ISSN 1977-1053

doi:10.3000/19771053.C_2011.312.fin

Euroopan unionin

virallinen lehti

C 312

European flag  

Suomenkielinen laitos

Tiedonantoja ja ilmoituksia

54. vuosikerta
25. lokakuuta 2011


Ilmoitusnumero

Sisältö

Sivu

 

I   Päätöslauselmat, suositukset ja lausunnot

 

SUOSITUKSET

 

Euroopan komissio

2011/C 312/01

Komission suositus, annettu 21 päivänä lokakuuta 2011, tutkimusaloitteen Urbaani Eurooppa – Globaalit haasteet, paikalliset ratkaisut yhteissuunnittelusta

1

 

IV   Tiedotteet

 

EUROOPAN UNIONIN TOIMIELINTEN, ELINTEN, TOIMISTOJEN JA VIRASTOJEN TIEDOTTEET

 

Euroopan komissio

2011/C 312/02

Euron kurssi

4

 

JÄSENVALTIOIDEN TIEDOTTEET

2011/C 312/03

Luettelo kansainvälisistä tarkastukseen ja valvontaan erikoistuneista laitoksista, jäljempänä valvontalaitokset, jotka jäsenvaltiot ovat hyväksyneet asetuksen (EY) N:o 612/2009 liitteen VIII mukaisesti (Tämä luettelo korvaa EUVL C 215, 10 päivänä elokuuta 2010, sivulla 14 julkaistun luettelon)

5

 

V   Ilmoitukset

 

HALLINNOLLISET MENETTELYT

 

Euroopan komissio

2011/C 312/04

Euroopan yhteisön seitsemännen tutkimuksen, teknologian kehittämisen ja demonstroinnin puiteohjelman vuoden 2012 Ideat-työohjelmaa koskeva ehdotuspyyntö

9

 

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea

2011/C 312/05

Kiinnostuksenilmaisupyyntö akateemisille laitoksille: osallistuminen CARIFORUM–EY-neuvoa-antavaan sekakomiteaan CARIFORUM-valtioiden sekä Euroopan yhteisön ja sen jäsenvaltioiden välisellä talouskumppanuussopimuksella perustetun CARIFORUM–EY-neuvoa-antavan komitean osallistujia sekä EY-sopimuspuolessa sijaitsevien organisaatioiden edustajien valintaa koskevasta yhteisön kannasta annetun neuvoston päätöksen perusteella

10

2011/C 312/06

Kiinnostuksenilmaisupyyntö valtiovallasta riippumattomille järjestöille: osallistuminen CARIFORUM–EY-neuvoa-antavaan sekakomiteaan CARIFORUM-valtioiden sekä Euroopan yhteisön ja sen jäsenvaltioiden välisellä talouskumppanuussopimuksella perustetun CARIFORUM–EY-neuvoa-antavan komitean osallistujia sekä EY-sopimuspuolessa sijaitsevien organisaatioiden edustajien valintaa koskevasta yhteisön kannasta annetun neuvoston päätöksen perusteella

11

 

KILPAILUPOLITIIKAN TOTEUTTAMISEEN LIITTYVÄT MENETTELYT

 

Euroopan komissio

2011/C 312/07

Ennakkoilmoitus yrityskeskittymästä (Asia COMP/M.6357 – Koninklijke Philips/Indal Group) ( 1 )

12

 


 

(1)   ETA:n kannalta merkityksellinen teksti

FI

 


I Päätöslauselmat, suositukset ja lausunnot

SUOSITUKSET

Euroopan komissio

25.10.2011   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 312/1


KOMISSION SUOSITUS,

annettu 21 päivänä lokakuuta 2011,

tutkimusaloitteen ”Urbaani Eurooppa – Globaalit haasteet, paikalliset ratkaisut” yhteissuunnittelusta

2011/C 312/01

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 181 artiklan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Euroopan kaupunkialueiden kestävä kehittäminen on tärkeä yhteiskunnallinen kysymys kaupungistumisen kaltaisten maailmanlaajuisten suuntausten voimistuessa. Ennusteiden mukaan vuoteen 2050 mennessä lähes 70 prosenttia maailman väestöstä asuu kaupungeissa (nykyisin noin 50 prosenttia) (1). Euroopassa luku on korkeampi: noin 83 prosentin väestöstä (lähes 557 miljoonaa) odotetaan vuonna 2050 asuvan kaupungeissa.

(2)

Kaupungistuminen tuo mukanaan monia toisiinsa nivoutuvia haasteita, kuten syrjäytyminen, sosiaalinen eristäytyminen, kaupunkirakenteen hajautuminen, ruuhkautuminen, turvallisuuteen liittyvät ongelmat, ympäristön pilaantuminen, saastuminen ja ilmastonmuutoksen vaikutukset. Tällainen kehitys aiheuttaa paineita yhteiskunnalle ja asettaa ennennäkemättömän haasteen kaupunkijärjestelmien sopeutumiskyvylle, hallinnoinnille ja johtamiselle Euroopassa ja muualla maailmassa.

