ISSN 1977-1053

doi:10.3000/19771053.CA2013.302.fin

Euroopan unionin

virallinen lehti

C 302A

European flag  

Suomenkielinen laitos

Tiedonantoja ja ilmoituksia

56. vuosikerta
18. lokakuuta 2013


Ilmoitusnumero

Sisältö

Sivu

 

V   Ilmoitukset

 

HALLINNOLLISET MENETTELYT

 

Euroopan komissio

2013/C 302A/01

Oikeudellinen yksikkö — Ilmoitus avoinna olevasta varapääjohtajan virasta (AD 15 -palkkaluokka) Brysselissä (Euroopan unionin virkamiehiin sovellettavien henkilöstösääntöjen 29 artiklan 2 kohta) — COM/2013/10341

1

Luettelo EUVL:n C A -sarjassa julkaistuista kilpailuista

Jäljempänä luettelo kuluvana vuonna julkaistuista C A -lehdistä.

Mikäli toisin ei mainita, EUVL on julkaistu kaikkina kieliversioina.

5

 

27

(RO)

29

 

33

 

34

 

36

(DA)

41

(BG)

43

(EN)

49

(ET)

50

(HU)

51

(SL)

54

(DE/EN/FR)

58

(EN/GA)

75

 

81

 

82

 

88

(BG)

89

(CS)

94

 

104

 

109

 

111

 

112

(DE/EN/FR)

117

(ET)

118

 

120

 

131

 

143

 

160

(DE/EN/FR)

162

 

166

 

167

 

168

 

172

 

173

 

174

 

176

(BG/DE/EN/ET/FI/IT/LT/LV/MT/NL/PL/PT/SK/SL/SV)

180

(MT)

182

(DE/EN/FR)

183

(IT)

191

 

192

 

193

 

194

 

196

 

197

 

199

 

200

 

204

(DE/EN/FR)

210

(LV)

211

(PL)

219

 

227

 

231

 

235

 

240

 

264

 

269

 

276

 

277

 

279

(PT)

286

(ET)

289

 

290

 

292

(SK)

293

(EN)

294

(DE)

295

(DA)

299

 

300

(LT)

301

 

302

 

FI

 


V Ilmoitukset

HALLINNOLLISET MENETTELYT

Euroopan komissio

18.10.2013   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

CA 302/1


Oikeudellinen yksikkö

Ilmoitus avoinna olevasta varapääjohtajan virasta (AD 15 -palkkaluokka) Brysselissä

(Euroopan unionin virkamiehiin sovellettavien henkilöstösääntöjen 29 artiklan 2 kohta)

COM/2013/10341

(2013/C 302 A/01)

Keitä olemme

Oikeudellisen yksikön tehtävänä on avustaa Euroopan komissiota ja sen kaikkia yksiköitä. Sen tärkeimmät tehtävät ovat seuraavat:

avustaminen ja neuvonta lainsäädännön valmistelussa;

kansainvälisiin neuvotteluihin liittyvissä oikeudellisissa näkökohdissa avustaminen ja niitä koskeva neuvonta;

komission avustaminen ja neuvonta sen perussopimusten valvojan tehtävässä;

komission avustaminen ja neuvonta unionin lainsäätäjän tai perussopimusten määräysten sille siirtämän toimeenpanovallan käytössä.

Oikeudellinen yksikkö edustaa komissiota unionin tuomioistuimessa, unionin yleisessä tuomioistuimessa ja Euroopan vapaakauppaliiton (EFTA) tuomioistuimessa sekä tullitariffeja ja kauppaa koskevan yleissopimuksen (GATT) ja Maailman kauppajärjestön (WTO) paneeleissa ja kaikissa muissa oikeuselimissä. Se on myös mukana ennakkoratkaisupyyntöjä käsiteltäessä. Oikeudellinen yksikkö koostuu kaikista jäsenvaltioista peräisin olevista lakimiehistä.

Oikeudellinen yksikkö toimii välittömästi komission puheenjohtajan alaisuudessa.

Mitä tarjoamme

Oikeudellisen yksikön varapääjohtaja toimii pääjohtajan alaisuudessa, ja hänen tehtävänään on johtaa ja koordinoida institutionaalisten kysymysten, perussopimusten mahdolliset muutokset mukaan lukien, perusteellista tarkastelua. Lisäksi hän osallistuu oikeudellisen yksikön perinteiseen – neuvoa-antavaan ja oikeudenkäynteihin liittyvään – toimintaan sekä yksikön päätöksentekomenettelyihin ja komission kollegion työskentelyn valmisteluun.

