Bryssel 12.12.2017

COM(2017) 745 final

KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE

maksajavirastojärjestelmän toiminnasta maatalousalalla


SISÄLLYSLUETTELO

1.Kertomuksen tavoite

2.Taustatiedot

3.Maksajavirastojen toiminnan tilanne

4.Maksajavirastojen hyväksynnän valvonta

5.Päätelmät ja jatkotoimet

Liite I

Liite II

Luettelo maataloustukirahaston ja maaseuturahaston maksajavirastoista EU:ssa

Maksajavirasto- ja rahastokohtaiset menot kolmelta viimeisimmältä varainhoitovuodelta 

1.Kertomuksen tavoite

Asetuksen (EU) N:o 1306/2013 7 artiklan 2 kohdassa vaaditaan komissiota antamaan Euroopan parlamentille ja neuvostolle maksajavirastojärjestelmän toimintaa koskeva kertomus, johon liitetään tarvittaessa lainsäädäntöehdotuksia.

Toimivaltaisella viranomaisella on velvollisuus raportoida komissiolle suorittamastaan maksajavirastojen toiminnan valvonnasta ja seurannasta. Raportissa on tarkasteltava, täyttävätkö maksajavirastot edelleen hyväksymisperusteet, ja esitettävä yhteenveto puutteiden korjaamiseksi toteutetuista toimista (komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 908/2014 2 artiklan 1 kohta). Raportti annetaan kolmen vuoden välein.

Tässä kertomuksessa esitetään yhteenveto kesäkuuhun 2016 mennessä vastaanotettujen toimivaltaisten viranomaisten raporttien analyysin tuloksista sekä mahdollisista jatkotoimista.

2.Taustatiedot

Euroopan maatalouden tukirahastoa (maataloustukirahasto) ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastoa (maaseuturahasto) hallinnoidaan jäsenvaltioiden ja unionin välisen yhteisen hallinnointijärjestelmän kautta. Järjestelmässä täytäntöönpanotehtävät siirretään jäsenvaltioille, mutta komissio kantaa lopullisen vastuun.

Jäsenvaltioiden on ryhdyttävä kaikkiin tarpeellisiin toimenpiteisiin varmistaakseen, että EU:n talousarviosta rahoitetut toimet toteutetaan asianmukaisesti ja tehokkaasti noudattaen EU:n sääntöjä. Niillä on oltava käytössä järjestelmiä sääntöjenvastaisuuksien ja petosten ehkäisemiseksi, havaitsemiseksi ja korjaamiseksi. Tätä varten jäsenvaltioiden on asetuksen (EU) N:o 1306/2013 7 artiklan 2 kohdan mukaisesti hyväksyttävä maksajavirastoiksi viranomaisia tai elimiä, joilla on hallintorakenne ja sisäisen valvonnan järjestelmä, jotka riittävät takaamaan maksujen laillisuuden ja sääntöjenmukaisuuden sekä asianmukaisen kirjanpidon. Maksajavirastojen on täytettävä komission vahvistamat hyväksynnän vähimmäisedellytykset, jotka koskevat sisäistä valvontaympäristöä, valvontatoimia, tiedotusta ja ilmoittamista sekä seurantaa.

Kunkin jäsenvaltion on rajoitettava hyväksyttyjen maksajavirastojensa määrä enintään yhteen jäsenvaltiota tai tarvittaessa aluetta kohden. Jäsenvaltiot voivat kuitenkin edellisestä poiketen säilyttää lukumääräisesti ne maksajavirastot, jotka on hyväksytty ennen 20. joulukuuta 2013.

Komissio korvaa ainoastaan maksajavirastojen toteuttamat menot.

Jos hyväksytty maksajavirasto ei täytä tai ei enää täytä yhtä tai useampaa hyväksymisperustetta, jäsenvaltion on asetuksen (EU) N:o 1306/2013 7 artiklan 5 kohdan mukaisesti peruutettava hyväksyntä, jollei maksajavirasto tee tarvittavia muutoksia ongelman merkittävyyden mukaan asetetussa määräajassa.

Komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 908/2014 1 artiklan 2 kohdan mukaan jäsenvaltion nimeämän toimivaltaisen viranomaisen on tehtävä päätös maksajaviraston hyväksynnän myöntämisestä tai peruuttamisesta hyväksymisperusteiden arvioinnin perusteella. Toimivaltaisen viranomaisen on jatkuvasti valvottava maksajavirastoja ja toteutettava tarvittavat jatkotoimet havaittujen puutteiden korjaamiseksi.

