52015PC0046

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS Euroopan sosiaalirahastosta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1304/2013 muuttamisesta siltä osin kuin se koskee nuorisotyöllisyysaloitteesta tuettaviin toimenpideohjelmiin maksettavan ensimmäisen ennakkomaksun korottamista /* COM/2015/046 final - 2015/0026 (COD) */


PERUSTELUT

1.           EHDOTUKSEN TAUSTA

”Uutta pontta työllisyyteen, kasvuun ja investointeihin” on ensisijainen tavoite uudelle komissiolle. Komissio on vuoden 2015 työohjelmassaan sitoutunut aloitteisiin, joilla edistetään työmarkkinoille pääsyä ja työllistettävyyttä. Tähän sisältyvät toimet, joilla tuetaan jäsenvaltioita nuorten työllisyyden parantamisessa. Nyt käsillä oleva nuorisotyöllisyysaloitetta koskeva ehdotus on yksi keinoista, joilla tätä ensisijaista tavoitetta viedään viipymättä eteenpäin.

Nuorisotyöllisyysaloite hyväksyttiin vastauksena Eurooppa-neuvoston helmikuussa 2013 esittämään korkean tason poliittiseen kehotukseen puuttua ennennäkemättömän korkeaan nuorisotyöttömyyteen tietyillä Euroopan unionin (EU) alueilla, joilla tilanne on erityisen vaikea. Helmikuun 2013 Eurooppa-neuvostossa ja sitä seuranneissa neuvoston päätelmissä korostettiin jälleen kerran, että etusijalle tulisi asettaa nuorten työllisyyden edistäminen. Eurooppa-neuvosto kehotti myös käyttämään EU:n talousarviota tueksi jäsenvaltioiden pyrkimyksille torjua nuorisotyöttömyyden kasvua. Nuorisotyöllisyysaloitteesta on määrä antaa lisärahoitusta nuorten työllisyyden edistämiseen alueilla, jotka kärsivät nuorisotyöttömyydestä eniten, muun muassa panemalla täytäntöön neuvoston suositus nuorisotakuun perustamisesta. Nuorisotyöllisyysaloitteesta myönnettävä tuki kohdennetaan pelkästään ja välittömästi nuorille, joilla ei ole työtä tai koulutuspaikkaa. Toisin kuin Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) siitä ei voida tukea järjestelmiä ja rakenteita. Nuorisotyöllisyysaloite kuuluu osana ESR:n ohjelmiin, ja ohjelmajärjestelyt voivat olla erityisiä toimenpideohjelmia, toimintalinjoja tietyn toimenpideohjelman puitteissa tai osia yhdestä tai useammasta toimintalinjasta.

Nuorisotyöttömyystilanteen kiireellisyyden vuoksi komissio on alusta alkaen ehdottanut erityisiä säännöksiä nuorisotyöllisyysaloitteeseen osoitettujen kokonaismäärärahojen sitomiseksi (etupainotteisesti) kahdelle ensimmäiselle vuodelle ohjelmakaudella 2014–2020, jotta nuorisotoimenpiteet voidaan ottaa käyttöön nopeasti ja laajasti ja jotta niistä saadaan välittömiä tuloksia. Nuorisotyöllisyysaloitteen toimet on sen vuoksi toteutettava periaatteessa vuoden 2018 loppuun mennessä toisin kuin muut Euroopan rakenne- ja investointirahastoista (ERI-rahastot) – joihin Euroopan sosiaalirahasto kuuluu – tuettavat toimet, joiden kesto ulottuu vuoteen 2023. Lisäksi päätettiin, että nuorisotyöllisyysaloitteen menot ovat tukikelpoisia 1. syyskuuta 2013 alkaen ja että nuorisotyöllisyysaloitteen erityismäärärahat eivät edellytä kansallista osarahoitusta. Vuosien 2014–2020 sääntelykehys sisältää myös muita säännöksiä nuorisotyöllisyysaloitteen täytäntöönpanon nopeuttamiseksi. 

Nuorisotyöllisyysaloitteen lyhyempi täytäntöönpanoaika merkitsee sitä, että täytäntöönpanon edistymisestä kentällä ensimmäisinä vuosina riippuu, onnistuuko aloite eli voidaanko sillä puuttua ongelmaan, josta tällä hetkellä kärsii Euroopassa seitsemän miljoonaa nuorta vailla työtä tai koulutuspaikkaa. Jos nuorisotyöllisyysaloitteen täytäntöönpano viivästyy edelleen, jäsenvaltioiden pyrkimykset ja toimet nuorisotyöttömyyden torjumiseksi todennäköisesti vaarantuvat.

Nyt kun ESR-asetuksen ja nuorisotyöllisyysaloitteen hyväksymisestä on kulunut vuosi, voidaan kuitenkin todeta, etteivät tulokset vastaa alkuperäisiä odotuksia. Nuorisotyöllisyysaloitteen sitoumusten etupainotteinen toteutus ja muut nuorisotyöllisyysaloitetta palvelevat erityistoimenpiteet eivät ole johtaneet odotettuun nopeaan varojen käyttöönottoon. Pääsyitä tähän ovat käynnissä olevat neuvottelut asianomaisista toimenpideohjelmista ja vastaavien täytäntöönpanojärjestelyjen käyttöönotto jäsenvaltioissa, viranomaisten rajalliset valmiudet käynnistää hanke-ehdotuspyyntöjä ja käsitellä hakemuksia ripeästi sekä riittämätön ennakkorahoitus tarvittavien toimenpiteiden käynnistämiseksi. Jäsenvaltiot ovat ottaneet viimeksi mainitun asian esiin poliittisella tasolla. Useat jäsenvaltiot ovat ilmoittaneet eri tasoilla, muun muassa työllisyys-, sosiaalipolitiikka-, terveys- ja kuluttaja-asioiden neuvoston (EPSCO) kokouksissa ja kahdenvälisissä tapaamisissa komission kanssa, että niillä on suuria vaikeuksia käynnistää toimia, koska käytettävissä oleva rahoitus ei riitä ennakkomaksuihin tuensaajille. Euroopan parlamentti on tahollaan ilmaissut huolensa nuorisotyöllisyysaloitteen hitaasta käynnistymisestä. Tilanne on erityisen vaikea niissä jäsenvaltioissa, joissa nuorisotyöttömyys on suurinta, koska näiden maiden julkiseen talouteen kohdistuu myös enemmän rajoituksia ja rahoituksesta on niissä enemmän puutetta.

