26.10.2010   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

CA 289/1


ILMOITUS AVOIMESTA KILPAILUSTA — COM/AD/17/10

(2010/C 289 A/01)

Kiinnostaako ura EU:n toimielimissä?

Oletko etsimämme henkilö?

Ilmoittautuminen hakijaksi avaa kaikki mahdollisuudet.

Komissio järjestää alkukarsintakokeet sekä todistuksiin ja kokeisiin perustuvan avoimen kilpailun laatiakseen talouden alan kokeneiden hallintovirkamiesten (AD 11) varallaololuettelon myöhempää palvelukseen ottamista varten.

COM/AD/17/10 — VANHEMPI EKONOMISTI

Kilpailun tarkoituksena on laatia varallaololuettelo Euroopan komissiossa olevien avoimien virkojen täyttämiseksi.

Hakijoiden tulisi ennen hakemuksen tekemistä lukea tarkkaan opas, joka on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä C 184 A, 8. heinäkuuta 2010) ja EPSOn verkkosivuilla. Poikkeuksena ovat 3.2, 6.2 ja 6.3 kohta, jotka korvataan tämän kilpailuilmoituksen liitteenä olevalla tekstillä.

Opas on olennainen osa tätä kilpailuilmoitusta, ja se helpottaa kilpailumenettelyä ja rekisteröitymistä koskevien sääntöjen ymmärtämistä.

SISÄLLYS

I

YLEISTÄ

II

TYÖTEHTÄVÄT

III

EDELLYTYKSET KILPAILUUN OSALLISTUMISELLE

IV

ALKUKARSINTAKOKEET

V

KILPAILUUN HYVÄKSYMINEN JA KUTSU ARVIOINTIIN

VI

AVOIN KILPAILU

VII

VARALLAOLOLUETTELO

VIII

HAKEMINEN

 

LIITE

I   YLEISTÄ

1.

Varallaololuetteloon kirjattavien kilpailun läpäisseiden hakijoiden määrä

15

II   TYÖTEHTÄVÄT

Avoimia kilpailuja koskevan oppaan kohdassa 1.2 on kuvaus siitä, minkälaista yleistä profiilia hakijoilta kaivataan.

Erityisprofiilia kuvataan jäljempänä.

Vanhemman ekonomistin tehtävät ovat seuraavanlaiset:

Talouspoliittisia kysymyksiä koskevien ajankohtaisten neuvojen antaminen oikeaan aikaan pääosaston ylemmälle johdolle ja komissiolle.

EU:n talouspolitiikkaa koskevien tutkimusten tekeminen ja/tai koordinoiminen.

Järkevään talousteoriaan ja empiirisiin analyyseihin perustuvien toimintapoliittisten asiakirjojen laatiminen.

Oman panoksen tuominen pääosaston julkaisuihin ja asiakirjoihin.

Analyysien laatiminen monimutkaisista taloudellisista kysymyksistä ja sen edistäminen, että tämä tieto välittyy pääosaston henkilöstölle.

Erityisryhmien ja samankaltaisten hankeryhmien johtaminen kysymyksissä, jotka kuuluvat pääosastossa useiden eri linjojen ja/tai eri pääosastojen vastuulle.

Komission edustaminen korkean tason (sisäisissä ja ulkopuolisissa) kokouksissa ja konferensseissa. Osallistuminen ulkopuolisiin ja sisäisiin tapahtumiin. Säännöllinen yhteydenpito asiaan liittyvien komission sisäisten yksiköiden ja ulkoisten tahojen kanssa tarkoituksena komission intressien edustaminen ja sen seuraaminen, miten EU:n ja komission politiikka kehittyy pääosaston asianomaisten eri linjojen toiminta-aloilla.

Ylemmän johdon varoittaminen, jos taloudessa tapahtuu jotain merkittävää, ja osallistuminen strategiseen suunnitteluun ja päätöksentekoon antamalla neuvoja ja tukea, kun kyseessä on strategisten tavoitteiden määrittely, politiikan kehittyminen ja erityiset aihealueet. Osallistuminen strategisten työsuunnitelmien ja vuotuisten hallintosuunnitelmien sekä kyseisiin suunnitelmiin liittyvien asiakirjojen laatimiseen.

