotta merkintä olisi näkyvissä, tämä vaatimus katsotaan täytetyksi, jos konepellin avaaminen on helppoa.

Jos tämän vaatimuksen noudattamisesta ollaan epävarmoja, vaatimus katsotaan täytetyksi, jos asennetaan lisämerkintä, jossa on vähintään moottorin tunnistenumero sekä valmistajan nimi, kauppanimi tai logo. Tämä lisämerkintä on kiinnitettävä sellaiseen olennaiseen osaan tai sellaisen olennaisen osan viereen, jota ei tavallisesti tarvitse vaihtaa moottorin käyttöiän aikana, ja sen on oltava paikassa, johon pääsee helposti ilman työkaluja moottorin tavanomaisen huollon yhteydessä; muussa tapauksessa lisämerkintä on kiinnitettävä tietyn etäisyyden päähän alkuperäisestä merkinnästä moottorin kampikammioon. Sekä alkuperäisen merkinnän että mahdollisen lisämerkinnän on oltava selvästi näkyvissä sen jälkeen, kun kaikki moottorin toiminnan kannalta tarpeelliset apulaitteet on asennettu. Edellisen alakohdan vaatimukset täyttävä konepelti sallitaan. Lisämerkintä on mieluiten kiinnitettävä pysyvästi suoraan moottorin yläpinnalle esimerkiksi kaivertaen tai 2 kohdan vaatimukset täyttävän tarran tai kilven avulla.

4.

Moottorit on luokiteltava tunnistenumeroidensa mukaan siten, että tuotantovaihe voidaan määrittää yksiselitteisesti.

5.

Ennen tuotantolinjalta lähtöä moottoreissa on oltava kaikki vaadittavat merkinnät.

6.

Merkintöjen tarkka sijainti on mainittava ilmoituslomakkeessa asetuksen (EU) N:o 167/2013 68 artiklan h kohdan nojalla hyväksytyn täytäntöönpanosäädöksen mukaisesti.

7.

Kun kyseessä on vaihtomoottori, moottorissa olevaan merkkiin on lisättävä metallilevyllä oleva teksti ”VAIHTOMOOTTORI”.


LIITE II

Moottorityypillä tai moottoriperheellä varustettujen maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvotyyppien EU-tyyppihyväksyntää epäpuhtauspäästöjen osalta koskevat vaatimukset

1.   Yleistä

Jollei tässä asetuksessa toisin säädetä, sovelletaan direktiivin 97/68/EY liitteessä I vahvistettuja määritelmiä, symboleita, lyhenteitä, eritelmiä ja testejä, tuotannon vaatimustenmukaisuusarviointien eritelmiä ja moottoriperheen määritteleviä parametreja.

2.   EU-tyyppihyväksynnän hakeminen maa- ja metsätaloudessa käytettävälle ajoneuvotyypille

2.1   EU-tyyppihyväksynnän hakeminen maa- ja metsätaloudessa käytettävälle ajoneuvotyypille epäpuhtauspäästöjen osalta

2.1.1

Maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon valmistajan tai hänen edustajansa on tehtävä maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvotyypin tyyppihyväksyntää epäpuhtauspäästöjen osalta koskeva hakemus.

2.1.2

Sen mukana on toimitettava ilmoituslomake asetuksen (EU) N:o 167/2013 68 artiklan a kohdan nojalla hyväksytyn täytäntöönpanosäädöksen mukaisesti.

2.1.3

Valmistajan on toimitettava hyväksyntätesteistä vastaavalle tekniselle tutkimuslaitokselle moottorityypin tai kantamoottorin ominaisuuksia vastaava maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon moottori tämän asetuksen liitteen I ja direktiivin 97/68/EY liitteen VII säännösten mukaisesti.

2.2   EU-tyyppihyväksynnän hakeminen hyväksytyllä moottorilla varustetulle maa- ja metsätaloudessa käytettävälle ajoneuvotyypille

2.2.1

Maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon valmistajan tai hänen edustajansa on tehtävä maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvotyypin tyyppihyväksyntää epäpuhtauspäästöjen osalta koskeva hakemus.

1.2.2

Sen mukana on toimitettava asetuksen (EU) N:o 167/2013 68 artiklan a ja l kohdan nojalla hyväksytyissä täytäntöönpanosäädöksissä vahvistetun mallin mukainen ilmoituslomake sekä jäljennös moottorin tai moottoriperheen EU-tyyppihyväksyntätodistuksesta ja soveltuvin osin jäljennös maa- ja metsätaloudessa käytettävään ajoneuvotyyppiin asennettujen järjestelmien, komponenttien ja erillisten teknisten yksikköjen EU-tyyppihyväksyntätodistuksesta.

3.   Vaatimukset ja testit

3.1   Yleistä

Sovelletaan direktiivin 97/68/EY liitteessä I olevan 4, 8 ja 9 jakson, liitteen I lisäysten 1 ja 2 sekä liitteiden III, IV ja V säännöksiä.

3.2   Moottorin asentaminen ajoneuvoon

Moottorin asentamisessa ajoneuvoon on noudatettava seuraavia moottorin tyyppihyväksynnässä asetettuja vaatimuksia:

3.2.1

imualipaine ei saa olla tyyppihyväksytylle moottorille määriteltyä suurempi,

3.2.2

pakojärjestelmän vastapaine ei saa olla tyyppihyväksytylle moottorille määriteltyä suurempi.

3.3   Epäpuhtauspäästöihin mahdollisesti vaikuttavat ajoneuvon komponentit on suunniteltava, valmistettava ja koottava siten, että tämän asetuksen tekniset vaatimukset täyttyvät ajoneuvon tavanomaisissa käyttöolosuhteissa ja sen mahdollisesta tärinästä huolimatta.

4.   Hyväksyntä

Sellaisella moottorilla varustetulle maa- ja metsätaloudessa käytettävälle ajoneuvotyypille, jolle on myönnetty tämän asetuksen liitteen I mukainen hyväksyntätodistus tai tämän asetuksen liitteen IV mukainen vastaava tyyppihyväksyntä, on myönnettävä tyyppihyväksyntätodistus asetuksen (EU) N:o 167/2013 68 artiklan a kohdan nojalla hyväksytyn täytäntöönpanosäädöksen mukaisesti.


LIITE III

Ulkoisia melupäästöjä koskevat vaatimukset

1.   Sallitut ulkoiset melutasot

1.1   Mittauslaitteet

Instrumentointijärjestelmän, myös mikrofonien, kaapeleiden ja tuulilasin, jos sitä käytetään, on oltava standardissa IEC 61672-1:2002 määrättyjen luokan I instrumenttiin sovellettavien vaatimusten mukainen. Suodattimien on oltava standardissa IEC 61260:1995 määrättyjen luokan I instrumenttiin sovellettavien vaatimusten mukainen.

1.2   Mittausolosuhteet

Mittaukset on suoritettava ajokuntoisilla kuormaamattomilla maa- ja metsätaloudessa käytettävillä ajoneuvoilla riittävän hiljaisella ja avoimella alueella (ympäristön ja tuulen melu vähintään 10 dB(A) vähemmän kuin mitattava ulkoinen melutaso).

Alue voi olla muodoltaan esimerkiksi säteeltään 50 metrin suuruinen avoin alue, jossa on säteeltään 20 metrin suuruinen, käytännöllisesti katsoen tasainen keskiosa. Se voi olla päällystetty betonilla, asfaltilla tai vastaavalla materiaalilla, eikä siinä saa olla kevyttä lunta, pitkää ruohoa, irtomaata tai tuhkaa.

Testiradan pinnan on oltava sellainen, ettei se aiheuta liiallista rengasmelua. Tätä ehtoa sovelletaan ainoastaan liikkeessä oleville maa- ja metsätaloudessa käytettäville ajoneuvoille tehtävissä ulkoisen melun mittauksissa.

Mittaus suoritetaan hyvällä ja vähätuulisella säällä. Maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon tai mikrofonin lähistöllä ei saa olla laitteiston lukemia ottavaa tarkkailijaa lukuun ottamatta ketään, sillä maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon tai mikrofonin lähellä olevat katsojat saattavat vaikuttaa huomattavasti laitteiston lukemiin. Osoittimen selvät heilahtelut, jotka eivät tunnu olevan yhteydessä yleisen äänitason ominaisuuksiin, jätetään huomiotta lukemia kirjattaessa.

1.3   Mittausmenetelmä

1.3.1   Liikkeessä olevan maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon ulkoisen melutason mittaaminen

On tehtävä vähintään kaksi mittausta maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon kummaltakin puolelta. Säätötarkoituksia varten voidaan tehdä alustavia mittauksia, mutta niitä ei oteta huomioon.

Mikrofonin on sijaittava 1,2 metrin korkeudella maasta ja 7,5 metrin päässä maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon keskiviivan CC kulkuradasta mitattuna siihen nähden kohtisuorassa olevaa PP′-viivaa pitkin (kuva 1).

Testiradalle on merkittävä kaksi viivaa, AA′ ja BB′, jotka ovat yhdensuuntaisia PP′-viivan kanssa ja sijaitsevat 10 metriä eteenpäin ja 10 metriä taaksepäin tästä viivasta. Maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen tulee lähestyä AA′-viivaa tasaisella nopeudella olosuhteissa, jotka täsmennetään jäljempänä. Sitten kaasuläppä avataan kokonaan niin nopeasti kuin se on käytännössä mahdollista ja pidetään täysin auki -asennossa, kunnes maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon perä ylittää viivan BB′. Kaasuläppä suljetaan sitten jälleen niin nopeasti kuin mahdollista. Jos maa- ja metsätaloudessa käytettävässä ajoneuvossa on perävaunu, sitä ei oteta huomioon määritettäessä, milloin viiva BB′ ylitetään.

Mittaustulos on suurin kirjattu melutaso.

Kuva 1

Image

1.3.1.1   Testinopeuden on oltava kolme neljäsosaa siitä valmistajan ilmoittamasta suurimmasta rakenteellisesta nopeudesta (vmax), joka voidaan saavuttaa suurimmalla käytettävällä vaihteella tiellä ajettaessa.

1.3.1.2   Tulosten tulkinta

1.3.1.2.1

Mittauslaitteiden epätarkkuuden huomioon ottamiseksi jokaisesta mittauksesta saatu tulos määritetään vähentämällä 1 dB(A) mittarin lukemasta.

1.3.1.2.2

Mittauksia pidetään pätevinä, jos kahden samalla puolella maa- ja metsätaloudessa käytettävää ajoneuvoa suoritetun peräkkäisen mittauksen ero ei ole suurempi kuin 2 dB(A).

1.3.1.2.3

Testitulos on korkein mitattu melutaso. Jos tämä tulos ylittää testatun maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvoluokan sallitun melutason 1 dB(A):lla, suoritetaan vielä kaksi lisämittausta. Kolmen näin saaduista neljästä mittauksesta on oltava vahvistettujen rajojen sisällä.

1.3.2   Paikallaan olevan maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon ulkoisen melutason mittaaminen

1.3.2.1   Äänitasomittarin sijainti

Mittaukset on suoritettava kohdassa X (joka esitetään kuvassa 2) 7 metrin etäisyydeltä maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon lähimmästä pinnasta. Mikrofonin on sijaittava 1,2 metrin korkeudella maasta.

1.3.2.2   Mittausten lukumäärä: on suoritettava vähintään kaksi mittausta.

1.3.2.3   Maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon testiolosuhteet

Maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon, jossa ei ole nopeudensäädintä, moottoria käytetään kolmen neljäsosan teholla siitä kierrosnopeudesta, joka maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon valmistajan mukaan kehittää sen enimmäistehon. Moottorin kierrosnopeus mitataan erillisellä laitteella, esim. pyörin varustetulla alustalla ja kierroslukumittarilla. Jos moottoriin on asennettu säädin, joka estää moottoria ylittämästä nopeutta, jossa se kehittää enimmäistehonsa, moottoria käytetään suurimmalla säätimen sallimalla nopeudella.

Moottori on saatettava tavanomaiseen käyntilämpötilaansa ennen mittausten tekemistä.

1.3.2.4   Tulosten tulkinta

Raportissa ilmoitetaan kaikki ulkoisen melutason lukemat. Moottorin teho on kirjattava tämän asetuksen 9 artiklan säännösten mukaisesti. Maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon kuormitustila on myös ilmoitettava.

Mittauksia pidetään pätevinä, jos kahden samalla puolella maa- ja metsätaloudessa käytettävää ajoneuvoa suoritetun peräkkäisen mittauksen ero ei ole suurempi kuin 2 dB(A).

Mittaustulos on suurin kirjattu lukema.

1.3.3   Liikkeessä olevien, metalliteloin varustettujen luokan C ajoneuvojen ulkoisen melutason mittaamista koskevat säännökset

Metalliteloin varustettujen maa- ja metsätaloudessa käytettävien luokan C ajoneuvojen melutaso liikkeessä ollessa mitataan ajokuntoisilla kuormaamattomilla ajoneuvoilla, jotka kulkevat tasaisella 5 km/h:n (+/– 0,5 km/h) nopeudella kostealla hiekalla moottorin käydessä nimellisnopeudella standardin ISO 6395:2008 kohdan 5.3.2 mukaisesti. Mikrofonin on sijaittava 1.3.1 kohdan säännösten mukaisesti. Mitattu meluarvo on kirjattava testausselosteeseen.

2.   Pakojärjestelmä (äänenvaimennin)

2.1

Jos maa- ja metsätaloudessa käytettävään ajoneuvoon on asennettu laite, joka on suunniteltu vähentämään pakojärjestelmän aiheuttamaa melua (äänenvaimennin), sovelletaan tämän jakson vaatimuksia. Jos moottorin imuventtiiliin on asennettu ilmansuodatin sen varmistamiseksi, että sallittua melutasoa noudatetaan, suodatinta pidetään vaimentimen osana ja 2 kohdan vaatimuksia sovelletaan myös kyseiseen suodattimeen.

Pakoputken pää on sijoitettava siten, että pakokaasuja ei voi päästä ohjaamon sisäpuolelle.

Kuva 2

Maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen mittauskohdat

Image

2.2

Maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon tyyppihyväksyntätodistukseen on liitettävä piirros pakojärjestelmästä.

2.3

Vaimennin on varustettava pysyvällä ja helposti luettavissa olevalla merkinnällä, josta ilmenevät sen merkki ja tyyppi.