3.Maksajavirastojen toiminnan tilanne

EU:ssa oli 1. lokakuuta 2017 yhteensä 79 maksajavirastoa, jotka maksavat maataloustukirahaston ja maaseuturahaston tukia. Useimmissa tapauksissa maksajavirasto maksaa molempien rahastojen tukia, mutta joissakin tapauksissa 1 virasto käsittelee vain yhtä rahastoa.

Useimmissa jäsenvaltioissa on koko maassa vain yksi maksajavirasto. Joissakin maissa maksajavirastoja on kuitenkin useampi: Belgia (2 maksajavirastoa), Espanja (18 maksajavirastoa), Italia (11 maksajavirastoa), Itävalta (2 maksajavirastoa), Ranska (4 maksajavirastoa), Romania (2 maksajavirastoa), Saksa (16 maksajavirastoa) ja Yhdistynyt kuningaskunta (4 maksajavirastoa). Täydellinen luettelo maataloustukirahaston ja maaseuturahaston maksajavirastoista EU:ssa esitetään liitteessä I.

On huomattava, että maksajavirastojen määrää on vähennetty vuodesta 2013 alkaen nykyiseen 79:ään. Belgiassa kaksi alueellista virastoa otti maksajaviraston BIRB (BE01) tehtävät hoitaakseen ja Alankomaissa kaksi maksajavirastoa – Dienst Landelijk Gebied (NL01) ja Dienst Regelingen (NL03) – yhdistyi yhdeksi virastoksi Ondernemend Nederland – RVO (NL04). Puolassa on 1. syyskuuta 2017 lähtien ollut vain yksi maksajavirasto, kun maatalousmarkkinavirasto (PL02) lopetti toimintansa maksajavirastona.

Maksajavirastokohtaiset menot vaihtelevat huomattavasti EU:ssa. Varainhoitovuonna 2016 Ranskan maksajavirastolla Agence de services et de paiement (FR19) oli suurimmat menot (6,6 miljardia euroa), kun taas Saksan maksajavirastoilla Hamburg-Jonas (DE02) ja SAISA (IT02) oli ainoastaan takaisinperittäviä määriä. Italian maksajavirastolla (ENR-IT03) ei ole ollut menoja kolmen viimeisimmän varainhoitovuoden aikana. Itävallan maksajavirastolla Zollamt Salzburg (AT03) on ollut lähes olemattomat menot kolmen viime vuoden aikana. Menojen taso riippuu siitä, osallistuuko maksajavirasto useisiin järjestelmiin/toimenpiteisiin vai ainoastaan tiettyihin erityisjärjestelmiin (esim. julkista varastointia koskevat menot), jolloin sen tehtävä on suppeampi. Maksajavirasto- ja rahastokohtaiset menot kolmelta viimeisimmältä varainhoitovuodelta esitetään liitteessä II.

Maksajavirastojen määrää koskevat viimeaikaiset muutokset:

1)Itävalta: viranomaiset harkitsevat maksajaviraston Zollamt Salzburg (AT03) sulkemista todennäköisesti varainhoitovuoden 2017 lopussa.

2)Saksa: Saksan viranomaiset päättivät sulkea maksajaviraston Hamburg (DE09) heti sen jälkeen, kun maaseuturahaston vuosien 2007–2013 ohjelmat on päätetty ja maataloustukirahaston tilit tarkastettu ja hyväksytty varainhoitovuodelta 2016. Saksan viranomaisten mukaan syynä tähän on se, että kyseisen maksajaviraston kulut ovat nousseet jatkuvasti, kun taas maksetun tuen määrä on samanaikaisesti vähentynyt.

Maksajavirastoista voidaan tehdä seuraavat päätelmät:

1)Hyväksyttyjen maksajavirastojen määrä jäsenvaltioissa: Asetuksen (EU) N:o 1306/2013 7 artiklan mukaan kunkin jäsenvaltion on rajoitettava hyväksyttyjen maksajavirastojensa määrä enintään yhteen jäsenvaltiota tai tarvittaessa aluetta kohden. Sekä Puolassa että Romaniassa on kaksi maksajavirastoa, mutta ne eivät ole kytköksissä tiettyyn alueeseen. Puolan viranomaiset ovat ryhtyneet toimiin kahden maksajaviraston yhdistämiseksi. Romaniassa kukin maksajavirasto hallinnoi yhtä rahastoa eli maataloustukirahastoa tai maaseuturahastoa. Kumpaakin rahastoa koskeva yksi hakemus ja yhdennetty hallinto- ja valvontajärjestelmä tarkoittaisivat kuitenkin sitä, että maksajavirastoja olisi vain yksi.

