ISSN 1977-1053

doi:10.3000/19771053.C_2012.380.fin

Euroopan unionin

virallinen lehti

C 380

European flag  

Suomenkielinen laitos

Tiedonantoja ja ilmoituksia

55. vuosikerta
11. joulukuuta 2012


Ilmoitusnumero

Sisältö

Sivu

 

I   Päätöslauselmat, suositukset ja lausunnot

 

PÄÄTÖSLAUSELMAT

 

Neuvosto

2012/C 380/01

Neuvoston ja neuvostossa kokoontuneiden jäsenvaltioiden hallitusten edustajien päätöslauselma katsauksesta nuorten kanssa käytävään, nuorten osallistumista demokratian toteuttamiseen Euroopassa koskevaan jäsenneltyyn vuoropuheluun

1

 

IV   Tiedotteet

 

EUROOPAN UNIONIN TOIMIELINTEN, ELINTEN, TOIMISTOJEN JA VIRASTOJEN TIEDOTTEET

 

Neuvosto

2012/C 380/02

Neuvoston päätös, annettu 3 päivänä joulukuuta 2012, uusien jäsenten nimittämisestä eroavien jäsenten tilalle Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen johtokuntaan

5

2012/C 380/03

Ilmoitus henkilöille, ryhmille ja yhteisöille, jotka on kirjattu tiettyihin henkilöihin ja yhteisöihin kohdistuvista erityisistä rajoittavista toimenpiteistä terrorismin torjumiseksi annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 2580/2001 2 artiklan 3 kohdassa tarkoitettuun luetteloon (ks. neuvoston asetuksen (EU) N:o 1169/2012 liite)

6

2012/C 380/04

Ilmoitus henkilöille ja yhteisöille, joihin sovelletaan rajoittavia toimenpiteitä, joista säädetään Iraniin kohdistuvista rajoittavista toimenpiteistä annetuissa neuvoston päätöksessä 2010/413/YUTP ja neuvoston asetuksessa (EU) N:o 267/2012

7

 

Euroopan komissio

2012/C 380/05

Euron kurssi

8

FI

 


I Päätöslauselmat, suositukset ja lausunnot

PÄÄTÖSLAUSELMAT

Neuvosto

11.12.2012   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 380/1


Neuvoston ja neuvostossa kokoontuneiden jäsenvaltioiden hallitusten edustajien päätöslauselma katsauksesta nuorten kanssa käytävään, nuorten osallistumista demokratian toteuttamiseen Euroopassa koskevaan jäsenneltyyn vuoropuheluun

2012/C 380/01

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO JA JÄSENVALTIOIDEN HALLITUSTEN EDUSTAJAT

I   PALAUTTAEN MIELEEN SEURAAVAA:

1.

Nuorisoalan eurooppalaisen yhteistyön uudistetuista puitteista (2010–2018) annetussa neuvoston päätöslauselmassa (1) tunnustetaan kaikki nuoret yhteiskunnan voimavaraksi ja pidetään tärkeänä tukea nuorten oikeutta osallistua heihin vaikuttavien politiikkojen laatimiseen nuorten ja nuorisojärjestöjen kanssa käytävän jatkuvan jäsennellyn vuoropuhelun avulla.

2.

Nuorisotyöllisyyttä koskevasta jäsennellystä vuoropuhelusta nuorten kanssa 19. toukokuuta 2011 annetussa neuvoston ja neuvostossa kokoontuneiden jäsenvaltioiden hallitusten edustajien päätöslauselmassa (2) todettiin, että nuorisoalan eurooppalaisen yhteistyön yleinen temaattinen painopiste toisella 18 kuukauden työskentelyjaksolla (ajanjaksolla 1. heinäkuuta 2011–31. joulukuuta 2012) on nuorten osallistuminen ja erityisesti osallistuminen demokratian toteuttamiseen Euroopassa,

II   TOTEAVAT SEURAAVAA:

3.