Komissio on tähän mennessä hyväksynyt 28 yhteensä 34 toimenpideohjelmasta, joilla nuorisotyöllisyysaloite pannaan täytäntöön, ja neuvotellut loppuun neljä muuta ohjelmaa, joiden hyväksymismenettely on vielä kesken. Lisäksi neuvosto hyväksyi vuonna 2014 joukon maakohtaisia suosituksia, joissa jäsenvaltioita kehotettiin tehostamaan toimiaan nuorisotyöttömyyden vähentämiseksi. Jäsenvaltiot ovat ottamassa käyttöön hallinnollisia valmiuksia ja ohjelmien täytäntöönpanojärjestelyjä kuluvalle kaudelle, ja komissio on tukenut tätä prosessia antamalla teknistä neuvontaa. Nyt käsillä oleva ehdotus on komission välitön ennakkorahoitukseen liittyvä toimi, jolla on määrä vastata jäsenvaltioiden esille tuomaan ongelmaan.

Yhteisiä säännöksiä koskevassa asetuksessa vahvistetut ensimmäisten ennakkomaksujen tasot ovat nykyisellään osoittautuneet riittämättömiksi, jotta voitaisiin paikata tämänhetkistä rahoitusvajetta ja – ottaen huomioon nuorisotyöllisyysaloitteeseen kytkeytyvä poliittinen sitoumus – tukea pyrkimyksiä puuttua kestämättömän korkeaan nuorisotyöttömyyteen EU:ssa nopeasti ja välittömästi. Yksittäisen toimenpideohjelman hyväksymisen yhteydessä välittömästi maksettava ensimmäinen ennakkomaksu on tällä hetkellä yksi prosentti unionin kyseiseen toimenpideohjelmaan maksamasta osuudesta (tai 1,5 % rahoitustukea saavien jäsenvaltioiden osalta). Lisäksi jäsenvaltiolle suoritettavat välimaksut voidaan maksaa ainoastaan sellaisten kustannusten perusteella, jotka ovat jo aiheutuneet tuensaajille ja jotka on maksettu, mikä jäsenvaltion on varmennettava. Välimaksuilla korvataan tuensaajille jo aiheutuneita menoja. Tämän vuoksi välimaksuista ei voida suorittaa ennakkomaksuja tuensaajille.

Tämä tilanne yhdistettynä siihen, että useampia nuoria uhkaa köyhyys tai sosiaalinen syrjäytyminen, edellyttää lisätoimia nuorisotyöllisyysaloitteen erityispiirteisiin puuttumiseksi. Nuorisotyöllisyysaloitteen etupainotteista toteutusta olisi tuettava siten, että voidaan käytännössä varmistaa nopea rahoituksen saanti ohjelmakauden ensimmäisinä vuosina. Erityisesti on tarpeen varmistaa, että nuorisotyöllisyysaloitteen täytäntöön paneviin toimenpideohjelmiin maksettava ensimmäinen ennakkomaksu riittää kattamaan maksut tuensaajille toimien käynnistämiseksi ja toteuttamiseksi. Muista yhteisesti hallinnoiduista ohjelmista poiketen nuorisotyöllisyysaloitetta tuetaan erityismäärärahoilla, jotka tulevat kokonaan EU:n talousarviosta. Nuorisotyöllisyysaloitteen erityismäärärahat ovat näin ollen ainoa yhteisen hallinnoinnin puitteisiin kuuluva rahoituslähde, joka on vapautettu kansallista osarahoitusta koskevasta vaatimuksesta. Nyt käsillä olevassa ehdotuksessa esitetään, että nuorisotyöllisyysaloitteen erityismäärärahoista vuonna 2015 saatavilla oleva ensimmäinen ennakkomaksu korotetaan noin yhteen miljardiin euroon. Ehdotuksella ei muuteta ensimmäisiä ennakkomaksuja, jotka suoritetaan ESR:stä nuorisotyöllisyysaloitteen täytäntöön paneviin toimenpideohjelmiin, eikä nuorisotyöllisyysaloitteen erityismäärärahoista vuonna 2016 maksettavaa ensimmäistä ennakkomaksua. Sillä ei myöskään muuteta muista ERI-rahastoista osarahoitettaviin muihin ohjelmiin maksettavaa ensimmäistä ennakkomaksua.

Ehdotettua nuorisotyöllisyysaloitteen erityismäärärahoista maksettavan ensimmäisen ennakkomaksun korotusta, joka kohdistetaan nuorisotyöllisyysaloitteesta tuettaviin toimenpideohjelmiin (ohjelmajärjestelyjen muodosta riippumatta), pidetään riittävänä ja kaikilta osin nuorisotyöllisyysaloitteeseen sovellettavien erityissääntöjen mukaisena. Lisäksi tämän ehdotuksen tarkoituksena on mukauttaa nuorisotyöllisyysaloitteen ennakkomaksujen profiilia koheesiopolitiikan ohjelmia vastaavaksi, jotta nuorisotyöllisyysaloitteen ennakkomaksut olisivat samantasoisia kuin yleensä muissa ohjelmissa. Tässä mielessä ehdotuksen tavoitteena on varmistaa nuorisotyöllisyysaloitteen ja koheesiopolitiikan varojen tasapuolinen kohtelu.

Jäsenvaltioiden olisi käytettävä ensimmäinen ennakkomaksu yksinomaan maksuihin tuensaajille nuorisotyöllisyysaloitteesta tuettavan ohjelman täytäntöönpanossa yhteisiä säännöksiä koskevan asetuksen 81 artiklan 2 kohdan mukaisesti ja annettava se viipymättä vastuuelimen käyttöön. Jotta ennakkorahoituksen korotus johtaisi välittömästi nuorisotyöllisyysaloitteen täytäntöönpanoon, tässä ehdotuksessa esitetään näitä toimenpideohjelmia varten, että jos 12 kuukauden kuluttua tämän asetuksen voimaantulosta komissio ei ole saanut välimaksuja koskevia maksatushakemuksia, joissa nuorisotyöllisyysaloitteesta tuleva unionin rahoitusosuus on vähintään 50 prosenttia ennakkomaksun lisämäärästä, ennakkomaksun lisämäärä on maksettava takaisin komissiolle.

