Bryssel 6.7.2023

COM(2023) 379 final

2023/0220(NLE)

Ehdotus

NEUVOSTON PÄÄTÖS

Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Egyptin arabitasavallan välisestä assosioinnista tehtyyn Euro–Välimeri-sopimukseen liitettävän pöytäkirjan, joka koskee Euroopan unionin ja Egyptin arabitasavallan puitesopimusta Egyptin arabitasavallan osallistumista unionin ohjelmiin säätelevistä yleisistä periaatteista, tekemisestä Euroopan unionin puolesta


PERUSTELUT

1.EHDOTUKSEN TAUSTA

Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Egyptin arabitasavallan välisen assosiaation perustava Euro–Välimeri-sopimus 1 allekirjoitettiin Luxemburgissa 25. kesäkuuta 2001, ja se tuli voimaan 1. kesäkuuta 2004.

Kesäkuun 17. ja 18. päivänä 2004 kokoontunut Eurooppa-neuvosto suhtautui myönteisesti Euroopan komission Euroopan naapuruuspolitiikkaa koskeviin ehdotuksiin ja vahvisti neuvoston 14. kesäkuuta 2004 antamat päätelmät 2 .

Tiettyjen Euroopan unionin ohjelmien ja virastojen avaaminen asteittain Euroopan naapuruuspolitiikan (ENP) kumppanimaille on yksi monista toimenpiteistä, joilla ENP:n avulla tuetaan uudistuksia, nykyaikaistamista ja siirtymävaihetta unionin naapurialueilla. Asiaa käsitellään kattavammin joulukuussa 2006 annetussa Euroopan komission tiedonannossa yleisestä toimintamallista Euroopan naapuruuspolitiikan piiriin kuuluvien maiden osallistumiselle yhteisön virastojen ja ohjelmien toimintaan 3 .

Neuvosto hyväksyi toimintamallin 5. maaliskuuta 2007 annetuissa päätelmissään 4 .

Neuvosto antoi komission tiedonannon ja 5. maaliskuuta 2007 annettujen neuvoston päätelmien pohjalta komissiolle 18. kesäkuuta 2007 ohjeet 5 Algerian, Armenian, Azerbaidžanin, Egyptin, Georgian, Israelin, Jordanian, Libanonin, Marokon, Moldovan, palestiinalaishallinnon, Tunisian ja Ukrainan kanssa tehtävien puitesopimusten neuvottelemista varten. Puitesopimuksissa esitetään yleiset periaatteet näiden maiden osallistumiselle yhteisön ohjelmiin.

Kesäkuussa 2007 kokoontunut Eurooppa-neuvosto 6 vahvisti uudelleen Euroopan naapuruuspolitiikan äärimmäisen suuren merkityksen. Se hyväksyi 18. ja 19. kesäkuuta 2007 pidetylle neuvoston kokoukselle toimitetun puheenjohtajan tilannekatsauksen 7 sekä sitä koskevat neuvoston päätelmät 8 . Katsauksessa muistutettiin, että neuvosto antaa ohjeet lisäpöytäkirjojen neuvottelemista varten.

Komission ja unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan yhteisessä tiedonannossa ”Uusi strategia muutostilassa olevia naapurimaita varten” 9 , jota neuvosto tuki 20. kesäkuuta 2011 antamissaan päätelmissä, korostettiin EU:n pyrkimystä helpottaa kumppanimaiden osallistumista EU:n ohjelmiin.

EU:n uudessa Välimeren alueen toimintaohjelmassa 10 ja uudistetusta kumppanuudesta eteläisten naapurimaiden kanssa 16. huhtikuuta 2021 annetuissa neuvoston päätelmissä 11 toistettiin aikomus avata EU:n ohjelmia ja helpottaa EU:n eteläisten kumppaneiden osallistumista niihin sekä tehostaa yhteistyötä tutkimuksen ja innovoinnin alalla muun muassa Horisontti Eurooppa -ohjelman myötävaikutuksella.