Jäsennelty vuoropuhelu on osallistava alhaalta-ylöspäin – prosessi ja toisen 18 kuukauden työskentelyjakson tulokset perustuvat Puolan, Tanskan ja Kyproksen puheenjohtajakausien aikana toteutettujen kansallisten kuulemisten sekä Varsovassa syyskuussa 2011, Sorøssa maaliskuussa 2012 ja Nikosiassa syyskuussa 2012 pidettyjen EU:n nuorisokonferenssien tuloksiin.

4.

Jäsennellyn vuoropuhelun toisella työskentelyjaksolla järjestettiin kansallisia kuulemisia kaikissa 27 jäsenvaltiossa ja suuri määrä nuoriso-ohjaajia ja nuoria oli suoraan osallisena prosessissa (3). Lisäksi muut sidosryhmät, mukaan lukien kansainväliset valtioista riippumattomat nuorisojärjestöt, toimittivat kannanottojaan.

5.

Komissio mukauttaa ja kehittää Euroopan nuorisoportaalia siten, että siitä olisi hyötyä ja se olisi kaikkien nuorten käytettävissä kaikkialla Euroopassa. Euroopan nuorisoportaaliin on lisätty osio, joka sisältää Euroopan nuorisokonferenssien tulokset, sekä toinen osio, joka sisältää tietoja jäsennellystä vuoropuhelusta (4).

6.

Puolan puheenjohtajakauden erityisenä painopisteenä oli yhteistyön lisääminen Euroopan unionin nuorten ja Itä-Euroopan ja Kaukasian maiden nuorten välillä erityisesti nuorten liikkuvuuden ja osallistumisen osalta. Lisäksi pohdittiin epävirallisen ja arkioppimisen edistämisen ja validoinnin merkitystä nuorten kannalta.

7.

Puolan puheenjohtajakaudella neuvosto sopi jatkavansa EU:n ja itäisen kumppanuuden maiden nuorten välisen yhteistyön tukemista (5). Komissio antoi ajanjaksolle 2012–2013 käyttöön lisävaroja hankenimellä ”Eastern Partnership Youth Window” nuorisotoimintaohjelman puitteissa toteutettavien hankkeiden ja osallistujien lukumäärän lisäämiseksi kuudessa itäisen kumppanuuden maassa (6).

8.

Tanskan puheenjohtajakauden erityisenä painopisteenä oli nuorten luovuuden, innovointikyvyn ja lahjakkuuden edistäminen keinona lisätä heidän aktiivista osallistumistaan yhteiskuntaan ja työllistyvyyttään työmarkkinoilla. Osallistuminen nähtiin tässä yhteydessä laajassa merkityksessä, joka kattaa nuorten osallistumisen edustukselliseen demokratiaan ja kansalaisyhteiskuntaan kaikilla tasoilla.

9.

Tanskan puheenjohtajakaudella neuvosto pyysi jäsenvaltioita ja komissiota perustamaan temaattisen asiantuntijaryhmän, joka koostuu jäsenvaltioiden nimeämistä kansallisista asiantuntijoista ja toimii avoimen koordinointimenetelmän periaatteen pohjalta. Sen tavoitteena on jakaa hyviä käytäntöjä nuorten luovuuden ja innovatiivisuuden edistämiseksi määrittelemällä ne epävirallisen ja arkioppimisen kautta hankitut tiedot ja taidot, joilla on merkitystä työllistyvyyden kannalta.

10.

Kyproksen puheenjohtajakauden erityisenä tavoitteena oli kaikkien nuorten osallistumisen ja sosiaalisen osallisuuden edistäminen painopisteenä maahanmuuttajataustaisten nuorten sosiaalinen osallisuus. Nuorisojärjestöjen ja kaikkien nuorten yhteiskunnalliseen elämään ja demokratian toteuttamiseen, etenkin päätöksentekoon, osallistumisen vahvistamista pidettiin merkittävänä tekijänä osallistavien, demokraattisten ja vauraiden yhteiskuntien luomisessa. Tarkoituksena oli edistää kaikkien nuorten osallisuutta laajempaan yhteiskunnalliseen toimintaan ja demokratian toteuttamiseen nuorten aktiivisen osallistumisen kautta.