2)Pienten tai toimimattomien maksajavirastojen perusteet: Asetuksen (EU) N:o 1306/2013 7 artiklan mukaan jäsenvaltioiden on rajoitettava maksajavirastojen määrää. Jos jäsenvaltio sulkee maksajaviraston, se ei voi avata uutta virastoa tulevaisuudessa. Voimassa olevalla lainsäädännöllä on tarkoitus vähentää maksajavirastojen määrää kussakin jäsenvaltiossa, mutta joissain tapauksissa sillä on päinvastainen vaikutus, jolloin toiminnassa pidetään menojen osalta pieniä tai jopa toimimattomia virastoja.

3)Maksajavirastojen määrän vähentäminen: jotkin jäsenvaltiot (Itävalta, Puola ja Saksa) ovat ryhtyneet toimiin maksajavirastojen määrän vähentämiseksi.

4)EU:n varojen hallinnointiin ja valvontaan liittyvät valvontakulut: Jäsenvaltiot ilmoittavat valvontakulut komissiolle, ja yhdessä tapauksessa (Hamburg (DE09)) ilmoitetut valvontakulut, joihin sisältyvät maksajaviraston hallintokulut, ovat suuremmat kuin kyseisen viraston hallinnoimat EU:n varat. Tämä asettaa kyseenalaiseksi hallinnointi- ja valvontajärjestelmän asianmukaisuuden jäsenvaltioissa. Kuten edellä on todettu, Saksan viranomaiset perustelivat Hampurin maksajaviraston sulkemista korkeilla kuluilla hallinnoituihin varoihin nähden.

4.Maksajavirastojen hyväksynnän valvonta

Kunkin jäsenvaltion nimeämä toimivaltainen viranomainen vastaa maksajavirastojen hyväksynnän myöntämisestä, uudelleentarkastelusta ja peruuttamisesta. Toimivaltaisen viranomaisen on myös jatkuvasti valvottava maksajavirastoja ja toteutettava tarvittavat jatkotoimet havaittujen puutteiden korjaamiseksi. Komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 908/2014 2 artiklan 1 kohdan mukaan toimivaltaisella viranomaisella on velvollisuus raportoida komissiolle suorittamastaan maksajavirastojen toiminnan valvonnasta ja seurannasta. Raportissa on tarkasteltava, täyttävätkö maksajavirastot edelleen hyväksymisperusteet, ja esitettävä yhteenveto puutteiden korjaamiseksi toteutetuista toimista.

Toimivaltaisten viranomaisten viimeisimmät raportit koskivat varainhoitovuosia 2013–2015, ja raportit oli toimitettava komissiolle viimeistään 30. kesäkuuta 2016. Kaikki jäsenvaltiot antoivat vaaditut tiedot; tosin kahden jäsenvaltion tapauksessa raportit toimitettiin määräajan jälkeen. Raporteissa käsiteltiin toimivaltaisen viranomaisen valvontatoimia, jotka se suoritti itse tai jotka todentamisviranomainen tai muut maksajavirastoista riippumattomat ulkoiset elimet suorittivat toimivaltaisen viranomaisen puolesta. Kukin toimivaltainen viranomainen esitti myös näkemyksensä siitä, oliko maksajavirastojen määrä riittävä.

Sääntöjen noudattamiseen ei vaikuta nykytilanteessa liittyvän merkittäviä ongelmia. Sääntöjenmukaisuudesta voidaan tehdä seuraavat päätelmät:

1)Hyväksymisperusteiden täyttyminen: Toimivaltainen viranomainen totesi kaikissa tapauksissa maksajavirastojen täyttävän hyväksymisperusteet. Kaiken kaikkiaan 66 maksajaviraston (vuonna 2016 toimitettiin raportit yhteensä 80 virastosta) todettiin täyttävän hyväksymisperusteet erittäin hyvin.

2)Valvontatoiminnan arviointi: toimivaltainen viranomainen tekee hyväksymisperusteita koskevat päätelmät todentamisviranomaisen työn perusteella. Joissain tapauksissa hyväksyntää koskeva luku on kokonaisuudessaan kopioitu todentamisviranomaisen raportista, minkä vuoksi on aiheellista pohtia, oliko tehtävän tarkoitus ymmärretty.