Tähän mennessä pöytäkirjat on allekirjoitettu Algerian 12 , Armenian 13 , Azerbaidžanin 14 , Georgian 15 , Israelin 16 , Jordanian 17 , Libanonin 18 , Moldovan 19 , Marokon 20 , palestiinalaishallinnon 21 , Tunisian 22 ja Ukrainan 23 kanssa. EU–Egypti-assosiaatiokomitean kokouksessa lokakuussa 2021 Egypti ilmaisi olevansa kiinnostunut allekirjoittamaan puitesopimukseen liitettävän pöytäkirjan liittyäkseen Horisontti Eurooppa -puiteohjelmaan sekä voidakseen osallistua täysimääräisesti tiettyihin muihinkin EU:n ohjelmiin.

Pöytäkirjan tarkoituksena on määritellä rahoitusta koskevat ja tekniset säännöt, jotta Egyptin arabitasavalta voisi osallistua EU:n ohjelmiin. Kehystä sovelletaan vain niihin ohjelmiin, joihin asianomaiset perustamissäädökset antavat Egyptin arabitasavallalle mahdollisuuden osallistua. Pöytäkirjassa määritellyssä horisontaalisessa kehyksessä vahvistetaan taloudellista, rahoituksellista ja teknistä yhteistyötä koskevat periaatteet sekä yksityiskohtaiset säännöt, jotka koskevat osallistumista (assosioitumista) kuhunkin unionin ohjelmaan ja Egyptin osallistumista unionin ohjelmien tai toimien hallinnointiin. Sen nojalla Egyptin arabitasavalta voi myös saada Euroopan unionilta tukea, erityisesti rahoitustukea, jotta se voisi osallistua ohjelmiin.

Egyptin osallistumista kuhunkin unionin ohjelmaan koskevista erityisehdoista, erityisesti Egyptin maksettavaksi tulevasta rahoitusosuudesta sekä raportointi- ja arviointimenettelyistä, olisi määrättävä Euroopan komission ja Egyptin toimivaltaisten viranomaisten välisellä sopimuksella.

2.OIKEUSPERUSTA

Pöytäkirjan tekemisen aineellisena oikeusperustana on Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT-sopimus) 212 artikla. Menettelyllinen oikeusperusta on SEUT-sopimuksen 218 artiklan 6 kohdan a alakohta ja 7 kohta.

3.TALOUSARVIOVAIKUTUKSET

Egypti osallistuu niiden ohjelmien rahoitukseen, joihin se osallistuu, sekä ohjelmiin liittyviin hallinto-, täytäntöönpano- ja toimintakustannuksiin unionin yleisen talousarvion mukaisesti.

Egyptin osallistumista kuhunkin ohjelmaan koskevista erityisehdoista, erityisesti suoritettavasta rahoitusosuudesta sekä raportointi- ja arviointimenettelyistä, määrätään Euroopan komission ja Egyptin toimivaltaisten viranomaisten välisessä sopimuksessa asianomaisissa ohjelmissa vahvistetuin perustein.

Siinä tapauksessa, että Egypti hakee johonkin tiettyyn unionin ohjelmaan osallistumista varten unionin ulkomaanapua Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2021/947 24 7 artiklan nojalla tai muun sellaisen tulevaisuudessa mahdollisesti annettavan asetuksen nojalla, jossa säädetään unionin ulkomaanavun antamisesta Egyptille, ehdot unionin tuen käytölle Egyptissä määritellään rahoitussopimuksessa.

Kussakin 5 artiklan nojalla tehdyssä sopimuksessa määrätään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU, Euratom) 2018/1046 25 mukaisesti, että Euroopan komissio, Euroopan petostentorjuntavirasto ja tilintarkastustuomioistuin suorittavat varainhoidon valvonnan, tilintarkastukset tai muut tarkastukset, myös hallinnolliset tutkimukset, tai ne suoritetaan kyseisten elinten alaisuudessa.

Varainhoidon valvonnasta ja tilintarkastuksista, hallinnollisista toimenpiteistä, tutkinnasta, syytetoimista, seuraamuksista ja perinnästä laaditaan yksityiskohtaiset määräykset, joiden nojalla Euroopan komissiolle, Euroopan petostentorjuntavirastolle, Euroopan syyttäjänvirastolle ja tilintarkastustuomioistuimelle myönnetään valtuudet, jotka vastaavat näillä toimielimillä unioniin sijoittautuneiden edunsaajien tai toimeksisaajien osalta olevia valtuuksia.

