Bryssel 6.3.2024

COM(2024) 114 final

2024/0063(NLE)

Ehdotus

NEUVOSTON ASETUS

unionin vesillä ja unionin kalastusaluksiin tietyillä unionin ulkopuolisilla vesillä sovellettavien tiettyjen kalakantojen kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta vuodeksi 2024, 2025 ja 2026 annetun neuvoston asetuksen (EU) 2024/257 muuttamisesta


PERUSTELUT

1.EHDOTUKSEN TAUSTA

Ehdotuksen perustelut ja tavoitteet

Neuvoston asetuksessa (EU) 2024/257 1 vahvistetaan vuodeksi 2024, 2025 ja 2026 EU:n vesillä ja EU:n aluksiin tietyillä EU:n ulkopuolisilla vesillä sovellettavien tiettyjen kalakantojen kalastusmahdollisuudet. Tällä ehdotuksella muutetaan kyseisiä kalastusmahdollisuuksia uusimpien tieteellisten lausuntojen ja muun kehityksen huomioon ottamiseksi. Lisäksi ehdotuksella korjataan tietyt asetuksen (EU) 2024/257 virheet.

Yhdenmukaisuus muiden alaa koskevien politiikkojen säännösten kanssa

Ehdotetut toimenpiteet ovat yhteisen kalastuspolitiikan (YKP) tavoitteiden ja sääntöjen mukaisia.

Yhdenmukaisuus unionin muiden politiikkojen kanssa

Ehdotetut toimenpiteet ovat johdonmukaisia suhteessa EU:n muuhun politiikkaan, erityisesti ympäristöalalla.

2.OIKEUSPERUSTA, TOISSIJAISUUSPERIAATE JA SUHTEELLISUUSPERIAATE

Oikeusperusta

Tämän ehdotuksen oikeusperusta on Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT-sopimuksen) 43 artiklan 3 kohta.

Toissijaisuusperiaate

Ehdotus kuuluu SEUT-sopimuksen 3 artiklan 1 kohdan d alakohdassa tarkoitettuun EU:n yksinomaiseen toimivaltaan. Sen vuoksi toissijaisuusperiaatetta ei sovelleta.

Suhteellisuusperiaate

Ehdotuksessa jaetaan kalastusmahdollisuudet jäsenvaltioille yhteisestä kalastuspolitiikasta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1380/2013 2 tavoitteiden mukaisesti. Asetuksen (EU) N:o 1380/2013 16 ja 17 artiklan mukaan jäsenvaltioiden on päätettävä, kuinka niiden käytettävissä olevat kalastusmahdollisuudet voidaan jakaa niiden lipun alla purjehtiville aluksille kalastusmahdollisuuksien jakamista koskevien tiettyjen perusteiden mukaisesti. Jäsenvaltioilla on siis harkintavalta päättää niille myönnettyjen suurimpien sallittujen saaliiden (TACit) jakamisesta sen perusteella, minkä sosiaalisen/taloudellisen mallin ne ovat valinneet käytettävissään olevien kalastusmahdollisuuksien hyödyntämiseen.

Toimintatavan valinta

Koska ehdotuksella muutetaan voimassa olevaa asetusta, tarkoitukseen sopivin sääntelytapa on asetus.

3.JÄLKIARVIOINTIEN, SIDOSRYHMIEN KUULEMISTEN JA VAIKUTUSTENARVIOINTIEN TULOKSET

Jälkiarvioinnit/toimivuustarkastukset

Ei sovelleta.

Sidosryhmien kuuleminen

Komissio on kuullut sidosryhmiä, erityisesti neuvoa-antavien toimikuntien kautta, vuotuisen tiedonantonsa ”Kestävä kalastus EU:ssa: tilannekatsaus ja suuntaviivat vuodeksi 2024” pohjalta (COM(2023) 303).

Kyseiseen vuotuiseen tiedonantoon annetuissa sidosryhmien vastauksissa esitettiin näkemykset arviosta, jonka komissio on laatinut kalavarojen tilasta, ja siitä, miten voidaan varmistaa asianmukainen hoitoratkaisu. Komissio tarkasteli vastauksia tätä ehdotusta laatiessaan.

Asiantuntijatiedon keruu ja käyttö

Kansainvälisen merentutkimusneuvoston (ICES) tieteellinen lausunto perustuu sen asiantuntijaryhmien ja päätöksentekoelinten kehittämään järjestelmään, ja se on annettu komission kanssa tehdyn kumppanuutta koskevan puitesopimuksen mukaisesti.

Vaikutustenarviointi

Ehdotuksen soveltamisala rajataan SEUT-sopimuksen 43 artiklan 3 kohdassa.

Ehdotuksessa pyritään välttämään lyhyen aikavälin ratkaisuja ja suosimaan pitkän aikavälin kestävyyttä. Siinä otetaan huomioon sidosryhmien ja neuvoa-antavien toimikuntien aloitteet, jos ICES on antanut niistä myönteiset arviot. YKP:n uudistusta koskeva komission ehdotus perustui vaikutustenarviointiin (SEC(2011) 891), jonka mukaan kestävää enimmäistuottoa koskevan tavoitteen saavuttaminen on ympäristön, talouden ja yhteiskunnallisen kestävyyden välttämätön edellytys, eikä kyseisiä kolmea tavoitetta voida saavuttaa erillisinä.

Alueellisiin kalastuksenhoitojärjestöihin liittyvien kalastusmahdollisuuksien ja EU:n ulkopuolisten maiden kanssa yhteisesti hoidettujen kalakantojen osalta ehdotuksella pannaan täytäntöön kansainvälisesti sovitut toimenpiteet. Kaikkia kalastusmahdollisuuksien mahdollisten vaikutusten arvioinnin kannalta merkityksellisiä näkökohtia käsitellään valmisteltaessa ja käytäessä kansainvälisiä neuvotteluja, joissa sovitaan EU:n kalastusmahdollisuuksista EU:n ulkopuolisten maiden kanssa.

Sääntelyn toimivuus ja yksinkertaistaminen

Ei sovelleta.

Perusoikeudet

Tässä ehdotuksessa kunnioitetaan perusoikeuksia ja erityisesti Euroopan unionin perusoikeuskirjassa tunnustettuja periaatteita.

4.TALOUSARVIOVAIKUTUKSET

Ehdotetuilla toimenpiteillä ei ole vaikutuksia talousarvioon.

5.LISÄTIEDOT

   Ehdotukseen sisältyvien säännösten yksityiskohtaiset selitykset

Ehdotuksella on tarkoitus muuttaa neuvoston asetusta (EU) 2024/257 jäljempänä esitettävällä tavalla.

Palettirausku Englannin kanaalin länsiosassa

Asetuksessa (EU) 2024/257 vahvistettiin rauskukalojen (Rajiformes) suurin sallittu saalis (TAC) EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä ICES-alueilla 6a, 6b, 7a–7c ja 7e–7k (Skotlannin länsipuolinen alue, eteläinen Kelttimeri ja Englannin kanaali). Kyseisessä asetuksessa vahvistettiin myös kyseiseen TACiin liittyvä erityisedellytys. Tämä erityisedellytys antaa EU:lle ja Yhdistyneelle kuningaskunnalle mahdollisuuden pyytää vuonna 2024 palettirauskun (Raja microocellata) saaliita ICES-alueella 7e (Englannin kanaalin länsiosa), jotta valvotulla kalastuksella voidaan kerätä kyseisestä kannasta kalastukseen perustuvaa tietoa ICES:n arvioinnin mukaisesti. Oikeusvarmuuden takaamiseksi ja valvotun kalastuksen ”seurantaohjelmien” mahdollistamiseksi kyseisen erityisedellytyksen mukaiset määrät olisi jaettava jäsenvaltioille suhteellisen vakauden periaatteen ja rauskukalojen jakoperusteen mukaisesti EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä ICES-alueilla 6a, 6b, 7a–7c ja 7e–7k.

Mustaeväkampela ja pikkupääkampela Skagerrakissa ja Kattegatissa

EU ja Yhdistynyt kuningaskunta saivat 6. joulukuuta 2023 päätökseen kahdenväliset neuvottelut Euroopan unionin ja Euroopan atomienergiayhteisön sekä Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneen kuningaskunnan välisen kauppa- ja yhteistyösopimuksen 3 , jäljempänä ’kauppa- ja yhteistyösopimus’, liitteessä 35 lueteltujen kantojen kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta. Kyseisten neuvottelujen tulokset kirjattiin 6. joulukuuta 2023 allekirjoitettuun kirjalliseen pöytäkirjaan, jota täydennettiin ja 8. joulukuuta 2023 tehdyllä lisäyksellä ja joka pantiin täytäntöön EU:n lainsäädännössä asetuksella (EU) 2024/257.

Näissä kahdenvälisissä neuvotteluissa EU ja Yhdistynyt kuningaskunta muun muassa vahvistivat ensimmäistä kertaa seuraavat TACit: i) mustaeväkampela (Glyptocephalus cynoglossus) ICES-alueella 3a sijaitsevilla EU:n vesillä (Skagerrak-Kattegat); ja ii) pikkupääkampela (Microstomus kitt) samalla alueella. Koska jäsenvaltioiden välistä sopimusta siitä, miten kyseiset kalastusmahdollisuudet on jaettava, ei vielä ollut, kyseisten kantojen TACit merkittiin asetuksessa (EU) 2024/257 maininnalla ”vahvistetaan myöhemmin”. Jotta jäsenvaltiot voisivat käyttää kyseisiä kalastusmahdollisuuksia, kyseisten kantojen TACit ja EU:n kiintiöt olisi vahvistettava kirjallisessa pöytäkirjassa vahvistetuille tasoille. Koska jäsenvaltioiden väliset keskustelut jaosta ovat edelleen käynnissä, jäsenvaltioiden kiintiöitä ei oteta huomioon. Heti kun näiden keskustelujen tulos on tiedossa, komission yksiköt päivittävät tätä ehdotusta epävirallisella asiakirjalla, jossa ehdotetaan: i) jäsenvaltioiden kiintiöitä; tai ii) EU:n kiintiöiden jättämistä myöntämättä jäsenvaltioille ja sen sallimista, että kaikki jäsenvaltiot kalastavat EU:n kiintiöitä, kunnes ne on täysin käytetty.