11.

Yhteinen EU:n nuorisoraportti, jossa arvioidaan edistymistä nuorisoalan eurooppalaisen yhteistyön uudistettujen puitteiden (2010–2018) yleisten tavoitteiden osalta ja joka kattaa jäsennellyn vuoropuhelun kaksi ensimmäistä työskentelyjaksoa, hyväksyttiin 27. marraskuuta 2012,

III   PANEVAT MERKILLE SEURAAVAT EHDOTUKSET JÄSENNELLYN VUOROPUHELUN PROSESSIN KEHITTÄMISEKSI EDELLEEN:

Seuraavat aiheet ovat tulleet esille jäsennellyn vuoropuhelun prosessissa:

Prosessin osallistavuus

12.

Jäsennellyn vuoropuhelun prosessi voimaannuttaa nuoria ja tarjoaa heille tilaisuuden olla aktiivisia kansalaisia ja osa demokratiaa. Näin ollen nuorten pitäisi osallistua kaikkiin jäsennellyn vuoropuhelun vaiheisiin kunkin puheenjohtajavaltion painopisteiden määrittelystä aina jatkotoimien seurantaan ja vuoropuhelun tulosten täytäntöönpanon arviointiin. Painopisteistä päättäminen taas kuuluu neuvoston ja jäsenvaltioiden toimivaltaan. Tulevan puheenjohtajakolmikon olisi kuultava nuorten edustajia ja Euroopan komissiota hyvissä ajoin ennen kuin se ehdottaa jäsennellyn vuoropuhelun työskentelyjaksojen yleisiä temaattisia painopisteitä.

13.

Olisi tuettava kansallisten työryhmien työtä, jossa on yhteisenä tavoitteena nuorten, erityisesti taustoiltaan erilaisten nuorten, johdonmukainen ja kasvava osallistuminen jäsenneltyyn vuoropuheluun. Kansallisten työryhmien kokoonpanon olisi oltava riittävän osallistava kaikille nuorille avointen osallistumisprosessin takaamiseksi.

14.

Jäsennellyn vuoropuhelun suuntaa-antavat kysymykset olisi muotoiltava ymmärrettävällä tavalla, jotta kansalliset työryhmät pystyisivät helpommin saavuttamaan suuremman joukon nuoria.

Monialaisen lähestymistavan vahvistaminen

15.

Kuulemisprosessin ja sen seurannan parantamiseksi olisi edistettävä paikallisen, alueellisen, kansallisen ja Euroopan tason muiden asiantuntijoiden osallistumista kansallisiin työryhmiin jäsennellyn vuoropuhelun temaattisesta painopisteestä riippuen (7). Lisäksi jäsennellyn vuoropuhelun tuloksia olisi jaettava monialaisille sidosryhmille. Nuorisoalan tutkijoilla olisi oltava prosessissa selkeä rooli.

Poliittiset jatkotoimet ja näkyvyys

16.

Olisi tehostettava jäsennellyn vuoropuhelun tulosten poliittisia jatkotoimia ja tulosten täytäntöönpanoa (8).

17.

Jäsennellyn vuoropuhelun tulosten ja kansallisen ja Euroopan tason nuorisoalan poliittisen päätöksenteon välistä yhteyttä olisi korostettava, selkeytettävä ja kaikkien toimijoiden olisi tiedotettava siitä paremmin prosessin alusta lähtien koko sen keston ajan.

18.

Paikallisella, alueellisella, kansallisella ja Euroopan tasolla olisi toteutettava toimia ja aloitteita jäsennellyn vuoropuhelun prosessin näkyvyyden ja tunnettuuden lisäämiseksi. Euroopan nuorisoportaalia olisi kehitettävä edelleen prosessin näkyvyyden lisäämiseksi.

Prosessin kestävyys

19.

EU:n nuorisokonferenssia olisi vahvistettava kaikkien nuorten, nuorisojärjestöjen ja päätöksentekijöiden välisen jäsennellyn vuoropuhelun foorumina, jossa pyritään saavuttamaan tuntuvia poliittisia tuloksia. Nuorisoalan tutkijoiden osallistumista olisi mahdollisuuksien mukaan edistettävä.

