7.5.2014   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 134/46


KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS,

annettu 29 päivänä huhtikuuta 2014,

unionin tullikoodeksiin liittyvästä työohjelmasta

(2014/255/EU)

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon unionin tullikoodeksista 9 päivänä lokakuuta 2013 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 952/2013 (1) ja erityisesti sen 281 artiklan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Unionin tullikoodeksista, jäljempänä ’koodeksi’, annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 280 artiklassa säädetään, että komissio laatii sähköisten järjestelmien kehittämistä ja käyttöönottoa koskevan työohjelman. Työohjelma on erityisen tärkeä sähköisiin järjestelmiin liittyvien siirtymätoimenpiteiden ja aikataulun vahvistamiseksi tapauksissa, joissa järjestelmät eivät ole vielä toiminnassa päivänä, jona koodeksin soveltaminen alkaa eli 1 päivänä toukokuuta 2016.

(2)

Koodeksin mukaan kaikki tulliviranomaisten välinen sekä talouden toimijoiden ja tulliviranomaisten välinen tietojenvaihto sekä tällaisen tiedon tallentaminen on tehtävä sähköisiä tietojenkäsittelymenetelmiä käyttäen ja kyseisten tieto- ja viestintätekniikan järjestelmien on tarjottava talouden toimijoiden käyttöön samat toiminnot kaikissa jäsenvaltioissa. Sen vuoksi työohjelmassa olisi koodeksin asianmukaisen soveltamisen varmistamiseksi esitettävä sähköisiä järjestelmiä koskeva laaja täytäntöönpanosuunnitelma.

(3)

Työohjelmaan olisi sisällyttävä luettelo sähköisistä järjestelmistä, jotka jäsenvaltioiden ja komission olisi kehitettävä tiiviissä yhteistyössä, jotta koodeksin soveltaminen käytännössä olisi mahdollista. Luettelo perustuu kaikkia tietotekniikkaan liittyviä tullihankkeita koskevaan olemassa olevaan suunnitteluasiakirjaan, monivuotiseen strategiseen suunnitelmaan, joka on laadittu Euroopan parlamentin ja neuvoston päätöksen 70/2008/EY (2) ja erityisesti sen 4 artiklan ja 8 artiklan 2 kohdan mukaisesti. Työohjelmassa tarkoitettuihin sähköisiin järjestelmiin olisi sovellettava monivuotisessa strategisessa suunnitelmassa vahvistettua hankehallinnon toimintamallia, ja ne olisi valmisteltava ja kehitettävä kyseisessä suunnitelmassa kuvatun mukaisesti.

(4)

Työohjelmassa olisi määriteltävä ja kuvattava sähköiset järjestelmät sekä niihin liittyvät oikeusperustat ja keskeiset välitavoitteet sekä ilmoitettava päivät, joina toimintojen on määrä alkaa. Kyseisistä päivämääristä olisi käytettävä ilmaisua ”suunnitellut käyttöönottopäivät”. Sähköisten järjestelmien käyttöönottopäivän olisi oltava siirtymäkauden suunniteltu päättymispäivä.

(5)

Työohjelmassa tarkoitetut sähköiset järjestelmät olisi valittava ottaen huomioon niiden odotetut vaikutukset koodeksissa määriteltyjen ensisijaisten tavoitteiden osalta. Yksi kyseisistä ensisijaisista tavoitteista on tarjota talouden toimijoille laaja sähköisten palvelujen valikoima unionin koko tullialueella. Lisäksi sähköisillä järjestelmillä olisi pyrittävä tehostamaan ja yhdenmukaistamaan tullimenettelyjä koko unionissa. Työohjelmassa ilmoitetun järjestelmien käyttöönottojärjestyksen ja -aikataulun olisi perustuttava käytännöllisiin ja hankehallintoa koskeviin näkökohtiin, kuten toimien ja resurssien jakamiseen, hankkeiden keskinäiseen yhteenliitettävyyteen, kunkin järjestelmän omiin erityisedellytyksiin ja hankkeen etenemiseen. Työohjelma itsessään on tarkoitettu suunnittelun ja hallinnoinnin tueksi sähköisten järjestelmien kehittämiseksi asianmukaisesti ja vaiheittain etenevällä tavalla.