Tuulenkala Pohjanmerellä

Asetuksessa (EU) 2024/257 vahvistettiin tuulenkalan ja sen kanssa saatujen sivusaaliiden (Ammodytes spp.) TAC nollaksi Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU:n vesillä ICES-suuralueella 4 (Pohjanmeri), Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä ICES-alueella 2a ja EU:n vesillä alueella 3a (Skagerrak-Kattegat) vuodeksi 2024, kunnes ICES julkaisee kyseistä kantaa koskevan tieteellisen lausunnon vuodeksi 2024.

ICESin odotetaan julkaisevan 29. helmikuuta 2024 tieteellisen lausuntonsa, joka koskee tuulenkalaa ICES-suuralueella 4 ja alueella 3a vuonna 2024. Lausunnon julkaisemisen jälkeen EU käy Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa kahdenvälisiä neuvotteluja kyseisen kannan TACin tasosta vuonna 2024 kauppa- ja yhteistyösopimuksen 498 artiklan 2, 4 ja 6 kohdan mukaisesti. Näiden kahdenvälisten neuvottelujen virallisen tuloksen saamiseen asti neuvoston asetuksen (EU) 2023/194 4 tätä asiaa koskevan johdanto-osan kappaleen teksti on hakasulkeissa ja tuulenkalan TAC vuodeksi 2024 ICES-suuralueella 4 ja alueilla 2a ja 3a on osoitettu merkinnällä ”pm” (pro memoria). Heti kun näiden kahdenvälisten neuvottelujen virallinen tulos on tiedossa, komission yksiköt päivittävät ehdotusta epävirallisella asiakirjalla, jossa ehdotetaan kyseistä TACia vuodeksi 2024 Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa sovitulle tasolle.

SPRFMO

Asetuksessa (EU) 2024/257 Eteläisen Tyynenmeren alueellisen kalastusjärjestön (SPRFMO) yleissopimusalueen TACit on merkitty ”vahvistetaan myöhemmin” ja TACeihin toiminnallisesti liittyvät toimenpiteet pidetään väliaikaisesti voimassa, kunnes 29. tammikuuta – 2. helmikuuta 2024 järjestetyn SPRFMO:n vuoden 2024 vuosikokouksen tulokset on saatu.

SPRFMO hyväksyi 12. vuosikokouksessaan vuonna 2024 saalisrajoitukset perunpiikkimakrillille (Trachurus murphyi) ja säilytti koekalastuksen Dissostichus spp. -lajeille. Lisäksi SPRFMO piti voimassa tai muutti toiminnallisesti toisiinsa liittyviä toimenpiteitä. Kyseiset toimenpiteet olisi sen vuoksi saatettava osaksi EU:n oikeutta.

WCPFC

Asetuksessa (EU) 2024/257 läntisen ja keskisen Tyynenmeren kalastuskomission (WCPFC) yleissopimusalueen TACit on merkitty ilmaisulla ”vahvistetaan myöhemmin” ja TACeihin toiminnallisesti liittyvät toimenpiteet pidetään väliaikaisesti voimassa, kunnes 4.– 8. joulukuuta 2023 järjestetyn WCPFC:n vuoden 2023 vuosikokouksen tulokset on saatu.

WCPFC päätti vuoden 2023 vuosikokouksessaan pitää voimassa kurenuottapyyntiponnistuksia koskevat rajoitukset ja trooppisia tonnikaloja pyytävien tällaisten alusten enimmäismäärät. Lisäksi WCPFC muutti toimenpiteitä, jotka liittyvät kalojen yhteenkokoamiseen käytettävien välineiden (FAD-välineiden) hallinnointiin trooppisten tonnikalojen kalastuksessa, erityisesti FAD-välineiden käyttökieltoon. Kyseiset toimenpiteet olisi saatettava osaksi EU:n oikeutta.

ICCAT

Tonnikalaa (Thunnus thynnus) Kansainvälisen Atlantin tonnikalojen suojelukomission (ICCAT) yleissopimusalueella kalastaville unionin kalastusaluksille asetetut pyyntiponnistusrajoitukset ja unionin tonnikalanviljelylaitoksille kyseisillä alueilla asetetut enimmäismäärät ja -kapasiteetti perustuvat tonnikalaa koskevissa jäsenvaltioiden vuotuisissa kalastussuunnitelmissa, vuotuisissa kapasiteetin hallintasuunnitelmissa ja vuotuisissa kasvatuksen hallintasuunnitelmissa annettuihin tietoihin. Jäsenvaltioiden on määrä toimittaa kyseiset suunnitelmat komissiolle vuosittain viimeistään 31. tammikuuta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2023/2053 5 16 artiklan 1 kohdan mukaisesti. Tämän jälkeen komissio kokoaa nämä suunnitelmat, ja ne muodostavat perustan laadittaessa EU:n vuotuista suunnitelmaa, joka toimitetaan ICCAT:n sihteeristölle keskustelua ja ICCAT:n hyväksyntää varten, kuten asetuksen (EU) 2023/2053 16 artiklan 2 kohdassa edellytetään. Siihen asti, kun ICCAT toimittaa ja hyväksyy EU:n vuotuisen suunnitelman, neuvoston asetuksen (EU) 2023/194 tätä asiaa koskevan johdanto-osan kappaleen teksti on hakasulkeissa, ja EU:n pyyntiponnistusrajoitukset ja EU:n kasvatuksen enimmäistuotantopanos ja -kapasiteetti vuodeksi 2024 on osoitettu merkinnällä ”pm” (pro memoria). Heti kun ICCAT on hyväksynyt EU:n vuotuisen suunnitelman, komission yksiköt päivittävät ehdotusta epävirallisella asiakirjalla, jossa ehdotetaan asiaankuuluvia pyyntiponnistusten rajoituksia sekä kasvatuksen enimmäispanosta ja -kapasiteettia vuodeksi 2024.

Hietahai

Muuttavien luonnonvaraisten eläinten suojelemista koskevan yleissopimuksen sopimuspuolten konferenssin 14.kokouksessa, joka järjestettiin Samarkandissa Uzbekistanissa 12.–17. helmikuuta 2024, konferenssi lisäsi hietahain (Carcharias taurus) kyseisen yleissopimuksen liitteissä I ja II oleviin suojeltujen lajien luetteloihin. Kyseiset toimenpiteet olisi sen vuoksi saatettava osaksi EU:n oikeutta kieltämällä i) EU:n kalastusaluksilta kaikilla vesillä; ja ii) kolmansien maiden aluksilta EU:n vesillä kyseisen lajin kalastus, pitäminen aluksella, jälleenlaivaus ja purkaminen.

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2023/2124 6 98 artiklan 2 kohdassa säädettiin kuitenkin jo tällaisesta hietahaita koskevasta kiellosta Välimerellä. Jotta vältetään samaa asiaa koskevien säännösten päällekkäisyys Välimerellä, tällainen kielto olisi otettava käyttöön EU:n aluksille ainoastaan kaikilla muilla vesillä kuin Välimerellä ja kolmansien maiden aluksille EU:n vesillä.

Tätä hietahaita koskevaa kieltoa olisi sovellettava 1. päivästä huhtikuuta 2024 eli i) Muuttavien luonnonvaraisten eläinten suojelemista koskevan yleissopimuksen sopimuspuolten konferenssin 14. kokouksen jälkeen, joka pidettiin 12.–17. helmikuuta 2024; ja ii) ennen Muuttavien luonnonvaraisten eläinten suojelemista koskevan yleissopimuksen lisäyksiin I ja II tehtävän muutoksen voimaantuloa 17. toukokuuta 2024.

Virheiden korjaaminen

Sekä asetuksen (EU) 2024/257 41 artiklan 4 kohdassa että sen 43 artiklassa viitataan samaan enimmäismäärään EU:n kalastusaluksia, joilla on lupa kalastaa miekkakalaa (Xiphias gladius) WCPFC-yleissopimusalueella. Sen vuoksi ensin mainittu säännös olisi poistettava oikeudellisen selkeyden vuoksi.

Asetuksen (EU) 2024/257 voimaantuloa ja soveltamista koskeva 59 artikla olisi oikaistava ankeriasta (Anguilla anguilla) koskevien toimenpiteiden osalta EU:n meri- ja murtovesillä ICES-suuralueilla 3, 4, 6, 7, 8 ja 9 sekä niitä ympäröivillä EU:n murtovesillä seuraavasti:

Asetuksen (EU) 2023/194 13 artiklan 4 kohtaa, jonka mukaan jäsenvaltioiden on vahvistettava kalastuskieltokaudet kyseisellä alueella ankeriaan kaupalliselle kalastustoiminnalle kaikissa ankeriaan elinkierron vaiheissa, sovelletaan 1. maaliskuuta 2023 ja 31. maaliskuuta 2024 välisenä aikana. Asetuksen (EU) 2024/257 13 artiklan 6 kohtaa, jossa tällaisesta toimenpiteestä säädetään, olisi sen vuoksi sovellettava 1. huhtikuuta 2024 alkaen; ja

Asetuksessa (EU) 2024/257 säädettyjä toimenpiteitä, jotka koskevat kyseisellä alueella ankeriaan kaupallista kalastustoimintaa sen elinkierron kaikissa vaiheissa, sovelletaan 31. maaliskuuta 2025 asti. Sen vuoksi kyseisen asetuksen 13 artiklan 7 kohdan mukaista ankeriaan virkistyskalastuksen kieltoa kyseisellä alueella kaikissa ankeriaan elinkierron vaiheissa olisi myös sovellettava 31. maaliskuuta 2025 asti.