20.

Euroopan komission olisi tiiviissä yhteistyössä nuorisoalan sidosryhmien kanssa varmistettava vuoropuhelun organisoiminen jäsennellyn vuoropuhelun tärkeimpien toimijoiden kanssa erottamattomana osana tulevia Euroopan nuorisoviikkoja.

21.

Jäsennellyn vuoropuhelun kestävä rahoitus olisi varmistettava, sanotun kuitenkaan vaikuttamatta neuvotteluihin tulevasta monivuotisesta rahoituskehyksestä.

IV   PANEVAT MERKILLE SEURAAVAT NUORTEN OSALLISTUMISTA DEMOKRATIAN TOTEUTTAMISEEN EUROOPASSA KOSKEVAT EHDOTUKSET:

Varsovan, Sorøn ja Nikosian nuorisokonferenssien yhteisen suositusten perusteella nuorten osallistumista demokratian toteuttamiseen koskevan jäsennellyn vuoropuhelun päätelmissä painopistealueiksi nimettiin seuraavat:

22.

Olisi tuettava ja edistettävä nuorten osallistumista päätöksentekoon kaikilla tasoilla hyödyntämällä uusia menetelmiä ja välineitä, kuten sosiaalisen median ja verkko-osallistumisen mahdollisuuksia.

23.

Nuorisojärjestöt, nuorille suunnatut tiedotus- ja neuvontapalvelut ja ammattilaisten tekemä nuorisotyö olisi nähtävä kanavina, joiden kautta voidaan kehittää nuorten, erityisesti heikommassa asemassa olevien nuorten, tietoja ja taitoja.

24.

Olisi parannettava tietoisuutta yhteisistä eurooppalaisista arvoista ottamalla jäsennellyn vuoropuhelun piiriin mukaan kaikki nuoret, mukaan lukien erityiset kohderyhmät, kuten järjestöihin kuulumattomat nuoret ja heikommassa asemassa olevat nuoret.

25.

Olisi lisättävä tukea EU-maiden ja EU:n ulkopuolisten maiden nuorten osallistumiseen ja kulttuurienväliseen vuoropuheluun keskittyville nuorisoalan toimille kaikilla tasoilla.

26.

On olennaisen tärkeää perustaa nuorisotiloja, joissa ohjaajina toimivat nuorisotyöntekijät ja joissa kaikki nuoret, myös järjestöihin kuulumattomat ja heikommassa asemassa olevat nuoret, voivat kokoontua, toteuttaa luovuuttaan ja osallistua erilaisiin hankkeisiin,

V   KEHOTTAVAT JÄSENVALTIOITA JA/TAI KOMISSIOTA TOIMIVALTUUKSIENSA PUITTEISSA JA TOISSIJAISUUSPERIAATE HUOMIOON OTTAEN:

27.

ottamaan asianmukaisesti huomioon jäsenneltyyn vuoropuheluun pohjautuvat edellä esitetyt ehdotukset, joiden tarkoituksena on jäsennellyn vuoropuhelun prosessin arvioiminen ja kehittäminen edelleen sekä nuorten osallistumisen parantaminen demokratian toteuttamiseen Euroopassa,

VI   OVAT YHTÄ MIELTÄ SEURAAVASTA:

28.

Vuoden 2012 EU:n nuorisoraportti sisältää tietoa nuorten sosiaalisen osallisuuden haasteista ja viittaukset asianomaisiin nuorisoalan EU:n indikaattoreihin. Siinä painotetaan, että pahimmassa köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen vaarassa oleva nuorten ryhmä ovat ne nuoret, jotka ovat työelämän ja koulutuksen ulkopuolella, ja todetaan, että 27 jäsenvaltion EU:ssa nuorten köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen riski on 29,1 %, mikä on korkeampi kuin koko väestön riski (23,5 %). Tämä osoittaa, miten tärkeää on kiinnittää erityistä huomiota tähän väestönosaan ja asettaa sosiaalinen osallisuus yhdeksi nuorisoalan päätavoitteista.