2.4

Imukykyisen kuituaineen käyttö vaimentimissa on sallittu vain, jos seuraavat vaatimukset täytetään:

2.4.1

imukykyistä kuituainetta ei saa käyttää niissä vaimentimen osissa, joiden lävitse kulkee kaasuja;

2.4.2

on varmistettava sopivin välinein, että imukykyinen kuituaine pysyy paikallaan koko sen ajan, kun vaimennin on käytössä;

2.4.3

imukykyisen kuituaineen on kestettävä ainakin 20 % käyntilämpötilaa korkeampaa lämpötilaa (celsiusastetta), jollainen lämpötila saattaa olla siinä vaimentimen osassa, jossa kyseiset imukykyiset kuituaineet sijaitsevat.


LIITE IV

Vaihtoehtoisten tyyppihyväksyntöjen tunnustaminen

Seuraavat tyyppihyväksynnät ja tarvittaessa hyväksyntämerkit tunnustetaan tämän asetuksen mukaista hyväksymistä vastaaviksi:

a)

Direktiivin 97/68/EY 9 artiklan 3a ja 3b kohdassa määriteltyjen, luokkiin H, I, J ja K (vaihe IIIA) kuuluvien moottoreiden osalta direktiivin 97/68/EY liitteessä XII olevan 3.1, 3.2 ja 3.3 kohdan mukaiset tyyppihyväksynnät;

b)

Direktiivin 97/68/EY 9 artiklan 3c kohdassa määriteltyjen, luokkiin L, M, N ja P (vaihe IIIB) kuuluvien moottoreiden osalta direktiivin 97/68/EY liitteessä XII olevan 4.1, 4.2 ja 4.3 kohdan mukaiset tyyppihyväksynnät;

c)

Direktiivin 97/68/EY 9 artiklan 3d kohdassa määriteltyjen, luokkiin Q ja R (vaihe IV) kuuluvien moottoreiden osalta direktiivin 97/68/EY liitteessä XII olevan 5.1 ja 5.2 kohdan mukaiset tyyppihyväksynnät.


LIITE V

14 artiklassa säädetyn joustojärjestelmän puitteissa markkinoille saatettuja maa- ja metsätaloudessa käytettäviä ajoneuvoja ja moottoreita koskevat säännökset

1.   Maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon valmistajan toimet

1.1   Lukuun ottamatta vaihetta IIIB maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon valmistajan, joka haluaa käyttää joustojärjestelmää, on pyydettävä hyväksyntäviranomaiselta lupa saattaa maa- ja metsätaloudessa käytettäviä ajoneuvoja markkinoille tämän liitteen asiaankuuluvien säännösten mukaisesti. Maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen määrä ei saa ylittää 1.1.1 ja 1.1.2 kohdassa vahvistettuja enimmäismääriä. Moottorien on oltava direktiivin 97/68/EY 9 artiklassa tarkoitettujen vaatimusten mukaisia.

1.1.1   Joustojärjestelmän puitteissa markkinoille saatettujen maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen määrä ei saa missään moottoriluokassa olla yli 20 prosenttia valmistajan markkinoille saattamien ja asianomaiseen moottorin tehoalueeseen kuuluvilla moottoreilla varustettujen ajoneuvojen vuotuisesta määrästä (laskettuna viimeisimmän viiden myyntivuoden keskiarvona unionin markkinoilla). Jos ajoneuvojen valmistaja on saattanut markkinoille maa- ja metsätaloudessa käytettäviä ajoneuvoja unionissa alle viiden vuoden ajan, keskiarvo lasketaan sen ajanjakson mukaan, jona valmistaja on tosiasiallisesti saattanut markkinoille maa- ja metsätaloudessa käytettäviä ajoneuvoja unionissa.

1.1.2   Vaihtoehtona 1.2.1 kohdalle joustojärjestelmän puitteissa markkinoille saatettujen maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen määrä ei moottorin eri tehoalueiden osalta saa ylittää seuraavia enimmäismääriä:

Moottorin tehoalue P (kW)

Ajoneuvojen määrä

19 ≤ P < 37

200

37 ≤ P < 75

150

75 ≤ P < 130

100

130 ≤ P ≤ 560

50

1.2   Vaiheen IIIB aikana maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon valmistajan, joka haluaa käyttää joustojärjestelmää, on pyydettävä hyväksyntäviranomaiselta lupa saattaa maa- ja metsätaloudessa käytettäviä ajoneuvoja markkinoille tämän liitteen asiaankuuluvien säännösten mukaisesti. Maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen määrä ei saa ylittää 1.2.1 ja 1.2.2 kohdassa vahvistettuja enimmäismääriä. Moottorien on oltava direktiivin 97/68/EY 9 artiklassa tarkoitettujen vaatimusten mukaisia.

1.2.1   Joustojärjestelmän puitteissa markkinoille saatettujen maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen määrä ei saa millään moottorin tehoalueella olla yli 40 prosenttia valmistajan markkinoille saattamien ja asianomaiseen moottoriluokkaan kuuluvilla moottoreilla varustettujen, maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen vuotuisesta määrästä (laskettuna viimeisimmän viiden myyntivuoden keskiarvona unionin markkinoilla). Jos ajoneuvojen valmistaja on markkinoinut maa- ja metsätaloudessa käytettäviä ajoneuvoja unionissa alle viiden vuoden ajan, keskiarvo lasketaan sen ajanjakson mukaan, jona valmistaja on tosiasiallisesti markkinoinut maa- ja metsätaloudessa käytettäviä ajoneuvoja unionissa.

1.2.2   Vaihtoehtona 1.2.1 kohdalle joustojärjestelmän puitteissa markkinoille saatettujen maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen määrä ei moottorin eri tehoalueiden osalta saa ylittää seuraavia enimmäismääriä:

Moottorin tehoalue P (kW)

Ajoneuvojen määrä

19 ≤ P < 37

200

37 ≤ P < 75

175

75 ≤ P < 130

250

130 ≤ P ≤ 560

125

1.3   Ajoneuvon valmistajan on liitettävä hyväksyntäviranomaiselle osoittamaansa hakemukseen kaikki seuraavat tiedot:

a)

Näyte merkeistä, jotka kiinnitetään maa- ja metsätaloudessa käytettävään ajoneuvoon, johon joustojärjestelmän puitteissa markkinoille saatettu moottori asennetaan. Merkeissä on oltava seuraava teksti: ”MAA- JA METSÄTALOUDESSA KÄYTETTÄVÄ AJONEUVO NRO … (ajoneuvojen sarja) KAIKKIAAN … AJONEUVOSTA (ajoneuvojen kokonaismäärä kyseisellä tehoalueella). MOOTTORIN NRO … ja TYYPPIHYVÄKSYNNÄN NRO … (esim. direktiivin 97/68/EY säännösten mukainen tyyppihyväksyntä tai tämän komission delegoitu asetus (EU) 2015/96) liitteen IV mukaisesti tunnustettu vaihtoehtoinen tyyppihyväksyntä”;

b)

Näyte moottoriin kiinnitettävästä täydentävästä merkistä, joka sisältää 2.2 kohdassa tarkoitetun tekstin.

1.4   Maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon valmistajan on toimitettava hyväksyntäviranomaiselle kaikki joustojärjestelmän täytäntöönpanoon liittyvät tarpeelliset tiedot, joita hyväksyntäviranomainen pyytää päätöksen tekemistä varten.

1.5   Ajoneuvon valmistajan on toimitettava kahdentoista kuukauden välein raportti käyttämiensä joustojärjestelmien täytäntöönpanoon liittyvistä tiedoista niiden jäsenvaltioiden hyväksyntäviranomaisille, joissa maa- ja metsätaloudessa käytettäviä ajoneuvoja saatetaan markkinoille. Raportin on sisällettävä kumulatiiviset tiedot joustojärjestelmän puitteissa markkinoille saatettujen maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen määristä, moottorien ja ajoneuvojen sarjanumerot sekä tiedot jäsenvaltioista, joissa ajoneuvo on otettu käyttöön. Tätä menettelyä on jatkettava poikkeuksetta niin kauan kuin joustojärjestelmää käytetään.

2.   Moottorinvalmistajan toimet

2.1   Moottorinvalmistaja voi saattaa markkinoille joustojärjestelmän puitteissa moottoreita, jotka on hyväksytty 1 ja 3 jakson mukaisesti.

2.2   Moottorivalmistajan on kiinnitettävä näihin moottoreihin merkki, jossa on teksti ”Joustojärjestelmän puitteissa markkinoille saatettu moottori”, direktiivin 97/68/EY liitteen XIII mukaisesti.

3.   Hyväksyntäviranomaisen toimet

Hyväksyntäviranomaisen on arvioitava joustojärjestelmää koskevien pyyntöjen ja niihin liitettyjen asiakirjojen sisältö. Arvion perusteella se ilmoittaa maa- ja metsätaloudessa käytettävän ajoneuvon valmistajalle päätöksestään joko sallia tai olla sallimatta pyydetyn joustojärjestelmän käyttö.


23.1.2015   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 16/22


KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) 2015/97,

annettu 17 päivänä lokakuuta 2014,

delegoidun asetuksen (EU) N:o 918/2012 oikaisemisesta valtionlainaa koskevien merkittävien nettomääräisten lyhyiden positioiden ilmoittamisen osalta

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon lyhyeksimyynnistä ja tietyistä luottoriskinvaihtosopimuksiin liittyvistä kysymyksistä 14 päivänä maaliskuuta 2012 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 236/2012 (1) ja erityisesti sen 3 artiklan 7 kohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Komission delegoidun asetuksen (EU) N:o 918/2012 (2) 13 artiklassa määritetään asetuksen (EU) N:o 236/2012 3 artiklan 7 kohdan c alakohdassa säädetyn valtuutuksen mukaisesti positioiden laskentamenetelmä, kun konserniin kuuluvilla oikeushenkilöillä on tiettyä liikkeeseenlaskijaa koskevia pitkiä tai lyhyitä positioita. Delegoidun asetuksen (EU) N:o 918/2012 13 artiklassa säädetään sekä liikkeeseen laskettua osakepääomaa että liikkeeseen laskettua valtionlainaa koskevien positioiden laskentamenetelmästä. Delegoidun asetuksen (EU) N:o 918/2012 13 artiklan 3 kohdassa viitataan kuitenkin tällä hetkellä ainoastaan asetuksen (EU) N:o 236/2012 5 artiklan mukaiseen ilmoituskynnysarvoon, jota sovelletaan osakkeita koskeviin merkittäviin nettomääräisiin lyhyisiin positioihin, vaikka siinä olisi viitattava nimenomaisesti myös asetuksen (EU) N:o 236/2012 7 artiklan mukaiseen ilmoituskynnysarvoon, jota sovelletaan valtionlainaa koskeviin merkittäviin nettomääräisiin lyhyisiin positioihin.

(2)

Oikeudellisen epävarmuuden välttämiseksi delegoitu asetus (EU) N:o 918/2012 olisi sen vuoksi oikaistava,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

Korvataan delegoidun asetuksen (EU) N:o 918/2012 13 artiklan 3 kohdan ensimmäinen virke seuraavasti:

”3.   Kun nettomääräinen lyhyt positio saavuttaa tai ylittää asetuksen (EU) N:o 236/2012 5 ja 7 artiklan mukaisen ilmoituskynnysarvon tai sen 6 artiklan mukaisen julkistamiskynnysarvon, konserniin kuuluvan oikeushenkilön on raportoitava ja julkistettava asetuksen (EU) N:o 236/2012 5–11 artiklan mukaisesti tiettyä liikkeeseenlaskijaa koskeva, 1 kohdan mukaisesti laskettu nettomääräinen lyhyt positio edellyttäen, ettei yksikään 2 kohdan mukaisesti laskettu konsernitason nettomääräinen lyhyt positio saavuta eikä ylitä ilmoitus- tai julkistamiskynnysarvoa.”

2 artikla

Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 17 päivänä lokakuuta 2014.

Komission puolesta

Puheenjohtaja

José Manuel BARROSO


(1)  EUVL L 86, 24.3.2012, s. 1.

(2)  Komission delegoitu asetus (EU) N:o 918/2012, annettu 5 päivänä heinäkuuta 2012, lyhyeksimyynnistä ja tietyistä luottoriskinvaihtosopimuksiin liittyvistä kysymyksistä annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 236/2012 täydentämisestä määritelmien, nettomääräisten lyhyiden positioiden laskennan, katettujen valtionlainan luottoriskinvaihtosopimusten, ilmoituskynnysarvojen, rajoitusten keskeyttämiseen sovellettavien likviditeettiä koskevien kynnysarvojen, rahoitusvälineiden arvon merkittävän alenemisen sekä epäsuotuisien tapahtumien osalta (EUVL L 274, 9.10.2012, s. 1).


23.1.2015   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 16/23


KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) 2015/98,

annettu 18 päivänä marraskuuta 2014,

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 2 kohdassa tarkoitettujen unionin kansainvälisten velvoitteiden täytäntöönpanosta Atlantin tonnikalojen suojelusta tehdyn kansainvälisen yleissopimuksen ja Luoteis-Atlantilla harjoitettavaan kalastukseen liittyvää tulevaa monenkeskistä yhteistyötä koskevan yleissopimuksen nojalla

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon yhteisestä kalastuspolitiikasta, neuvoston asetusten (EY) N:o 1954/2003 ja (EY) N:o 1224/2009 muuttamisesta sekä neuvoston asetusten (EY) N:o 2371/2002 ja (EY) N:o 639/2004 ja neuvoston päätöksen 2004/585/EY kumoamisesta 11 päivänä joulukuuta 2013 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1380/2013 (1) ja erityisesti sen 15 artiklan 2 kohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Asetuksessa (EU) N:o 1380/2013 säädetään saalisrajoituksen alaisten lajien kaikkien saaliiden ja Välimerellä myös sellaisten lajien saaliiden, joihin sovelletaan vähimmäiskokoja, purkamisesta aluksesta (’purkamisvelvoite’). Mainitun asetuksen 15 artiklan 1 kohta kattaa kalastustoiminnan unionin vesillä ja unionin kalastusalusten harjoittaman kalastustoiminnan sellaisilla unionin vesien ulkopuolisilla vesillä, jotka eivät kuulu kolmansien maiden suvereniteettiin tai lainkäyttövaltaan.