3)Jatkuvaa valvontaa koskevien toimivaltaisen viranomaisen tiedonantojen tarkastelu paljasti useissa tapauksissa, ettei valvonta ole jatkuvaa. Valvontaa suoritetaan sen sijaan kertaluonteisesti kolmen vuoden välein. Monesti toimivaltainen viranomainen yksinkertaisesti ulkoistaa tarkastelun toiselle elimelle tai yksityiselle yritykselle ja toimittaa raportin sen jälkeen komissiolle. Joissakin tapauksissa jatkuvaa sääntöjenmukaisuutta koskevassa raportissa käsitellään pelkästään todentamisviranomaisen edellisessä vuosiraportissa antamien suositusten tilan seurantaa tai päivitystä. Näissä tapauksissa ei ole viitteitä vaatimusten mukaisesta jatkuvasta valvonnasta tai seurannasta.

4)Toimimattomien maksajavirastojen tapauksessa toimivaltaisen viranomaisen on vaikea vakuuttaa maksajaviraston täyttävän hyväksymisperusteet, jos kyseinen virasto ei ole suorittanut mitään maksuja usean peräkkäisen vuoden aikana. Lisäksi on kyseenalaista, miten nopeasti toimimaton maksajavirasto voitaisiin saada takaisin toimintaan, sillä esimerkiksi menettelyt ja tietotekniset järjestelmät ovat saattaneet vanhentua, minkä lisäksi virastolla ei ole kokenutta henkilöstöä.

5.Päätelmät ja jatkotoimet

Komissio suhtautuu myönteisesti tiettyjen jäsenvaltioiden toimiin maksajavirastojen määrän vähentämiseksi.

Tarkasteltuaan maksajavirastojen toiminnan tilannetta EU:n maatalousalalla komissio aikoo ryhtyä seuraaviin toimiin:

1)Vaikka ennen 20. joulukuuta 2013 olemassa olleisiin maksajavirastoihin voidaan soveltaa poikkeusta, komissio voi aloittaa asianomaisten jäsenvaltioiden kanssa keskustelun siitä, onko käytössä oleva organisaatiorakenne asianmukainen ja tulisiko sellaisia maksajavirastoja pitää toiminnassa, joilla on vain vähän tai ei lainkaan menoja.

2)Komissio toteuttaa jatkotoimia asianomaisten toimivaltaisten viranomaisten kanssa asianmukaisen ja säännöllisen valvonnan varmistamiseksi.

3)Komissio ei aio ehdottaa tässä vaiheessa voimassa oleviin säädöksiin muutoksia, jotka koskevat maksajavirastojen perustamista, määrää ja toimintaa.

(1)      Zollamt Salzburg (AT03), Hamburg-Jonas (DE02), Etablissement national des produits de l'agriculture et de la mer (FR05), Office du Développement Agricole et Rural de Corse (FR18), Etablissement national des produits de l'agriculture et de la mer (FR20), Servizio Autonomo Interventi Settore Agricolo (IT02), Rural Investment Financing Agency (RO01), Paying and Intervention Agency for Agriculture (RO02).

Bryssel 12.12.2017

COM(2017) 745 final

LIITTEET

asiakirjaan

KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE

maksajavirastojärjestelmän toiminnasta maatalousalalla


LIITE I 

MAATALOUSRAHASTOJEN (MAATALOUSTUKIRAHASTO JA MAASEUTURAHASTO) MAKSAJAVIRASTOT EU:SSA

Maksajaviraston koodi

Maksajaviraston nimi

AT01

Agrarmarkt Austria

AT03

Zollamt Salzburg, Zahlstelle Ausfuhrerstattungen (ZOSA) [Salzburg Customs Office, Export Refunds Paying Agency]

BE02

Departement Landbouw en Visserij (Department for Agriculture and Fishery)

BE03

Département des Aides de la Direction générale opérationnelle Agriculture, Resources naturelles et Environnement

BG01

State Fund Agriculture

CY01

Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών [Cyprus Agricultural Payments Organization]

CZ01

Státní zemědělský intervenční fond [State Agricultural Intervention Fund]

DE01

Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung [German Federal Office for Agriculture and Food]

DE02

Hauptzollamt Hamburg-Jonas [Hamburg-Jonas Main Customs Office]

DE03

Baden-Württemberg

DE04

Abteilung Ρ ”Förderung und Zahlstelle” im Bayerischen Staatsministerium für Ernährung, Landwirtschaft und Forsten

DE07

Brandenburg und Berlin

DE09

EU-Zahlstelle der Freien und Hansestadt Hamburg

DE11

Mecklenburg-Vorpommern

DE12

EU-Zahlstelle Niedersachsen / Bremen

DE15

Der Direktor der Landwirtschaftskammer Nordrhein-Westfalen als Landesbeauftragter [The Director of the North Rhine-Westphalia Chamber of Agriculture as authorised state representative]