III   EDELLYTYKSET KILPAILUUN OSALLISTUMISELLE

Kilpailu on avoin hakijoille, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

1.

Yleiset vaatimukset

a)

Hakija on jonkin Euroopan unionin jäsenvaltion kansalainen.

b)

Hakijalla on täydet kansalaisoikeudet.

c)

Hakija on täyttänyt asevelvollisuutta koskevan lainsäädännön mukaiset velvollisuutensa.

d)

Hakija täyttää tehtävien hoitamisen edellyttämät hyvää mainetta koskevat vaatimukset.

2.

Erityiset edellytykset

2.1

Tutkinnot ja todistukset

Hakijoilla on oltava

i)

korkeakoulututkintoa vastaava taloustieteen alan koulutus, joka kestää tavallisesti vähintään neljä vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus,

tai

ii)

korkeakoulututkintoa vastaava taloustieteen alan koulutus, joka kestää tavallisesti vähintään kolme vuotta ja josta on osoituksena tutkintotodistus, ja vähintään vuoden pituinen työkokemus tehtäviin soveltuvalta alalta (ks. II jakso).

HUOM.: Edellä ii kohdassa edellytetty vähintään vuoden pituinen työkokemus on olennainen osa edellä vaadittua pätevyyttä, eikä sitä voida laskea jäljempänä III jakson 2.2. kohdassa edellytettyyn työkokemukseen (ks. henkilöstösääntöjen 5 artiklan 3 kohdan c alakohdan ii alakohta). Työkokemus on täytynyt hankkia sen jälkeen, kun vaadittu tutkintotodistus on saatu.

2.2

Työkokemus

Hakijoilla on oltava vähintään 15 vuoden työkokemus taloustieteen alalta. Tämä työkokemus on täytynyt hankkia sen jälkeen kun nelivuotisesta koulutuksesta on saatu tutkintotodistus tai sen jälkeen kun kolmivuotisesta koulutuksesta on saatu tutkintotodistus ja asianomainen yhden vuoden työkokemus on hankittu (ks. III jakson 2.1 kohta).

Työkokemuksen kokonaiskestoa laskettaessa huomioon voidaan ottaa täysipäiväisenä opiskeluna suoritettu taloustieteen tohtorin tutkinto enintään kolmen vuoden osalta. Jos hakija on suorittanut tohtorin tutkinnon alle kolmessa vuodessa, huomioon otetaan ainoastaan opintojen todellinen kesto. Jatkokoulutusjaksot, jotka liittyvät vaadittavaan asiantuntemukseen ja jotka on suoritettu vaaditun tutkinnon jälkeen, voidaan ottaa huomioon enintään yhden vuoden osalta.

2.3

Kielitaito

a)

Kieli 1

Pääkieli:

Euroopan unionin yhden virallisen kielen perusteellinen taito.

Euroopan unionin viralliset kielet ovat seuraavat:

BG (bulgaria)

CS (tšekki)

DA (tanska)

DE (saksa)

EL (kreikka)

EN (englanti)

ES (espanja)

ET (viro)

FI (suomi)

FR (ranska)

GA (iiri)

HU (unkari)

IT (italia)

LT (liettua)

LV (latvia)

MT (malta)

NL (hollanti)

PL (puola)

PT (portugali)

RO (romania)

SK (slovakki)

SL (sloveeni)

SV (ruotsi)

ja

 

b)

kieli 2

Toinen kieli (muu kuin ensimmäinen kieli):

tyydyttävä englannin, ranskan tai saksan kielen taito.

IV   ALKUKARSINTAKOKEET

1.

Kokeisiin kutsuttavat hakijat

Alkukarsintakokeisiin kutsutaan hakijat, jotka ovat ilmoittaneet täyttävänsä edellä III jaksossa esitetyt yleiset ja erityiset edellytykset.

2.

