32004R0016

Komission asetus (EY) N:o 16/2004, annettu 6 päivänä tammikuuta 2004, yhteisön tulo- ja elinolotilastoista (EU-SILC) annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1177/2003 täytäntöönpanosta "köyhyyden ylisukupolvisuutta" koskevien toissijaisten tavoitemuuttujien luettelon osalta

Virallinen lehti nro L 004 , 08/01/2004 s. 0003 - 0006


Komission asetus (EY) N:o 16/2004,

annettu 6 päivänä tammikuuta 2004,

yhteisön tulo- ja elinolotilastoista (EU-SILC) annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1177/2003 täytäntöönpanosta "köyhyyden ylisukupolvisuutta" koskevien toissijaisten tavoitemuuttujien luettelon osalta

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan yhteisöjen perustamissopimuksen,

ottaa huomioon yhteisön tulo- ja elinolotilastoista (EU-SILC) 16 päivänä kesäkuuta 2003 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1177/2003(1) ja erityisesti sen 15 artiklan 2 kohdan f alakohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1) Neuvoston asetuksella (EY) N:o 1177/2003 vahvistetaan yhteiset puitteet sellaisten yhteisön tulo- ja elinolotilastojen järjestelmälliselle tuottamiselle, jotka sisältävät vertailukelpoiset ja ajantasaiset tulonjakoa sekä köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen tasoa ja rakennetta koskevat poikkileikkaus- ja pitkittäistutkimuksiin perustuvat kansalliset ja Euroopan tason tiedot.

(2) Asetuksen (EY) N:o 1177/2003 15 artiklan 2 kohdan f alakohdan mukaan täytäntöönpanotoimenpiteet, jotka koskevat vuosittain EU-SILC-tutkimuksen poikkileikkausosioon sisällytettävien toissijaisten tutkimuskohteiden ja tavoitemuuttujien luetteloa, ovat tarpeen. Vuodeksi 2005 on määriteltävä niiden toissijaisten tavoitemuuttujien luettelo, jotka sisältyvät "Köyhyyden ylisukupolvisuus" -moduuliin (tämä koskee erityisesti vanhempien koulutus- ja ammattitaustaa sekä lapsuuden perheympäristöä keskeisinä vaikuttajina aikuisiän sosiaaliseen syrjäytymiseen ja köyhtymisriskiin), mukaan luettuna eritelmä muuttujakoodeista ja määritelmistä.

(3) Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat tilasto-ohjelmakomitean lausunnon mukaiset,

ON ANTANUT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

Liitteessä vahvistetaan yhteisön tulo- ja elinolotilastojen (EU-SILC) poikkileikkausosioon sisällytettävä vuoden 2005 "Köyhyyden ylisukupolvisuus" -moduulia koskeva toissijaisten tavoitemuuttujien luettelo, muuttujakoodit ja määritelmät.

2 artikla

Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 6 päivänä tammikuuta 2004.

Komission puolesta

Pedro Solbes Mira

Komission jäsen

(1) EUVL L 165, 3.7.2003, s. 1.

LIITE

Tässä asetuksessa sovelletaan yksikköä, tiedonkeruumenetelmää, viitejaksoa ja määritelmiä seuraavasti:

1. Yksikkö

Tiedot toimitetaan kaikista kotitalouden nykyisistä jäsenistä tai, tapauksen mukaan, kaikista otoshenkilöstä, joiden ikä on yli 24 ja alle 66 vuotta.

2. Tiedonkeruumenetelmä

Kerättävän tiedon luonteen vuoksi tiedonkeruu sallitaan ainoastaan henkilökohtaisin haastatteluin (sijaishaastatteluin poikkeustapauksissa, joissa henkilö on tilapäisesti poissa tai kykenemätön vastaamaan) tai rekistereistä.

3. Viitejakso

Viitejaksona on haastateltavan varhaisnuoruus eli ikävuodet 12-16. Jos vastaaja epäröi tai kysyy tiettyä ikää, tällöin käytetään 14 vuoden ikää.

4. Määritelmät

a) Isä: miespuolinen henkilö, jonka haastateltava katsoo olleen isänä haastateltavan varhaisnuoruudessa.

b) Äiti: naispuolinen henkilö, jonka haastateltava katsoo olleen äitinä haastateltavan varhaisnuoruudessa.

c) Sisarukset: haastateltavan kanssa samassa kotitaloudessa haastateltavan varhaisnuoruudessa asuneet sisarukset.

d) Pääasiallinen: (seuraavissa yhteyksissä: pääasiallinen perherakenne, pääasiallinen sisarusten lukumäärä, pääasiallinen työmarkkina-asema ja pääasiallinen ammatti); ilmaisulla viitataan tilanteeseen, joka haastateltavan varhaisnuoruudessa vallitsi pisimpään. Pituuden osalta epävarmoissa tilanteissa valitaan tilanne, jonka vaikutus oli suurin.

TUTKIMUSKOHTEET JA TAVOITEMUUTTUJIEN LUETTELO

>TAULUKON PAIKKA>