Bryssel 12.8.2021

COM(2021) 476 final

KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE

euron suojaamista rahanväärennykseltä koskevan Perikles 2020 -ohjelman täytäntöönpanosta ja tuloksista vuonna 2020


KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE

euron suojaamista rahanväärennykseltä koskevan Perikles 2020 -ohjelman täytäntöönpanosta ja tuloksista vuonna 2020

1.Yleistä

Perikles 2020 -ohjelma (jäljempänä ’ohjelma’) on tietojenvaihtoa, avunantoa ja koulutusta koskeva toimintaohjelma euron suojaamiseksi rahanväärennykseltä. Se korvaa vuonna 2001 perustetun Perikles-ohjelman, joka oli käytössä vuosina 2002–2013. Ohjelma perustettiin 11. maaliskuuta 2014 annetulla Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella (EU) N:o 331/2014 1 . Sen soveltaminen ulotettiin muihin kuin osallistuviin jäsenvaltioihin 11. toukokuuta 2015 annetulla neuvoston asetuksella (EU) 2015/768 2 . Asetuksessa (EU) N:o 331/2014 vahvistetaan ohjelman jatkuvan 31. joulukuuta 2020 saakka. Asetuksen 13 artiklan 3 kohdassa edellytetään, että komissio antaa Euroopan parlamentille ja neuvostolle vuosittaiset tiedot ohjelman tuloksista. Tällä vuotuisella kertomuksella vastataan kyseiseen vaatimukseen vuoden 2020 osalta.

Perikles-ohjelman toteuttamiseen vaikuttivat vuonna 2020 merkittävästi covid-19-pandemia ja siihen liittyvät lähikontaktien välttäminen ja matkustusrajoitukset. Perikles-ohjelma edistää valtioiden välistä yhteistyötä keskuspankkien ja lainvalvontaviranomaisten välillä EU:ssa ja kansainvälisesti, jotta voidaan varmistaa euron maailmanlaajuinen suojaaminen väärentämiseltä. Ohjelma toteutetaan pääasiassa konferenssien, teknisen koulutuksen ja henkilöstövaihtojen välityksellä. Niissä on mukana hyvin monenlaisia osallistujia EU:n jäsenvaltioista ja kolmansista maista. Näistä syistä sekä aiheen arkaluonteisuuden ja teknisyyden vuoksi tapahtumiin osallistutaan pääasiassa paikan päällä ja matka-, majoitus-, tapahtumapaikka- ja oleskelukulut korvataan. Pandemian vuoksi maaliskuusta 2020 alkaen käyttöön otetut matkustusrajoitukset ja fyysisen kokoontumisen rajoitukset merkitsivät sitä, ettei näiden toimien turvallinen toteuttaminen ollut enää mahdollista, minkä vuoksi lähes kaikki toimet siirrettiin vuoteen 2021. Suurin osa tässä kertomuksessa mainituista toimista on siis vielä toteuttamatta. Jos pandemian kehittymisen perusteella on mahdollista ja tarpeen, jotkin suunnitellut tapahtumat voidaan muuntaa virtuaali- tai hybriditapahtumiksi.

2.Vuoden 2020 työohjelma

a.Vuoden 2020 työohjelman täytäntöönpano

Ohjelman täytäntöönpanoa varten vuoden 2020 talousarvioksi vahvistettiin 1 100 000 euroa, ja se rahoitettiin Euroopan unionin vuoden 2020 yleisen talousarvion budjettikohdasta 01 02 04 00. Vuonna 2020 sidottiin yhteensä 1 095 203 euroa 3 . Ohjelma pannaan täytäntöön käyttäen jäsenvaltioiden toimivaltaisten viranomaisten yhteisrahoittamia toimia (avustuksia) ja komission suoraan järjestämiä komission toimia. Vuonna 2020 komission toimille osoitetuista määrärahoista siirrettiin 121 046 euroa avustusmäärärahoihin jäsenvaltioiden toimien toteutuksen tukemiseksi.