Kokeiden luonne ja arvostelu

Kokeet koostuvat monivalintakysymyksistä, joiden tarkoituksena on arvioida hakijan yleistä soveltuvuutta ja yleisiä kompetensseja seuraavilla osa-alueilla:

Koe a)

kielellinen päättely

arvostelu: 0–20 pistettä

vaadittu vähimmäispistemäärä: 10 pistettä

Koe b)

numeerinen päättely

arvostelu: 0–10 pistettä

Koe c)

abstrakti päättely

arvostelu: 0–10 pistettä

 

Kokeista b ja c on saatava yhteensä vähintään 10 pistettä.

3.

Kokeiden kieli

Kieli 2 (englanti, ranska tai saksa)

V   KILPAILUUN HYVÄKSYMINEN JA KUTSU ARVIOINTIIN

1.   Kilpailuun hyväksyminen

Valintalautakunta arvioi tutkintojen ja todistusten sekä työkokemuksen perusteella hakijat, jotka

ovat saaneet korkeimmat kokonaispisteet alkukarsintakokeissa a), b) ja c) (IV jakso) ja kustakin kokeesta ainakin vaaditun vähimmäispistemäärän ja

täyttävät sähköisessä rekisteröitymisessä ilmoittamiensa tietojen mukaan III jaksossa esitetyt kilpailuun osallistumisen edellytykset.

Kilpailuun hyväksytään 150 hakijaa, eli kymmenkertainen määrä verrattuna I jaksossa mainittuun varallaololuetteloon kirjattavien kilpailun läpäisseiden hakijoiden lukumäärään. Jos useampi hakija on saanut saman pistemäärän, joka oikeuttaa viimeiselle hyväksytylle sijalle, kaikkien kyseisten hakijoiden todistusasiakirjat ja työkokemus arvioidaan. Tämän hakijajoukon ulkopuolelle jäävien hakijoiden sähköisiä hakemuksia ei tarkisteta.

2.   Kutsu arviointiin: todistusasiakirjojen ja työkokemuksen arviointi

Valintalautakunta valitsee arviointiin kutsuttavat hakijat todistusasiakirjojen ja työkokemuksen perusteella laadittuaan niiden tarkastelussa sovellettavat kriteerit. Arviointi perustuu hakijoiden sähköisen rekisteröitymisen yhteydessä ilmoittamiin tietoihin. Valintalautakunta valitsee hakijoiden joukosta ne, joiden pätevyys (tutkintotodistusten sisältö ja laatu) ja työkokemus vastaa kilpailuilmoituksessa kuvattuja työtehtäviä parhaiten jäljempänä esitettyjen todistusasiakirjojen arviointikriteereiden perusteella.

Seuraavat seikat katsotaan eduksi:

1.

Lisätutkinto (-tutkinnot) taloudesta (esimerkiksi tohtorintutkinto) makrotalouden, mikrotalouden (mukaan lukien työmarkkinataloustiede), ekonometrian, rahataloustieteen, kansainvälisen talouden, finanssiopin tai rahoitusteorian aloilta III jakson 2.1 kohdan mukaisten vaadittujen tutkintojen lisäksi.

2.

Työkokemus soveltavan talousanalyysin alalta.

3.

Työkokemus komission talouspoliittisten painopisteiden alalta.

4.

Makrotalouden, mikrotalouden (mukaan lukien työmarkkinataloustiede), ekonometrian, rahataloustieteen, kansainvälisen talouden, finanssiopin tai rahoitusteorian julkaisut vertaisarvioiduissa tieteellisissä aikakauslehdissä.

5.

Osallistuminen makrotalouden, mikrotalouden (mukaan lukien työmarkkinataloustiede), ekonometrian, rahataloustieteen, kansainvälisen talouden, finanssiopin tai rahoitusteorian alan konferensseihin tai työpajoihin, joko puhujana tai yhteislaatijana.

6.

Kokemus tieteellisestä tutkimustyöstä makrotalouden, mikrotalouden (mukaan lukien työmarkkinataloustiede), ekonometrian, rahataloustieteen, kansainvälisen talouden, finanssiopin tai rahoitusteorian alalta.

7.

