ISSN 1725-2490

doi:10.3000/17252490.C_2011.074.fin

Euroopan unionin

virallinen lehti

C 74

European flag  

Suomenkielinen laitos

Tiedonantoja ja ilmoituksia

54. vuosikerta
8. maaliskuu 2011


Ilmoitusnumero

Sisältö

Sivu

 

I   Päätöslauselmat, suositukset ja lausunnot

 

LAUSUNNOT

 

Euroopan keskuspankki

2011/C 074/01

Euroopan keskuspankin neuvoston lausunto, annettu 3 päivänä maaliskuuta 2011, koskien neuvoston suositusta Euroopan keskuspankin johtokunnan jäsenen nimittämisestä (CON/2011/16)

1

 

IV   Tiedotteet

 

EUROOPAN UNIONIN TOIMIELINTEN, ELINTEN, TOIMISTOJEN JA VIRASTOJEN TIEDOTTEET

 

Neuvosto

2011/C 074/02

Neuvoston päätelmät investoimisesta Euroopan tulevaan terveydenhuoltohenkilöstöön – innovointia ja yhteistyötä

2

2011/C 074/03

Neuvoston päätelmät Innovatiiviset lähestymistavat kroonisiin sairauksiin kansanterveys- ja terveydenhuoltojärjestelmissä

4

 

Euroopan komissio

2011/C 074/04

Euron kurssi

6

 

V   Ilmoitukset

 

KILPAILUPOLITIIKAN TOTEUTTAMISEEN LIITTYVÄT MENETTELYT

 

Euroopan komissio

2011/C 074/05

Hiilivetyjen etsintään, hyödyntämiseen ja tuotantoon tarkoitettujen lupien antamisen ja käytön edellytyksistä annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 94/22/EY 3 artiklan 2 kohdan mukainen Alankomaiden kuningaskunnan talous-, maatalous- ja innovaatioministerin tiedonanto

7

FI

 


I Päätöslauselmat, suositukset ja lausunnot

LAUSUNNOT

Euroopan keskuspankki

8.3.2011   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 74/1


EUROOPAN KESKUSPANKIN NEUVOSTON LAUSUNTO,

annettu 3 päivänä maaliskuuta 2011,

koskien neuvoston suositusta Euroopan keskuspankin johtokunnan jäsenen nimittämisestä

(CON/2011/16)

2011/C 74/01

Johdanto ja oikeusperusta

Euroopan keskuspankki (EKP) vastaanotti 18 päivänä helmikuuta 2011 Eurooppa-neuvoston puheenjohtajalta pyynnön antaa lausunto 15 päivänä helmikuuta 2011 annetusta neuvoston suosituksesta (1) Euroopan keskuspankin johtokunnan jäsenen nimittämisestä.

EKP:n neuvoston toimivalta antaa lausunto perustuu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 283 artiklan 2 kohtaan.

Yleiset huomautukset

1.

Neuvoston suosituksessa, joka on annettu Eurooppa-neuvostolle ja josta kuullaan Euroopan parlamenttia ja EKP:n neuvostoa, suositellaan Peter Praetin nimittämistä EKP:n johtokunnan jäseneksi kahdeksan vuoden toimikaudeksi 1 päivästä kesäkuuta 2011 alkaen.

2.

EKP:n neuvosto katsoo, että esitetty ehdokas on henkilö, jolla on perussopimuksen 283 artiklan 2 kohdan mukainen arvostettu asema ja ammattikokemus rahatalouden tai pankkitoiminnan alalla.

3.

EKP:n neuvosto ei vastusta Euroopan unionin neuvoston suositusta nimittää Peter Praet EKP:n johtokunnan jäseneksi.

Tehty Frankfurt am Mainissa 3 päivänä maaliskuuta 2011.

EKP:n puheenjohtaja

Jean-Claude TRICHET


(1)  EUVL C 56, 22.2.2011, s. 1.


IV Tiedotteet

EUROOPAN UNIONIN TOIMIELINTEN, ELINTEN, TOIMISTOJEN JA VIRASTOJEN TIEDOTTEET

Neuvosto

8.3.2011   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 74/2


Neuvoston päätelmät investoimisesta Euroopan tulevaan terveydenhuoltohenkilöstöön – innovointia ja yhteistyötä

2011/C 74/02

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka

1.