4.LISÄTIEDOT

Osapuolet voivat tarkastella pöytäkirjan täytäntöönpanoa Egyptin tosiasiallisen unionin ohjelmiin osallistumisen perusteella viimeistään kolmen vuoden kuluttua pöytäkirjan voimaantulopäivästä ja sen jälkeen joka kolmas vuosi.

2023/0220 (NLE)

Ehdotus

NEUVOSTON PÄÄTÖS

Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Egyptin arabitasavallan välisestä assosioinnista tehtyyn Euro–Välimeri-sopimukseen liitettävän pöytäkirjan, joka koskee Euroopan unionin ja Egyptin arabitasavallan puitesopimusta Egyptin arabitasavallan osallistumista unionin ohjelmiin säätelevistä yleisistä periaatteista, tekemisestä Euroopan unionin puolesta

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 212 artiklan yhdessä sen 218 artiklan 6 kohdan a alakohdan ja 7 kohdan kanssa,

ottaa huomioon Euroopan komission ehdotuksen,

ottaa huomioon Euroopan parlamentin hyväksynnän,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Egyptin arabitasavallan välisestä assosioinnista tehtyyn Euro–Välimeri-sopimukseen liitettävä pöytäkirja, joka koskee Euroopan unionin ja Egyptin arabitasavallan puitesopimusta Egyptin arabitasavallan osallistumista unionin ohjelmiin säätelevistä yleisistä periaatteista, jäljempänä ’pöytäkirja’, allekirjoitettiin unionin puolesta [...].

(2)Pöytäkirjan tarkoituksena on määritellä rahoitusta koskevat ja tekniset säännöt, jotta Egyptin arabitasavalta voisi osallistua tiettyihin EU:n ohjelmiin. Pöytäkirjassa määritellyssä horisontaalisessa kehyksessä vahvistetaan taloudellisten, rahoituksellisten ja teknisten yhteistyötoimien periaatteet, ja sen nojalla Egyptin arabitasavalta voi saada Euroopan unionilta tukea, erityisesti rahoitustukea, ohjelmasta riippuen.

(3)Pöytäkirjan määrittämää kehystä sovelletaan vain niihin ohjelmiin, joihin asianomaiset perustamissäädökset antavat Egyptin arabitasavallalle mahdollisuuden osallistua. Näin ollen pöytäkirjan allekirjoittaminen ja väliaikainen soveltaminen eivät anna mahdollisuutta ohjelmien taustalla olevien ja niiden käynnistysvaiheessa noudatettavien alakohtaisten politiikkojen mukaisten valtuuksien käyttämiseen.

(4)Pöytäkirja olisi hyväksyttävä unionin puolesta,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:

1 artikla

Hyväksytään unionin puolesta Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Egyptin arabitasavallan välisestä assosioinnista tehtyyn Euro–Välimeri-sopimukseen liitettävä pöytäkirja, joka koskee Euroopan unionin ja Egyptin arabitasavallan puitesopimusta Egyptin arabitasavallan osallistumista unionin ohjelmiin säätelevistä yleisistä periaatteista.

Pöytäkirjan teksti on tämän päätöksen liitteenä.

2 artikla

Komissio nimeää henkilön, jolla on valtuudet tehdä Euroopan unionin puolesta pöytäkirjan 10 artiklan 1 kohdassa määrätty ilmoitus, jolla ilmaistaan Euroopan unionin suostumus tulla pöytäkirjan sitomaksi.

Pöytäkirjan voimaantulopäivä julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

3 artikla

Komissio valtuutetaan määrittämään unionin puolesta Egyptin arabitasavallan osallistumista yksittäiseen ohjelmaan koskevat yksityiskohtaiset ehdot ja edellytykset, mukaan lukien suoritettava rahoitusosuus. Komissio tiedottaa tästä toimivaltaiselle neuvoston työryhmälle.

4 artikla

Tämä päätös tulee voimaan päivänä, jona se hyväksytään.