Kokemus opetustyöstä makrotalouden, mikrotalouden (mukaan lukien työmarkkinataloustiede), ekonometrian, rahataloustieteen, kansainvälisen talouden, finanssiopin tai rahoitusteorian alalta.

8.

Todistettu kyky pitää esitelmiä englanniksi riippumatta siitä, koostuuko kuulijakunta asiantuntijoista vai ei.

9.

Ammatillinen kokemus keskustelujen ja neuvottelujen käynnistä korkealla tasolla.

10.

Kansainvälisissä organisaatioissa hankittu työkokemus, erityisesti talouden seurannan alalla.

11.

Todistettu kyky laatia analyyttisia ja toimintapoliittisia asiakirjoja englanniksi.

Sähköisen hakulomakkeen kohdassa ”kykyjen kartoitus” (”talent screener”) annettujen vastausten perusteella valintalautakunta määrittelee, ketkä hakijoista ovat pätevimpiä ja keillä on sopivin työkokemus, ja antaa arvosanat seuraavaa menetelmää noudattaen:

a)

kutakin valintakriteeriä painotetaan asteikolla 1–3 sen mukaan, miten tärkeänä valintalautakunta sitä pitää;

b)

valintalautakunta antaa hakijalle kustakin pätevyydestä ja työkokemuksesta arvosanan 0–4.

Hakijan kokonaisarvosana on kustakin valintakriteeristä saatujen pisteiden summa kerrottuna kriteerin painoarvolla.

Valintalautakunta luokittelee tämän jälkeen hakijat paremmuusjärjestykseen arvosanojen perusteella (1)  (2).

Arviointiin kutsuttavia hakijoita on tässä vaiheessa enintään 45, eli kolminkertainen määrä verrattuna tässä kilpailuilmoituksessa ilmoitettuun varallaololuetteloon kirjattavien kilpailun läpäisseiden hakijoiden lukumäärään. Kutsuttavien määrä julkaistaan EPSOn verkkosivuilla (www.eu-careers.eu).

3.   Hakijoiden ilmoittamien tietojen tarkistaminen

Arvioinnin päätyttyä ja sen tulokset huomioon ottaen komissio tarkistaa, että hakijoiden sähköisen rekisteröinnin yhteydessä ilmoittamat tiedot täyttävät yleiset edellytykset. Valintalautakunta tarkistaa erityisedellytyksiin liittyvät tiedot ja todistusasiakirjat. Jos tarkistuksessa käy ilmi, että todistusasiakirjat eivät vastaa ilmoitettuja tietoja, hakija suljetaan pois kilpailusta.

Tarkistukset tehdään niiden hakijoiden osalta, jotka ovat saaneet arviointiin (ks. VI jakso) liittyvistä kokeista (a–d) parhaat kokonaispisteet ja kustakin kokeesta vaaditun vähimmäispistemäärän. Tarkistukset tehdään pistemäärien perusteella alenevassa järjestyksessä. Tarkistusta jatketaan, kunnes hakijoita on hyväksytty suunniteltu määrä (ks. I jakso). Tämän hakijajoukon ulkopuolelle jäävien hakijoiden todistusasiakirjoja ei tarkisteta.

VI   AVOIN KILPAILU

1.

Kutsu arviointiin

Ne hakijat, jotka ovat saaneet V jakson mukaisesti parhaat pisteet todistusasiakirjojen ja työkokemuksen arvioinnissa,

kutsutaan osallistumaan

case-tehtävään, joka periaatteessa järjestetään Brysselissä ja kestää puoli päivää

ja

muihin arviointikeskuksessa järjestettäviin kokeisiin, jotka periaatteessa järjestetään Brysselissä ja kestävät yhden päivän.

2.

Arviointi

Lisäksi tarkastellaan hakijan erityiskompetensseja valitulla erikoisalalla sekä seuraavia yleisiä kompetensseja:

analysointi- ja ongelmanratkaisukyky

viestintä

laatutietoisuus ja tuloshakuisuus

oppimis- ja kehittymiskyky

priorisointikyky ja järjestelmällisyys

paineensietokyky

yhteistyökyky

esimiestaidot.