(2)

Purkamisvelvoitetta sovelletaan viimeistään 1 päivästä tammikuuta 2015 pienten ja suurten pelagisten lajien kalastukseen, teollisiin tarkoituksiin harjoitettavaan kalastukseen sekä lohenkalastukseen Itämerellä.

(3)

Unioni on sopimuspuolena useissa alueellisissa kalastuksenhoitojärjestöissä, ja sen vuoksi kyseisten alueellisten kalastuksenhoitojärjestöjen vahvistamat toimenpiteet sitovat sitä.

(4)

Joissakin alueellisten kalastuksenhoitojärjestöjen toimenpiteissä määrätään, että niiden vastuualueella kalastavien alusten on heitettävä pois tietyt saaliit, jotka periaatteessa kuuluvat purkamisvelvoitteen soveltamisalaan.

(5)

Asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 2 kohdassa komissiolle siirretään valta hyväksyä delegoituja säädöksiä, joilla pannaan täytäntöön kansainväliset velvoitteet unionin oikeudessa, mukaan lukien erityisesti poikkeukset purkamisvelvoitteesta.

(6)

Sen vuoksi on tarpeen selkeyttää, missä tilanteissa purkamisvelvoitetta ei sovelleta, jotta varmistetaan, että unioni noudattaa kansainvälisiä velvoitteitaan, ja tuodaan kalastajille oikeusvarmuutta.

(7)

Kansainvälisen Atlantin tonnikalojen suojelukomission (ICCAT) isosilmätonnikalan ja keltaevätonnikalan monivuotisesta säilyttämis- ja hoito-ohjelmasta antaman suosituksen 11–01 mukaisesti tiettyjen kalastusalusten ei pitäisi sallia kalastaa, säilyttää aluksella, jälleenlaivata, kuljettaa, siirtää, jalostaa tai purkaa isosilmätonnikalaa Atlantilla.

(8)

ICCAT:n suosituksessa 13–07 vahvistetaan poisheittämisvelvoite Itä-Atlantin tonnikalaa pyytäville aluksille ja rysille tietyissä tilanteissa. Erityisesti kyseisen suosituksen 29 kohdassa todetaan, että tietyn vähimmäisviitepainon tai -koon alittava tonnikala on heitettävä takaisin mereen. Kyseisestä vähimmäiskoosta säädetään tätä nykyä neuvoston asetuksessa (EY) N:o 302/2009 (2). Tätä poisheittämisvelvoitetta sovelletaan kaikkeen Itä-Atlantin tonnikalan kalastukseen, mukaan lukien virkistys- ja urheilukalastus.

(9)

Lisäksi ICCAT:n suosituksessa 13–07 olevassa 31 kohdassa vahvistetaan poisheittämisvelvoite tonnikalalle, joka painaa 8–30 kilogrammaa tai jonka lovipituus on 75–115 senttimetriä, kun kyseinen tonnikala on pyydetty tahattomana saaliina kyseistä lajia aktiivisesti pyytävillä aluksilla ja rysillä ja sen osuus on yli 5 prosenttia tonnikalan kokonaissaaliista.

(10)

Asetuksen (EY) N:o 302/2009 9 artiklan 12 kohdassa vahvistettu tonnikalan tahattomien saaliiden painoluokka eroaa ICCAT:n suosituksessa 13–07 olevassa 31 kohdassa vahvistetusta painoluokasta; kyseinen suositus hyväksyttiin mainitun asetuksen voimaantulon jälkeen. Odotettaessa asetuksen (EY) N:o 302/2009 tarkistusta kyseisen ICCAT:n suosituksen 31 kohta olisi saatettava osaksi unionin lainsäädäntöä tällä asetuksella.

(11)

ICCAT:n suosituksessa 13–07 olevan 32 kohdan mukaan alukset, jotka eivät pyydä aktiivisesti tonnikalaa, eivät saa pitää aluksella tonnikalaa yli 5:tä prosenttia niiden kokonaissaaliista laskettuna painon tai yksittäisten kalojen lukumäärän mukaan.

(12)

ICCAT:n suosituksessa 13–07 olevassa 34 ja 41 kohdassa vahvistetaan velvoite päästää takaisin mereen virkistys- tai urheilukalastuksessa elävänä saatu tonnikala.

(13)

Pohjois-Atlantin miekkakalan säilyttämistä koskevassa ICCAT:n suosituksessa 13–02 vahvistetaan poisheittämisvelvoite Pohjois-Atlantin miekkakalaa kalastaville aluksille tietyissä tilanteissa. Erityisesti 9 kohdassa todetaan, että tietyn vähimmäisviitepainon tai -koon alittava miekkakala olisi heitettävä takaisin mereen. Kyseinen vähimmäiskoko vahvistetaan tätä nykyä neuvoston asetuksessa (EY) N:o 520/2007 (3).

(14)

Lisäksi samaisessa suosituksen 13–02 kohdassa vahvistetaan poisheittämisvelvoite miekkakalalle, jonka elopaino on alle 25 kilogrammaa tai jonka pituus alaleuan kärjestä pyrstön loveen on alle 125 senttimetriä, jos miekkakala on saatu tahattomana saaliina ja sen osuus on yli 15 prosenttia aluksen koko miekkakalasaaliin miekkakalojen lukumäärästä purkamista kohden.

(15)

Jotta varmistettaisiin yhdenmukaisuus ICCAT:n suositusten 11–01, 13–07 ja 13–02 ja unionin lainsäädännön välillä, purkamisvelvoitetta ei tulisi soveltaa unionin aluksiin, jotka osallistuvat kyseisten suositusten soveltamisalaan kuuluviin kalastuksiin.

(16)

Luoteis-Atlantin kalastusjärjestön (NAFO) säilyttämis- ja täytäntöönpanotoimenpiteiden 5 artiklassa, 6 artiklan 3 kohdassa ja liitteessä I.A vahvistetaan poisheittämisvelvoite villakuoreen saaliille, jotka ylittävät vahvistetun kiintiön tai sallitun sivusaalisprosentin. Liitteessä I.A vahvistetaan villakuoreen suurimmaksi sallituksi saaliiksi (TAC) nykyisin nolla. Lisäksi myös villakuoreen sivusaaliisiin, jotka saadaan muissa purkamisvelvoitteen soveltamisalaan kuuluvissa kalastuksissa, sovelletaan tietyissä olosuhteissa NAFO:n sääntöjen mukaista poisheittämisvelvoitetta.

(17)

Jotta varmistetaan yhdenmukaisuus NAFOn säilyttämis- ja täytäntöönpanotoimenpiteiden ja unionin lainsäädännön välillä, purkamisvelvoitetta ei tulisi soveltaa kyseisten toimenpiteiden soveltamisalaan kuuluviin kalastuksiin.

(18)

Kun otetaan huomioon asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 1 kohdassa säädetty aikataulu, tämän asetuksen olisi tultava voimaan välittömästi sen jälkeen, kun se on julkaistu,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

I LUKU

YLEISET SÄÄNNÖKSET

1 artikla

Kohde ja soveltamisala

Tässä asetuksessa vahvistetaan poikkeukset asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklassa vahvistetusta purkamisvelvoitteesta unionin kansainvälisten velvoitteiden täytäntöönpanemiseksi Atlantin tonnikalojen suojelusta tehdyn kansainvälisen yleissopimuksen ja Luoteis-Atlantilla harjoitettavaan kalastukseen liittyvää tulevaa monenkeskistä yhteistyötä koskevan yleissopimuksen nojalla. Asetusta sovelletaan kalastustoimintaan unionin vesillä ja unionin kalastusalusten harjoittamaan kalastustoimintaan sellaisilla unionin vesien ulkopuolisilla vesillä, jotka eivät kuulu kolmansien maiden suvereniteettiin tai lainkäyttövaltaan.

2 artikla

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan

1)

’NAFOn yleissopimusalueella’ Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 217/2009 (4) liitteessä III tarkennettuja maantieteellisiä alueita;

2)

’NAFOn vastuualueeseen kuuluvilla kalastuksilla’ NAFOn yleissopimusalueella harjoitettavia kalastuksia, jotka koskevat kaikkia kalavaroja, lukuun ottamatta seuraavia: lohi, tonnikalat ja purjekalat, Kansainvälisen valaanpyyntikomission tai sen mahdollisen seuraajajärjestön hallinnon alaiset valaskannat sekä mannerjalustan pohjalla elävät lajit, joilla tarkoitetaan eliöitä, jotka ovat pyyntivaiheessa joko liikkumattomina merenpohjassa tai sen alla tai kykenevät liikkumaan ainoastaan ollessaan kiinnittyneenä merenpohjaan tai merenpohjamaahan;

3)

’Pohjois-Atlantilla’ Atlantin valtamerellä leveyspiirin 5° N pohjoispuolella olevaa aluetta;

4)

’virkistyskalastuksella’ ei-kaupallista kalastusta, jonka harjoittajat eivät ole kansallisen urheilujärjestön jäseniä ja joilla ei ole kansallista urheilukalastuslupaa;

5)

’urheilukalastuksella’ ei-kaupallista kalastusta, jonka harjoittajat ovat kansallisen urheilujärjestön jäseniä tai joilla on kansallinen urheilukalastuslupa.

II LUKU

ICCAT:N YLEISSOPIMUSALUE

3 artikla

Isosilmätonnikala

1.   Tätä artiklaa sovelletaan isosilmätonnikalaan (Thunnus obesus) Atlantin valtamerellä.

2.   Poiketen siitä, mitä asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 1 kohdassa säädetään, kalastusalukset, joiden suurin pituus on vähintään 20 metriä ja joita ei ole kirjattu ICCAT:n rekisteriin aluksista, joilla on lupa kalastaa isosilmätonnikalaa, eivät saa kalastaa kohdennetusti, säilyttää aluksella, jälleenlaivata, kuljettaa, siirtää, jalostaa tai purkaa aluksesta isosilmätonnikalaa Atlantin valtamerellä.

4 artikla

Tonnikala

1.   Tätä artiklaa sovelletaan tonnikalaan (Thunnus thynnus) Itä-Atlantilla ja Välimerellä.

2.   Poiketen siitä, mitä asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 1 kohdassa säädetään, tonnikalaa, joka alittaa asetuksen (EY) N:o 302/2009 9 artiklan 1 kohdassa säädetyn vähimmäiskoon, ei saa kalastaa kohdennetusti, pitää aluksella, jälleenlaivata, siirtää, purkaa aluksesta, kuljettaa, varastoida, myydä, asettaa näytille tai saattaa myyntiin.

3.   Poiketen siitä, mitä tämän artiklan 2 kohdassa ja asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 1 kohdassa säädetään, aktiivisilla pyyntialuksilla tai rysillä pyydetyn sellaisen tonnikalan tahattomista saaliista, jonka koko vaihtelee 8 kilogramman tai 75 senttimetrin ja asetuksen (EY) N:o 302/2009 9 artiklan 1 kohdassa kilogrammoina tai senttimetreinä vahvistetun vähimmäiskoon välillä, voidaan säilyttää aluksella, jälleenlaivata, siirtää, purkaa aluksesta, kuljettaa, varastoida, myydä, asettaa näytille taikka saattaa myyntiin enintään 5 prosenttia.

4.   Poiketen siitä, mitä asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 1 kohdassa säädetään, tonnikalaa aktiivisesti pyytävät pyyntialukset ja rysät eivät saa pitää aluksella tai rysässä tonnikalaa, joka painaa 8–30 kilogrammaa tai jonka lovipituus on 75–115 senttimetriä ja jonka osuus ylittää 5 prosenttia tonnikalasta.

5.   Edellä 3 ja 4 kohdassa tarkoitettu 5 prosentin osuus lasketaan tonnikalan kaikkien tahattomien saaliiden sisältämien kalojen lukumääränä aluksella kunkin kalastustoimen jälkeen millä tahansa hetkellä pidetyistä tonnikalan kokonaissaaliista.

6.   Poiketen siitä, mitä asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 1 kohdassa säädetään, pyyntialukset, jotka eivät aktiivisesti pyydä tonnikalaa, eivät saa pitää aluksella tonnikalaa yli 5:tä prosenttia kokonaissaaliista laskettuna painon tai yksittäisten kalojen lukumäärän mukaan. Yksittäisten kalojen lukumäärään perustuvaa laskentaa sovelletaan ainoastaan ICCAT:n hallinnoimaan tonnikalaan ja sen lähilajeihin.

7.   Poiketen siitä, mitä asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 1 kohdassa säädetään, jos asianomaisen kalastusaluksen tai rysän lippujäsenvaltiolle myönnetty kiintiö on jo täyttynyt:

a)

tonnikalan sivusaaliita on vältettävä; ja

b)

sivusaaliina elävänä pyydetty tonnikala on vapautettava.

8.   Poiketen siitä, mitä asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 1 kohdassa säädetään, virkistyskalastuksessa elävänä saatu tonnikala on vapautettava.

9.   Poiketen siitä, mitä asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 1 kohdassa säädetään, urheilukalastuksessa elävänä saatu tonnikala on vapautettava.

5 artikla

Miekkakala

1.   Tätä artiklaa sovelletaan miekkakalaan (Xiphias gladius) Pohjois-Atlantilla.

2.   Poiketen siitä, mitä asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 1 kohdassa säädetään, miekkakalaa, joka alittaa asetuksen (EY) N:o 520/2007 liitteessä IV vahvistetun vähimmäiskoon, ei saa kalastaa kohdennetusti, pitää aluksella tai jälleenlaivata, purkaa aluksesta, kuljettaa, varastoida, asettaa näytille tai saattaa myyntiin.

3.   Poiketen siitä, mitä tämän artiklan 2 kohdassa ja asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 1 kohdassa säädetään, sellaisen miekkakalan tahattomista saaliista, jonka elopaino on alle 25 kilogrammaa tai jonka pituus alaleuan kärjestä pyrstön loveen on alle 125 senttimetriä, voidaan säilyttää aluksella, jälleenlaivata, siirtää, purkaa aluksesta, kuljettaa, varastoida, myydä, asettaa näytille taikka saattaa myyntiin enintään 15 prosenttia.

4.   Poiketen siitä, mitä asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 1 kohdassa säädetään, aluksella ei saa pitää miekkakalaa, jonka elopaino on alle 25 kilogrammaa tai jonka pituus alaleuan kärjestä pyrstön loveen on alle 125 senttimetriä ja jonka osuus ylittää 15 prosenttia miekkakalasaaliista.

5.   Edellä 3 ja 4 kohdassa tarkoitettu 15 prosentin osuus lasketaan miekkakalojen lukumääränä aluksen koko miekkakalasaaliista kutakin purkamista kohden.