DE17

EGFL- und ELER-Zahlstelle Rheinland-Pfalz

DE18

Zahlstelle ELER/EGFL des Saarlandes

DE19

Zahlstelle des Sächsischen Staatsministeriums für Umwelt und Landwirtschaft

DE20

Zahlstelle des Landes Sachsen-Anhalt [Paying Agency of Saxony-Anhalt]

DE21

Ministerium für Energiewende, Landwirtschaft, Umwelt und ländliche Räume (MELUR) des Landes Schleswig-Holstein

DE23

Freistaat Thüringen [Free State of Thuringia]

DE26

Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale (WIBank) - Geschäftsbereich „Wirtschafts- und Infrastrukturbank Hessen“

DK02

Landbrugsstyrelsen [Danish AgriFish Agency (DAFA)]

EE01

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet [Estonian Agricultural Registers and Information Board]

ES01

Dirección General de Fondos Agrarios de la Consejería de Agricultura, Pesca y Medio Ambiente de la Junta de Andalucía

ES02

Departamento de Agricultura, Ganadería y Medio Ambiente del Gobierno de Aragón

ES03

Organismo Pagador de la Comunidad Autónoma del Principado de Asturias

ES04

Fondo de Garantía Agraria y Pesquera de las Islas Baleares (FOGAIBA)

ES05

Organismo Pagador de Fondos Agrícolas Europeos de la Comunidad Autónoma de Canarias

ES06

Organismo Pagador de la Comunidad Autónoma de Cantabria

ES07

Consejería de Agricultura de la Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha

ES08

Consejería de Agricultura y Ganadería de la Junta de Castilla y León

ES09

Departamento de Agricultura, Ganadería, Pesca, Alimentación y Medio Natural de la Generalidad de Cataluña

ES10

Consejería de Agricultura, Desarrollo Rural, Medio Ambiente y Energía de la Junta de Extremadura

ES11

Fondo Galego de Garantía Agraria (FOGGA)

ES12

Consejería de Medio Ambiente y Ordenación del Territorio de la Comunidad de Madrid

ES13

Consejería de Agricultura y Agua de la Región de Murcia

ES14

Departamento de Desarrollo Rural, Medio Ambiente y Administración Local del Gobierno de Navarra (DRMAyAL)

ES15

Departamento de Desarrollo Económico y Competitividad del Gobierno Vasco

ES16

Consejería de Agricultura, Ganadería y Medio Ambiente del Gobierno de la Rioja

ES17

Agencia Valenciana de Fomento y Garantía Agraria (AVFGA)

ES18

Fondo Español de Garantía Agraria

FI01

Maaseutuvirasto [Agency for Rural Affairs]

FR05

Office de Développement de l'Economie Agricole des Départements d'Outre-Mer

FR18

Office du Développement Agricole et Rural de Corse

FR19

Agence de services et de paiement

FR20

Etablissement national des produits de l'agriculture et de la mer

GB05

The Department of Agriculture and Rural Development

GB06

The Scottish Government Rural Payments and Inspectorate Directorate

GB07

The Welsh Government

GB09

The Rural Payments Agency

GR01

Payment and Control Agency for Guidance and Guarantee Community Aids

HR01

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju [Paying Agency for Agriculture, Fisheries and Rural Development]

HU02

Hungarian State Treasury

IE01

Department of Agriculture, Food and the Marine

IT01

Agenzia per le Erogazioni in Agricoltura

IT02

Servizio Autonomo Interventi Settore Agricolo

IT03

Ente Nazionale Risi

IT05

Agenzia Veneta per i Pagamenti in Agricoltura

IT07

Agenzia Regionale Toscana per le Erogazioni in Agricoltura

IT08

Agenzia Regionale per le Erogazioni in Agricoltura per l'Emilia-Romagna

IT10

Agenzia Regionale Piemontese per l'Erogazione in Agricoltura

IT23

Organismo Pagatore Regionale Regione Lombardia

IT24

Organismo Pagatore della Provincia Autonoma di Bolzano

IT25

Agenzia Provinciale Pagamenti della Provincia di Trento

IT26

Agenzia della regione Calabria per le Erogazioni in Agricoltura

LT01

Nacionalinė mokėjimo agentūra [National Paying Agency]

LU01

Ministère de l'Agriculture, de la Viticulture et de la Protection des consommateurs

LV01

Rural Support Service

MT01

Agriculture and Rural Payments Agency

NL04

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland [Netherlands Enterprise Agency]

PL01

Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa [Agency for Restructuring and Modernization of Agriculture]