(3)

Samanaikaisesti Euroopan olisi hyödynnettävä kaupungistumisen tarjoamia etuja. Kaupunkialueet ovat Euroopan talouskasvun veturi. Kaupunkitaajamista ja -verkostoista on tullut kehityksen edelläkävijöitä sekä sosioekonomisessa että teknisessä ja geopoliittisessa mielessä. Kaupungit itsessään ovat innovaatiokeskittymiä, joissa osaaminen, politiikka ja käytäntö yhdistyvät luoden innovatiivisia ideoita, käyttäen uutta teknologiaa ja hyödyntäen tuoreita näkemyksiä kaupunkien kehittämiseen liittyviin haasteisiin, liikkeellepaneviin voimiin ja ratkaisuihin. On myös yhä selvempää, että suurten kaupunkikeskusten yhdessä muodostavat kaupunkiketjut, joita usein kutsutaan megalopoleiksi, lisäävät kansainvälistä merkitystään. Samalla on kuitenkin tunnustettava myös pienten ja keskisuurten kaupunkien tärkeä asema erityisesti aluekehityksen kannalta. Euroopalle on ominaista kaupunkien korkea asukastiheys ja pienten ja keskikokoisten kaupunkien suuri määrä; myös niiden taloudelliset, yhteiskunnalliset ja kulttuuriset edut on otettava huomioon.

(4)

Eurooppa 2020 -strategiassa otetaan käyttöön kolme toisiaan tukevaa painopistealuetta: älykäs, kestävä ja osallistava (2) kasvu. Kaupunkien kestävällä kehittämisellä voitaisiin edistää merkittävästi näiden tavoitteiden saavuttamista. Lippulaiva-aloitteessaan Innovaatiounioni, joka esitetään 6. lokakuuta 2010 hyväksytyssä komission tiedonannossa ”Eurooppa 2020 -strategian lippulaivahanke Innovaatiounioni” (3), komissio mainitsee yhdeksi mahdolliseksi innovaatiokumppaniksi ”älykkäät ja viihtyisät kaupungit, joissa yhdistyvät energiatehokkuus, puhdas liikenne ja nopeat Internetyhteydet”. Kaupungit voivat edistää osallistavaa kasvua erityisesti taistelemalla sosiaalisten erojen kärjistymistä ja köyhyyttä vastaan, torjumalla sosiaalista eristäytymistä ja huolehtimalla ikääntymiseen liittyvistä kysymyksistä. Köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan eurooppalaisen foorumin (4) tavoitteena on saavuttaa EU:n tavoite nostaa ainakin 20 miljoonaa ihmistä pois köyhyydestä ja sosiaalisesta syrjäytymisestä vuoteen 2020 mennessä. Foorumi auttaa löytämään parhaat käytännöt ja edistämään kaupunkien välistä keskinäistä oppimista.

(5)

Yhdennetyn kaupunkikehityksen tietopohjaa on lujitettava pikaisesti taloutta, yhteiskuntaa, liikkuvuutta ja ekologiaa koskevan tutkimuksen avulla näyttöön perustuvan päätöksenteon edistämiseksi.

(6)

Vastaaminen edellä mainittuihin haasteisiin edellyttää koordinointia, jotta voidaan hyödyntää tarjolla olevat mahdollisuudet ja edistää korkealaatuista tutkimusyhteistyötä, jolla pyritään saamaan pitkälle tulevaisuuteen suuntautuvaa tietoa kaupunkialueiden monimuotoisesta verkostojärjestelmästä ja siihen liittyvien taloudellisten, teknologisten, sosiaalisten ja ympäristöllisten osajärjestelmien keskinäisistä riippuvuussuhteista.

(7)

Kilpailukykyneuvosto määritteli ja perusteli 26. toukokuuta 2010 pitämässään kokouksessa (5) useampia yhteiseen ohjelmasuunnitteluun perustuvia aloitteita, joihin kuului myös ”Urbaani Eurooppa – Globaalit haasteet, paikalliset ratkaisut”, aloiksi, joilla yhteinen ohjelmasuunnittelu antaisi merkittävää lisäarvoa jäsenvaltioiden nykyisille hajanaisille tutkimustoimille ja unionin nykyisille aloitteille. Siksi se hyväksyi päätelmät, joissa todettiin tarpeelliseksi käynnistää alaa koskeva yhteiseen ohjelmasuunnitteluun perustuva aloite ja kehotettiin komissiota osallistumaan sen valmisteluun.

(8)

Jäsenvaltiot ovat vahvistaneet virallisella sitoumuskirjeellä osallistumisensa tähän yhteiseen ohjelmasuunnitteluun perustuvaan aloitteeseen.

(9)

Yhteinen ohjelmasuunnittelu kestävää kaupunkikehitystä koskevan tutkimuksen alalla auttaa koordinoimaan alan tutkimusta ja innovointia, edistää merkittävästi toimintakykyisen eurooppalaisen tutkimusalueen toteuttamista kaupunkikehityksen tutkimuksen ja innovoinnin alalla sekä vahvistaa Euroopan johtajuutta ja eurooppalaisen tutkimuksen kilpailukykyä tällä alalla.

(10)

Kaupunkikehitys on tärkeä monialainen aihe tutkimusta ja innovointia koskevissa unionin rahoitusohjelmissa. Tämän yhteiseen ohjelmasuunnitteluun perustuvan aloitteen mukaista toimintaa on koordinoitava tiiviisti muiden sitä sivuavien toimien kanssa nykyisten ja tulevien tutkimusta ja innovointia koskevien rahoitusohjelmien ja aloitteiden puitteissa.