Ohjelman täytäntöönpano kuvastaa jäsenvaltioiden ja komission sitoutumista euron suojaamiseen väärentämiseltä. Euroväärennösten torjunnan asiantuntijaryhmässä käytyjen, monivuotista strategiaa koskevien keskustelujen ansiosta kokonaisbudjetista pystyttiin vuonna 2020 sitomaan 99,56 prosenttia 4 . Ohjelmasta sitouduttiin rahoittamaan yhteensä yhdeksää hanketta 5 . Jäsenvaltioiden toimivaltaisilta viranomaisilta peräisin olevista avustushakemuksista hyväksyttiin seitsemän, eli vähemmän kuin vuonna 2019 hyväksytyt 10 hakemusta. Toiseen määräaikaan mennessä jätetylle hakemukselle ei myönnetty avustusta, koska se ei täyttänyt tukikelpoisuusperusteita. Lisäksi rahoitettiin kaksi komission toimea, joista toinen oli peruutettava covid-19-tilanteen vuoksi 6 . Toinen on sitoumus kattaa kustannukset, jotka aiheutuvat tulevan Perikles IV -ohjelman (2021–2027) sisällyttämisestä eGrants-järjestelmään (täysin sähköinen (paperiton) avustusten hallinnointijärjestelmä).

Epidemiologisesta kehityksestä riippuen kaikki toimet toteutetaan joko fyysisinä kokoontumisina vuonna 2021 ja sen jälkeen tai komissio kannustaa kansallisia viranomaisia mahdollisuuksien mukaan muuttamaan ne virtuaali- tai hybriditoimiksi.

Kuvio I ja kuvio II: Rahoitettujen toimien tyyppi ja suunniteltujen toimien lukumäärä jäsenvaltioittain (toimet, joihin on sidottu varoja vuonna 2020, ks. liite I) 

 

Huomionarvoista on, että Ranska, Italia ja Espanja eli jäsenvaltiot, joihin euron väärentäminen vaikuttaa eniten, saivat vuonna 2020 jälleen Perikles-avustuksia. Lisäksi avustuksia ohjelmasta vuonna 2020 saivat Alankomaat ja Romania. Erityistä huomiota on kiinnitettävä Alankomaiden poliisiin, joka haki Perikles 2020 -ohjelmaan ensimmäistä kertaa. Tämä osoittaa, että ohjelmaan osallistuu tuensaajan ominaisuudessa yhä enemmän toimivaltaisia kansallisia viranomaisia. Näiden maiden toimet parantavat euron suojaa, mistä on hyötyä kaikille muillekin jäsenvaltioille.

Toimet, joita koskevat maksusitoumukset tehtiin vuonna 2020, koostuvat kahdesta konferenssista, kahdesta teknisestä koulutuksesta, kahdesta henkilöstövaihdosta, yhdestä tutkimuksesta ja eGrants-järjestelmään siirtymisen hankkeesta. Toimia on määrä toteuttaa sekä EU:ssa että sen ulkopuolella riippuen täsmällisistä euron väärentämiseltä suojaamisen tarpeista. Ohjelman perustamisesta lähtien sen alueellista toimintatapaa on pyritty lujittamaan toteuttamalla toimia, joihin osallistuu väärennösten torjunnan kannalta erityisen tärkeitä maailman alueita. Vuonna 2020 myönnettiin avustuksia toimiin, jotka toteutetaan Latinalaisessa Amerikassa (pandemiarajoitusten salliessa Espanjan on määrä järjestää Uruguayssa koulutusseminaari, johon osallistuu edustajia kaikkiaan 19:stä Latinalaisen Amerikan maasta 7 ) ja Kaakkois-Euroopassa (pandemiarajoitusten salliessa Romanian on määrä järjestää Bukarestissa kolmipäiväinen konferenssi, johon osallistuu edustajia yhteensä 13 maasta, joihin kuuluu sekä EU:n jäsenvaltioita että muita alueen maita 8 ).

Lisätietoja niiden osallistujien kotimaasta ja ammatillisesta taustasta, joiden odotetaan osallistuvan ohjelman vuoden 2020 sitoumusten mukaisiin tilaisuuksiin, annetaan jossakin seuraavassa Perikles-vuosikertomuksessa edellyttäen, että toimet voidaan toteuttaa covid-19-pandemian salliessa.

b.Yleiskatsaus vuoden 2020 työohjelman mukaisiin toimiin

Liitteessä I esitetään kattava katsaus Perikles-toimiin, joihin on sidottu varoja vuoden 2020 työohjelman yhteydessä. Niistä annetaan tarkempi yhteenveto jossakin seuraavassa Perikles-vuosikertomuksessa edellyttäen, että toimet voidaan toteuttaa covid-19-pandemian salliessa.