Asetuksen (EU) 2024/257 liitteen IA osassa B olisi oikaistava seuraavat virheet:

Taulukko 60: jäsenvaltioiden pikkupääkampelan ja mustaeväkampelan kiintiöt Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU:n vesillä ICES-suuralueella 4 ja Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä alueella 2a vuodeksi 2024 olisi oikaistava, jotta voidaan korjata kyseisten kiintiöiden laskemisessa tapahtunut virhe. Lisäksi olisi oikaistava alaviitteissä 3 ja 4 annetut ilmoituskoodit, jotka koskevat seuraavia: i) pikkupääkampela EU:n vesillä alueella 3a; ja ii) mustaeväkampela EU:n vesillä alueella 3a;

Taulukko 93: piikkikampelan ja silokampelan (Scophthalmus maximus ja Scophthalmus rhombus) TAC Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU:n vesillä ICES-suuralueella 4 ja Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä alueella 2a vuonna 2024 olisi merkittävä ”analyyttiseksi TACiksi” asiaa koskevan ICESin lausunnon 7 mukaisesti. Lisäksi alaviitteessä 4 olisi oikaistava silokampelaa alueella 3a sijaitsevilla EU:n vesillä koskeva ilmoituskoodi;

Taulukko 101: aaltorauskua (Raja undulata) EU:n vesillä ICES-suuralueella 8 ja 9 koskevissa TAC taulukoissa olisi selvennettävä, että valvontakalastukseen osallistuville aluksille myönnettävistä lisäkalastusmahdollisuuksista saadut saaliit olisi ilmoitettava erikseen;

Taulukko 103: makrillia (Scomber scombrus) Pohjanmerellä ja Itämerellä koskevassa TAC-taulukossa: i) alueen kuvaus ja ilmoituskoodi olisi oikaistava, jotta voidaan ottaa huomioon asetukseen (EU) 2023/194 8 sisältyvien makrillin kahden TACin maantieteellinen soveltamisala Pohjanmerellä ja Itämerellä; ii) olisi poistettava alaviitteen 1 toinen virke, joka on ristiriidassa kyseisen alaviitteen muiden osien kanssa; iii) alaviitteessä 2 olevan taulukon ensimmäisessä sarakkeessa olisi oikaistava alueen kuvaus ja ilmoituskoodi siten, että ne vastaavat TACin alueen kuvausta; ja iv) alaviitteestä 4 olisi oikeudellisen selkeyden vuoksi poistettava otsikko ”Siirron jälkeen”; ja

Taulukko 106: merianturaa (Solea solea) Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU:n vesillä ICES-suuralueella 4 ja Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä alueella 2a koskevassa TAC-taulukossa olevan alaviitteen 1 ilmoituskoodi olisi oikaistava.

Asetuksen (EU) 2024/257 liitteessä XI olisi oikaistava seuraavat virheet:

kohta 2: makrillia (Scomber scombrus) Pohjanmerellä ja Itämerellä koskevassa TAC-taulukossa: ii) olisi poistettava alaviitteen 1 toinen virke, joka on ristiriidassa kyseisen alaviitteen muiden osien kanssa; ii) alaviitteessä 2 olevan taulukon ensimmäisessä sarakkeessa olisi oikaistava alueen kuvaus ja ilmoituskoodi siten, että ne vastaavat TACin alueen kuvausta; ja iii) alaviitteestä 4 olisi oikeudellisen selkeyden vuoksi poistettava otsikko ”Siirron jälkeen”.



2024/0063 (NLE)

Ehdotus

NEUVOSTON ASETUS

unionin vesillä ja unionin kalastusaluksiin tietyillä unionin ulkopuolisilla vesillä sovellettavien tiettyjen kalakantojen kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta vuodeksi 2024, 2025 ja 2026 annetun neuvoston asetuksen (EU) 2024/257 muuttamisesta

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 43 artiklan 3 kohdan,

ottaa huomioon Euroopan komission ehdotuksen,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)Neuvoston asetuksessa (EU) 2024/257 9 vahvistetaan vuodeksi 2024, 2025 ja 2026 unionin vesillä ja unionin aluksiin tietyillä unionin ulkopuolisilla vesillä sovellettavien tiettyjen kalakantojen kalastusmahdollisuudet. Asetuksessa (EU) 2024/257 vahvistettuja suurimpia sallittuja saaliita (TAC) ja pyyntiponnistuksia sekä niihin toiminnallisesti liittyviä toimenpiteitä olisi muutettava, jotta voidaan ottaa huomioon julkaistut tieteelliset lausunnot sekä kolmansien maiden ja alueellisten kalastuksenhoitojärjestöjen kanssa käytyjen neuvottelujen tulokset.

(2)Asetuksessa (EU) 2024/257 vahvistettiin rauskukalojen (Rajiformes) TAC unionin ja Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä Kansainvälisen merentutkimusneuvoston (ICES) alueilla 6a, 6b, 7a–7c ja 7e–7k. Kyseisessä asetuksessa vahvistettiin myös kyseiseen TACiin liittyvä erityisedellytys. Tämä erityisedellytys antaa unionille ja Yhdistyneelle kuningaskunnalle mahdollisuuden pyytää vuonna 2024 palettirauskun (Raja microocellata) saaliita ICES-alueella 7e (Englannin kanaalin länsiosa), jotta valvotulla kalastuksella voidaan kerätä kyseisestä kannasta kalastukseen perustuvaa tietoa ICES:n arvioinnin mukaisesti. Oikeusvarmuuden takaamiseksi ja valvotun kalastuksen ”seurantaohjelmien” mahdollistamiseksi kyseisen erityisedellytyksen mukaiset määrät olisi jaettava jäsenvaltioille suhteellisen vakauden periaatteen ja rauskukalojen jakoperusteen mukaisesti unionin ja Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä ICES-alueilla 6a, 6b, 7a–7c ja 7e–7k.

(3)Kahdenvälisissä neuvotteluissa, jotka koskivat Euroopan unionin ja Euroopan atomienergiayhteisön sekä Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneen kuningaskunnan välisen kauppa- ja yhteistyösopimuksen 10 , jäljempänä ’kauppa- ja yhteistyösopimus’, liitteessä 35 lueteltujen kantojen kalastusmahdollisuuksien vahvistamista, määritettiin ensimmäistä kertaa TACit seuraaville: i) mustaeväkampela (Glyptocephalus cynoglossus) ICES-alueella 3a sijaitsevilla unionin vesillä (Skagerrak-Kattegat); ja ii) pikkupääkampela (Microstomus kitt) samalla alueella. Koska jäsenvaltioiden välistä sopimusta siitä, miten kyseiset kalastusmahdollisuudet on jaettava, ei vielä ollut, kyseisten kantojen TACit merkittiin asetuksessa (EU) 2024/257 maininnalla ”vahvistetaan myöhemmin”. Jotta jäsenvaltiot voisivat käyttää kyseisiä kalastusmahdollisuuksia, kyseisten kantojen TACit ja unionin kiintiöt olisi vahvistettava Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa sovituille tasoille ja tarvittaessa jaettava jäsenvaltioille tällaisesta jakamisesta käytyjen jäsenvaltioiden välisten keskustelujen tulosten mukaisesti.

(4)[Unionin ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä käytiin 9–13 päivänä maaliskuuta 2023 kahdenvälisiä neuvotteluja tuulenkalan ja sen kanssa saatujen sivusaaliiden (Ammodytes spp.) TAC-tasosta Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä ICES-suuralueella 4, Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä ICES-alueella 2a ja unionin vesillä alueella 3a. Neuvottelut käytiin kauppa- ja yhteistyösopimuksen 498 artiklan 2, 4 ja 6 kohdan nojalla ja neuvoston 2 päivänä maaliskuuta 2023 hyväksymän unionin kannan perusteella. Neuvottelujen tulokset kirjattiin kirjallisiin pöytäkirjoihin. Mainitut TACit olisi sen vuoksi vahvistettava Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa sovitulle tasolle.] [Johdanto-osan kappale ja kyseiset säännökset päivitetään, kun unionin ja Yhdistyneen kuningaskunnan väliset neuvottelut on saatu päätökseen.]

(5)Eteläisen Tyynenmeren alueellinen kalastusjärjestö (SPRFMO) hyväksyi 12. vuosikokouksessaan vuonna 2024 saalisrajoitukset perunpiikkimakrillille (Trachurus murphyi) ja piti voimassa koekalastuksen Dissostichus spp. -lajeille. Lisäksi SPRFMO piti voimassa tai muutti toiminnallisesti toisiinsa liittyviä toimenpiteitä. Kyseiset toimenpiteet olisi pantava täytäntöön unionin oikeudessa.

(6)WCPFC päätti vuoden 2023 vuosikokouksessaan pitää voimassa kurenuottapyyntiponnistuksia koskevat rajoitukset ja trooppisia tonnikaloja pyytävien tällaisten alusten enimmäismäärät. WCPFC muutti toimenpiteitä, jotka liittyvät kalojen yhteenkokoamiseen käytettävien välineiden (FAD-välineiden) hallinnointiin trooppisten tonnikalojen kalastuksessa, erityisesti FAD-välineiden käyttökieltoon. Kyseiset toimenpiteet olisi pantava täytäntöön unionin oikeudessa.