MUISTUTTAA, että Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 168 artiklan mukaan kansallista politiikkaa täydentävä unionin toiminta suuntautuu kansanterveyden parantamiseen. Se edistää myös jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä kansanterveyden alalla sekä tarvittaessa tukee niiden toimintaa ottaen täysimääräisesti huomioon terveyspalvelujen ja sairaanhoidon järjestämiseen ja tarjoamiseen liittyvät jäsenvaltioiden velvoitteet.

2.

MUISTUTTAA, että Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 168 artiklan mukaan jäsenvaltioiden on yhteydessä komission kanssa sovitettava keskenään yhteen politiikkansa ja toimintaohjelmansa.

3.

PALAUTTAA MIELEEN neuvoston 2 päivänä kesäkuuta 2006 antamat päätelmät Euroopan unionin terveysjärjestelmien yhteisistä arvoista ja periaatteista, joissa todetaan muun muassa, että olisi varmistettava korkealaatuisen, turvallisen ja näyttöön perustuvan hoidon saatavuus.

4.

PALAUTTAA MIELEEN komission 10 päivänä joulukuuta 2008 julkaiseman vihreän kirjan Euroopan terveydenhuoltohenkilöstöstä ja 15 päivänä joulukuuta 2009 julkaistun kertomuksen kyseistä vihreää kirjaa koskevasta avoimesta kuulemisesta, joissa tuotiin esille vakava ongelma eli terveydenhuoltohenkilöstön, etenkin erikoislääkäreiden ja sairaanhoitajien, puute nyt ja tulevaisuudessa.

5.

PALAUTTAA MIELEEN komission 3 päivänä maaliskuuta 2010 julkaiseman tiedonannon ”Eurooppa 2020 – Älykkään, kestävän ja osallistavan kasvun strategia”, jossa esitetään seitsemän lippulaivahanketta, joita ovat muun muassa ”Uuden osaamisen ja työllisyyden ohjelma”, jonka tavoitteena on luoda olosuhteet työmarkkinoiden uudistamiselle, jotta parannettaisiin työllisyyttä ja varmistettaisiin eurooppalaisten sosiaalisten mallien kestävyys, sekä ”Nuoret liikkeellä”.

6.

PALAUTTAA MIELEEN maailman terveyskokouksessa 21 päivänä toukokuuta 2010 hyväksytyt WHO:n käytännesäännöt, jotka sisältävät eettiset ohjeet, joita jäsenvaltioiden olisi noudatettava terveydenhuoltohenkilöstön rekrytoinnissa.

7.

ON TYYTYVÄINEN La Hulpessa 9. ja 10 päivänä syyskuuta 2010 järjestettyyn ministerikokoukseen, jossa käsiteltiin investoimista Euroopan tulevaan terveydenhuoltohenkilöstöön sekä innovointia ja yhteistyötä. Konferenssissa korostettiin, että olisi kehitettävä asianmukaisia aloitteita ja investoitava riittävään, motivoituneeseen ja osaavaan terveydenhuoltohenkilöstöön terveysjärjestelmien elinkelpoisuuden ja saavutettavuuden suojelemiseksi.

8.

KOROSTAA, että merkittävien ja kroonisten sairauksien kasvava määrä, väestön ja terveydenhuoltohenkilöstön ikääntyminen, potilaiden ja terveysjärjestelmien muuttuvat tarpeet, potilaiden ja terveydenhuoltohenkilöstön lisääntyvä liikkuvuus, tieteen kehitys ja uudet teknologiat ovat keskeisiä haasteita kaikille jäsenvaltioille ja että ne edellyttävät tulevalta terveydenhuoltohenkilöstöltä innovatiivisia lähestymistapoja.

9.

TIEDOSTAA jäsenvaltioiden keskinäisen riippuvuussuhteen terveydenhuoltoalan henkilöstöresursseja koskevien politiikkojen yhteydessä, erityisesti terveydenhuoltohenkilöstön liikkuvuuden osalta.

10.