(11)

Sen vuoksi ja tässä suosituksessa vahvistettujen tavoitteiden saavuttamiseksi jäsenvaltioiden olisi toimittava yhteistyössä komission kanssa, jotta voidaan varmistaa koordinointi ja synergia nykyisten tutkimus- ja innovointijärjestelmien kanssa ottaen huomioon muut asiaan liittyvät komission aloitteet, kuten ”Älykkäät kaupungit ja yhteisöt” -aloite, sekä välttää päällekkäisyydet.

(12)

Jotta komissio voisi raportoida Euroopan parlamentille ja neuvostolle, jäsenvaltioiden olisi säännöllisesti raportoitava komissiolle tämän yhteissuunnittelualoitteen edistymisestä,

ON ANTANUT TÄMÄN SUOSITUKSEN:

1.

Jäsenvaltioita kannustetaan kehittämään yhteinen näkemys siitä, miten tutkimuksen alan unionin tason yhteistyöllä ja koordinoinnilla voidaan edistää kestävän kaupunkikehityksen toteutumista sen kaikissa muodoissa (6).

2.

Jäsenvaltioita kannustetaan kehittämään yhteinen strateginen tutkimusohjelma, jossa vahvistetaan keskipitkän tai pitkän aikavälin tutkimustarpeet ja tavoitteet kaupunkikehityksen alalla kiihtyvän globalisaation puitteissa. Strategisen tutkimusohjelman olisi sisällettävä toteutussuunnitelma, jossa vahvistetaan tärkeimmät kohteet ja aikataulut sekä määritellään ohjelman toteuttamisen edellyttämät toimet, välineet ja resurssit.

3.

Jäsenvaltioita kannustetaan sisällyttämään strategiseen tutkimusohjelmaan ja toteutussuunnitelmaan seuraavat toimet:

a)

asiaa koskevien kansallisten ohjelmien ja tutkimustoimien kartoittaminen ja niihin liittyvä tietojenvaihto;

b)

yhteisten ennakointitoimien ja teknologioiden arviointikyvyn lujittaminen;

c)

tietojen, resurssien, parhaiden käytäntöjen, menetelmien ja ohjeistojen vaihtaminen;

d)

sellaisten alojen ja tutkimustoimien yksilöiminen, jotka hyötyisivät koordinoinnista ja tällaisen koordinoinnin edistäminen;

e)

sellaisten alojen ja tutkimustoimien yksilöiminen, jotka hyötyisivät yhteisistä ehdotuspyynnöistä tai resurssien yhdistämisestä;

f)

edellä e alakohdassa tarkoitettujen alojen yhteistutkimusta koskevien menettelyjen määritteleminen;

g)

koordinoinnin varmistaminen ja synergian kehittäminen nykyisten ja tulevien tutkimusta ja innovointia koskevien unionin rahoitusohjelmien ja aloitteiden kanssa sekä päällekkäisyyksien välttäminen alaa koskevien nykyisten ja tulevien unionin aloitteiden kanssa;

h)

kaupunkien ja kaupunkiväestön muuttuvien tarpeiden huomioon ottaminen määriteltäessä kaupunkikehitystä koskevien tutkimusohjelmien tavoitteita;

i)

tarvittaessa olemassa olevien tutkimusinfrastruktuureiden yhteiskäyttö tai koordinoitujen tietopankkien kaltaisten uusien välineiden tai kaupunkikehityksen tutkimusta kuvaavien mallien kehittäminen;

j)

kannustaminen parempaan yhteistoimintaan julkisen ja yksityisen sektorin välillä sekä avoimeen innovointiin kaupunkikehitykseen liittyvien eri tutkimustoimien, koulutuksen ja elinkeinoelämän alojen välillä siten, että varmistetaan asianomaisten sidosryhmien, kuten paikallisviranomaisten ja kansalaisyhteiskunnan, laaja osallistuminen;

k)

tiedon, innovaatioiden ja tieteidenvälisten menetelmien levittäminen myös muihin maihin sekä sellaisten tutkimus- ja innovaatiojärjestelmään sisältyvien esteiden selvittäminen ja poistaminen, jotka hidastavat yhteiskuntaa hyödyttävien innovatiivisten ratkaisujen pääsyä markkinoille;

l)

asianmukaisten tieteellisten tietojen toimittaminen poliittista päätöksentekoa varten paikallisella, alueellisella, kansallisella ja EU:n tasolla;

m)

verkostojen luominen kaupunkitutkimukseen erikoistuneiden keskusten välille, myös eurooppalaisen tutkimusalueen ulkopuolella.

4.

Jäsenvaltioita kannustetaan ylläpitämään ja kehittämään kaupunkikehityksen haasteita koskevan tutkimuksen alalla tehokasta yhteistä hallintorakennetta, jolle annetaan tehtäväksi vahvistaa yhteistyötä ja koordinointia koskevat asianmukaiset ehdot, säännöt ja menettelyt ja seurata strategisen tutkimusohjelman toteutusta.

5.

Jäsenvaltioita kannustetaan toteuttamaan yhdessä strateginen tutkimusohjelma kansallisten tutkimusohjelmiensa kautta yhteistä ohjelmasuunnittelua käsittelevän korkean tason ryhmän laatimien tutkimuksen yhteisen ohjelmasuunnittelun toimintaedellytyksiä koskevien vapaaehtoisten suuntaviivojen (7) mukaisesti.