(7)Tonnikalaa (Thunnus thynnus) Kansainvälisen Atlantin tonnikalojen suojelukomission (ICCAT) yleissopimusalueella kalastaville EU:n kalastusaluksille asetetut pyyntiponnistusrajoitukset ja unionin tonnikalanviljelylaitoksille kyseisillä alueilla asetetut enimmäismäärät ja -kapasiteetti perustuvat tonnikalaa koskevissa jäsenvaltioiden vuotuisissa kalastussuunnitelmissa, vuotuisissa kapasiteetin hallintasuunnitelmissa ja vuotuisissa kasvatuksen hallintasuunnitelmissa annettuihin tietoihin. Jäsenvaltioiden on määrä toimittaa kyseiset suunnitelmat komissiolle kunkin vuoden tammikuun 31 päivään mennessä Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2023/2053 11 16 artiklan 1 kohdan mukaisesti. Tämän jälkeen komissio kokoaa nämä suunnitelmat, ja ne muodostavat perustan laadittaessa unionin vuotuista suunnitelmaa, joka toimitetaan ICCAT:n sihteeristölle keskustelua ja ICCAT:n hyväksyntää varten, kuten asetuksen (EU) 2023/2053 16 artiklan 2 kohdassa edellytetään. ICCAT hyväksyi viimeisimmän unionin vuotuisen suunnitelman 8 päivänä maaliskuuta 2023. Sen vuoksi unionin pyyntiponnistuksen rajoituksia ja unionin kasvatuksen enimmäispanosta vuodeksi 2023 olisi muutettava vuotuisen suunnitelman mukaisesti.] [Johdanto-osan kappale ja kyseiset säännökset päivitetään, kun ICCAT on hyväksynyt unionin vuotuisen suunnitelman.]

(8)Muuttavien luonnonvaraisten eläinten suojelemista koskevan yleissopimuksen sopimuspuolten konferenssin 14. kokouksessa, joka järjestettiin Samarkandissa Uzbekistanissa 12.–17. päivänä helmikuuta 2024, konferenssi lisäsi hietahain (Carcharias taurus) kyseisen yleissopimuksen liitteissä I ja II oleviin suojeltujen lajien luetteloihin. Kyseiset toimenpiteet olisi sen vuoksi saatettava osaksi unionin oikeutta kieltämällä i) unionin kalastusaluksilta kaikilla vesillä; ja ii) kolmansien maiden aluksilta unionin vesillä kyseisen lajin kalastus, pitäminen aluksella, jälleenlaivaus ja purkaminen. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2023/2124 98 artiklan 2 kohdassa säädettiin kuitenkin jo tällaisesta hietahaita koskevasta kiellosta Välimerellä. Jotta vältetään samaa asiaa koskevien säännösten päällekkäisyys Välimerellä, tällainen kielto olisi otettava käyttöön unionin aluksille ainoastaan kaikilla muilla vesillä kuin Välimerellä ja kolmansien maiden aluksille unionin vesillä.

(9)Sekä asetuksen (EU) 2024/257 41 artiklan 4 kohdassa että sen 43 artiklassa viitataan samaan enimmäismäärään unionin kalastusaluksia, joilla on lupa kalastaa miekkakalaa (Xiphias gladius) WCPFC-yleissopimusalueella. Sen vuoksi ensin mainittu säännös olisi poistettava oikeudellisen selkeyden vuoksi.

(10)Asetuksen (EU) 2024/257 voimaantuloa ja soveltamista koskeva 59 artikla olisi oikaistava ankeriasta (Anguilla anguilla) koskevien toimenpiteiden osalta unionin meri- ja murtovesillä ICES-suuralueilla 3, 4, 6, 7, 8 ja 9 sekä niitä ympäröivillä unionin murtovesillä.

(11)Tietyt virheet asetuksen (EU) 2024/257 liitteissä olevissa TAC-taulukoissa olisi oikaistava. Näitä ovat virheet, jotka koskevat: i) jäsenvaltioiden kiintiöitä; ii) TACin tyyppejä (eli ”analyyttinen TAC” tai ”varo-TAC”); iii) alueiden kuvauksia; ja iv) ilmoituskoodeja. Lisäksi kyseisissä liitteissä olisi selvennettävä tiettyjä säännöksiä: i) aaltorauskua (Raja undulata) koskevat TAC-taulukot ICES-suuralueella 8 ja ICES-suuralueella 9 sijaitsevilla unionin vesillä; ii) makrillia (Scomber scombrus) Pohjanmerellä ja Itämerellä koskevat TAC-taulukot.

(12)Sen vuoksi asetusta (EU) 2024/257 olisi muutettava ja se olisi oikaistava.

(13)Asetuksessa (EU) 2024/257 säädettyjä kalastusmahdollisuuksia sovelletaan 1 päivästä tammikuuta 2024. Tällä asetuksella käyttöön otettavia, kalastusmahdollisuuksia koskevia säännöksiä olisi sen vuoksi myös sovellettava kyseisestä päivästä. Tällainen taannehtiva soveltaminen ei rajoita oikeusvarmuuden ja luottamuksensuojan periaatteiden soveltamista, koska asianomaisia kalastusmahdollisuuksia lisätään tai niitä ei ole vielä käytetty loppuun.

(14)Tämän asetuksen hietahaita koskevia säännöksiä olisi sovellettava 1 päivästä huhtikuuta 2024, joka on i) Muuttavien luonnonvaraisten eläinten suojelemista koskevan yleissopimuksen sopimuspuolten konferenssin 14. kokouksen jälkeen, joka pidettiin 12–17 päivänä helmikuuta 2024; ja ii) ennen Muuttavien luonnonvaraisten eläinten suojelemista koskevan yleissopimuksen lisäyksiin I ja II tehtävän muutoksen voimaantuloa 17 päivänä toukokuuta 2024.

(15)Kiireellisyyden vuoksi, jotta vältetään kalastustoiminnan keskeytyminen, tämän asetuksen olisi tultava voimaan päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla
Asetuksen (EY) 2024/257 muuttaminen ja oikaiseminen

Muutetaan asetus (EU) 2024/257 seuraavasti:

(1)Lisätään 20 artiklan 1 kohtaan alakohta seuraavasti:

”ba)hietahai (Carcharias taurus) kaikilla muilla vesillä kuin Välimerellä;”.

(2)Kumotaan 41 artiklan 3 kohta.

(3)Korvataan 42 artikla seuraavasti:

”42 artikla

Kalojen yhteenkokoamiseen käytettävillä välineillä harjoitettavan kalastuksen hallinnointi

1.WCPFC-yleissopimusalueen osassa, joka sijaitsee leveyspiirien 20° N ja 20° S välisellä alueella, kurenuotta-aluksilla, apualuksilla ja muilla kurenuotta-aluksia tukevilla aluksilla ei saa ottaa käyttöön tai huoltaa kalojen yhteenkokoamiseen kokoamiseen käytettäviä välineitä eikä laskea verkkoja niiden lähelle 1 päivän heinäkuuta 2024 klo 00.00 ja 15 päivän elokuuta 2024 klo 24.00 välisenä aikana.

2.Edellä 1 kohdassa tarkoitetun kiellon lisäksi kielletään verkkojen laskeminen kalojen yhteenkokoamiseen käytettävien välineiden lähelle WCPFC-yleissopimusalueen aavalla merellä sijaitsevalla leveyspiirien 20° N ja 20° S välisellä alueella yhden lisäkuukauden aikana: joko 1 päivän huhtikuuta 2024 klo 00.00 ja 30 päivän huhtikuuta 2024 klo 24.00 välisenä aikana tai 1 päivän toukokuuta 2024 klo 00.00 ja 31 päivän toukokuuta 2024 klo 24.00 välisenä aikana tai 1 päivän marraskuuta 2024 klo 00.00 ja 30 päivän marraskuuta 2024 klo 24.00 välisenä aikana tai 1 päivän joulukuuta 2024 klo 00.00 ja 31 päivän joulukuuta 2024 klo 24.00 välisenä aikana.

3.Asianomaisten jäsenvaltioiden on yhdessä määritettävä, mitä 2 kohdassa tarkoitetuista kalastuskieltokausista sovelletaan niiden lipun alla purjehtiviin kurenuotta-aluksiin. Jäsenvaltioiden on yhdessä ilmoitettava komissiolle valittu kalastuskieltokausi viimeistään 15 päivänä helmikuuta 2024. Komissio ilmoittaa WCPFC:n sihteeristölle jäsenvaltioiden yhdessä valitseman kalastuskieltokauden ennen 1 päivää maaliskuuta 2024.

4.    Kunkin jäsenvaltion on varmistettava, ettei mikään niiden kurenuotta-aluksista käytä merellä millään hetkellä useampaa kuin 350:tä kalojen yhteenkokoamiseen käytettävää, aktivoiduilla paikannuspoijuilla varustettua välinettä. Poijut voidaan aktivoida ainoastaan kurenuotta-aluksella.”

(4)Lisätään 55 artiklan 1 kohtaan alakohta seuraavasti:

”aa)hietahai (Carcharias taurus) kaikilla unionin vesillä;”.

(5) Korvataan 59 artiklan kolmannen kohdan a ja b alakohta seuraavasti:

”a)13 artiklan 1 ja 7 kohtaa sovelletaan 1 päivän tammikuuta 2024 ja 31 päivän maaliskuuta 2025 välisenä aikana;

b)13 artiklan 2–6 kohtaa sovelletaan 1 päivän huhtikuuta 2024 ja 31 päivän maaliskuuta 2025 välisenä aikana;”.