KEHOTTAA jäsenvaltioita

tehostamaan yhteistyötä ja hyvien käytäntöjen vaihtamista esim. korkealaatuisten ja vertailukelpoisten tietojen kokoamisen alalla, jotta voitaisiin paremmin tukea jäsenvaltioiden terveydenhuoltohenkilöstöä koskevien politiikkojen kehittämistä tulevaisuutta varten siten, että ne edistäisivät kaikkien yhtäläisiä mahdollisuuksia saada hoitoa, kiinnittäen erityistä huomiota tulevaa terveydenhuoltohenkilöstöä koskevien tarpeiden ennustamiseen ja tehokkaaseen terveydenhuoltohenkilöstöä koskevaan suunnitteluun koko Euroopan unionissa;

lisäämään tietoisuutta houkuttelevien työympäristöjen, työolosuhteiden ja ammatillista kehittymistä koskevien mahdollisuuksien merkityksestä terveydenhuoltohenkilöstön motivoimisen ja annetun hoidon laadun ja turvallisuuden takaamisen kannalta;

edistämään terveydenhuoltohenkilöstön koulutusta tavoitteena parantaa edelleen hoidon laatua ja turvallisuutta ja pohtimaan, miten EU:n välineitä voitaisiin hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla tämän rahoittamiseksi, sanotun kuitenkaan vaikuttamatta tulevaan rahoituskehykseen;

noudattamaan kansainvälistä rekrytointia koskevia WHO:n käytännesääntöjä.

11.

KEHOTTAA jäsenvaltioita ja komissiota

laatimaan toimintasuunnitelman, joka sisältää vaihtoehtoisia tapoja tukea jäsenvaltioiden terveydenhuoltohenkilöstöä koskevien politiikkojen kehittämistä jäsenvaltioiden toimivalta huomioon ottaen, erityisesti pätevyyden arvioinnin, todettujen terveystarpeiden pohjalta tapahtuvan suunnittelumenetelmien parantamisen, jatkuvan ammatillisen kehittymisen sekä rekrytointi- ja työntekijöiden työssä pitämistä koskevien strategioiden osalta, sekä tarttumaan terveydenhuoltohenkilöstöä koskeviin keskeisiin haasteisiin koko EU:ssa keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä;

ottamaan potilaiden edustajat ja terveydenhuollon ammattihenkilöt sekä muut terveysalan sidosryhmät mukaan tämän toimintasuunnitelman laatimiseen;

ottamaan tämän toimintasuunnitelman laatimisessa huomioon muiden politiikan alojen, kuten koulutus-, työllisyys-, sosiaali- ja sisämarkkinapolitiikan, mahdollinen panos.

12.

PYYTÄÄ komissiota

kannustamaan jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä ja tukemaan toimintasuunnitelman laatimista vuoteen 2012 mennessä;

ottamaan terveydenhuoltohenkilöstön koulutuksen mukaan painopistealana ja pohtimaan, miten EU:n välineitä voitaisiin hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla tämän rahoittamiseksi, sanotun vaikuttamatta tulevaan rahoituskehykseen, Eurooppa 2020 -strategian lippulaivahankkeiden ”Uuden osaamisen ja työllisyyden ohjelma” ja ”Nuoret liikkeellä” mukaisesti;

varmistamaan, että terveysohjelman vuoden 2011 työsuunnitelmaan voidaan sisällyttää sellainen yhteinen toimi, jonka puitteissa jäsenvaltiot voivat tehdä yhteistyötä terveydenhuoltohenkilöstöä koskevien tarpeiden ennustamisen ja terveydenhuoltohenkilöstöä koskevan suunnittelun aloilla läheisessä yhteistyössä Eurostatin, OECD:n ja WHO:n kanssa.


8.3.2011   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 74/4


Neuvoston päätelmät ”Innovatiiviset lähestymistavat kroonisiin sairauksiin kansanterveys- ja terveydenhuoltojärjestelmissä”

2011/C 74/03

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka

1.

MUISTUTTAA, että Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 168 artiklan mukaan kansallista politiikkaa täydentävä unionin toiminta suuntautuu kansanterveyden parantamiseen. Se edistää myös jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä kansanterveyden alalla sekä tarvittaessa tukee niiden toimintaa ottaen täysimääräisesti huomioon terveyspalvelujen ja sairaanhoidon järjestämiseen ja tarjoamiseen liittyvät jäsenvaltioiden velvoitteet.