(6)

Koska tarkoitus on, että jäsenvaltiot kehittävät, ylläpitävät ja käyttävät koodeksin 16 artiklan 1 kohdassa tarkoitettuja sähköisiä järjestelmiä yhteistyössä komission kanssa, komission ja jäsenvaltioiden olisi pyrittävä yhdessä varmistamaan, että sähköisten järjestelmien valmistelua ja käyttöönottoa hallinnoidaan työohjelman mukaisesti ja että koordinoidusti ja oikea-aikaisesti yksilöityjen järjestelmien suunnittelemiseksi, kehittämiseksi ja käyttämiseksi toteutetaan asianmukaisia toimenpiteitä.

(7)

Jotta voitaisiin varmistaa työohjelman ja monivuotisen strategisen suunnitelman eteneminen samassa tahdissa, työohjelma olisi saatettava ajan tasalle samaan aikaan kuin suunnitelma.

(8)

Tässä päätöksessä säädetyt toimenpiteet ovat tullikoodeksikomitean lausunnon mukaiset,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:

1 artikla

Kohde

Tässä päätöksessä vahvistetaan unionin tullikoodeksista, jäljempänä ’koodeksi’, annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 280 artiklan 1 kohdassa säädetty työohjelma.

Työohjelma on tämän päätöksen liitteenä.

2 artikla

Täytäntöönpano

1.   Komissio ja jäsenvaltiot toteuttavat tarvittavat toimet tehdäkseen yhteistyötä ja pannakseen työohjelman täytäntöön.

2.   Työohjelmassa mainittuja hankkeita ja niihin liittyviä sähköisiä järjestelmiä hallinnoidaan yhdenmukaisesti työohjelman kanssa.

3.   Työohjelman hankkeiden käynnistämiseksi komissio pyrkii pääsemään jäsenvaltioiden kanssa yhteisymmärrykseen ja sopimukseen sähköisten järjestelmien hankkeiden soveltamisalasta sekä järjestelmien mallista, vaatimuksista ja arkkitehtuurista. Tarvittaessa komissio kuulee myös talouden toimijoita ja ottaa heidän näkemyksensä huomioon.

3 artikla

Ajan tasalle saattaminen

1.   Työohjelma päivitetään säännöllisesti, jotta voidaan varmistaa vastaavuus ja mukautukset koodeksin viimeisimpiin muutoksiin nähden ja ottaa huomioon sähköisten järjestelmien valmistelussa ja kehittämisessä tapahtunut tosiasiallinen edistyminen erityisesti yhteisesti sovittujen eritelmien saatavuuden sekä sähköisten järjestelmien toiminnan alkamisen osalta.

2.   Työohjelman ja monivuotisen strategisen suunnitelman koordinoinnin varmistamiseksi työohjelma olisi päivitettävä vähintään kerran vuodessa.

Tämä päätös tulee voimaan seuraavana päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tehty Brysselissä 29 päivänä huhtikuuta 2014.

Komission puolesta

Puheenjohtaja

José Manuel BARROSO


(1)  EUVL L 269, 10.10.2013, s. 1.

(2)  Euroopan parlamentin ja neuvoston päätös N:o 70/2008/EY, tehty 15 päivänä tammikuuta 2008, paperittomasta tullin ja kaupan toimintaympäristöstä (EUVL L 23, 26.1.2008, s. 21).


LIITE

UNIONIN TULLIKOODEKSIIN LIITTYVÄ TYÖOHJELMA

I   Työohjelman johdanto

Työohjelma on tarkoitettu välineeksi tukemaan koodeksin soveltamista sähköisten järjestelmien kehittämisen ja käytön osalta.

Työohjelma tukee koodeksin 6 artiklan 1 kohdassa edellytettyjen sähköisten järjestelmien kehittämistä ja ohjaa 278 artiklassa tarkoitettujen siirtymäkausien asettamista. Työohjelma koskee komission ja jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä, jota tarvitaan sähköisten järjestelmien kehittämisessä ja käytössä koodeksin 16 artiklan 1 kohdan mukaisesti.

Työohjelmalla ymmärretään seuraavaa:

1.

Se koskee koodeksin 16 artiklan 1 kohdassa tarkoitettujen sähköisten järjestelmien kehittämistä ja käyttöä.

2.

Siinä otetaan huomioon koodeksin 280 artiklan 2 kohdassa määritellyt ensisijaiset tavoitteet.

3.