(6) Lisätään 59 artiklan kolmanteen kohtaan ca ja ga alakohta seuraavasti:

”ca)20 artiklan 1 kohdan ba alakohtaa sovelletaan 1 päivästä huhtikuuta 2024;

ga) 55 artiklan 1 kohdan aa alakohtaa sovelletaan 1 päivästä huhtikuuta 2024;”.

(7)Muutetaan ja oikaistaan liitteet IA, IG, IH, VI, IX ja XI tämän asetuksen liitteen mukaisesti.

2 artikla
Voimaantulo ja soveltaminen

Tämä asetus tulee voimaan päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Sitä sovelletaan 1 päivästä tammikuuta 2024.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä

   Neuvoston puolesta

   Puheenjohtaja

(1)    Neuvoston asetus (EU) 2024/257, annettu 10 päivänä tammikuuta 2024, unionin vesillä ja unionin kalastusaluksiin tietyillä unionin ulkopuolisilla vesillä sovellettavien tiettyjen kalakantojen kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta vuodeksi 2024, 2025 ja 2026 sekä asetuksen (EU) 2023/194 muuttamisesta (EUVL L, 2024/257, 11.01.2024).
(2)    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 1380/2013, annettu 11 päivänä joulukuuta 2013, yhteisestä kalastuspolitiikasta, neuvoston asetusten (EY) N:o 1954/2003 ja (EY) N:o 1224/2009 muuttamisesta sekä neuvoston asetusten (EY) N:o 2371/2002 ja (EY) N:o 639/2004 ja neuvoston päätöksen 2004/585/EY kumoamisesta (EUVL L 354, 28.12.2013, s. 22).
(3)    EUVL L 149, 30.4.2021, s. 10.
(4)    Neuvoston asetus (EU) 2023/194, annettu 30 päivänä tammikuuta 2023, unionin vesillä ja unionin kalastusaluksiin tietyillä unionin ulkopuolisilla vesillä sovellettavien tiettyjen kalakantojen kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta vuodeksi 2023 sekä tällaisten kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta eräille syvänmeren kalakannoille vuosiksi 2023 ja 2024 (EUVL L 28, 31.1.2023, s.  1).
(5)    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2023/2053, annettu 13 päivänä syyskuuta 2023, tonnikalan monivuotisen hoitosuunnitelman vahvistamisesta Itä-Atlantilla ja Välimerellä, asetusten (EY) N:o 1936/2001, (EU) 2017/2107 ja (EU) 2019/833 muuttamisesta sekä asetuksen (EU) 2016/1627 kumoamisesta (EUVL L 238, 27.9.2023, s. 1).
(6)    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2023/2124, annettu 4 päivänä lokakuuta 2023, eräistä kalastusta koskevista säännöksistä GFCM:n (Välimeren yleisen kalastuskomission) sopimusalueella (uudelleenlaadittu) (EUVL L, 2023/2124, 12.10.2023).
(7)     https://doi.org/10.17895/ices.advice.21864321.v1     https://doi.org/10.17895/ices.advice.21840735.v1  
(8)    Neuvoston asetus (EU) 2023/194, annettu 30 päivänä tammikuuta 2023, unionin vesillä ja unionin kalastusaluksiin tietyillä unionin ulkopuolisilla vesillä sovellettavien tiettyjen kalakantojen kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta vuodeksi 2023 sekä tällaisten kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta eräille syvänmeren kalakannoille vuosiksi 2023 ja 2024 (EUVL L 28, 31.1.2023, s.  1).
(9)    Neuvoston asetus (EU) 2024/257, annettu 10 päivänä tammikuuta 2024, unionin vesillä ja unionin kalastusaluksiin tietyillä unionin ulkopuolisilla vesillä sovellettavien tiettyjen kalakantojen kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta vuodeksi 2024, 2025 ja 2026 sekä asetuksen (EU) 2023/194 muuttamisesta (EUVL L, 2024/257, 11.01.2024).
(10)    EUVL L 149, 30.4.2021, s. 10.
(11)    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2023/2053, annettu 13 päivänä syyskuuta 2023, tonnikalan monivuotisen hoitosuunnitelman vahvistamisesta Itä-Atlantilla ja Välimerellä, asetusten (EY) N:o 1936/2001, (EU) 2017/2107 ja (EU) 2019/833 muuttamisesta sekä asetuksen (EU) 2016/1627 kumoamisesta (EUVL L 238, 27.9.2023, s. 1).

Bryssel 6.3.2024

COM(2024) 114 final

LIITE

asiakirjaan

Ehdotus
NEUVOSTON ASETUS



unionin vesillä ja unionin kalastusaluksiin tietyillä unionin ulkopuolisilla vesillä sovellettavien tiettyjen kalakantojen kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta vuodeksi 2024, 2025 ja 2026 annetun neuvoston asetuksen (EU) 2024/257 muuttamisesta


LIITE

Asetuksen (EY) 2024/257 muuttaminen ja oikaiseminen

Muutetaan ja oikaistaan asetus (EU) N:o 2024/257 seuraavasti:

(1)Korvataan liitteen IA osan B taulukko 1 seuraavasti:

 

 

 

Taulukko

1

 

 

 

Laji:

Tuulenkala ja sen kanssa saadut sivusaaliit

Alue:

Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vedet alueella 4; Yhdistyneen kuningaskunnan vedet alueella 2a; Unionin vedet alueella 3a

 

Ammodytes spp.

 

 

 

 

Tanska

 

pm

(1)

Analyyttinen TAC

 

 

Saksa

pm

(1)

Asetuksen (EY) N:o 847/96 3 artiklan 2 ja 3 kohtaa ei sovelleta

Ruotsi

pm

(1)

Asetuksen (EY) N:o 847/96 4 artiklaa ei sovelleta

Unioni

pm

Yhdistynyt kuningaskunta

pm

TAC

 

pm

 

 

 

 

 

(1)

Kiintiöstä saa olla valkoturskan ja makrillin sivusaaliita enintään 2 prosenttia (OT1/*2A3A4X). Valkoturskan ja makrillin sivusaaliit, jotka luetaan kiintiöön tämän säännöksen nojalla, ja niiden lajien sivusaaliit, jotka luetaan kiintiöön asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 8 kohdan nojalla, saavat yhteenlaskettuna olla enintään 9 prosenttia kiintiöstä.

Erityisedellytys: Edellä mainittujen kiintiöiden rajoissa ei seuraavilla, liitteessä III määritellyillä tuulenkalan kalastuksenhoitoalueilla saa ylittää jäljempänä mainittuja määriä:

 

Alue: Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vedet tuulenkalan kalastuksenhoitoalueilla

 

 

1r

2r

3r

4

5r

6

7r

 

(SAN/234_1R)(1)

(SAN/234_2R)(1)

(SAN/234_3R)(1)

(SAN/234_4)(1)

(SAN/234_5R)(1) 

(SAN/234_6)(1) 

(SAN/234_ 
7R)(1)

Tanska

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

Saksa

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

Ruotsi

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

Unioni

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

Yhdistynyt kuningaskunta

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

Yhteensä

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

(1)

Enintään 10 prosenttia tästä kiintiöstä voidaan siirtää ja käyttää seuraavana vuonna vain tällä kalastuksenhoitoalueella.

(2) Korvataan liitteen IA osan B taulukko 29 seuraavasti:

Taulukko

29

Laji:

Mustaeväkampela

Alue:

Unionin vedet alueella 3a

Glyptocephalus cynoglossus

(WIT/03A-C.)

Unioni

657

(1)

TAC

657

(1)

Josta enintään 100 prosenttia voidaan pyytää Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueella 4; Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä alueella 2a (WIT/*2AC4-C1)

(3) Korvataan liitteen IA osan B taulukko 60 seuraavasti:

 

 

Taulukko

60

 

 

 

Laji:

Pikkupääkampela ja mustaeväkampela

Alue:

Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vedet alueella 4; Yhdistyneen kuningaskunnan vedet alueella 2a

Microstomus kitt ja Glyptocephalus cynoglossus

(L/W/2AC4-C)

Belgia

 

121

Varo-TAC

Tanska

335

Saksa

43

Ranska

92

Alankomaat

278

 

Ruotsi

4

Unioni

873

(3)(4)

Yhdistynyt kuningaskunta

1 666

(1)(2)

TAC

 

2 539

 

 

 

 

 

(1)

Josta enintään 1 125 tonnia pikkupääkampelaa voidaan pyytää Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueella 4; Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä alueella 2a (LEM/*2AC4-C); ja Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueella 7d (LEM/*07D.).

(2)

Josta enintään 541 tonnia mustaeväkampelaa voidaan pyytää Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueella 4; Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä alueella 2a (WIT/*2AC4-C); ja Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueella 7d (WIT/*07D.).

(3)

Josta enintään 590 tonnia pikkupääkampelaa voidaan pyytää Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueella 4; Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä alueella 2a (LEM/*2AC4-C); unionin vesillä alueella 3a (LEM/*03A-C); ja Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueella 7d (LEM/*07D.).

Belgia

82

Tanska

226

Saksa

29

Ranska

62

Alankomaat

188

Ruotsi

3

(4)

Josta enintään 283 tonnia mustaeväkampelaa voidaan pyytää Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueella 4 ja Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä alueella 2a (WIT/*2AC4-C), unionin vesillä alueella 3a (WIT/*03A-C.); ja Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueella 7d (WIT/*07D.).

Belgia

39

Tanska

109

Saksa

14

Ranska

30

Alankomaat

90

Ruotsi

1

(4) Korvataan liitteen IA osan B taulukko 61 seuraavasti:

 

 

 

Taulukko

61

 

 

Laji:

Pikkupääkampela

Alue:

Unionin vedet alueella 3a

Microstomus kitt

(LEM/03A-C.)