2.

MUISTUTTAA, että Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 168 artiklan mukaan jäsenvaltioiden on yhteydessä komission kanssa sovitettava keskenään yhteen politiikkansa ja toimintaohjelmansa.

3.

KOROSTAA, että sellaiset yleismaailmalliset periaatteet ja yleiset arvot kuin mahdollisuus saada korkealuokkaista hoitoa, yhdenvertaisuus ja yhteisvastuu, jotka on vahvistettu Euroopan unionin terveysjärjestelmien yhteisistä arvoista ja periaatteista 2 päivänä heinäkuuta 2006 annetuissa neuvoston päätelmissä, ovat erittäin tärkeitä kroonisia sairauksia sairastaville potilaille.

4.

PALAUTTAA MIELEEN, että Maailman terveysjärjestön (WHO) määritelmän mukaan krooniset sairaudet ovat pitkäaikaisia ja yleensä hitaasti eteneviä sairauksia. Krooniset sairaudet ovat ylivoimaisesti yleisin kuolemansyy maailmassa ja ne aiheuttavat 60 prosenttia kaikista kuolemista, minkä lisäksi ne ovat huomattava taakka potilaille ja heidän sukulaisilleen sekä koko yhteiskunnalle. Krooniset sairaudet yleistyvät seuraavalla vuosikymmenellä muun muassa Euroopan väestön ikääntymisen seurauksena.

5.

PALAUTTAA MIELEEN komission valkoisen kirjan ”Yhdessä terveyden hyväksi: EU:n strateginen toimintamalli vuosiksi 2008–2013” (1), joka julkaistiin 23 päivänä lokakuuta 2007 ja jossa esitetään EU:n terveysstrategia ja korostetaan, että hyvän terveyden edistäminen ikääntyvässä Euroopassa ja dynaamisten terveydenhuoltojärjestelmien ja uusien teknologioiden tukeminen ovat tulevien vuosien avaintavoitteita.

6.

PALAUTTAA MIELEEN 3 päivänä maaliskuuta 2010 annetun komission tiedonannon ”Eurooppa 2020 – Älykkään, kestävän ja osallistavan kasvun strategia” (2), erityisesti lippulaivahankkeen ”Euroopan köyhyydentorjuntafoorumi”, sekä komission 6 päivänä lokakuuta 2010 antaman tiedonannon ”Eurooppa 2020 -strategian lippulaivahanke – Innovaatiounioni” (3), jossa esitellään aktiivisena ja terveenä ikääntymiseen liittyvä eurooppalainen innovaatiokumppanuus.

7.

ON TYYTYVÄINEN Brysselissä 20 päivänä lokakuuta 2010 järjestettyyn ministerikonferenssiin ”Innovatiiviset lähestymistavat kroonisiin sairauksiin kansanterveys- ja terveydenhuoltojärjestelmissä”, jossa korostettiin, että on löydettävä innovatiivisia tapoja ennaltaehkäistä kustannustehokkaasti yleisiä riskitekijöitä, jotta voitaisiin luoda terveellisten valintojen tekemistä helpottava ympäristö, ottaa huomioon sosioekonominen eriarvoisuus sekä terveyden edistämisessä että terveydenhuollossa, helpottaa parempaa koordinointia koko terveydenhuoltojärjestelmässä yhdennetyn potilaskeskeisen hoidon varmistamiseksi ja yhdennetyn tutkimuksen stimuloimiseksi terveyden edistämisen sekä kroonisten sairauksien ennaltaehkäisyn, etenemisen estämisen (varhainen diagnoosi mukaan luettuna) ja hoidon aloilla.

8.

KEHOTTAA jäsenvaltioita

kehittämään edelleen potilaskeskeisiä politiikkoja terveyden edistämisen, kroonisten sairauksien ennaltaehkäisyn, etenemisen estämisen ja hoidon aloilla yhteistyössä asiaan liittyvien sidosryhmien, erityisesti potilasjärjestöjen, kanssa;

huolehtimaan, että nämä politiikat myötävaikuttavat terveyteen liittyvän eriarvoisuuden vähentämiseen ”terveys kaikissa politiikoissa” -lähestymistavan mukaisesti;

tunnistamaan kyseisiin politiikkoihin ja kroonisten sairauksien ilmaantuvuutta ja vallitsevuutta sekä kliinisiä ja sosiaalisia vaikutuksia koskeviin vertailukelpoisiin tietoihin liittyvät hyvät käytännöt ja vaihtamaan niitä.