Siinä luetellaan 16 artiklan 1 kohdassa tarkoitetut sähköiset järjestelmät, joita tarvitaan koodeksin säännösten soveltamiseksi ja joille on ennakoitava koodeksin soveltamispäivästä alkava ja viimeistään 31 päivänä joulukuuta 2020 päättyvä siirtymäkausi.

4.

Siinä esitetään kustakin hankkeesta

a)

korkeatasoinen kuvaus hankkeesta ja siihen liittyvästä sähköisestä järjestelmästä;

b)

sähköisen järjestelmän oikeusperusta (asianomaiset koodeksin säännökset);

c)

keskeinen välitavoite, joka ilmaistaan teknisten eritelmien suunniteltuna eräpäivänä; tällä tarkoitetaan päivää, jona pysyvät, uudelleentarkastelun jälkeen ajan tasalle saatetut tekniset eritelmät ovat valmiit ja jäsenvaltioiden käytettävissä;

d)

sähköisen järjestelmän suunniteltu käyttöönottopäivä, josta käytetään nimitystä ’sähköisen järjestelmän suunniteltu käyttöönottopäivä’ ja joka on sama kuin siirtymäkauden päättymispäivä.

Työohjelmassa mainittujen sähköisten järjestelmien kuvaus perustuu kyseisille järjestelmille asetettuihin vaatimuksiin, jotka ovat johdettavissa koodeksiin työohjelman laatimisajankohtana sisältyvistä kuvauksista.

Työohjelman täytäntöönpanemiseksi komissio käynnistää tiiviissä yhteistyössä jäsenvaltioiden kanssa erityisiä sähköisiin järjestelmiin liittyviä hankkeita toiminta-analyysejä käyttäen. Hankkeiden tietoteknisen osan työstämiseksi yksityiskohtaisemmin komissio määrittelee, tiiviissä yhteistyössä jäsenvaltioiden kanssa, yhteiset eritelmät suunniteltuja sähköisiä järjestelmiä varten. Jäsenvaltiot ja komissio varmistavat, että järjestelmät kehitetään ja otetaan käyttöön, testaus- ja siirtotoiminnot mukaan luettuina, järjestelmälle määriteltyjen arkkitehtuurin ja eritelmien mukaisesti. Komissio ja jäsenvaltiot toimivat yhteistyössä myös muiden sidosryhmien, kuten talouden toimijoiden, kanssa.

Hankkeet etenevät vaiheittain suunnittelusta rakennus-, testaus- ja siirtovaiheiden kautta loppukäyttöön. Komission ja jäsenvaltioiden rooli eri vaiheissa riippuu järjestelmän luonteesta ja arkkitehtuurista sekä sen rakenneosista tai palveluista, sellaisina kuin ne esitetään monivuotisen strategisen suunnitelman yksityiskohtaisissa hankekuvauksissa. Tarvittaessa komissio määrittelee tiiviissä yhteistyössä jäsenvaltioiden kanssa yhteisiä teknisiä eritelmiä, jotka alistetaan jäsenvaltioiden tarkasteltavaksi, pyrkien saamaan ne valmiiksi 24 kuukautta ennen sähköisen järjestelmän suunniteltua käyttöönottopäivää.

Jäsenvaltiot ja komissio osallistuvat järjestelmien kehittämiseen ja käyttöönottoon, koulutuksen ja viestinnän kaltaiset tukitoimet mukaan luettuina. Toiminnot suoritetaan noudattaen työohjelmassa ilmoitettuja välitavoitteita ja päivämääriä. Talouden toimijat toteuttavat tarvittavat toimet, jotta ne pystyisivät käyttämään järjestelmiä heti, kun ne on otettu käyttöön.

II   Työohjelma (unionin tullikoodeksia varten)

”Unionin tullikoodeksiin (UCC, Union Customs Code) liittyvät hankkeet ja asianomaiset sähköiset järjestelmät”

Luettelo koodeksin soveltamiseksi tarvittavien sähköisten järjestelmien kehittämiseen ja käyttöön liittyvistä hankkeista

Oikeusperusta

Keskeinen välitavoite

Sähköisen järjestelmän suunniteltu käyttöönottopäivä (1)

1.

Registered Exporter System (REX) (Rekisteröidyn viejän järjestelmä)

Hankkeen tarkoituksena on saattaa käytettäväksi ajantasaista tietoa GSP-maihin sijoittautuneista rekisteröidyistä viejistä, jotka vievät tavaroita EU:hun. Järjestelmään tulee tietoa myös EU:hun sijoittautuneista elinkeinonharjoittajista GSP-maihin suuntautuvan viennin tukemiseksi.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16 ja 64 artikla

Teknisten eritelmien eräpäivä

Q1 2015

1.1.2017

2.