Tehty Brysselissä

   Neuvoston puolesta

   Puheenjohtaja

(1)    EUVL L 304, 30.9.2004, s. 39.
(2)    EUCO 79/14.
(3)    COM(2006) 724 final, 4.12.2006.
(4)    Yleisten asioiden ja ulkosuhteiden neuvoston päätelmät, 5. maaliskuuta 2007.
(5)    Neuvoston päätös (rajoitettu jakelu), jolla komissio valtuutetaan neuvottelemaan pöytäkirjat […], asiak. 10412/07.
(6)    Puheenjohtajan päätelmät, Bryssel 21. ja 22. kesäkuuta 2007, asiakirja 11177/07.
(7)    Euroopan naapuruuspolitiikan lujittaminen – puheenjohtajavaltion tilannekatsaus, asiakirja 10874/07.
(8)    Euroopan naapuruuspolitiikan lujittaminen – neuvoston päätelmät (yleisten asioiden ja ulkosuhteiden neuvosto), 18. kesäkuuta 2007, asiakirja 11016/07.
(9)    COM(2011) 303 final, 25. toukokuuta 2011.
(10)    JOIN(2021) 2 final.
(11)    https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/news_corner/news/new-agenda-mediterranean-council-approves-conclusions-renewed-partnership-southern_fi
(12)    EUVL L 14, 18.1.2017, s. 2.
(13)    EUVL L 174, 13.6.2014, s. 1.
(14)    EUVL L 199, 26.7.2016, s. 1.
(15)    EUVL L 165, 4.6.2014, s. 16.
(16)    EUVL L 129, 17.5.2008, s. 39.
(17)    EUVL L 89, 25.3.2014, s. 6.
(18)    EUVL L 202, 28.7.2016, s. 3.
(19)    EUVL L 131, 18.5.2011, s. 1.
(20)    EUVL L 90, 28.3.2012, s. 1.
(21)    EUVL L 121, 8.3.2021.
(22)    EUVL L 297, 13.11.2015, s. 1.
(23)    EUVL L 133, 20.5.2011, s. 1.
(24)    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2021/947, annettu 9 päivänä kesäkuuta 2021, naapuruus-, kehitys- ja kansainvälisen yhteistyön välineen – Globaali Eurooppa perustamisesta, Euroopan parlamentin ja neuvoston päätöksen N:o 466/2014/EU muuttamisesta ja kumoamisesta sekä Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2017/1601 ja neuvoston asetuksen (EY, Euratom) N:o 480/2009 kumoamisesta (EUVL L 209, 14.6.2021, s. 1).
(25)    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU, Euratom) 2018/1046, annettu 18 päivänä heinäkuuta 2018, unionin yleiseen talousarvioon sovellettavista varainhoitosäännöistä, asetusten (EU) N:o 1296/2013, (EU) N:o 1301/2013, (EU) N:o 1303/2013, (EU) N:o 1304/2013, (EU) N:o 1309/2013, (EU) N:o 1316/2013, (EU) N:o 223/2014, (EU) N:o 283/2014 ja päätöksen N:o 541/2014/EU muuttamisesta sekä asetuksen (EU, Euratom) N:o 966/2012 kumoamisesta (EUVL L 193, 30.7.2018, s. 1).

Bryssel 6.7.2023

COM(2023) 379 final

LIITE

asiakirjaan

Ehdotus neuvoston päätökseksi

Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Egyptin arabitasavallan välisestä assosioinnista tehtyyn Euro–Välimeri-sopimukseen liitettävän pöytäkirjan, joka koskee Euroopan unionin ja Egyptin arabitasavallan puitesopimusta Egyptin arabitasavallan osallistumista unionin ohjelmiin säätelevistä yleisistä periaatteista, tekemisestä Euroopan unionin puolesta


LIITE

PÖYTÄKIRJA

Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Egyptin arabitasavallan välisestä assosiaatiosta tehtyyn EURO–VÄLIMERI-SOPIMUKSEEN liitettävä pöytäkirja, joka koskee Euroopan unionin ja Egyptin arabitasavallan puitesopimusta Egyptin arabitasavallan osallistumista unionin ohjelmiin säätelevistä yleisistä periaatteista

EUROOPAN UNIONI, jäljempänä ’unioni’,

sekä

EGYPTIN ARABITASAVALTA, jäljempänä ’Egypti’,

jäljempänä ’osapuolet’,

jotka katsovat seuraavaa:

(1)Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Egyptin arabitasavallan välisestä assosiaatiosta tehty Euro–Välimeri-sopimus 1 , jäljempänä ’sopimus’, allekirjoitettiin Luxemburgissa 25 päivänä kesäkuuta 2001, ja se tuli voimaan 1 päivänä kesäkuuta 2004.