Nämä kompetenssit määritellään avoimia kilpailuja koskevan oppaan kohdassa 1.2.

Edellä mainittuja kompetensseja ja erityiskompetensseja valitulla erikoisalalla arvioidaan seuraavin tavoin:

a)

taloustieteellinen case-tehtävä

b)

ryhmätyöharjoitus

c)

suullinen esitelmä ja

d)

strukturoitu haastattelu.

3.

Arvioinnin kielet

Kieli 2 (englanti, ranska tai saksa) kaikissa kokeissa a–d.

Case-tehtävässä (osio a) arvioidaan myös pääkielen (kieli 1) taitoa.

4.

Pisteytys

Erityispätevyydet

0–100 pistettä

vaadittu vähimmäispistemäärä: 60 pistettä.

Yleiset kompetenssit

Yleiset kompetenssit yhteensä: 0–80 pistettä (10 pistettä kustakin kompetenssista)

vaadittu vähimmäispistemäärä:

 

3 pistettä kustakin kompetenssista ja

 

40 pistettä kaikista kahdeksasta yleisestä kompetenssista yhteensä.

Pääkielen taito

0–10 pistettä

vaadittu vähimmäispistemäärä: 8 pistettä.

VII   VARALLAOLOLUETTELO

1.

Kirjaaminen varallaololuetteloon

Valintalautakunta kirjaa varallaololuetteloon ne hakijat, jotka/joita:

täyttävät kaikki III, IV ja V jaksossa luetellut edellytykset,

ovat saaneet kustakin VI jaksossa luetellusta kokeesta vaaditun vähimmäispistemäärän,

ovat saaneet parhaat kokonaispisteet VI jaksossa luetelluista kokeista, ja

ei ole suljettu kilpailun ulkopuolelle hakijan antamien tietojen tarkistamisen perusteella (ks. V jakson 3 kohta).

Varallaololuetteloon kirjataan 15 hakijaa, kuten I jaksossa ilmoitettiin (3).

Varallaololuettelon voimassaoloaika päättyy 31.12.2012.

2.

Luokittelu

Varallaololuettelo jaetaan hakijoiden saamien pisteiden perusteella enintään neljään eri ryhmään, joissa hakijat luetellaan aakkosjärjestyksessä.

VIII   HAKEMINEN

1.

Sähköinen rekisteröityminen

Hakijoiden on rekisteröidyttävä sähköisesti noudattaen EPSOn verkkosivuilla esitettyä menettelyä.

Määräaika: 25. marraskuuta 2010 klo 12.00 Brysselin aikaa.

2.

Hakemuksen toimittaminen

Arvioitaviksi kutsuttuja hakijoita pyydetään myöhemmin toimittamaan täydellinen hakemus (allekirjoitettu sähköinen hakulomake sekä todistusasiakirjat, mukaan lukien tarvittaessa kohdassa ”kykyjen kartoitus” ilmoitettuja tietoja tukevat asiakirjat (ks. V jakson 2 kohta)).

Määräaika: määräaika ilmoitetaan myöhemmin EPSO-tilin kautta.

Tarkemmat määräykset: ks. myös avoimia kilpailuja koskevan oppaan kohta 2.2.


(1)  Hakijat, joita ei kutsuta arviointiin, voivat pyytää jäljennöksen valintalautakunnan laatimasta todistusasiakirjojen ja työkokemuksen arvioinnista 10 kalenteripäivän kuluessa tulosten ilmoittamisesta.

(2)  Jos useampi hakija on saanut saman pistemäärän, joka oikeuttaa viimeiselle hyväksytylle sijalle, kaikki kyseiset hakijat kutsutaan arvioitaviksi.

(3)  Jos useampi hakija on saanut saman pistemäärän, joka oikeuttaa viimeiselle hyväksytylle sijalle, kaikki kyseiset hakijat kirjataan varallaololuetteloon.


LIITE

Pyydämme kiinnittämään huomiota siihen, että seuraavia kohtia:

3.2

6.2

6.3

avoimia kilpailuja koskevassa oppaassa, joka on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä C 184 A, 8.7.2010, ei sovelleta tähän kilpailuun.