Tämä ehdotus vastaa Euroopan unionin poliittista sitoumusta antaa välitöntä tukea nuorten integroitumiseen työmarkkinoille.

Lopuksi on huomattava, että tämä ehdotus jäsenvaltioille maksettavien ennakkomaksujen korottamisesta ei muuta kansallisten määrärahojen jo sovittua yleistä rahoitusprofiilia, vaan siinä pelkästään esitetään EU:n talousarviossa nuorisotyöllisyysaloitetta varten jo vahvistettujen määrärahojen aikaistamista. Näin ollen ehdotus tarjoaa jäsenvaltioille joustavuutta saada käyttöön kyseistä rahoitusta ja hyödyntää sitä perusteellisemmin, mikä helpottaa nuorisotyöllisyysaloitteen täytäntöönpanoa ja auttaa käynnistämään toimenpiteitä, jotka edistävät suoraan eurooppalaisten nuorten pääsyä työmarkkinoille erityisesti tarjoamalla työpaikkoja ja oppisopimus- ja harjoittelupaikkoja.  

Jos ehdotusta ei hyväksytä, nuorisotyöllisyysaloitteen täytäntöönpano viivästyisi edelleen paljon vastoin Eurooppa-neuvoston kehotusta toimia kiireellisesti. Jos rahoituksen välittömästä saatavuudesta ei huolehdita, olennaiset ja kipeästi tarvitut poliittiset toimet nuorten integroimiseksi työmarkkinoille vaikeutuisivat merkittävästi.

Tässä yhteydessä on kiireellinen tarve lisätä rahoitusta, joka on saatavilla ohjelmakauden alkupuolella nuorisotyöllisyysaloitteesta tuettaviin toimiin. Tämän vuoksi on tarpeen lisätä nuorisotyöllisyysaloitteen erityismäärärahojen ensimmäistä ennakkomaksua, jotta nuorisotyöllisyysaloitteen täytäntöönpanoa voidaan nopeuttaa. Nostamalla ennakkomaksu ehdotetulle tasolle saadaan aikaan mahdollisimman suuri vaikutus ylittämättä nuorisotyöllisyysaloitetta varten käytettävissä olevaa talousarviota.

2.           INTRESSITAHOJEN KUULEMINEN JA VAIKUTUSTEN ARVIOINTI

Ulkoisia sidosryhmiä ei kuultu.

3.           EHDOTUKSEEN LIITTYVÄT OIKEUDELLISET NÄKÖKOHDAT

Asetukseen (EU) N:o 1304/2013 ehdotetaan lisättäväksi uutena säännöksenä 22 a artikla ensimmäisen ennakkomaksun korottamisesta nuorisotyöllisyysaloitteesta tuettavia toimenpideohjelmia varten.

4.           TALOUSARVIOVAIKUTUKSET

Ehdotettu muutos ei edellytä muutoksia monivuotisen rahoituskehyksen maksusitoumusmäärärahojen ja maksumäärärahojen vuotuisiin enimmäismääriin, jotka vahvistetaan asetuksen (EU) N:o 1311/2013 liitteessä I. Ehdotuksella ei ole talousarviovaikutuksia ohjelmakaudella 2014–2020.

Maksusitoumusmäärärahojen vuotuinen jakautuminen nuorisotyöllisyysaloitetta varten säilyy muuttumattomana.

Maksumäärärahojen lisätarve nuorisotyöllisyysaloitteesta maksettaviin ensimmäisiin ennakkomaksuihin vuonna 2015 katetaan kokonaisuudessaan vuoden 2015 talousarviossa nuorisotyöllisyysaloitteen erityismäärärahoiksi osoitetuista määrärahoista. Ehdotetun muutoksen ei siksi pitäisi johtaa maksamattomiin saataviin vuosina 2014–2020.

2015/0026 (COD)

Ehdotus

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Euroopan sosiaalirahastosta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1304/2013 muuttamisesta siltä osin kuin se koskee nuorisotyöllisyysaloitteesta tuettaviin toimenpideohjelmiin maksettavan ensimmäisen ennakkomaksun korottamista

EUROOPAN PARLAMENTTI JA EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, jotka

ottavat huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 164 artiklan,

ottavat huomioon Euroopan komission ehdotuksen,

sen jälkeen kun esitys lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttäväksi säädökseksi on toimitettu kansallisille parlamenteille,

ottavat huomioon Euroopan talous- ja sosiaalikomitean lausunnon[1],

ottavat huomioon alueiden komitean lausunnon[2],

noudattavat tavallista lainsäätämisjärjestystä,

sekä katsovat seuraavaa:

(1)       Unionin jatkuvan korkean nuorisotyöttömyyden takia on perustettu erityinen nuorisotyöllisyysaloite tarjoamaan tukea nuorille, joilla ei ole työ- tai koulutuspaikkaa, nuorisotyöttömyydestä eniten kärsivillä alueilla. Nopean toiminnan varmistamiseksi nuorisotyöttömyyden torjunnassa Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1303/2013[3] ja Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1304/2013[4] säännöksillä mahdollistetaan nuorisotyöllisyysaloitteeseen osoitettujen varojen nopeampi käyttöönotto, muun muassa kaikkien varojen sitominen ohjelmakauden kahden ensimmäisen vuoden aikana, nuorisotyöllisyysaloitteen erityisten toimenpideohjelmien hyväksyminen ennen kumppanuussopimuksen toimittamista komissiolle ja nuorisotyöllisyysaloitteesta tuettavien toimien menojen tukikelpoisuus 1 päivästä syyskuuta 2013 alkaen.