UCC BTI/Surveillance 2+ (sitova tariffitieto ja valvonta)

Hankkeen tarkoituksena on parantaa STT-järjestelmää sekä Surveillance 2 -järjestelmää, jotta varmistettaisiin

EBTI-3-järjestelmän mukauttaminen vastaamaan unionin tullikoodeksin vaatimuksia,

valvontatietojen laajennus,

STT:n pakollisen käytön seuranta

STT:n laajennetun käytön seuranta ja hallinnointi.Hanke toteutetaan kahdessa vaiheessa.

Ensimmäinen vaihe käsittää hankkeen keskeiset osat. Niiden kautta pyritään täyttämään STT:n käytön seurantaa koskeva velvoite tietokokonaisuutta supistamalla ja yhdenmukaistamalla toimintaa tullauspäätösmenettelyn kanssa.

Toisessa vaiheessa toteutetaan seuranta koko laajuudessaan ottamalla käyttöön kattava tietokokonaisuus. Lisäksi siinä perustetaan elinkeinonharjoittajia varten koko EU:n kattava yhdenmukaistettu rajapinta, joka mahdollistaa STT-hakemuksen toimittamisen ja STT-päätöksen vastaanottamisen sähköisesti.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16, 22, 23, 26, 27, 28, 33 ja 34 artikla

Teknisten eritelmien eräpäivä

Q2 2015

(1. vaihe)

Q3 2016

(2. vaihe)

1.3.2017

(1. vaihe)

1.10.2018

(2. vaihe)

3.

UCC Customs Decisions (tullauspäätökset)

Hankkeen tarkoituksena on yhdenmukaistaa tullauspäätöstä koskevaan hakemukseen, päätöksentekoon ja päätöksenteon hallintaan liittyviä menettelyjä yhtenäistämällä ja hallinnoimalla sähköisesti hakemukseen ja päätökseen/lupaan liittyviä tietoja koko Euroopan unionissa. Järjestelmä helpottaa tietojen saamista päätöksentekoprosessin aikana sekä lupamenettelyjen hallintaa.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16, 22, 23, 26, 27 ja 28 artikla

Teknisten eritelmien eräpäivä

Q3 2015

2.10.2017

4.

Direct trader access to the European Information Systems (Uniform user management & digital signature) (Elinkeinonharjoittajien suora pääsy Euroopan tietojärjestelmiin (yhtenäinen käyttäjien hallintajärjestelmä ja digitaalinen allekirjoitus))

Hankkeen tavoitteena on tarjota toimivia ratkaisuja siihen, että elinkeinonharjoittajilla on suora ja EU:n tasolla yhdenmukaistettu pääsy järjestelmään. Kyseessä on sähköisiin tullijärjestelmiin sisällytettävä palvelu, joka määritellään unionin tullikoodeksiin liittyvissä erityishankkeissa, kuten sitovaa tariffitietoa ja valvontaa koskevassa hankkeessa UCC BTI/Surveillance 2+ ja tullauspäätöksiä koskevassa hankkeessa UCC Customs Decisions. Siihen sisältyy tuki tietoturvavaatimusten mukaista tunnistamista, järjestelmään pääsyä ja käyttäjien hallintaa varten ja mahdollisesti sitä täydentävä tuki digitaalista allekirjoitusta varten.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta ja 16 artikla

Teknisten eritelmien eräpäivä

Q4 2015

2.10.2017

5.

UCC Proof of Union Status (PoUS) (selvitys unioniasemasta)

Hankkeen tarkoituksena on perustaa uusi Euroopan laajuinen tietojärjestelmä unioniasemasta annettavien selvitysten tallennusta, hallinnoimista ja hakua varten. Siinä on tarkoitus korvata T2L-paperilomake sähköisellä lomakkeella.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16 ja 153 artikla

Teknisten eritelmien eräpäivä

Q3 2015

2.10.2017

6.