PL02

Agencja Rynku Rolnego [Agricultural Market Agency] 1.9 2017 asti

PT03

Instituto de Financiamento da Agricultura, Desenvolvimento Rural e Pescas

RO01

Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale [Rural Investment Financing Agency]

RO02

Paying and Intervention Agency for Agriculture

SE01

Statens jordbruksverk [The Swedish Board of Agriculture]

SI01

Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja [Agency of the Republic of Slovenia for Agricultural Markets and Rural Development]

SK01

Pôdohospodárska platobná agentúra [Agricultural Paying Agency]

LIITE II

VARAINHOITOVUOSIEN 2014–2016 MENOT MAKSAJAVIRASTOA JA RAHASTOA KOHDEN

 

 

 

Varainhoitovuosi 2014

Varainhoitovuosi 2015

Varainhoitovuosi 2016

Jäsenvaltio

Koodi

Maksajavirasto

Maataloustukirahasto

Maaseuturahasto

Maataloustukirahasto

Maaseuturahasto

Maataloustukirahasto

Maaseuturahasto

AU

AT01

AMA

676 286 055,94

543 468 367,78

696 081 917,41

558 793 313,42

675 728 274,74

393 613 682,01

AU

AT03

Zollamt Salzburg

2 620,24

0,00

28 731,06

0,00

560 013,80

0,00

BE

BE01

BIRB

6 963 761,86

0,00

 ei sovelleta

 ei sovelleta

ei sovelleta 

 ei sovelleta

BE

BE02

ALV

310 855 276,06

16 783 607,72

327 543 428,74

31 457 011,90

283 260 592,01

11 217 225,24

BE

BE03

Rég. Wallonne

291 915 752,60

16 653 745,89

292 483 900,29

59 681 791,21

281 539 701,39

23 512 531,26

BG

BG01

State Fund Agriculture

599 955 628,56

395 493 074,51

659 650 091,29

412 810 551,59

726 576 063,42

128 659 829,66

CY

CY01

CAPO

56 158 531,84

22 567 015,08

57 276 537,11

22 958 412,01

56 082 868,30

7 177 698,67

CZ

CZ01

SAIF

893 292 195,64

326 067 553,26

895 742 857,33

395 051 377,98

851 003 406,06

203 695 541,97

DE

DE01

BLE

5 247 331,86

499 599,12

6 440 798,11

348 854,00

78 573 772,24

729 267,40

DE

DE02

Hamburg-Jonas

-6 466 834,33

0,00

-161 813 782,85

0,00

-238 347 962,14

0,00

DE

DE03

Baden-Württemberg

412 157 529,58

49 053 471,60

421 846 750,72

95 637 635,66

423 683 519,31

62 322 120,75

DE

DE04

Bayern StMLF

1 042 667 232,18

63 035 454,95

1 068 468 152,00

183 967 224,91

1 005 992 371,88

172 856 431,53

DE

DE07

Brandenburg MLUV

349 772 824,57

151 333 451,42

341 483 908,01

135 339 643,99

343 123 320,06

57 190 495,80

DE

DE09

Hamburg

63 526,06

1 756 006,08

99 697,95

1 750 067,73

0,00

0,00

DE

DE11

Mecklenburg-Vorpommern

387 870 907,90

132 709 585,60

380 419 915,66

131 321 073,18

362 393 448,14

32 907 654,46

DE

DE12

Niedersachsen

863 583 716,32

129 627 838,13

873 377 150,71

92 532 194,32

807 450 458,36

76 820 996,40

DE

DE15

Nordrhein-Westfalen

498 472 118,61

43 569 423,98

509 372 321,91

43 925 013,49

480 397 884,65

25 363 258,93

DE

DE17

Rheinland-Pfalz

191 593 981,94

32 302 560,60

199 700 255,45

36 803 461,06

213 866 572,26

15 188 966,33

DE

DE18

Saarland AAL

20 609 334,13

2 742 462,33

21 193 388,76

3 323 950,58

21 101 322,38

1 122 058,90

DE

DE19

Sachsen

279 592 928,51

161 853 097,22

276 996 362,08

159 246 090,64

255 747 417,20

46 901 778,47

DE

DE20

Sachsen-Anhalt

358 072 210,78

123 731 223,27

351 662 694,72

131 649 357,19

323 673 875,75

22 191 251,75

DE

DE21

Schleswig-Holstein

328 201 858,33

40 589 272,39

328 056 433,84

53 673 348,20

305 840 723,21

33 053 627,56

DE

DE23