(2)Kesäkuun 17 ja 18 päivänä 2004 kokoontunut Eurooppa-neuvosto suhtautui myönteisesti Euroopan komission Euroopan naapuruuspolitiikkaa koskeviin ehdotuksiin ja vahvisti neuvoston 14 päivänä kesäkuuta 2004 antamat päätelmät 2 .

(3)Neuvosto on sittemmin useissa muissa päätelmissään tukenut kyseistä politiikkaa.

(4)Neuvosto ilmaisi 5 päivänä maaliskuuta 2007 tukensa 4 päivänä joulukuuta 2006 annetussa Euroopan komission tiedonannossa 3 esitellylle yleiselle toimintamallille, joka mahdollistaa Euroopan naapuruuspolitiikan piiriin kuuluvien maiden osallistumisen tiettyjen yhteisön virastojen toimintaan ja yhteisön ohjelmiin maiden omien ansioiden perusteella edellyttäen, että asianomainen oikeusperusta sallii osallistumisen.

(5)Egypti on ilmaissut halunsa osallistua useisiin unionin ohjelmiin.

(6)Egyptin osallistumista kuhunkin unionin ohjelmaan koskevista erityisehdoista, erityisesti Egyptin maksettavaksi tulevasta rahoitusosuudesta sekä raportointi- ja arviointimenettelyistä, olisi määrättävä Euroopan komission ja Egyptin toimivaltaisten viranomaisten välisellä sopimuksella,

OVAT SOPINEET SEURAAVAA:

1 artikla

Egypti saa osallistua kaikkiin nykyisiin ja tuleviin unionin ohjelmiin, jotka ovat ohjelmien perustamista koskevien säännösten mukaisesti sille avoimia.

2 artikla

Egypti osallistuu niiden ohjelmien rahoitukseen, joihin se osallistuu, sekä ohjelmiin liittyviin hallinto-, täytäntöönpano- ja toimintakustannuksiin unionin yleisen talousarvion mukaisesti.

3 artikla

Egyptin edustajilla on oikeus osallistua tarkkailijoina komiteoihin, jotka valvovat komission täytäntöönpanovallan käyttöä ohjelmissa, joiden rahoitukseen Egypti osallistuu, ilman äänioikeutta ja niiden asioiden osalta, jotka koskevat Egyptiä.

4 artikla

Egyptin osallistujien esittämiin hankkeisiin ja aloitteisiin sovelletaan mahdollisuuksien mukaan samoja edellytyksiä, sääntöjä ja menettelyjä kuin asianomaisissa ohjelmissa sovelletaan jäsenvaltioihin.

5 artikla

1. Egyptin osallistumista kuhunkin ohjelmaan koskevista erityisehdoista, erityisesti suoritettavasta rahoitusosuudesta sekä raportointi- ja arviointimenettelyistä, määrätään Euroopan komission ja Egyptin toimivaltaisten viranomaisten välisessä sopimuksessa asianomaisissa ohjelmissa vahvistetuin perustein.

2. Siinä tapauksessa, että Egypti hakee johonkin tiettyyn unionin ohjelmaan osallistumista varten unionin ulkomaanapua Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2021/947 4 7 artiklan nojalla tai muun sellaisen tulevaisuudessa mahdollisesti annettavan asetuksen nojalla, jossa säädetään unionin ulkomaanavun antamisesta Egyptille, ehdot unionin tuen käytölle Egyptissä määritellään rahoitussopimuksessa.

6 artikla

1. Kussakin 5 artiklan nojalla tehdyssä sopimuksessa määrätään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU, Euratom) 2018/1046 5 mukaisesti, että Euroopan komissio, Euroopan petostentorjuntavirasto ja tilintarkastustuomioistuin suorittavat varainhoidon valvonnan, tilintarkastukset tai muut tarkastukset, myös hallinnolliset tutkimukset, tai ne suoritetaan kyseisten elinten alaisuudessa.