III LUKU

NAFON YLEISSOPIMUSALUE

6 artikla

Villakuore

1.   Tätä artiklaa sovelletaan villakuoreeseen (Mallotus villosus) NAFOn yleissopimusalueella.

2.   Poiketen siitä, mitä asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 1 kohdassa säädetään, villakuoretta, joka saadaan saaliiksi yli unionin lainsäädännössä myönnetyn kiintiön, ei saa pitää aluksella.

3.   Poiketen siitä, mitä asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 1 kohdassa säädetään, villakuoretta, joka saadaan sivusaaliina purkamisvelvoitteen soveltamisalaan kuuluvissa kalastuksissa NAFOn vastuualueella, ei saa pitää aluksella.

IV LUKU

LOPPUSÄÄNNÖKSET

7 artikla

Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan seuraavana päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 18 päivänä marraskuuta 2014.

Komission puolesta

Puheenjohtaja

Jean-Claude JUNCKER


(1)  EUVL L 354, 28.12.2013, s. 22.

(2)  Neuvoston asetus (EY) N:o 302/2009, annettu 6 päivänä huhtikuuta 2009, tonnikalan monivuotisesta elvytyssuunnitelmasta Itä-Atlantilla ja Välimerellä, asetuksen (EY) N:o 43/2009 muuttamisesta ja asetuksen (EY) N:o 1559/2007 kumoamisesta (EUVL L 96, 15.4.2009, s. 6).

(3)  Neuvoston asetus (EY) N:o 520/2007, annettu 7 päivänä toukokuuta 2007, eräiden laajalti vaeltavien kalakantojen teknisistä säilyttämistoimenpiteistä ja asetuksen (EY) N:o 973/2001 kumoamisesta (EUVL L 123, 12.5.2007, s. 3).

(4)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 217/2009, annettu 11 päivänä maaliskuuta 2009, Luoteis-Atlantilla kalastavien jäsenvaltioiden saaliiden määriä ja kalastustoimintaa koskevien tilastojen toimittamisesta (EUVL L 87, 31.3.2009, s. 42).


23.1.2015   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 16/27


KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2015/99,

annettu 20 päivänä tammikuuta 2015,

erään suojattujen alkuperänimitysten ja suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin kirjatun nimityksen eritelmän suuren muutoksen hyväksymisestä (”Arroz de Valencia”/”Arròs de València” (SAN))

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden laatujärjestelmistä 21 päivänä marraskuuta 2012 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1151/2012 (1) ja erityisesti sen 52 artiklan 2 kohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Komissio on asetuksen (EU) N:o 1151/2012 53 artiklan 1 kohdan ensimmäisen alakohdan mukaisesti tutkinut Espanjan esittämän pyynnön, joka koski komission asetuksen (EY) N:o 1971/2001 (2) nojalla rekisteröidyn suojatun alkuperänimityksen ”Arroz de Valencia”/”Arròs de València” eritelmän muutoksen hyväksymistä.

(2)

Koska kyseessä ei ole asetuksen (EU) N:o 1151/2012 53 artiklan 2 kohdan mukainen vähäinen muutos, komissio julkaisi muutospyynnön kyseisen asetuksen 50 artiklan 2 kohdan a alakohdan mukaisesti Euroopan unionin virallisessa lehdessä  (3).

(3)

Koska komissiolle ei ole toimitettu asetuksen (EU) N:o 1151/2012 51 artiklan mukaisia vastaväitteitä, eritelmän muutos olisi hyväksyttävä,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

Hyväksytään nimitystä ”Arroz de Valencia”/”Arròs de València” (SAN) koskeva eritelmän muutos, joka on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

2 artikla

Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 20 päivänä tammikuuta 2015.

Komission puolesta,

puheenjohtajan nimissä

Phil HOGAN

Komission jäsen


(1)  EUVL L 343, 14.12.2012, s. 1.

(2)  Komission asetus (EY) N:o 1971/2001, annettu 9 päivänä lokakuuta 2001, tiettyjen nimitysten kirjaamisesta maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden maantieteellisten merkintöjen ja alkuperänimitysten suojasta annetussa neuvoston asetuksessa (ETY) N:o 2081/92 säädettyyn ”Suojattujen alkuperänimitysten ja suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin” annetun asetuksen (EY) N:o 2400/96 liitteen täydentämisestä (EYVL L 269, 10.10.2001, s. 5).

(3)  EUVL C 277, 22.8.2014, s. 6.


23.1.2015   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 16/28


KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2015/100,

annettu 20 päivänä tammikuuta 2015,

erään suojattujen alkuperänimitysten ja suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin kirjatun nimityksen eritelmän suuren muutoksen hyväksymisestä (Halberstädter Würstchen (SMM))

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden laatujärjestelmistä 21 päivänä marraskuuta 2012 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1151/2012 (1) ja erityisesti sen 52 artiklan 2 kohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Komissio on asetuksen (EU) N:o 1151/2012 53 artiklan 1 kohdan ensimmäisen alakohdan mukaisesti tutkinut Saksan esittämän pyynnön, joka koski komission asetuksen (EU) N:o 895/2010 (2) nojalla rekisteröidyn suojatun maantieteellisen merkinnän ”Halberstädter Würstchen” eritelmän muutoksen hyväksymistä.

(2)

Koska kyseessä ei ole asetuksen (EU) N:o 1151/2012 53 artiklan 2 kohdan mukainen vähäinen muutos, komissio julkaisi muutospyynnön kyseisen asetuksen 50 artiklan 2 kohdan a alakohdan mukaisesti Euroopan unionin virallisessa lehdessä  (3).

(3)

Koska komissiolle ei ole toimitettu asetuksen (EU) N:o 1151/2012 51 artiklan mukaisia vastaväitteitä, eritelmän muutos olisi hyväksyttävä,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

Hyväksytään nimitystä ”Halberstädter Würstchen” (SMM) koskevan eritelmän muutos, joka on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

2 artikla

Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 20 päivänä tammikuuta 2015.

Komission puolesta,

puheenjohtajan nimissä

Phil HOGAN

Komission jäsen


(1)  EUVL L 343, 14.12.2012, s. 1.

(2)  Komission asetus (EU) N:o 895/2010, annettu 8 päivänä lokakuuta 2010, nimityksen kirjaamisesta suojattujen alkuperänimitysten ja suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (Halberstädter Würstchen (SMM)) (EUVL L 266, 9.10.2010, s. 42).

(3)  EUVL C 270, 19.8.2014, s. 4.


23.1.2015   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 16/29


KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2015/101,

annettu 22 päivänä tammikuuta 2015,

kiinteistä tuontiarvoista tiettyjen hedelmien ja vihannesten tulohinnan määrittämiseksi

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon maataloustuotteiden yhteisestä markkinajärjestelystä ja neuvoston asetusten (ETY) N:o 992/72, (ETY) N:o 234/79, (EY) N:o 1037/2001 ja (EY) N:o 1234/2007 kumoamisesta 17 päivänä joulukuuta 2013 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1308/2013 (1),

ottaa huomioon neuvoston asetuksen (EY) N:o 1234/2007 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä hedelmä- ja vihannesalan sekä hedelmä- ja vihannesjalostealan osalta 7 päivänä kesäkuuta 2011 annetun komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 (2) ja erityisesti sen 136 artiklan 1 kohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Täytäntöönpanoasetuksessa (EU) N:o 543/2011 säädetään Uruguayn kierroksen monenvälisten kauppaneuvottelujen tulosten soveltamiseksi perusteista, joiden mukaan komissio vahvistaa kolmansista maista tapahtuvan tuonnin kiinteät arvot mainitun asetuksen liitteessä XVI olevassa A osassa luetelluille tuotteille ja ajanjaksoille.

(2)

Kiinteä tuontiarvo lasketaan joka työpäivä täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 136 artiklan 1 kohdan mukaisesti ottaen huomioon päivittäin vaihtuvat tiedot. Sen vuoksi tämän asetuksen olisi tultava voimaan päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

Täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 136 artiklassa tarkoitetut kiinteät tuontiarvot vahvistetaan tämän asetuksen liitteessä.

2 artikla

Tämä asetus tulee voimaan päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 22 päivänä tammikuuta 2015.

Komission puolesta,

puheenjohtajan nimissä

Jerzy PLEWA

Maatalouden ja maaseudun kehittämisen pääosaston pääjohtaja


(1)  EUVL L 347, 20.12.2013, s. 671.

(2)  EUVL L 157, 15.6.2011, s. 1.


LIITE

Kiinteät tuontiarvot tiettyjen hedelmien ja vihannesten tulohinnan määrittämiseksi

(EUR/100 kg)

CN-koodi

Kolmansien maiden koodi (1)

Kiinteä tuontiarvo

0702 00 00

EG

330,7

IL

160,5

MA

120,7

TR

158,4

ZZ

192,6

0707 00 05

JO

241,9

MA

66,8

TR

175,6

ZZ

161,4

0709 93 10

MA

231,2

TR

184,3

ZZ

207,8

0805 10 20

EG

47,3

MA

63,2

TN

65,2

TR

64,2

ZZ

60,0

0805 20 10

IL

146,9

MA

87,9

ZZ

117,4

0805 20 30, 0805 20 50, 0805 20 70, 0805 20 90

EG

87,6

IL

126,1

JM

118,0

MA

125,5

TR

115,4

ZZ

114,5

0805 50 10

TR

60,9

ZZ

60,9

0808 10 80

BR

63,3

CL

89,7

MK

24,4

US

170,2

ZZ

86,9

0808 30 90

CL

265,9

US

138,7

ZZ

202,3


(1)  Kolmansien maiden kanssa käytävää ulkomaankauppaa koskevista yhteisön tilastoista annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 471/2009 täytäntöönpanosta maa- ja alueluokituksen ajan tasalle saattamisen osalta 27 päivänä marraskuuta 2012 annetussa komission asetuksessa (EY) N:o 1106/2012 (EUVL L 328, 28.11.2012, s. 7) vahvistettu maanimikkeistö. Koodi ”ZZ” tarkoittaa ”muuta alkuperää”.


KANSAINVÄLISILLÄ SOPIMUKSILLA PERUSTETTUJEN ELINTEN ANTAMAT SÄÄDÖKSET

23.1.2015   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 16/31


POLIITTISTEN JA TURVALLISUUSASIOIDEN KOMITEAN PÄÄTÖS (YUTP) 2015/102,

annettu 20 päivänä tammikuuta 2015,

EU:n joukkojen komentajan nimittämisestä Euroopan unionin sotilasoperaatioon, jolla osallistutaan merirosvouksen ja aseellisten ryöstöjen ehkäisemiseen ja torjuntaan Somalian rannikkovesillä (Atalanta), ja päätöksen Atalanta/4/2014 (ATALANTA/1/2015) kumoamisesta

POLIITTISTEN JA TURVALLISUUSASIOIDEN KOMITEA, joka

ottaa huomioon Euroopan unionista tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 38 artiklan,

ottaa huomioon Euroopan unionin sotilasoperaatiosta, jolla osallistutaan merirosvouksen ja aseellisten ryöstöjen ehkäisemiseen ja torjuntaan Somalian rannikkovesillä, 10 päivänä marraskuuta 2008 hyväksytyn neuvoston yhteisen toiminnan 2008/851/YUTP (1) ja erityisesti sen 6 artiklan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Neuvosto on yhteisen toiminnan 2008/851/YUTP 6 artiklan 1 kohdan nojalla valtuuttanut poliittisten ja turvallisuusasioiden komitean (PTK) tekemään päätökset EU:n joukkojen komentajan nimittämisestä Euroopan unionin sotilasoperaatioon, jolla osallistutaan merirosvouksen ja aseellisten ryöstöjen ehkäisemiseen ja torjuntaan Somalian rannikkovesillä, jäljempänä ’EU:n joukkojen komentaja’.

(2)

PTK hyväksyi 24 päivänä heinäkuuta 2014 päätöksen Atalanta/4/2014 (2), jolla kontra-amiraali Guido RANDO nimitettiin EU:n joukkojen komentajaksi.

(3)

EU:n operaation komentaja on suosittanut, että kontra-amiraali Jonas HAGGREN nimitetään uudeksi EU:n joukkojen komentajaksi kontra-amiraali Guido RANDOn seuraajana.

(4)

EU:n sotilaskomitea tukee tätä suositusta.

(5)

Päätös Atalanta/4/2014 olisi näin ollen kumottava.

(6)

Euroopan unionista tehtyyn sopimukseen ja Euroopan unionin toiminnasta tehtyyn sopimukseen liitetyssä, Tanskan asemasta tehdyssä pöytäkirjassa N:o 22 olevan 5 artiklan mukaisesti Tanska ei osallistu niiden unionin päätösten ja toimien valmisteluun ja täytäntöönpanoon, joilla on merkitystä puolustuksen alalla,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:

1 artikla

Nimitetään kontra-amiraali Jonas HAGGREN 13 päivästä helmikuuta 2015 EU:n joukkojen komentajaksi Euroopan unionin sotilasoperaatioon, jolla osallistutaan merirosvouksen ja aseellisten ryöstöjen ehkäisemiseen ja torjuntaan Somalian rannikkovesillä (Atalanta).

2 artikla

Kumotaan päätös Atalanta/4/2014.

3 artikla

Tämä päätös tulee voimaan 13 päivänä helmikuuta 2015.

Tehty Brysselissä 20 päivänä tammikuuta 2015.

Poliittisten ja turvallisuusasioiden komitean puolesta

Puheenjohtaja

W. STEVENS


(1)  EUVL L 301, 12.11.2008, s. 33.

(2)  Poliittisten ja turvallisuusasioiden komitean päätös Atalanta/4/2014, annettu 24 päivänä heinäkuuta 2014, EU:n joukkojen komentajan nimittämisestä Euroopan unionin sotilasoperaatioon, jolla osallistutaan merirosvouksen ja aseellisten ryöstöjen ehkäisemiseen ja torjuntaan Somalian rannikkovesillä, ja päätöksen Atalanta/1/2014 kumoamisesta (Atalanta) (EUVL L 222, 26.7.2014, s. 14).