29.

Näin ollen nuorten ja nuorisojärjestöjen kanssa käytävän jäsennellyn vuoropuhelun yleinen temaattinen painopiste seuraavalla työskentelyjaksolla (1. tammikuuta 2013–30. kesäkuuta 2014) on sosiaalinen osallisuus. Kolmannen työskentelyjakson puheenjohtajakolmikon erityiset painopisteet on esitetty liitteessä.

30.

Kukin puheenjohtajavaltio voi täydentää valittuja painopistealoja mahdollisten uusien suuntausten mukaan.

31.

Seuraavan puheenjohtajakolmikon työskentelyjakson (1. heinäkuuta 2014–31. joulukuuta 2015) painopisteet olisi määriteltävä ennen sen toimikauden alkua.


(1)  EUVL C 311, 19.12.2009, s. 1.

(2)  EUVL C 164, 2.6.2011, s. 1.

(3)  COM(2012) 495 final: Luonnos neuvoston ja komission yhteiseksi vuoden 2012 raportiksi nuorisoalan eurooppalaisen yhteistyön uudistettujen puitteiden täytäntöönpanosta (EU:n nuorisostrategia 2010–2018).

(4)  Komission yksiköiden valmisteluasiakirja ”Results of the first cycle of the Open Method of Coordination in the youth field (2010–2012)”.

(5)  EUVL C 372, 20.12.2011, s. 10.

(6)  Toukokuussa 2011 hyväksytyn yhteisen tiedonannon ”Uusi strategia muutostilassa olevia naapurimaita varten – Euroopan naapuruuspolitiikan uudelleentarkastelu” jälkeen.

(7)  Vuoden 2012 EU:n nuorisoraportin mukaan vain kuudessa EU-maassa muut kansalliset ministerit osallistuvat aktiivisesti kansalliseen työryhmään.

(8)  Vuoden 2012 EU:n nuorisoraportin mukaan yhdessätoista EU-maassa on tehty aloitteita jäsennellyn vuoropuhelun ensimmäisen työskentelyjakson tulosten jatkotoimia varten.


LIITE

Nuorisoalan eurooppalaisen yhteistyön painopisteet ajanjaksolle 1. tammikuuta 2013 – 30. kesäkuuta 2014

Yleinen painopiste – Sosiaalinen osallisuus

Nuorisoalan eurooppalaisen yhteistyön yleinen temaattinen painopiste ajanjaksolle 1. tammikuuta 2013–30. kesäkuuta 2014 on sosiaalinen osallisuus. Tämä on jäsennellyn vuoropuhelun aiheena kyseisten 18 kuukauden aikana. Erityisten painopisteiden olisi kokonaisuudessaan tai osittain edistettävä yleistä temaattista painopistettä. Irlanti, Liettua ja Kreikka toimivat yhdessä varmistaakseen tuen sosiaalisen osallisuuden yleiselle painopisteelle kansallisten painopisteidensä avulla omalla puheenjohtajakaudellaan ja 18 kuukauden mittaisella puheenjohtajakolmikkokaudellaan.

Sosiaalisen osallisuuden käsite toimii laajana yhdistävänä teemana, joka koskee kaikkia nuoria heikommassa asemassa olevien nuorten lisäksi. Sosiaalisen osallisuuden ilmausta ja käsitettä tulkitaan ja sovelletaan laajassa mielessä ja sen katsotaan kattavan ja sisältävän koko joukon nuoriin liittyviä aiheita.

1. tammikuuta 2013–30. kesäkuuta 2013 – Laadukas nuorisotyö

Puheenjohtajavaltio Irlanti keskittyy laadukkaan nuorisotyön panokseen kaikkien nuorten sosiaalisen osallisuuden lisäämiseksi. Vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla painotetaan seuraavia aiheita:

Laadukkaan nuorisotyön panos nuorten kehitykseen ja hyvinvointiin

Laatustandardien panos nuorisotyössä keinona saada aikaan myönteisiä tuloksia nuorten kannalta sellaisilla alueilla kuten henkilökohtainen ja sosiaalinen kehitys, koulutusvalmius jne.