3.Ohjelman edellisten talousarvioiden puitteissa tehtyjen sitoumusten kohteina olevien toimien toteutus vuonna 2020 9

Vuonna 2020 toteutettiin yksi komission järjestämä toimi, johon varat oli sidottu ohjelman edellisistä talousarvioista. Kyseessä oli Belgradissa Serbiassa 3.–5. maaliskuuta 2020 järjestetty eurokolikoiden suojaamista koskeva tekninen koulutus. Toimella pyrittiin lisäämään tietoisuutta eurokolikoiden väärentämisestä Serbiassa ja sen naapurimaissa, lisäämään Serbian teknisiä valmiuksia sekä tehostamaan yhteistyötä Serbian ja Montenegron välillä sekä Serbian ja EU:n välillä. Toimi liittyy Perikles-ohjelman jatkuvaan ensisijaiseen tavoitteeseen, joka on alueellisen yhteistyön parantaminen Kaakkois-Euroopassa rahanväärentämisen torjumiseksi 10 .

Covid-19-pandemian vuoksi yhteensä viisi Kroatian, Bulgarian, Portugalin ja Italian toimivaltaisten viranomaisten suunnittelemaa ja osana vuoden 2019 ehdotuspyyntöä rahoitettua toimea, jotka oli määrä toteuttaa vuonna 2020, on siirretty vuoteen 2021 tai myöhempään ajankohtaan. Yksityiskohtaisempi katsaus näihin toimiin esitetään jossakin tulevassa Perikles-vuosikertomuksessa, jos ne pystytään covid-19-pandemian salliessa toteuttamaan.

4.Päätelmät ja jatkotoimet

Perikles 2020 -ohjelma on edelleen tärkeä ja tehokas väline rahanväärentämisen torjunnassa. Ohjelman välityksellä tuetaan tutkimuksia, pidetään yllä ja kehitetään yhteistyötä ja vaihdetaan parhaita käytäntöjä kaikkien niiden toimijoiden keskuudessa, jotka osallistuvat euron suojaamiseen väärentämiseltä. Ohjelman puolesta puhuu myös se, että vuonna 2020 sen kokonaistalousarviosta sidottiin 99,56 11 prosenttia, mikä kertoo jäsenvaltioiden ohjelmaa kohtaan osoittamasta kiinnostuksesta ja yhä useampien toimivaltaisten kansallisten viranomaisten osallistumisesta ohjelmaan tuensaajina. Vuoden 2020 työohjelman yhteydessä tehdyt sitoumukset vastaavat ohjelman väliarviointiin sisältyvää suositusta, jonka mukaan toimivaltaisia kansallisia viranomaisia olisi kannustettava osallistumaan ohjelmaan laajemmin.

Komissio toimittaa aina ohjelmasta tuettujen toimien tulokset euroväärennösten torjunnan asiantuntijaryhmälle. Vuonna 2020 järjestettiin kaksi asiantuntijaryhmän kokousta. Koska ohjelmassa keskitytään yksinomaan tietyn järjestäytyneen rikollisuuden muodon eli euron väärentämisen ehkäisemiseen ja torjumiseen, se on hyvin yhdenmukainen muiden asiaan liittyvien unionin tason ohjelmien ja toimien kanssa ja täydentää niitä. Ohjelma on yhdenmukainen naapuruuspolitiikan ja laajentumisneuvottelujen pääosaston teknisen avun ohjelman (TAIEX) kanssa, jota käytetään useimmiten liittymisneuvottelujen tukena, ja muuttoliike- ja sisäasioiden pääosaston sisäisen turvallisuuden rahaston poliisiyhteistyötä koskevan osion 12 kanssa, joka kattaa rikosten ehkäisyn ja torjunnan yleisellä tasolla.

Komissio, Euroopan parlamentti ja neuvosto ovat aloittaneet lainsäädäntömenettelyn ohjelman jatkamiseksi vuoden 2020 jälkeen Perikles IV -ohjelmana osana seuraavaa monivuotista rahoituskehystä 13 .