Hänen vastuullaan on organisoida tarkastelua ja ehdotusten laatimista oikeudellisessa yksikössä. Lisäksi hän huolehtii koordinoinnista komission muiden yksiköiden ja erityisesti pääsihteeristön yksiköiden kanssa. Hän huolehtii jatkuvasta tietojenvaihdosta muiden toimielinten sekä jäsenvaltioiden kanssa. Varapääjohtajan on oltava vuorovaikutuksessa kollegion puheenjohtajan ja jäsenten kanssa sen varmistamiseksi, että toiminta perustuu toimielimen harjoittamaan politiikkaan.

Varapääjohtajan vastuulla on valmistella ja koordinoida komission mahdollisia ehdotuksia perussopimusten muuttamiseksi.

Samalla hän analysoi, miten voimassa olevien perussopimusten avulla voitaisiin parantaa EU:n toimielinjärjestelmän toimintaa yleensä, sekä euroalueen ja koko unionin välisiä suhteita, oikeusvaltioperiaate-aloitetta jne. Euroalueen institutionaalisten näkökohtien osalta lähtökohtana on komission marraskuussa 2012 hyväksymä hahmotelma (1).

Varapääjohtajan vastuulla on valmistella komission vastaukset muihin aloitteisiin, jotka vaikuttavat unionin toimielinrakenteeseen. Lisäksi hän toteuttaa analyyseja, jotka mahdollistavat hallitustenvälisten välineiden, kuten talous- ja rahaliiton vakaudesta, yhteensovittamisesta sekä ohjauksesta ja hallinnasta tehdyn sopimuksen (vakaussopimus) ja Euroopan vakausmekanismin sisällyttämisen unionin oikeus- ja toimielinjärjestelmään.

Ketä etsimme

Edellytämme varapääjohtajalta

lainsäädäntöön ja oikeusasioihin liittyvää erittäin korkean tason asiantuntemusta sekä käytännössä osoitettua johtamistaitoa ja erittäin hyviä viestintätaitoja;

komission yksiköiden, unionin politiikkojen ja ajankohtaisten oikeudellisten kysymysten erittäin hyvää tuntemusta;

yleisnäkemystä unionin toimista (unionin lainsäädäntöä ja kansallista lainsäädäntöä koskevat kertomukset, unionin politiikkojen täytäntöönpano jne.);

todistetusti erinomaista kykyä hallinnoida johtavaa henkilöstöä;

kykyä edustaa komissiota unionin tuomioistuimissa, kansallisissa ja kansainvälisissä tuomioistuimissa ja välimiesoikeuksissa kirjallisesti ja paikan päällä istunnoissa.

Mitä edellytämme (hakuedellytykset)

1.

Hakijan on oltava jonkin Euroopan unionin jäsenvaltion kansalainen.

2.

Hakijalla on oltava

a)

joko korkeakoulututkintoa vastaava koulutus, joka kestää tavallisesti vähintään neljä vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus,

b)

tai korkeakoulututkintoa vastaava koulutus, joka kestää tavallisesti vähintään kolme vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus, sekä vähintään yhden vuoden työkokemus kyseiseltä alalta.

3.

Hakijalla on oltava korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen hankittu vähintään 15 vuoden työkokemus tutkintoa vastaavalla pätevyystasolla. Työkokemuksesta vähintään viiden vuoden on oltava kokemusta ylemmän johdon tehtävistä (2) kyseessä olevaan virkaan suoraan liittyvällä alalla.

4.

Hakijalla on oltava yhden asetuksen N:o 1/1958 1 artiklan mukaisen EU:n virallisen kielen perusteellinen taito ja toisen virallisen kielen riittävä taito.

5.

Hakija ei saa olla saavuttanut Euroopan unionin henkilöstösääntöjen mukaista eläkeikää. Sääntöjen mukaan unionin virkamies saavuttaa eläkeiän sen kuukauden päättyessä, jonka aikana hän täyttää 65 vuotta (ks. henkilöstösääntöjen 52 artiklan a alakohta).

Valinta ja nimittäminen

Komissio valitsee ehdokkaan ja nimittää tämän omien valinta- ja palvelukseenottomenettelyjensä mukaisesti (ks. myös Compilation Document on Senior Officials Policy  (3)). Hakijoiden, jotka hakuprosessissa kutsutaan komission neuvoa-antavan nimityskomitean haastateltaviksi, on ennen haastattelua läpäistävä ulkopuolisen rekrytointiyrityksen järjestämä arviointi.

Valittu henkilö otetaan virkamieheksi AD-tehtäväryhmän palkkaluokkaan 15. Palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät Euroopan unionin virkamiehiin sovellettavien henkilöstösääntöjen mukaan. Henkilöstösääntöjen mukaan kaikkien uusien virkamiesten on suoritettava hyväksyttävästi yhdeksän kuukauden pituinen koeaika.