Nuorisotyön panos Eurooppa 2020 -strategien tavoitteiden saavuttamiseksi erityisesti nuorisotyöllisyyden osalta

Hyvien käytäntöjen vaihtaminen ja tiedon jakaminen näillä aloilla jäsenvaltioiden välillä.

1. heinäkuuta 2013–31. joulukuuta 2013 – Nuoret, jotka eivät ole töissä, koulussa tai koulutuksessa

Vuoden 2013 toisella puoliskolla painotetaan seuraavia aiheita:

Nuorten ja erityisesti niiden nuorten, jotka ovat työelämän ja koulutuksen ulkopuolella, sosiaalisen osallisuuden lisääminen

Monialaisen yhteistyön edistäminen yhtenäisen nuorisopolitiikan perusperiaatteena

Hyvien käytäntöjen vaihtaminen nuorten sosiaalisen osallisuuden alalla

Yhteistyön edistäminen Euroopan unionin nuorten ja Itä-Euroopan ja Kaukasian maiden nuorten välillä nuorisopolitiikan alalla.

1. tammikuuta 2014–30. kesäkuuta 2014 – Kulttuuri ja yrittäjyys

Vuoden 2014 ensimmäisellä puoliskolla painotetaan seuraavia aiheita:

Laaditaan toimia nuorten yrittäjähengen vahvistamiseksi, nuorten yrittäjyyden edistämiseksi keskittyen erityisesti sosiaaliseen yrittäjyyteen ja ”vihreisiin työpaikkoihin” ja uusiin työllistymismahdollisuuksiin kulttuurialalla kaikkien nuorten sosiaalisen osallisuuden edistämiseksi

Parannetaan uusien teknologioiden saatavuutta nuorten ja erityisesti syrjäisillä alueilla asuvien nuorten kohdalla nuorten kykyjen vahvistamiseksi ja kiinnostuksen herättämiseksi kulttuurialaa kohtaan

Edistetään nuorisotyön osallistumista nuorten luovuuden ja yrittäjyyden tukemiseen ja edistämiseen, mukaan lukien hyvien käytäntöjen vaihtaminen.


IV Tiedotteet

EUROOPAN UNIONIN TOIMIELINTEN, ELINTEN, TOIMISTOJEN JA VIRASTOJEN TIEDOTTEET

Neuvosto

11.12.2012   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 380/5


NEUVOSTON PÄÄTÖS,

annettu 3 päivänä joulukuuta 2012,

uusien jäsenten nimittämisestä eroavien jäsenten tilalle Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen johtokuntaan

2012/C 380/02

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka

ottaa huomioon Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen perustamisesta 10 päivänä helmikuuta 1975 annetun neuvoston asetuksen (ETY) N:o 337/75 ja erityisesti sen 4 artiklan (1),

ottaa huomioon komission neuvostolle toimittaman työnantajajärjestöjen edustajien ryhmän jäsenen nimittämisen,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Neuvosto nimitti 16 päivänä heinäkuuta 2012 tekemällään päätöksellä (2) Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen johtokunnan jäsenet 18 päivänä syyskuuta 2012 alkavaksi ja 17 päivänä syyskuuta 2015 päättyväksi toimikaudeksi.

(2)

Kehittämiskeskuksen johtokunnan jäsenen paikka työnantajajärjestöjen edustajien ryhmässä on vapautunut Karin THAPPER in erottua,

ON PÄÄTTÄNYT SEURAAVAA:

Ainoa artikla

Nimitetään seuraava henkilö Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen johtokunnan jäseneksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi eli 17 päivään syyskuuta 2015:

TYÖNANTAJAJÄRJESTÖJEN EDUSTAJAT:

RUOTSI

Tobias ERIKSSON

Association of Swedish Engineering Industries

Tehty Brysselissä 3 päivänä joulukuuta 2012.