(2)       Julkisen talouden rajoitteet jäsenvaltioissa ja käytettävissä olevan rahoituksen puuttuminen ohjelmakauden alkuvaiheessa ovat viivästyttäneet huomattavasti nuorisotyöllisyysaloitteen täytäntöönpanoa. Asetuksessa (EU) N:o 1303/2013 vahvistetaan tasot ensimmäiselle ennakkomaksulle, jonka maksamisella varmistetaan, että jäsenvaltioilla on käytössään varat tarjota tuensaajille tukea toimenpideohjelmien täytäntöönpanon alusta alkaen. Nuorisotyöllisyysaloitteen yhteydessä näitä määriä on pidetty riittämättöminä tarvittavien maksujen suorittamiseksi tuensaajille toimien täytäntöönpanoa varten. 

(3)       Ottaen huomioon jäsenvaltioiden talousarviorajoitteet ohjelmakauden alkuvaiheessa, kiireellinen tarve puuttua nuorisotyöttömyyteen ja nuorisotyöllisyysaloitteen erityispiirteet on aiheellista vahvistaa säännöksiä asetuksen (EU) N:o 1303/2013 täydentämiseksi, jotta voidaan lisätä nuorisotyöllisyysaloitteesta tuettaviin toimenpideohjelmiin maksettavan ensimmäisen ennakkomaksun määrää vuonna 2015. Jotta jäsenvaltioilla olisi käytössään riittävät varat suorittaa maksuja tuensaajille, jotka vastaavat nuorisotyöttömyyteen kohdennettujen toimien täytäntöönpanosta, nuorisotyöllisyysaloitteen erityismäärärahoista olisi maksettava vuonna 2015 ensimmäisen ennakkomaksun lisämäärä nuorisotyöllisyysaloitteesta tuettaviin toimenpideohjelmiin täydennyksenä asetuksen (EU) N:o 1303/2013 mukaisesti maksettaville ennakkomaksuille. 

(4)       Sen varmistamiseksi, että ensimmäisen ennakkomaksun lisämäärä käytetään nuorisotyöllisyysaloitteen välittömään täytäntöönpanoon, olisi säädettävä, että kyseinen määrä maksetaan takaisin komissiolle, jos nuorisotyöllisyysaloitteesta suoritettava unionin rahoitusosuus ei ole riittävänsuuruinen komissiolle osoitetuissa välimaksuja koskevissa maksatushakemuksissa 12 kuukauden kuluttua tämän asetuksen voimaantulosta.

(5)       Tässä asetuksessa säädettyjen toimenpiteiden pikaisen soveltamisen varmistamiseksi tämän asetuksen olisi tultava voimaan sitä päivää seuraavana päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä,

(6)       Asetusta (EY) N:o 1304/2013 olisi sen vuoksi muutettava,

OVAT HYVÄKSYNEET TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

Lisätään asetukseen (EU) N:o 1304/2013 22 a artikla seuraavasti:

”22 a artikla

Ennakkomaksun lisämäärän maksaminen nuorisotyöllisyysaloitteesta tuettaviin toimenpideohjelmiin

1.           Asetuksen (EU) N:o 1303/2013 134 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukaisesti maksettavan ensimmäisen ennakkomaksun lisäksi nuorisotyöllisyysaloitteen erityismäärärahoista maksetaan vuonna 2015 ensimmäinen ennakkomaksu kaikkiin nuorisotyöllisyysaloitteesta tuettaviin toimenpideohjelmiin ohjelmajärjestelyjen muodosta riippumatta 18 artiklan mukaisesti siten, että nuorisotyöllisyysaloitteen erityismäärärahoista maksettava ensimmäinen ennakkomaksu nostetaan 30 prosenttiin.

2.           Edellä olevan 1 kohdan mukaisesti maksettavan ennakkomaksun lisämäärän laskemiseksi on vähennettävä määrät, jotka maksetaan nuorisotyöllisyysaloitteen erityismäärärahoista toimenpideohjelmiin asetuksen (EU) N:o 1303/2013 134 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukaisesti.

3.           Jos 12 kuukauden kuluttua tämän asetuksen voimaantulosta jäsenvaltiot eivät esitä välimaksuja koskevia maksatushakemuksia, joissa nuorisotyöllisyysaloitteesta maksettava unionin rahoitusosuus on vähintään 50 prosenttia ennakkomaksun lisämäärästä, niiden on maksettava 1 kohdan mukaisesti maksettu ennakkomaksun lisämäärä kokonaisuudessaan takaisin komissiolle. Tämä takaisinmaksu ei vaikuta nuorisotyöllisyysaloitteen erityismäärärahoista kyseiseen toimenpideohjelmaan suoritettavaan rahoitusosuuteen.”

2 artikla

Tämä asetus tulee voimaan seuraavana päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä

Euroopan parlamentin puolesta                                              Neuvoston puolesta

Puhemies                                                                                 Puheenjohtaja

SÄÄDÖSEHDOTUKSEEN LIITTYVÄ RAHOITUSSELVITYS

1.           PERUSTIEDOT EHDOTUKSESTA/ALOITTEESTA

              1.1.    Ehdotuksen/aloitteen nimi

              1.2.    Toimintalohko(t) toimintoperusteisessa johtamis- ja budjetointijärjestelmässä (ABM/ABB)

              1.3.    Ehdotuksen/aloitteen luonne

              1.4.    Tavoite (Tavoitteet)

              1.5.    Ehdotuksen/aloitteen perustelut

              1.6.    Toiminnan ja sen rahoitusvaikutusten kesto

              1.7.    Hallinnointitapa (Hallinnointitavat)

2.           HALLINNOINTI

              2.1.    Seuranta- ja raportointisäännöt

              2.2.    Hallinnointi- ja valvontajärjestelmä

              2.3.    Toimenpiteet petosten ja sääntöjenvastaisuuksien ehkäisemiseksi

3.           EHDOTUKSEN/ALOITTEEN ARVIOIDUT RAHOITUSVAIKUTUKSET

              3.1.    Kyseeseen tulevat monivuotisen rahoituskehyksen otsakkeet ja menopuolen budjettikohdat

              3.2.    Arvioidut vaikutukset menoihin

              3.2.1. Yhteenveto arvioiduista vaikutuksista menoihin

              3.2.2. Arvioidut vaikutukset toimintamäärärahoihin

              3.3.2. Arvioidut vaikutukset hallintomäärärahoihin

              3.2.4. Yhteensopivuus nykyisen monivuotisen rahoituskehyksen kanssa

              3.2.5. Ulkopuolisten tahojen rahoitusosuudet

              3.3.    Arvioidut vaikutukset tuloihin

SÄÄDÖSEHDOTUKSEEN LIITTYVÄ RAHOITUSSELVITYS

1.           PERUSTIEDOT EHDOTUKSESTA/ALOITTEESTA

1.1.        Ehdotuksen/aloitteen nimi

Ehdotus Euroopan sosiaalirahastosta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1304/2013 muuttamisesta siltä osin kuin se koskee nuorisotyöllisyysaloitteesta tuettaviin toimenpideohjelmiin maksettavan ensimmäisen ennakkomaksun korottamista