Thüringen

235 245 109,84

79 390 804,77

230 543 272,17

89 916 505,72

211 621 316,28

59 151 936,46

DE

DE26

Helaba

211 075 249,68

30 449 586,72

216 457 524,98

23 827 961,58

216 721 879,65

23 377 087,84

DK

DK02

DAFA

920 737 426,76

82 998 289,85

907 649 247,35

83 507 779,53

851 575 318,10

73 343 445,33

EE

EE01

PRIA

99 973 102,75

107 441 165,78

118 570 682,91

68 333 452,69

119 781 045,31

83 763 325,16

ES

ES01

Andalucia FAGA

1 593 787 112,07

205 999 762,70

1 593 417 323,68

312 463 904,95

1 535 696 982,88

5 496 839,18

ES

ES02

Aragón

439 320 891,25

52 921 899,62

449 662 170,83

63 881 788,22

442 072 634,11

37 077 404,25

ES

ES03

Asturias

62 096 839,80

23 123 915,85

61 221 693,62

19 695 337,51

66 346 023,43

20 156 350,32

ES

ES04

FOGAIBA

25 647 393,48

6 760 223,26

26 761 953,01

6 533 269,26

33 742 807,51

0,00

ES

ES05

Islas Canarias

266 679 031,24

28 013 055,89

271 656 991,38

20 799 943,51

273 463 706,22

0,00

ES

ES06

Cantabria

40 156 373,86

11 673 899,78

40 085 331,68

12 429 430,51

43 256 136,20

11 977 164,85

ES

ES07

Castilla La Mancha

753 966 244,08

180 347 367,42

748 367 866,97

193 521 247,07

717 330 278,53

63 042 503,15

ES

ES08

Castilla y Léon

891 939 318,57

73 969 728,51

903 033 493,08

118 138 971,93

930 966 887,44

103 693 374,06

ES

ES09

Cataluña

293 970 256,06

52 139 699,74

309 532 463,43

47 872 695,93

316 963 960,63

18 159 285,51

ES

ES10

Extremadura

517 077 948,73

156 843 297,22

532 779 063,91

143 171 238,15

539 962 163,39

69 712 131,94

ES

ES11

Galicia

165 786 499,22

91 565 221,37

165 067 369,23

119 722 206,98

180 358 665,00

8 968 366,63

ES

ES12

Madrid

40 271 778,34

3 476 595,43

40 323 804,49

7 328 004,74

40 033 462,66

0,00

ES

ES13

Murcia

108 116 073,07

31 893 803,19

110 080 993,94

33 523 634,85

125 136 985,76

600 105,24

ES

ES14

Navarra

107 376 260,46

7 001 783,06

110 068 370,39

10 631 590,26

112 847 274,39

10 158 590,26

ES

ES15

País Vasco

55 123 170,18

11 360 172,72

55 625 383,91

3 693 283,04

57 489 532,56

1 396 864,03

ES

ES16

La Rioja

45 358 766,12

8 838 843,37

47 165 852,91

9 023 346,62

47 423 148,83

10 831 079,13

ES

ES17

Comunidad Valenciana

157 583 096,46

31 857 532,37

155 189 513,23

21 675 218,51

171 706 636,93

572 742,76

ES

ES18

FEGA

5 173 265,61

5 773 319,62

3 011 726,00

3 069 601,66

3 765 294,56

1 679 171,19

FI

FI01

MAVI

518 402 172,26

183 583 907,11

538 369 644,43

513 022 798,18

537 722 597,80

279 152 074,39

FR

FR05

ODEADOM

259 286 348,19

0,00

266 403 270,97

0,00

263 276 363,14

0,00

FR

FR18

ODARC

0,00

13 637 663,26

0,00

15 711 107,01

0,00

1 000 586,91

FR

FR19

ASP

7 243 090 190,40

785 215 811,35

7 097 743 580,73

1 223 078 283,80

6 375 463 212,30

209 027 212,63

FR

FR20

France Agrimer

445 759 187,26

 0,00

383 026 913,52

0,00

428 223 348,15

0,00

GB

GB05

DARD

318 359 403,01

61 921 949,43

320 190 585,69

50 082 832,52

320 472 920,26

28 130 955,88

GB

GB06

SGRPID

565 116 111,36

118 605 393,99

532 509 021,09

150 090 538,14

520 767 825,58

26 493 385,20

GB

GB07

WAG

300 628 826,06

53 920 344,45

268 630 388,83

49 333 363,68

258 870 588,36

41 128 704,54

GB

GB09

RPA

2 035 548 939,53

562 657 447,24

1 936 661 789,41

459 926 554,95

1 849 426 417,78