Neuvoston puolesta

Puheenjohtaja

N. SYLIKIOTIS


(1)  EYVL L 39, 13.2.1975, s. 1.

(2)  EUVL C 228, 31.7.2012, s. 3.


11.12.2012   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 380/6


Ilmoitus henkilöille, ryhmille ja yhteisöille, jotka on kirjattu tiettyihin henkilöihin ja yhteisöihin kohdistuvista erityisistä rajoittavista toimenpiteistä terrorismin torjumiseksi annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 2580/2001 2 artiklan 3 kohdassa tarkoitettuun luetteloon

(ks. neuvoston asetuksen (EU) N:o 1169/2012 liite)

2012/C 380/03

Seuraavat tiedot ilmoitetaan neuvoston asetuksen (EU) N:o 1169/2012 luetteloon kirjatuille henkilöille, ryhmille tai yhteisöille (1).

Euroopan unionin neuvosto on todennut, että perusteet niiden henkilöiden, ryhmien ja yhteisöjen, jotka esiintyvät edellä mainitussa niiden henkilöiden, ryhmien tai yhteisöjen luettelossa, joihin sovelletaan tiettyihin henkilöihin ja yhteisöihin kohdistuvista erityisistä rajoittavista toimenpiteistä terrorismin torjumiseksi 27. joulukuuta 2001 annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 2580/2001 (2) mukaisia rajoittavia toimenpiteitä, kirjaamiselle luetteloon ovat edelleen voimassa. Neuvosto on näin ollen päättänyt säilyttää kyseiset henkilöt, ryhmät ja yhteisöt mainitussa luettelossa.

Annetussa asetuksessa (EY) N:o 2580/2001 säädetään, että kaikki kyseisille henkilöille, ryhmille tai yhteisöille kuuluvat varat, muut rahoituksen lähteet ja taloudelliset resurssit jäädytetään ja että varoja, muita rahoituksen lähteitä ja taloudellisia resursseja ei saa luovuttaa heidän tai niiden käyttöön suoraan eikä välillisesti.

Asianomaisia henkilöitä, ryhmiä ja yhteisöjä pyydetään kiinnittämään huomiota siihen, että asetuksen liitteessä mainituilta jäsenvaltioiden toimivaltaisilta viranomaisilta voi hakea valtuutusta käyttää jäädytettyjä varoja perustarpeita tai tiettyjen maksujen suorittamista varten kyseisen asetuksen 5 artiklan 2 kohdan mukaisesti. Toimivaltaisten viranomaisten ajantasainen luettelo on Internetissä seuraavassa osoitteessa:

http://ec.europa.eu/comm/external_relations/cfsp/sanctions/measures.htm

Asianomaiset henkilöt, ryhmät ja yhteisöt voivat toimittaa neuvostolle pyynnön saada tietoonsa neuvoston perustelut, joiden nojalla heidät tai ne säilytetään edellä mainitussa luettelossa (jollei perusteluja jo ole ilmoitettu heille tai niille), seuraavaan osoitteeseen:

Council of the European Union

(Attn: CP 931 designations)

Rue de la Loi/Wetstraat 175

1048 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË

Asianomaiset henkilöt, ryhmät ja yhteisöt voivat toimittaa neuvostolle edellä mainittuun osoitteeseen milloin tahansa pyynnön mahdollisine sitä tukevine asiakirjoineen, että olisi harkittava uudelleen päätöstä sisällyttää heidät tai ne luetteloon ja säilyttää heidät tai ne luettelossa. Pyynnöt käsitellään kun ne on vastaanotettu. Tätä varten asianomaisia henkilöitä, ryhmiä ja yhteisöjä pyydetään kiinnittämään huomiota siihen, että neuvosto tarkistaa luettelon säännöllisesti yhteisen kannan 2001/931/YUTP 1 artiklan 6 kohdan mukaisesti. Jotta pyynnöt voidaan käsitellä seuraavan tarkistuksen yhteydessä, ne olisi toimitettava 11. helmikuuta 2013 mennessä.