Ohjelman täytäntöönpanon tulosten ja euroväärennösten torjunnan asiantuntijaryhmän keskustelujen kohteena olevien uusien uhkien jatkuvan analyysin pohjalta vuoden 2021 painopisteet ovat seuraavat 14 :

·sellaisten toimien tukeminen, joiden tarkoituksena on parantaa väärennösten tuotannosta ja jakelusta erityisesti kärsivien jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä;

·niiden kolmansien maiden viranomaisten kanssa tehtävän yhteistyön edistäminen, joissa on epäilyjä tai näyttöä väärennettyjen eurojen tuotannosta;

·tehokkaan kehyksen ylläpitäminen euron suojaamiseksi Kaakkois-Euroopassa;

·ajankohtaiset kysymykset:

oeurokolikoiden turvaominaisuudet;

orahaväärennösten ja korkealaatuisten komponenttien jakelu pimeässä verkossa; verkossa saatavilla olevat rekvisiitaksi tarkoitetut ”elokuvasetelit” (movie money ja prop copy), mukaan lukien setelit, joiden ulkoasua on muutettu;

oeurometallirahojen aitouden tarkistamisesta ja kiertoon kelpaamattomien eurometallirahojen käsittelystä annetun asetuksen (EU) N:o 1210/2010 täytäntöönpano, 

okansallisten keskustoimistojen perustamisen/vahvistamisen tukeminen.

Koska covid-19-pandemia vaikuttaa edelleen Perikles 2020 -ohjelmaan ja tulevaan Perikles IV -ohjelmaan (2021–2027), komissio soveltaa ohjelman täytäntöönpanoon vuonna 2021 jousto- ja yksinkertaistamispolitiikkaa. Se kannustaa sekä nykyisiä tuensaajia että tulevia hakijoita tutkimaan mahdollisuutta muuttaa suunnitellut toimensa virtuaali- tai hybriditoimiksi.

(1)    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 331/2014 tietojenvaihtoa, avunantoa ja koulutusta koskevan toimintaohjelman perustamisesta euron suojaamiseksi rahanväärennykseltä (Perikles 2020 -ohjelma) (EUVL L 103, 5.4.2014, s. 1). Tällä asetuksella kumottiin neuvoston päätökset 2001/923/EY, 2006/75/EY ja 2006/849/EY.
(2)    Neuvoston asetus (EU) 2015/768, annettu 11 päivänä toukokuuta 2015, tietojenvaihtoa, avunantoa ja koulutusta koskevan toimintaohjelman perustamisesta euron suojaamiseksi rahanväärennykseltä (Perikles 2020 -ohjelma) annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 331/2014 soveltamisen ulottamisesta muihin kuin osallistuviin jäsenvaltioihin (EUVL L 121, 14.5.2015, s. 1).
(3)  Tähän sisältyy sitoumus komission toimeen ”Foorumin 1210 kolmas kokous”, joka jouduttiin myöhemmin peruuttamaan (mikä johti 86 679,68 euron määrärahojen vapauttamiseen).
(4)  Tähän sisältyy sitoumus komission toimeen ”Foorumin 1210 kolmas kokous”, joka jouduttiin myöhemmin peruuttamaan (mikä johti 86 679,68 euron määrärahojen vapauttamiseen).
(5)  Kattava katsaus Perikles-toimista, joista on tehty sitoumus vuonna 2020, on liitteessä I.
(6)  Tämä koskee kolmannen kerran järjestettävää Foorumin 1210 vuotuista kokousta, johon kokoontuvat kaikki eurokolikoiden aitouden tarkistamiseen osallistuvat toimijat. Covid-19-tilanteen jatkuminen Euroopassa teki konferenssin turvallisesta toteuttamisesta mahdotonta. Konferenssin sisältö ei myöskään mahdollista sen muuttamista virtuaalitapahtumaksi. Näin ollen tämä toimi ei näy tässä kertomuksessa eikä kuvioissa esitetyissä tiedoissa.
(7)  Argentiina, Bolivia, Brasilia, Chile, Kuuba, Kolumbia, Costa Rica, Dominikaaninen tasavalta, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras,Meksiko, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay ja Venezuela.
(8)  Bulgaria, Kroatia, Tšekki, Kreikka, Unkari, Italia, Moldova, Puola, Romania, Serbia, Ruotsi, Turkki ja Ukraina.
(9)

Liitteessä II on kattava katsaus Perikles 2020 -ohjelman toimiin, joita koskevat sitoumukset oli tehty aiemmista talousarvioista mutta jotka on toteutettu vuonna 2020 tai on määrä toteuttaa vuonna 2021.

(10)

Koulutukseen osallistui serbialaisia asiantuntijoita, Europolin edustajia ja toimivaltaisia kansallisia viranomaisia Montenegrosta, Itävallasta, Kroatiasta, Unkarista ja Sloveniasta.