Unioni

187

(1)

Analyyttinen TAC

TAC

187

(1)

Josta enintään 100 prosenttia voidaan pyytää Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueella 4; Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä alueella 2a (LEM/*2AC4-C1)

(5) Korvataan liitteen IA osan B taulukko 93 seuraavasti:

 

 

 

Taulukko

93

 

 

 

Laji:

Piikkikampela ja silokampela

 

Alue:

Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vedet alueella 4; Yhdistyneen kuningaskunnan vedet alueella 2a

Scophthalmus maximus ja Scophthalmus rhombus

(T/B/2AC4-C)

Belgia

251

Analyyttinen TAC

Tanska

537

Sovelletaan tämän asetuksen 7 artiklan 2 kohtaa

Saksa

137

Ranska

65

Alankomaat

1 904

Ruotsi

4

Unioni

2 898

(3)(4)

Yhdistynyt kuningaskunta

708

(1)(2)

TAC

 

3 606

 

 

 

 

 

(1)

Josta enintään 400 tonnia piikkikampelaa voidaan pyytää Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueella 4 ja Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä alueella 2a (TUR/*2AC4-C).

(2)

Josta enintään 308 tonnia silokampelaa voidaan pyytää Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueella 4 ja Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä alueella 2a (BLL/*2AC4-C); ja Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueilla 7d ja 7e (BLL/*7DE.).



(3)

Josta enintään 1 638 tonnia piikkikampelaa voidaan pyytää Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueella 4 ja Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä alueella 2a (TUR/*2AC4-C).

Belgia

142

Tanska

303

Saksa

77

Ranska

37

Alankomaat

1 077

Ruotsi

2

(4)

Josta enintään 1 260 tonnia silokampelaa voidaan pyytää Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueella 4 ja Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä alueella 2a (BLL/*2AC4-C); unionin vesillä alueella 3a (BLL/*03A-C); ja Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueilla 7d ja 7e (BLL/*7DE.).

Belgia

109

Tanska

233

Saksa

60

Ranska

28

Alankomaat

828

Ruotsi

2

(6) Korvataan liitteen IA osan B taulukko 98 seuraavasti:

 

 

 

Taulukko

98

 

 

 

Laji:

Rauskukalat

 

Alue:

Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vedet alueilla 6a, 6b, 7a–c ja 7e–k

 

Rajiformes

 

 

(SRX/67AKXD)

 

Belgia

 

824

(1)(2)(3)(4)(5)

Varo-TAC

 

 

Viro

5

(1)(2)(3)(4)(5)

Ranska

3 702

(1)(2)(3)(4)(5)

Saksa

11

(1)(2)(3)(4)(5)

Irlanti

1 191

(1)(2)(3)(4)(5)

Liettua

19

(1)(2)(3)(4)(5)

Alankomaat

3

(1)(2)(3)(4)(5)

Portugali

20

(1)(2)(3)(4)(5)

Espanja

996

(1)(2)(3)(4)(5)

Unioni

6 771

(1)(2)(3)(4)(5)

Yhdistynyt kuningaskunta

2 985

(1)(2)(3)(4)(5)

TAC

 

9 756

(3)(4)(5)

 

 

 

 

(1)

Marmorirauskun (Leucoraja naevus) (RJN/67AKXD), okarauskun (Raja clavata) (RJC/67AKXD), pilkkurauskun (Raja brachyura) (RJH/67AKXD), pisterauskun (Raja montagui) (RJM/67AKXD), hietarauskun (Leucoraja circularis) (RJI/67AKXD) ja käkirauskun (Leucoraja fullonica) (RJF/67AKXD) saaliit ilmoitetaan erikseen.

(2)

Erityisedellytys: josta enintään 5 prosenttia voidaan kalastaa alueella 7d (SRX/*07D.), sanotun kuitenkaan rajoittamatta unionin ja Yhdistyneen kuningaskunnan lainsäädännön säännöksissä vahvistettujen kieltojen soveltamista kyseisissä säännöksissä määritellyillä alueilla. Marmorirauskun (Leucoraja naevus) (RJN/*07D.), okarauskun (Raja clavata) (RJC/*07D.), pilkkurauskun (Raja brachyura) (RJH/*07D.), pisterauskun (Raja montagui) (RJM/*07D.), hietarauskun (Leucoraja circularis) (RJI/*07D.) ja käkirauskun (Leucoraja fullonica) (RJF/*07D.) saaliit ilmoitetaan erikseen. Tätä erityisedellytystä ei sovelleta palettirauskuun (Raja microocellata) eikä aaltorauskuun (Raja undulata).

(3)

Ei sovelleta aaltorauskuun (Raja undulata). Tämän lajin saaliit alueella 7e luetaan määriin, jotka vahvistetaan kyseisessä erillisessä TACissa (RJU/7DE.). Tätä lajia ei saa vahingoittaa, jos se saadaan sattumalta saaliiksi alueella 6a, 6b, 7a–c tai 7f–k. Yksilöt on päästettävä heti takaisin mereen. Kalastajia on kannustettava kehittämään ja käyttämään tekniikoita ja välineistöä, joilla helpotetaan kyseisten lajin nopeaa ja turvallista vapaaksi päästämistä.

(4)

Ei sovelleta palettirauskuun (Raja microocellata), lukuun ottamatta alueita 7e, 7f ja 7g. Tätä lajia ei saa vahingoittaa, jos se saadaan sattumalta saaliiksi. Yksilöt on päästettävä heti takaisin mereen. Kalastajia on kannustettava kehittämään ja käyttämään tekniikoita ja välineistöä, joilla helpotetaan kyseisten lajin nopeaa ja turvallista vapaaksi päästämistä. Edellä mainittujen kiintiöiden rajoissa voidaan pyytää enintään jäljempänä esitetyt määrät palettirauskua alueilla 7f ja 7g.

Laji:

Palettirausku

Alue:

7f ja 7g

 

 

 

Raja microocellata

 

(RJE/7FG.)

 

 

Belgia

5

 (1)

Varo-TAC

Viro

0

 (1)

Ranska

22

 (1)

Saksa

0

 (1)

Irlanti

7

 (1)

Liettua

0

 (1)

Alankomaat

0

 (1)

Portugali

0

 (1)

Espanja

6

 (1)

Unioni

40

 (1)

Yhdistynyt kuningaskunta

46

 (1)

TAC

 

86

 

 

 

 

 

(1)

Erityisedellytys: josta enintään 5 prosenttia voidaan pyytää alueella 7d ja ilmoittaa seuraavalla koodilla: (RJE/*07D.). Tällä erityisedellytyksellä ei rajoiteta unionin ja Yhdistyneen kuningaskunnan lainsäädännön säännöksissä vahvistettujen kieltojen soveltamista kyseisissä säännöksissä määritellyillä alueilla.

(5)

Edellä mainitun kiintiön rajoissa voidaan pyytää enintään jäljempänä esitetyt määrät palettirauskua alueella 7e, jotta valvotulla kalastuksella voidaan kerätä kyseisestä kannasta kalastukseen perustuvaa tietoa ICES:n arvioinnin mukaisesti.

Laji:

Palettirausku

Alue:

7e

 

 

 

Raja microocellata

 

(RJE/07E.)

 

 

Belgia

1

(1)

Varo-TAC

Viro

0

(1)

Ranska

6

(1)

Saksa

0

(1)

Irlanti

2

(1)

Liettua

0

(1)

Alankomaat

0

(1)

Portugali

0

(1)

Espanja

2

(1)

Unioni

11

(1)

Yhdistynyt kuningaskunta

5

(1)

TAC

 

16

 

 

 

 

 

(1)

Ainoastaan alukset, jotka osallistuvat palettirauskun valvontakalastuksen ”seurantaohjelmiin” alueella 7e, voivat purkaa tämän kannan saaliita. Muiden alusten saaliiksi saamia kannan yksilöitä ei saa vahingoittaa ja ne on päästettävä heti takaisin mereen. Kukin osapuoli määrittää itsenäisesti, miten sen kiintiö jaetaan sen seurantaohjelmiin osallistuville aluksille. Osallistuvien alusten on kerättävä ja jaettava tietoja seuraavista: puretut saaliit ja poisheitetyt määrät sekä mieluiten biologiset ominaistiedot saaliista (pituus, paino ja sukupuoli).

(7) Korvataan liitteen IA osan B taulukon 101 alaviitteessä 2 olevat taulukot seuraavasti:

Laji:

Aaltorausku

Alue:

Unionin vedet alueella 8

 

Raja undulata

 

 (RJU/8-C.)

 

Belgia

0

Varo-TAC

Ranska

13

(1)

Portugali

10

Espanja

10

(2)

Unioni

33

Yhdistynyt kuningaskunta

0

TAC

33

 

 

 

 

(1)

Lisäksi ylimääräinen 28,5 tonnin määrä voidaan jakaa valvontakalastukseen osallistuville aluksille, jotta kyseisestä kannasta voitaisiin kerätä kalastusta koskevaa tietoa jonkin kansallisen tieteellisen laitoksen suunnittelemalla tavalla. Tähän lisäkalastusmahdollisuuteen perustuvat saaliit ilmoitetaan erikseen (RJU/8-C.SEN). Ranskan on ilmoitettava tällaisten alusten nimet komissiolle ennen pyynnin sallimista. Tämä ei saa vaikuttaa suhteelliseen vakauteen.