—   Korvataan 3.2 kohta ”Hakijoiden yhteydenotot EPSOon” seuraavasti:

Hakijoiden on osoitettava kaikki yhteydenottonsa kilpailun sihteeristölle sähköpostiosoitteeseen EPSO-COM-AD-17-10@ec.europa.eu. Pyydämme hakijoita kuitenkin ensin varmistamaan, että haluttua tietoa ei ole kilpailuilmoituksessa, avoimia kilpailuja koskevassa oppaassa, EPSOn internetsivuilla tai FAQ-palstalla (1).

Jotta valintalautakunnan riippumattomuus säilyisi, hakijoita kielletään ottamasta yhteyttä valintalautakunnan jäseniin suoraan tai välillisesti. Kiellon rikkominen voi johtaa hakijan sulkemiseen kilpailun ulkopuolelle. Kaikki yhteydenotot valintalautakuntaan on osoitettava yksinomaan kilpailun valintalautakunnan sihteeristölle, joka välittää asian valintalautakunnalle, sähköpostiosoitteeseen EPSO-COM-AD-17-10@ec.europa.eu.

Pitäessään yhteyttä hakijoihin EPSO ja komissio noudattavat hyvästä hallintotavasta laadittujen toimintasääntöjen periaatteita (2). EPSO ja komissio varaavat kuitenkin näiden samojen periaatteiden nojalla oikeuden olla vastaamatta hakijoilta vastaanottamiinsa asiattomiksi katsottaviin viesteihin, kuten toistuviin, loukkaaviin ja/tai ilman ymmärrettävää tarkoitusta oleviin viesteihin.

Hakemusta koskevassa kirjeenvaihdossa on aina mainittava alkuperäisessä hakemuksessa käytetty hakijan nimi, kilpailun numero ja sähköisen rekisteröitymisen yhteydessä saatu rekisteröitymisnumero.

—   Korvataan 6.2 kohta ”Uudelleenkäsittelypyynnöt” seuraavasti:

Hakijan on mahdollista esittää uudelleenkäsittelypyyntö seuraavissa tapauksissa:

EPSO ja komissio eivät ole noudattaneet kilpailumenettelyä koskevia säännöksiä,

valintalautakunta ei ole noudattanut työskentelyään koskevia säännöksiä.

Hakijoita pyydetään ottamaan huomioon, että valintalautakunnalla on laaja harkintavalta arvioidessaan, ovatko hakijoiden vastaukset oikeita vai eivät. Hakijoiden ei kannata riitauttaa pisteitään, ellei kyseessä ole ilmeinen oikeudellinen tai asiavirhe.

Jos uudelleenkäsittelypyyntö kuuluu valintalautakunnan toimivaltaan, valintalautakunnan sihteeristö toimittaa sen valintalautakunnan puheenjohtajalle, ja vastaus lähetetään hakijalle mahdollisimman pian.

Menettely

Hakijan on esitettävä asianmukaisesti perusteltu pyyntö kymmenen (10) kalenteripäivän kuluessa siitä päivästä, jona hakijalle on lähetetty sähköinen kirje EPSO-tilin kautta,

sähköpostitse kilpailun sähköpostiosoitteeseen EPSO-COM-AD-17-10@ec.europa.eu.

Viestin otsikossa on oltava:

kilpailun numero,

hakijanumero,

maininta uudelleenkäsittelypyyntö, englanniksi ”Request for review”, ranskaksi ”demande de réexamen” tai saksaksi ”Antrag auf Überprüfung” (3),

kilpailun vaihe (4), josta on kyse (esim. alkukarsintakokeet, hakijalta evätty oikeus osallistua kilpailuun, arviointikeskusvaihe).