6.

Jäsenvaltioita kannustetaan tekemään yhteistyötä komission kanssa ja kartoittamaan mahdollisia komission aloitteita, joiden kautta jäsenvaltioita voitaisiin auttaa strategisen tutkimusohjelman kehittämisessä ja toteuttamisessa, sekä koordinoimaan yhteissuunnittelualoite muiden unionin tämän alan aloitteiden kanssa; esimerkkeinä voidaan mainita tutkimusta ja innovointia koskevien rahoitusohjelmien tuella toteutettavat TTK-toimet erityisesti yhteiskunta- ja taloustieteiden sekä humanististen tieteiden, liikenteen, energian, ympäristön, tieto- ja viestintäteknologian, turvallisuuden ja terveyden alalla sekä muut tutkimus- ja innovointialoitteet, kuten muut asiaan liittyvät yhteissuunnittelualoitteet, EIT:n osaamis- ja innovointiyhteisöt ja eurooppalaiset teknologiayhteisöt.

7.

Jäsenvaltioita kannustetaan toimimaan tiiviissä yhteistyössä kansainvälisen tiede- ja teknologiayhteistyön strategiafoorumin (SFIC) (8) kanssa mahdollisen kansainvälisen ulottuvuuden kehittämisessä ja soveltamisessa strategisen tutkimusohjelman osana sekä varmistamaan johdonmukaisuus SFIC-aloitteiden ja kolmansien maiden kanssa.

8.

Jäsenvaltioita kannustetaan raportoimaan säännöllisesti komissiolle tämän yhteissuunnittelualoitteen edistymisestä vuotuisissa raporteissa.

Tehty Brysselissä 21 päivänä lokakuuta 2011.

Komission puolesta

Máire GEOGHEGAN-QUINN

Komission jäsen


(1)  http://www.un.org/esa/population/unpop.htm

(2)  Komission tiedonanto Eurooppa 2020 – Älykkään, kestävän ja osallistavan kasvun strategia, Bryssel, KOM(2010) 2020.

(3)  KOM(2010) 546.

(4)  Komission tiedonanto Köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan eurooppalainen foorumi: Eurooppalaiset puitteet sosiaaliselle ja alueelliselle yhteenkuuluvuudelle, Bryssel, KOM(2010) 758 lopullinen.

(5)  10246/10.

(6)  http://www.jpi-urbaneurope.eu

(7)  ERC-GPC 1311/10. Joint Programming in Research 2008–2010 and beyond — Report of the High Level Group on Joint Programming to the Council of 12 November 2010 — Annex II.

(8)  SFIC perustuu joulukuussa 2008 annettuihin neuvoston päätelmiin, joissa neuvosto pyysi jäsenvaltioita ja komissiota muodostamaan uuden kumppanuuden kansainvälistä tiede- ja teknologiayhteistyötä varten. Neuvosto perusti sen eurooppalaisen tutkimusalueen komitean (ERAC) erityiselimeksi.


IV Tiedotteet

EUROOPAN UNIONIN TOIMIELINTEN, ELINTEN, TOIMISTOJEN JA VIRASTOJEN TIEDOTTEET

Euroopan komissio

25.10.2011   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 312/4


Euron kurssi (1)

24. lokakuuta 2011

2011/C 312/02

1 euro =


 

Rahayksikkö

Kurssi

USD

Yhdysvaltain dollaria

1,3856

JPY

Japanin jeniä

105,45

DKK

Tanskan kruunua

7,4452

GBP

Englannin puntaa

0,86910

SEK

Ruotsin kruunua

9,1065

CHF

Sveitsin frangia

1,2280

ISK

Islannin kruunua

 

NOK

Norjan kruunua

7,6915

BGN

Bulgarian leviä

1,9558

CZK

Tšekin korunaa

24,982

HUF

Unkarin forinttia

297,40

LTL

Liettuan litiä

3,4528

LVL

Latvian latia

0,7047

PLN

Puolan zlotya

4,3739

RON

Romanian leuta

4,3240

TRY

Turkin liiraa

2,5253

AUD

Australian dollaria

1,3320

CAD

Kanadan dollaria

1,3938

HKD

Hongkongin dollaria

10,7782

NZD

Uuden-Seelannin dollaria

1,7219

SGD

Singaporin dollaria

1,7589

KRW

Etelä-Korean wonia

1 573,26

ZAR

Etelä-Afrikan randia

11,1260

CNY

Kiinan juan renminbiä

8,8343

HRK

Kroatian kunaa

7,4888

IDR

Indonesian rupiaa

12 261,46

MYR

Malesian ringgitiä

4,3432

PHP

Filippiinien pesoa

59,993

RUB

Venäjän ruplaa

42,7205

THB

Thaimaan bahtia

42,787

BRL

Brasilian realia

2,4650

MXN

Meksikon pesoa

18,8843

INR

Intian rupiaa

69,0380


(1)  Lähde: Euroopan keskuspankin ilmoittama viitekurssi.