Asianomaisia henkilöitä, ryhmiä ja yhteisöjä pyydetään kiinnittämään huomiota myös siihen, että neuvoston asetuksen laillisuuden voi kiistää Euroopan unionin yleisessä tuomioistuimessa Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 263 artiklan neljännessä ja kuudennessa kohdassa määrättyjen edellytysten mukaisesti.


(1)  EUVL L 337, 11.12.2012, s. 2.

(2)  EYVL L 344, 28.12.2001, s. 70.


11.12.2012   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 380/7


Ilmoitus henkilöille ja yhteisöille, joihin sovelletaan rajoittavia toimenpiteitä, joista säädetään Iraniin kohdistuvista rajoittavista toimenpiteistä annetuissa neuvoston päätöksessä 2010/413/YUTP ja neuvoston asetuksessa (EU) N:o 267/2012

2012/C 380/04

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO

Seuraava ilmoitus annetaan tiedoksi Iraniin kohdistuvien rajoittavien toimenpiteiden osalta henkilöille ja yhteisöille, jotka mainitaan neuvoston päätöksen 2010/413/YUTP (1) liitteessä II ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 267/2012 (2) liitteessä IX.

Asianomaiset henkilöt ja yhteisöt voivat toimittaa neuvostolle asianmukaisesti perustellun pyynnön siitä, että neuvosto harkitsisi uudelleen päätöstään sisällyttää heidät/ne edellä mainittuihin luetteloihin. Se on lähetettävä 31 päivään tammikuuta 2013 mennessä seuraavaan osoitteeseen:

Euroopan unionin neuvosto

Pääsihteeristö

Rue de la Loi/Wetstraat 175

1048 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË

Mahdollisesti toimitetut huomautukset otetaan huomioon neuvoston tarkastellessa säännöllisesti asetuksen (EU) N:o 267/2012 46 artiklan ja päätöksen 2010/413/YUTP 26 artiklan 3 kohdan mukaisesti kyseisen asetuksen liitteessä IX ja kyseisen päätöksen liitteessä II olevaa nimettyjen henkilöiden ja yhteisöjen luetteloa.


(1)  EUVL L 195, 27.7.2010, s. 39.

(2)  EUVL L 88, 24.3.2012, s. 1.


Euroopan komissio

11.12.2012   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 380/8


Euron kurssi (1)

10. joulukuuta 2012

2012/C 380/05

1 euro =


 

Rahayksikkö

Kurssi

USD

Yhdysvaltain dollaria

1,2930

JPY

Japanin jeniä

106,23

DKK

Tanskan kruunua

7,4591

GBP

Englannin puntaa

0,80440

SEK

Ruotsin kruunua

8,6336

CHF

Sveitsin frangia

1,2068

ISK

Islannin kruunua

 

NOK

Norjan kruunua

7,3250

BGN

Bulgarian leviä

1,9558

CZK

Tšekin korunaa

25,245

HUF

Unkarin forinttia

283,51

LTL

Liettuan litiä

3,4528

LVL

Latvian latia

0,6963

PLN

Puolan zlotya

4,1235

RON

Romanian leuta

4,5375

TRY

Turkin liiraa

2,3167

AUD

Australian dollaria

1,2318

CAD

Kanadan dollaria

1,2761

HKD

Hongkongin dollaria

10,0208

NZD

Uuden-Seelannin dollaria

1,5501

SGD

Singaporin dollaria

1,5795

KRW

Etelä-Korean wonia

1 394,66

ZAR

Etelä-Afrikan randia

11,2365

CNY

Kiinan juan renminbiä

8,0684

HRK

Kroatian kunaa

7,5263

IDR

Indonesian rupiaa

12 452,80

MYR

Malesian ringgitiä

3,9583

PHP

Filippiinien pesoa

52,908

RUB

Venäjän ruplaa

39,7440

THB

Thaimaan bahtia

39,630

BRL

Brasilian realia

2,6877

MXN

Meksikon pesoa

16,5673

INR

Intian rupiaa

70,4750


(1)  Lähde: Euroopan keskuspankin ilmoittama viitekurssi.