1.2.        Toimintalohko(t) toimintoperusteisessa johtamis- ja budjetointijärjestelmässä (ABM/ABB)[5]

4 Työllisyys, sosiaaliasiat ja osallisuus

040264 Nuorisotyöllisyysaloite

1.3.        Ehdotuksen/aloitteen luonne

¨ Ehdotus/aloite liittyy uuteen toimeen.

¨ Ehdotus/aloite liittyy uuteen toimeen, joka perustuu pilottihankkeeseen tai valmistelutoimeen.[6]

x Ehdotus/aloite liittyy käynnissä olevan toimen jatkamiseen.

¨ Ehdotus/aloite liittyy toimeen, joka on suunnattu uudelleen.

1.4.        Tavoite (Tavoitteet)

1.4.1.     Komission monivuotinen strateginen tavoite (monivuotiset strategiset tavoitteet), jonka (joiden) saavuttamista ehdotus/aloite tukee

Ei sovelleta

1.4.2.     Erityistavoite (erityistavoitteet) sekä toiminto (toiminnot) toimintoperusteisessa johtamis- ja budjetointijärjestelmässä

Erityistavoite nro

Ei sovelleta

Toiminto (toiminnot) toimintoperusteisessa johtamis- ja budjetointijärjestelmässä

Ei sovelleta

1.4.3.     Odotettavissa olevat tulokset ja vaikutukset

Selvitys siitä, miten ehdotuksella/aloitteella on tarkoitus vaikuttaa edunsaajien/kohderyhmän tilanteeseen

Ei sovelleta

1.4.4.     Tulos- ja vaikutusindikaattorit

Selvitys siitä, millaisin indikaattorein ehdotuksen/aloitteen toteuttamista seurataan

Ei sovelleta

1.5.        Ehdotuksen/aloitteen perustelut

1.5.1.     Lyhyellä tai pitkällä aikavälillä täytettävät vaatimukset

Ei sovelleta

1.5.2.     EU:n osallistumisesta saatava lisäarvo

Ei sovelleta

1.5.3.     Vastaavista toimista saadut kokemukset

Ei sovelleta

1.5.4.     Yhteensopivuus muiden kyseeseen tulevien välineiden kanssa ja mahdolliset synergiaedut

Ei sovelleta

1.6.        Toiminnan ja sen rahoitusvaikutusten kesto

¨ Ehdotuksen/aloitteen mukaisen toiminnan kesto on rajattu.

– x Ehdotuksen/aloitteen mukainen toiminta alkaa 1.1.2015 ja päättyy 31.12.2023.

– x Rahoitusvaikutukset vuonna 2015

¨ Ehdotuksen/aloitteen mukaisen toiminnan kestoa ei ole rajattu.

– Käynnistysvaihe alkaa vuonna VVVV ja päättyy vuonna VVVV,

– minkä jälkeen toteutus täydessä laajuudessa.

1.7.        Hallinnointitapa (Hallinnointitavat)[7]

¨ Suora hallinnointi, jonka komissio toteuttaa käyttämällä

– ¨ yksiköitään, myös unionin edustustoissa olevaa henkilöstöään

– ¨  toimeenpanovirastoja

x Hallinnointi yhteistyössä jäsenvaltioiden kanssa

¨ Välillinen hallinnointi, jossa täytäntöönpanotehtäviä on siirretty:

– ¨ kolmansille maille tai niiden nimeämille elimille

– ¨ kansainvälisille järjestöille ja niiden erityisjärjestöille (tarkennettava)

– ¨Euroopan investointipankille tai Euroopan investointirahastolle

– ¨ varainhoitoasetuksen 208 ja 209 artiklassa tarkoitetuille elimille

– ¨ julkisoikeudellisille elimille;

– ¨ sellaisille julkisen palvelun tehtäviä hoitaville yksityisoikeudellisille elimille, jotka antavat riittävät rahoitustakuut

– ¨ sellaisille jäsenvaltion yksityisoikeuden mukaisille elimille, joille on annettu tehtäväksi julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuden täytäntöönpano ja jotka antavat riittävät rahoitustakuut

– ¨ henkilöille, joille on annettu tehtäväksi toteuttaa SEU-sopimuksen V osaston mukaisia yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan erityistoimia ja jotka nimetään asiaa koskevassa perussäädöksessä.

– Jos käytetään useampaa kuin yhtä hallinnointitapaa, huomautuksille varatussa kohdassa olisi annettava lisätietoja.

Huomautukset:

Ei sovelleta

2.           HALLINNOINTI

2.1.        Seuranta- ja raportointisäännöt

Ilmoitetaan sovellettavat aikavälit ja edellytykset.

Ei sovelleta

2.2.        Hallinnointi- ja valvontajärjestelmä

2.2.1.     Todetut riskit

Ei sovelleta

2.2.2.     Tiedot käyttöön otetusta sisäisen valvonnan järjestelmästä

Ei sovelleta

2.2.3.     Arvio tarkastusten kustannustehokkuudesta ja odotettavissa olevasta virheriskin tasosta

Ei sovelleta

2.3.        Toimenpiteet petosten ja sääntöjenvastaisuuksien ehkäisemiseksi

Ilmoitetaan käytössä olevat ja suunnitellut torjunta- ja suojatoimenpiteet

Ei sovelleta

3.           EHDOTUKSEN/ALOITTEEN ARVIOIDUT RAHOITUSVAIKUTUKSET

3.1.        Kyseeseen tulevat monivuotisen rahoituskehyksen otsakkeet ja menopuolen budjettikohdat

· Talousarviossa jo olevat budjettikohdat

Monivuotisen rahoituskehyksen otsakkeiden ja budjettikohtien mukaisessa järjestyksessä