Yhtäläiset mahdollisuudet

Euroopan komissio noudattaa Euroopan unionin virkamiehiin sovellettavien henkilöstösääntöjen 1 d artiklan mukaista tasa-arvopolitiikkaa ja syrjimättömyyden periaatetta.

Hakumenettely

Hakijan on ennen hakemuksensa jättämistä varmistettava, että hän täyttää kaikki hakuedellytykset ja erityisesti tutkinto- ja työkokemusvaatimukset.

Hakijoiden on rekisteröidyttävä internetosoitteessa

https://ec.europa.eu/dgs/human-resources/seniormanagementvacancies/

noudattaen siellä hakumenettelyn eri vaiheista annettuja ohjeita.

Hakijan on rekisteröidyttävä sähköisesti määräajassa (4). Hakemista ei pidä jättää hakuajan viimeisiin päiviin, sillä rekisteröityminen ei verkkoliikenteen ruuhkien tai internetyhteyden katkosten takia välttämättä onnistu ensi yrittämällä. Hakeminen ei ole mahdollista määräajan päättymisen jälkeen. Rekisteröitymisiä, jotka on tehty määräajan päättymisen jälkeen tavallisen sähköpostin välityksellä, ei yleensä oteta huomioon.

Hakijalla on oltava voimassa oleva sähköpostiosoite. Sitä käytetään sekä käyttäjätilin perustamisen vahvistamiseen että hakuprosessin etenemisestä ilmoittamiseen. Tämän vuoksi sähköpostiosoitteen muutoksista on ilmoitettava Euroopan komissiolle.

Hakemukseen on liitettävä ansioluettelo Word- tai pdf-muodossa sekä vapaamuotoinen verkossa laadittava hakemuskirje (enintään 8 000 merkkiä).

Ansioluettelo ja hakemuskirje on laadittava englanniksi, ranskaksi tai saksaksi.

Kun hakija on lähettänyt hakemuksen, hänelle ilmoitetaan rekisteröitymisnumero. Numero on tarpeen valintamenettelyn myöhemmissä yhteydenotoissa. Numeron vastaanottaminen on viimeinen vaihe rekisteröitymisessä ja tarkoittaa sitä, että syötetyt tiedot ovat tallentuneet.

Jos hakija ei saa rekisteröitymisnumeroa, hakemus ei ole rekisteröitynyt!

Hakuprosessin etenemistä ei ole mahdollista seurata verkossa. Hakijaan otetaan suoraan yhteyttä hakemuksen käsittelyyn liittyvissä asioissa.

Hakija, jolla on sähköisen rekisteröitymisen estävä vamma, voi toimittaa hakemuksensa (ansioluettelon ja vapaamuotoisen hakukirjeen) kirjattuna kirjeenä  (5) . Kirjeen on oltava postileimattu viimeistään rekisteröitymisen päättymispäivänä. Tämän jälkeen kaikki Euroopan komission ja hakijan välinen kirjeenvaihto käydään postitse. Ansioluetteloon ja hakemukseen on tällaisessa tapauksessa liitettävä virallisesti hyväksytyn tahon antama todistus toimintarajoitteesta. Lisäksi hakijan on esitettävä erillisellä paperilla mahdolliset erityisjärjestelyt, jotka hän katsoo tarpeellisiksi valintaan osallistumisen helpottamiseksi.

Lisätietoja ja/tai apua teknisiin ongelmiin saa lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen

HR-A2-MANAGEMENT-ONLINE@ec.europa.eu.

Rekisteröitymisen määräaika

Viimeinen rekisteröitymispäivä on 18. marraskuuta 2013. Internetrekisteröityminen päättyy kyseisenä päivänä klo 12.00 Brysselin aikaa.


(1)  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2012:0777:REV1:FI:PDF

(2)  Hakijan on ilmoitettava ansioluettelossaan ainakin niiden viiden vuoden osalta, jotka hän on toiminut ylemmissä johtotehtävissä: 1) johtotehtävien nimike ja tehtävänkuvaus, 2) alaisten määrä, 3) hallinnoitavana olleen talousarvion suuruus ja 4) ylempien ja alempien organisaatiotasojen määrä sekä samantasoisessa tehtävässä toimineiden henkilöiden määrä.

(3)  http://ec.europa.eu/civil_service/docs/official_policy_en.pdf

(4)  Viimeistään 18. marraskuuta 2013 klo 12.00 Brysselin aikaa.

(5)  Osoite: European Commission, Directorate-General Human Resources and Security, Unit for Executive Staff and CCA Secretariat, COM/2013/10341, SC11 8/35, 1049 Brussels.