PÄÄTÖKSET

23.1.2015   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 16/33


KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS (EU) 2015/103,

annettu 16 päivänä tammikuuta 2015,

Euroopan maatalouden tukirahastosta (maataloustukirahasto) ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta (maaseuturahasto) maksettavien jäsenvaltioiden tiettyjen menojen jättämisestä Euroopan unionin rahoituksen ulkopuolelle

(tiedoksiannettu numerolla C(2015) 53)

(Ainoastaan bulgarian-, englannin-, espanjan-, hollannin-, italian-, liettuan-, ranskan-, romanian-, saksan-, tšekin-, unkarin- ja vironkieliset tekstit ovat todistusvoimaisia)

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon yhteisen maatalouspolitiikan rahoituksesta, hallinnoinnista ja seurannasta ja neuvoston asetusten (ETY) N:o 352/78, (EY) N:o 165/94, (EY) N:o 2799/98, (EY) N:o 814/2000, (EY) N:o 1290/2005 ja (EY) N:o 485/2008 kumoamisesta 17 päivänä joulukuuta 2013 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1306/2013 (1) ja erityisesti sen 52 artiklan,

on kuullut maatalousrahastojen komiteaa,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Neuvoston asetuksen (EY) N:o 1290/2005 (2) 31 artiklan ja 1 päivästä tammikuuta 2015 alkaen asetuksen (EU) N:o 1306/2013 52 artiklan mukaisesti komissio tekee tarvittavat tarkastukset, antaa jäsenvaltioille tiedoksi tarkastustensa tulokset, ottaa huomioon jäsenvaltioiden huomautukset, aloittaa kahdenväliset keskustelut sopimukseen pääsemiseksi kyseisten jäsenvaltioiden kanssa ja antaa niille muodollisesti päätelmänsä tiedoksi.

(2)

Jäsenvaltioilla on ollut mahdollisuus pyytää sovittelumenettelyn aloittamista. Tätä mahdollisuutta onkin käytetty joissakin tapauksissa, ja komissio on tarkastanut menettelyn päätteeksi laaditut kertomukset.

(3)

Asetuksen (EU) N:o 1306/2013 mukaisesti ainoastaan sellaiset maatalousmenot, joiden toteuttaminen on tapahtunut unionin oikeuden mukaisesti, voidaan rahoittaa.

(4)

Tehdyistä tarkastuksista, kahdenvälisten keskustelujen tuloksista ja sovittelumenettelyistä on käynyt ilmi, ettei osa jäsenvaltioiden ilmoittamista menoista täytä tätä edellytystä, eikä niitä näin ollen voida rahoittaa maataloustukirahastosta tai maaseuturahastosta.

(5)

Olisi ilmoitettava määrät, joita ei ole hyväksytty maksettaviksi maataloustukirahastosta tai maaseuturahastosta. Nämä määrät eivät koske menoja, jotka on suoritettu aikaisemmin kuin 24 kuukautta ennen tarkastusten tuloksista jäsenvaltioille annettua komission kirjallista tiedonantoa.

(6)

Komissio on tässä päätöksessä tarkoitetuissa tapauksissa ilmoittanut jäsenvaltioille arvion unionin oikeuden noudattamatta jättämisen vuoksi rahoituksen ulkopuolelle jätettävistä määristä asiaa koskevassa yhteenvetokertomuksessa.

(7)

Tämä päätös ei estä komissiota tekemästä rahoitusta koskevia päätelmiä sellaisten Euroopan unionin tuomioistuimen tuomioiden perusteella, jotka annetaan 1 päivänä syyskuuta 2014 vireillä olleissa asioissa,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:

1 artikla

Liitteessä esitetyt, jäsenvaltioiden nimeämien maksajavirastojen maataloustukirahastolle tai maaseuturahastolle ilmoittamiin menoihin liittyvät määrät jätetään unionin rahoituksen ulkopuolelle.

2 artikla

Tämä päätös on osoitettu Belgian kuningaskunnalle, Bulgarian tasavallalle, Tšekin tasavallalle, Saksan liittotasavallalle, Viron tasavallalle, Espanjan kuningaskunnalle, Ranskan tasavallalle, Italian tasavallalle, Liettuan tasavallalle, Unkarille, Alankomaiden kuningaskunnalle, Itävallan tasavallalle, Romanialle sekä Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneelle kuningaskunnalle.

Tehty Brysselissä 16 päivänä tammikuuta 2015.

Komission puolesta

Phil HOGAN

Komission jäsen


(1)  EUVL L 347, 20.12.2013, s. 549.

(2)  Neuvoston asetus (EY) N:o 1290/2005, annettu 21 päivänä kesäkuuta 2005, yhteisen maatalouspolitiikan rahoituksesta (EUVL L 209, 11.8.2005, s. 1).


LIITE

Alamomentti: 05070107

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

GB

Tilintarkastus — Ylitys

2012

Rahoituksen enimmäismäärän ylitys

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 63 830,47

– 63 830,47

0,00

 

Tilintarkastus — Myöhästyneet maksut ja maksumääräaikojen ylittäminen

2012

Myöhästyneet maksut

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 273 941,77

– 514 631,58

240 689,81

 

 

 

 

 

GB yhteensä:

euro

– 337 772,24

– 578 462,05

240 689,81

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

NL

Tärkkelys

2003

Tuomioistuimen asiassa T-16/11 antamaan tuomioon perustuva palautus

KIINTEÄ

10,00 %

euro

5 295 327,28

0,00

5 295 327,28

 

Tärkkelys

2004

Tuomioistuimen asiassa T-16/11 antamaan tuomioon perustuva palautus

KIINTEÄ

10,00 %

euro

5 424 788,14

0,00

5 424 788,14

 

Tärkkelys

2005

Tuomioistuimen asiassa T-16/11 antamaan tuomioon perustuva palautus

KIINTEÄ

10,00 %

euro

5 871 686,22

0,00

5 871 686,22

 

Tärkkelys

2006

Tuomioistuimen asiassa T-16/11 antamaan tuomioon perustuva palautus

KIINTEÄ

10,00 %

euro

5 973 168,71

0,00

5 973 168,71

 

Muu suora tuki — Perunatärkkelys

2007

Tuomioistuimen asiassa T-16/11 antamaan tuomioon perustuva palautus

KIINTEÄ

10,00 %

euro

2 103 632,94

0,00

2 103 632,94

 

Tärkkelys (2007+)

2007

Tuomioistuimen asiassa T-16/11 antamaan tuomioon perustuva palautus

KIINTEÄ

10,00 %

euro

955 503,06

0,00

955 503,06

 

Muu suora tuki — Perunatärkkelys

2008

Tuomioistuimen asiassa T-16/11 antamaan tuomioon perustuva palautus

KIINTEÄ

10,00 %

euro

2 431 551,73

0,00

2 431 551,73

 

Tärkkelys (2007+)

2008

Tuomioistuimen asiassa T-16/11 antamaan tuomioon perustuva palautus

KIINTEÄ

10,00 %

euro

891 491,23

0,00

891 491,23

 

 

 

 

 

NL yhteensä:

euro

28 947 149,31

0,00

28 947 149,31

Määrät yhteensä alamomentissa 05070107

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

euro

28 609 377,07

– 578 462,05

29 187 839,12

Alamomentti: 6701

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

AT

Tukioikeudet

2011

Vuoristolaidunten yhdistäminen ja useita vuotuisia eriä

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 276 374,35

0,00

– 276 374,35

 

Tukioikeudet

2012

Vuoristolaidunten yhdistäminen ja useita vuotuisia eriä

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 293 850,15

0,00

– 293 850,15

 

Tukioikeudet

2013

Vuoristolaidunten yhdistäminen ja useita vuotuisia eriä

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 301 013,79

0,00

– 301 013,79

AT

Täydentävät ehdot

2012

Puutteita SMR-vaatimukseen 7 liittyvissä seuraamuksissa, GAEC-vaatimuksiin liittyvien seuraamusten lievyys, hakuvuosi 2011

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 76 849,71

0,00

– 76 849,71

 

Täydentävät ehdot

2010

Maisemapiirteiden osalta GAEC-vaatimuksia ei valvottu asianmukaisesti, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 13 484,40

0,00

– 13 484,40

 

Täydentävät ehdot

2011

Maisemapiirteiden osalta GAEC-vaatimuksia ei valvottu asianmukaisesti, hakuvuosi 2010

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 14 441,58

0,00

– 14 441,58

 

Täydentävät ehdot

2012

Maisemapiirteiden osalta GAEC-vaatimuksia ei valvottu asianmukaisesti, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 14 393,70

0,00

– 14 393,70

 

Täydentävät ehdot

2010

Vähäisten noudattamatta jättämisten järjestelmällisen valvonnan puuttuminen, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 5,14

0,00

– 5,14

 

Täydentävät ehdot

2011

Vähäisten noudattamatta jättämisten järjestelmällisen valvonnan puuttuminen, hakuvuosi 2010

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 246,74

0,00

– 246,74

 

Täydentävät ehdot

2012

Vähäisten noudattamatta jättämisten järjestelmällisen valvonnan puuttuminen, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 755,78

0,00

– 755,78

 

Täydentävät ehdot

2010

Puutteita ristiinilmoituksissa ja SMR-vaatimukseen 7 liittyvissä seuraamuksissa, GAEC-vaatimuksiin liittyvien seuraamusten lievyys, hakuvuosi 2009

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 47 399,01

0,00

– 47 399,01

 

Täydentävät ehdot

2011

Puutteita ristiinilmoituksissa ja SMR-vaatimukseen 7 liittyvissä seuraamuksissa, GAEC-vaatimuksiin liittyvien seuraamusten lievyys, hakuvuosi 2010

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 91 372,17

0,00

– 91 372,17

 

 

 

 

 

AT yhteensä:

euro

– 1 130 186,52

0,00

– 1 130 186,52

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

BE

Täydentävät ehdot

2008

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11, ja 16–18 tarkastuksissa, sovelletussa poikkeamassa ja peltovalvonnoissa käytetyssä otannassa, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 3 389,17

0,00

– 3 389,17

 

Täydentävät ehdot

2009

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11, ja 16–18 tarkastuksissa, sovelletussa poikkeamassa ja peltovalvonnoissa käytetyssä otannassa, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 1 856,51

0,00

– 1 856,51

 

Täydentävät ehdot

2010

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11, ja 16–18 tarkastuksissa, sovelletussa poikkeamassa ja peltovalvonnoissa käytetyssä otannassa, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 89,72

0,00

– 89,72

 

Täydentävät ehdot

2009

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11 ja 16–18 tarkastuksissa ja SMR-vaatimukseen 4 sovelletussa poikkeamassa, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 527 302,79

0,00

– 527 302,79

 

Täydentävät ehdot

2010

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11 ja 16–18 tarkastuksissa ja SMR-vaatimukseen 4 sovelletussa poikkeamassa, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 568,84

0,00

– 568,84

 

Täydentävät ehdot

2011

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11 ja 16–18 tarkastuksissa ja SMR-vaatimukseen 4 sovelletussa poikkeamassa, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 20,77

0,00

– 20,77

 

Täydentävät ehdot

2010

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11 ja 16–18 tarkastuksissa ja SMR-vaatimukseen 4 sovelletussa poikkeamassa, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 538 273,49

0,00

– 538 273,49

 

Täydentävät ehdot

2011

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11 ja 16–18 tarkastuksissa ja SMR-vaatimukseen 4 sovelletussa poikkeamassa, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 94,12

0,00

– 94,12

 

Täydentävät ehdot

2011

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11 ja 16–18 tarkastuksissa ja SMR-vaatimukseen 4 sovelletussa poikkeamassa, hakuvuosi 2010

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 535 293,19

– 794,71

– 534 498,48

 

 

 

 

 

BE yhteensä:

euro

– 1 606 888,60

– 794,71

– 1 606 093,89

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

BG

Viini — Rakenneuudistus

2010

Tukeen kelpaamaton rakenneuudistustoimenpide

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 16 046,31

0,00

– 16 046,31

 

Viini — Rakenneuudistus

2011

Tukeen kelpaamaton rakenneuudistustoimenpide

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 27 397,90

0,00

– 27 397,90

 

Viini — Rakenneuudistus

2012

Tukeen kelpaamaton rakenneuudistustoimenpide

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 97 089,53

0,00

– 97 089,53

 

Viini — Rakenneuudistus

2013

Tukeen kelpaamaton rakenneuudistustoimenpide

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 33 338,19

0,00

– 33 338,19

BG

Muu suora tuki — asetuksen (EY) N:o 73/2009 68–72 artikla

2011

Sääntöjenmukaisten poissulkemisten soveltamatta jättäminen

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 370 455,39

– 18 522,77

– 351 932,62

 

Muu suora tuki — asetuksen (EY) N:o 73/2009 68–72 artikla

2012

Sääntöjenmukaisten poissulkemisten soveltamatta jättäminen

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 381 206,05

– 19 060,30

– 362 145,75

 

Muu suora tuki — asetuksen (EY) N:o 73/2009 68–72 artikla

2013

Sääntöjenmukaisten poissulkemisten soveltamatta jättäminen

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 248 886,64

– 12 444,33

– 236 442,31

 

Muu suora tuki — asetuksen (EY) N:o 73/2009 68–72 artikla

2011

Perusteettomat maksut, paikalla tehtyjen tarkastusten ja valvontapöytäkirjan mallin puutteellisuus

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 521 954,26

0,00

– 521 954,26

 

Muu suora tuki — asetuksen (EY) N:o 73/2009 68–72 artikla

2012

Perusteettomat maksut, paikalla tehtyjen tarkastusten ja valvontapöytäkirjan mallin puutteellisuus

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 808 560,83

0,00

– 808 560,83

 

Muu suora tuki — asetuksen (EY) N:o 73/2009 68–72 artikla

2013

Perusteettomat maksut, paikalla tehtyjen tarkastusten ja valvontapöytäkirjan mallin puutteellisuus

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 995 079,95

0,00

– 995 079,95

BG

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2010

Puutteita LPIS-järjestelmää koskevissa ja hallinnollisissa ristiintarkastuksissa, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 13 598 952,95

0,00

– 13 598 952,95

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2011

Puutteita LPIS-järjestelmää koskevissa ja hallinnollisissa ristiintarkastuksissa, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 77 724,05

0,00

– 77 724,05

BG

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2011

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, hakuvuosi 2010

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 14 660 582,12

0,00

– 14 660 582,12

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2012

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, hakuvuosi 2010

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 7 964,58

0,00

– 7 964,58

 

 

 

 

 