9.

KEHOTTAA jäsenvaltioita ja komissiota

käynnistämään pohdintaprosessin, jonka tavoitteena on määritellä kroonisten sairauksien haasteisiin vastaamisen ja jäsenvaltioiden välisen yhteistyön parhaat mahdolliset muodot, ja laatimaan pohdinnan tuloksista muistion vuoteen 2012 mennessä;

toteuttamaan pohdintaprosessin läheisessä yhteistyössä asiaan liittyvien sidosryhmien kanssa, potilaat, ammattihenkilöt, terveydenhuollon maksajat ja tarjoajat mukaan luettuina, sekä ottamaan huomioon sähköiset terveyspalvelut ja muiden asiaan liittyvien politiikan alojen, erityisesti työllisyys-, vammais-, koulutus- ja asumispolitiikkojen, mahdollisen panoksen;

ottamaan pohdintaprosessissa huomioon mahdollisuuden toteuttaa toimia muun muassa seuraavilla aloilla:

terveyden edistäminen ja kroonisten sairauksien ennaltaehkäisy: helpotetaan terveellisten valintojen tekemistä, laaditaan terveyttä edistävää valistusmateriaalia ja toimenpiteitä kaikkia kroonisia sairauksia varten, sisällytetään terveysnäkökohdat opetusohjelmiin, kehitetään edelleen terveyden edistämisen ja sairauksien ennaltaehkäisyn kustannustehokkuuden ja terveyshyötyjen määrällistä analysointia, tutkitaan tieteellisen näytön pohjalta mahdollisuuksia tunnistaa kroonisten sairauksien riskitekijät varhaisessa vaiheessa ja tehostetaan ennaltaehkäisyä soveltamalla ”terveys kaikissa politiikoissa” -periaatetta;

terveydenhuolto: määritellään hyvät käytännöt, joiden ansiosta kroonisia sairauksia sairastavat voivat maksimoida autonomiansa ja elämänlaatunsa, ja jaetaan hyviä käytäntöjä koskevaa tietoa; hyvät käytännöt voivat koskea tehokkaita ja ennakoivia varhaisvaiheen toimenpiteitä, sairauden etenemisen estämistä, innovatiivisia hoitotapoja erityisesti perus- ja avoterveydenhuollossa sekä terveyteen liittyvän eriarvoisuuden vähentämistä tällä alalla;

kroonisia sairauksia koskeva tutkimus: tutkitaan, miten ennaltaehkäisy, varhaisvaiheen toimenpiteet ja hoito olisi kroonisia sairauksia koskevan tieteellisen nykytiedon pohjalta käytännössä toteutettava, jotta parannettaisiin aktiivisena ja terveenä ikääntymistä edistäviä strategioita, teknologioita ja tukitoimia;

vertailukelpoiset tiedot: kootaan Euroopan tasolla vertailukelpoisia tietoja kroonisten sairauksien ilmaantuvuudesta, vallitsevuudesta, riskitekijöistä ja tuloksista ottaen huomioon erilaiset järjestelmät, kuten EHES, sairastuvuustilastojen kehittäminen ESTATin alaisuudessa, olemassa olevat rekisterit ja muut lähteet, vertailun ja näyttöön perustuvan politiikan mahdollistamiseksi.

10.

PYYTÄÄ komissiota

tukemaan jäsenvaltioita ja sidosryhmiä pohdintaprosessissa ja laatimaan pohdinnan tuloksista muistion vuoteen 2012 mennessä;

ottamaan mahdollisuuksien mukaan krooniset sairaudet nykyisten ja tulevien eurooppalaisten tutkimus- ja toimintaohjelmien painopistealaksi ja ottamaan pohdintaprosessin tulokset huomioon EU 2020 -aloitteen täytäntöönpanossa;

tehostamaan edelleen WHO:n ja OECD:n kanssa tehtävää yhteistyötä kroonisten sairauksien alalla.