Monivuoti­sen rahoitus­kehyksen otsake || Budjettikohta || Määrä­raha- laji || Rahoitusosuudet

Numero [Nimi…] || JM/EI-JM[8] || EFTA-mailta[9] || Ehdokas­mailta[10] || Kolman­silta mailta || varainhoito-asetuksen 21 artiklan 2 kohdan b alakohdassa tarkoitetut rahoitusosuudet

1 Älykäs ja osallista­va kasvu || 04.0264 [Nuorisotyöllisyysaloite] || JM || EI || EI || EI || EI

· Uudet perustettaviksi esitetyt budjettikohdat

Monivuotisen rahoituskehyksen otsakkeiden ja budjettikohtien mukaisessa järjestyksessä

Monivuoti­sen rahoitus­kehyksen otsake || Budjettikohta || Määräraha- laji || Rahoitusosuudet

Numero [Nimi…] || JM/EI-JM || EFTA-mailta || Ehdokas­mailta || kolmansilta mailta || varainhoito-asetuksen 21 artiklan 2 kohdan b alakohdassa tarkoitetut rahoitusosuudet

|| [XX.YY.YY.YY] || || KYLLÄ/EI || KYLLÄ/EI || KYLLÄ/ EI || KYLLÄ/EI

3.2.        Arvioidut vaikutukset menoihin

Ehdotettu muutos ei edellytä muutoksia monivuotisen rahoituskehyksen maksusitoumusmäärärahojen ja maksumäärärahojen vuotuisiin enimmäismääriin, jotka vahvistetaan asetuksen (EU) N:o 1311/2013 liitteessä I.

Maksusitoumusmäärärahojen vuotuinen jakautuminen nuorisotyöllisyysaloitetta varten säilyy muuttumattomana.

Maksumäärärahojen lisätarve nuorisotyöllisyysaloitteesta maksettaviin ensimmäisiin ennakkomaksuihin vuonna 2015 katetaan vuoden 2015 talousarviossa ESR:ään ja nuorisotyöllisyysaloitteeseen osoitetuista määrärahoista (Osasto 04 – Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasiat).

3.2.1.     Yhteenveto arvioiduista vaikutuksista menoihin

milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella)

Monivuotisen rahoituskehyksen otsake || Numero 1 || Älykäs ja osallistava kasvu

PO: EMPL || || || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018[11] || 2019 || 2020 || YHTEENSÄ

Ÿ Toimintamäärärahat || || || || || || || ||

04.0264 [Nuorisotyöllisyysaloite] || Sitoumukset || (1) || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0

Maksut || (2) || 0 || 930,000 || 0 || 0 || -930,000 || 0 || 0 || 0

Tiettyjen ohjelmien määrärahoista katettavat hallintomäärärahat[12] || || || || || || || ||

Ei sovelleta || || (3) || || || || || || || ||

PO EMPLin määrärahat YHTEENSÄ || Sitoumukset || =1+1a +3 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0

Maksut || =2+2a +3 || 0 || 930,000 || 0 || 0 || -930,000 || 0 || 0 || 0

Ÿ Toimintamäärärahat YHTEENSÄ || Sitoumukset || (4) || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0

Maksut || (5) || 0 || 930,000 || 0 || 0 || -930,000 || 0 || 0 || 0

Ÿ Tiettyjen ohjelmien määrärahoista katettavat hallintomäärärahat YHTEENSÄ || (6) || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0

Monivuotisen rahoituskehyksen OTSAKKEEN 1 määrärahat YHTEENSÄ || Sitoumukset || =4+ 6 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0 || 0

Maksut || =5+ 6 || 0 || 930,000 || 0 || 0 || -930,000 || 0 || 0 || 0

Jos ehdotuksella/aloitteella on vaikutuksia useampaan otsakkeeseen:

Ÿ Toimintamäärärahat YHTEENSÄ || Sitoumukset || (4) || || || || || || || ||

Maksut || (5) || || || || || || || ||

Ÿ Tiettyjen ohjelmien määrärahoista katettavat hallintomäärärahat YHTEENSÄ || (6) || || || || || || || ||

Monivuotisen rahoituskehyksen OTSAKKEIDEN 1–4 määrärahat YHTEENSÄ (Viitemäärä) || Sitoumukset || =4+ 6 || || || || || || || ||

Maksut || =5+ 6 || || || || || || || ||

Monivuotisen rahoituskehyksen otsake || 5 || ”Hallintomenot”

milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella)

|| || || vuosi N || vuosi N+1 || vuosi N+2 || vuosi N+3 || ja näitä seuraavat vuodet (ilmoitetaan kaikki vuodet, joille ehdotuksen/aloitteen vaikutukset ulottuvat, ks. kohta 1.6) || YHTEENSÄ

PO: <…….> ||

Ÿ Henkilöresurssit || || || || || || || ||

Ÿ Muut hallintomenot || || || || || || || ||

<….> PO YHTEENSÄ || Määrärahat || || || || || || || ||

Monivuotisen rahoituskehyksen OTSAKKEEN 5 määrärahat YHTEENSÄ || (Sitoumukset yhteensä = maksut yhteensä) || || || || || || || ||

milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella)

|| || || vuosi N[13] || vuosi N+1 || vuosi N+2 || vuosi N+3 || ja näitä seuraavat vuodet (ilmoitetaan kaikki vuodet, joille ehdotuksen/aloitteen vaikutukset ulottuvat, ks. kohta 1.6) || YHTEENSÄ

Monivuotisen rahoituskehyksen OTSAKKEIDEN 1–5 määrärahat YHTEENSÄ || Sitoumukset || || || || || || || ||

Maksut || || || || || || || ||

3.2.2.     Arvioidut vaikutukset toimintamäärärahoihin

– ¨  Ehdotus/aloite ei edellytä toimintamäärärahoja.