JÄSENVALTIOIDEN TIEDOTTEET

25.10.2011   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 312/5


Luettelo kansainvälisistä tarkastukseen ja valvontaan erikoistuneista laitoksista, jäljempänä ’valvontalaitokset’, jotka jäsenvaltiot ovat hyväksyneet asetuksen (EY) N:o 612/2009 liitteen VIII mukaisesti

(Tämä luettelo korvaa Euroopan unionin virallisessa lehdessä C 215, 10 päivänä elokuuta 2010, sivulla 14 julkaistun luettelon)

2011/C 312/03

1.   YLEISTÄ

Komission asetuksen (EY) N:o 612/2009 (1) 17 artiklan 1 kohdan b alakohdan ja 2 kohdan c alakohdan mukaan jäsenvaltioiden hyväksymät valvontalaitokset voivat antaa todistuksia vientitukea saavien maataloustuotteiden purkamisesta kolmannessa maassa ja kolmanteen maahan tuonnista tai ainakin kyseisten tuotteiden saapumisesta kolmannessa maassa olevaan määräpaikkaan.

Jäsenvaltion asetuksen (EY) N:o 612/2009 18–23 artiklan mukaisesti hyväksymät ja valvomat valvontalaitokset tai jäsenvaltion virallinen laitos vastaavat lisäksi komission asetuksen (EY) N:o 817/2010 3 artiklassa säädettyjen tarkastusten tekemisestä (elävien nautaeläinten hyvinvointiin kuljetuksen aikana liittyvät vientitukien myöntämistä koskevat vaatimukset).

Vastuu valvontalaitosten hyväksymisestä ja valvonnasta on jäsenvaltioilla.

Kun yksi jäsenvaltio hyväksyy valvontalaitoksen, hyväksyminen on voimassa kaikissa jäsenvaltioissa. Toisin sanoen hyväksyttyjen valvontalaitosten antamia todistuksia voidaan käyttää koko yhteisössä riippumatta siitä, missä jäsenvaltiossa todistuksen antavan valvontalaitoksen kotipaikka on.

Komissio julkaisee säännöllisesti päivitetyn luettelon kaikista jäsenvaltioiden hyväksymistä valvontalaitoksista tiedoksi yhteisön maataloustuotteiden viejille. Liitteenä oleva luettelo on päivitetty 1. syyskuuta 2011.

2.   HUOMIOITAVAA

Komissio kehottaa viejiä kiinnittämään huomiota seuraaviin seikkoihin:

Vaikka valvontalaitoksen nimi on luettelossa, sen antamat todistukset eivät välttämättä ole hyväksyttäviä. Lisätodisteita voidaan vaatia. Jälkikäteen voidaan myös todeta, etteivät annetut todistukset ole paikkansapitäviä.

Laitos voidaan poistaa luettelosta milloin tahansa. Viejän on ennen yhteydenottamista laitokseen varmistettava kansallisilta viranomaisilta, onko kyseinen laitos edelleen hyväksytty (ks. asetuksen (EY) N:o 612/2009 liite XIII).

Viejä voi pyytää lisätietoja laitoksista ne hyväksyneeltä kansalliselta viranomaiselta.


(1)  EYVL L 186, 17.7.2009, s. 1.


LIITE

Luettelo jäsenvaltioiden hyväksymistä valvontalaitoksista

TANSKA

Baltic Control Ltd Aarhus (1)

Sindalsvej 42 B

PO Box 2199

8240 Risskov

DANMARK

Tfn +45 86216211

Fax +45 86216255

http://www.balticcontrol.com

Sähköposti: baltic@balticcontrol.com

Hyväksynnän voimassaoloaika: 21.7.2008–20.7.2011 (uudelleenhyväksyntää tutkitaan parhaillaan)

SAKSA

IPC HORMANN GmbH (1)

Independent Product-Controlling

Ernst-August-Straße 10

29664 Walsrode

DEUTSCHLAND

Tfn +49 51616-0390

Fax +49 5161603-9101

http://www.ips-hormann.com

Sähköposti: ipc@ipc-hormann.com

Hyväksynnän voimassaoloaika: 1.4.2009–31.3.2012

Schutter Deutschland GmbH

Speicherstadt — Block T

Alter Wandrahm 12

20457 Hamburg

DEUTSCHLAND

Tfn +49 3097660

Fax +49 321486

http://www.schutter-deutschland.de

Sähköposti: info@schutter-deutschland.de

Hyväksynnän voimassaoloaika: 1.11.2010–31.10.2013

ESPANJA

SGS Española de Control SA (1)

C/ Trespaderne, 29

Edificio Barajas I

(Bo del Aeropuerto)

28042 Madrid

ESPAÑA

Tfn +34 913138000

Fax +34 913138080

http://www.sgs.es

Sähköposti: david.perez@sgs.com

Hyväksynnän voimassaoloaika: 1.10.2008–31.9.2011 (asetuksen (EY) N:o 612/2009 osalta) 22.12.2008–21.12.2011 (asetuksen (EU) N:o 817/2010 osalta)

RANSKA

Control Union Inspections France

8 boulevard Ferdinand de Lesseps

B.P. 4077

76022 Rouen

FRANCE

Tfn +33 232102100

Fax +33 235718099

Sähköposti: qufrance@control-union.fr

Hyväksynnän voimassaoloaika: hyväksynnän voimassaolo päättynyt; uudelleenhyväksyntää tutkitaan parhaillaan.