(1)  14689/07.

(2)  7110/10.

(3)  14035/10.


Euroopan komissio

8.3.2011   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 74/6


Euron kurssi (1)

7. maaliskuuta 2011

2011/C 74/04

1 euro =


 

Rahayksikkö

Kurssi

USD

Yhdysvaltain dollaria

1,4028

JPY

Japanin jeniä

115,15

DKK

Tanskan kruunua

7,4572

GBP

Englannin puntaa

0,86100

SEK

Ruotsin kruunua

8,8755

CHF

Sveitsin frangia

1,2960

ISK

Islannin kruunua

 

NOK

Norjan kruunua

7,7600

BGN

Bulgarian leviä

1,9558

CZK

Tšekin korunaa

24,226

HUF

Unkarin forinttia

271,66

LTL

Liettuan litiä

3,4528

LVL

Latvian latia

0,7061

PLN

Puolan zlotya

3,9732

RON

Romanian leuta

4,2005

TRY

Turkin liiraa

2,2473

AUD

Australian dollaria

1,3803

CAD

Kanadan dollaria

1,3616

HKD

Hongkongin dollaria

10,9242

NZD

Uuden-Seelannin dollaria

1,8985

SGD

Singaporin dollaria

1,7733

KRW

Etelä-Korean wonia

1 565,87

ZAR

Etelä-Afrikan randia

9,6253

CNY

Kiinan juan renminbiä

9,1975

HRK

Kroatian kunaa

7,4072

IDR

Indonesian rupiaa

12 321,23

MYR

Malesian ringgitiä

4,2470

PHP

Filippiinien pesoa

60,659

RUB

Venäjän ruplaa

39,4734

THB

Thaimaan bahtia

42,673

BRL

Brasilian realia

2,3211

MXN

Meksikon pesoa

16,8308

INR

Intian rupiaa

63,2000


(1)  Lähde: Euroopan keskuspankin ilmoittama viitekurssi.


V Ilmoitukset

KILPAILUPOLITIIKAN TOTEUTTAMISEEN LIITTYVÄT MENETTELYT

Euroopan komissio

8.3.2011   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 74/7


Hiilivetyjen etsintään, hyödyntämiseen ja tuotantoon tarkoitettujen lupien antamisen ja käytön edellytyksistä annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 94/22/EY 3 artiklan 2 kohdan mukainen Alankomaiden kuningaskunnan talous-, maatalous- ja innovaatioministerin tiedonanto

2011/C 74/05

Talous-, maatalous- ja innovaatioministeri ilmoittaa vastaanottaneensa lupahakemuksen hiilivetyjen etsimiseksi lohkolla E5, jonka sijainti ilmenee kaivosasetuksen (Mijnbouwregeling, Stcrt. 2002, nro 245) liitteessä 3 olevasta kartasta.

Talous-, maatalous- ja innovaatioministeri pyytää otsikossa mainitun direktiivin ja kaivoslain (Mijnbouwwet, Stb. 2002, nro 542) 15 pykälän mukaisesti jättämään kilpailevia lupahakemuksia, jotka koskevat hiilivetyjen etsintää Alankomaiden mannerjalustan lohkolla E5.

Luvan myöntämisvaltuudet on annettu talous-, maatalous- ja innovaatioministerille. Edellä mainitun direktiivin 5 artiklan 1 ja 2 kohdassa sekä 6 artiklan 2 kohdassa mainitut perusteet, edellytykset ja vaatimukset on otettu huomioon kaivoslaissa (Stb. 2002, nro 542).

Hakemuksia voi jättää 13 viikon ajan siitä, kun tämä tiedonanto on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä, seuraavaan osoitteeseen:

De minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

ter attentie van dhr. P. Jongerius, directie Energiemarkt

ALP/562

Bezuidenhoutseweg 30

Postbus 20101

2500 EC Den Haag

NEDERLAND

Määräajan päättymisen jälkeen jätettyjä hakemuksia ei oteta huomioon.

Lupahakemuksia koskevat päätökset tehdään 12 kuukauden kuluessa määräajan päättymisestä.

Lisätietoja saa puhelimitse seuraavasta numerosta: +31 703797088 (yhteyshenkilö: E. J. Hoppel).