513 071 267,07

GR

GR01

OPEKEPE

2 073 942 293,84

552 785 544,73

2 026 923 435,50

377 142 003,83

1 931 266 283,90

230 990 348,26

HR

HR01

PAAFRD

96 423 778,67

0,00

165 210 965,71

53 740 205,68

189 069 655,09

130 642 964,35

HU

HU01

ARDA

1 330 785 197,64

550 321 317,91

1 311 850 189,94

596 879 874,27

1 317 869 300,83

208 468 099,99

IE

IE01

DAFM

1 223 363 225,59

179 326 161,10

1 215 973 716,18

412 628 841,98

1 100 232 600,17

203 978 965,76

IT

IT01

AGEA

2 272 891 654,23

766 613 763,43

2 263 111 913,38

943 373 743,62

2 257 178 649,57

243 238 660,42

IT

IT02

SAISA

3 069 536,61

0,00

-5 896,46

0,00

-481 951,86

0,00

IT

IT03

ENR

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

IT

IT05

Veneto (AVEPA)

435 199 673,30

81 528 911,04

442 048 248,16

83 373 154,07

413 840 694,48

43 056 725,37

IT

IT07

Toscana (ARTEA)

187 189 422,71

58 921 922,19

191 339 059,15

75 016 759,24

180 496 350,92

15 473 747,31

IT

IT08

Emilia-Romagna (AGREA)

448 183 231,55

79 515 358,43

466 320 938,61

100 035 064,76

451 588 738,22

18 415 132,14

IT

IT10

ARPEA

336 773 700,62

58 633 519,29

352 408 463,56

66 446 622,59

365 719 554,24

5 113 543,78

IT

IT23

OPR Lombardia

507 876 246,99

63 999 720,96

525 873 650,92

51 167 885,83

518 417 304,27

15 958 139,98

IT

IT24

OPPAB

21 818 416,77

13 819 039,14

21 806 112,66

3 965 106,24

23 003 055,19

23 598 305,44

IT

IT25

APPAG

16 258 035,17

8 167 143,75

15 893 039,09

15 668 704,06

12 376 349,75

6 333 019,37

IT

IT26

ARCEA

272 405 330,25

77 467 416,73

261 090 512,51

103 912 640,50

253 817 999,87

35 281 803,08

LT

LT01

NMA

378 900 765,84

232 441 651,12

395 421 448,46

213 239 524,66

438 683 340,62

172 813 966,78

LU

LU01

Min. Agric.

33 193 729,35

6 858 402,21

32 275 082,07

15 298 674,93

28 963 594,31

6 945 887,80

LV

LV01

RSS

146 453 429,42

127 288 585,55

166 200 825,05

107 779 063,88

189 060 513,30

106 305 810,49

MT

MT01

MRRA

5 531 245,86

11 410 779,98

5 615 099,49

9 901 232,62

5 317 207,11

589 447,61

NL

NL01

DLG

745 838 491,67

23 836 169,23

ei sovelleta 

ei sovelleta 

ei sovelleta 

ei sovelleta 

NL

NL03

Dienst Regelingen

73 926 561,05

86 263 250,90

ei sovelleta 

ei sovelleta 

ei sovelleta 

ei sovelleta 

NL

NL04

RVO

 ei sovelleta 

ei sovelleta  

741 369 266,22

80 325 050,94

618 413 657,81

33 528 096,93

PL

PL01

ARMA

3 171 476 743,93

1 700 780 302,65

3 390 670 949,94

2 148 129 123,67

3 399 880 615,91

453 725 264,81

PL

PL02

AMA

33 773 139,80

0,00

65 608 744,29

0,00

39 306 318,78

0,00

PT

PT03

IFAP

703 127 972,12

683 032 589,15

676 657 210,74

706 828 274,25

668 951 357,46

501 093 406,80

RO

RO01

PARDF

0,00

823 627 668,09

0,00

1 313 400 054,83

0,00

556 145 121,60

RO

RO02

PIAA

1 328 303 517,53

0,00

1 420 132 557,71

0,00

1 510 255 741,41

0,00

SE

SE01

SJV

689 891 887,12

263 373 589,77

696 399 384,16

257 643 681,60

677 120 048,81

190 973 384,34

Sl

SI01

AAMRD

143 306 816,72

129 408 871,46

139 556 508,94

121 683 127,67

140 789 748,39

76 080 128,11

SK

SK01

APA

379 797 357,10

148 343 717,70

436 709 901,57

230 587 102,62

430 776 343,03

105 008 846,90

 

 

Yhteensä:

43 353 231 276,34

12 053 990 692,51

43 417 386 125,62

13 522 450 782,90

42 017 656 128,34

6 405 451 188,42