– x Ehdotus/aloite edellyttää toimintamäärärahoja seuraavasti:

Maksusitoumusmäärärahat, milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella)

Tavoitteet ja tuotokset ò || || || vuosi N || vuosi N+1 || vuosi N+2 || vuosi N+3 || ja näitä seuraavat vuodet (ilmoitetaan kaikki vuodet, joille ehdotuksen/aloitteen vaikutukset ulottuvat, ks. kohta 1.6) || YHTEENSÄ

TUOTOKSET

Tyyp­pi[14] || Keskimäär. Kus­tan­nukset || Lukumäärä || Kus­tannus || Lukumäärä || Kus­tannus || Lukumäärä || Kus­tannus || Lukumäärä || Kus­tannus || Lukumäärä || Kus­tannus || Lukumäärä || Kus­tannus || Lukumäärä || Kus­tannus || Luku­määrä yhteen­sä || Kustan­nukset yhteensä

ERITYISTAVOITE 1[15] || || || || || || || || || || || || || || || ||

- tuotos || || || || || || || || || || || || || || || || || ||

- tuotos || || || || || || || || || || || || || || || || || ||

- tuotos || || || || || || || || || || || || || || || || || ||

Välisumma erityistavoite 1 || || || || || || || || || || || || || || || ||

ERITYISTAVOITE 2 || || || || || || || || || || || || || || || ||

- tuotos || || || || || || || || || || || || || || || || || ||

Välisumma erityistavoite 2 || || || || || || || || || || || || || || || ||

KUSTANNUKSET YHTEENSÄ || || || || || || || || || || || || || || || ||

3.2.3.     Arvioidut vaikutukset hallintomäärärahoihin

3.2.3.1.  Yhteenveto

– x Ehdotus/aloite ei edellytä hallintomäärärahoja.

– ¨  Ehdotus/aloite edellyttää hallintomäärärahoja seuraavasti:

milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella)

|| vuosi N [16] || vuosi N+1 || vuosi N+2 || vuosi N+3 || ja näitä seuraavat vuodet (ilmoitetaan kaikki vuodet, joille ehdotuksen/aloitteen vaikutukset ulottuvat, ks. kohta 1.6) || YHTEENSÄ

Monivuotisen rahoituskehyksen OTSAKE 5 || || || || || || || ||

Henkilöresurssit || || || || || || || ||

Muut hallintomenot || || || || || || || ||

Monivuotisen rahoituskehyksen OTSAKE 5, välisumma || || || || || || || ||

Monivuotisen rahoituskehyksen OTSAKKEESEEN 5 sisältymättömät[17] || || || || || || || ||

Henkilöresurssit || || || || || || || ||

Muut hallintomenot || || || || || || || ||

Monivuotisen rahoituskehyksen OTSAKKEESEEN 5 sisältymättömät, välisumma || || || || || || || ||

YHTEENSÄ || || || || || || || ||

Henkilöresursseihin ja muihin hallintomenoihin käytettävien määrärahojen tarve katetaan toimen hallinnointiin jo osoitetuilla pääosaston määrärahoilla ja/tai pääosastossa toteutetulla määrärahojen uudelleenjärjestelyillä sekä tarvittaessa sellaisilla lisäresursseilla, jotka toimea hallinnoiva pääosasto voi saada käyttöönsä vuotuisessa määrärahojen jakomenettelyssä talousarvion puitteissa. 3.2.3.2.            Henkilöresurssien arvioitu tarve

– x Ehdotus/aloite ei edellytä henkilöresursseja.

– ¨  Ehdotus/aloite edellyttää henkilöresursseja seuraavasti:

Arvio kokoaikaiseksi henkilöstöksi muutettuna

|| || vuosi N || vuosi N+1 || vuosi N + 2 || vuosi N + 3 || ja näitä seuraavat vuodet (ilmoitetaan kaikki vuodet, joille ehdotuksen/aloitteen vaikutukset ulottuvat, ks. kohta 1.6)

|| Ÿ Henkilöstötaulukkoon sisältyvät virat/toimet (virkamiehet ja väliaikaiset toimihenkilöt) || ||

|| XX 01 01 01 (päätoimipaikka ja komission edustustot EU:ssa) || || || || || || ||

|| XX 01 01 02 (edustustot EU:n ulkopuolella) || || || || || || ||

|| XX 01 05 01 (epäsuora tutkimustoiminta) || || || || || || ||

|| 10 01 05 01 (suora tutkimustoiminta) || || || || || || ||

Ÿ Ulkopuolinen henkilöstö (kokoaikaiseksi muutettuna)[18] ||

|| XX 01 02 01 (kokonaismäärärahoista katettavat sopimussuhteiset toimihenkilöt, kansalliset asiantuntijat ja vuokrahenkilöstö) || || || || || || ||

|| XX 01 02 02 (sopimussuhteiset ja paikalliset toimihenkilöt, kansalliset asiantuntijat, vuokrahenkilöstö ja nuoremmat asiantuntijat EU:n ulkopuolisissa edustustoissa) || || || || || || ||

|| XX 01 04 yy [19] || - päätoimipaikassa || || || || || || ||

|| - EU:n ulkop. edustustoissa || || || || || || ||

|| XX 01 05 02 (epäsuora tutkimustoiminta: sopimussuhteiset toimihenkilöt, kansalliset asiantuntijat ja vuokrahenkilöstö) || || || || || || ||

|| 10 01 05 02 (suora tutkimustoiminta: sopimussuhteiset toimihenkilöt, kansalliset asiantuntijat ja vuokrahenkilöstö) || || || || || || ||

|| Muu budjettikohta (mikä?) || || || || || || ||

|| YHTEENSÄ || || || || || || ||

XX viittaa kyseessä olevaan toimintalohkoon eli talousarvion osastoon.

Henkilöresurssien tarve katetaan toimen hallinnointiin jo osoitetulla pääosaston henkilöstöllä ja/tai pääosastossa toteutettujen henkilöstön uudelleenjärjestelyjen tuloksena saadulla henkilöstöllä sekä tarvittaessa sellaisilla lisäresursseilla, jotka toimea hallinnoiva pääosasto voi saada käyttöönsä vuotuisessa määrärahojen jakomenettelyssä talousarvion puitteissa.

Kuvaus henkilöstön tehtävistä:

Virkamiehet ja väliaikaiset toimihenkilöt ||

Ulkopuolinen henkilöstö ||

3.2.4.     Yhteensopivuus nykyisen monivuotisen rahoituskehyksen kanssa

– x Ehdotus/aloite on nykyisen monivuotisen rahoituskehyksen mukainen.