(11)  Tähän sisältyy sitoumus komission toimeen ”Foorumin 1210 kolmas kokous”, joka jouduttiin myöhemmin peruuttamaan (mikä johti 86 679,68 euron määrärahojen vapauttamiseen).
(12)

   Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 513/2014, annettu 16 päivänä huhtikuuta 2014, poliisiyhteistyön, rikollisuuden ehkäisemisen ja torjumisen sekä kriisinhallinnan rahoitusvälineen perustamisesta osana sisäisen turvallisuuden rahastoa ja neuvoston päätöksen 2007/125/YOS kumoamisesta (EUVL L 150, 20.5.2014, s. 93).

(13) Ks. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2021/840, annettu 20 päivänä toukokuuta 2021, tietojenvaihto-, avunanto- ja koulutusohjelman perustamisesta euron suojaamiseksi rahanväärennykseltä kaudeksi 2021–2027 (Perikles IV -ohjelma) ja ehdotus neuvoston asetukseksi tietojenvaihtoa, avunantoa ja koulutusta koskevan toimintaohjelman perustamisesta euron suojaamiseksi rahanväärennykseltä kaudeksi 2021–2027 (Perikles IV -ohjelma) annetun asetuksen (EU) .../2018 soveltamisen ulottamisesta muihin kuin osallistuviin jäsenvaltioihin, COM(2018) 371 final – 2018/0219 (APP).
(14)

 Vuoden 2021 ohjelman painopisteet ovat olennainen osa vuotuista työohjelmaa, joka on liitetty Perikles IV -ohjelman rahoituksesta ja vuotuisen työohjelman hyväksymisestä vuodeksi 2021 28. huhtikuuta 2021 annettuun komission päätökseen (C(2021) 2788 final).


Bryssel 12.8.2021

COM(2021) 476 final

LIITE

asiakirjaan

KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE

euron suojaamista rahanväärennykseltä koskevan Perikles 2020 -ohjelman täytäntöönpanosta ja tuloksista vuonna 2020






Liite I: Yhteenveto toimista, joihin varoja sidottiin vuonna 2020

Järjestäjä 1

Toiminto

Paikka ja ajankohta

Komission rahoitusosuus

(sidottu määrä euroina)

Seminaarit

GIRP

Romania

ASPASIA – The Seven Seas -konferenssi sekä Kaakkois-Euroopan maiden ja euroalueeseen kuulumattomien EU-maiden välinen henkilöstövaihto

Bukarest (Romania),

kolmipäiväinen konferenssi,

jonka jälkeen opintokäynnit 12 osallistujamaahan,

heinäkuu 2022

112 179,14

Toimen päätavoite: yhteistyön vahvistaminen ja taitotiedon vaihto

 

Alankomaiden poliisi

Tietoisuus arvoasiakirjojen väärentämisestä, eurosta ja väärentämisen torjunnasta

Rotterdam (Alankomaat),

20.-22. huhtikuuta 2022

158 353,48

Toimen päätavoite: yhteistyön vahvistaminen ja taitotiedon vaihto

Tekninen koulutus

BIBE

Espanja

Latinalaisen Amerikan maiden asiantuntijoille suunnattu koulutus rahanväärentämisen torjunnasta

Montevideo (Uruguay),

23.-26. marraskuuta 2021

218 928,82

Toimen päätavoite: yhteistyön vahvistaminen ja taitotiedon vaihto

BDE

Espanja

Väärennettyjen kolikoiden analysoinnin koulutus teknisille asiantuntijoille

Madrid (Espanja),

16.-18. marraskuuta 2021

41 243,69

Toimen päätavoite: eurokolikoiden aitouden tarkistamisen ja väärennettyjen eurokolikoiden luokittelun tuloksellisuuden parantaminen

   

Henkilöstövaihto

CCAFM

Italia

Henkilöstövaihto rahanväärentämisen tutkintatekniikoiden alalla

Rooma (Italia),

6 koulutuskurssia

ja vierailut

6:een osallistuvaan maahan,

2021

50 465,03

Toimen päätavoite: yhteistyön vahvistaminen ja taitotiedon vaihto

Saatetaan muuttaa hybridi-/virtuaalitoimeksi

BDE

Espanja

Henkilöstövaihto menettelyjen, tietämyksen ja kokemusten vaihtamiseksi, jotta voidaan parantaa Ranskan ja Espanjan kansallisten tutkimuskeskusten sisäisiä työskentelymenetelmiä