—   Korvataan 6.3 kohta ”Muutoksenhaku” seuraavasti:

Missä tahansa kilpailun vaiheessa hakija, joka katsoo että EPSO, komissio tai valintalautakunta ei ole toiminut tasapuolisesti tai ei ole noudattanut

kilpailumenettelyä koskevia säännöksiä tai

kilpailuilmoituksen sääntöjä,

ja katsoo kärsineensä sen vuoksi vääryyttä, voi turvautua seuraaviin keinoihin:

henkilöstösääntöjen (5) 90 artiklan 2 kohtaan perustuva hallinnollinen valitus, joka

joko postitetaan seuraavaan osoitteeseen:

Secretariat of the selection board for competition COM/AD/17/10

EPSO — European Personnel Selection Office

C-25

1049 Brussels

BELGIUM

tai lähetetään sähköpostitse kilpailun valintalautakunnan sähköpostiosoitteeseen EPSO-COM-AD-17-10@ec.europa.eu.

Viestin otsikossa on oltava:

kilpailun numero,

hakijanumero,

maininta 90 artiklan 2 kohdan mukainen valitus, englanniksi ”Complaint Article 90(2)”, ranskaksi ”réclamation article 90(2)” tai saksaksi ”Beschwerde Artikel 90, Absatz 2” (6),

kilpailun vaihe (7), jota viesti koskee.

Hakijoiden tulisi ottaa huomioon, että valintalautakunnilla on laaja harkintavalta ja että se tekee päätöksensä täysin itsenäisesti. Nimittävä viranomainen ei voi muuttaa valintalautakunnan päätöksiä, jollei valintalautakunnan työskentelyä koskevia sääntöjä ole selvästi rikottu. Tällaisessa tapauksessa valintalautakunnan päätös voidaan riitauttaa suoraan Euroopan unionin virkamiestuomioistuimissa tekemättä ensin henkilöstösääntöjen 90 artiklan 2 kohdassa tarkoitettua valitusta. Jos valituksen kohteena sitä vastoin on EPSOn tai komission tekemä päätös, on ensin noudatettava 90 artiklan 2 kohdassa tarkoitettua menettelyä.

Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 270 artiklaan ja virkamiehiin sovellettavien henkilöstösääntöjen 91 artiklaan perustuva kanne, joka toimitetaan Euroopan unionin virkamiestuomioistuimeen:

European Union Civil Service Tribunal

Boulevard Konrad Adenauer

2925 Luxembourg

LUXEMBOURG

Hakijoiden tulee ottaa huomioon, että virkamiestuomioistuin voi ottaa käsiteltäväksi kanteita, jotka koskevat kilpailuun osallistumista koskevien yleisten edellytysten arvioinnissa tapahtuneita ja valintalautakunnasta riippumattomia virheitä, ainoastaan, jos sitä ennen on tehty henkilöstösääntöjen 90 artiklan 2 kohdassa tarkoitettu hallinnollinen valitus edellä kuvatulla tavalla.

Kanteen vireillepanoa koskevat tarkemmat määräykset ovat Euroopan unionin virkamiestuomioistuimen internetsivuilla: (http://curia.europa.eu/jcms/jcms/T5_5230).

Näille kahdelle menettelylle vahvistetut määräajat (ks. henkilöstösäännöt, sellaisena kuin ne ovat muutettuina 22. maaliskuuta 2004 annetulla neuvoston asetuksella (EY, Euratom) N:o 723/2004, EUVL L 124, 27.4.2004 — http://eur-lex.europa.eu) ovat ehdottomia, ja ne lasketaan valituksen kohteena olevan päätöksen tiedoksiantamisesta.


(1)  Kohdassa ”Usein kysyttyä (FAQ)” EPSOn verkkosivustolla.

(2)  EYVL L 267, 20.10.2000, s. 63.

(3)  Mainitaan ainoastaan englanniksi, ranskaksi tai saksaksi.

(4)  Mainitaan ainoastaan englanniksi, ranskaksi tai saksaksi.

(5)  Euroopan unionin virkamiehiin sovellettavat henkilöstösäännöt ja muuhun henkilöstöön sovellettavat palvelussuhteen ehdot:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:1962R0031:20080501:FI:PDF

(6)  Mainitaan ainoastaan englanniksi, ranskaksi tai saksaksi.

(7)  Mainitaan ainoastaan englanniksi, ranskaksi tai saksaksi.