(2)

Lisäksi 21,5 tonnia voidaan jakaa valvontakalastukseen osallistuville aluksille, jotta kyseisestä kannasta voitaisiin kerätä kalastusta koskevaa tietoa jonkin kansallisen tieteellisen laitoksen suunnitteleman mukaisesti. Tähän lisäkalastusmahdollisuuteen perustuvat saaliit ilmoitetaan erikseen (RJU/8-C.SEN). Espanjan on ilmoitettava tällaisten alusten nimet komissiolle ennen pyynnin sallimista. Tämä ei saa vaikuttaa suhteelliseen vakauteen.

Laji:

Aaltorausku

Alue:

Unionin vedet alueella 9

 

Raja undulata

 

(RJU/9-C.)

 

Belgia

0

Varo-TAC

Ranska

20

Portugali

15

(1)

Espanja

15

Unioni

50

Yhdistynyt kuningaskunta

0

 

TAC

50

 

 

 

 

(1)

Lisäksi 50 tonnia voidaan jakaa valvontakalastukseen osallistuville aluksille, jotta kyseisestä kannasta voitaisiin kerätä kalastusta koskevaa tietoa jonkin kansallisen tieteellisen laitoksen suunnitteleman mukaisesti. Tähän lisäkalastusmahdollisuuteen perustuvat saaliit ilmoitetaan erikseen (RJU/9-C.SEN). Portugalin on ilmoitettava tällaisten alusten nimet komissiolle ennen pyynnin sallimista. Tämä ei saa vaikuttaa suhteelliseen vakauteen.

(8) Korvataan liitteen IA osan B taulukko 103 seuraavasti:

 

 

 

Taulukko

103

 

 

 

Laji:

Makrilli

 

 

Alue:

Unionin vedet alueilla 3a, 3b, 3c ja 3d; Yhdistyneen kuningaskunnan vedet alueella 2a; Unionin ja Yhdistyneen kuningaskunnan vedet alueella 4; Norjan vedet alueilla 2a ja 4a

 

Scomber scombrus

 

 

(MAC/2A34-N)

 

Belgia

476

(1)(2)

Analyyttinen TAC

 

 

Tanska

27 882

(1)(2)(4)

Sovelletaan tämän asetuksen 7 artiklan 2 kohtaa

Saksa

496

(1)(2)

Ranska

1 498

(1)(2)

Alankomaat

1 508

(1)(2)

Ruotsi

4 569

(1)(2)(3)

Unioni

36 429

(1)(2)

TAC

 

739 386

 

 

 

 

 

(1)

Erityisedellytys: näiden kiintiöiden rajoissa seuraavalla alueella voidaan pyytää enintään jäljempänä esitetyt määrät:

 

3a  
(MAC/*03A.)

Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vedet alueilla 3a, 4b ja 4c
(MAC/*3A4BC)

4b  
(MAC/*04B.)

4c  
(MAC/*04C.)

Yhdistyneen kuningaskunnan ja kansainväliset vedet alueilla 2a, 5b, 6, 7, 8d, 8e, 12 ja 14 
(MAC/*2AX14)

Belgia

0

0

0

0

286

Tanska

0

4 130

0

0

9 775

Saksa

0

0

0

0

298

Ranska

0

490

0

0

899

Alankomaat

0

490

0

0

905

Ruotsi

0

0

390

10

2 741

Unioni

0

5 110

390

10

14 903

(2)

Näissä kiintiöissä saa myös seuraavilla kahdella alueella pyytää enintään seuraavat määrät asiaankuuluvan rannikkovaltion suostumuksella:

 

 

Norjan vedet alueella 2a ja 4a (MAC/*02A4AN-)

Färsaarten vedet (MAC/*FRO1)

 

 

 

 

 

Belgia

0

Vahvistetaan myöhemmin

 

 

 

 

 

Tanska

0

Vahvistetaan myöhemmin

 

 

 

 

 

Saksa

0

Vahvistetaan myöhemmin

 

 

 

 

 

Ranska

0

Vahvistetaan myöhemmin

 

 

 

 

 

Alankomaat

0

Vahvistetaan myöhemmin

 

 

 

 

 

Ruotsi

0

Vahvistetaan myöhemmin

 

 

 

 

 

Unioni

0

Vahvistetaan myöhemmin

 

 

 

 

(3)

Erityisedellytys: mukaan lukien seuraava Norjan vesillä alueilla 2a ja 4a pyydettävä tonnimäärä (MAC/*2A4AN):

 

322

 

 

 

 

Tämän erityisedellytyksen puitteissa kalastettaessa turskan, koljan, lyyraturskan, valkoturskan ja seidin sivusaaliit luetaan kyseisten lajien kiintiöihin.

(4)

Kyseisessä kiintiössä Tanska tekee seuraavat siirrot, jotka kalastetaan Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueilla 6, 7 ja 8d; unionin vesillä alueilla 8a, 8b ja 8e; kansainvälisillä vesillä alueilla 12 ja 14; ja Yhdistyneen kuningaskunnan ja kansainvälisillä vesillä alueilla 2a ja 5b (MAC/*2A14):

 

Saksa

531

 

 

 

 

 

 

Espanja

1

 

 

 

 

 

 

Viro

4

 

 

 

 

 

 

Ranska

354

 

 

 

 

 

 

Irlanti

1 769

 

 

 

 

 

 

Latvia

3

 

 

 

 

 

 

Liettua

3

 

 

 

 

 

 

Alankomaat

774

 

 

 

 

 

 

Puola

37

 

 

 

 

 

(9) Korvataan liitteen IA osan B taulukossa 106 alaviite 1 seuraavasti:

”Voidaan pyytää vain unionin vesillä alueella 4 (SOL/*04-EU).”

(10)Korvataan liite IG seuraavasti:

LIITE IG

WCPFC-YLEISSOPIMUSALUE

 

 

Taulukko

1

 

Laji:

Isosilmätonnikala

Thunnus obesus

Alue:

WCPFC-yleissopimusalue

(BET/WCPFC)

Unioni

2 000

(1)

Varo-TAC

TAC

Ei sovelleta

(1)

(1)

Tähän kiintiöön saa pyytää ainoastaan pitkääsiimaa käyttävillä aluksilla.

 

 

Taulukko

2

 

Laji:

Miekkakala

Xiphias gladius

Alue:

WCPFC-yleissopimusalue linjan 20° S eteläpuolella

(SWO/F7120S)

Unioni

3 170,36

Varo-TAC

TAC

Ei sovelleta

(11)Korvataan liite IH seuraavasti:

LIITE IH

SPRFMO-YLEISSOPIMUSALUE

 

 

Taulukko

1

 

Laji:

Hammaskalat

Dissostichus spp.

Alue:

SPRFMO-yleissopimusalue, tutkimusosuudet A ja B(1)

(TOT/SPR-AB)

TAC

162

(2)(3)(4)

Varo-TAC

(1)

Tutkimusosuus A:

-NW

50°30’S, 136°E

-NE

50°30’S, 140°30’E

-SE

54°50’S, 140°30’E

-SW

54°50’S, 136°E

Tutkimusosuus B:

-NW

52°45’S, 140°30’E

-NE

52°45’S, 145°30’E

-SE

54°50’S, 145°30’E

-SW

54°50’S, 140°30’E

(2)

Tämä vuotuinen TAC koskee ainoastaan koekalastusta. Kalastus on rajoitettava 600–2 500 m syvyyteen. Kalastus on rajoitettava yhteen, enintään 60 peräkkäistä päivää kestävään kalastusmatkaan, joka voidaan tehdä milloin tahansa 1. toukokuuta ja 15. marraskuuta 2024 välisenä aikana. Pitkäsiimat saa 1.–15. marraskuuta 2024 välisenä aikana laskea ainoastaan yöllä, ja kaikki kalastus on lopetettava välittömästi, jos jokin seuraavista löydetään kuolleena:

a)yksi yksilö joistakin seuraavista lajeista: jättiläisalbatrossi (Diomedea exulans), harmaapääalbatrossi (Thalassarche chrysostoma), mustakulma-albatrossi (Thalassarche melanophris), meriliitäjä (Procellaria cinerea), vyöviistäjä (Pterodroma mollis); tai

b)kolme yksilöä joistakin seuraavista lajeista: etelännokialbatrossi (Phoebetria palpebrata), isomyrskyliitäjä (Macronectes giganteus) ja tummamyrskyliitäjä (Macronectes halli).

Lisäksi kalastuksessa saa käyttää enintään 5 000 koukkua laskua kohti ja laskuja saa olla enintään 100. Pitkäsiimat on laskettava vähintään 3 meripeninkulman etäisyydelle toisistaan, eikä niitä saa laskea paikkoihin, joissa on aikaisemmin saman kalenterivuoden aikana kalastettu pitkäsiimalla. Kalastus on lopetettava, kun TAC on saavutettu tai kun 100 laskua on laskettu ja nostettu matkan aikana, sen mukaan kumpi tapahtuu aiemmin.

(3)

Josta enintään 129 tonnia voidaan kalastaa tutkimusosuudella A. Tutkimusosuuteen A kuuluvat hammaskalojen saaliit ilmoitetaan erikseen (TOT/SPR-A).

(4)

Josta enintään 33 tonnia voidaan kalastaa tutkimusosuudella B. Tutkimusosuuteen b kuuluvat hammaskalojen saaliit ilmoitetaan erikseen (TOT/SPR-B).