2. Varainhoidon valvonnasta ja tilintarkastuksista, hallinnollisista toimenpiteistä, tutkinnasta, syytetoimista, seuraamuksista ja perinnästä laaditaan yksityiskohtaiset määräykset, joiden nojalla Euroopan komissiolle, Euroopan petostentorjuntavirastolle, Euroopan syyttäjänvirastolle ja tilintarkastustuomioistuimelle myönnetään valtuudet, jotka vastaavat näillä toimielimillä unioniin sijoittautuneiden edunsaajien tai toimeksisaajien osalta olevia valtuuksia.

7 artikla

1. Tätä pöytäkirjaa sovelletaan sen ajan, jonka sopimus on voimassa.

2. Osapuolet allekirjoittavat ja hyväksyvät tämän pöytäkirjan omia menettelyjään noudattaen.

3. Kumpi tahansa osapuoli voi irtisanoa tämän pöytäkirjan ilmoittamalla siitä kirjallisesti toiselle osapuolelle.

4. Pöytäkirjan voimassaolo päättyy kuuden kuukauden kuluttua tällaisesta ilmoituksesta.

5. Pöytäkirjan voimassaolon päättyminen kumman tahansa osapuolen irtisanomisen johdosta ei vaikuta 5 ja 6 artiklan mukaisiin tarkastuksiin ja valvontaan.

8 artikla

Osapuolet voivat tarkastella pöytäkirjan täytäntöönpanoa Egyptin tosiasiallisen unionin ohjelmiin osallistumisen perusteella viimeistään kolmen vuoden kuluttua pöytäkirjan voimaantulopäivästä ja sen jälkeen joka kolmas vuosi.

9 artikla

Tätä pöytäkirjaa sovelletaan alueisiin, joilla sovelletaan Euroopan unionin toiminnasta tehtyä sopimusta siinä määrätyin edellytyksin, ja Egyptin alueeseen.

10 artikla

1. Tämä pöytäkirja tulee voimaan sitä päivää seuraavan kuukauden ensimmäisenä päivänä, jona osapuolet ovat ilmoittaneet toisilleen diplomaattiteitse voimaantulon edellyttämien menettelyjensä päätökseen saattamisesta.

2. Osapuolet soveltavat tämän pöytäkirjan määräyksiä sen voimaantuloon asti väliaikaisesti sen allekirjoituspäivästä lukien sillä varauksella, että pöytäkirjan tekeminen saatetaan päätökseen myöhemmin.

11 artikla

Tämä pöytäkirja on erottamaton osa Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Egyptin arabitasavallan välisestä assosioinnista tehtyä Euro–Välimeri-sopimusta.

12 artikla

Tämä pöytäkirja laaditaan kahtena kappaleena arabian, bulgarian, englannin, espanjan, hollannin, iirin, italian, kreikan, kroaatin, latvian, liettuan, maltan, portugalin, puolan, ranskan, romanian, ruotsin, saksan, slovakin, sloveenin, suomen, tanskan, tšekin, unkarin ja viron kielillä, ja kukin teksti on yhtä todistusvoimainen.

Tehty Brysselissä

Euroopan unionin puolesta                Egyptin arabitasavallan puolesta

(1)    EUVL L 304, 30.9.2004, s. 39.
(2)    EUCO 79/14.
(3)    COM(2006) 726 final.
(4)    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2021/947, annettu 9 päivänä kesäkuuta 2021, naapuruus-, kehitys- ja kansainvälisen yhteistyön välineen – Globaali Eurooppa perustamisesta, Euroopan parlamentin ja neuvoston päätöksen N:o 466/2014/EU muuttamisesta ja kumoamisesta sekä Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2017/1601 ja neuvoston asetuksen (EY, Euratom) N:o 480/2009 kumoamisesta (EUVL L 209, 14.6.2021, s. 1).
(5)    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU, Euratom) 2018/1046, annettu 18 päivänä heinäkuuta 2018, unionin yleiseen talousarvioon sovellettavista varainhoitosäännöistä, asetusten (EU) N:o 1296/2013, (EU) N:o 1301/2013, (EU) N:o 1303/2013, (EU) N:o 1304/2013, (EU) N:o 1309/2013, (EU) N:o 1316/2013, (EU) N:o 223/2014, (EU) N:o 283/2014 ja päätöksen N:o 541/2014/EU muuttamisesta sekä asetuksen (EU, Euratom) N:o 966/2012 kumoamisesta (EUVL L 193, 30.7.2018, s. 1).