– ¨  Ehdotus/aloite edellyttää monivuotisen rahoituskehyksen asianomaisen otsakkeen rahoitussuunnitelman muuttamista.

Selvitys rahoitussuunnitelmaan tarvittavista muutoksista, mainittava myös kyseeseen tulevat budjettikohdat ja määrät

– ¨  Ehdotus/aloite edellyttää joustovälineen varojen käyttöön ottamista tai monivuotisen rahoituskehyksen tarkistamista.

Selvitys tarvittavista toimenpiteistä, mainittava myös kyseeseen tulevat rahoituskehyksen otsakkeet, budjettikohdat ja määrät

3.2.5.     Ulkopuolisten tahojen rahoitusosuudet

– Ehdotuksen/aloitteen rahoittamiseen ei osallistu ulkopuolisia tahoja.

– Ehdotuksen/aloitteen rahoittamiseen osallistuu ulkopuolisia tahoja seuraavasti (arvio):

määrärahat, milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella)

|| vuosi N || vuosi N+1 || vuosi N+2 || vuosi N+3 || ja näitä seuraavat vuodet (ilmoitetaan kaikki vuodet, joille ehdotuksen/aloitteen vaikutukset ulottuvat, ks. kohta 1.6) || Yhteensä

Rahoitukseen osallistuva taho || || || || || || || ||

Yhteisrahoituksella katettavat määrärahat YHTEENSÄ || || || || || || || ||

3.3.        Arvioidut vaikutukset tuloihin

– x Ehdotuksella/aloitteella ei ole vaikutuksia tuloihin.

– ¨  Ehdotuksella/aloitteella on vaikutuksia tuloihin seuraavasti:

– ¨         vaikutukset omiin varoihin

– ¨         vaikutukset sekalaisiin tuloihin

milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella)

Tulopuolen budjettikohta || Käytettävissä olevat määrärahat kuluvana varainhoito­vuonna || Ehdotuksen/aloitteen vaikutus[20]

vuosi N || vuosi N+1 || vuosi N+2 || vuosi N+3 || ja näitä seuraavat vuodet (ilmoitetaan kaikki vuodet, joille ehdotuksen/aloitteen vaikutukset ulottuvat, ks. kohta 1.6)

Momentti …. || || || || || || || ||

Vastaava(t) menopuolen budjettikohta (budjettikohdat) käyttötarkoitukseensa sidottujen sekalaisten tulojen tapauksessa:

Selvitys tuloihin kohdistuvan vaikutuksen laskentamenetelmästä

[1]               EUVL C , , s. .

[2]               EUVL C , , s. .

[3]               Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 1303/2013, annettu 17 päivänä päivänä joulukuuta 2013, Euroopan aluekehitysrahastoa, Euroopan sosiaalirahastoa, koheesiorahastoa, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastoa ja Euroopan meri- ja kalatalousrahastoa koskevista yhteisistä säännöksistä sekä Euroopan aluekehitysrahastoa, Euroopan sosiaalirahastoa, koheesiorahastoa ja Euroopan meri- ja kalatalousrahastoa koskevista yleisistä säännöksistä sekä neuvoston asetuksen (EY) N:o 1083/2006 kumoamisesta (EUVL L 347, 20.12.2013, s. 320).

[4]               Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 1304/2013, annettu 17 päivänä joulukuuta 2013, Euroopan sosiaalirahastosta ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1081/2006 kumoamisesta (EUVL L 347, 20.12.2013, s. 470).

[5]               ABM: toimintoperusteinen johtaminen; ABB: toimintoperusteinen budjetointi.

[6]               Sellaisina kuin nämä on määritelty varainhoitoasetuksen 54 artiklan 2 kohdan a ja b alakohdassa.

[7]               Kuvaukset eri hallinnointitavoista ja viittaukset varainhoitoasetukseen ovat saatavilla budjettipääosaston verkkosivuilla osoitteessa: http://www.cc.cec/budg/man/budgmanag/budgmanag_en.html

[8]               JM = jaksotetut määrärahat; EI-JM = jaksottamattomat määrärahat.

[9]               EFTA: Euroopan vapaakauppaliitto.

[10]             Ehdokasmaat ja soveltuvin osin Länsi-Balkanin mahdolliset ehdokasmaat.

[11]             Asetuksen (EU) N:o 1303/2013 136 artiklan mukaisesti ennakkomaksut on perusteltava (selvitettävä) 31. joulukuuta 2018 mennessä ilmoitettujen nuorisotyöllisyysaloitteen menojen yhteydessä.

[12]             Tekninen ja/tai hallinnollinen apu sekä EU:n ohjelmien ja/tai toimien toteuttamiseen liittyvät tukimenot (entiset BA-budjettikohdat), epäsuora ja suora tutkimustoiminta.

[13]             Vuosi n on ehdotuksen/aloitteen toteutuksen aloitusvuosi.

[14]             Tuotokset ovat tuloksena olevia tuotteita ja palveluita (esim. rahoitettujen opiskelijavaihtojen määrä tai rakennetut tiekilometrit).

[15]             Kuten kuvattu kohdassa 1.4.2. ”Erityistavoitteet”.

[16]             Vuosi n on ehdotuksen/aloitteen toteutuksen aloitusvuosi.

[17]             Tekninen ja/tai hallinnollinen apu sekä EU:n ohjelmien ja/tai toimien toteuttamiseen liittyvät tukimenot (entiset BA-budjettikohdat), epäsuora ja suora tutkimustoiminta.

[18]             AC = sopimussuhteiset toimihenkilöt, AL = paikalliset toimihenkilöt, END = kansalliset asiantuntijat, INT = vuokrahenkilöstö, JED = nuoremmat asiantuntijat EU:n ulkopuolisissa edustustoissa.

[19]             Toimintamäärärahoista katettavan ulkopuolisen henkilöstön enimmäismäärä (entiset BA-budjettikohdat).

[20]             Perinteiset omat varat (tulli- ja sokerimaksut) on ilmoitettava nettomääräisinä eli bruttomäärästä on vähennettävä kantokuluja vastaava 25 prosentin osuus.