ITALIA

Società SGS Italia SpA

Sede legale: via Gasparre Gozzi 1/A

20129 Milano MI

ITALIA

Tfn +39 0273931

Fax +39 0270124630

http://www.sgs.com

Sähköposti: sgs.italy@sgs.com

Hyväksynnän voimassaoloaika: 14.3.2011–13.3.2014

Società Viglienzone Adriatica SpA

Sede legale: via della Moscova 38

20121 Milano MI

ITALIA

http://www.viglienzone.it

Filiale di Ravenna: c.ne Piazza d'Armi 130

48100 Ravenna RA

ITALIA

Tfn +39 0544422242 / 428839

Fax +39 0544590765

Sähköposti: controlli@viglienzone.it

Hyväksynnän voimassaoloaika: 14.2.2009–13.2.2012

Società Bossi & C. Transiti SpA

Via D. Fiasella 1

16121 Genova GE

ITALIA

Tfn +39 0105716

Fax +39 0105716246

Sähköposti: bossi@bossi-transiti.it

http://www.bossi-transiti.it

Hyväksynnän voimassaoloaika: 15.6.2010–14.6.2013

ALANKOMAAT

Control Union Nederland (1)

Boompjes 270

3011 XZ Rotterdam

NEDERLAND

PO Box 893

3000 AW Rotterdam

NEDERLAND

Tfn +31 102823390

Fax +31 104123967

Sähköposti: netherlands@controlunion.com

Hyväksynnän voimassaoloaika: 1.11.2008–31.10.2011

Saybolt International B.V.

Stoomloggerweg 12

3133 KT Vlaardingen

NEDERLAND

Tfn +31 104609911

Fax +31 104353600

http://www.saybolt.com

Hyväksynnän voimassaoloaika: 1.2.2010–31.1.2013

PUOLA

J.S. Hamilton Poland Ltd. Sp. z o.o.

ul. Świętojańska 134

81-404 Gdynia

POLSKA/POLAND

Tfn +48 586607720

Fax +48 586007721

http://www.hamilton.net.pl

Sähköposti: infa@hamilton.com.pl

Hyväksynnän voimassaoloaika: 3.12.2010–25.11.2013

Polcargo International Sp. z o.o.

ul. Henryka Pobożnego 5

70-900 Szczecin

POLSKA/POLAND

Tfn +48 914418201

Fax +48 914482036

http://www.polcargo.pl

Sähköposti: office@polcargo.pl

Hyväksynnän voimassaoloaika: 3.12.2010–25.11.2013

SGS Polska Sp. z o.o.

ul. Bema 83

01-233 Warszawa

POLSKA/POLAND

Tfn +48 223292222

Fax +48 223292220

http://www.pl.sgs.pl

Sähköposti: sgs.poland@sgs.com

Hyväksynnän voimassaoloaika: 3.12.2010–25.11.2013

SUOMI

OY Lars Krogius AB (2)

Vilhonvuorenkatu 11 B 10

FI-00500 Helsinki

SUOMI/FINLAND

Tfn +358 947636300

Fax +358 947636363

Sähköposti: finland@krogius.com

http://www.krogius.com

Hyväksynnän voimassaoloaika: 15.5.2009–14.5.2012

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

ITS Testing Services Ltd (Intertek)

Caleb Brett House

734 London Road

West Thurrock Grays

Essex

RM20 3NL

UNITED KINGDOM

Tfn +44 1708680200

Fax +44 1708680255

Sähköposti: mstokes@caleb-brett.com

Hyväksynnän voimassaoloaika: 4.4.2010–4.4.2013


(1)  Tämä yritys on hyväksytty myös tekemään tarkastuksia kolmansissa maissa elävien nautaeläinten hyvinvointia kuljetuksen aikana koskevan asetuksen (EU) N:o 817/2010 mukaisesti.

(2)  Tällä yrityksellä on lupa antaa todistuksia vain Venäjän, Ukrainan ja Valko-Venäjän osalta. Lisätietoja saa Suomen viranomaisilta.


V Ilmoitukset

HALLINNOLLISET MENETTELYT

Euroopan komissio

25.10.2011   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 312/9


Euroopan yhteisön seitsemännen tutkimuksen, teknologian kehittämisen ja demonstroinnin puiteohjelman vuoden 2012 Ideat-työohjelmaa koskeva ehdotuspyyntö

2011/C 312/04

Euroopan komissio ilmoittaa täten ehdotuspyynnöstä, joka liittyy Euroopan yhteisön seitsemännen tutkimuksen, teknologian kehittämisen ja demonstroinnin puiteohjelman (2007–2013) vuoden 2012 Ideat-työohjelmaan.

Ehdotuksia toivotaan seuraavan pyynnön perusteella. Ehdotuksen jättämisen määräaika ja sen talousarvio on esitetty ehdotuspyynnön tekstissä, joka julkaistaan osallistujille tarkoitetun portaalin sivustolla.

Ideat-työohjelma:

Ehdotuspyynnön nimi

ERC-synergiatuki

Ehdotuspyynnön tunnus

ERC-2012-SyG

Tämä ehdotuspyyntö liittyy 19 päivänä heinäkuuta 2011 tehdyllä komission päätöksellä C(2011) 4961 hyväksyttyyn työohjelmaan.