UCC Authorised Economic Operators (AEO) -päivitys (valtuutetut talouden toimijat)

Hankkeen tarkoituksena on parantaa AEO-hakemuksiin ja -lupiin liittyviä toimintaprosesseja siten, että niissä otetaan huomioon unionin tullikoodeksin säännösten muutokset ja tullauspäätösmenettelyn yhdenmukaistaminen.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16, 22, 23, 26, 27, 28, 38 ja 39 artikla

Teknisten eritelmien eräpäivä

Q1 2016

1.3.2018

7.

UCC Surveillance 3 (valvonta)

Hankkeen tarkoituksena on parantaa Surveillance 2+ -järjestelmää, jotta se vastaisi unionin tullikoodeksin vaatimuksia, kuten sähköisillä tietojenkäsittelymenetelmillä tapahtuva vakiomuotoinen tietojenvaihto, sekä vahvistaa tarvittavat toiminnot jäsenvaltioilta saatujen valvontatiedostojen käsittelemiseksi ja analysoimiseksi kokonaisuudessaan.

Tästä syystä järjestelmään lisätään tiedonlouhintavalmiuksia ja raportointitoimintoja komissiota ja jäsenvaltioita varten.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16 artikla ja 56 artiklan 5 kohta

Teknisten eritelmien eräpäivä

Q3 2016

1.10.2018

8.

UCC New Computerised Transit System (NCTS) -päivitys (uusi tietokoneavusteinen passitusjärjestelmä)

Hankkeen tarkoituksena on saattaa nykyinen NCTS-järjestelmä unionin tullikoodeksin uusien vaatimusten mukaiseksi, mihin kuuluu tietojenvaihdon yhdenmukaistaminen koodeksin tietovaatimusten kanssa sekä muiden järjestelmien kanssa yhteisten rajapintojen saattaminen ajan tasalle ja kehittäminen.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16 ja 226–236 artikla

Teknisten eritelmien eräpäivä

Q3 2016

1.10.2018

9.

UCC Automated Export System (AES) (automaattinen vientijärjestelmä)

Hankkeen tarkoituksena on kehittää nykyistä vientivalvontajärjestelmää automaattisen vientijärjestelmän ottamiseksi käyttöön kokonaisuudessaan. AES kattaa unionin tullikoodeksiin sisältyvät menettelyjä ja tietoja koskevat vaatimukset, joihin kuuluvat muun muassa yksinkertaistettujen menettelyjen kattavuus, osalähetykset sekä keskitetty tulliselvitys viennissä. Hankkeessa on myös tarkoitus kehittää yhdenmukaistetut rajapinnat valmisteveron alaisten tuotteiden tietojenvaihtojärjestelmän (EMCS) ja NCTS-järjestelmän kanssa. AES-järjestelmällä mahdollistetaan vientimenettelyjen ja poistumismuodollisuuksien automatisointi kattavasti.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16, 179 ja 263–276 artikla

Teknisten eritelmien eräpäivä

Q3 2016

1.3.2019

10.

UCC Information Sheets (INF) for Special Procedures (tietolomakkeet erityismenettelyjä varten)

Hankkeen tarkoituksena on kehittää uusi keskitetty järjestelmä tukemaan ja yksinkertaistamaan INF-tietojen hallintaa ja INF-tietojen sähköistä käsittelyä erityismenettelyjen yhteydessä.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16, 215, 237–242 ja 250–262 artikla

Teknisten eritelmien eräpäivä

Q3 2017

1.10.2019

11.

UCC Special Procedures (erityismenettelyt)

Hankkeen tarkoituksena on nopeuttaa, helpottaa ja yhdenmukaistaa erityismenettelyjä koko unionissa tuottamalla yhteisiä toimintaprosessimalleja. Tarkoituksena on panna täytäntöön kaikki tullivarastointia, loppukäyttöä, väliaikaista tuontia sekä sisäistä ja ulkoista jalostusta varten tarvittavat koodeksin muutokset. Erityismenettelyihin liittyvien tietojen käsittelyä koskevat sähköiset ratkaisut tehdään pääasiassa kansallisella tasolla.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16, 215, 237–242 ja 250–262 artikla

Teknisten eritelmien eräpäivä

Q1 2017

1.10.2019

12.