BG yhteensä:

euro

– 31 845 238,75

– 50 027,40

– 31 795 211,35

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

CZ

Viini — Rakenneuudistus

2010

Tukeen kelpaamattomia menetelmiä viinitarhojen suojaamiseksi linnuilta

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 690 350,42

0,00

– 690 350,42

 

Viini — Rakenneuudistus

2011

Tukeen kelpaamattomia menetelmiä viinitarhojen suojaamiseksi linnuilta

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 865 307,63

0,00

– 865 307,63

 

Viini — Rakenneuudistus

2012

Tukeen kelpaamattomia menetelmiä viinitarhojen suojaamiseksi linnuilta

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 567 540,99

0,00

– 567 540,99

 

 

 

 

 

CZ yhteensä:

euro

– 2 123 199,04

0,00

– 2 123 199,04

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

DE

Hedelmät ja vihannekset — Toimintaohjelmat

2010

Varastointitilojen rakentamiseen liittyviä tukeen kelpaamattomia menoja

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 430 654,77

0,00

– 430 654,77

 

Hedelmät ja vihannekset — Toimintaohjelmat

2009

Puutteita tuottajaorganisaatioiden hyväksymisperusteiden valvonnassa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 77 966,78

0,00

– 77 966,78

 

Hedelmät ja vihannekset — Toimintaohjelmat

2010

Puutteita tuottajaorganisaatioiden hyväksymisperusteiden valvonnassa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 153 735,28

0,00

– 153 735,28

 

Hedelmät ja vihannekset — Toimintaohjelmat

2011

Puutteita tuottajaorganisaatioiden hyväksymisperusteiden valvonnassa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 70 057,05

0,00

– 70 057,05

DE

Täydentävät ehdot

2009

SMR-vaatimukseen 7 liittyvien seuraamusten lievyys, hakuvuosi 2008

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 190 178,10

– 379,60

– 189 798,50

 

Täydentävät ehdot

2010

SMR-vaatimukseen 7 liittyvien seuraamusten lievyys, hakuvuosi 2009

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 150 339,66

– 300,08

– 150 039,58

 

Täydentävät ehdot

2011

SMR-vaatimukseen 7 liittyvien seuraamusten lievyys, hakuvuosi 2010

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 158 485,49

– 316,34

– 158 169,15

 

Täydentävät ehdot

2009

Puutteita SMR-vaatimuksen 7 valvonnassa, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 3 929 816,78

– 126,22

– 3 929 690,56

 

Täydentävät ehdot

2010

Puutteita SMR-vaatimuksen 7 valvonnassa, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 3 573 164,56

0,00

– 3 573 164,56

 

Täydentävät ehdot

2011

Puutteita SMR-vaatimuksen 7 valvonnassa, hakuvuosi 2010

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 3 463 572,31

0,00

– 3 463 572,31

 

 

 

 

 

DE yhteensä:

euro

– 12 197 970,78

– 1 122,24

– 12 196 848,54

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

EE

Täydentävät ehdot

2010

Yksi GAEC-vaatimus määrittelemättä, SMR-vaatimusten 1 ja 5 vähäinen valvonta, kahden SMR-vaatimuksen 4 riittämätön valvonta, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 123 269,50

0,00

– 123 269,50

 

Täydentävät ehdot

2011

Yksi GAEC-vaatimus määrittelemättä, SMR-vaatimusten 1 ja 5 vähäinen valvonta, kahden SMR-vaatimuksen 4 riittämätön valvonta, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 1,71

0,00

– 1,71

 

Täydentävät ehdot

2012

SMR-vaatimusten 1 ja 5 vähäinen valvonta, yhden SMR-vaatimuksen 4 riittämätön valvonta, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 163 434,31

0,00

– 163 434,31

 

Täydentävät ehdot

2011

SMR-vaatimusten 1 ja 5 vähäinen valvonta, kahden SMR-vaatimuksen 4 riittämätön valvonta, tiedonannolle asetetun 7 päivän määräajan noudattamatta jättäminen, hakuvuosi 2010

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 143 245,25

0,00

– 143 245,25

 

Täydentävät ehdot

2012

SMR-vaatimusten 1 ja 5 vähäinen valvonta, kahden SMR-vaatimuksen 4 riittämätön valvonta, tiedonannolle asetetun 7 päivän määräajan noudattamatta jättäminen, hakuvuosi 2010

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 3,33

0,00

– 3,33

 

Täydentävät ehdot

2010

SMR-vaatimuksen 6 valvonnan puute, seuraamusten soveltamatta jättäminen myöhästyneiden ilmoitusten yhteydessä, seuraamusten muuttaminen, hakuvuosi 2009

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 22 887,71

– 45,78

– 22 841,93

 

 

 

 

 

EE yhteensä:

euro

– 452 841,81

– 45,78

– 452 796,03

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

ES

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2009

Riskianalyysin tehottomuus

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 3 586 250,48

0,00

– 3 586 250,48

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2010

Riskianalyysin tehottomuus

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 1 866 977,31

0,00

– 1 866 977,31

ES

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2008

Pysyvän laitumen tukikelpoisuutta koskevien sääntöjen noudattamatta jättäminen, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 389 865,14

– 1 949,33

– 387 915,81

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2008

Pysyvän laitumen tukikelpoisuutta koskevien sääntöjen noudattamatta jättäminen, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 201 023,75

– 1 005,12

– 200 018,63

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2008

Pysyvän laitumen tukikelpoisuutta koskevien sääntöjen noudattamatta jättäminen, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

25,00 %

euro

– 9 290 513,97

– 46 452,57

– 9 244 061,40

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2009

Pysyvän laitumen tukikelpoisuutta koskevien sääntöjen noudattamatta jättäminen, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 445 642,75

– 2 228,22

– 443 414,53

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2009

Pysyvän laitumen tukikelpoisuutta koskevien sääntöjen noudattamatta jättäminen, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 283 917,17

– 1 419,59

– 282 497,58

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2009

Pysyvän laitumen tukikelpoisuutta koskevien sääntöjen noudattamatta jättäminen, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

25,00 %

euro

– 10 345 263,99

– 51 726,32

– 10 293 537,67

ES

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2007

LPIS-järjestelmään ja pysyvään laitumeen liittyvät puutteet, hakuvuosi 2006

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 20 976,39

0,00

– 20 976,39

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2008

LPIS-järjestelmään ja pysyvään laitumeen liittyvät puutteet, hakuvuosi 2007

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 1 994,65

0,00

– 1 994,65

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2009

LPIS-järjestelmään ja pysyvään laitumeen liittyvät puutteet, hakuvuosi 2008

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 294 932,52

0,00

– 294 932,52

ES

Täydentävät ehdot

2009

Liian lempeä seuraamusjärjestelmä, hakuvuosi 2008

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 580 604,92

– 479,70

– 580 125,22

ES

Tilien tarkastaminen ja hyväksyminen — Sääntöjenmukaisuustarkastus

2011

Olennainen virhe

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 18 603,55

0,00

– 18 603,55

 

 

 

 

 

ES yhteensä:

euro

– 27 326 566,59

– 105 260,85

– 27 221 305,74

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

FR

Sokerialan rakenneuudistusrahasto

2009

Oikaisu, joka liittyy rakenneuudistuksen toteuttamiseen vain osittain

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 69 980 526,56

0,00

– 69 980 526,56

 

Sokerialan rakenneuudistusrahasto

2009

Täydellisen rakenneuudistuksen sijaan toteutetusta kiintiön pienentämisestä johtuva oikaisu

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 8 734 375,00

0,00

– 8 734 375,00

 

Vientituet — Elävät eläimet

2010

Menettelyt eivät ole vientitukiasetuksen mukaisia

KIINTEÄ

15,00 %

euro

– 94 156,69

0,00

– 94 156,69

 

Vientituet — Elävät eläimet

2011

Menettelyt eivät ole vientitukiasetuksen mukaisia

KIINTEÄ

15,00 %

euro

– 120 146,09

0,00

– 120 146,09

 

Vientituet — Elävät eläimet

2012

Menettelyt eivät ole vientitukiasetuksen mukaisia

KIINTEÄ

15,00 %

euro

– 33 062,27

0,00

– 33 062,27

FR

Muu suora tuki — Nautaeläimet

2008

Siirtoja koskevien ilmoitusten viivästyminen

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 39 685 694,63

– 198 428,46

– 39 487 266,17

 

Muu suora tuki — Nautaeläimet

2009

Siirtoja koskevien ilmoitusten viivästyminen

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 41 704 273,69

– 208 521,38

– 41 495 752,31

 

Muu suora tuki — Nautaeläimet

2010

Siirtoja koskevien ilmoitusten viivästyminen

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 41 590 433,76

– 83 423,53

– 41 507 010,23

 

Muu suora tuki — Nautaeläimet

2011

Siirtoja koskevien ilmoitusten viivästyminen

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 300 981,50

– 618,22

– 300 363,28

 

Muu suora tuki — Nautaeläimet

2012

Siirtoja koskevien ilmoitusten viivästyminen

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 41 102,74

0,00

– 41 102,74

FR

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2009

Heikkouksia GIS-järjestelmän toiminnassa, 1. pilari, hakuvuosi 2008

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 93 510 754,83

0,00

– 93 510 754,83

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2010

Heikkouksia GIS-järjestelmän toiminnassa,1. pilari, hakuvuosi 2009

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 100 407 258,08

0,00

– 100 407 258,08

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2011

Heikkouksia GIS-järjestelmän toiminnassa, 1. pilari, hakuvuosi 2010

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 136 794 783,91

0,00

– 136 794 783,91

FR

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2012

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 137 445 484,49

– 51 680,63

– 137 393 803,86

 

Muu suora tuki — asetuksen (EY) N:o 73/2009 68–72 artikla

2012

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 4 203 961,06

0,00

– 4 203 961,06

 

Muut suorat tuet

2012

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 1 115 587,10

0,00

– 1 115 587,10

 

Muu suora tuki — Siemenet

2012

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 39 946,65

– 608,31

– 39 338,34

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2012

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

100,00 %

euro

– 9 630 390,11

0,00

– 9 630 390,11

 

Muu suora tuki — asetuksen (EY) N:o 73/2009 68–72 artikla

2012

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

100,00 %

euro

– 1 576 620,23

0,00

– 1 576 620,23

 

Muut suorat tuet

2012

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

100,00 %

euro

– 968 446,88

0,01

– 968 446,89

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 37 597,17

0,00

– 37 597,17

 

Muu suora tuki — asetuksen (EY) N:o 73/2009 68–72 artikla

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 5 914,26

0,00

– 5 914,26

 

Muut suorat tuet

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

2,00 %

euro

321,53

0,00

321,53

 

Muu suora tuki — Siemenet

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 1 004,56

0,00

– 1 004,56

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

100,00 %

euro

– 7 377,43

0,00

– 7 377,43

 

Muu suora tuki — asetuksen (EY) N:o 73/2009 68–72 artikla

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

100,00 %

euro

– 2 858,36

0,00

– 2 858,36

 

Muut suorat tuet

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

100,00 %

euro

105,15

0,00

105,15

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2012

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 137 992 099,19

0,00

– 137 992 099,19

 

Muu suora tuki — asetuksen (EY) N:o 73/2009 68–72 artikla

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2012

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 4 605 692,86

0,00

– 4 605 692,86

 

Muut suorat tuet

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2012

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 581 825,97

0,00

– 581 825,97

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2012

KIINTEÄ

100,00 %

euro

– 9 587 507,15

0,00

– 9 587 507,15

 

Muu suora tuki — asetuksen (EY) N:o 73/2009 68–72 artikla

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2012

KIINTEÄ

100,00 %

euro

– 1 648 707,28

0,00

– 1 648 707,28

 

Muut suorat tuet

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmässä, 1. pilari, hakuvuosi 2012

KIINTEÄ

100,00 %

euro

– 930 705,93

0,00

– 930 705,93

FR

Tukioikeudet

2011

Enimmäismäärän ylitys ja lineaarisen vähennyksen virheellinen soveltaminen

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 51 088 369,44

0,00

– 51 088 369,44

 

Tukioikeudet

2012

Enimmäismäärän ylitys ja lineaarisen vähennyksen virheellinen soveltaminen

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 89 806 974,13

0,00

– 89 806 974,13

 

 

 

 

 

FR yhteensä:

euro

– 984 274 193,32

– 543 280,52

– 983 730 912,80

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

HU

Sokerialan rakenneuudistusrahasto

2009

Laitoksessa olevat siilot

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 11 709 400,00

0,00

– 11 709 400,00

HU

Hedelmät ja vihannekset — Toimintaohjelmat

2009

Tukihakemuksissa ilmoitettujen menojen tukikelpoisuuden puutteelliset tarkastukset

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 152 928,36

0,00

– 152 928,36

 

Hedelmät ja vihannekset — Toimintaohjelmat

2010

Tukihakemuksissa ilmoitettujen menojen tukikelpoisuuden puutteelliset tarkastukset

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 182 798,14

0,00

– 182 798,14

 

Hedelmät ja vihannekset — Toimintaohjelmat

2011

Tukihakemuksissa ilmoitettujen menojen tukikelpoisuuden puutteelliset tarkastukset

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 121 313,14

0,00

– 121 313,14

 

Hedelmät ja vihannekset — Toimintaohjelmat

2012

Tukihakemuksissa ilmoitettujen menojen tukikelpoisuuden puutteelliset tarkastukset

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 136 159,80

0,00

– 136 159,80

 

Hedelmät ja vihannekset — Toimintaohjelmat

2013

Tukihakemuksissa ilmoitettujen menojen tukikelpoisuuden puutteelliset tarkastukset

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 114 906,70

0,00

– 114 906,70

 

 

 

 

 

HU yhteensä:

euro

– 12 417 506,14

0,00

– 12 417 506,14

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

IT

Sokerialan rakenneuudistusrahasto

2007

Sokerintuotannon virheellinen tulkinta

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 68 011 872,95

0,00

– 68 011 872,95

 

Sokerialan rakenneuudistusrahasto

2008

Sokerintuotannon virheellinen tulkinta

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 4 083 338,77

0,00

– 4 083 338,77

 

Sokerialan rakenneuudistusrahasto

2009

Sokerintuotannon virheellinen tulkinta

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 18 403 523,44

0,00

– 18 403 523,44

IT

Hedelmät ja vihannekset — Esihyväksytyt tuottajaryhmät

2007

Sitrushedelmien jalostusjärjestelmää ja tuottajaryhmien esihyväksyntää koskevan valvontajärjestelmän puutteet

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 5 442,56

0,00

– 5 442,56

 