 

 

Taulukko

2

 

Laji:

Perunpiikkimakrilli

Trachurus murphyi

Alue:

SPRFMO-yleissopimusalue

(CJM/SPRFMO)

Saksa

18 622,82

Analyyttinen TAC

Alankomaat

20 185,21

Asetuksen (EY) N:o 847/96 3 artiklan 2 ja 3 kohtaa ei sovelleta

Liettua

12 958,23

Asetuksen (EY) N:o 847/96 4 artiklaa ei sovelleta

Puola

22 280,74

Unioni

74 047,00

TAC

Ei sovelleta

(12)Korvataan liitteessä VI oleva 4 kohta seuraavasti:

”4.Kunkin jäsenvaltion sellaisten kalastusalusten enimmäismäärä, joille voidaan antaa lupa kalastaa, pitää aluksella, jälleenlaivata, kuljettaa tai purkaa tonnikalaa Itä-Atlantilla ja Välimerellä

Taulukko A

Kalastusalusten lukumäärä(1)(2)

Kreikka(3)

Espanja

Ranska

Kroatia

Italia

Kypros(4)

Malta(5)

Portugali

Kurenuotta-alukset(6)

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

Pitkäsiima-alukset

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

Vapapyydyksiä käyttävät alukset

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

Käsisiima-alukset

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

Troolarit

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

Pienimuotoista kalastusta harjoittavat alukset

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

Muut pienimuotoista kalastusta harjoittavat alukset(7)

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

pm

(1)    Taulukossa esitetyt luvut vahvistetaan sovellettavien ICCAT:n suositusten ja unionin sääntöjen mukaisesti sen jälkeen, kun ICCAT on hyväksynyt unionin kalastuksen, kasvatuksen ja kapasiteetin hallintasuunnitelman.

(2)    Tässä taulukossa esitettyjä lukumääriä voidaan vielä korottaa edellyttäen, että unionin kansainvälisiä velvoitteita noudatetaan.

(3)    Yksi keskikokoinen kurenuotta-alus on korvattu enintään kymmenellä pitkäsiima-aluksella tai yhdellä pienellä kurenuotta-aluksella ja kolmella muulla perinteistä pienimuotoista kalastusta harjoittavalla aluksella.

(4)    Yksi keskikokoinen kurenuotta-alus voidaan korvata enintään kymmenellä pitkäsiima-aluksella tai yhdellä pienellä kurenuotta-aluksella ja enintään kolmella pitkäsiima-aluksella.

(5)    Yksi keskikokoinen kurenuotta-alus voidaan korvata enintään kymmenellä pitkäsiima-aluksella.

(6)    Tässä taulukossa esitetyt kurenuotta-alusten yksilölliset lukumäärät ovat seurausta jäsenvaltioiden välisistä siirroista, eikä niihin voida tulevaisuudessa vedota aiempina oikeuksina.

(7)    Monitoimialukset, jotka käyttävät useita eri pyydyksiä (pitkäsiima, käsisiima, uistelusiima).

(13) Korvataan liitteessä IV oleva 5 kohta seuraavasti:

“5.Kunkin jäsenvaltion sallimien, tonnikalan kalastuksessa Itä-Atlantilla ja Välimerellä käytettävien rysien enimmäismäärä

Rysien enimmäismäärä(1)

Jäsenvaltio

Rysien lukumäärä

Espanja

pm

Italia

pm

Portugali

pm

(1)    Taulukossa esitettyjä lukuja mukautetaan sen jälkeen, kun ICCAT on hyväksynyt unionin kalastuksen, kalanviljelyn ja kapasiteetin hallintasuunnitelman, sovellettavien ICCAT:n suositusten ja unionin sääntöjen mukaisesti.

(14) Korvataan liitteessä IV oleva 6 kohta seuraavasti:

“6.Kunkin jäsenvaltion tonnikalan kasvatus- ja lihotuskapasiteetin enimmäismäärä sekä pyydetyn luonnonvaraisen tonnikalan enimmäismäärä, jonka kukin jäsenvaltio voi myöntää laitoksilleen Itä-Atlantilla ja Välimerellä

Taulukko A

Tonnikalan kasvatus- ja lihotuskapasiteetin enimmäismäärä(1)

Laitosten lukumäärä

Kapasiteetti (tonnia)

Kreikka

pm

pm

Espanja

pm

pm

Kroatia

pm

pm

Italia

pm

pm

Kypros

pm

pm

Malta

pm

pm

Portugali

pm

pm

(1)    Taulukossa esitettyjä lukuja mukautetaan sen jälkeen, kun ICCAT on hyväksynyt unionin kalastuksen, kalanviljelyn ja kapasiteetin hallintasuunnitelman, sovellettavien ICCAT:n suositusten ja unionin sääntöjen mukaisesti.

Taulukko B

Pyydetyn luonnonvaraisen tonnikalan enimmäismäärä (tonnia)(1)

Kreikka

pm

Espanja

pm

Kroatia

pm

Italia

pm

Kypros

pm

Malta

pm

Portugali

pm

(1)    Taulukossa esitettyjä lukuja mukautetaan sen jälkeen, kun ICCAT on hyväksynyt unionin kalastuksen, kalanviljelyn ja kapasiteetin hallintasuunnitelman, sovellettavien ICCAT:n suositusten ja unionin sääntöjen mukaisesti.

(15)Korvataan liite IX seuraavasti:

LIITE IX

WCPFC-YLEISSOPIMUSALUE

1.    Sellaisten pitkääsiimaa käyttävien unionin kalastusalusten enimmäismäärä, joilla on lupa kalastaa miekkakalaa (Xiphias gladius) WCPFC-yleissopimusalueella linjan 20° S eteläpuolella sijaitsevilla alueilla

Espanja

14

Unioni

14

2    Sellaisten unionin kurenuotta-alusten enimmäismäärä, joilla on lupa kalastaa trooppista tonnikalaa WCPFC-yleissopimusalueella linjojen 20°N ja 20°S välissä sijaitsevilla alueilla

Espanja

4

Unioni

4

(13)Korvataan liitteessä XI oleva 2 kohta seuraavasti:

”2.    Korvataan asetuksen (EU) 2023/194 liitteessä I A olevassa B osassa olevat taulukot makrillin (Scomber scombrus) osalta unionin vesillä ICES-alueilla 3a, 3b, 3c ja 3d; Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä alueella 2a; unionin ja Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä ICES-suuralueella 4; ja Norjan vesillä alueilla 2a ja 4a seuraavasti:

Laji:

Makrilli

Scomber scombrus

Alue:

Unionin vedet alueilla 3a, 3b, 3c ja 3d Yhdistyneen kuningaskunnan vedet alueella 2a; Unionin ja Yhdistyneen kuningaskunnan vedet alueella 4; Norjan vedet alueilla 2a ja 4a

(MAC/2A34-N)

Belgia

 

501

(1)(2)

Analyyttinen TAC

Tanska

 

29 446

(1)(2)(4)

Sovelletaan tämän asetuksen 8 artiklan 2 kohtaa

Saksa

 

523

(1)(2)

 

 

 

Ranska

 

1 579

(1)(2)

 

 

 

Alankomaat

 

1 589

(1)(2)

 

 

 

Ruotsi

 

4 743

(1)(2)(3)

 

 

 

Unioni

 

38 381

(1)(2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAC

 

782 066

 

 

 

 

(1)

Erityisedellytys: näiden kiintiöiden rajoissa seuraavalla alueella voidaan pyytää enintään jäljempänä esitetyt määrät:

 

3a

Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vedet alueilla 3a, 4b ja 4c

4b

4c

Yhdistyneen kuningaskunnan ja kansainväliset vedet alueilla 2a, 5b, 6, 7, 8d, 8e, 12 ja 14

 

 

(MAC/*03A.)

(MAC/*3A4BC)

(MAC/*04B.)

(MAC/*04C.)

(MAC/*2AX14)

Belgia

0

0

0

0

301

Tanska

0

4 130

0

0

10 312

Saksa

0

0

0

0

314

Ranska

0

490

0

0

947

Alankomaat

0

490

0

0

953

Ruotsi

0

0

390

10

2 846

Unioni

0

5 110

390

10

15 673

(2)

Näiden kiintiöiden rajoissa saa myös seuraavilla kahdella alueella pyytää enintään seuraavat määrät asiaankuuluvan rannikkovaltion suostumuksella:

 

 

 Norjan vedet alueella 2a ja 4a (MAC/*02A4AN-)

Färsaarten vedet (MAC/*FRO1)

 

 

 

 

Belgia

0

0

 

 

 

 

Tanska

0

0

 

 

 

 

Saksa

0

0

 

 

 

 

Ranska

0

0

 

 

 

 

Alankomaat

0

0

 

 

 

 

Ruotsi

0

0

 

 

 

 

Unioni

0

0

 

 

 

(3)

Erityisedellytys: mukaan lukien seuraava Norjan vesillä alueilla 2a ja 4a pyydettävä tonnimäärä (MAC/*2A4AN): 

 

266

 

 

 

 

Tämän erityisedellytyksen puitteissa kalastettaessa turskan, koljan, lyyraturskan, valkoturskan ja seidin sivusaaliit luetaan kyseisten lajien kiintiöihin.

(4)

Kyseisessä kiintiössä Tanska tekee seuraavat siirrot, jotka kalastetaan Yhdistyneen kuningaskunnan ja unionin vesillä alueilla 6, 7 ja 8d; unionin vesillä alueilla 8a, 8b ja 8e; kansainvälisillä vesillä alueilla 12 ja 14; ja Yhdistyneen kuningaskunnan ja kansainvälisillä vesillä alueilla 2a ja 5b (MAC/*2A14):

 

Saksa

749

 

 

 

 

 

Espanja

1

 

 

 

 

 

Viro

6

 

 

 

 

 

Ranska

499

 

 

 

 

 

Irlanti

2 495

 

 

 

 

 

Latvia

5

 

 

 

 

 

Liettua

5

 

 

 

 

 

Alankomaat

1 092

 

 

 

 

 

Puola

53