UCC Notification of Arrival, Presentation Notification and Temporary Storage (saapumisilmoitus, esittämisilmoitus ja väliaikainen varastointi)

Hankkeen tarkoituksena on määritellä menettelyt kuljetusvälineen saapumisilmoitusta, tavaroiden esittämisilmoitusta sekä väliaikaista varastointia koskevaa ilmoitusta varten sekä tukea asianomaista kaupan ja tullin sekä tarvittaessa tullihallintojen välisen tietojenvaihdon yhdenmukaistamista kaikissa jäsenvaltioissa. Jos menettelyt koskevat vain yhtä jäsenvaltiota, niiden käyttöönotto ratkaistaan kansallisella tasolla.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16 ja 133–152 artikla

Teknisten eritelmien eräpäivä

Q3 2017

2.3.2020

13.

UCC Centralised Clearance for Import (CCI) (keskitetty tulliselvitys tuonnissa)

Hankkeen tarkoituksena on mahdollistaa tavaroiden asettaminen tullimenettelyyn keskitettyä tulliselvitystä käyttäen, minkä ansiosta talouden toimijat voivat keskittää tulliasioihin liittyvän toimintansa. Tulli-ilmoituksen käsittelyä ja tavaroiden luovutusta vapaaseen liikkeeseen olisi koordinoitava asianomaisten tullitoimipaikkojen välillä.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16 ja 179 artikla

Teknisten eritelmien eräpäivä

Q1 2017

1.10.2020

14.

UCC Guarantee Management (GUM) (vakuuksien hallinta)

Hankkeen tarkoituksena on taata voimassa olevan yleisvakuuden, jota voidaan käyttää useammassa kuin yhdessä jäsenvaltiossa, vaikuttava ja tehokas hallinnointi. Lisäksi siinä pyritään valvomaan kunkin tulli-ilmoituksen ja täydentävän ilmoituksen viitemäärää tai antamaan tietoja, joita tarvitaan tullivelkojen kirjaamiseksi tileihin kaikkien unionin tullikoodeksissa säädettyjen tullimenettelyjen osalta. Poikkeuksena on kuitenkin passitus, jota käsitellään NCTS-hankkeen osana.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16 ja 89–100 artikla

Teknisten eritelmien eräpäivä

Q1 2018

2.3.2020

15.

UCC Safety and Security and Risk Management (turvallisuus, vaarattomuus ja riskinhallinta)

Hankkeen tarkoituksena on lisätä kuljetusketjun turvallisuutta ja vaarattomuutta yksilöidyillä alueilla kaikkien kuljetusvälineiden ja erityisesti lentorahdin osalta tietojen laatua, tallennusta, saatavuutta ja jakamista parantamalla. Parannetaan myös koko riskianalyysikehystä optimoimalla tulliviranomaisten käyttöön annettavat rahtitiedot ja vaihtamalla riskiin liittyviä tietoja. Tämä johtaa muutoksiin tuontivalvontajärjestelmän ja yhteisön riskinhallintajärjestelmän kaltaisissa järjestelmissä, joita laajennetaan mahdollisesti uusilla osioilla.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16, 46 ja 127–132 artikla

Määritellään työohjelman seuraavassa versiossa

Määritellään työohjelman seuraavassa versiossa (2)

16.

UCC Classification (CLASS) (luokittelu)

Hankkeen tarkoituksena on tariffiluokittelua koskevan tietojärjestelmän kehittäminen. Siihen sisältyy hakumoduuli yhtenä helppopääsyisenä alustana, jossa ovat saatavilla kaikki luokittelutiedot niiden luonteesta riippumatta. Näin talouden toimijat, erityisesti pk-yritykset ja jäsenvaltioiden tulliviranomaiset, löytävät nykyistä helpommin tarpeelliset luokittelutiedot.

Unionin tullikoodeksista annetun asetuksen (EU) N:o 952/2013 6 artiklan 1 kohta, 16 artiklan 1 kohta ja 57 artikla

Määritellään työohjelman seuraavassa versiossa

Määritellään työohjelman seuraavassa versiossa

Kuva

Graafinen esitys

Image

(1)  Tämä sähköisten järjestelmien suunniteltu käyttöönottopäivä on sama kuin siirtymäkauden päättymispäivä.

(2)  Riskinhallinnan kehittämiseen liittyvien hankkeiden aikataulua on määrä tarkastella tämän työohjelman päivitetyssä versiossa ottaen huomioon strategiaa ja toimintasuunnitelmaa koskeva työ, joka komissiossa on meneillään toimitusketjun turvallisuuden ja tullialan riskinhallinnan parantamisesta annettujen neuvoston päätelmien jatkotoimena (8761/3/13, Rev. 3, 18. kesäkuuta 2013).