Ehdotuspyyntöjä koskevat säännöt, työohjelman ja opastusta ehdotusten jättämiseen saa asiaan liittyvältä Euroopan komission sivustolta:

http://ec.europa.eu/research/participants/portal/appmanager/participants/portal


Euroopan talous- ja sosiaalikomitea

25.10.2011   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 312/10


Kiinnostuksenilmaisupyyntö akateemisille laitoksille: osallistuminen CARIFORUM–EY-neuvoa-antavaan sekakomiteaan CARIFORUM-valtioiden sekä Euroopan yhteisön ja sen jäsenvaltioiden välisellä talouskumppanuussopimuksella perustetun CARIFORUM–EY-neuvoa-antavan komitean osallistujia sekä EY-sopimuspuolessa sijaitsevien organisaatioiden edustajien valintaa koskevasta yhteisön kannasta annetun neuvoston päätöksen perusteella

(2011/000/)

CARIFORUM-valtioiden sekä Euroopan yhteisön ja sen jäsenvaltioiden välisen talouskumppanuussopimuksen 232 artiklalla perustetaan CARIFORUM–EY-neuvoa-antava komitea, jonka tehtävänä on auttaa CARIFORUM–EY-yhteisneuvostoa edistämään vuoropuhelua ja yhteistyötä kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden edustajien välillä, akateeminen yhteisö sekä työmarkkinaosapuolet ja talouselämän kumppanit mukaan luettuina.

Neuvoa-antava komitea edistää työmarkkina- ja kansalaisvuoropuhelua toteuttamalla kuulemisen kaikista näkökohdista, jotka liittyvät CARIFORUMin ja EY:n talouskumppanuussopimuksen täytäntöönpanon yhteydessä esiin nouseviin sosiaalisiin, taloudellisiin sekä ympäristö- ja kehityskysymyksiin.

Neuvoa-antavaan komiteaan kuuluu 15 eurooppalaista jäsentä, joista yhdeksän jäsentä edustaa yhteiskunta- ja talouselämän toimijoita, neljä jäsentä valtiovallasta riippumattomia organisaatioita ja kaksi jäsentä akateemista yhteisöä.

1.

Akateemisia laitoksia pyydetään ilmoittamaan, mikäli ne haluavat tulla kirjatuiksi CARIFORUM–EY-neuvoa-antavaan komiteaan (jäljempänä ’komitea’) osallistuvien organisaatioiden luetteloon. Luetteloon voivat kirjautua kaikki akateemiset laitokset, myös riippumattomat tutkimuslaitokset, jotka täyttävät 16. marraskuuta 2009 annetussa neuvoston päätöksessä säädetyt edellytykset (liitteenä).

2.

Jotta akateeminen laitos voidaan kirjata luetteloon, sen on osoitettava, että se täyttää säädetyt etenkin sijaintia ja asiantuntijuutta koskevat vaatimukset.

3.

Akateemisia laitoksia, jotka ilmaisevat kiinnostuksensa tulla kirjatuksi luetteloon, pyydetään myös ilmoittamaan, olisiko joku niiden edustajista kiinnostunut toimimaan komitean pysyvänä jäsenenä. Tällöin niiden on toimitettava tiedot jäseneksi ehdotetun henkilön asiantuntemuksesta sopimuksen kattamilla aloilla sekä tämän yksityiskohtainen ansioluettelo. Kyseiset tiedot ovat avoimia kaikille luetteloon kirjautuneille akateemisille laitoksille. Luetteloon kirjattuja akateemisia laitoksia pyydetään myöhemmin tukemaan kahden kiinnostuksensa ilmaisseen edustajan ehdokkuutta komitean pysyväksi jäseneksi. Pysyvien jäsenten osallistumiseen neuvoa-antavan komitean kokouksiin liittyvät matkakulut ja päivärahat korvataan.

4.

Komitean sihteeristö tiedottaa luetteloon kuuluville akateemisille laitoksille komitean toiminnasta. Ne voivat omalla kustannuksellaan osallistua tarkkailijoina komitean työskentelyyn. Osallistumissäännöt määritellään komitean työjärjestyksessä.

5.

Kaikki hakemukset rekisteröitymistä varten on tehtävä internetsivulla http://spportal/cariforum-eu olevaa lomaketta käyttäen. Hakemusten on oltava perillä viimeistään 1. joulukuuta 2011 kello 19.00 (Belgian aikaa).

6.

Luetteloon rekisteröimispyynnön vastaanottamisesta lähetään vahvistus.


25.10.2011   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 312/11


Kiinnostuksenilmaisupyyntö valtiovallasta riippumattomille järjestöille: osallistuminen CARIFORUM–EY-neuvoa-antavaan sekakomiteaan CARIFORUM-valtioiden sekä Euroopan yhteisön ja sen jäsenvaltioiden välisellä talouskumppanuussopimuksella perustetun CARIFORUM–EY-neuvoa-antavan komitean osallistujia sekä EY-sopimuspuolessa sijaitsevien organisaatioiden edustajien valintaa koskevasta yhteisön kannasta annetun neuvoston päätöksen perusteella

2011/C 312/06

CARIFORUM-valtioiden sekä Euroopan yhteisön ja sen jäsenvaltioiden välisen talouskumppanuussopimuksen 232 artiklalla perustetaan CARIFORUM–EY-neuvoa-antava komitea, jonka tehtävänä on auttaa CARIFORUM–EY-yhteisneuvostoa edistämään vuoropuhelua ja yhteistyötä kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden edustajien välillä, akateeminen yhteisö sekä työmarkkinaosapuolet ja talouselämän kumppanit mukaan luettuina.