Hedelmät ja vihannekset — Sitrushedelmien jalostus

2008

Sitrushedelmien jalostusjärjestelmää ja tuottajaryhmien esihyväksyntää koskevan valvontajärjestelmän puutteet

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 25 041,16

0,00

– 25 041,16

 

Hedelmät ja vihannekset — Sitrushedelmien jalostus

2008

Sitrushedelmien jalostusjärjestelmää ja tuottajaryhmien esihyväksyntää koskevan valvontajärjestelmän puutteet

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 1 790 270,50

0,00

– 1 790 270,50

 

Hedelmät ja vihannekset — Sitrushedelmien jalostus

2008

Sitrushedelmien jalostusjärjestelmää ja tuottajaryhmien esihyväksyntää koskevan valvontajärjestelmän puutteet

KIINTEÄ

15,00 %

euro

– 20 819,74

0,00

– 20 819,74

 

Hedelmät ja vihannekset — Sitrushedelmien jalostus

2009

Sitrushedelmien jalostusjärjestelmää ja tuottajaryhmien esihyväksyntää koskevan valvontajärjestelmän puutteet

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 13 461,76

0,00

– 13 461,76

 

Hedelmät ja vihannekset — Sitrushedelmien jalostus

2009

Sitrushedelmien jalostusjärjestelmää ja tuottajaryhmien esihyväksyntää koskevan valvontajärjestelmän puutteet

KIINTEÄ

15,00 %

euro

– 1 177 488,95

0,00

– 1 177 488,95

 

Hedelmät ja vihannekset — Esihyväksytyt tuottajaryhmät

2010

Sitrushedelmien jalostusjärjestelmää ja tuottajaryhmien esihyväksyntää koskevan valvontajärjestelmän puutteet

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 9 409,76

0,00

– 9 409,76

 

Hedelmät ja vihannekset — Sitrushedelmien jalostus

2010

Sitrushedelmien jalostusjärjestelmää ja tuottajaryhmien esihyväksyntää koskevan valvontajärjestelmän puutteet

KIINTEÄ

15,00 %

euro

12 880,77

0,00

12 880,77

 

Hedelmät ja vihannekset — Esihyväksytyt tuottajaryhmät

2011

Sitrushedelmien jalostusjärjestelmää ja tuottajaryhmien esihyväksyntää koskevan valvontajärjestelmän puutteet

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 3 366,26

0,00

– 3 366,26

 

Hedelmät ja vihannekset — Sitrushedelmien jalostus

2012

Sitrushedelmien jalostusjärjestelmää ja tuottajaryhmien esihyväksyntää koskevan valvontajärjestelmän puutteet

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 1 261,24

0,00

– 1 261,24

 

Hedelmät ja vihannekset — Sitrushedelmien jalostus

2012

Sitrushedelmien jalostusjärjestelmää ja tuottajaryhmien esihyväksyntää koskevan valvontajärjestelmän puutteet

KIINTEÄ

15,00 %

euro

427,98

0,00

427,98

IT

Hedelmät ja vihannekset — Sitrushedelmien jalostus

2008

Olennaisen valvonnan puutteet ja seuraamusten soveltamisen laiminlyönti

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 1 767 966,48

0,00

– 1 767 966,48

 

Hedelmät ja vihannekset — Sitrushedelmien jalostus

2008

Olennaisen valvonnan puutteet ja seuraamusten soveltamisen laiminlyönti

KIINTEÄ

15,00 %

euro

– 7 653,03

0,00

– 7 653,03

 

Hedelmät ja vihannekset — Sitrushedelmien jalostus

2009

Olennaisen valvonnan puutteet ja seuraamusten soveltamisen laiminlyönti

KIINTEÄ

15,00 %

euro

– 275 541,07

0,00

– 275 541,07

 

Hedelmät ja vihannekset — Sitrushedelmien jalostus

2010

Olennaisen valvonnan puutteet ja seuraamusten soveltamisen laiminlyönti

KIINTEÄ

15,00 %

euro

3 549,05

0,00

3 549,05

 

Hedelmät ja vihannekset — Sitrushedelmien jalostus

2011

Olennaisen valvonnan puutteet ja seuraamusten soveltamisen laiminlyönti

KIINTEÄ

15,00 %

euro

2 290,13

0,00

2 290,13

IT

Menekinedistämistoimet

2009

Valvonnan puute

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 173 822,13

0,00

– 173 822,13

 

Menekinedistämistoimet

2009

Myöhästyneet maksut

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 701 700,28

0,00

– 701 700,28

 

Menekinedistämistoimet

2010

Myöhästyneet maksut

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 497 130,75

0,00

– 497 130,75

 

Menekinedistämistoimet

2008

Maitotuotteiden koulujakelujärjestelmän jatkaminen ilman lupaa

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 103 274,84

– 16 388,37

– 86 886,47

 

Menekinedistämistoimet

2009

Maitotuotteiden koulujakelujärjestelmän jatkaminen ilman lupaa

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 258 332,75

0,00

– 258 332,75

IT

Tilintarkastus — Ylitys

2010

Enimmäismäärien ylitys

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 9 590,84

– 9 590,84

0,00

 

Tilintarkastus — Myöhästyneet maksut ja maksumääräaikojen ylittäminen

2010

Myöhästyneet maksut

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 4 006 192,72

– 4 006 192,72

0,00

 

Sokeri — Käyttötarkoitukseensa sidotut tulot

2010

Sokerialan väliaikaiset rakenneuudistustoimet — markkinointivuosi 2008/09

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 3 821 654,32

– 3 821 654,32

0,00

 

Maitokiintiöt

2010

Maidon lisämaksut

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

193 832,77

193 832,77

0,00

 

 

 

 

 

IT yhteensä:

euro

– 104 955 175,60

– 7 659 993,48

– 97 295 182,12

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

LT

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2008

LPIS-GIS-järjestelmän puutteet, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

3,00 %

euro

– 4 381 809,55

– 16 050,66

– 4 365 758,89

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2009

LPIS-GIS-järjestelmän puutteet, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

3,00 %

euro

– 2 406,42

– 4,81

– 2 401,61

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2010

LPIS-GIS-järjestelmän puutteet, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

3,00 %

euro

– 336,27

– 0,67

– 335,60

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2009

LPIS-GIS-järjestelmän puutteet, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

3,00 %

euro

– 5 503 048,25

– 19 432,96

– 5 483 615,29

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2010

LPIS-GIS-järjestelmän puutteet, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

3,00 %

euro

– 2 777,28

– 5,55

– 2 771,73

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2011

LPIS-GIS-järjestelmän puutteet, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

3,00 %

euro

– 84,89

0,00

– 84,89

 

 

 

 

 

LT yhteensä:

euro

– 9 890 462,66

– 35 494,65

– 9 854 968,01

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

RO

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2010

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 60 723 392,19

– 2 629 950,76

– 58 093 441,43

 

Muu suora tuki — Energiakasvit

2010

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 185 062,92

– 370,13

– 184 692,79

 

Muut suorat tuet

2010

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 83 561,22

– 7 140,83

– 76 420,39

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2011

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 34 885 948,11

– 765 982,00

– 34 119 966,11

 

Muut suorat tuet

2011

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 40 279,67

0,00

– 40 279,67

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2011

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 14 498,34

– 29,00

– 14 469,34

 

Muu suora tuki — Energiakasvit

2011

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 23,62

– 0,05

– 23,57

 

Muut suorat tuet

2011

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

10,00 %

euro

6,62

0,01

6,61

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2012

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 40 874,57

0,00

– 40 874,57

 

Tuotannosta irrotetut suorat tuet

2012

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

10,00 %

euro

98 628,64

0,00

98 628,64

 

Muu suora tuki — Energiakasvit

2012

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

10,00 %

euro

6,51

0,00

6,51

 

 

 

 

 

RO yhteensä:

euro

– 95 874 998,87

– 3 403 472,76

– 92 471 526,11

Määrät yhteensä alamomentissa 6701

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

euro

– 1 284 095 228,68

– 11 799 492,39

– 1 272 295 736,29

Alamomentti: 6711

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

AT

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Lohkojen puutteellinen tarkastaminen maatalouden ympäristötoimenpiteeseen liittyvissä paikalla tehdyissä tarkastuksissa

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 172 799,00

0,00

– 172 799,00

 

 

 

 

 

AT yhteensä:

euro

– 172 799,00

0,00

– 172 799,00

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

BE

Täydentävät ehdot

2008

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11, ja 16–18 tarkastuksissa, sovelletussa poikkeamassa ja peltovalvonnoissa käytetyssä otannassa, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 132,46

0,00

– 132,46

 

Täydentävät ehdot

2009

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11, ja 16–18 tarkastuksissa, sovelletussa poikkeamassa ja peltovalvonnoissa käytetyssä otannassa, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 1 653,95

0,00

– 1 653,95

 

Täydentävät ehdot

2010

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11, ja 16–18 tarkastuksissa, sovelletussa poikkeamassa ja peltovalvonnoissa käytetyssä otannassa, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 1,14

0,00

– 1,14

 

Täydentävät ehdot

2009

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11 ja 16–18 tarkastuksissa ja SMR-vaatimukseen 4 sovelletussa poikkeamassa, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 1 295,08

0,00

– 1 295,08

 

Täydentävät ehdot

2010

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11 ja 16–18 tarkastuksissa ja SMR-vaatimukseen 4 sovelletussa poikkeamassa, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 113,50

0,00

– 113,50

 

Täydentävät ehdot

2011

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11 ja 16–18 tarkastuksissa ja SMR-vaatimukseen 4 sovelletussa poikkeamassa, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 24,08

0,00

– 24,08

 

Täydentävät ehdot

2010

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11 ja 16–18 tarkastuksissa ja SMR-vaatimukseen 4 sovelletussa poikkeamassa, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 3 618,32

0,00

– 3 618,32

 

Täydentävät ehdot

2011

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11 ja 16–18 tarkastuksissa ja SMR-vaatimukseen 4 sovelletussa poikkeamassa, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 319,78

0,00

– 319,78

 

Täydentävät ehdot

2011

Puutteita SMR-vaatimusten 7, 11 ja 16–18 tarkastuksissa ja SMR-vaatimukseen 4 sovelletussa poikkeamassa, hakuvuosi 2010

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 6 628,40

0,00

– 6 628,40

 

 

 

 

 

BE yhteensä:

euro

– 13 786,71

0,00

– 13 786,71

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

BG

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, täydentävä suora tuki (2007–2013)

2010

Puutteita LPIS-järjestelmää koskevissa ja hallinnollisissa ristiintarkastuksissa, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 578 205,77

0,00

– 578 205,77

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2010

Puutteita LPIS-järjestelmää koskevissa ja hallinnollisissa ristiintarkastuksissa, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 1 056 462,98

0,00

– 1 056 462,98

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, täydentävä suora tuki (2007–2013)

2011

Puutteita LPIS-järjestelmää koskevissa ja hallinnollisissa ristiintarkastuksissa, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 2 261,71

0,00

– 2 261,71

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Puutteita LPIS-järjestelmää koskevissa ja hallinnollisissa ristiintarkastuksissa, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 26 659,78

0,00

– 26 659,78

BG

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Puutteita LPIS-GIS -järjestelmässä, maaseudun kehittämisen pinta-alaperusteiset toimenpiteet, hakuvuosi 2010

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 1 053 616,25

0,00

– 1 053 616,25

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2012

Puutteita LPIS-GIS -järjestelmässä, maaseudun kehittämisen pinta-alaperusteiset toimenpiteet, hakuvuosi 2010

KIINTEÄ

5,00 %

euro

27 637,25

0,00

27 637,25

BG

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 1 — Kiinteän tuen toimenpiteet (2007–2013)

2009

Liiketoimintasuunnitelman noudattamisen varmistamisessa ja maatilan keinotekoisen jakamisen tunnistamisessa havaitut puutteet; seuraamusten puuttuminen

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 1 130 931,01

0,00

– 1 130 931,01

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 1 — Kiinteän tuen toimenpiteet (2007–2013)

2010

Liiketoimintasuunnitelman noudattamisen varmistamisessa ja maatilan keinotekoisen jakamisen tunnistamisessa havaitut puutteet; seuraamusten puuttuminen

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 2 900 737,58

0,00

– 2 900 737,58

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 1 — Kiinteän tuen toimenpiteet (2007–2013)

2011

Liiketoimintasuunnitelman noudattamisen varmistamisessa ja maatilan keinotekoisen jakamisen tunnistamisessa havaitut puutteet; seuraamusten puuttuminen

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 39 805,58

0,00

– 39 805,58

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 1 — Kiinteän tuen toimenpiteet (2007–2013)

2012

Liiketoimintasuunnitelman noudattamisen varmistamisessa ja maatilan keinotekoisen jakamisen tunnistamisessa havaitut puutteet; seuraamusten puuttuminen

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 497 441,06

0,00

– 497 441,06

BG

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto (2000–2006) — Tekninen apu

2011

Toimenpiteeseen 511 liittyvä sääntöjen noudattamatta jättäminen

KERTALUONTEINEN

100,00 %

euro

– 151 668,00

0,00

– 151 668,00

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinjat 1 + 3 — Investointeihin tähtäävät toimenpiteet (2007–2013)

2010

Useita sääntöjen noudattamatta jättämisiä toimenpiteiden M312 ja M322 yhteydessä

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 10 606 528,94

0,00

– 10 606 528,94

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinjat 1 + 3 — Investointeihin tähtäävät toimenpiteet (2007–2013)

2011

Useita sääntöjen noudattamatta jättämisiä toimenpiteiden M312 ja M322 yhteydessä

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 4 401 144,55

0,00

– 4 401 144,55

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinjat 1 + 3 — Investointeihin tähtäävät toimenpiteet (2007–2013)

2012

Useita sääntöjen noudattamatta jättämisiä toimenpiteiden M312 ja M322 yhteydessä

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 4 378 829,25

0,00

– 4 378 829,25

BG

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, tekninen apu (2007–2013)

2011

Kokouskulujen kaksinkertainen veloitus

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 924,76

0,00

– 924,76

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 1 — Kiinteän tuen toimenpiteet (2007–2013)

2010

Tuensaajien tukikelpoisuutta ei tarkastettu riittävästi

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 85 150,30

0,00

– 85 150,30

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 1 — Kiinteän tuen toimenpiteet (2007–2013)

2011

Tuensaajien tukikelpoisuutta ei tarkastettu riittävästi

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 284 234,10

0,00

– 284 234,10

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 1 — Kiinteän tuen toimenpiteet (2007–2013)