Pariisi (Ranska),

Madrid (Espanja),

vuoden 2021 viimeinen neljännes – vuoden 2022 ensimmäinen neljännes

30 629,05

Toimen päätavoite: yhteistyön vahvistaminen ja taitotiedon vaihto

Tutkimukset

Monnaie de Paris

Nanoguard 3, korkean turvallisuustason kolikoiden kehittäminen ja teollistaminen

Tutkimus, johon osallistuvat Itävallan, Ranskan ja Saksan rahapajat,

tammikuu 2021 – joulukuu 2021

209 250,00

Toimen päätavoite: tulevien eurokolikoiden turvatekijöiden kehittäminen

eGrants-järjestelmä

Euroopan komissio

eGrants-järjestelmän kehittäminen

Bryssel

152 469,00

Toimen päätavoite: Perikles-ohjelman hakuprosessin muuttaminen paperipohjaisesta digitaaliseen muotoon

(1)

   Järjestäjien nimet on esitetty lyhentämättömässä muodossa toimivaltaisten kansallisten viranomaisten luettelossa, johon viitataan neuvoston asetuksen (EY) N:o 1338/2001 2 artiklan b alakohdassa, EUVL C 264, 12.8.2015, s. 2–29. 


Bryssel 12.8.2021

COM(2021) 476 final

LIITE

asiakirjaan

KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE

euron suojaamista rahanväärennykseltä koskevan Perikles 2020 -ohjelman täytäntöönpanosta ja tuloksista vuonna 2020






Liite II: Perikles 2020 -toimet, joihin varat sidottiin aiemmista talousarvioista mutta jotka toteutettiin vuonna 2020 tai jotka on määrä toteuttaa vuonna 2021

Järjestäjä 1

Toiminto

Paikka ja ajankohta

Komission rahoitusosuus

(sidottu määrä euroina)

Seminaarit

Bulgaria

PROB

Yleinen laillisuusvalvonta valtion lainsäädännön mukaisesti

Sofia (Bulgaria),

25.–28. toukokuuta 2021

70 090,87

Toimen päätavoite: yhteistyön vahvistaminen ja taitotiedon vaihto

Muutettu hybriditoimeksi

Kroatia

CNB

Balkanin verkosto euron suojaamiseksi, neljäs konferenssi

Zadar (Kroatia),

21.–24. syyskuuta 2021

83 553,24

Toimen päätavoite: yhteistyön vahvistaminen ja taitotiedon vaihto

Saatetaan muuttaa hybridi-/virtuaalitoimeksi

Portugali

BDP

Euroa koskeva tietämys ja väärentämisen torjunta

Lissabon (Portugali),

30. syyskuuta 2021 ja 20.–24. kesäkuuta 2022

69 353,65

Toimen päätavoite: yhteistyön vahvistaminen ja taitotiedon vaihto

Muutettu hybriditoimeksi

Italia

UCFIM

Väärennettyä rahaa koskeva lainsäädäntö- ja toimintakehys Euroopassa ja Kiinassa

Rooma (Italia),

Kiina,

18.–20. lokakuuta 2021

116 995,20

Toimen päätavoite: yhteistyön vahvistaminen ja taitotiedon vaihto

Tekninen koulutus

Euroopan komissio,

talouden ja rahoituksen pääosasto

Euron suojaamista koskeva tekninen koulutus

Belgrad (Serbia),

3.–5. maaliskuuta 2020

69 302,93 2

Toimen päätavoite: Eurokolikoiden tunnistamisen tuloksellisuuden parantaminen

Henkilöstövaihto

Italia

GDF

Euron väärentämisen torjunta seminaarien sekä lainvalvontaviranomaisten ja kansallisten keskuspankkien välisen henkilöstövaihdon avulla

Rooma ja Napoli (Italia),

Lissabon (Portugali),

La Valletta (Malta),

Sofia (Bulgaria),

Podgorica (Montenegro),

Bukarest (Romania),

maaliskuu 2022

51 807,80

Toimen päätavoite: yhteistyön vahvistaminen ja taitotiedon vaihto

(1)

   Järjestäjien nimet on esitetty lyhentämättömässä muodossa toimivaltaisten kansallisten viranomaisten luettelossa, johon viitataan neuvoston asetuksen (EY) N:o 1338/2001 2 artiklan b alakohdassa, EUVL C 264, 12.8.2015, s. 2–29. 

(2)

Toimeen osallistuu kaksi toimeksisaajaa: Destree (56 607,55 euroa) ja Travex (12 695,38 euroa)