Neuvoa-antava komitea edistää työmarkkina- ja kansalaisvuoropuhelua toteuttamalla kuulemisen kaikista näkökohdista, jotka liittyvät CARIFORUMin ja EU:n talouskumppanuussopimuksen täytäntöönpanon yhteydessä esiin nouseviin sosiaalisiin, taloudellisiin sekä ympäristö- ja kehityskysymyksiin.

Neuvoa-antavaan komiteaan kuuluu 15 eurooppalaista jäsentä, joista yhdeksän jäsentä edustaa yhteiskunta- ja talouselämän toimijoita, neljä jäsentä valtiovallasta riippumattomia organisaatioita ja kaksi jäsentä akateemista yhteisöä.

1.

Valtiovallasta riippumattomia organisaatioita, kehitys- ja ympäristöjärjestöt mukaan luettuina, pyydetään ilmoittamaan, mikäli ne haluavat tulla kirjatuiksi CARIFORUM–EY-neuvoa-antavaan komiteaan (jäljempänä ’komitea’) osallistuvien organisaatioiden luetteloon. Luetteloon voivat kirjautua kaikki organisaatiot, jotka täyttävät 16. marraskuuta 2009 annetussa neuvoston päätöksessä säädetyt edellytykset (liitteenä).

2.

Jotta organisaatiot voidaan kirjata luetteloon, niiden on annettava tietoa sijainnistaan, asiantuntemuksestaan sekä edustamistaan sidosryhmistä.

3.

Organisaatioita, jotka ilmaisevat kiinnostuksensa tulla kirjatuksi luetteloon, pyydetään myös ilmoittamaan, olisiko joku niiden edustajista kiinnostunut toimimaan komitean pysyvänä jäsenenä. Tällöin niiden on toimitettava tiedot jäseneksi ehdotetun henkilön asiantuntemuksesta sopimuksen kattamilla aloilla sekä tämän yksityiskohtainen ansioluettelo. Kyseiset tiedot ovat avoimia kaikille luetteloon kirjautuneille organisaatioille. Luetteloon kirjattuja organisaatioita pyydetään myöhemmin tukemaan enintään kahden kiinnostuksensa ilmaisseen edustajan ehdokkuutta komitean pysyväksi jäseneksi. Pysyvien jäsenten osallistumiseen neuvoa-antavan komitean kokouksiin liittyvät matkakulut ja päivärahat korvataan.

4.

Komitean sihteeristö tiedottaa luetteloon kuuluville organisaatioille komitean toiminnasta. Ne voivat omalla kustannuksellaan osallistua tarkkailijoina komitean työskentelyyn. Osallistumissäännöt määritellään komitean työjärjestyksessä.

5.

Kaikki hakemukset rekisteröitymistä varten on tehtävä internetsivulla http://spportal/cariforum-eu olevaa lomaketta käyttäen. Hakemusten on oltava perillä viimeistään 1. joulukuuta 2011 kello 19.00 (Belgian aikaa).

6.

Luetteloon rekisteröimispyynnön vastaanottamisesta lähetään vahvistus.


KILPAILUPOLITIIKAN TOTEUTTAMISEEN LIITTYVÄT MENETTELYT

Euroopan komissio

25.10.2011   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 312/12


Ennakkoilmoitus yrityskeskittymästä

(Asia COMP/M.6357 – Koninklijke Philips/Indal Group)

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

2011/C 312/07

1.

Komissio vastaanotti 17 päivänä lokakuuta 2011 neuvoston asetuksen (EY) N:o 139/2004 (1) 4 artiklan mukaisen ilmoituksen ehdotetusta yrityskeskittymästä, jolla alankomaalainen yritys Koninklijke Philips Electronics N.V. (Philips) hankkii sulautuma-asetuksen 3 artiklan 1 kohdan b alakohdassa tarkoitetun määräysvallan espanjalaisessa yrityksessä Industrias Derivadas del Aluminio, SA (Indal) ostamalla osakkeita.

2.

Kyseisten yritysten liiketoiminnan sisältö on seuraava:

Philips: monialakonserni, jonka toimialoja ovat valaistus, terveydenhuolto ja kulutustavarat,

Indal: ammattilaisten käyttämät valaistustuotteet.

3.

Komissio katsoo alustavan tarkastelun perusteella, että ilmoitettu keskittymä voi kuulua EY:n sulautuma-asetuksen soveltamisalaan. Asiaa koskeva lopullinen päätös tehdään kuitenkin vasta myöhemmin.

4.

Komissio pyytää kolmansia osapuolia esittämään ehdotettua toimenpidettä koskevat huomautuksensa.

Huomautusten on oltava komissiolla 10 päivän kuluessa tämän ilmoituksen julkaisupäivästä. Huomautukset voidaan lähettää komissiolle faksilla (+32 22964301), sähköpostitse osoitteeseen COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu tai postitse viitteellä COMP/M.6357 – Koninklijke Philips/Indal Group seuraavaan osoitteeseen:

Euroopan komissio

Kilpailun PO (DG COMP)

Merger Registry

J-70

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  EUVL L 24, 29.1.2004, s. 1 (”EY:n sulautuma-asetus”).