2012

Tuensaajien tukikelpoisuutta ei tarkastettu riittävästi

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 639 466,76

0,00

– 639 466,76

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 1 — Kiinteän tuen toimenpiteet (2007–2013)

2013

Tuensaajien tukikelpoisuutta ei tarkastettu riittävästi

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 580 221,14

0,00

– 580 221,14

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, tekninen apu (2007–2013)

2010

Kustannusten kohtuullisuutta ei varmistettu riittävästi

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 648,51

0,00

– 648,51

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, tekninen apu (2007–2013)

2011

Kustannusten kohtuullisuutta ei varmistettu riittävästi

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 4 495,26

0,00

– 4 495,26

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, tekninen apu (2007–2013)

2012

Kustannusten kohtuullisuutta ei varmistettu riittävästi

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 5 406,06

0,00

– 5 406,06

 

 

 

 

 

BG yhteensä:

euro

– 28 397 202,10

0,00

– 28 397 202,10

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

DE

Täydentävät ehdot

2009

Puutteita SMR-vaatimuksen 7 valvonnassa, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 330 782,29

0,00

– 330 782,29

 

Täydentävät ehdot

2010

Puutteita SMR-vaatimuksen 7 valvonnassa, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 322 006,97

0,00

– 322 006,97

 

Täydentävät ehdot

2011

Puutteita SMR-vaatimuksen 7 valvonnassa, hakuvuosi 2010

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 351 121,54

0,00

– 351 121,54

 

 

 

 

 

DE yhteensä:

euro

– 1 003 910,80

0,00

– 1 003 910,80

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

EE

Täydentävät ehdot

2010

Yksi GAEC-vaatimus määrittelemättä, SMR-vaatimusten 1 ja 5 vähäinen valvonta, kahden SMR-vaatimuksen 4 riittämätön valvonta, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 86 527,00

0,00

– 86 527,00

 

Täydentävät ehdot

2011

Yksi GAEC-vaatimus määrittelemättä, SMR-vaatimusten 1 ja 5 vähäinen valvonta, kahden SMR-vaatimuksen 4 riittämätön valvonta, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

2,00 %

euro

456,86

0,00

456,86

 

Täydentävät ehdot

2012

Yksi GAEC-vaatimus määrittelemättä, SMR-vaatimusten 1 ja 5 vähäinen valvonta, kahden SMR-vaatimuksen 4 riittämätön valvonta, hakuvuosi 2009

KIINTEÄ

2,00 %

euro

603,29

0,00

603,29

 

Täydentävät ehdot

2012

SMR-vaatimusten 1 ja 5 vähäinen valvonta, yhden SMR-vaatimuksen 4 riittämätön valvonta, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 90 866,75

0,00

– 90 866,75

 

Täydentävät ehdot

2011

SMR-vaatimusten 1 ja 5 vähäinen valvonta, kahden SMR-vaatimuksen 4 riittämätön valvonta, tiedonannon toimittamiselle asetetun 7 päivän määräajan noudattamatta jättäminen, hakuvuosi 2010

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 89 214,59

0,00

– 89 214,59

 

Täydentävät ehdot

2012

SMR-vaatimusten 1 ja 5 vähäinen valvonta, kahden SMR-vaatimuksen 4 riittämätön valvonta, tiedonannon toimittamiselle asetetun 7 päivän määräajan noudattamatta jättäminen, hakuvuosi 2010

KIINTEÄ

2,00 %

euro

455,76

0,00

455,76

 

 

 

 

 

EE yhteensä:

euro

– 265 092,43

0,00

– 265 092,43

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

ES

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2010

Puutteita paikalla tehdyissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 1 479,90

0,00

– 1 479,90

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2010

Puutteita paikalla tehdyissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 978 849,95

0,00

– 978 849,95

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2010

Puutteita paikalla tehdyissä tarkastuksissa

KERTALUONTEINEN

100,00 %

euro

– 12 597,37

0,00

– 12 597,37

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Puutteita paikalla tehdyissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 1 720,85

0,00

– 1 720,85

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Puutteita paikalla tehdyissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 1 096 710,18

0,00

– 1 096 710,18

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Puutteita paikalla tehdyissä tarkastuksissa

KERTALUONTEINEN

100,00 %

euro

– 32 261,41

0,00

– 32 261,41

ES

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Puutteita paikalla tehdyissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 22 983,32

0,00

– 22 983,32

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Puutteita paikalla tehdyissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 451 758,84

0,00

– 451 758,84

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2012

Puutteita paikalla tehdyissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

2,00 %

euro

3,22

0,00

3,22

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2012

Puutteita paikalla tehdyissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

268,60

0,00

268,60

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2013

Puutteita paikalla tehdyissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 21 372,70

0,00

– 21 372,70

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2013

Puutteita paikalla tehdyissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 601 583,12

0,00

– 601 583,12

 

 

 

 

 

ES yhteensä:

euro

– 3 221 045,82

0,00

– 3 221 045,82

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

FR

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2009

Heikkouksia GIS-järjestelmän toiminnassa, 2. pilari, hakuvuosi 2008

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 14 456 604,50

0,00

– 14 456 604,50

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2010

Heikkouksia GIS-järjestelmän toiminnassa, 2. pilari, hakuvuosi 2009

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 16 193 248,79

– 14 486 350,16

– 1 706 898,63

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Heikkouksia GIS-järjestelmän toiminnassa, 2. pilari, hakuvuosi 2010

KERTALUONTEINEN

0,00 %

euro

– 19 491 684,44

0,00

– 19 491 684,44

FR

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmän toiminnassa, 2. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 7 299 553,84

– 6 146 925,42

– 1 152 628,42

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2012

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmän toiminnassa, 2. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 6 946 695,98

– 62 851,32

– 6 883 844,66

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmän toiminnassa, 2. pilari, hakuvuosi 2011

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 20 046,89

0,00

– 20 046,89

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2012

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmän toiminnassa, 2. pilari, hakuvuosi 2012

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 4 455 428,10

– 11 315,10

– 4 444 113,00

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2013

Heikkouksia LPIS-GIS-järjestelmän toiminnassa, 2. pilari, hakuvuosi 2012

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 6 185 646,07

0,00

– 6 185 646,07

FR

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinjat 1 + 3 — Investointeihin tähtäävät toimenpiteet (2007–2013)

2012

Korkotukilainojen riittämättömät tarkastukset (hävitetyt tiedostot)

EKSTRAPOLOITU

2,50 %

euro

– 450 688,26

0,00

– 450 688,26

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinjat 1 + 3 — Investointeihin tähtäävät toimenpiteet (2007–2013)

2013

Korkotukilainojen riittämättömät tarkastukset (hävitetyt tiedostot)

EKSTRAPOLOITU

2,50 %

euro

– 450 688,26

0,00

– 450 688,26

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinjat 1 + 3 — Investointeihin tähtäävät toimenpiteet (2007–2013)

2010

Korkotukilainojen riittämättömät tarkastukset (viivästyneet tarkastukset pankissa)

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 200 489,14

0,00

– 200 489,14

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinjat 1 + 3 — Investointeihin tähtäävät toimenpiteet (2007–2013)

2011

Korkotukilainojen riittämättömät tarkastukset (viivästyneet tarkastukset pankissa)

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 67 364,26

0,00

– 67 364,26

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinjat 1 + 3 — Investointeihin tähtäävät toimenpiteet (2007–2013)

2012

Korkotukilainojen riittämättömät tarkastukset (viivästyneet tarkastukset pankissa)

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 283 029,20

0,00

– 283 029,20

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinjat 1 + 3 — Investointeihin tähtäävät toimenpiteet (2007–2013)

2013

Korkotukilainojen riittämättömät tarkastukset (viivästyneet tarkastukset pankissa)

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 97 146,22

0,00

– 97 146,22

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinjat 1 + 3 — Investointeihin tähtäävät toimenpiteet (2007–2013)

2010

Korkotukilainojen riittämättömät tarkastukset (virheitä tietokannassa)

EKSTRAPOLOITU

3,50 %

euro

– 941 086,34

0,00

– 941 086,34

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinjat 1 + 3 — Investointeihin tähtäävät toimenpiteet (2007–2013)

2011

Korkotukilainojen riittämättömät tarkastukset (virheitä tietokannassa)

EKSTRAPOLOITU

3,50 %

euro

– 496 893,06

0,00

– 496 893,06

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinjat 1 + 3 — Investointeihin tähtäävät toimenpiteet (2007–2013)

2012

Korkotukilainojen riittämättömät tarkastukset (virheitä tietokannassa)

EKSTRAPOLOITU

3,50 %

euro

– 463 037,93

0,00

– 463 037,93

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinjat 1 + 3 — Investointeihin tähtäävät toimenpiteet (2007–2013)

2013

Korkotukilainojen riittämättömät tarkastukset (virheitä tietokannassa)

EKSTRAPOLOITU

3,50 %

euro

– 711 789,53

0,00

– 711 789,53

FR

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2010

Menettelyn puuttuminen paikalla tehtävien tarkastusten lisäämiseksi merkittävien sääntöjenvastaisuuksien tapauksissa

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 1 593 202,58

– 338,82

– 1 592 863,76

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2010

Menettelyn puuttuminen paikalla tehtävien tarkastusten lisäämiseksi merkittävien sääntöjenvastaisuuksien tapauksissa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 22 599 169,32

– 14 045,11

– 22 585 124,21

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Menettelyn puuttuminen paikalla tehtävien tarkastusten lisäämiseksi merkittävien sääntöjenvastaisuuksien tapauksissa

KIINTEÄ

2,00 %

euro

– 2 086 278,69

– 66,59

– 2 086 212,10

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Menettelyn puuttuminen paikalla tehtävien tarkastusten lisäämiseksi merkittävien sääntöjenvastaisuuksien tapauksissa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 8 979 022,05

– 3,78

– 8 979 018,27

FR

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2010

Paikalla tehtävissä tarkastuksissa ei tarkastettu eläintiheyslaskelmaa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 208 364,56

0,00

– 208 364,56

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Paikalla tehtävissä tarkastuksissa ei tarkastettu eläintiheyslaskelmaa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 140 966,63

0,00

– 140 966,63

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2012

Paikalla tehtävissä tarkastuksissa ei tarkastettu eläintiheyslaskelmaa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 395 152,92

0,00

– 395 152,92

 

 

 

 

 

FR yhteensä:

euro

– 115 213 277,56

– 20 721 896,30

– 94 491 381,26

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

LT

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2008

LPIS-GIS-järjestelmän puutteet, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

3,00 %

euro

– 1 478 818,01

– 200 608,66

– 1 278 209,35

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2009

LPIS-GIS-järjestelmän puutteet, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

3,00 %

euro

– 347,40

0,00

– 347,40

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2010

LPIS-GIS-järjestelmän puutteet, hakuvuosi 2007

KIINTEÄ

3,00 %

euro

4 533,21

0,00

4 533,21

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2009

LPIS-GIS-järjestelmän puutteet, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

3,00 %

euro

– 2 290 292,11

– 1 030 733,22

– 1 259 558,89

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2010

LPIS-GIS-järjestelmän puutteet, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

3,00 %

euro

– 1 145 968,82

– 1 143 299,68

– 2 669,14

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

LPIS-GIS-järjestelmän puutteet, hakuvuosi 2008

KIINTEÄ

3,00 %

euro

1 519,76

0,00

1 519,76

 

 

 

 

 

LT yhteensä:

euro

– 4 909 373,37

– 2 374 641,56

– 2 534 731,81

JV

Toimenpide

Varainhoitovuosi

Peruste

Tyyppi

Oikaisu (%)

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

RO

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2010

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 22 850 154,78

– 6 418 693,16

– 16 431 461,62

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, täydentävä suora tuki (2007–2013)

2010

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 8 507 107,30

– 1 459 929,21

– 7 047 178,09

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 13 471 514,97

– 2 311 644,65

– 11 159 870,32

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2011

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

10,00 %

euro

– 129 773,68

481,74

– 130 255,42

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, täydentävä suora tuki (2007–2013)

2011

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

10,00 %

euro

10 435,76

0,00

10 435,76

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2012

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

5,00 %

euro

– 1 924 121,26

– 330 203,99

– 1 593 917,27

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, toimintalinja 2 (2007–2013, pinta-alaperusteiset toimenpiteet)

2012

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

10,00 %

euro

394 552,63

0,00

394 552,63

 

Maaseudun kehittäminen, maaseuturahasto, täydentävä suora tuki (2007–2013)

2012

Heikkouksia hallinnollisissa ristiintarkastuksissa ja paikalla tehtävissä tarkastuksissa

KIINTEÄ

10,00 %

euro

60 445,30

0,00

60 445,30

 

 

 

 

 

RO yhteensä:

euro

– 46 417 238,30

– 10 519 989,27

– 35 897 249,03

Määrät yhteensä alamomentissa 6711

Valuutta

Määrä

Vähennys

Rahoitusvaikutus

euro

– 199 613 726,09

– 33 616 527,13

– 165 997 198,96


Oikaisuja

23.1.2015   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 16/66


Oikaisu neuvoston täytäntöönpanoasetukseen (EU) N:o 1105/2010, annettu 29 päivänä marraskuuta 2010, lopullisen polkumyyntitullin käyttöönotosta Kiinan kansantasavallasta peräisin olevan erikoislujan polyesterilangan tuonnissa ja kyseisessä tuonnissa käyttöön otetun väliaikaisen tullin lopullisesta kantamisesta sekä Korean tasavallasta ja Taiwanista peräisin olevan erikoislujan polyesterilangan tuontia koskevan menettelyn päättämisestä

( Euroopan unionin virallinen lehti L 315, 1. joulukuuta 2010 )

Sivulla 15 liitteessä oleva sarake ”Yrityksen nimi”

on:

”Sinopec Shanghai Petrochemical Company”

pitää olla:

”Sinopec Shanghai Petrochemical Co. Ltd”


23.1.2015   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 16/66


Oikaisu Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseen (EY) N:o 294/2008, annettu 11 päivänä maaliskuuta 2008, Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin perustamisesta

( Euroopan unionin virallinen lehti L 97, 9. huhtikuuta 2008 )

Sivulla 3, 1 artiklassa:

on:

”Perustetaan Euroopan teknologiainstituutti, jäljempänä ’EIT’.”

pitää olla:

”Perustetaan Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti, jäljempänä ’EIT’.”